![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
az nem az én bajom ha nem érted.
|
Quote:
Ha egy félelfet védelemre gyúrnak, az halott ügy. Akkor már sokkal jobb a gnóm, a törpe. Akármennyire megfeszültök, nem tudtok olyan félelfet alkotni ami felveszi a versenyt a gnómmal hadi-toli kategóriában. Márpedig a 35%barakk-10% torony már nem sima tolvaj. Az pedig, hogy az egyik hozzászólásodban azt állítod 14% templommal senkit sem lehet gömbözni, simán befednek....majd a másikban, hogy a 8% lazán elég, hát nem is tudom. Nehéz az ilyen emberekkel vitatkozni. Mintha csak az lenne a célod, hogy megcáfolj, és igazából azt sem tudod, hogy mit szeretnél közölni, azon kívül, hogy nekem semmiképp sincs igazam. De ezt megtehetnéd privátban is, vagy megadom az emailcímem és ott cenzúra nélkül elmondhatsz mindennek. De a megbeszélések talán nem ezt a célt szolgálná. |
Szerintem ez inkább félelf topic...
|
Quote:
egyszerűen nem értem, a tolizásra kitalált felesből miért akarnak egyesek hadist csinálni. százszor le lett írva, hogy ha haditoli kell a szövibe, az tuti nem a feles lesz, hanem gnóm, vagy törpe. aki félelffel szeretne játszani, az azért választja, mert tolizni akar. csak a jelenlegi körülmények között ez nem megy. ezen kellene változtatni, nem a felesből is hadist csinálni. |
Quote:
|
Quote:
"5. szinten az országok több mint 20%-a gnóm. 4. szinten ez felugrik 25%-ra. 3. szinten még tovább: 32%-ra. 2. szinten egy kis visszaesés 30%-ra, és csak 1. szinten csökken le jelentősebben 11%-ra." Hogy lopsz te tekit, ha a b és g csoport egyharmada gnóm?(plusz ugye ha statisztikát nézzük, akkor a tekiírók jó része valószínűleg gnóm lesz később is, tehát a teki nagyja le van védve) Akinek van nagyobb mennyiségű tekije és kicsit gondolkozik, az vagy gnóm, vagy beteszi a tekit a gnóm szövetségeséhez.. ráadásul gben és bben a nem gnóm orik elkezdik katira cserélni a tekit.. Persze egyszer-egyszer lehet szerencséd.. de ha körönként lopsz tuti nem fogja birka módjára senki sem nézni, hogy elvidd a tekijét..:) Amit leírsz nagyon szépen hangzik, csak kb a szerencsére játszol.. ez meg tudtommal egy stratégiai játék.. :) |
Quote:
- ártókkal nincs baj - értéket lopni csak az tud aki ügyes (akár csak fosztani sereggel) - hadilag nem akarod hogy védve legyen akkor min kell változtatni? a bénák is lophassák könnyen más nehezen összehordott javait? :) amúgy ez valóban nem feles topic.. UI.: 50+10% alatt én nem neveznék hadinak egy orit.. |
Visszakanyarodva kicsit az eredeti témához. A limiteket belehetne lőni külön nyersre, tekire és seregre is. Nem muszáj ez a fix 20%, azt példaképp hoztam fel. Seregnél lehetne úgy is, hogy 5.ben 80% 4.ben 50% 3.ban 30% 2.ben 20% A. unlimited. Így a kezdőket is segítenénk talán, hogy nincs egyből drasztikus korlát, és odalent amúgyis életképes a feles.
Nyersre pedig ugyanígy lehetne: 5. 100% 4. 70% 3. 50% 2. 40% piacolható a bentlévőnek. Tekinél is valami hasonló mint nyersnél. Ezen felül az el nem férő cuccok és seregek maradéktalanul eladhatóak lennének. Így nem érintene senkit túlzottan negatívan egy ártó akciózás vagy rombolás esetleg földelés. |
Quote:
2. értéket lopni csak az tud, aki ügyes. ezt inkább úgy fogalmaznám át, hogy értéket lopni csak attól tudsz, aki béna. gnóm, v óriás faji varival és 30 bankkal, és legyél ügyes. 3. nem, tényleg nem ezt látom a járható útnak hogy min kellene változtatni, azt most már három topic tárgyalja. mindenesetre az, hogy a feles nehezen összefedezett földjét egy béna ork is simán elviszi, az rendben van, igaz? tudom, legyen a feles is hadis, és üsse vissza. de épp arról lenne szó, hogy a félelf az legyen toli, ha már annak lett kitalálva. UI: az éplistás országodat én meg nem nevezném tolisnak. |
Quote:
asszem mondjuk szabin volt valamiért.. |
Quote:
|
Quote:
a tolis is. nekem elég ha éplistázza a környék 95%-át, nektek meg az kell hogy 50% készüliről is belopja a környék legcombosabb mf elfjét :) |
Quote:
|
Quote:
szóval vmi erősítés jöhetne rá :) de ésszel személy szerint az embernek: 40% alap teki kéne, esetleg a tükör menjen random 70%-s hatékonyságra (10ből 7 akciót visszaver), de 5x vari és tolierőig is. felesnek meg a kajamalusz és a hadi támadómaluszt kéne csak eltörölni (hadis ettől nem lenne, de ha beverik esélye van keresztbe menni. hisz még az ELF se kap maluszt a hadi támadásra! csak szimplán gyenge hozzá) |
Quote:
|
Quote:
tolizásra egy gnómnál ezerszer jobb szóval köze nincs agnómhoz... ennyi erővel bármelyik másikhoz hasonlíthatod mert kajamalusz, hadimalusz egyiknek sincs. |
Quote:
8% templommal egyszer lopsz be valakihez aztán 1000 körön keresztül míg a szinten vagy, lenn tartják a készülidet és nem tudod használni az orid, kis túlzással - de az ellenféltől ez csak akarás kérdése. Nem te vagy az első akin úgy érzem, hogy azt nem látja be, hogy a tolisnak templomból is sokkal több kell, mint egy hadisnak. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
voilá, életképes. amellett meg szénné gyújthatja a környéket |
Quote:
könyörgöm, próbáld ki, amit javasolsz, és aztán írj sületlenségeket. |
Quote:
egy haditoli félelfet meg lehet úgy csinálni hogy orkok beverik, más ha beveri simán keresztbemész aesélyes hogy akár több sereggel is. fel lehet fedni, és? azt ha megfeszülsz is fel lehet. seregben némileg gyengébb a gnómnál, a törpe tolisnál erősebb, toliban viszont értelem szerűen a legerősebb. |
Quote:
DE! Egy jó szöviben egy béna félelf, vagy egy béna szöviben egy jó félelf... vajon melyik nyeri a háborút??? Faji SAJÁTosságról beszélünk! Ne keverjünk bele szövitagokat. A félelf önmagában egyedül a tolizásban erős. De amiben erős, az el van lehetetlenítve, mert mindenki elérhetetlen vagyonokkal rendelkezik. Tehát a félelf egy totálisan felesleges faj... Ha most az összes félelf orit kivennénk a játékból, lehet hogy fel se tűnne senkinek... |
Quote:
2.A tolvajaid nem tudod használni, a gyújtást felejtsd el, boldog-boldogtalan befed még szórakozásból is. 3.Szerintem a 0% készültség mellett erős túlzás azt állítani, hogy bárkinél jobbak a tolvajai, esetleg egy élőhalotténál jobbak. |
Mivel nem lehetett különválasztani ezt a topicot a félelftől, szerintem célszerű bezárni, mert az eredeti felvetésből úgyse lesz semmi... Túl sokan féltik a seggüket, ahhoz, hogy akár csak belegondoljanak egy változásba.
Lehet keresztbe-kasul gyártani a tutorialokat, ebbe a kezdőknek max 5%a fog belenézni, a legjobban avval tartanátok meg őket, ha izgalmasabb lenne a játék, és nem csak 1 max 2 szinten. Esetleg ha nem tűnik fel, akkor csinálhattok egy 'Miért hagyod abba a játékot?' részt törlésekkor. Legalább 80%-a a válaszoknak az lesz, hogy unalmas. Kösz Rast, hogy topicot nyitottál a nevemben. És köszönöm mindenkinek, aki hajlandó volt belegondolni legalább egy változásba, ha a véleménye negatív volt, akkor is:) |
Quote:
Valamint ha fednek, akkor nem gyújtod szénné a környéket. 8% templommal tolis gnóm leszel, nem feles, mert úgy semmi értelme a felesnek, hisz annyi varival minden szempontból a gnóm a jobb, kivéve a tekilopást. A "nem varit kell tartani, hanem sereget" megjegyzésed egyszerűen nem működik egy félelfnél, és ezt szerintem bárki meg tudja mondani, aki nem csak eszmefuttatásokat végez erről, hanem játszott is már félelffel. |
Quote:
|
Quote:
Ezzel a rendszerrel sokkal könnyebben lehet elvenni más vagyonát, viszont a tiéd is sokkal könnyebben meg lehet szerezni. Tehát nagyobb előnyt adna a tudás, ügyesség, aktivitás, és a szövetség összhangja. Ha nem lehetne teljes seregcserét csinálni, akkor az alapvetően támadó jellegű fajok nem tudnák magukat teljesen beíjjazni egy-egy ütés erejéig, tehát azért cserébe, hogy piszok nagyot ütnek, sokkal könnyebben bánthatók is. A védelemre berendezkedett fajoknál is hasonló. Lehet, hogy a védelmem óriási, de esélyem se lenne szembe menni. A könnyebben variálható fajok pedig ugye a kettő között helyezkednének el. Egy szó, mint száz, jobban ki jönne a fajok előnye. Többet kéne agyalni egy szövetség fajmegválasztásán, felépítésén. Össze lehet rakni 3 orkot+gnómot, csak épp elég rövid ideig lenne életképes, mert nem lenne hol tárolni a lóvét, és nem is tudnának termelni. Tehát nagyobb szerepet kapnának a jelenleg elhanyagolt fajok. De szerintem a fő indok a javaslat elgondolkozásán, hogy ismét egy olyan hódunk lenne ami kreativitást igényel. Ez alatt értem a faj-szövetség-játékstílus megválasztását. Mert jelenleg ez már nincs meg. |
Quote:
|
Quote:
*Azért baj ez, mivel a tartalék megszerzése már rég nem stratégiai kérdés. Bárki tud 0 tudással milliárdokat csinálni, egyetlen dolog kell hozzá, idő. A hódítót én olyan játéknak ismertem/ismerem ami a ravaszságot, stratégiai érzéket díjazza, nem pedig a tamagocsis játékstílust. |
Rast hsz-ét kiegészítve.
Nem mellékes, hogy ez a javaslat a feles topicban született. Tehát lényegében a tolis orik újbóli megjelenését kívánta elsősorban szolgálni. A gond, hogy mindenki látja, hogy valami hibádzik, de senki sem akarja a jelenlegi kényelmes piacos megszokást megváltoztatni. Csak sajnos más út nem igazán van, ami járható lenne. Minden felvetésnél akarva-akaratlanul előbújik, hogy a tartalékok így meg úgy... Egy stratégiai játéknak nem a tartalékokról kéne szólnia prioritásképp, hanem az ütközésekről, utána jönne a tartalék. Én nem tudok csak úgy elmenni amellett, hogy a játékból legalább 2 faj játszhatatlan(feles, ember). De az óriás se olyan hasznos mint anno. Ez hiba, akárhonnan nézzük. Plusz a játék nagyrészében teljesen fölöslegesek a bánya-, tekiár-,stb. maluszok, vagy előnyök(törpöt leszámítva). Olyan helyzet kéne fennálljon, hogy mindenkinek kelljen bányát és könyvtárat tartania valamilyen szinten. És a bányatartás(és könyvtár) ne vegyen el annyit a seregből értékben, hogy lehessen vacilálni a bányatartás és piacról vevés közt nagyjából azonos haderőmennyiséggel. Ugyanúgy, ahogy nem tartottad teljesen helyénvalónak, hogy 30 bank megvédi a pénzed 200 és 10000 hekin is, ez sem helyénvaló, hogy inproduktív országok mászkáljanak 4 csoporton át a lent megtermelt javakból... |
Quote:
|
Quote:
Ezzel miért ne számítana jobban??? Épp hogy kiütközne minden apró faj és tudásbeli különbség. Akik a tekercseknél állnak jobban, azok ott spórolnak felépítésben, akik bányákból, azok ott, akik tanyákból azok ott. Csak a tanya most is aktuális, ezért nem került szóba:) |
Quote:
Ahogy fentebb írtam, elég abszurd, hogy egy szinten összetermeled X idő alatt az összes csoportravalót. Ez fokozatosan kéne megtörténjen, úgy, hogy ne áldozódjon be a normális játszási idő a tartalékolás címe alatt. |
Quote:
ja hogy könyvtárkulcs, piac stb. játszd ki. lehet. hogy? gondolkozz :P volt már hogy üres célponttól fosztottam 600 millát csak mert megvettem piacról az ő cuccát fél perccel csapódás előtt.. EDIT: minden megoldható, minden feltörhető. akarni kell. keményen. ennyi :) |
Quote:
|
Quote:
Csak ha a játék valamilyen módon 'rákényszerítene' valami alaptermelésre akkor az úgymond tartalék vagy napi betevő fokozatosan biztosítva lenne és nem kéne senki rááldozzon fél év élvezet nélküli játékot. (Ismétlem nem áll szándékomban semmilyen módon megfosztani azokat, akik éveken át tartalékoltak maguknak. Ez egy esetleges váltásnál segélyképp vagy valamiféle formátumban vissza kéne kerüljön azokba az orikra akik ennyit rászántak az idejükből. Ez így igazságos.) Egyébként feltűnő, hogy mennyi 'jelenség' van emiatt. Gnómok 200 hekin, elf mocsár A-ban, tolizásra kigyúrt fajok életképtelensége. Ez olyan sok részt érint a játékban, hogy nem elégséges fajokon változtatni, hanem valamit a játék menetén szükséges, ami egyszerre több vagy akár az összes problémát lefedi. Az eredeti javaslat pedig a termékek piacratehetőségével kapcsolatban épp egy ilyesmit hivatott szolgálni. Pl. a feles támadómalusza nem azért van, hogy egy faji módosítás haditolit csináljon belőle, az ember tükörvarázsa pedig nem azért, hogy varis orivá váljon. Egy olyan módosítást kell találni, ami megtartja a fajok jellegzetességeit, kihangsúlyozza a különbségeket, ugyanakkor életképessé teszi az összeset. A javaslatom ezt kívánta volna szolgálni, megértem, hogy életképtelennek tartjátok, de valamire mégis szükség van, ami kb ezt az irányt szolgálja. (piac érintésével vagy anélkül) |
All times are GMT +1. The time now is 23:08. |