![]() |
Quote:
A nagy klánok gyakorlatilag oligarchaként uralkodnak a csoporton, és ha van egy harcosabb klán aki elég magasra jutott, "ingyen föld" címén leverik simán. A-ban szerintem a hatalmas vagyonokkal van a gond, és az évekkel amit rá kell áldozni ha a top klánok közelébe akarsz jutni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Másik oldalról a probléma gyökere szerintem ugyanaz mint minden online játékban, legyen az MMO vagy MOBA vagy éppen a hódító, mi játékosok vagyunk. Nem amiatt nem játszanak sokáig az újak, mert valami el lett rontva, hanem mert vannak olyan játékosok akik évek óta játszanak és egyszerűen átgyalogolnak az újakon, akár fordulás után, akár új országot inditva. Így míg az újak rövid távon sikeretlenek, addig mi régiek szépen lassan elhullunk. Sok játékban a kezdőt simán chaten alázzák ilyenkor, és nem akar többet játszani. itt felépít,összegyüjt valamit 1-2hét alatt és 1 éjszaka alatt a nagyrésze semmibe vész. |
Ati, belsőn elhangzott és engem is érdekelne, lécci válaszolj erre, ha lehet.
Ha a gyors csoport 2x-es sebességű mindenben, akkor miért kell 1800 kört (900 normált) ott tölteni és miért nem csak 1000-et? Miért nem lehet menni fele idő alatt más szintre, ha már minden 2x-es? Nem mellékesen hetente kell sms rá, de még meg is érteném, ha mehetnék felfelé, így ugyanannyiba kerülne egy szint, mint normálban. |
Volt valami kezdő csoport ötlet, azzal mi lett?
|
Quote:
Amíg nem lesz egy "baby bumm" valamiért a lenti csoportokban addig úgyis ez lesz. Ha már lenne pár száz olyan új játékos, aki elkezdene A-ba lépegetni felfele, akkor az A-val se lenne gond. mert annyi kitartó játékosból, biztos lenne 8-10 klán aki felpezsdíteni az ottani életet is. |
Quote:
Erről másik topikban írt Ati, ha jól rémlik: nagyon sokan még védelem alól sem jönnek ki, mire abbahagyják.. |
Quote:
Reszemrol szeretnek uj dolgokat latni mar, amitol erdekesebb lenne a jatek, ami kedvet adna mindenkinek regi es ujjaknak, mert vegre valami uj ami meg nem volt, amivel meg senki nem jatszott, nem a megszokott, amit meg a regieknek is at kell gondolni es probalni mit hogyan. |
Quote:
máshol ha más nem, legalább van mire néznie, attól még kezdő marad, de látja, hogy hová halad... itt meg majd 1 nap |
Quote:
Nem arra van gyors, hogy gyorsabban szerezhess szemeket, hanem, hogyha sok időd van, akkor elviekben ott játszhatnál folyamatosan.. |
Van a traviban is harc szimulátor, igaz asszem kell hozzá vmi extra vmi...
Lehetne itt is egy központi (mindenki számára elérhető, nem csak VIP-nek) számolóizé, ami a menükből elérhető lenne, tartalmazna mindent (alvilág, mágia, harc). A mai 14-18 évesek szintjét elnézve sose számolná ki a támadásnál rendesen a pontokat, de ezzel legalább lenne lehetősége... Ez is számítana sztem, mert ha számolni kell, akkor már inkább "kántörözök".... sztem |
Én azt érzem, hogy a mai világban az új, grafikus játékokra tolódott a hangsúly, és ott az eredmények is gyorsabbak általában.
Ha jól emlékszem 7 éve játszom itt, ez a nálam 20 évvel fiatalabbak között már szinte elképzelhetetlen.... Mi "öreg motorosokként" futunk össze a szinteken, és rengetegen ismerjük egymást, de itt a többség a 30-asok második felétől felfele van....:) A játék fellendítéséhez részben pont azt kellene feladni amiért szeretem/szeretjük ezt a játékot (egyszerű, nincs túl csicsázva, mégis készülgetni kell egy-egy komolyabb akcióra, összedolgozni, figyelni...). Az előttem levő ötletek közül tetszik a pl. félévente restart csoport az A-ban, gyilkos lenne egyszerre azonos pontszámon:D A Hódító2 is lehet jó ötlet, bár nekem azt hiszem jobban fájna elveszteni mindent, egyszerűen a személyes kötődések miatt, nem a játékban levő akármilyen vagyon miatt. |
Quote:
|
Quote:
ha azt hiszed, ezért akarom a fele játékidő/szintet, tévedsz... mégis mit érek vele pl én, mikor már minden személyiség megvan? |
Quote:
|
Quote:
Esetleg neked van valami építő hozzászólásod a játék érdekében, vagy mivel már Te úgyis szabin/SZK-n tengődsz minden szar, amiről szó van? |
Quote:
attól, hogy gyorsabb, még nem lesz hamarabb támadható |
Quote:
Mi lenne ha kezdést variálnánk meg? Mondjuk az ország regisztrálásnál úgy lenne terelve,hogy válasszon valami "kasztot" harcos/tolvaj/varázsló/deffenzív és így már egy beépített félig benépesített országot kapnának. Esetleg előtte egy tutorialon végig vezetni, hogy a építsen át valamit, mert pl kevés a tanyája, utána löjjön el, egy infó szerző majd egy támadó toli-vari akciót. támadjon egyet, és a végén kezdené ténylegesen az országot. és nem lenne 3 nap amire történne valami és nem telne hetekbe amire ténylegesen játszható lenne az országa. |
Quote:
Vegig futnak a gyors szinten, erdekesebben, gyorsabban, fele annyi idovel. Ha esetleg az A-t ki lehetne hagyni, akkor ez meg atraktivabb lenne. Az, hogy mennyi utan jar uj szemelyiseg, kerdeses lenne. Valoszinuleg ugy kellene beallitani, hogy esetleg az meglevo A-s oriknak is erdekes legyen :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Uj jatekos regel, probal egy ket dolgot csinalni es ha igazan erteni akarja kezdi olvasni a sugot. Amig a regi jatekos lefordult vagy uj regelt orival mar rogton tudja mi legyen a faja, hogyan epitkezzen, kepezzen stb... Korok mennek a regi jatekos beepul, kipiacol stb.. Az uj jatekos meg mindig azon gondolkozik hogy mit epitcsen, mit kepezzen ja es miert nem tudok epikezni, kepezni stb... olvasom a sugot, de nem ertem, es itt mikor lehet jatszani, mert kicsit uncsi nezni a szamokat orarol orara. Mire kikerul mindketto a vedelem alol a regi jatekos nagyobb reszben kesz harcolni, lopni stb.. az uj jatekos meg mindig nem tudja mit is kellene csinalni, jajj de jo mostmar tudok jatszani, de miert nem tudok, varizni, lopni es miert nem sikerult a 100 katonaval harcolni? Es epp errol volt szo, hogy az ujjakat fel kell tapolni mert egyszeruen vagy megunjak meg mielott belejonnenek vagy feladjak mert nincs eleg segitcseg, mint anno nekunk volt evekkel ezelott. Akkor kerdezem megint, miert lenne jo ha gyorsabban menne az ido egy uj jatekosnak? |
Quote:
Aki játszik fél éve és csinálna új orit, az már csak alapot kap? Első orinak? Attól, hogy kap majd 1000 elitet, nem biztos, hogy előrébb lesz. De elképzelhető. De ez megtörténik vele 1 órás körnél is, meg 3 percesnél is... Nem ezen van a hangsúly... Hanem HOGY A JÁTÉK HALDOKLIK ÉS NEM TÖRTÉNIK SEMMI A MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN.... |
Elnézést és mindenkinek jó éjt!
Mára nekem elég volt. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
A próbavip járhatna regnél, hátha segít, nem csak 2 hét után...
így ha el is felejti, akkor is tolná neki amit kell védelemben és nem lenne csupasz picsájú 3 nap után így látná, milyen fasza és lehet költene is rá... ez sem mellékes... |
Quote:
|
Quote:
Át kéne gondolni ki a hód célközönsége és olyan irányba ötletelni.. pl most, hogy már bármelyik mobilon lazán elfut az, ami pár éve egy pc-n.. (szerintem a hód nem a fiatalokat célozza meg (és ez nem is gond, mert a nekik szóló játékokkal felvenni a versenyt nagyon nehéz lenne, legalábbis azoknak, akik pörgést és 0 gondolkozást szeretnének..)) általánoságban egyre inkább játszanak játékokkal az idősebb korosztályból is, ha jól rémlik 500 millió és 1 mrd közötti ember játszik legalább néha valamilyen játékkal (elég jó része mobilon) szerintem erre lehetne építeni.. (ha a gazdasági helyzet is megengedni valószínűleg ezt a trendet Magyarország is követni fogja.. :)) Tehát először egy általános irányvonalat kéne kitűzni.. ez lehet egy pörgős, fiatalos játék is (más kérdés mennyire életképes) vagy esetleg maradhatunk a jelenlegi gondolkozós, tervezős játéknál, csak ezt próbáljuk modernebb köntösbe ültetni, és ennek megfelelően elindulni.. amúgy a gyorsítással kit célzunk meg? |
Quote:
|
Quote:
Amikor valaki még azt se tudja, hogy mit kell csinálnia, melyik épület mire jó, egyáltalán milyen akciókat végezhet, mennyi időre lesz szüksége harcosként, vagy valamelyik stratégiát követve, addig ha kiválaszt valamit, azt csak találomra teszi, anélkül, hogy tudná, hogy mibe vág bele. Most is direkt csak egy hét után kéri a játék, hogy válassz fajt, és akkor sem kötelező. Gondolj bele, hogy jön valaki, aki szeret szerepjátékozni, és imádja a nekromantákat. Úgyhogy az élőhalott rögtön isteni választás. Aztán szembesül azzal, hogy nem varázsolhat. Sokkal jobb, ha előbb látja, hogy ezzel nem fog tudni varázsolni, és így ezt már nem is választja. |
Quote:
Előbb tudja meg, hogy mire jó a katona, mire jó a varázsló, mire jó a tekercs, miért jó ezeket képezni / írni, mielőtt ezt automatizálni szeretné. |
Quote:
De ha jol emlekszem ott nem lehetett sereget cserelni, sokszor mire atkepezted az alsobb szintit a jelenlegi szintire lephettel szintet megint es kezdhetted elolrol, igy eleg valosagos volt hogyha kiirta utod, lopod, artozod vagy sem. Igaz mar nem is emlekszem mikor jatszottam ott sokmindenen valtozhatott azota. De akkor most ez jo otlet, ha van egy 'official' szamolo? |
Quote:
Quote:
Asztan ha mar strategiai jatek hogy gondolod hogy nem kell gondolkozni es tervezni? Mert az mar egy teljesen mas jatek lenne hacsak gombokat kellene nyomogatni mint a facebookon. |
Quote:
Nem is feltétlen a jelenlegi újakhoz kell igazodni.. estlegesen a játék terjesztését/reklámok/promóciók általi népszerűsítés lehet abba az irányba koncentrálni, akiknek szánni szeretnénk.. Igazából én nem szeretnék olyan irányvonalat felvenni, ahol nem nagyon kell gondolkodni.. :) de pl a 10 perces körök, számomra egy lépésnek tűnik, ebbe az irányba.. Számomra nagy kérdés, hogy mennyit lenne célszerű feláldozni a játékból azért, hogy népszerűbbé váljon? Van-e egy határ, amit nem lépünk át? Esetleg vannak-e olyan elemek, amik bármi áron meg kellene, hogy maradjanak, mégha adott esetben az valamelyest a népszerűség rovására megy? Vagy alapjaiban rugjuk fel a hódítót és egy új játékot célzunk meg? Bár én csak egy játékos vagyok a sokból, aki ráadásul szk-n és szabin van, ahogy Pool is mondta.. :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Gondolom elsősorban az azonos csoporton belül több országot irányítók ellen van a rendszer bemeneténél erősebben szabályozva, hogy több idő legyen kiszűrni az ilyen szabályszegőket. (miért érzem azt, hogy az ilyen felvetések is sokszor le lettek már érvelve?) Ez annyit biztos jelentene, hogy a jelenlegi játékosállomány egy része pluszban kipróbálná a félórás körváltást a normál 5-ik szintű országa mellett, vagyis nőne a mintavételezési mennyiség ugyanakkora idősávon belül, akik utána véleményt tudnak nyilvánítani. |
All times are GMT +1. The time now is 18:03. |