Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötletek a "játékunkért" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4884)

Kutyuleee 11-09-2014 20:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308172)
Pool pont ki akarja hagyni az A-t.

Én inkább azt szűrtem le, hogy a jelenlegi formájával van a baja.
A nagy klánok gyakorlatilag oligarchaként uralkodnak a csoporton, és ha van egy harcosabb klán aki elég magasra jutott, "ingyen föld" címén leverik simán.
A-ban szerintem a hatalmas vagyonokkal van a gond, és az évekkel amit rá kell áldozni ha a top klánok közelébe akarsz jutni.

Ati 11-09-2014 20:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308170)
Jobban támogatnám,ha esetleg magasabb hektárrol indulna

Éppenséggel indulhat magasabb hektárról is, bár ez egy kicsit torzítja a tényleges játékra vonatkozó részét, hiszen ott ha van is rendszeres újraindítás, az mindig 200 hektáron van, nem magasabban.

Ati 11-09-2014 20:22

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308177)
jo akkor ezt hagyjuk amig jobb eszembe nem jut. Mi az ellentet a hajos harc bovitessel?

Most csak arra reagálok, amik szinte olyan kérések, amik már most is léteznek, vagy minimális általános kihatással könnyen kipróbálhatóak.

none 11-09-2014 20:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308178)
Én inkább azt szűrtem le, hogy a jelenlegi formájával van a baja.
A nagy klánok gyakorlatilag oligarchaként uralkodnak a csoporton, és ha van egy harcosabb klán aki elég magasra jutott, "ingyen föld" címén leverik simán.
A-ban szerintem a hatalmas vagyonokkal van a gond, és az évekkel amit rá kell áldozni ha a top klánok közelébe akarsz jutni.

de erre volt évekkel ezelőtt is felvetés.. plusz a jelenlegi ötlet nem is igazán oldana meg semmit, inkább mélyítené a szakadékot és még kevesebb játékos lenne A-ban..:)

Kutyuleee 11-09-2014 20:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 308181)
de erre volt évekkel ezelőtt is felvetés.. plusz a jelenlegi ötlet nem is igazán oldana meg semmit, inkább mélyítené a szakadékot és még kevesebb játékos lenne A-ban..:)

Egyik oldalról szerintem magát a játék alapját nem kéne megbolygatni. Nem hiszem hogy azzal van a gond, mert azért több mint egy évtizedig bevált, még akkoris az utobbi pár év tendenciáit vesszük figyelembe. persze az évek alatt olyan erő fölény alakult ki A-ban amihez ha nem is 1 évtized, de több év kell hogy megbolygathasd. Erre lenne az újra induló mód egy megoldás.

Másik oldalról a probléma gyökere szerintem ugyanaz mint minden online játékban, legyen az MMO vagy MOBA vagy éppen a hódító, mi játékosok vagyunk. Nem amiatt nem játszanak sokáig az újak, mert valami el lett rontva, hanem mert vannak olyan játékosok akik évek óta játszanak és egyszerűen átgyalogolnak az újakon, akár fordulás után, akár új országot inditva. Így míg az újak rövid távon sikeretlenek, addig mi régiek szépen lassan elhullunk. Sok játékban a kezdőt simán chaten alázzák ilyenkor, és nem akar többet játszani. itt felépít,összegyüjt valamit 1-2hét alatt és 1 éjszaka alatt a nagyrésze semmibe vész.

Pool 11-09-2014 20:38

Ati, belsőn elhangzott és engem is érdekelne, lécci válaszolj erre, ha lehet.

Ha a gyors csoport 2x-es sebességű mindenben, akkor miért kell 1800 kört (900 normált) ott tölteni és miért nem csak 1000-et? Miért nem lehet menni fele idő alatt más szintre, ha már minden 2x-es?
Nem mellékesen hetente kell sms rá, de még meg is érteném, ha mehetnék felfelé, így ugyanannyiba kerülne egy szint, mint normálban.

Pool 11-09-2014 20:39

Volt valami kezdő csoport ötlet, azzal mi lett?

Kutyuleee 11-09-2014 20:40

Quote:

Originally Posted by none (Post 308181)

A-ban így úgyis egyre kevesebb játékos lesz :)
Amíg nem lesz egy "baby bumm" valamiért a lenti csoportokban addig úgyis ez lesz. Ha már lenne pár száz olyan új játékos, aki elkezdene A-ba lépegetni felfele, akkor az A-val se lenne gond. mert annyi kitartó játékosból, biztos lenne 8-10 klán aki felpezsdíteni az ottani életet is.

none 11-09-2014 20:42

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308182)
Egyik oldalról szerintem magát a játék alapját nem kéne megbolygatni. Nem hiszem hogy azzal van a gond, mert azért több mint egy évtizedig bevált, még akkoris az utobbi pár év tendenciáit vesszük figyelembe. persze az évek alatt olyan erő fölény alakult ki A-ban amihez ha nem is 1 évtized, de több év kell hogy megbolygathasd. Erre lenne az újra induló mód egy megoldás.

Másik oldalról a probléma gyökere szerintem ugyanaz mint minden online játékban, legyen az MMO vagy MOBA vagy éppen a hódító, mi játékosok vagyunk. Nem amiatt nem játszanak sokáig az újak, mert valami el lett rontva, hanem mert vannak olyan játékosok akik évek óta játszanak és egyszerűen átgyalogolnak az újakon, akár fordulás után, akár új országot inditva. Így míg az újak rövid távon sikeretlenek, addig mi régiek szépen lassan elhullunk. Sok játékban a kezdőt simán chaten alázzák ilyenkor, és nem akar többet játszani. itt felépít,összegyüjt valamit 1-2hét alatt és 1 éjszaka alatt a nagyrésze semmibe vész.

Igazából épp az a lényeg, hogy valami pluszt nyújts, ha magasra akarsz A-ban törni.. jelenleg van kihívás, de távolról sem teljesíthetetlen.. mivel a régiek is emberek.. :)
Erről másik topikban írt Ati, ha jól rémlik: nagyon sokan még védelem alól sem jönnek ki, mire abbahagyják..

Ghosti 11-09-2014 20:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308180)
Most csak arra reagálok, amik szinte olyan kérések, amik már most is léteznek, vagy minimális általános kihatással könnyen kipróbálhatóak.

Ami fel lett teve arra mindre van jelenleg megoldas, aki gyorsba akar jatszani, aki ujra 200 hekin akar lenni stb..

Reszemrol szeretnek uj dolgokat latni mar, amitol erdekesebb lenne a jatek, ami kedvet adna mindenkinek regi es ujjaknak, mert vegre valami uj ami meg nem volt, amivel meg senki nem jatszott, nem a megszokott, amit meg a regieknek is at kell gondolni es probalni mit hogyan.

Pool 11-09-2014 20:43

Quote:

Originally Posted by none (Post 308186)
Igazából épp az a lényeg, hogy valami pluszt nyújts, ha magasra akarsz A-ban törni.. jelenleg van kihívás, de távolról sem teljesíthetetlen.. mivel a régiek is emberek.. :)
Erről másik topikban írt Ati, ha jól rémlik: nagyon sokan még védelem alól sem jönnek ki, mire abbahagyják..

mert sok idő, míg "látnak" valamit...
máshol ha más nem, legalább van mire néznie, attól még kezdő marad, de látja, hogy hová halad...
itt meg majd 1 nap

none 11-09-2014 20:45

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308183)

Ha a gyors csoport 2x-es sebességű mindenben, akkor miért kell 1800 kört (900 normált) ott tölteni és miért nem csak 1000-et? Miért nem lehet menni fele idő alatt más szintre, ha már minden 2x-es?
Nem mellékesen hetente kell sms rá, de még meg is érteném, ha mehetnék felfelé, így ugyanannyiba kerülne egy szint, mint normálban.

Mert szimplán nem az a csoport célja?
Nem arra van gyors, hogy gyorsabban szerezhess szemeket, hanem, hogyha sok időd van, akkor elviekben ott játszhatnál folyamatosan..

Pool 11-09-2014 20:48

Van a traviban is harc szimulátor, igaz asszem kell hozzá vmi extra vmi...

Lehetne itt is egy központi (mindenki számára elérhető, nem csak VIP-nek) számolóizé, ami a menükből elérhető lenne, tartalmazna mindent (alvilág, mágia, harc).

A mai 14-18 évesek szintjét elnézve sose számolná ki a támadásnál rendesen a pontokat, de ezzel legalább lenne lehetősége...
Ez is számítana sztem, mert ha számolni kell, akkor már inkább "kántörözök"....

sztem

Gabro 11-09-2014 20:49

Én azt érzem, hogy a mai világban az új, grafikus játékokra tolódott a hangsúly, és ott az eredmények is gyorsabbak általában.

Ha jól emlékszem 7 éve játszom itt, ez a nálam 20 évvel fiatalabbak között már szinte elképzelhetetlen....
Mi "öreg motorosokként" futunk össze a szinteken, és rengetegen ismerjük egymást, de itt a többség a 30-asok második felétől felfele van....:)
A játék fellendítéséhez részben pont azt kellene feladni amiért szeretem/szeretjük ezt a játékot (egyszerű, nincs túl csicsázva, mégis készülgetni kell egy-egy komolyabb akcióra, összedolgozni, figyelni...).

Az előttem levő ötletek közül tetszik a pl. félévente restart csoport az A-ban, gyilkos lenne egyszerre azonos pontszámon:D

A Hódító2 is lehet jó ötlet, bár nekem azt hiszem jobban fájna elveszteni mindent, egyszerűen a személyes kötődések miatt, nem a játékban levő akármilyen vagyon miatt.

none 11-09-2014 20:50

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308188)
máshol ha más nem, legalább van mire néznie, attól még kezdő marad, de látja, hogy hová halad...
itt meg majd 1 nap

ettől szép a hódító.. az nem hódító 2 lesz, ha alapjaiban mindent felrúgunk és dobjuk a kukába a stratégiákat, csak az aktivitás marad.. az a 10 perces körök ötlet játszhatatlan hosszútávon.. plusz igen hamar kiég az ember.. Az egyáltalán nem kedvezne a kezdőknek, de a régiek nagyrészének sem..

Pool 11-09-2014 20:50

Quote:

Originally Posted by none (Post 308189)
Nem arra van gyors, hogy gyorsabban szerezhess szemeket, hanem, hogyha sok időd van, akkor elviekben ott játszhatnál folyamatosan..

none, őszíntén megmondva szarok a szemekre, nem két nap alatt lettek meg, hanem a 13 több, mint 11 év alatt...
ha azt hiszed, ezért akarom a fele játékidő/szintet, tévedsz...
mégis mit érek vele pl én, mikor már minden személyiség megvan?

Ghosti 11-09-2014 20:50

Quote:

itt meg majd 1 nap

Hamarabb kikerul a vedelem alol egy teljesen uj jatekos es mit lat? Hogy szetegetik, lopjak stb mert meg mindig a 10 vari es toli meg 200 katonaja van? A gyorsitassal egyet ersz el, minden hamarabb megtortenik bele ertve, hogy az uj hamarabb elveszti a kedvet is mert a gyorsitott ido nem lessz az O javara mert meg nem tudja mit csinaljon eleve. Hiaba olvasod a sugot, nagyon sokszor akkor erted meg igazan ha gyakorlatba latod mit jelent. Ahhoz meg ugye ido kell, nem is keves.

Pool 11-09-2014 20:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 308192)
ettől szép a hódító.. az nem hódító 2 lesz, ha alapjaiban mindent felrúgunk és dobjuk a kukába a stratégiákat, csak az aktivitás marad.. az a 10 perces körök ötlet játszhatatlan hosszútávon.. plusz igen hamar kiég az ember.. Az egyáltalán nem kedvezne a kezdőknek, de a régiek nagyrészének sem..

okokok

Esetleg neked van valami építő hozzászólásod a játék érdekében, vagy mivel már Te úgyis szabin/SZK-n tengődsz minden szar, amiről szó van?

Pool 11-09-2014 20:52

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308194)
Hamarabb kikerul a vedelem alol egy teljesen uj jatekos es mit lat? Hogy szetegetik, lopjak stb mert meg mindig a 10 vari es toli meg 200 katonaja van? A gyorsitassal egyet ersz el, minden hamarabb megtortenik bele ertve, hogy az uj hamarabb elveszti a kedvet is mert a gyorsitott ido nem lessz az O javara mert meg nem tudja mit csinaljon eleve. Hiaba olvasod a sugot, nagyon sokszor akkor erted meg igazan ha gyakorlatba latod mit jelent. Ahhoz meg ugye ido kell, nem is keves.

A védelem óra, a játék kör
attól, hogy gyorsabb, még nem lesz hamarabb támadható

Kutyuleee 11-09-2014 20:53

Quote:

itt meg majd 1 nap

Hirtelen jött ötlet erről:
Mi lenne ha kezdést variálnánk meg?
Mondjuk az ország regisztrálásnál úgy lenne terelve,hogy válasszon valami "kasztot" harcos/tolvaj/varázsló/deffenzív és így már egy beépített félig benépesített országot kapnának.

Esetleg előtte egy tutorialon végig vezetni, hogy a építsen át valamit, mert pl kevés a tanyája, utána löjjön el, egy infó szerző majd egy támadó toli-vari akciót. támadjon egyet,
és a végén kezdené ténylegesen az országot. és nem lenne 3 nap amire történne valami és nem telne hetekbe amire ténylegesen játszható lenne az országa.

TaTa 11-09-2014 20:54

Quote:

Originally Posted by none (Post 308189)

Nem a tobb szemesekrol van most a szo. Mivan azokkal, akik nem akarnak lassan haladni, de gyorsan az A-ba?

Vegig futnak a gyors szinten, erdekesebben, gyorsabban, fele annyi idovel.
Ha esetleg az A-t ki lehetne hagyni, akkor ez meg atraktivabb lenne.

Az, hogy mennyi utan jar uj szemelyiseg, kerdeses lenne. Valoszinuleg ugy kellene beallitani, hogy esetleg az meglevo A-s oriknak is erdekes legyen :)

Kutyuleee 11-09-2014 20:55

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308190)

sztem

az menjen is "kántörsztrájkozni" attól hogy a számolást alá rakod, úgyanolyan sikeretlen lesz, sőt még elkezdi szídni fórumokon is a játékot, hogy csalnak, meg minden, mert miazhogy a #211111 jóska pista országa kivédte az 500 lovasát mikor a gömbjén csak 10 íjásza volt, aztán meg hirtelen lett a védés után 8000 elite???

Pool 11-09-2014 20:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308199)
az menjen is "kántörsztrájkozni" attól hogy a számolást alá rakod, úgyanolyan sikeretlen lesz, sőt még elkezdi szídni fórumokon is a játékot, hogy csalnak, meg minden, mert miazhogy a #211111 jóska pista országa kivédte az 500 lovasát mikor a gömbjén csak 10 íjásza volt, aztán meg hirtelen lett a védés után 8000 elite???

Jo, de ne feledd, hogy 100-ból 101 tinédzser fog menni kántörözni akkor...

Kutyuleee 11-09-2014 21:01

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308200)
Jo, de ne feledd, hogy 100-ból 101 tinédzser fog menni kántörözni akkor...

onnan is tovább fog állni, vagy bannolják mert elkezd cheatelni, akinek ilyen mentalitása van, és nem feccöl időt és energiát egy játékba az nem lesz ott se sikeres.

Ghosti 11-09-2014 21:03

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308196)
A védelem óra, a játék kör
attól, hogy gyorsabb, még nem lesz hamarabb támadható

OK akkor nezzuk
Uj jatekos regel, probal egy ket dolgot csinalni es ha igazan erteni akarja kezdi olvasni a sugot.
Amig a regi jatekos lefordult vagy uj regelt orival mar rogton tudja mi legyen a faja, hogyan epitkezzen, kepezzen stb...

Korok mennek a regi jatekos beepul, kipiacol stb..
Az uj jatekos meg mindig azon gondolkozik hogy mit epitcsen, mit kepezzen ja es miert nem tudok epikezni, kepezni stb... olvasom a sugot, de nem ertem, es itt mikor lehet jatszani, mert kicsit uncsi nezni a szamokat orarol orara.

Mire kikerul mindketto a vedelem alol
a regi jatekos nagyobb reszben kesz harcolni, lopni stb..
az uj jatekos meg mindig nem tudja mit is kellene csinalni, jajj de jo mostmar tudok jatszani, de miert nem tudok, varizni, lopni es miert nem sikerult a 100 katonaval harcolni?

Es epp errol volt szo, hogy az ujjakat fel kell tapolni mert egyszeruen vagy megunjak meg mielott belejonnenek vagy feladjak mert nincs eleg segitcseg, mint anno nekunk volt evekkel ezelott.

Akkor kerdezem megint, miert lenne jo ha gyorsabban menne az ido egy uj jatekosnak?

Pool 11-09-2014 21:09

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308202)
OK akkor nezzuk
Uj jatekos regel, probal egy ket dolgot csinalni es ha igazan erteni akarja kezdi olvasni a sugot.
Amig a regi jatekos lefordult vagy uj regelt orival mar rogton tudja mi legyen a faja, hogyan epitkezzen, kepezzen stb...

Korok mennek a regi jatekos beepul, kipiacol stb..
Az uj jatekos meg mindig azon gondolkozik hogy mit epitcsen, mit kepezzen ja es miert nem tudok epikezni, kepezni stb... olvasom a sugot, de nem ertem, es itt mikor lehet jatszani, mert kicsit uncsi nezni a szamokat orarol orara.

Mire kikerul mindketto a vedelem alol
a regi jatekos nagyobb reszben kesz harcolni, lopni stb..
az uj jatekos meg mindig nem tudja mit is kellene csinalni, jajj de jo mostmar tudok jatszani, de miert nem tudok, varizni, lopni es miert nem sikerult a 100 katonaval harcolni?

Es epp errol volt szo, hogy az ujjakat fel kell tapolni mert egyszeruen vagy megunjak meg mielott belejonnenek vagy feladjak mert nincs eleg segitcseg, mint anno nekunk volt evekkel ezelott.

Akkor kerdezem megint, miert lenne jo ha gyorsabban menne az ido egy uj jatekosnak?

Mi alapján döntöd majd el, ki az új?
Aki játszik fél éve és csinálna új orit, az már csak alapot kap?
Első orinak? Attól, hogy kap majd 1000 elitet, nem biztos, hogy előrébb lesz.
De elképzelhető.
De ez megtörténik vele 1 órás körnél is, meg 3 percesnél is...
Nem ezen van a hangsúly...

Hanem HOGY A JÁTÉK HALDOKLIK ÉS NEM TÖRTÉNIK SEMMI A MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN....

Pool 11-09-2014 21:10

Elnézést és mindenkinek jó éjt!
Mára nekem elég volt.

Ghosti 11-09-2014 21:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308197)
Hirtelen jött ötlet erről:
Mi lenne ha kezdést variálnánk meg?
Mondjuk az ország regisztrálásnál úgy lenne terelve,hogy válasszon valami "kasztot" harcos/tolvaj/varázsló/deffenzív és így már egy beépített félig benépesített országot kapnának.

Honnan tudna hogy mit valasszon amikor meg sosem jatszott? Egyet valaszt azt ha nem tetszik akkor?

Quote:

Esetleg előtte egy tutorialon végig vezetni, hogy a építsen át valamit, mert pl kevés a tanyája, utána löjjön el, egy infó szerző majd egy támadó toli-vari akciót. támadjon egyet,
és a végén kezdené ténylegesen az országot. és nem lenne 3 nap amire történne valami és nem telne hetekbe amire ténylegesen játszható lenne az országa.
A tutorialrol mar megegyeztunk, hogy jo dolog egy kezdonek es mindkeppen kell nekik segitcseg megha kepekkel, videokkal van bovitve, plusz meg azt sem vetnem el ha lenne egy 'hover over' ami kiirna hogy mit kell csinalni.

Ghosti 11-09-2014 21:13

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308203)
Mi alapján döntöd majd el, ki az új?

Hanem HOGY A JÁTÉK HALDOKLIK ÉS NEM TÖRTÉNIK SEMMI A MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN....

Olvass vissza mit irtam az elejen. Nem ido gyorsitas a valasz hanem drasztikus ujjatetele a jateknak!!! Uj elemek, uj jatek lehetosegek, mert a regi megszokott mar nem vonz senkit.

Pool 11-09-2014 21:18

A próbavip járhatna regnél, hátha segít, nem csak 2 hét után...
így ha el is felejti, akkor is tolná neki amit kell védelemben és nem lenne csupasz picsájú 3 nap után
így látná, milyen fasza és lehet költene is rá...
ez sem mellékes...

Ati 11-09-2014 21:20

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308183)

A gyors csoport kap egy kis időkedvezményt (200 kört, kb 100 órát). Azért nem 1000 kör a szükséges köridő, hogy ne arra legyen használva, hogy fele annyi idő alatt tegyél meg egy körbefordulást. (Nyilván ez csak az alsó 3 szintre igaz.)

none 11-09-2014 21:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308195)
okokok

Esetleg neked van valami építő hozzászólásod a játék érdekében, vagy mivel már Te úgyis szabin/SZK-n tengődsz minden szar, amiről szó van?

Már párszor írtunk itt ötleteket a Remy által nyitott topikba.. most annyi jutott még eszembe, hogy ki lehetne terjeszteni az éjszakai szabit 1/A-ra úgy, hogy használni is lehessen, de ne lehessen visszaélni vele.. de ez is csak foltozgatás..:)
Át kéne gondolni ki a hód célközönsége és olyan irányba ötletelni.. pl most, hogy már bármelyik mobilon lazán elfut az, ami pár éve egy pc-n.. (szerintem a hód nem a fiatalokat célozza meg (és ez nem is gond, mert a nekik szóló játékokkal felvenni a versenyt nagyon nehéz lenne, legalábbis azoknak, akik pörgést és 0 gondolkozást szeretnének..)) általánoságban egyre inkább játszanak játékokkal az idősebb korosztályból is, ha jól rémlik 500 millió és 1 mrd közötti ember játszik legalább néha valamilyen játékkal (elég jó része mobilon) szerintem erre lehetne építeni.. (ha a gazdasági helyzet is megengedni valószínűleg ezt a trendet Magyarország is követni fogja.. :))
Tehát először egy általános irányvonalat kéne kitűzni.. ez lehet egy pörgős, fiatalos játék is (más kérdés mennyire életképes) vagy esetleg maradhatunk a jelenlegi gondolkozós, tervezős játéknál, csak ezt próbáljuk modernebb köntösbe ültetni, és ennek megfelelően elindulni..
amúgy a gyorsítással kit célzunk meg?

Ati 11-09-2014 21:25

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308190)
Van a traviban is harc szimulátor, igaz asszem kell hozzá vmi extra vmi...

Lehetne itt is egy központi (mindenki számára elérhető, nem csak VIP-nek) számolóizé, ami a menükből elérhető lenne, tartalmazna mindent (alvilág, mágia, harc).

A mai 14-18 évesek szintjét elnézve sose számolná ki a támadásnál rendesen a pontokat, de ezzel legalább lenne lehetősége...

sztem

Ezen már gondolkoztam, de annyi számoló létezik, hogy nem akartam sose elvenni azoknak a létjogosultságát. (Bár szerintem ezen nem sok múlik.)

Ati 11-09-2014 21:32

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 308197)

Máshol ezt utálom a legjobban, és itt is rögtön vétózom, úgyhogy ezt az irányt felejtsük el.

Amikor valaki még azt se tudja, hogy mit kell csinálnia, melyik épület mire jó, egyáltalán milyen akciókat végezhet, mennyi időre lesz szüksége harcosként, vagy valamelyik stratégiát követve, addig ha kiválaszt valamit, azt csak találomra teszi, anélkül, hogy tudná, hogy mibe vág bele.

Most is direkt csak egy hét után kéri a játék, hogy válassz fajt, és akkor sem kötelező.

Gondolj bele, hogy jön valaki, aki szeret szerepjátékozni, és imádja a nekromantákat. Úgyhogy az élőhalott rögtön isteni választás. Aztán szembesül azzal, hogy nem varázsolhat.

Sokkal jobb, ha előbb látja, hogy ezzel nem fog tudni varázsolni, és így ezt már nem is választja.

Ati 11-09-2014 21:38

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308207)
A próbavip járhatna regnél, hátha segít, nem csak 2 hét után...
így ha el is felejti, akkor is tolná neki amit kell védelemben és nem lenne csupasz picsájú 3 nap után
így látná, milyen fasza és lehet költene is rá...
ez sem mellékes...

Bízza a helytartóra azt, amiről még csak azt se tudja, hogy micsoda?

Előbb tudja meg, hogy mire jó a katona, mire jó a varázsló, mire jó a tekercs, miért jó ezeket képezni / írni, mielőtt ezt automatizálni szeretné.

Ghosti 11-09-2014 21:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308210)
Ezen már gondolkoztam, de annyi számoló létezik, hogy nem akartam sose elvenni azoknak a létjogosultságát. (Bár szerintem ezen nem sok múlik.)

Mar eleg hosszu evek telltek el mikor en kiprobaltam a Travit, de ha jol emlekszem volt valami ahol belehetett irni a sereget, tolvajt varik szamat es kiirta hogy sikerulne vagy sem, igaz eleg sok infon fuggott, mivel egy alsobb vagy felsobb szintu lehetett melletted stb..

De ha jol emlekszem ott nem lehetett sereget cserelni, sokszor mire atkepezted az alsobb szintit a jelenlegi szintire lephettel szintet megint es kezdhetted elolrol, igy eleg valosagos volt hogyha kiirta utod, lopod, artozod vagy sem. Igaz mar nem is emlekszem mikor jatszottam ott sokmindenen valtozhatott azota.

De akkor most ez jo otlet, ha van egy 'official' szamolo?

Ghosti 11-09-2014 21:54

Quote:

Originally Posted by none (Post 308209)
Már párszor írtunk itt ötleteket a Remy által nyitott topikba.. most annyi jutott még eszembe, hogy ki lehetne terjeszteni az éjszakai szabit 1/A-ra úgy, hogy használni is lehessen, de ne lehessen visszaélni vele.. de ez is csak foltozgatás..:)

Most is egesz nyugodtan beszabizhatsz egesz ejjel, es latom van aki teszi is.

Quote:

Át kéne gondolni ki a hód célközönsége és olyan irányba ötletelni.. Tehát először egy általános irányvonalat kéne kitűzni.. ez lehet egy pörgős, fiatalos játék is (más kérdés mennyire életképes) vagy esetleg maradhatunk a jelenlegi gondolkozós, tervezős játéknál, csak ezt próbáljuk modernebb köntösbe ültetni, és ennek megfelelően elindulni..
amúgy a gyorsítással kit célzunk meg?
En mar kerdeztem kik az uj jatekosok akik regelnek. Mert igy eleg nehez feltenni barmit is ha nem tudjuk kinek szol. Akkor kerdezem megint, mi a korosztalya az ujjaknak?

Asztan ha mar strategiai jatek hogy gondolod hogy nem kell gondolkozni es tervezni? Mert az mar egy teljesen mas jatek lenne hacsak gombokat kellene nyomogatni mint a facebookon.

none 11-09-2014 22:14

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308216)
Most is egesz nyugodtan beszabizhatsz egesz ejjel, es latom van aki teszi is.

En mar kerdeztem kik az uj jatekosok akik regelnek. Mert igy eleg nehez feltenni barmit is ha nem tudjuk kinek szol. Akkor kerdezem megint, mi a korosztalya az ujjaknak?

Asztan ha mar strategiai jatek hogy gondolod hogy nem kell gondolkozni es tervezni? Mert az mar egy teljesen mas jatek lenne hacsak gombokat kellene nyomogatni mint a facebookon.

Egyéniben szabizhatsz, de klánszabi hamar elfogy.. viszont éjszakai szabival lehetne olyan embernek is nem elf orija, aki éjjel nem tud lenni és nem gyengítené a klánt.. a jelenlegi helyzet elég furcsa.. mivel kb nincs élet A-ban, így nincsenek ezek a "hibák" megbosszulva.. :)
Nem is feltétlen a jelenlegi újakhoz kell igazodni.. estlegesen a játék terjesztését/reklámok/promóciók általi népszerűsítés lehet abba az irányba koncentrálni, akiknek szánni szeretnénk..
Igazából én nem szeretnék olyan irányvonalat felvenni, ahol nem nagyon kell gondolkodni.. :) de pl a 10 perces körök, számomra egy lépésnek tűnik, ebbe az irányba..
Számomra nagy kérdés, hogy mennyit lenne célszerű feláldozni a játékból azért, hogy népszerűbbé váljon? Van-e egy határ, amit nem lépünk át? Esetleg vannak-e olyan elemek, amik bármi áron meg kellene, hogy maradjanak, mégha adott esetben az valamelyest a népszerűség rovására megy? Vagy alapjaiban rugjuk fel a hódítót és egy új játékot célzunk meg?
Bár én csak egy játékos vagyok a sokból, aki ráadásul szk-n és szabin van, ahogy Pool is mondta.. :)

Ghosti 11-09-2014 22:28

Quote:

Originally Posted by none (Post 308218)
Egyéniben szabizhatsz, de klánszabi hamar elfogy.. viszont éjszakai szabival lehetne olyan embernek is nem elf orija, aki éjjel nem tud lenni és nem gyengítené a klánt.. a jelenlegi helyzet elég furcsa.. mivel kb nincs élet A-ban, így nincsenek ezek a "hibák" megbosszulva.. :)

De en lattam hogy volt aki kiszurte, tobbszorosen is:)

Quote:

Nem is feltétlen a jelenlegi újakhoz kell igazodni.. estlegesen a játék terjesztését/reklámok/promóciók általi népszerűsítés lehet abba az irányba koncentrálni, akiknek szánni szeretnénk..
Van benne valami, de ugye ahhoz sokkal tobb beiras kellene itt, ha eszre vetted mindig ugyan azok vitatnak mindent es akkor a tobbi haborog kesobb.

Quote:

Igazából én nem szeretnék olyan irányvonalat felvenni, ahol nem nagyon kell gondolkodni.. :) de pl a 10 perces körök, számomra egy lépésnek tűnik, ebbe az irányba..
En sem szeretnek csak azert jatszani hogy a gombokat nyomogassam, de 10 perces korok csak azoknak a jatekosoknak celszeru akik ra is tudjak szentelni a nap nagyreszet, hogy allandoan figyeljenek. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetne korulkerdezni hany jatekost erdekelne egy speed csoport ahol 10 percenkent van valtas, es ha van egy csoportra eleg jatekos ki lehet probalni.:)

Quote:

Számomra nagy kérdés, hogy mennyit lenne célszerű feláldozni a játékból azért, hogy népszerűbbé váljon? Van-e egy határ, amit nem lépünk át? Esetleg vannak-e olyan elemek, amik bármi áron meg kellene, hogy maradjanak, mégha adott esetben az valamelyest a népszerűség rovására megy? Vagy alapjaiban rugjuk fel a hódítót és egy új játékot célzunk meg?
Bár én csak egy játékos vagyok a sokból, aki ráadásul szk-n és szabin van, ahogy Pool is mondta.. :)
Valamit, valamiert ugye? Azert egy hatert en huznak valahol. A hoditot egeszjeben nem kell felrugni, csak nehany reg vart ujjitas es mehet tovabb. Nehany uj elem, nehany kep az alap attol meg marad harcolunk, lopunk stb..

Seldon 11-10-2014 00:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308148)
De erről tudtok a legkönnyebben meggyőzni, hiszen ilyen lehetőség már most is van a Hódítóban. Csak annyi a teendő, hogy aki ezt szeretné, az ezt választja, és meglátjuk az eredményt.

Csak felmerült bennem, hogy ez esetben fel lehetne-e oldani az 5-ik szinten max. 1 ország szabályt U-ra és akár Q-ra?
Gondolom elsősorban az azonos csoporton belül több országot irányítók ellen van a rendszer bemeneténél erősebben szabályozva, hogy több idő legyen kiszűrni az ilyen szabályszegőket. (miért érzem azt, hogy az ilyen felvetések is sokszor le lettek már érvelve?)

Ez annyit biztos jelentene, hogy a jelenlegi játékosállomány egy része pluszban kipróbálná a félórás körváltást a normál 5-ik szintű országa mellett, vagyis nőne a mintavételezési mennyiség ugyanakkora idősávon belül, akik utána véleményt tudnak nyilvánítani.

All times are GMT +1. The time now is 18:03.