![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én ilyenkor vagy piacot, vagy raktárat építek. |
Quote:
|
A sok veszekedes helyett varnek vmi ertelmes javaslatot is. Gondolom a piacon olcsobb vasarlas ellenervei eleg hatasosak voltak.
Az pedig, hogy par piac tartasaval lenne egy plusz belepod, ez semmit nem jelentene, mindenki tartana +1-3-at, kicsit kenyelmesebb lenne a jatek, de akkor mar egyszerubb ha alapbol 4-6-ot engedelyezunk. (ami szerintem felesleges). Az pedig hogy csak akkor lephess piacra ha van piacod, annak sincs sok ertelme, szinten tartanal egy 10-20-at, es kesz. Szoval eddig ertelmes javaslatot nem lattam, mellverest annal tobbet, meg a "sok eve jatszom, es mas jatekokban ez mukodik" fiatalembertol sem. |
Quote:
Osztom Pool véleményét, marhaság.... |
Quote:
De mindegy, Pool megmondta a tutit: ez nem a megbeszélések topic, és különben is marhaság. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
tartok 2-3 minek fenntartani? amikor menni akarok piacra, felülre rakom... de a véleményen fenntartom |
Quote:
Pumi: nekem 8, de ha mar otleteles, lehetne ertelmesen is. Felolem akar ki is vehetnenk a jatekbol. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként az érdekes, hogy a tárasaság itt darabban gondolkodik, úgy tényleg lényegtelen lenne, alapvető dolog, hogy terület%ban kellene megadni a szükségességét bármilyen funkcióra... (nem úgy mint a banknál, nem úgy mint a mágiatávolságvédelemnél, nem úgy mint a tolvajlás távolságvédelemnél...stb ezek miatt soha nem lehet ballanszolni a játékot, se faj szinten, se a három kaszt, katonaság, mágia, alvilág szinten...durván szét van nyomva, egy faj teljesen másképp viselkedik nagy pontszámon, mint kicsin, az akciók szintén) |
Quote:
direkt írtam, hogy ha HT kezeli a piacot, akkor kellene fentre tenni intézőben. |
Quote:
Megfelelően érveltem? |
Quote:
|
Quote:
pl lenne egy alap piacbelépőszám, plussz a %-os piac (pl 1% piac +1 belépő), és lenne egy maximális mennyiség ami felett nem számítan a további terület% piac... a korlátmennyiség leszabályozza, az egészet, hogy ne legyenek 100%-os piacországok. ezért nem tartom jogosnak ezt az ellenérvet. |
Quote:
|
Quote:
akkor konkrétan leírok egy lehetőséget. - alappiacbelépő mindenkinek 1db - vip +2db piacralépés - piacépület területből elfoglalat %-os aránya adna +1db piacbelépőt, de maximum 5db-ot.(tehát 5% piac +5db piacbelépő) (ahogy az őrtorony is működik...ott is maximált a hatás) - kufár +1db tehát ha valaki rááll összejön MAX 9db piacbelépője ... hol van ebben a lehetetlenség? (lehet a konkrét értékeken finomítani, pl alappiac 3db, mint most, és a piacépület piac meg kisebb értéken maximálva) Csak a szabályon múlik, hogy örűltség vagy müködő dolog lesz belőle. (ezért marhaság egy kidolgozatlan ötletre egyből rávágni, hogy "marhaság") |
Mi a konkrét komoly probléma a piac, mint játékbeli funkció működésével? Mi az, ami miatt mindenképp módosítani akarja, aki akarja? Én nem tudok ezzel kapcsolatos problémáról, szerintem pont úgy működik, ahogy működnie kell, gyönyörű egyensúlyt tud teremteni a csoporton belül. Én nem látok okot arra, hogy ezt elrontsuk. Aki ehhez hozzá akar nyúlni, az milyen okot lát erre?
|
Quote:
érdekes lenne olyan statisztika amiben az eladott áru (sajátvétel kivonva) és a nem eladott áruk arányát lehetne látni...a kisebb szinteken még talán normálisabb, de fent már látszana, hogy nagyrészt raktárnak van használva... (pedig a súgóban az van hogy "a piac nem raktár"...dehogynem...) mondjuk ez a téma javaslata nem javítana ezen se pro se kontra, ez csak értelmet adna a piacépületnek... habár kicsit növelné a piackészlet elúszásának esélyét az, hogy piacbelépő függhet a piacépülettől (mindig írod milyen jó dolog a piackészlet elúsztatás :) , szóval itt van egy javaslat ami növelné az esélyét) van a piacfunkcióra is egy téma, ott is csak mellébeszéléses lehurrogás van. (hiszen sokan kifejezetten raktárként szeretnék a piacot használni) |
Quote:
|
Quote:
Ha ebbe barmilyen modon belenyulnank, es ellehetetlenitenenk a tartalekkepzest, ami amugy nagyon lenyeges elem, annak egyutt kellene jarnia a max penz hektarszam szerinti novekedesevel, amire szerintem nincs esely. |
Quote:
|
Quote:
(és milyen "több"-ről írsz? :) az csak "áldozat" árán, alapból kevesebb lenne) |
Quote:
Aki erre hajlandó nap, mint nap áldozni, az miért ne használhatná raktárnak, ahogy te nevezed... Egy-egy szép klánütés sose történt volna meg, ha nem lehet piacra pakolni "végtelenségig" Meg jó pár "csorgás" sem :) De most tényleg, van egy játék (mindegy, melyik), ahol a piacnak több szerep jutott, mint itt. Akkor ezt hozzuk be ide is, mert Neked megtetszett? Ezt meg tudod mondani, hogy mennyit kell emelkedni klánszinten ahhoz, hogy 2 körös legyen egy 13.856 pontra lévő klán, ehhez mennyi egységet és hogyan kell felhasználni? Vagy, ha a velem hadban álló ori szövije kaput nyit a szövimre, akkor én tudok-e rá tolizni rajta keresztül? Vagy, meddig véd az 1 körre hívott szövihelp? Tényleg ennyire fontos a piac? |
Quote:
mielőtt megvádolnátok, hogy személyeskedek, ő kérkedett ezzel.. |
Quote:
Ez egy fórum, itt nem lesz semmiféle kötelezően megvalósítandó végeredmény, csak egy (inkább már több) témában vélemények ütköznek. Erre te ... Pool kérdése, meg szinte sért, ha azt hiszi nem tudom rá a választ, remélem csak költői a kérdés... pont ezért is szeretem a hétvégi játékot, egyenlő feltételekkel indul, katonapiac nélkül (!) és játszható. Amit Pool ír, hogy miért kell így játszani, az a jelenlegi szabályok miatt van, tehát ugyan úgy változtatható, mint bármi ami eddig változott a hódítóban... volt már elég sok szabályváltozás és a jövőben is biztosan lesz. Rettegjetek tőle! :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
szerk.: most begyűjtök egy-két névtelen jóakarót... sebaj, teher alatt nő a pálma! :D |
Quote:
|
Én maximum valami ilyesmit tudnék elképzelni: 'Mivel a piacon sokkal nagyobb a pénzmozgás, az ott dolgozó emberek 5-10-15ször annyit adóznak.'
Apró plusz bevétel, főleg kezdőknek. És az első 24 körben új ori indításánál valamivel nagyobb bevétel. De a játék menetét szinte semmiben nem befolyásolná. (Javítsatok ki, ha tévedek) |
Quote:
ha a karavánon is kopik, miközben megy a haver felé, akkor piac felé miért ne kopna? és minél több piac van az országban, annál közelebbre kell vinni az árut, vagyis annál kevesebb is hullik el a logikája megvan, csak sokak érdekeit sértené... |
Quote:
|
Quote:
De ezt ennek a téma felfetésre írt javaslatom, szerintem, nem is módosítaná érdemeben. (az egy másik, már régóta meglévő téma: A piac nem raktár. ) |
Quote:
|
Úgy látszik elég kemény volt az előző két hozzászólásom, mert meg se jelent!
De Ati ha Te olvastad, és úgy gondolod, hogy nem érdemes kitenni, attól még igaz! |
Quote:
A fórum egy emberi közösség, ahova be kell tudni illeszkedni. Semmiképp nem úgy, ahogy azzal az utóbbi üzeneteidben próbálkoztál. |
Quote:
|
Quote:
Talán épp az vette zokon a nem helyeslést, aki indította ezt a marhaságot... |
All times are GMT +1. The time now is 18:14. |