Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Wanax 01-27-2006 01:24

Quote:

Originally Posted by Északföld
Nos én nem azt mondom, hogy dögöljön meg a szomszéd lova is :-D 2001 óta játszom, azóta az 1/A soha nem szólt a szabályok maradéktalan betartásáról.
Ennek alapvető oka van. A játék bár stratégiai játék ,de a legfőbb tényező a gazdaság és a pénz. Ebből adódóan az nyer aki gazdagabb. Új stratégia nincs, az 1/a-ban nagyon kevés embernek tudnál újat mutatni, mondani. Nincsenek bug-ok, kijátszatlan lehetőségek. változás, bővítés nincs (új fajok, új személyiségek, taktikai módosítások) Tehát a stratégia alapozása leszűkül a pénz felhalmozására. Ebből nem lehet kimászni, tehát mindíg az nyer aki gazdagabb.
Más országokba való belépés, nem kell más országba belépnie senkinek sem.
Minden hódos talin Méri és Wand együtt van, egyikőjük velünk a másik a másik klánban, sztem érdekes lenne ha támadgatnák egymást, úgy hogy közben meg együtt vannak. :)
A A nullázása, teljesen értelmetlen lenne, mindenki 200 heki és aki fellép a 2/B-ből az lenne a mega ori :-D
Mit kellene bizonyítani vagy cáfolni? Milyen vádaskodást?

- a nullazast nem 200 hekis orira ertettem, de gondolom neked se haladja meg a kepzeloerodet egy realis nullazas!
- miert lenne erdekes ha 2 ismeros tamadja egymast??? Ezt magyarazd mar el??? Ezt Te se gondoltad komolyan! :DDDDD
- Igen! a penzrol szol! De probaljatok mar vedelem nelkul termelni akkor ha veszelyt jelentene ratok a 2. klan!!! Es neha neha sereget kellene cserelni abba a hatalmas orszagba mert tamadas keszulodik! Hamar megcsappana az a nagy gazdasagi elony! Es megertened azt amit elozoleg probaltam kifejteni hogy nehezkes es olykor lehetetlen finanszirozni azon a hektarszinten a tamadast illetve vedekezest!!!
- Ki beszelt itt Wand-rol es Merirol??? Nem ertem miert őket hoztad fel???? Erdekes... :DDDDDDDD
- az meg hogy mit kell cafolni, meg mi a vadaskodas azt nem kell reszletezni szerintem neked!! Epp elegszer elhangzottak mar... nem ohajtom a temat ebbe az iranyba terelni! vegulis az 1/A-rol van szo nem pedig a vadaskodasokrol, feltetelezesekrol es egyebb ilyes fajta dolgokrol!

Toto 01-27-2006 06:05

Csak nézek, mint a moziban...

Jóuu ég. Egy-két hónap és ott tartok, hogy fel kell lépjek 1/A-ba, és most beleolvasva ebbe a fórumba, azt sem értem, hogy miről beszéltek...
Mammaaaaaa....
1/A súgót de nyomban :D

Északföld 01-27-2006 07:46

Quote:

Originally Posted by Wanax
- a nullazast nem 200 hekis orira ertettem, de gondolom neked se haladja meg a kepzeloerodet egy realis nullazas!
- miert lenne erdekes ha 2 ismeros tamadja egymast??? Ezt magyarazd mar el??? Ezt Te se gondoltad komolyan! :DDD
- Igen! a penzrol szol! De probaljatok mar vedelem nelkul termelni akkor ha veszelyt jelentene ratok a 2. klan!!! Es neha neha sereget kellene cserelni abba a hatalmas orszagba mert tamadas keszulodik! Hamar megcsappana az a nagy gazdasagi elony! Es megertened azt amit elozoleg probaltam kifejteni hogy nehezkes es olykor lehetetlen finanszirozni azon a hektarszinten a tamadast illetve vedekezest!!!
- Ki beszelt itt Wand-rol es Merirol??? Nem ertem miert őket hoztad fel???? Erdekes... :D
- az meg hogy mit kell cafolni, meg mi a vadaskodas azt nem kell reszletezni szerintem neked!! Epp elegszer elhangzottak mar... nem ohajtom a temat ebbe az iranyba terelni! vegulis az 1/A-rol van szo nem pedig a vadaskodasokrol, feltetelezesekrol es egyebb ilyes fajta dolgokrol!

-Miért lenne érdekes ha Wand beverné a barátnőjét? :-D Ez buta kérdés.
-Tehát a 2. klán nem jelent ránk veszélyt. Feltételezhetően soha nem lesz klán ami veszélyt jelentsen ránk.
-Sereg csere soha nem lenne gond.
-Te hoztad fel a 2 nagy klánt én meg jeleztem, hogy egyikben Wand a másikban Méri van benne. :) Még mielőtt megjegyeznéd, hogy miért van akkor külön klánban, azért mert Méri nem fog felfedezni, mert nem jelent neki kihívást, játékélményt, és úgy nem játszana. Ő még nem fedezett fel az 1/a-ban.
-A reális nullázás a képzelőerőmet nem haladja meg, azon kívül, hogy Ati haja simán kihullana, egy ilyen feltevésre. :-D Mivel olyan hogy reális nullázás nem létezik. :) Te mit gondolnál, mi lenne reális?
-A vádaskodások engem sem érdekelnek, ez van, ezt kell szeretni, aki meg nem szereti így járt.
Nos akkor ezek után, én például okos ötletnek tartanám, hogy visszatérjenek az 1 fős klánok és ne legyen a földterülethez kötve az ütés mértéke. Így akár el is lehetne jutni hozzánk.

Wanax 01-27-2006 08:38

Lol

Ez nagyon jooo!
Felre ismertelek... azt hiszem itt be is fejezem ezt az eszmecseret veled errol!
"-Tehát a 2. klán nem jelent ránk veszélyt. Feltételezhetően soha nem lesz klán ami veszélyt jelentsen ránk."
Mellebeszelsz es nem vagy hajlando elismerni tenyeket! Ha Feltetelezhetoen soha nem fognak beutni benneteket akkor vissza kanyarodok az elso kerdesemre! Miert nem mentek akkor SZK-ra vagy barmi??? Es fentebb azt irtad hogy konnyebb most feljutni barkinek mint nektek volt anno!
Hogy is van ez akkor???
"-Sereg csere soha nem lenne gond." Ez se fedi teljesen a valosagat!!! Egyedul a masik klan nelkul akar nem is menne!!! Szomoru hogy okosabbnak kepzelitek magatokat a jatekos tarsaitoknal!

Minden esetre jo volt veled beszelni errol... Vegere jot szorakoztam!
Udvozlom Flangant, ha eccer beszelsz vele add at neki: Nem illik koszones nelkul beleszolni egy beszelgetesbe a forumon ugy hogy nagyon ritkan jelenik meg, es az meg hogy mas helyett valaszol ezek utan, haat nem is tudom!!! :P

Senki 01-27-2006 08:41

Reális 0-zás

Zoli, itt nem biztos hogy az országokra kellene gondolni.... miondjuk az egész játékban egy ilyen 0zás kellene, mégpedig úgy, hogy reggelre a teljes piac kiürül, minden kinttartott sereg, tekercs és egyebek..... és akkor nem lenne az, hogy az egyszeri játékos aki ki akarja tenni piacra a 700 millányi tekercsét amit nehezen terelgetett össze, és jön egy nagyobb piaci "mamut" és az egész bukóra megy.... Nagyon sok csoportban ez megy.

És mielőtt bárki félreértene: én nem mutogatok senkire! :cool:

Remedy 01-27-2006 08:52

Olvasgatom itt a zoli es a wanax eszmecserejet, de bevallom teljesen parttalan vitanak tartom, es ertelmet sem latom. Csak hogy peldat hozzak az alsovegbol, szerintem meg az a fontos milyen klanban vagy. En pl felleptem mar egy ideje, es kb semmit nem tudok csinalni, mert nincs love. Perpill meg a top30%ba sincs eselyem bekerulni :D Penzt keresni sincs tul sok esely, veszek 4kert fegyot, kepzek eladom 9kert a katit, aztan bejon belole mondjuk 11 milka, es ebbol kb nem marad semmi a klanraki+tekikopas miatt :D

Szoval... oruljetek hogy nektek ilyen problemaitok vannak, hogy "nem tud senki beutni" :)

Groinland 01-27-2006 09:47

A közös raktár max nagysága

Olvastamnéhány hozzászólást a közös raktár max nagyságáról, de szerintem bárkik is írták nincs igazuk!:cool:

1. A közös raktár bővítése nem a vezérnél lévő pénzből megy, hanem a raktárban bent lévő pénzből.

2. A max raktárméret ennélfogva nem az egy országnál lévő max pénzmennyiségből történhet, hanem a raktárban lévő pénzmennyiségből. Így elméletileg a raktár addig bővíthető, amíg a benne lévő max pénzmennyiség elegendő az újabb bővítéshez. Amikor a raktárban tárolható max pénzmennyiség már nem elegendő a bővítéshez, akkor nem bővíthatő a raktár tovább.:rolleyes:

Legalábbis szerintem ez így logikus! Aztán a monumentális méretű raktáraknál lehet, hogy ez máshogy megy.:)

Arwyl 01-27-2006 09:48

Hé! Le ne forduljatok nekem! Kell a föld! :p

Half 01-27-2006 10:12

Quote:

Originally Posted by Arwyl
Hé! Le ne forduljatok nekem! Kell a föld! :p

nekem meg a hírnév:)) bár tudom semmire semjó:)

Senki 01-27-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Half
nekem meg a hírnév:)) bár tudom semmire semjó:)

és melyik hírnév?!.... :D amit Halffal gyűjtesz ahoz Zoliék se kellenek! :p

Arwyl 01-27-2006 10:21

nullázás

Az hiányzik nekem hogy az alsó szinteken is nullázódás legyen! :eek:

Zoli: igen ott volt Halfék klánja a mienk mellett 2 napig. Sőt, gondolkoztam is rajta, hogy mi legyen, de rájöttem (1-2 éplista ismerete után), hogy sok értelme nem lenne, hisz tudom hogy ők is figyelnek éjjel is, és bármelyik klán elindul, a másik keresztbe veri és szarul jár. Természetesen tudom hogy kellett volna úgy csinálni hogy esélyük ne legyen, de az iszonyatos pénzbe került volna.

gabco 01-27-2006 10:35

Üdv!
Ennek a nullázásos ötletnek semmi értelme. Nem csak azért, mert a fellépők előnyben lennének, hanem mert pár évnyi melót egy gombnyomással szétbombázni elég pofátlan dolog lenne, nem mintha érintene, vagy érdekelne, hogy ki van hozzám közelebb.
Ezzel a szinttel alapvető problémáim vannak.
Az, hogy finoman szólva nem tiszta, az gondolom nem újdonság.
Előre bocsájtom, nincs nagy tapasztalatom ezen a szinten, és törekszek is rá, hogy ne legyen.
Ez a csoport egy kalap kaki. Vegyünk egy extrém példát: hogy bírtok kicsinálni egy íjászokkal, tornyokkal bebetonozott, pénzzel rogyásig levő klánt? Javítsatok ki, ha tévednék, de szerintem nincs az az isten, hogy egy full íjászos klánt be lehessen verni egy hasonló pontszámon lévő másik klánnak. Mivel nem lehet támadáshoz se segítséget kérni, egyénileg sem jellemző, hogy eredményesen lehetne próbálkozni, nem is beszélve arról, ha valaki nézi a teljes krónikát, és kiszúrja, hogy támadtál, már be is vert.
Ezek után már csak az maradt, hogy a gazdaságát kell szétverni, de ha több mrd-dal rendelkeznek, akkor elég sokáig eltart a dolog, pláne ha azok is viszonozzák. Még ha eredményre is vezetne, előfordulhat, hogy 2 tök lepukkant klán maradna, és a nevető harmadik szüretelne.
Ebben a csoportban szinte 0 a stratégiai variációk száma, így viszont semmi értelme. Dög unalom az egész. Igazából még nem hallottam elfogadható indokot, miért is kellett ezt rászabadítani a népre. Ezzel csak azt érték el, hogy tucatjával fognak megjelenni az olyan országok, amik felküzdik magukat a top30%-ba, elszabiznak, a többi orijukkal, meg nyugodtan tudnak fordulni A nélkül is.

Senki 01-27-2006 10:39

Quote:

Látod-látod: én se örülnék, de pl itt vagy te, az egyik nagy piaci terminátor a sok közül :D
Ami meg a klánunkról írtál.... hmmm. szabin voltam, nem sokat tudok mondani, de inkább amit tudok se mondom (úgyis felhívtak volna ha kell 3kor is, hogy jöjjek vissza)! :D

Senki 01-27-2006 10:40

Gabco: hogy érted hogy nincs esély egyéni támadásra? én ha épp nem szabizok a vizsgák és ünnepek miatt, akkor elég rendesen tudok felfele menni, nem értem a problámád! :D Mindennek megvan a trükkje.... (igaz Arwyl? :D :D )

Arwyl 01-27-2006 10:46

Quote:

Originally Posted by Senki
Gabco: hogy érted hogy nincs esély egyéni támadásra? én ha épp nem szabizok a vizsgák és ünnepek miatt, akkor elég rendesen tudok felfele menni, nem értem a problámád! :D Mindennek megvan a trükkje.... (igaz Arwyl? :D :D )

Így igaz! ;)

Half 01-27-2006 10:51

Quote:

Zoli: igen ott volt Halfék klánja a mienk mellett 2 napig. Sőt, gondolkoztam is rajta, hogy mi legyen, de rájöttem (1-2 éplista ismerete után), hogy sok értelme nem lenne, hisz tudom hogy ők is figyelnek éjjel is, és bármelyik klán elindul, a másik keresztbe veri és szarul jár. Természetesen tudom hogy kellett volna úgy csinálni hogy esélyük ne legyen, de az iszonyatos pénzbe került volna.

Hát én eröltettem a napi 24 órát. Amúgy is elvan tolodva az alvási iődszakom:). Még nem vagyok profi
Különben. Annyi pénzünk van, hogy télleg szinte fedezni si jobban megérne mitn támadni minket ha észre veszük.
Különben épp ezért van pár javasalatom. Amikre reagálhatnátok többi fórumon:DD

Kalandlegény 01-27-2006 12:10

sziasztok!

én még nem rég kerültem fel az A-ba, és egyelőre ismerkedem a viszonyokkal meg támad(gat)ok néha, próbálom kiismerni a viszonyokat. végigolvasva a fórumot, úgy látom az az A csoport nagyon megosztja a közvéleményt. aki a top-ban van, annak minden jó úgy ahogy van, aki nem tud oda bekerülni, annak meg majdnem minden rossz (nagyon leegyszerűsítve a kérdést).
pár ötlettel hozzájárulnék a fórumhoz:
- mi lenne, ha csak az A csoportból lehetne fordulni? ezzel mindenkinek fel kellene lépni, valszeg népesebb lenne a csoport.
- vagy mi lenne, ha nem a top-ban eltöltött idő, hanem megszerzett hírnévpontok után lehetne fordulni (vagy kombinálva a kettőt, vagy valamilyen más, mérhető dologhoz kötni a fordulást, amit csak aktív játékkal lehet megszerezni)
- biztos vannak, akik mf-ként jutnak fel az A-ba, itt viszont kötelezve vannak a szövetkezésre. ezek után lehetőségük van egyéni támadásra (mint egy mf), amihez nem kaphatnak segítséget senkitől (mint egy mf). akkor miért nem lehet klánon kívül játszani?
- még nem játszom olyan régen, hogy tudjam, miért van limitálva az egy országban tartható pénz nagysága?
- vagy lehetne maximum időt meghatározni, amit valaki a topban eltölthetne, aztán vagy fordulnia kelljen vagy újraindulhatna csopin belül.

na, most ennyire futotta. eddig nem követtem nyomon a többi fórumot, ezért lehet, hogy ezeket az ötleteket már felvetették. akkor bocs az okoskodásért, ha nem, akkor lehet ezeken is rágódni.

szasztok

Arwyl 01-27-2006 12:26

- mi lenne, ha csak az A csoportból lehetne fordulni? ezzel mindenkinek fel kellene lépni, valszeg népesebb lenne a csoport.

és akinek több orija van? az hozza le 1/A-ból az akár több éves (a top klán esetén) 20k hekis oriját, hogy felmehessen egy újjal 2400 hekin? Vagy az ilyenek vállalják hogy 1 orijuk van?

- vagy mi lenne, ha nem a top-ban eltöltött idő, hanem megszerzett hírnévpontok után lehetne fordulni (vagy kombinálva a kettőt, vagy valamilyen más, mérhető dologhoz kötni a fordulást, amit csak aktív játékkal lehet megszerezni)

Haveromat 2 hétig lopom raktárra és hírnévpont megoldva.

- biztos vannak, akik mf-ként jutnak fel az A-ba, itt viszont kötelezve vannak a szövetkezésre. ezek után lehetőségük van egyéni támadásra (mint egy mf), amihez nem kaphatnak segítséget senkitől (mint egy mf). akkor miért nem lehet klánon kívül játszani?

Nincs senki kötelezve szövire, lehet menni 1 személyes klánba. Ezáltal a kérdés másik fele értelmetlen.

- még nem játszom olyan régen, hogy tudjam, miért van limitálva az egy országban tartható pénz nagysága?

játékegyensúly miatt

- vagy lehetne maximum időt meghatározni, amit valaki a topban eltölthetne, aztán vagy fordulnia kelljen vagy újraindulhatna csopin belül.

A játék lényege a legmagasabb szintre jutás és ott az 1. hely, mind klánban mint egyénileg. Miért lenne kötelező onnan lejönni?

gabco 01-27-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by Senki

Ha mrd-ok lennének a hátam mögött, szeretném ezt a csoportot, és még bivaly társaim is lennének, akiket szinte a nap 24 órájában lehet riasztani ha kell, akkor lehet hogy bevállalnék egy balhésabb stratégiát, és nekimennék mindenkinek, aki él, és mozog, de ezek hiányában egy békésebb, vedkezőbb játék, ami viszont kizárja, hogy bármi is történjen.
Hogy miért nincs esély egyéni támadásra? Van, csak kicsi. Ha abból indulok ki, hogy majdnem mindenki elitet tart, vagy az íjászokat, és lovasokat cserélgeti attól függően, hogy támadni akar-e, akkor egy sikeres támadáshoz gyakorlatilag a teljes sereget vinni kell, tehát védtelen maradsz, mert nem tarthatsz otthon védősereget, tehát az áldozatod ha ébren van, vagy valaki a közeledben látja a csoportkrónikában, hogy támadtál, vissza tud kísérni akár 5 sereggel is, ami valljuk be, elég súlyos tud lenni. Volt már részem ilyen szituban. És korábbi tapasztalataim alapján ebben a csoportban feltűnően sok az álmatlanságban szenvedő egyén.

Gabesz 01-27-2006 12:34

Nem tudom,hogy ki írta,hogy egy full íjászos országot nem lehet beverni,de szerintem simán belehet,erre való a gyújtogatás például.... a fele házát begyújtod és akkor hiába van többmilliárdja egyből nemlesznek házai...

Kalandlegény 01-27-2006 12:48

arwyl, mi az értelme annak, hogy fent vagyok az A tetjén és nem tudok kivel játszani? én úgy gondolom, hogy az ország nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy játszunk.
vagy mi az értelme az egyszemélyes klánnak? ez olyan, mint ha egy táncversenyen csak párok indulhatnának, de megengednék az egyszemélyes párok indulását is. miért nem lehet azt mf-nek hívni, mint lentebb?

gabco 01-27-2006 12:53

Quote:

Originally Posted by Gabesz
Nem tudom,hogy ki írta,hogy egy full íjászos országot nem lehet beverni,de szerintem simán belehet,erre való a gyújtogatás például.... a fele házát begyújtod és akkor hiába van többmilliárdja egyből nemlesznek házai...

OK, de ha a tornyokat nem a prioritás legaljára rakja, akkor azért elég sok házat fel kell gyújtani. És egy ilyen akciósorozat után akár ő akár a pajtásai lenntartják a gyújtogató készültségét addig, amíg az visszaépíti a házait.
Én nem azt mondom, hogy lehetetlen, de elég macerás.

Arwyl 01-27-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Kalandlegény
arwyl, mi az értelme annak, hogy fent vagyok az A tetjén és nem tudok kivel játszani? én úgy gondolom, hogy az ország nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy játszunk.
vagy mi az értelme az egyszemélyes klánnak? ez olyan, mint ha egy táncversenyen csak párok indulhatnának, de megengednék az egyszemélyes párok indulását is. miért nem lehet azt mf-nek hívni, mint lentebb?

Mint észrevetted itt senki nem kap szövisegítséget és Császári segítséget sem, mondhatni mindenki MF. Ezáltal az 1/A-s klánokat nem lehet összehasonlítani a lenti szövikkel és MF-ekkel. Teljesen más játék más stratégiával.

Kalandlegény 01-27-2006 13:05

arwyl, folytatom az előzőt:

játékegyensúly soha nem lesz, sztem, mert hiába korlátozzák az otthon tartható pénz mennyiségét, ha a piacon annak többszörösét tárolhatod. de sztem az egyenlősdi nem is tenne jót a játéknak. mindenkinek adott a lehetőség, hogy gyűjtsön össze mrd-okat. annak az értéket úgyis az szabja meg, hogy van-e elég áru a piacon.

a másik az, hogy a hegymászók sem költöznek a mount everestre, csak megmásszák, ott eltöltenek valamennyi időt és lejönnek. aztán van, aki már többször volt ott, és elismeri őket az egész világ. de leértékelné a hegymászó "szakmát", ha nem juthatna fel bárki a csúcsra, aki oda akarna menni, mert már valaki (vagy valakik) odaköltözött.

Gabesz 01-27-2006 13:06

Quote:

Originally Posted by gabco
OK, de ha a tornyokat nem a prioritás legaljára rakja, akkor azért elég sok házat fel kell gyújtani. És egy ilyen akciósorozat után akár ő akár a pajtásai lenntartják a gyújtogató készültségét addig, amíg az visszaépíti a házait.

Szerintem elég egyszerű így elküldeni egyes országokat szabadságra...

Arwyl 01-27-2006 13:06

Quote:

Originally Posted by gabco

Egyáltalán nem macerás. Csak tudni kell kicsit trükközni. :p

Arwyl 01-27-2006 13:17

Quote:

Originally Posted by Kalandlegény
arwyl, folytatom az előzőt:
játékegyensúly soha nem lesz, sztem, mert hiába korlátozzák az otthon tartható pénz mennyiségét, ha a piacon annak többszörösét tárolhatod. de sztem az egyenlősdi nem is tenne jót a játéknak. mindenkinek adott a lehetőség, hogy gyűjtsön össze mrd-okat. annak az értéket úgyis az szabja meg, hogy van-e elég áru a piacon.
a másik az, hogy a hegymászók sem költöznek a mount everestre, csak megmásszák, ott eltöltenek valamennyi időt és lejönnek. aztán van, aki már többször volt ott, és elismeri őket az egész világ. de leértékelné a hegymászó "szakmát", ha nem juthatna fel bárki a csúcsra, aki oda akarna menni, mert már valaki (vagy valakik) odaköltözött.

Való igaz, hogy a piacon lehet rengeteg tartalékod, de az nem KP!! És ha sürgősen az kellene ki tudja mikor tudsz abból pénzt csinálni... Most ne 2k hekis oriban gondlkozz! Hanem egy 10k hekisben ahol 350-400ks sereget kell bevenni! Számold csak ki mennyibe kerül ha csak 18k/lóval számolunk!

A TOP klán sosem fog onnan lejönni, mert túl gyávák ahhoz, hogy elölről kezdjék. Hisz kapásból 20-30 ember regelne oda és 50 heki felé nem mennének soha, nemhogy 1/A-ba feljussanak még 1x. :p
+ ha lejönnének kapásból én lennék a 4. jelen állás szerint. :D

LotR 01-27-2006 13:21

ÜDV Észak!
Nos szerintem a legnagyobb problémát először anyagi oldalról kell megközelíteni, mert amig nincsennek felső korlátok addig nincsennek megközelítheő dolgok-- esetleg azonso feltételek...
Itt bámrelyik klán hiába gebed bele, persze szerintem sokan beletörődtek ebbe az egészbe... szal hiába minden, mivel amint valaki közeletekbe kerül,
van védekeztek( legjobb védekezés a támadás) ,így el kezd a pénzről szólni a dolog ki hogy tudja pótolni a veszteségeit, a piac meg valjuk be fontos tényező amit odafigyeléssel a legnagyobb országok tudnak kézben tartani.

Érdekelne hogy látod ezt és ha te lennél a kicsik helyébe esetéeg mivel próbálkoznál?

Arwyl 01-27-2006 13:30

Magyarul írd le hogy szednéd szét a hátvédklánotokat, majd magatokat. :D:p

Alba 01-27-2006 13:52

Sajnos igaza van wanaxnak...
Hiaba mennek fel klanok sose ernek fel igy ha a 2 legnagyonn klan nem tamadja egymast.Lejjeb meg semmi ertelme a klantamadasnak.Marha sok erot es lovet igenyelne 1 tamadas is ű, és az eredmenye nagyon elenyeszo.Lehet be se megy es a keresztbeveres szinte 100%.Igy marad hogy 1-1 be megy fel minden klantag.De ugye ez is csak bizonyos hataarig lehetseges csak.

godgod2 01-27-2006 13:52

Quote:

és akinek több orija van? az hozza le 1/A-ból az akár több éves (a top klán esetén) 20k hekis oriját, hogy felmehessen egy újjal 2400 hekin? Vagy az ilyenek vállalják hogy 1 orijuk van?

Haveromat 2 hétig lopom raktárra és hírnévpont megoldva.

Nincs senki kötelezve szövire, lehet menni 1 személyes klánba. Ezáltal a kérdés másik fele értelmetlen.

játékegyensúly miatt

A játék lényege a legmagasabb szintre jutás és ott az 1. hely, mind klánban mint egyénileg. Miért lenne kötelező onnan lejönni?

Mondjuk azért, mer aki régóta ott van nagyon megeerősödött, és az ifjaknak nincs esélye, hogy feljussanak,mer a nagyok gondolom nem hagyják. Én sem hagynám... Ez tény. Nem tudom elképzelni, hogy mi a szórakoztató abban ,hogy fent trónolsz azt senki nincs a közeledben. Igenis kell egy max idő miután a rendszer ledobja őket az ötödik szintre. Ha olyan nagy legények vagytok inkább gyűjtsetek magatoknak még 1 kék számot a nevetek mellé:)

Arwyl 01-27-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by godgod2
Mondjuk azért, mer aki régóta ott van nagyon megeerősödött, és az ifjaknak nincs esélye, hogy feljussanak,mer a nagyok gondolom nem hagyják. Én sem hagynám... Ez tény. Nem tudom elképzelni, hogy mi a szórakoztató abban ,hogy fent trónolsz azt senki nincs a közeledben. Igenis kell egy max idő miután a rendszer ledobja őket az ötödik szintre. Ha olyan nagy legények vagytok inkább gyűjtsetek magatoknak még 1 kék számot a nevetek mellé:)

Lásd a 67. hozzászólást! Ott leírom miért nem jönnek le. És hiába jönnének 2/B-ből fel másik orival, nem engednénk fel őket még egyszer az tuti.

aúú 01-27-2006 15:06

Szép napot Mindenkinek! :)

Nos a klánraktár mérete nem függ a klánvezérnél lévő pénz mennyiségétől, mivel a bővítéshez a költséget a klánraktárból vonja le, tehát a max klánraktár mérete 1dologtól függ:
1. Atis milyen változót állított be a klánraktárhoz...

A pénz ez esetben nem szab határt, hisz ha a 10 fős klánból mindenki bepakolta a max pénzt, akkor újra lehet pénzt gyűjteni és azt újra bepakolni...

aúú 01-27-2006 15:51

Amúgy valószínű, hogy a klánraktárban tárolható pénz mennyisége se lehet több, mint 4.294.967.295 arany, tehát valószínű csak addig bővíthető, míg ebbe a pénzbe belefér a bővítés költsége...

LotR 01-27-2006 16:58

Nem tudom történt-e válotzás , de tartozhat is a klánraktár tehát nemcsak, akkora lehet amennyi pénzmennyiség belefér, és sztem nemcsak akkora mint a 10 tagban elférő maximális pénz, mert ott a piac ahonnan folyhat be folyamatosan pénz, persze ez már kockázatosabb, de megoldható:)

aúú 01-27-2006 17:39

Igen, a tartozás még most is van, de mint mondtam, éppen ezért a klánraktár max mérete leginkább attól függ, hogy Atis miként találta ki...:D A lényeg, a lényeg, ha Atis nem a max pénz mennyiséget használta, akkor brutkó nagy lehet egy klánraksi...:)

Macal 01-27-2006 18:16

Quote:

Originally Posted by Északföld
Ez kellett, mert már nagyon picike volt a csoport. akik kicsik és nem akarnak feljebb menni, azoknak is el kell érni a TOP 30%-ot. Ezért harcolniuk kell, lehetséges, hogy sokaknak megjön a kedvük, az is lehet hogy nem. Nem volt jó, hogy egy kis 5-el flangáló élőhalott varázslót is lehetett látni, elveszítette értékét a kis kék szám is. Most már aki olyat akar, annak valamilyen szinten teljesítenie is kell :)

Hali!:)
Erre szeretnék reagálni. Nekem nincs kis kékem, de szeretnék. Sajnos nem lehettem az élbolyban, értem ezt azokra akik a játék alapításakor indították az orijukat. Mostanság azt érzékelem, akiknek megvan a kis kékjük, esetleg 3-4-5 személyiségük is van, nem nehezedik nekik annyira a játék, mint nekünk. Félreértés ne essék, nem sajnálom tőlük, de fél évvel ezelőtt még akárki megcsinálhatta, hogy fellép az 1-be, lazán rá se néz 1000 körig az orijára, majd fordil a számocskájával, vagy, felverekszi magát a 2-ben, beáll sündisznóállásba, és fordul onnan. Tőlünk elvették ezt a lehetőséget, azoknak, akik ilyen módon jutottak a sok (több) személyiségükhöz, azoknak meghagyták az előnyüket. Nem érzem ezt korrektnek. Ha én szeretnék több személyiséget, és ki ne szeretne, akkor vért kell izzadnom, ő meg lazázik a 4-5 személyiségével, és egyszerűen fogja, végiggyalogol az 1-ben a top30-ig, és ott beül, vár és fordul. Pl ork tudós, harcos, tábornok kombót egyszerűen képtelen voltam megfogni azonos hekin. Nagyon elkeserít, és kiábrándít ez a helyzet.:( Harcolnék én a kékért, de nem látom értelmét, mert akárhányszor feljebb tornászom magam, vernek le, mint Süsü a vadkörtét. Nekem nem volt tapasztalatom, hogy milliárdokkal kell lépni az 1-be, végig MF voltam, és a 2-ből szerettem volna fordulni. Hát nem jött össze.:(

Ákos 01-27-2006 18:29

fejlődés

Egyesek könnyen vagdalóznak olyan ötlettel, hogy az 1/A-s játékosokat restartoltatni kéne ezen a szinten. Igen ám, de pl. Flangán sem és a többi ország sem az egyik pillanatról a másikra került fel oda, ahol éppen van. A többiekről nem tudok nyilatkozni, de pl. Flangánt rendkívül szerény állapotban léptettem fel a B-ből, és volt úgy, hogy az A-ban annyira a mezőny végén kullogott, hogy mindössze 13 (betűvel kiírva: tizenháron) ország volt csak nála kisebb (mint pl. a legkisebb Horland a maga 1086 pontjával). A földterülete javát felfedezéssel szerezte, ártalmatlan "tamagocsi" ország volt mindig is. Belegondolni is félelmetes, hogy anno nulla tanyás országként mennyi munka volt őt megnyugtató magasságba felküzdeni. Max. 2-3 órás alvási ciklusaim voltak hónapokon keresztül, de összességében több évről van szó. Pár ifjú titán szerint megoldás lenne rastartolgatni mindenkit. Szerintem nem. Ez értelmetlenné tenné az elmúlt évek munkáját.

Ati 01-27-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by Ákos
Pár ifjú titán szerint megoldás lenne rastartolgatni mindenkit. Szerintem nem. Ez értelmetlenné tenné az elmúlt évek munkáját.

Most itt csak beszélgetésekről van szó, és ezek nyugodtan menjenek olyan mederben, amilyenben jólesik, de a fentit kiemelve azt szeretném leszögezni, hogy ilyen, hogy na mindekit töröljünk meg újrázzunk, vagy hasonló, ilyen nem lesz.

Macal 01-27-2006 18:34

Ákos, én ezt nem vitatom, felőlem pl addig lehettek fenn, amíg el nem unjátok magatokat. Csak azt is értsd, hogy nekem, mire az 1-be feljutottam, majd egy évembe került, és most már 2x újráztam, mert esélytelennek tartom magam. KÉPTELEN vagyok napi 1-2 óránál többet benn lenni, mert dolgozom, és nem tudok jönni. Akkor én töröljem magamat, mert úgyse tudok fordulni? Ezt az érzést nem kívánom senkinek. Én is megkínlódtam az idáig jutásért, és nem ingyen kéket szeretnék, hanem esélyt. Csak azt nem kapok.:(

All times are GMT +1. The time now is 22:48.