![]() |
Én ezt nem nagyon értem.
|
Quote:
Ha jól értem, a lényeg a következő: nem az első helyet kell elérned, hanem az első helyen levő ori hektárszámát..(a ti esetetekre vonatkoztatva) De azért várjuk meg Tsobi megerősítését (vagy megcáfolását.. ) Ha jól értelmeztem, majd leírom, mi nem tetszik a javaslatban.. Ha nem, akkor bocsi.. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem tudom ez a kiszámíthatatlanság mennyire illik bele a játékba.. Amúgy melyik 5ös szinten nem jutsz el a topodhoz 2k kör alatt? |
"1. Ne csak szövetségen belül menjen a topkör az első helyen + alatta, hanem ha idegen ország áll alattam vagy én alatta, akkor is. Szal, ha én 10 szemmel első vagyok, a második szintén 10-es, de nincs velem, neki is menjen a köre. Ez akkor lenne érvényben, ha 1. helyre szükséges ország állna elől és így tovább lefelé.
2. B-ben lehetne egy A-hoz hasonló könnyítés a leforduláshoz (fél szemért), viszont ehhez nem kellene a top1 köre, csak az összes többi feltétel." Volt két ilyen ötletem, erről valami vélemény? A hekihez kötött fellépésnek akkor lenne értelme, ha valami pluszt kellene érte elérni. Mondjuk 9 szemmel max lépőheki+10%, 10-zel + 15%. Vagy valami hasonlót... Persze, ez csak max 50-ig működik. De így nem zavarná egymást több szövi, mert nem a hely, hanem a heki kellene. Aztán, ami hamarabb megvan (top1 kör vagy heki), amiatt menne. |
OFF
Egy kérdés. Miért csak teccikelni lehet az írásokat, nem teccikelni nem? Vagy nálam van a hiba? Köszönöm! ON |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egyáltalán mi szükség lenne erre, ha a másik kérdés megoldódna? |
Quote:
Quote:
Az általad leírt esetben ha biztonságosan túlteljesítesz, ez a veszély nem fenyeget majd, plusz folyamatos motivációt biztosít a játékban maradásra. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt írtad minden feltétel megvan kivéve a top 1 körök, az egyik feltétel egy ori A-ban a top30ban min 336 körrel.. tehát lövésem sincs, mi az a 4k heki, amire utalni szeretnél.. :) |
Quote:
A gond az, hogy simán előfordulhat, hogy 200 heki alatt lesz a "top30" így.. ez pedig sokkal rosszabb, mint most, mert így egy frissen regelt ori topköre is elkezd ketyegni.. Sajna a szabisok is fogynak.. nem tudhatod meddig lesznek azok még ott.. plusz kis csoportokban szerintem eleve nincs olyan nagy ori folyamatosan, de erről Atit kéne megkérdezni..(Gyorsban, lassúban egyébként mi a helyzet? Bár a nagyobb 5-ös csoportok is érdekelnének..) Pl 5/V-ben is (valószínűleg) össz 2 darab ori van 600on szabin, ami nagyon kevés.. De kiszámíthatatlnaságba az is beletartozik, ha valaki elindul tényleges max hekire.. és napról napra növekszik a top.. aztán mikor szintet lép lezuhan.. :) Max heki %-a meg nehezítés néhány csoportban.. bár végülis ez annyira nem vészes és legalább kiszámítható is.. :) |
Quote:
Egyedül A-ban lenne akicó de ott meg olyan kevés játékos van, hogy óriási lyukak vannak ország és ország között.. |
Ezt a "bontjuk az mnt-t" ezt felejttsük el. Mi van akkor, ha bontjuk az mnt-t? Attól még ugyanúgy nem fogom megtámadni azokat, akiket nem akarok megtámadni. Erre kár több időt fordítani, ilyen nem lesz.
|
Melyik vonalon érdemes végülis elindulni?
Melyikben látunk fantáziát? |
Quote:
MNT-bontásnak semmi értelme, azt fejeltsük el. Nehezítésnek nem látom szükségét, azt is hagyjuk. Olyan jellegű könnyítést is zárjunk ki, ami a mostani 1 személyiségű országnál is könnyebb feljutást teremthet. Nem a további nehezítés a cél, de nem is a meglévő nehezülő körülmények eltörlése. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tudnál segíteni, hogy nagyátlagban, mondjuk normál / gyors / lassú (ANARCH nem tudom mennyire tartozhat ide) csoportokra levetítve van-e jelenleg valaki maxheki felett, így elméletben módosítva a jövőbeni fellépési feltételeket? Mert ha nincs, akkor tudunk számolni alap maxhekivel szintenként, ill be tudunk tenni egy elméletbeni módosítót arra az esetre, ha valaki átlépi azt. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Szükség lenne erre, ha a torlódásra sikerülne megoldást találni? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nah, ez is sikeresen behalt.... :(
|
B-ben jelenleg 5 ország van játékban, amelyet érint, ezek 4 különböző szövetségben...
Ati, várható, hogy ez a probléma kap vmi támogatást tőled? |
Quote:
|
Jó szokásomhoz híven kicsit olvasgattam a múltban, így került elő ez a topic.
Jelenleg van ötös szinten egy orim 195 hekin, aminek már majdnem megvan a top köre, így a fenti ötletelés számomra megintcsak új értelmet nyert. Mennyire lenne reális azt elvárni ötös szinten egy egyszemes országtól, hogy a maxhekihez (600 hektár) viszonyított top30%-ot (420 heki) érje el, mint fellépési követelmény? Teljesen. Kis kiegészítéssel, nyilván. Egy másik őskori témában, amit nem mellesleg szintén Pool nyitott, felvetődött egy új személyiség ötlete, amelyre érdemi reakció nem érkezett, ami azt jelenti, hogy nem lett elvetve, most viszont új fényben lett megvilágítva. Quote:
Ez megoldaná a nem áthidalhatatlan, de csak etikátlan módszerekkel elérhető magasságok elérését, kiegyensúlyozná a pontlistát, így egy idő után simán lehetne elérni a csoport tetejét a régi, normál játékkeret mentén. Így aztán, még mindig ötös szinttel példálózva, de nem elfelejtve, hogy ugyanezen számokat rá lehet vetíteni az összes többi csoportra. Követelmények: 1 személyiség: 420 hektár 2: 468 heki 3: 510 heki 4: 540 heki 5: 552 heki 6: 564 heki 7: 576 heki 8: 594 heki 9 plusz: 600 heki Vélemény? |
Quote:
Valahol titokban még tetszik is nekem, hogy a tekiírók a 4. szintre "kényszerülnek," ahol viszont már a "szegény kezdőket ne támadjuk nagyon" elv annyira nem érvényesül, mint a tényleges kezdő szinten. Persze nyilván mindennek két oldala van. Quote:
Pont miattuk lehet mégkönnyebben elérni, hiszen a top 4. helyezett ország miattuk akár maxhekin is lehet, magasabbra kitolva az elérhető földmennyiséget. |
Quote:
Gyakorlatban azonban top1 top2 van maxhekin, a következő ori pedig 10-15k pontra tőle, így okozva kellemetlenséget a kicsiknek. A tekiírókkal szemben szerintem eddig sem volt könyörület, ezen a négyes szint nemigen változtat. :) |
Quote:
|
Quote:
Ezt a helyzetet mindannyian el tudjuk képzelni. |
All times are GMT +1. The time now is 13:12. |