![]() |
Volt egy egyéni huhuhú-s célpontom. Jelezte, hogy visszajönne, 2 napig ne zargassuk már, mert szeretne fordulni B-ből. Megkapta, majd elszabizott az egész klán. Folyton figyelgettem, mikor jön vissza.
2014-03-16 02:00:17 Huhuhuhú (#4492) támadást indított Armor of Damned (#4555) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 4102 hektár földet. És már újra szabadságon az egész klán. Ez normális? 7 órával egy ekkora klánesemény után, már szabin lehet lenni? Egyéniben elbújva, beverhetetlenül ácsorognak, majd éjszaka kicsit visszajönnek, betolnak egy klánt, reggel újra szabin vannak. Ez nem arról szól, hogy azért használják a rövid szabadságot, hogy aludjanak... |
Quote:
72 óra szabi után visszajönnek, beütnek egy másik szövetséget, majd elmennek ismét szabadságra. Ezt eddig is megtehették. Mi az, amin a rövid szabadság változattott? (Azt leszámítva, hogy sűrűbben lehet megtenni, ettől most tekintsünk el.) |
Quote:
|
Igen, egyetértek, a rövidített akciómentesség hozzájárul az ilyen sunyulásokhoz.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
7 óra múlva észrevetted, hogy szabin van a szövetség. Tegyük fel, hogy nincs szabin 7 óra múlva a szövetség, csak 12 óra múlva mehet szabira, tehát van még 5 órád a szabiig. Ebben a konkrét esetben mi történt volna, ha van +5 órád? |
Quote:
|
Quote:
Aztán egy kigyurt klán igen nehezen etet 12 óráig egy klansereget. 3 korig kaja nélkül is kihúzza. |
Szeretném jelezni, hogy a megbeszélések témakörben vagyunk. Ha egymásnak akartok esni, akkor azt máshol tegyétek, ez nem annak a helye.
Ne legyetek légyszíves annyira gyerekesek, hogy azért, mert nem akartok valamit, szétoffoljátok a témát. (Érintett bejegyzések törölve. Mindenkitől.) Köszönöm. |
Eddig ott tartunk, hogy:
|
Quote:
Vagyis 3 kör amíg kiraknak 3 kötelező SZK kör és 3 kör amíg bevesznek és bekerülök a szövibe? |
Quote:
|
1/A-ban ha 12 órán belül nem jön valaki vissza, akkor legközelebb csak a 72 óra letelte után tudjon visszatérni. Csak 1/A-ban!
Most ezt jól értem ha én elmegyek szabira este és vmi folytán kések 1-2 órát és csak 13-14 óra múlva szeretnék/tudnék vissza jönni akkor 3 napig nézhetem hogy szabadságon vagyok? És ha ez többször előfordul akkor az elégé demotiváló. |
Quote:
Szerintem szűnjön meg a topban töltött körökből adódó 1%os kilépés lehetősége, mivel nem vált be, jelentősen megoldaná a szétdobálás problémáját.. legalábbis kétszer meggondolnák az emberek, és a nagyok sem kerülnének behozhatatlan előnybe.. Az a gond, ha a szétdobálás magában megszűnik extrém, csak barakkos országokkal is üthetnek, akinek van pénzük, akár milliós mennyiségű egységet fokozva, ami lehetetlenné teheti az érdemi reagálást a védekező szempontjából .. pláne, ha a feltörekvő klán épp beáll picit termelni.. Ha egy 20%-kal kisebb klán fokoz egy nagyobbra, akkor akár a terület felét is le kéne bontani, hogy ne alulról verje be őket a támadó..:) Persze ez extrém eset, de nem elképzelhetetlen.. abszolút előnybe kerülnek a nagyobb hekin lévők a kicsikkel szemben.. igazából csak elég egy biztos sereggel ütni és max egy sereget beengedni, onnantól már biztos a pozitív mérleg.. bár lenne mögötte tervezés elég komolyan, de nagyon egyoldalúvá válna a játék.. Persze még mindig lehet operálni ha a klán bevesz 3-4 betonelfet, csak az nem fog jót tenni a játéknak, plusz, ha ez bekerül rövidtávon visszafordíthatatlan előnyt fog jelenteni néhány klánnak, ha kihasználják mielőtt a többség felkészülhetne:) Tehát, ahogy 2-3 éve írtam, ha szétdobást módosítjuk, módosítsuk a fokozást is..:) Marad a nagyok előnye továbbra is, és még így is hatalmas, de ha nem a szétdobás szűnik meg, hanem az 1%, akkor nem fognak mindenre kimozdulni.. mert így egyedüli kockázat az, ha az ellenfél lefordul, ami ha egy 5-10 fős klán akkor valószínű hogy legalább a leadott földet fedezi az ütés.. De ott van még másik lehetőségnek, ha a támadóknál van egy közel 50/50es elf 100as katmorállal és kb 0 lakossal.. csak, ha kell, akkor fokoz be és máris iszonyat védelmet jelent viszont a pontokat minimálisan növeli pláne, ha még épületei is épp akkor jönnek be, amikor kell..:) |
Quote:
Pluszban mire alapozod, hogy a kilepesi kedvezmeny nem valt be? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Erről a rendszerüzenetről hol olvastál? Itt a fórumon biztosan nem. Én legalábbis nem találkoztam ilyen javaslattal, és ennek a javaslatnak sem része semmi hasonló. Szerintem csak valamit elnéztél. Olvasd el újra azt a javaslatot kérlek, ahol ezzel találkoztál. |
Quote:
Lehetőség lesz úgy támadni, ha picit is termel az ellenfél klánja (ami valljuk be 1/Aban elég gyakori..), hogy szinte biztosan alulról csapódok, biztos, hogy bemegyek, és az ellenfél max egy sereggel fér be, ha visszatámad.. és ez többször is kivitelezhető egymás után.. Nem hiszem, hogy ne venné el ez a játékosok kedvét, ha szétütik őket és semmit sem tehetnek:) Ha gondolkodás nélkül bekerül ez a módosítás, az lehet tovább fogja csökkenteni 1/Aban a játékosok számát, persze ez elvi lehetőség, minden azon múlik mennyire használják ki a nagyok ezt a módosítást.. (mert a kicsiknek semmit nem jelent, ott nincs szétdobás.. tudom, mert volt 1 év alatt kb 100 klánütésem, ebből Csak egy szétdobás volt, az is valahol 2-3 milla ponton, ami már bőven nagynak számít jelenleg szerintem:)) Ezzel szemben, ha elvesszük a kedvezményt, az azt jelenti, hogy a szétdobás bizony a nagyoknak piszkosul drága lesz, egy idő után drágább, mint benyelni az ütést.. (persze egy orit kitenni és felülről bekapni az ütést még ezután is valószínű olcsóbb lesz, de itt már szép hekit kap a támadó, ha nem is annyit, mint amennyit tervezett) Ugyanakkor a rég fent üldögélő sem teheti meg, hogy nyakra-főre ütöget, mert neki is sokba fog kerülni.. Másfelől, ha meg is tehetné attól sem színesebb lenne a játék, max 1-2 hónapig lesz pár ütés utána meg pangás.. Végül Ati érvét kölcsön véve, 10 évig tök jól elvolt a játék kedvezményes leadás nélkül..:D Ja igen mire alapozom hogy a kedvezményes nem vált be.. egyszerű nem több, hanem kevesebb ütés lett miatta..:) Másfelől, ha már 1/A, akkor csökkentsük a fedezés költségét, (esetleg vegyük ki a kedvezményes fedezésből a negatív hekit) akkor talán nem fog mindenki ennyire fosni, hogy egy kis földet elveszít, és esetleg szétdobás helyett a szembemenést választja..:) |
Quote:
|
Quote:
Kb. erről szól(t) a kisklánozás.... Javíts ki, ha tévedek.... Persze meglehet, mert én ugye "nem játszom aktívan és nem ütöttem már pár éve A-ban" :) Csak emiatt nem is kell a kedvezményes földleadás... |
Quote:
Fedezés könnyítése talán csökkentené ezt az elvetemült földféltést, talán a probléma okát kezelnénk nem csak a tünetet, bár lehet már késő és túlságosan megszokták az emberek ezt a menekülős rendszert.. Olcsóbb fedezgetéssel meg nem értem mi bajod, az neked miért fáj? Ha valaki nem oda való úgyis le lesz verve, ha meg oda való, akkor nem 30 év alatt jut fel (amit be sem vállal, mert annyira irreális elvárás ez egy játéktól:)), hanem pl 1 év alatt.. úgyis csak a 4. legnagyobb országig lehet fedezni:) Az, hogy a szabi miatt nincs klánütés megint butaság, mert klánszabiból igen kevés jut egy klánnak.. sőt igazából talán még igazságosabb a rendszer.. csak ugye nem tetszik, hogy nem kiszolgáltatott klánt kell támadni, hanem lehet meg vannak töltve az orik.. hát stratégiai játék.. találj ki jobb stratégiát és kész.. napokig volt 1 orink bent nappalonként mellé 6-7 szabissal..(ja és tettél egy megjegyzést másik topikban, hogy biztos belépkedve távoloznak mások, ki kell hogy ábrándítsalak, csak én néztem a saját orimból távolt:)) simán léphettetek volna, csak ugye, ha rosszul jöttök ki a nagy orik buknak földet, az meg fájó lett volna..:) A szabi maximum egyéniben lehet probléma, de igazából, ahol ti vagytok, és olyan háttérrel, ami nektek van, meg kéne oldani az ütést.. Előlünk is szabizott egy-egy ori egyéniben, de eszembe sem jutott topikot nyitni emiatt.. bár hozzá teszem, a szabis felével a témának még nincs is olyan nagy bajom, van alapja annak, amit mondotok (egyéniben!), de a másik feléről egy kicsit sem győztél meg:) |
Quote:
|
Quote:
Es mit kellett volna lepnunk szerinted? 1 oritok volt elol aki lefedte az osszes tavot, igy buntetlenul szabizhattak a tobbiek full egyseggel is akar tanya nelkul. Barmikor elohozhatoak kockazat nelkul szabizhatnak ugy 2-3 evig. egyszeruen csak valtva kell egy orinak tavoloznia. Ez szerinted igy helyes? De oszinten.. NEM ERRE LETT KITALALVA! Felolem aztan legyen konnyitett fedezes, az en szemszogembol az csak jo lenne tobb oritol tudnek elvenni foldet.. De megsem tamogatom mert igyis eleg tapos a jatek es nekem semmi elvezet nincs abban, hogy 80% barakkal beverek egy elfet aki semmit sem tud ez ellen tenni csak vegignezi. /1 honap utan a helyzet valtozatlan korulottunk mimdenki szabis./ |
Quote:
Az, hogy 1 ori távolozgat az régi szabi mellett miért nem volt megoldható? Ugyan úgy fullra lehet töltve minden ori, csak 3 nap szabival kell kezdeni.. Éjszakai szabi marad, ha 3 nap után bejön az az egy ori, tehát tökéletesen megvalósítható ez módosítás után is.. De, ha ezt vki letolja egyedül 2-3 évig..:D Szerintem, már 1-2 hónap után sem tudnád összeszedni a tagokat, ha vki rátok áll hirtelen.. De ettől független ugyanúgy megoldható marad a jelenlegi módosítás javaslat után is.. Kérdésedre válaszolva, szerintem ezzel nincs semmi baj.. erre kicsit szerencsésebb esetben 99%os stratégiát lehet készíteni..:) De egyébként általában miért lehet ez egy klán célja, hogy egy ember maradjon bent a többi meg szabin? Fejtsd ki, miért is olyan hihetetlen jó dolog ez az adott klánnak? Én max támadás előkészítésre látom használhatónak, morál ne essen le, aki lengette, lovak bent legyenek stb, igazából max kényelmi dolog, különösebb jelentőségét nem látom, hogy attól kéne félni ez lesz az általános.. |
Quote:
|
Quote:
Ajjaj érő olvasás, érő olvasás..:D Leírom neked még egyszer: Elteszem 3 napra szabira a klánt, majd bejön 1 ori és ott vagyunk, ahol most, akár ez az egy minden éjjel arra használja a szabit, amire ki lett találva(ami alapból Aban egy baromság, mert klánszabi miatt nem lehet semmire használni..) klánszabi 3 nappal előbb fogy el, nem nagy különbség.. Ettől független ez egy mondvacsinált probléma, mert ténylegesen nem reális, hogy ilyen klán tartósan létezzen, vagy ha igen, az a többiek hibája, hogy nem reagálnak rá semmit.. |
Megint elég sok szövetségi támadás van...
Nem biztos, hogy az új szabadságos megoldás hibája volt, hogy éppen nem ért rá senki. |
Quote:
2014-03-22 03:00:17 Éjszakai baglyok (#4580) támadást indított Elsterberg (#4585) ellen, de a csatát elvesztette. 2014-03-21 23:00:19 A gyűrű szövetsége (#4592) támadást indított Wasabi (#4583) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 315 hektár földet. 2014-03-20 21:00:15 Bátor a gyáva kutya (#4584) támadást indított OLYMPIAKOSZ (#4562) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 879 hektár földet. 2014-03-19 01:00:16 Chemotox (#4371) támadást indított A császár csatlósai (#4594) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 238 hektár földet. 2014-03-19 01:00:16 Chemotox (#4371) támadást indított A császár csatlósai (#4594) ellen, de a csatát elvesztette. 2014-03-19 01:00:16 Chemotox (#4371) támadást indított A császár csatlósai (#4594) ellen, de a csatát elvesztette. 2014-03-18 18:00:15 A gyűrű szövetsége (#4592) támadást indított mákszem (#4566) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 273 hektár földet. 2014-03-18 14:00:15 A gyűrű szövetsége (#4592) támadást indított hahaha (#4588) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 146 hektár földet. 2014-03-18 12:00:16 Chemotox (#4371) támadást indított Chevreuse (#4587) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 207 hektár földet. 2014-03-18 12:00:16 Chemotox (#4371) támadást indított Chevreuse (#4587) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 178 hektár földet. 2014-03-18 09:00:15 A gyűrű szövetsége (#4592) támadást indított A császár csatlósai (#4594) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 277 hektár földet. 2014-03-18 08:00:15 Éjszakai baglyok (#4580) támadást indított mákszem (#4566) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 308 hektár földet. 2014-03-18 01:00:16 A gyűrű szövetsége (#4592) támadást indított Chevreuse (#4587) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 241 hektár földet. 2014-03-16 21:00:17 Éjszakai baglyok (#4580) támadást indított hahaha (#4588) ellen, és a sikeres csata során elfoglalt 340 hektár földet. egy értelmes ütés sincs benne |
Quote:
Ha mégis, gratulálok a szerencsés és kivételes helyzetedhez. :) Továbbra sem érzem azt, hogy az éjszakai szabadság bevezetése a nagy klánütések hiányának az oka. Inkább az elkényelmesedés, a hasonló erejű szövetségektől tartás, mindenki mindenki barátja már odafent és csak a kicsiket üssük inkább ( de a kicsik még nem értek fel oda, hogy érdemes legyen ütni őket ). Vagy az is lehet, mindenki készül épp valamire. Egy nálam sokkal okosabb és tapasztaltabb játékos azt mondta, egy klánütésre a rákészülés sokszor több hónapot vesz igénybe... De a legfőbb ok továbbra is szerintem a csoport alacsony létszáma... |
Ami engem jobban zavar ennél az új szabadságos rendszerben, a hadisok túlzott védelme.
Ha valaki tolvajjal/varázslóval akciózik, meg kell várnia, míg visszatölt a készültsége, és utána mehet csak szabira. Ez extrém esetben akár 16-17 óra is lehet. Ha egy hadis támad, akkor mire hazaér a sereg, már mehet is vissza szabira. Én vagy visszaállítanám a toli/vari akciónál is a 3 órás minimumot korlátozás nélkül, vagy a hadinál is beállítanék valami korlátozást pl sereg hazatérése után 3 órával mehessen csak szabira... |
Quote:
|
Quote:
Ha az egy ember állandóan bent van, akkor 24 órában kell távoloznia, ami igencsak megterhelő.. 1 hétig még csak-csak, de utána kikészül az ember (plusz kétlem, hogy bárki kockáztatná emiatt pl a munkáját, egészségét), tehát igencsak korlátozott ez is (ha meg pl éjjelre szabizik,akkor a klánszabi elfogy igen hamar..), de őszintén, ha vki ezt megteszi és napi 24 távolt tol 2-3 évig, ahogy Jocó írta, sztem tehesse (és hülye is az illető:D).. Szép az, amit elmondotok, csak belegondolni sem árt néha..:) Ráadásul az egésznek alig van bármi értelme, mint egyszer már írtam, max, ha ütni akar az ember, könnyebben megteheti.. alapból az butaság, hogy azért van szabin, hogy bent legyen az egység, hogyha vki odaállna, mert értelmes klán le tudta eddig is reagálni, ha oda álltak.. az olyan klán nem lehet életképes, akinek erre van szüksége.. (bár, hogy őszintén megvalljam, szerintem jelenleg nagyobb hekin max egy-két klán van, aki érdemben le tudná reagálni, ha hirtelen oda állna valaki:() |
Quote:
Szerintem a A/1 eddig is belterjes volt. Ha olyanok is játszanak akik nem non-stop 24 órában tudnak itt lenni akkor számukra lehetetlenné és értelmetlenné válik a játék ezen a szinten. Véleményen szerint amennyiben ez az új korlátozás, döntési szabadság korlátozása bevezetésre kerül még ennyien sem fognak a A/1-ben játszani. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:25. |