Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piaccal kapcsolatos ötlet, felvetés. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4727)

RastArtist 11-13-2012 17:49

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300809)
nem tudom, ezzel simán ellopsz 100 helyre is... lehet neked más a tapasztalatod. de egy 14-14es gnóm látja el a haditolizást olyan szöviben nem szólok semmit :) az se gömbözni se éplistázni nem tud

Pontosan miért nem tud éplistázni? Szerinted kereken 17% kocsma kell az éplistához? Ami alatta van kevés, ami felette van az sok. Gondolom véletlenül sem függ a környezettől.

lacy 11-13-2012 17:50

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300808)
Aham. Szóval a 14%gnómot pikkpakk befedik, de a 8% templomos félelf vígan éldegél, igaz? Lehet, hogy befedik a gnómot, de utána ő még mindig jobb hadis, és varizni is tud. A félelf meg... 8% templommal pakolhatja magára a védővarikat maximum, hadilag pedig sokkal gyengébb a gnómnál.

Annyira élvezem mikor azt magyarázzák, hogy mekkora jó hadi-toli a félelf. Öröm ezt olyanok szájából hallani akik elvileg tapasztalt játékosok.

te akarod be magyarázni a hadi-toli félelfet.akkor lesz neki 12%ék tempije ,pár %barakk minuszba.azt már nem feded fel a kafa 14% os gnómoddal.én a félelfbe nem tennék ennyi tanyát sem az is menne kocsmának:) hát a 14/14 es gnóm is szeret enni jobban mint a feles.:D

RastArtist 11-13-2012 17:52

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 300811)
te akarod be magyarázni a hadi-toli félelfet.akkor lesz neki 12%ék tempije ,pár %barakk minuszba.azt már nem feded fel a kafa 14% os gnómoddal.én a félelfbe nem tennék ennyi tanyát sem az is menne kocsmának:) hát a 14/14 es gnóm is szeret enni jobban mint a feles.:D

Ez most egy mondat lenne, vagy véletlenszerű betűhalmazok sorozata? Komolyan nem értem mit mondasz, ne haragudj. Átfogalmaznád a kedvemért?

lacy 11-13-2012 17:54

az nem az én bajom ha nem érted.

RastArtist 11-13-2012 18:06

Quote:

te akarod be magyarázni a hadi-toli félelfet

Eddig értem, erre reagálok. Nem, nem én akarom bemagyarázni a hadi-toli félelfet. A félelf nem haditolvaj, hanem sima tolvaj. Ami tolvajlásban támadó, mágiában mérsékelten védett, hadilag pedig gyenge. Legalább 5651346134-jére mondom el. Engem félelfként sosem zavart ha bevertek, mindig elfogadtam, hogy ezen a téren gyenge vagyok. Az viszont zavar, hogy a játék 2/3-át, -amiben erős lennék- fele annyira sem lehet kihasználnom, mint szükséges lenne.
Ha egy félelfet védelemre gyúrnak, az halott ügy. Akkor már sokkal jobb a gnóm, a törpe. Akármennyire megfeszültök, nem tudtok olyan félelfet alkotni ami felveszi a versenyt a gnómmal hadi-toli kategóriában. Márpedig a 35%barakk-10% torony már nem sima tolvaj.

Az pedig, hogy az egyik hozzászólásodban azt állítod 14% templommal senkit sem lehet gömbözni, simán befednek....majd a másikban, hogy a 8% lazán elég, hát nem is tudom. Nehéz az ilyen emberekkel vitatkozni. Mintha csak az lenne a célod, hogy megcáfolj, és igazából azt sem tudod, hogy mit szeretnél közölni, azon kívül, hogy nekem semmiképp sincs igazam. De ezt megtehetnéd privátban is, vagy megadom az emailcímem és ott cenzúra nélkül elmondhatsz mindennek. De a megbeszélések talán nem ezt a célt szolgálná.

Pirostraktor 11-13-2012 18:39

Szerintem ez inkább félelf topic...

Takanohana 11-13-2012 18:44

Quote:

surranohalal hozta a hadis félelf éplistát, legalább egy oldalt olvass vissza már.

egyszerűen nem értem, a tolizásra kitalált felesből miért akarnak egyesek hadist csinálni. százszor le lett írva, hogy ha haditoli kell a szövibe, az tuti nem a feles lesz, hanem gnóm, vagy törpe. aki félelffel szeretne játszani, az azért választja, mert tolizni akar. csak a jelenlegi körülmények között ez nem megy. ezen kellene változtatni, nem a felesből is hadist csinálni.

RastArtist 11-13-2012 18:50

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300816)
Szerintem ez inkább félelf topic...

Igen, de sajnos újra meg újra felhozzák, hogy mi szükség van a játékmenet változtatására, miközben a tolisok a játék koronázatlan királyai.

none 11-13-2012 18:55

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300791)
ha minden körváltás után rálopsz akkor garantáltan belenyúlsz a tekijébe 27 órán belül ha van neki (és persze nem gnóm)

kis statisztika Atitól a másik topikból:
"5. szinten az országok több mint 20%-a gnóm. 4. szinten ez felugrik 25%-ra. 3. szinten még tovább: 32%-ra. 2. szinten egy kis visszaesés 30%-ra, és csak 1. szinten csökken le jelentősebben 11%-ra."

Hogy lopsz te tekit, ha a b és g csoport egyharmada gnóm?(plusz ugye ha statisztikát nézzük, akkor a tekiírók jó része valószínűleg gnóm lesz később is, tehát a teki nagyja le van védve) Akinek van nagyobb mennyiségű tekije és kicsit gondolkozik, az vagy gnóm, vagy beteszi a tekit a gnóm szövetségeséhez.. ráadásul gben és bben a nem gnóm orik elkezdik katira cserélni a tekit..
Persze egyszer-egyszer lehet szerencséd.. de ha körönként lopsz tuti nem fogja birka módjára senki sem nézni, hogy elvidd a tekijét..:)
Amit leírsz nagyon szépen hangzik, csak kb a szerencsére játszol.. ez meg tudtommal egy stratégiai játék.. :)

Surranohalal 11-13-2012 18:57

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300817)
surranohalal hozta a hadis félelf éplistát, legalább egy oldalt olvass vissza már.

egyszerűen nem értem, a tolizásra kitalált felesből miért akarnak egyesek hadist csinálni. százszor le lett írva, hogy ha haditoli kell a szövibe, az tuti nem a feles lesz, hanem gnóm, vagy törpe. aki félelffel szeretne játszani, az azért választja, mert tolizni akar. csak a jelenlegi körülmények között ez nem megy. ezen kellene változtatni, nem a felesből is hadist csinálni.

szóval:
- ártókkal nincs baj
- értéket lopni csak az tud aki ügyes (akár csak fosztani sereggel)
- hadilag nem akarod hogy védve legyen

akkor min kell változtatni? a bénák is lophassák könnyen más nehezen összehordott javait? :)

amúgy ez valóban nem feles topic..

UI.: 50+10% alatt én nem neveznék hadinak egy orit..

Pirostraktor 11-13-2012 19:11

Visszakanyarodva kicsit az eredeti témához. A limiteket belehetne lőni külön nyersre, tekire és seregre is. Nem muszáj ez a fix 20%, azt példaképp hoztam fel. Seregnél lehetne úgy is, hogy 5.ben 80% 4.ben 50% 3.ban 30% 2.ben 20% A. unlimited. Így a kezdőket is segítenénk talán, hogy nincs egyből drasztikus korlát, és odalent amúgyis életképes a feles.

Nyersre pedig ugyanígy lehetne: 5. 100% 4. 70% 3. 50% 2. 40% piacolható a bentlévőnek.

Tekinél is valami hasonló mint nyersnél.

Ezen felül az el nem férő cuccok és seregek maradéktalanul eladhatóak lennének. Így nem érintene senkit túlzottan negatívan egy ártó akciózás vagy rombolás esetleg földelés.

Takanohana 11-13-2012 19:42

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300820)
szóval:
- ártókkal nincs baj
- értéket lopni csak az tud aki ügyes (akár csak fosztani sereggel)
- hadilag nem akarod hogy védve legyen

akkor min kell változtatni? a bénák is lophassák könnyen más nehezen összehordott javait? :)

amúgy ez valóban nem feles topic..

UI.: 50+10% alatt én nem neveznék hadinak egy orit..

1. ártók... ezzel azért lehetne vitatkozni, katigyilkolás pl vicces, főleg egy mészárral összevetve. gyújtással tényleg nincs baj, bár a pusztítás ugye megint csak veri. de ezt ne erőltessük, rendben.

2. értéket lopni csak az tud, aki ügyes. ezt inkább úgy fogalmaznám át, hogy értéket lopni csak attól tudsz, aki béna. gnóm, v óriás faji varival és 30 bankkal, és legyél ügyes.

3. nem, tényleg nem ezt látom a járható útnak

hogy min kellene változtatni, azt most már három topic tárgyalja. mindenesetre az, hogy a feles nehezen összefedezett földjét egy béna ork is simán elviszi, az rendben van, igaz? tudom, legyen a feles is hadis, és üsse vissza. de épp arról lenne szó, hogy a félelf az legyen toli, ha már annak lett kitalálva.

UI: az éplistás országodat én meg nem nevezném tolisnak.

Surranohalal 11-13-2012 19:49

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300822)
UI: az éplistás országodat én meg nem nevezném tolisnak.

láttam egy embert 200 hekin, 8200 tolija volt. az a tolis akkor a gyengébbek nem :)

asszem mondjuk szabin volt valamiért..

RastArtist 11-13-2012 19:54

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300823)
láttam egy embert 200 hekin, 8200 tolija volt. az a tolis akkor a gyengébbek nem :)

asszem mondjuk szabin volt valamiért..

Megnézzem neked, hogy W-ben hány hadis ember van szabin?

Surranohalal 11-13-2012 20:03

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300824)
Megnézzem neked, hogy W-ben hány hadis ember van szabin?

teljesen fölösleges, tudom: 0. mert nálam mást jelent a hadis mint nálad.
a tolis is.

nekem elég ha éplistázza a környék 95%-át, nektek meg az kell hogy 50% készüliről is belopja a környék legcombosabb mf elfjét :)

RastArtist 11-13-2012 20:06

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300825)
teljesen fölösleges, tudom: 0. mert nálam mást jelent a hadis mint nálad.
a tolis is.

nekem elég ha éplistázza a környék 95%-át, nektek meg az kell hogy 50% készüliről is belopja a környék legcombosabb mf elfjét :)

Amihez ugye kereken 17% félelf kocsma kell. Mond csak, hány 35% barrakos ember szövetségesed volt már? Illetve te hányszor játszottál ilyen országgal? Mert ha szerinted ez működőképes, gondolom tapasztalatból beszélsz.

Surranohalal 11-13-2012 20:18

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300826)
Amihez ugye kereken 17% félelf kocsma kell. Mond csak, hány 35% barrakos ember szövetségesed volt már? Illetve te hányszor játszottál ilyen országgal? Mert ha szerinted ez működőképes, gondolom tapasztalatból beszélsz.

embert nem vennék be, de egy ilyen felest ha jó maga aki irányítja igen. sőt lehet ki is próbálom majd a kövi forduláskor :)
szóval vmi erősítés jöhetne rá :) de ésszel

személy szerint az embernek: 40% alap teki kéne, esetleg a tükör menjen random 70%-s hatékonyságra (10ből 7 akciót visszaver), de 5x vari és tolierőig is.

felesnek meg a kajamalusz és a hadi támadómaluszt kéne csak eltörölni (hadis ettől nem lenne, de ha beverik esélye van keresztbe menni. hisz még az ELF se kap maluszt a hadi támadásra! csak szimplán gyenge hozzá)

RastArtist 11-13-2012 20:29

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300827)
embert nem vennék be, de egy ilyen felest ha jó maga aki irányítja igen. sőt lehet ki is próbálom majd a kövi forduláskor :)
szóval vmi erősítés jöhetne rá :) de ésszel

személy szerint az embernek: 40% alap teki kéne, esetleg a tükör menjen random 70%-s hatékonyságra (10ből 7 akciót visszaver), de 5x vari és tolierőig is.

felesnek meg a kajamalusz és a hadi támadómaluszt kéne csak eltörölni (hadis ettől nem lenne, de ha beverik esélye van keresztbe menni. hisz még az ELF se kap maluszt a hadi támadásra! csak szimplán gyenge hozzá)

Ha olyan tolvajt akarsz ami jól termeli a kaját és ütni is tud, arra már van két faj. A félelfből miért akarsz mindenáron egy béna gnómot kreálni?

Surranohalal 11-13-2012 20:49

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300828)
Ha olyan tolvajt akarsz ami jól termeli a kaját és ütni is tud, arra már van két faj. A félelfből miért akarsz mindenáron egy béna gnómot kreálni?

tök mind1 hogy termeli a kaját, akkor egyenek kevesebbet az se érdekel. a lényeg hogy életképes legyen.
tolizásra egy gnómnál ezerszer jobb szóval köze nincs agnómhoz... ennyi erővel bármelyik másikhoz hasonlíthatod mert kajamalusz, hadimalusz egyiknek sincs.

Von 11-13-2012 21:34

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300797)
Épületek:
Hektár: 1000
Üres: 0 (0%)
Ház: 170 (17%)
Barakk: 350 (35%)
Őrtorony: 100 (10%)
Templom: 80 (8%)
Kocsma: 170 (17%)
Tanya: 105 (10,5%)
Könyvtár: 0 (0%)
Kovácsműhely: 0 (0%)
Fatelep: 0 (0%)
Kőbánya: 0 (0%)
Agyagbánya: 0 (0%)
Fémbánya: 0 (0%)
Drágakőbánya: 0 (0%)
Kórház: 0 (0%)
Piac: 0 (0%)
Bank: 10 (1%)
Raktár: 15 (1,5%)

Tudós félelf 1000 heki, kaja nullszaldós, sereget annyit raksz be amennyit etetni akarsz.

EDIT: ha a támadó malusz, és a kajamalusz eltűnne cserébe néhány roppant hasznos bónusz elvesztéséért pl a rúna vagy bánya... akkor szerintem tökéletes tolis faj lenne amivel meg is védheted magad jobbára. nem egy elf szinten, viszont tolizni sokkal jobb ugye

Ne haragudj, de voltál te már félelffel? Vagy úgy tolissal egyáltalán?
8% templommal egyszer lopsz be valakihez aztán 1000 körön keresztül míg a szinten vagy, lenn tartják a készülidet és nem tudod használni az orid, kis túlzással - de az ellenféltől ez csak akarás kérdése.

Nem te vagy az első akin úgy érzem, hogy azt nem látja be, hogy a tolisnak templomból is sokkal több kell, mint egy hadisnak.

Surranohalal 11-13-2012 22:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300830)
Ne haragudj, de voltál te már félelffel? Vagy úgy tolissal egyáltalán?
8% templommal egyszer lopsz be valakihez aztán 1000 körön keresztül míg a szinten vagy, lenn tartják a készülidet és nem tudod használni az orid, kis túlzással - de az ellenféltől ez csak akarás kérdése.

Nem te vagy az első akin úgy érzem, hogy azt nem látja be, hogy a tolisnak templomból is sokkal több kell, mint egy hadisnak.

félelfel nem voltam csak régen ez tény, tolissal viszont igen. és egy háborúban az ellenfélnek kisebb gondja is nagyobb volt annál hogy az én készülimet tartsa lent :)

Takanohana 11-13-2012 23:21

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300834)
félelfel nem voltam csak régen ez tény, tolissal viszont igen. és egy háborúban az ellenfélnek kisebb gondja is nagyobb volt annál hogy az én készülimet tartsa lent :)

és így kardoskodsz, hogy a félelf igenis használható?? remek!

Surranohalal 11-14-2012 04:58

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300835)
és így kardoskodsz, hogy a félelf igenis használható?? remek!

nem csak rávilágítottam pár tényre aminek szembe mentek. alkalmazkodni kell. ergó nem varit kell tartani, hanem sereget. a 20% templomos óriás ígyis-úgyis fed. viszont max ork ver akkor be, és azt is lehet kísérni.

voilá, életképes. amellett meg szénné gyújthatja a környéket

Takanohana 11-14-2012 05:25

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300836)
nem csak rávilágítottam pár tényre aminek szembe mentek. alkalmazkodni kell. ergó nem varit kell tartani, hanem sereget. a 20% templomos óriás ígyis-úgyis fed. viszont max ork ver akkor be, és azt is lehet kísérni.

na jó, kezdesz szánalmas lenni. félelf, amit maximum ork ver be, és közben szénné gyújtja a környéket. csodálom, hogy még nem indult mozgalom a feles gyengítésére...

könyörgöm, próbáld ki, amit javasolsz, és aztán írj sületlenségeket.

Surranohalal 11-14-2012 05:32

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300837)
na jó, kezdesz szánalmas lenni. félelf, amit maximum ork ver be, és közben szénné gyújtja a környéket. csodálom, hogy még nem indult mozgalom a feles gyengítésére...

könyörgöm, próbáld ki, amit javasolsz, és aztán írj sületlenségeket.

mivel számokról van szó ezért elég levezetni, kipróbálni nem muszáj
egy haditoli félelfet meg lehet úgy csinálni hogy orkok beverik, más ha beveri simán keresztbemész aesélyes hogy akár több sereggel is.
fel lehet fedni, és? azt ha megfeszülsz is fel lehet.

seregben némileg gyengébb a gnómnál, a törpe tolisnál erősebb, toliban viszont értelem szerűen a legerősebb.

Dave 11-14-2012 08:57

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300838)
egy haditoli félelfet meg lehet úgy csinálni hogy orkok beverik, más ha beveri simán keresztbemész aesélyes hogy akár több sereggel is.

Nem veled akarok vitatkozni, csupán egy észrevételem van. Te mindent úgy kezelsz, hogy " egy jó szöviben ..."

DE! Egy jó szöviben egy béna félelf, vagy egy béna szöviben egy jó félelf... vajon melyik nyeri a háborút???

Faji SAJÁTosságról beszélünk! Ne keverjünk bele szövitagokat.

A félelf önmagában egyedül a tolizásban erős. De amiben erős, az el van lehetetlenítve, mert mindenki elérhetetlen vagyonokkal rendelkezik. Tehát a félelf egy totálisan felesleges faj...
Ha most az összes félelf orit kivennénk a játékból, lehet hogy fel se tűnne senkinek...

RastArtist 11-14-2012 10:30

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300838)
fel lehet fedni, és? azt ha megfeszülsz is fel lehet.

seregben némileg gyengébb a gnómnál, a törpe tolisnál erősebb, toliban viszont értelem szerűen a legerősebb.

1.Ha te ezzel a félelffel kimozdulsz, akkor úgy takonnyá vernek, mint annak a rendje. Szóval ücsöröghetsz otthon.

2.A tolvajaid nem tudod használni, a gyújtást felejtsd el, boldog-boldogtalan befed még szórakozásból is.

3.Szerintem a 0% készültség mellett erős túlzás azt állítani, hogy bárkinél jobbak a tolvajai, esetleg egy élőhalotténál jobbak.

Pirostraktor 11-14-2012 11:09

Mivel nem lehetett különválasztani ezt a topicot a félelftől, szerintem célszerű bezárni, mert az eredeti felvetésből úgyse lesz semmi... Túl sokan féltik a seggüket, ahhoz, hogy akár csak belegondoljanak egy változásba.

Lehet keresztbe-kasul gyártani a tutorialokat, ebbe a kezdőknek max 5%a fog belenézni, a legjobban avval tartanátok meg őket, ha izgalmasabb lenne a játék, és nem csak 1 max 2 szinten. Esetleg ha nem tűnik fel, akkor csinálhattok egy 'Miért hagyod abba a játékot?' részt törlésekkor. Legalább 80%-a a válaszoknak az lesz, hogy unalmas.

Kösz Rast, hogy topicot nyitottál a nevemben. És köszönöm mindenkinek, aki hajlandó volt belegondolni legalább egy változásba, ha a véleménye negatív volt, akkor is:)

Von 11-14-2012 17:19

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300836)

Ha játszottál volna félelffel, tudnád, hogy a 20% varis óriás nem feltétlen fedi a felest - sőt valójában egyáltalán nem okés, ha tudja fedni. Amúgy is inkább a 17%-18%-os óriás a jellemző.
Valamint ha fednek, akkor nem gyújtod szénné a környéket.

8% templommal tolis gnóm leszel, nem feles, mert úgy semmi értelme a felesnek, hisz annyi varival minden szempontból a gnóm a jobb, kivéve a tekilopást.

A "nem varit kell tartani, hanem sereget" megjegyzésed egyszerűen nem működik egy félelfnél, és ezt szerintem bárki meg tudja mondani, aki nem csak eszmefuttatásokat végez erről, hanem játszott is már félelffel.

Ati 11-14-2012 18:55

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300751)
Félelfes topicban született ötlet, jómagam ellenzem, de egy témát megér.

Az, hogyha már 2 faj alaból nem tud megélni, de ezt nyugodtan lehet számolni 3-4nek is talán már a játék 'hibájának' nevezhető és talán az egész szükségelne egy elég jelentős módosítást...

Az ötlet a következő: A-n kívül minden portékának maximum x%-át lehessen kitenni egyszerre a piacra, ha az egy bizonyos mennyiségnél nagyobb. A példa kedvéért legyen 20%. Ez vonatkozna seregre, tekercsre, nyersre, tehát mindenre.

1) A legnagyobb változás érzékelhetően a seregcserélésben lenne, de a 200 hekis gnóm mocsáron is változtatna talán. Szerintem ha nem lehetne fullba sereget cserélni, az izgalmasabbá tenné a játékot. Olyan éplista és taktika kéne, mindenki saját ízlése szerint, amivel nehezen üthető, de befér máshoz a 20% seregcsere szabadsággal. Több taktikázást igényelne és nehezebb lenne megtalálni az ideális egyensúlyt. (Kedvezne a varis országoknak, esetleg a hadi orikban is megérné több varit tartani, hogy a 20%nak nagyobb legyen az értéke)

2) A felest és az embert ez oly módon érintené, hogy egy jól kiépített védelmen nem jönne be akárki, mivel mindenki egyensúlyozna a védekezés és támadás közti vonalon. 'gy indirekt mód erősödne a védelme és nem érnék akkora veszteségek. + Az esetleges bentmaradó javakat el tudja lopni.

3) Mivel nem lehetne fullba kirakni a cuccokat piacra, ezért minden szöviben jól jönne egy tolvaj, akihez át lehet karavánolni, mert ott van a legnagyobb biztonságban.

4) (Megoldódna egyesek sérelme, akik azért siránkoznak, hogy a piac nem raktár)

Mint fentebb írtam ez elég radikális elgondolás, de az A-t nem érintené, ez egy újabb kiváltsága lenne annak a csoportnak, hogy ott fullba cserélhető minden.

+1 A hulla több helyre beférne és kevesebb ellentámadást kapna.

Azt értem, hogy ez mennyiben szivatna sok embert. Kinek lenne ez jó, és miért?

RastArtist 11-14-2012 19:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300876)

Szerintem azoknak akik az aktív, mozgalmas, dinamikus játékot kedvelik.

Ezzel a rendszerrel sokkal könnyebben lehet elvenni más vagyonát, viszont a tiéd is sokkal könnyebben meg lehet szerezni. Tehát nagyobb előnyt adna a tudás, ügyesség, aktivitás, és a szövetség összhangja.

Ha nem lehetne teljes seregcserét csinálni, akkor az alapvetően támadó jellegű fajok nem tudnák magukat teljesen beíjjazni egy-egy ütés erejéig, tehát azért cserébe, hogy piszok nagyot ütnek, sokkal könnyebben bánthatók is.

A védelemre berendezkedett fajoknál is hasonló. Lehet, hogy a védelmem óriási, de esélyem se lenne szembe menni.

A könnyebben variálható fajok pedig ugye a kettő között helyezkednének el.

Egy szó, mint száz, jobban ki jönne a fajok előnye. Többet kéne agyalni egy szövetség fajmegválasztásán, felépítésén. Össze lehet rakni 3 orkot+gnómot, csak épp elég rövid ideig lenne életképes, mert nem lenne hol tárolni a lóvét, és nem is tudnának termelni. Tehát nagyobb szerepet kapnának a jelenleg elhanyagolt fajok.

De szerintem a fő indok a javaslat elgondolkozásán, hogy ismét egy olyan hódunk lenne ami kreativitást igényel. Ez alatt értem a faj-szövetség-játékstílus megválasztását. Mert jelenleg ez már nincs meg.

Ati 11-14-2012 19:50

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300877)
Szerintem azoknak akik az aktív, mozgalmas, dinamikus játékot kedvelik.

Ha nem lehetne teljes seregcserét csinálni, akkor az alapvetően támadó jellegű fajok nem tudnák magukat teljesen beíjjazni egy-egy ütés erejéig, tehát azért cserébe, hogy piszok nagyot ütnek, sokkal könnyebben bánthatók is.

Ez a két mondat számomra üti egymást. Az aktív, mozgalmas, dinamikus játék lényege számomra pont az, hogy mindig úgy tudd átalakítani az országot, ahogy épp egy adott pillanatban kell.

RastArtist 11-14-2012 19:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300881)
Ez a két mondat számomra üti egymást. Az aktív, mozgalmas, dinamikus játék lényege számomra pont az, hogy mindig úgy tudd átalakítani az országot, ahogy épp egy adott pillanatban kell.

Erre ugyanúgy lenne lehetőség, csak több idő alatt. Tehát meg kéne fontolni az országod, és szövetséged felépítését. Komolyabb stratégiára lenne szükség. Nem lehetne -a kvázi korlátlan tőkéből- 9 kör alatt teljesen átvariálni mindent. Így az életképesebb, jobban átgondolt szövetségek lennének előnyben, nem pedig a nagy tartalékkal* rendelkezők.

*Azért baj ez, mivel a tartalék megszerzése már rég nem stratégiai kérdés. Bárki tud 0 tudással milliárdokat csinálni, egyetlen dolog kell hozzá, idő. A hódítót én olyan játéknak ismertem/ismerem ami a ravaszságot, stratégiai érzéket díjazza, nem pedig a tamagocsis játékstílust.

Pirostraktor 11-14-2012 20:18

Rast hsz-ét kiegészítve.

Nem mellékes, hogy ez a javaslat a feles topicban született. Tehát lényegében a tolis orik újbóli megjelenését kívánta elsősorban szolgálni.

A gond, hogy mindenki látja, hogy valami hibádzik, de senki sem akarja a jelenlegi kényelmes piacos megszokást megváltoztatni. Csak sajnos más út nem igazán van, ami járható lenne. Minden felvetésnél akarva-akaratlanul előbújik, hogy a tartalékok így meg úgy... Egy stratégiai játéknak nem a tartalékokról kéne szólnia prioritásképp, hanem az ütközésekről, utána jönne a tartalék.

Én nem tudok csak úgy elmenni amellett, hogy a játékból legalább 2 faj játszhatatlan(feles, ember). De az óriás se olyan hasznos mint anno. Ez hiba, akárhonnan nézzük.

Plusz a játék nagyrészében teljesen fölöslegesek a bánya-, tekiár-,stb. maluszok, vagy előnyök(törpöt leszámítva). Olyan helyzet kéne fennálljon, hogy mindenkinek kelljen bányát és könyvtárat tartania valamilyen szinten. És a bányatartás(és könyvtár) ne vegyen el annyit a seregből értékben, hogy lehessen vacilálni a bányatartás és piacról vevés közt nagyjából azonos haderőmennyiséggel.

Ugyanúgy, ahogy nem tartottad teljesen helyénvalónak, hogy 30 bank megvédi a pénzed 200 és 10000 hekin is, ez sem helyénvaló, hogy inproduktív országok mászkáljanak 4 csoporton át a lent megtermelt javakból...

Surranohalal 11-14-2012 20:25

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300886)
Rast hsz-ét kiegészítve.

Nem mellékes, hogy ez a javaslat a feles topicban született. Tehát lényegében a tolis orik újbóli megjelenését kívánta elsősorban szolgálni.

A gond, hogy mindenki látja, hogy valami hibádzik, de senki sem akarja a jelenlegi kényelmes piacos megszokást megváltoztatni. Csak sajnos más út nem igazán van, ami járható lenne. Minden felvetésnél akarva-akaratlanul előbújik, hogy a tartalékok így meg úgy... Egy stratégiai játéknak nem a tartalékokról kéne szólnia prioritásképp, hanem az ütközésekről, utána jönne a tartalék.

Én nem tudok csak úgy elmenni amellett, hogy a játékból legalább 2 faj játszhatatlan(feles, ember). De az óriás se olyan hasznos mint anno. Ez hiba, akárhonnan nézzük.

Plusz a játék nagyrészében teljesen fölöslegesek a bánya-, tekiár-,stb. maluszok, vagy előnyök(törpöt leszámítva). Olyan helyzet kéne fennálljon, hogy mindenkinek kelljen bányát és könyvtárat tartania valamilyen szinten. És a bányatartás(és könyvtár) ne vegyen el annyit a seregből értékben, hogy lehessen vacilálni a bányatartás és piacról vevés közt nagyjából azonos haderőmennyiséggel.

Ugyanúgy, ahogy nem tartottad teljesen helyénvalónak, hogy 30 bank megvédi a pénzed 200 és 10000 hekin is, ez sem helyénvaló, hogy inproduktív országok mászkáljanak 4 csoporton át a lent megtermelt javakból...

a fórumos "szövitek" (akik itt egymás hozzászólásait lájkolgatják kb 4en:)) egyik tagja mondta pont hogy a fajok számítanának jobban. talán pont te. no most egy elf miért kényszerüljön bányát tartani? ezzel magatoknak mondtok ellent

Pirostraktor 11-14-2012 20:29

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300889)
a fórumos "szövitek" (akik itt egymás hozzászólásait lájkolgatják kb 4en:)) egyik tagja mondta pont hogy a fajok számítanának jobban. talán pont te. no most egy elf miért kényszerüljön bányát tartani? ezzel magatoknak mondtok ellent

Kösz a megnevezést, de még csak egy szót sem váltottunk fórumon kívül:D

Ezzel miért ne számítana jobban??? Épp hogy kiütközne minden apró faj és tudásbeli különbség. Akik a tekercseknél állnak jobban, azok ott spórolnak felépítésben, akik bányákból, azok ott, akik tanyákból azok ott. Csak a tanya most is aktuális, ezért nem került szóba:)

Pirostraktor 11-14-2012 20:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300876)

A mostani ellenben szívatja azokat, akik nem áldoznak be egy félév JÁTÉKOT termelésre, mert játszani szeretnének és nem Simsezni.

Ahogy fentebb írtam, elég abszurd, hogy egy szinten összetermeled X idő alatt az összes csoportravalót. Ez fokozatosan kéne megtörténjen, úgy, hogy ne áldozódjon be a normális játszási idő a tartalékolás címe alatt.

Surranohalal 11-14-2012 20:49

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300893)
A mostani ellenben szívatja azokat, akik nem áldoznak be egy félév JÁTÉKOT termelésre, mert játszani szeretnének és nem Simsezni.

Ahogy fentebb írtam, elég abszurd, hogy egy szinten összetermeled X idő alatt az összes csoportravalót. Ez fokozatosan kéne megtörténjen, úgy, hogy ne áldozódjon be a normális játszási idő a tartalékolás címe alatt.

ha valaki termelni akar miért ne tehesse meg? más meg majd elveszi, ennyi.
ja hogy könyvtárkulcs, piac stb.
játszd ki. lehet. hogy? gondolkozz :P

volt már hogy üres célponttól fosztottam 600 millát csak mert megvettem piacról az ő cuccát fél perccel csapódás előtt..

EDIT: minden megoldható, minden feltörhető. akarni kell. keményen. ennyi :)

RastArtist 11-14-2012 20:57

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300899)

volt már hogy üres célponttól fosztottam 600 millát csak mert megvettem piacról az ő cuccát fél perccel csapódás előtt..

EDIT2.:minden megoldható, csak várni kell a mázlira. Az ilyen esetek általában nem a te ügyességed, hanem a másik bambasága. Ne menjünk ebbe bele még egyszer.

Pirostraktor 11-14-2012 21:38

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300899)

Ezzel most hatalmas ellentmondást írtál. Én nem arról beszéltem, hogy aki termelni akar az ne termelhessen, ez továbbra is érje meg, ez így normális. És nem is a kulcstörések stb(mellékesen tudom hogyan), ezeken nem akarok én változtatni.

Csak ha a játék valamilyen módon 'rákényszerítene' valami alaptermelésre akkor az úgymond tartalék vagy napi betevő fokozatosan biztosítva lenne és nem kéne senki rááldozzon fél év élvezet nélküli játékot.

(Ismétlem nem áll szándékomban semmilyen módon megfosztani azokat, akik éveken át tartalékoltak maguknak. Ez egy esetleges váltásnál segélyképp vagy valamiféle formátumban vissza kéne kerüljön azokba az orikra akik ennyit rászántak az idejükből. Ez így igazságos.)

Egyébként feltűnő, hogy mennyi 'jelenség' van emiatt. Gnómok 200 hekin, elf mocsár A-ban, tolizásra kigyúrt fajok életképtelensége. Ez olyan sok részt érint a játékban, hogy nem elégséges fajokon változtatni, hanem valamit a játék menetén szükséges, ami egyszerre több vagy akár az összes problémát lefedi.

Az eredeti javaslat pedig a termékek piacratehetőségével kapcsolatban épp egy ilyesmit hivatott szolgálni. Pl. a feles támadómalusza nem azért van, hogy egy faji módosítás haditolit csináljon belőle, az ember tükörvarázsa pedig nem azért, hogy varis orivá váljon.

Egy olyan módosítást kell találni, ami megtartja a fajok jellegzetességeit, kihangsúlyozza a különbségeket, ugyanakkor életképessé teszi az összeset. A javaslatom ezt kívánta volna szolgálni, megértem, hogy életképtelennek tartjátok, de valamire mégis szükség van, ami kb ezt az irányt szolgálja. (piac érintésével vagy anélkül)

All times are GMT +1. The time now is 23:08.