![]() |
Quote:
|
Én most cseréltem le a monitoromat és naon teccik (LG 19'' Flatron Wilde 16:9)
Igaz, nem tervezem napoztatni. Szal én nem töröm rajta a fejem + nem is számítógép csupán egy része, de attól remélem nem off :D Az érdekelne igazán, hogy másnak van e és mik a tapasztalatai. |
A tranzisztorokat, de még a kristályokat sem érdekli, hogy napfény vagy neonfény vagy a gyufa lángjának elsöprő erejű fénye éri-e őket, szóval nem para :P
Kivétel: atomvillanás a közelben |
Quote:
Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye, melyik a jobb: - Egy 64 bites AMD - Egy Intel két magos processzor |
Quote:
|
Szia mindenkinek.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy laptopot kell vásárolnom a melomhoz. Nézegettem, öket, de dunsztom sincs mi a különbség a corel duo T2300, corel2duo T2500, corelsolo T2300 mindegyiknél 1660 az óra jel(gondolom ezt jelőli), Pentium M 1700, 2000 és társai, Amd turion. 250-300000 Ft keret van rá, Munkához kell. Hálozatban is dolgozom egyszerre sok program futna rajta, és valszeg a XP mellé egy linux is kerülne, mivel mobil is vagyok, wifi, bluetooth iskell. Előre is köszi |
Quote:
|
Quote:
Bár nem hiszem, hogy a fönököm belemenne, hogy amcsiból hozassak gépet, mert hogy számla is kell. |
Quote:
link: http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...pMZUGRh/3.?p=0 2 giga rammal 1474 dolcsi ami szállítással együtt is 300k közelében van. Kegyetlen jó gép, iszonyat design, biztonságos, és a legjobb ár6érték arányban még a dellt is veri. |
Quote:
|
Én a helyedben egy hp nx szériás gépet vennék, AMD Turion 64 bites procival.
|
Quote:
Itt egx nx-es AMD Turion 64 X2 TL52 512 MB 80 GB 15" XGA DVDRW +/- DL Bluetooth WinXP Prof. Hun És egy intel Pentium M-1700 (735) 1024 MB 80 GB 14" TFT WXGA Crystal View DVDRW +/- DL WinXP Home Hun Itt a 1giga mem a csábító kicsit kissebb a monitor árban ugyanaz , De azt néztem, hogy ennél több a keretem, és szeretném max kihasználni. Azért volna jó tudni, hogy mi a különbség és melyik a jobb a fentebb leírtak közt |
Quote:
és a maxhez is fél perv alatt hozzászoksz ha akarsz de te tudod. viszont ennél jobb ár/érték arányt nem találsz az 100 nekem is macbokom van ( bár nekem pro, az már 700e:) és kegyetlen durva. |
A mostani laptopom Egy AMD 2,2 elég jó kis gépecske, és mivel nincs tele szeméttel még mindig gyors, de max 1 óra 50-ig bírja.:(
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Főbb paraméterek ...
Legolcsóbb Macbook - 294999 Ft 13", 1,83GHz Core 2 Duo, 512MB RAM, 60GB HDD, Combo Drive (nem DVD iró!!!) HP NC6400 RH475EA - 383999 Ft 14,1", 1,83GHz Core 2 Duo, 512MB RAM, 80GB HDD, Combo Drive TOSHIBA Satellite M100-221 - 263999 Ft 14,1", 1,83GHz Core 2 Duo, 512MB RAM, 80GB HDD, DVD író Macbook-os árért (299999 Ft) TOSHIBA Satellite A100-813 15,4", 2GHz Core 2 Duo, 512MB RAM, 100GB HDD, DVD író DELL Inspiron 6400-01 (275999 Ft) 15,4", 1,83GHz Core 2 Duo, 1GB RAM, 120GB HDD, DVD író Ha hirtelen kellene választanom, egyértelműen a Dell. |
Bármilyet is veszel, szerintem garanciakiterjesztést vegyél hozzá, azt is számold bele a keretbe.
|
Quote:
Ja és a hd is 100 gb-s. |
Quote:
Náluk autót is durván féláron kapsz (vagy még olcsóbban), mint ha itt vennéd nálunk. |
Quote:
És csak úgy mondom, hogy nézelődj, nincs minden notebook sokkal olcsóbban, az apple, mivel magyarországon iszonyat adókat kérnek itt sokkal drágább, no meg a kiesbb keresettség miatt az árrés is nagyobb, mert valamiből meg kell élniük. De azért ha megnézel bármilyen elismertebb notebookos oldalt ( persze amcsit pl ) az apple mac-ek már ár/érték arányban jobban teljesítenek mint a dell, mivel az intellel kötött szerződésükben jóval olcsóbban kapják a processzort mint mások. |
Quote:
Idehaza vételt úgy értsd, hogy kintről behozzák/hozod (ha Te, akkor a kereskedő haszna lejön belőle), ezért is kerül a végén durván duplájába. Értem én, hogy szerelmes vagy a macbook-ba, de ... A bökkenő itt az, hogy idehaza szeretne laptopot venni (gondolom a cégnek nem jó akármilyen számla), így "az ígéret földje" megint kizárva, ezért hanyagolhatjuk is. Ez van, rossz helyre születtünk ... |
Quote:
Amúgy meg vitathatatlan hogy mennyire király, amiből tudok csak apple-t veszek, a telefonnak is várom a kerskedelmi forgalomba hozatalát mert nagyon övön alulira sikerült:D Bármely walkman telefonra vagy nokiára ráver keményen. És állíólag jön akövetkező. Na de ne tréjünk el a témától. A céges számla, nos abban van valami, de kétlem hogy amcsi nem lenne jó, mert az adót akkor is magyart fizeted rá, az amcsit visszatérítik, és az amit a cég visszaigényelhet, szóval nem értem miért lenne ebben gáz. A kocsival meg annyit, hogy nehogy azt hidd hogy minden kocsit amcsiból hoznak. Ha viszont venni akarsz, és tudod hol kell kersni, betelefonálsz egy jó garázsba, és leküdeted hajóval. Mert repülővel kb anniy a szállítás díja mint maga a kocsi. Hajóval igaz hogy 3 hét, de jelentéktelen az ár. És közel nem duplája amit mo.-n kérnek érte, nem tudom próbálkoztál-e vele, de 30%nál nem szednek több hasznot még a legkóserebb kereskedésekbe se. |
Quote:
Idehaza vételt úgy értsd, hogy kintről behozzák/hozod (ha Te, akkor a kereskedő haszna lejön belőle), ezért is kerül a végén durván duplájába. Értem én, hogy szerelmes vagy a macbook-ba, de ... A bökkenő itt az, hogy idehaza szeretne laptopot venni (gondolom a cégnek nem jó akármilyen számla), így "az ígéret földje" megint kizárva, ezért hanyagolhatjuk is. Így van idehaza és nem mac. Ez a dell nekem is tettszik, de hol láttad ennyiért mert én csak drágábban 512 rammal? |
[quote=FJORD;67097]
Quote:
|
Quote:
Quote:
Atyaég ... inkább nem magyarázom. Így nekem is kényelmesebb. |
Quote:
Csak 3 márkát futottam át (Dell, Toshiba, HP), de érdemes lehet végignézni az összeset. |
Quote:
Kis kényelmes. Én meg maradok az almánál, nagyon bejön. Az a de komolyan meg remélem nem volt komoly:D |
Egészen pontosan, ő lenne az: http://www.notebook.hu/notebook/dell...spiron-6400_01
3 év gar sem utolsó dolog. |
Quote:
jó hogy említed mindenféleképpen minimum 2 év gart akarok. Azt mondjátok meg nekem légyszi miért jobb a wxga monitor, ha jobb, illetve pl a 15"-osnál mennyivel nagyobb a gép méretben , fogyasztásban. Kicsit idegenkedem a szélestől. |
Quote:
A képátló adott, így a wxga kevésbé magas a 4:3-hoz képest. |
Quote:
Érdekes én azt hittem, hogy mivel wide ezért sznagyobb de ezek szerint nem. asszem maradok a hagyományosnál. Koszi Csokibá a segítséget. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerinted akkor inkább wxga? |
Quote:
Egy szélesvásznú film lejátszásánál pl. több a megjelenített információ. De ablakból is többet pakolhatsz egymás mellé. Vagy a képátló vert át? :) Szvsz menj be egy bótba és tapogass meg élőben is egy wxga-s laptopot. Nyugalom, nem rábeszélni akarlak, nekem mindegy mit veszel :) |
Quote:
Igen az zavar, hogy nem látom mit fogok látni. Elmegyek és megtapogatom valahol. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:59. |