Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Takanohana 06-13-2013 17:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303860)
Ha belegondolsz, túl nagy védelem bónusz esetén (mondjuk elfre), fizikailag képtelen lennél a nagyobb befektetésre. Na meg aztán mi van, ha mégis itt van, és visszakísér...

Persze, kivételek nyilván lennének, meg olyanok is, akik poénból választanák, aztán kísérnének. Aki meg tud elffel játszani, az nem hagyja abba a játékot, mert éjszaka sem nagyon ütik be most sem.

De arról volt szó, hogy azok hagyják abba a játékot, akik éjjel nem kelnek fel játszani, reggelre meg be vannak ütve.

Most boldogan választ majd egy olyan fajt, vagy szemet, amitől azt reméli, hogy ez a gondja megoldódik, ezzel kijelöli magét éjszakai célpontnak, aztán másnap reggel törli az országát és abbahagyja a játékot.

Remedy 06-13-2013 17:33

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 303861)
Persze, kivételek nyilván lennének, meg olyanok is, akik poénból választanák, aztán kísérnének. Aki meg tud elffel játszani, az nem hagyja abba a játékot, mert éjszaka sem nagyon ütik be most sem.

De arról volt szó, hogy azok hagyják abba a játékot, akik éjjel nem kelnek fel játszani, reggelre meg be vannak ütve.

Most boldogan választ majd egy olyan fajt, vagy szemet, amitől azt reméli, hogy ez a gondja megoldódik, ezzel kijelöli magét éjszakai célpontnak, aztán másnap reggel törli az országát és abbahagyja a játékot.

Nem, ha nem védelmet kap, hanem egész egyszerűen nem lehet akkor támadni.

Sequator 06-13-2013 18:49

Tehát, ha jól értem élből leszavazzátok az összes eddigi javaslatot.
Lenne pár kérdésem:

Át tudjátok-e érezni, hogy vannak olyan játékosok akiknek a folyamatos fennlét probléma, ezért inkább a teljes inaktivitást választják?

Kell-e szerintetek egyáltalán ilyen irányban tovább töprengeni, vagy jó minden úgy ahogy van?

Milyen ötletetek van, ami még elfogadható számotokra és javít a helyzeten bármit is?

Remedy 06-13-2013 18:51

Én már rég leírtam, 3. post.

(Most lehet keményen hangzik, de ehhez a játékhoz hozzátartozik az aktivitás. Ezt el kell fogadni, ha ezzel játszol. Rengeteg olyan játék van, ahol nem tudnak bántani, ha nem vagy belépve)

Ati 06-13-2013 19:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303857)
A személyiség ötlet nekem azért nem tetszik, mert az elfeket nem kellene jobban erősíteni védelemben.

A személyiségek közül ez kilógna a sorból, hiszen NEGATÍV hatása is lenne, szemben az összes többi személyiséggel. Bizonyos időszakban véd, máskor viszont sebezhetőbbé tesz. Az elfek támadását így a nappali időszakban kifejezetten megkönnyítené.

yogibear 06-13-2013 20:18

Valamilyen módon szerintem is segíteni kellene azokat akik nemtudnak munka, suli..vagy bármi más miatt éjszakázni, nekem is több volt szövim is abbahagyta már a hódot mer nem tudták vállalni az éjszakázást, tudom vannak akik külföldről játszanak vagy folyamatos éjszakások de szerintem nem ez a jellemzőbb , és attól hogy az orik a nap 24 órájából mondjuk 6 órában kapnak plusz védelmet attól még marad napi 18 óra beütni őket. Sokan lázongtok hogy miér kell büntetni ezzel az külföldieket meg az éjszakázókat? de kérdem én a jelenlegi helyzettel miér kell büntetni azokat akik éjjel nem tudnak lenni és akik ezt tudják tudatosan kihasználják ezt? sztem az a napi pár óra plusz védelem érdemben nem befolyásolná a nonstop 24 órás tagok játékát! sok játékban teljesen jól működik az éjféltől reggel 6 ig járó védelmi bónusz..de tudom azér itt meglincselnének.. ezért inkább én is azt tudnám elképzelni hogy aki tudja hogy az éjszakát nem tudja vállalni az célirányosan választhasson egy olyan lehetőséget ami biztosítana némi plusz védelmet.
Ezér külön csoportot szerintem nem kellene csinálni , sajna már a nagylétszámú csoportokba is kevesen vagyunk

a felvetett javaslatok közül sztem az új személyiség nem lenne rossz megoldás amiben egy kiválasztott 6 órás intervallumban kapna az adott ori szintenként +10% védelmet ..ezt azt intervallumot mondjuk 72 óránként lehessen csak módosítani és támadás alatt ne legyen megváltoztatható, gömbbel lehessen látni, hogy épp aktív-e vagy sem ,a védelem ideje alatt lehetne esetleg csökkentett kaja termelés és többszörös zsold fizetés

Sarki 06-13-2013 20:28

Kedves fórumlakók,

tekintve hogy én gerjesztettem ezt a gerjedelmet, engedjétek meg, hogy itt is elővezessem az EREDETI javaslatomat, meg ami azóta belejutott a butámba erről. Előre tudom, mi lesz a folytatás: az egyik vagy az összes főokos majd bannolni fog, de legalábbis "Köszi nem"-mel jutalmaz. Mindegy, egy hszt megér azért.

Szóval a Kezdők fórumán floodoltam ezügyben a minap. Némi sakkozás után azt bátorkodtam ott javasolni, hogy az egyik, amúgy nem túl népes normál csoport átalakulhatna olyanná, ahol éjjel nincs akciózás, ahol olyanok játszhatnának, akik nem akarnak éjszaka fönnmaradni, akik nem tehetik meg, hogy másnap zombi aggyal menjenek dolgozni/iskolába/kocsmába.

Olvasva az itteni hsz-eket, kifejezetten jó ötletnek tartom azt, hogy ebben a csoportban egyszerűen álljon meg a játék éjszaka. Az utolsó pillanatban indított támadások érkezzenek meg reggel, nyitás után, és kész! Fölösleges lenne a Kezdőkön akkor hirtelen kiizzadott "aki ekkor támad, az mégis visszakísérhető lenne" dologgal bonyolítani. Az éjszaka egy az egyben kiesne, megfagyna az idő. Tudom, a piac (és még pár más funkció a játékban) órában méri az időt, nem körben, szóval ez okozna egy kis bonyodalmat, de talán ezt föl lehetne oldani. A piacot például lehet, hogy nem is kellene piszkálni: 24 óra után elindulna haza az áru, sőt meg is érkezne körváltáskor, de mivel áll az idő, a reggeli nyitásig nem tűnne el, ami nem fér.

Azt, hogy éjszakai (vagy délutáni vagy bármilyen más, szabadon beállítható időszakban hatásos) védelmet kapjon, aki csatlakozik a programhoz, most már nem tudom elképzelni, elképesztő katyvasz lenne az eredmény. Arra pedig, ami Remy első elképedését okozta, hogy az A-ban az elfek éjszaka még ezzel is erősödjenek, eleve nem is gondoltam.

Ati kérdezte, hogy mit is jelentsen pontosan az "éjszaka", illetve mások fölvetették, hogy aki más időzónából vagy csupa éjjeles műszakban dolgozik, az mit tegyen. Erre a válaszom az, hogy az egyszerűen nem regel ide vagy jelentkezik át ebbe a különleges csoportba, marad a mostani játékmenetben. Sima ügy: aki átjelentkezik, az eszerint játszik, aki meg nem, az nem.

Emiatt aztán teljesen mindegy, hogy mit hívunk hivatalosan éjszakának, aki ezt választja, alkalmazkodik a bevezetett szabályhoz és kész. Az este 10 és reggel 6 közötti időszak szerintem tökéletes választás lenne. Nyilván lesznek sokan, akiknek ez pont nem jó, de nem lehet mindenki kedvére tenni. Mivel ez alapvetően magyar/magyarországi játék, szerintem a játékosok túlnyomó többsége Magyarországról vagy a közvetlen környékéről játszik, és szintén a többség nappali életmódot folytat. Nekik egy esetleges 1 órányi időzónabeli eltérés nem igazán számít, legföljebb tudomásul veszik, hogy 6 helyett már 5 órakor, esetleg 7-kor nyit a bolt. Vagy ha mégsem, akkor még mindig nyitva áll a lehetőség, hogy nem ebben a csoportban játszanak. Vesziteni nem fog senki vele, legföljebb nem is nyer.

A bevezetéssel kapcsolatban: úgy képzelem, hogy ha valaha megvalósul ez a csoport, abba egy rövid, előre bejelentett időszak alatt lehessen csak átjelentkezni bármelyik csoportból, és amíg le nem zárul ez az átmeneti időszak, addig belépni lehessen (a fórum miatt), de amúgy álljon a játék, pont, mint A-ban a klánon kívüliség állapotában. Egy előre megmondott reggeli időpontban aztán elindulhatna a csépelés.

Eddig mindig csoportot írtam, de igazából ez egy teljes előremeneteli ágat kellene, hogy jelentsen, az 5.-től egészen legalább a 3. szintig. Én nagyon támogatnám, ha a 2. szintig mehetne a dolog, és onnan lehetne fordulni ugyanúgy, mint az Anarchban. Ezzel senki sem kényszerülne arra, hogy a 2. vagy utána az 1. szinten feladja a meggyőződését, és mégis éjszakázzon.

Azt hiszem, a kezdeti bevezetési akció utáni átjelentkezés a nappalos, vagy visszajelentkezés normál csoportba a legegyszerűbb úgy lenne, ha ezt csak forduláskor tehetné meg bárki azáltal, hogy kiválasztja a neki tetsző csoportot. El tudom képzelni, hogy a folytonos oda-vissza ugrálás mekkora kavart jelentene az egyébként folyamatosan normál csoportban játszók számára (is), szóval ez a lehetőség csak fölösleges bonyodalmat okozna mind a játékosoknak, mint az üzemeltető programozónak.

Azzal is foglalkozhatnánk, hogy akik most hasonló okból vannak szabadságon, mint ami miatt én sem játszom újabban, hogyan lehetnének visszacsábíthatóak a játékba, hogyan tudnák meg egyáltalán, hogy talán érdemes újra játszaniuk. A válasz egyszerű: mehetne egy körlevél mindenkinek (szabisoknak és aktív játékosoknak egyeránt) a hód által ismert emilcímre, amiben részletesen ismertetné Ati, hogy mi a pálya, mik a szabályok, mi a módja az egésznek.

Nem állítom, hogy ez az egész megváltja a világot, de arról meg vagyok győződve, hogy nem kevés játékos tart kényszerpihenőt amiatt, hogy nem akar, nem tud virrasztani. Ezen játékosok egy része biztosan élne a felkínált új lehetőséggel, nem lenne néptelen a nappalos csoport sem.

Fontos lenne, hogy ez a csoport élvezze azt a lehetőséget, hogy az 5. szinten itt is lehessen egy országot regelni a normál 5. csoportbeli ország mellé, pont mint az Anarchban, de ide persze csak 1 országot. Ezzel az egyébként a normál csoportot szeretők számára is megnyílna a lehetőség, hogy kipróbálják ezt is, legföljebb később rájönnek, hogy ez nekik nem tetszik.

Hirtelen ennyi, remélem, sokan neveznek miatta hülyének, az élen Poollal :D

none 06-13-2013 20:32

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 303867)
Valamilyen módon szerintem is segíteni kellene azokat akik nemtudnak munka, suli..vagy bármi más miatt éjszakázni, nekem is több volt szövim is abbahagyta már a hódot mer nem tudták vállalni az éjszakázást, tudom vannak akik külföldről játszanak vagy folyamatos éjszakások de szerintem nem ez a jellemzőbb , és attól hogy az orik a nap 24 órájából mondjuk 6 órában kapnak plusz védelmet attól még marad napi 18 óra beütni őket. Sokan lázongtok hogy miér kell büntetni ezzel az külföldieket meg az éjszakázókat? de kérdem én a jelenlegi helyzettel miér kell büntetni azokat akik éjjel nem tudnak lenni és akik ezt tudják tudatosan kihasználják ezt? sztem az a napi pár óra plusz védelem érdemben nem befolyásolná a nonstop 24 órás tagok játékát! sok játékban teljesen jól működik az éjféltől reggel 6 ig járó védelmi bónusz..de tudom azér itt meglincselnének.. ezért inkább én is azt tudnám elképzelni hogy aki tudja hogy az éjszakát nem tudja vállalni az célirányosan választhasson egy olyan lehetőséget ami biztosítana némi plusz védelmet.
Ezér külön csoportot szerintem nem kellene csinálni , sajna már a nagylétszámú csoportokba is kevesen vagyunk

a felvetett javaslatok közül sztem az új személyiség nem lenne rossz megoldás amiben egy kiválasztott 6 órás intervallumban kapna az adott ori szintenként +10% védelmet ..ezt azt intervallumot mondjuk 72 óránként lehessen csak módosítani és támadás alatt ne legyen megváltoztatható, gömbbel lehessen látni, hogy épp aktív-e vagy sem ,a védelem ideje alatt lehetne esetleg csökkentett kaja termelés és többszörös zsold fizetés

kiszámíthatatlan.. ha random 6 órát választ honnan tudjam mikor üthetem? egy stratégiai játéknál nem olyan jó, ha kiszámíthatatlanná válik.. így is már ott a fokozás:)

Remedy 06-13-2013 20:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303866)
A személyiségek közül ez kilógna a sorból, hiszen NEGATÍV hatása is lenne, szemben az összes többi személyiséggel. Bizonyos időszakban véd, máskor viszont sebezhetőbbé tesz. Az elfek támadását így a nappali időszakban kifejezetten megkönnyítené.

Értem, úgy már egy fokkal elfogadhatóbb lenne.

yogibear 06-13-2013 21:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 303869)
kiszámíthatatlan.. ha random 6 órát választ honnan tudjam mikor üthetem? egy stratégiai játéknál nem olyan jó, ha kiszámíthatatlanná válik.. így is már ott a fokozás:)

ahogy írtam gömbbel látnád!

Ati 06-13-2013 21:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303870)
Értem, úgy már egy fokkal elfogadhatóbb lenne.

Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ennek bármiféle gyakorlati haszna egyedül ott lenne, ahol szövisegítség van, és ez nem az A csoport.

Hiszen az egyetlen dolog, amire nem lehet egy éjszaka előtt felkészülni, az a szövisegítség. A varázslatokat fel lehet tenni előre, a védő seregeket tele lehet tölteni előre, átépülni pedig ha ott vagy sincs idő. Az egyetlen olyan dolog, amire gondolni tudok, ami miatt fel kellhet kelni éjszaka, az a szövisegítség. Ezt "bukja" egy olyan szövetség, ahol a négy tag közül senki nem marad fent éjszaka.

Remedy 06-13-2013 21:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303873)
Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ennek bármiféle gyakorlati haszna egyedül ott lenne, ahol szövisegítség van, és ez nem az A csoport.

Hiszen az egyetlen dolog, amire nem lehet egy éjszaka előtt felkészülni, az a szövisegítség. A varázslatokat fel lehet tenni előre, a védő seregeket tele lehet tölteni előre, átépülni pedig ha ott vagy sincs idő. Az egyetlen olyan dolog, amire gondolni tudok, ami miatt fel kellhet kelni éjszaka, az a szövisegítség. Ezt "bukja" egy olyan szövetség, ahol a négy tag közül senki nem marad fent éjszaka.

Az éjszakai visszatámadás az, ami macerás, ha védhetetlen sereg jön feléd, esetleg a fosztás előli pénzeldugás. (Ezt sem szerencsés fekvés előtt megtenni).

Viszont most, hogy eszembe jutott, ez már kifejezetten zavarna, ha olyan személyiség lenne, ami miatt éjszaka nem lehet jókat fosztogatni. :D

Sarki 06-13-2013 22:06

Még egy apróság:

Ha ebben a majdnem félnapos rendzserben sűrűbb lenne a körváltás, akkor egyrészt a játék által biztosított élmény vagy stressz (kinek mi) mennyisége sem változna, plusz a kasszába befizetett VIP-díj is körülbelül ugyanott maradhatna, szóval Ati sem kellene, hogy zsíros kenyérre térjen át a mostani homárdiétáról :D

Ati 06-13-2013 22:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303874)
Az éjszakai visszatámadás az, ami macerás, ha védhetetlen sereg jön feléd, esetleg a fosztás előli pénzeldugás. (Ezt sem szerencsés fekvés előtt megtenni).

Viszont most, hogy eszembe jutott, ez már kifejezetten zavarna, ha olyan személyiség lenne, ami miatt éjszaka nem lehet jókat fosztogatni. :D

A témanyitó üzenetben az volt a gond, hogy reggelre betámadták, nem az, hogy ajajj, nem tudott visszatámadni. A betámadás ellen pedig a szövisegítség az egyetlen olyan plusz tényező, amivel élni lehet, ha valaki gépnél van.

Ati 06-13-2013 22:14

Mégegy lehetőség az eddigi ötleteken felül egy olyan csoport, ahol folyamatosan megy ugyan az idő, de a szabi minimum ideje nem 72 óra, hanem például 8 óra.

Bukta 06-13-2013 22:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303877)
Mégegy lehetőség az eddigi ötleteken felül egy olyan csoport, ahol folyamatosan megy ugyan az idő, de a szabi minimum ideje nem 72 óra, hanem például 8 óra.

Meg előtte 12 óra pihi?
Akkor marad 4 óra akciózni?
Nem tetszik...

Sarki 06-13-2013 22:40

Ahogy már írtam is korábban javaslatként, ebben a spec csopiban felgyorsulhatna nyugodtan minden, beleértve az akciók utáni kényszerjátékot is. Szal ha a szabi 72 óra helyett 8 lenne, akkor az akció utáni lauf is lehetne akár 12 helyett csak ... x óra.

Nem föltétlenül kell ennek így lenni, de logikusan hangzik.

none 06-14-2013 00:10

Alapvetően szerintem azzal nincs baj, ha külön csoport lenne, mivel így, aki aktívan akar játszani az játszhat normál csoportban, a kérdés, hogy mennyi játékos menne oda.. az sem jó, ha csak 1-2 játékos és az sem, ha a játékosok nagy része mert akkor a normál csoport fogy el..:)
Viszont az egésznek úgy lenne értelme, ha 5-től 2. szintig lenne ilyen csoport, főleg, mert felfelé haladva kell inkább éjszakázni.. a fordulás kérdése válik még érdekessé.. az, hogy simán fordulhasson valaki A-s ori nélkül és kapjon plusz szemet, szerintem túl nagy könnyítés..

Ati 06-14-2013 00:27

Quote:

Originally Posted by none (Post 303881)
kérdés, hogy mennyi játékos menne oda.. az sem jó, ha csak 1-2 játékos és az sem, ha a játékosok nagy része mert akkor a normál csoport fogy el..:)

Megintcsak egy lehetőség: kell-e egyáltalán külön csoport? Miért ne lehetne a rövidebb szabit behozni a rendes játékba? Erre egyszerű a válasz: naponta akár 3-szor is beléphet körbenézni, miközben nem csinál semmit. Ez nem jó. No de ha nem lehetne akármennyit szabin, és játszania is kellene? Ez egy régebbi, erős ellenállásba ütközött javaslatom, pedig itt milyen sokmindent megoldana egycsapásra.

Pacsi 06-14-2013 04:28

Nem mennék külön csoportba játszani, csak ha másik 1A-s csoport is lenne szundiidővel. A rövidebb szabadság ötlete tetszik.
Nem az zavar legjobban, hogy éjszaka betámadhatnak, hanem az, ha nem tudok róla. :)

Sequator 06-14-2013 08:27

A rövidebb szabiidővel kapcsolatban, a szabizást lehetne alsóbb szinteken is szövetségi szabadsághoz hasonlóan megoldani. Különben elég nagy kavarodás lenne.

Bukta 06-14-2013 08:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303882)
Megintcsak egy lehetőség: kell-e egyáltalán külön csoport? Miért ne lehetne a rövidebb szabit behozni a rendes játékba? Erre egyszerű a válasz: naponta akár 3-szor is beléphet körbenézni, miközben nem csinál semmit. Ez nem jó. No de ha nem lehetne akármennyit szabin, és játszania is kellene? Ez egy régebbi, erős ellenállásba ütközött javaslatom, pedig itt milyen sokmindent megoldana egycsapásra.

A rövidebb szabiidő nagyon "veszélyes", szerintem.
Fentebbi szinteken (G, főleg B) így is nagyon híg a pontlista.
Csak egy példa: elteszem szabira, alszok egy jót, és reggel nem jövök vissza, délelőtt benézek, szabi vissza, este megint benézek, dobok két hsz-t a fórumra, piacolok, szabi vissza. Minden el van intézve, de "érinthetetlen" vagyok. Nem jó.
Úgy tudnék rövid szabit támogatni, hogy teszem azt elteszem rövid szabira az országot este, és 8 óra múlva (reggel) az ország automatikusan visszajön szabiról. Nem vagyok itt, hát nem vagyok, támadható vagyok, de nem éjjel.
Aki tudja, hogy reggel nem tud visszanézni, teszi hosszú szabira az országát, és akkor jön vissza, amikor akar...
Hmm?

Ati 06-14-2013 09:47

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 303883)
Nem az zavar legjobban, hogy éjszaka betámadhatnak, hanem az, ha nem tudok róla. :)

Ez alatt mit értesz?

Ati 06-14-2013 09:53

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 303889)
A rövidebb szabiidővel kapcsolatban, a szabizást lehetne alsóbb szinteken is szövetségi szabadsághoz hasonlóan megoldani. Különben elég nagy kavarodás lenne.

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 303892)
Csak egy példa: elteszem szabira, alszok egy jót, és reggel nem jövök vissza, délelőtt benézek, szabi vissza, este megint benézek, dobok két hsz-t a fórumra, piacolok, szabi vissza. Minden el van intézve, de "érinthetetlen" vagyok. Nem jó.

Az eredeti szabis javaslat úgy szólt, hogy nincs korlátlan szabi, hanem a klánszabihoz hasonlóan -- kevésbé szigorúan --, amennyit játszol, annyit lehetsz szabin. Ha napi 8 órát szabizni akarsz, akkor napi 8 órát játszanod is kell átlagban.

(A javaslat ott bukott meg, hogy általános nézet volt, hogy nem akarok játszani, hanem pár hét játék után rögtön 2 év szabira menni, és ezt ebben a rendszerben nem lehetne megtenni.)

Pacsi 06-14-2013 09:55

Tehát: szundizok. Senki sem néz távolt a szöviből, klánból: valaki beüt, mert nem ébresztettek fel, ezért nem tudok idejében reagálni a támadásra (jobban beíjjazni, alábontani, kísérni stb.). Reggel felkelek és nagyon ideges leszek, megfordul a fejemben, hogy újra abbahagyom az egészet... :D

Sequator 06-14-2013 09:55

Azt hiszem, a legnagyobb gond azzal van, hogy amikor nem vagyunk online (és egyik szövink sincs) nincs, aki távolt néz. Ha nincs távolozás, akkor kiszolgáltatott helyzetben van az ori, szövi, klán.

Csak egy ötlet: mi lenne ha + vip-ért esetleg a jelenlegitől függetlenül be lehetne valahogy előre állítani, hogy fix időpontban nézzen távolt a helytartó. És ha sereg tart az ország felé erről értesítést küld, sms-ben. Aminek persze költsége van, de az levonódna abból a vip pontból.

Aki nem él ezzel annak marad minden a jelenlegi helyzet szerint, aki meg igen az fizet. Szerintem sokan fizetnének egy ilyen extra szolgáltatásért.

none 06-14-2013 09:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303882)

Szerintem az a probléma ezzel, amit Bukta is leírt, 12 órát várni kell szabi előtt, ha akciózott.. gyakorlatilag nem lehetne játszani, ha éjjel szabizni akarna.. ha ez eltörlésre kerülne az is okozhatna problémákat..:) bár, ha csak csökkenne az lehet megoldaná ezt..
Arra hogy napi 3szor ne nézhessen be-be megoldás, ha pl 24 vagy esetleg 20 óránként egyszer lehet használni(24-el az a baj, ha épp pl hétvégén egyszer tovább ébren van, másnap nem tud szabizni, amikor feküdne, bár lehet vele számolni, így végül is belefér..)

none 06-14-2013 10:01

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 303897)
Azt hiszem, a legnagyobb gond azzal van, hogy amikor nem vagyunk online (és egyik szövink sincs) nincs, aki távolt néz. Ha nincs távolozás, akkor kiszolgáltatott helyzetben van az ori, szövi, klán.

Csak egy ötlet: mi lenne ha + vip-ért esetleg a jelenlegitől függetlenül be lehetne valahogy előre állítani, hogy fix időpontban nézzen távolt a helytartó. És ha sereg tart az ország felé erről értesítést küld, sms-ben. Aminek persze költsége van, de az levonódna abból a vip pontból.

Aki nem él ezzel annak marad minden a jelenlegi helyzet szerint, aki meg igen az fizet. Szerintem sokan fizetnének egy ilyen extra szolgáltatásért.

meg a ht szembe is mehetne, ha nem tudod védeni, ha lehet akkor meg vesz be íjat..
így is túl kényelmes lett a játék már.. (pl ht kiteszi helyetted a katit) azért mindent ne lehessen már anélkül, hogy játszanál, plusz ez miben segít annak, aki nem tud éjjel játszani? tudja előre, hogy beütik?

Ati 06-14-2013 10:01

Quote:

Ez alsóbb szinten jelentkezik, hogy nem lehet szövisegítséget küldeni, igen. Az A csoport egy kicsit még szerencsésebb is ilyen tekintetben, mert ott nincs szövisegítség, így tök mindegy, hogy mennek-e feléd, vagy sem, mindenképp csak a saját védelmedre hagyatkozhatsz. Ilyen szempontból még nyugisabb is, mint a lenti csoportok (kivéve, ha MF vagy lent, akkor ez már ott sem érint).

Quote:

Ez a téma arról szól, hogy valaki nem akar éjjel felkelni. Ha tudsz róla, hogy támadnak, sokra nem mész vele, ha úgyse kelsz fel.

Pacsi 06-14-2013 10:04

Quote:

Befizetnék!
Ha már nem hagytok nyugodtan aludni, legalább csak akkor legyek ébren amikor nagyon muszáj.

Ati 06-14-2013 10:05

Quote:

Originally Posted by none (Post 303898)
Szerintem az a probléma ezzel, amit Bukta is leírt, 12 órát várni kell szabi előtt, ha akciózott.. gyakorlatilag nem lehetne játszani, ha éjjel szabizni akarna.. ha ez eltörlésre kerülne az is okozhatna problémákat..:) bár, ha csak csökkenne az lehet megoldaná ezt..

Most csak elméleti lehetőségként beszélgetünk erről. Az új faj sincs kidolgozva, ez sincs. A 12 órát ebben az esetben valamilyen módon csökkenteni kellene, vagy más módon reálisan elérhetővé tenni az éjszakai szabit. Ami persze innentől nem feltétlenül éjszakai, hiszen az éjjeliőrök alszanak nappal, ők ugyanezt a lehetőséget használhatnák nappal. A változó munkabeosztáshoz is tökéletesen illeszkedik.

Sami 06-14-2013 10:21

Sztem a szabiidőt lehetne korlátozni is egy bizonyos időintervallumba, ami független lenne minden katonai akciótól. Magyarul szabizni csak este 10 és reggel 6 között lehetne minden nap. És akkor nincs összevissza szabizás. De ez is csak egy ötlet.

Bukta 06-14-2013 10:24

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 303903)
Sztem a szabiidőt lehetne korlátozni is egy bizonyos időintervallumba, ami független lenne minden katonai akciótól. Magyarul szabizni csak este 10 és reggel 6 között lehetne minden nap. És akkor nincs összevissza szabizás. De ez is csak egy ötlet.

Az az amerikánereknek, meg az éjjeliőröknek bukta (he-he), bár szerintem ez az egész nem is nagyon nekik lett kitalálva... :-)

Pacsi 06-14-2013 10:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303902)
Most csak elméleti lehetőségként beszélgetünk erről. Az új faj sincs kidolgozva, ez sincs. A 12 órát ebben az esetben valamilyen módon csökkenteni kellene, vagy más módon reálisan elérhetővé tenni az éjszakai szabit. Ami persze innentől nem feltétlenül éjszakai, hiszen az éjjeliőrök alszanak nappal, ők ugyanezt a lehetőséget használhatnák nappal. A változó munkabeosztáshoz is tökéletesen illeszkedik.

A rövid szabi azért is jó lenne, mert sokszor egyáltalán nem lenne szükség arra, hogy 3 napot tétlenkedjünk, tehát valamelyest növelné az aktív országok számát. A karácsonyi pár órás szabadságot nagyon szeretjük!

Paliking 06-14-2013 10:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303877)

Ha ez megvalósul, biztosan visszajövök pár lenti orimmal is

Paliking 06-14-2013 10:31

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 303892)
Úgy tudnék rövid szabit támogatni, hogy teszem azt elteszem rövid szabira az országot este, és 8 óra múlva (reggel) az ország automatikusan visszajön szabiról. Nem vagyok itt, hát nem vagyok, támadható vagyok, de nem éjjel.
Aki tudja, hogy reggel nem tud visszanézni, teszi hosszú szabira az országát, és akkor jön vissza, amikor akar...
Hmm?

Most is pont olyan érinthetetlen vagyok, mert szabin van az összes lenti orim...

Paliking 06-14-2013 10:32

Nekem tetszik a 8 órás szabi, 3 órás akció utáni elmenetellel.

Ati 06-14-2013 10:34

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 303906)
Ha ez megvalósul, biztosan visszajövök pár lenti orimmal is

Amit beidéztél, az még egy KÜLÖN CSOPORT lehetősége volt a rövidebb szabival, miközben a mostani csoportokban marad a mostani játékmenet.

Ennek továbbvitt verziója, hogy minek erre külön csoportrendszer, ezt akár a mostani csoportokba is be lehetne hozni.

Paliking 06-14-2013 10:36

Igen én is így értettem, a mostani csoportokba betenni

Bukta 06-14-2013 10:36

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 303907)
Most is pont olyan érinthetetlen vagyok, mert szabin van az összes lenti orim...

Ezt szeretnénk elkerülni.
Mármint a sok (mély)szabit.

All times are GMT +1. The time now is 06:53.