Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Egyszerre megnyitott országok száma (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4572)

Ati 06-13-2011 21:28

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288753)
engem az érdekel, hogy pl támadások előtt ugye mindig több ablak van megnyitva. Ezután is lehet majd ilyet csinálni?

Lehet majd, igen. Leírom majd, hogy hogy működik, mert nem lesz teljesen evidens elsőre. Egyelőre csak két országgal teszteltem, és azt is csak fejlesztői gépen, holnap belövöm élesre és kipróbálom 7-8 országgal, mielőtt jön a részletes leírás róla.

Ati 06-13-2011 21:29

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288755)
jahh, hogy még nem éles :D nem baj, akkor ezt leteszteltem, Ati még nem éles :)

Huhh, ennek örülök. :)

Merengő 06-13-2011 21:37

bocsi már fáradt vagyok, most jöttünk haza moziból és holnap meló :)

Hex 06-14-2011 13:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288757)
Lehet majd, igen. Leírom majd, hogy hogy működik, mert nem lesz teljesen evidens elsőre. Egyelőre csak két országgal teszteltem, és azt is csak fejlesztői gépen, holnap belövöm élesre és kipróbálom 7-8 országgal, mielőtt jön a részletes leírás róla.

ATI, ez az újítás lehetővé teszi, hogy telefonon elmentve a jelszót, mindig az adott országba tudjak belépni? Mert ha így csinálom, jelenleg telón, mindig az utolsó belépett országot hozza fel.

nem tom érted-e, mire akarok kilyukadni

Ati 06-14-2011 13:12

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288786)
ATI, ez az újítás lehetővé teszi, hogy telefonon elmentve a jelszót, mindig az adott országba tudjak belépni? Mert ha így csinálom, jelenleg telón, mindig az utolsó belépett országot hozza fel.

nem tom érted-e, mire akarok kilyukadni

Értem... Háááát, igen is, és nem is. -> Igen, de egyelőre maximum 10 ország egyidejű belépésére lesz lehetőség (ezt se tudom mennyire fogják szeretni a böngészők, kiderül nemsokára), tehát maximum 10 ország esetében tudod ezt megtenni.

Ati 06-14-2011 13:13

Zajlanak a háttérben már ehhez az előkészületek, lesz egy kis káosz az átállási időszakban, de a tervek szerint semmi elviselhetetlen... :)

Ati 06-14-2011 13:45

És naná, hogy akkor kezdek neki a módosítások élesítésének, amikor jön a vihar... No új szünetmentes első éles bevetése... :D

Zoli 06-14-2011 14:00

őőő
meddig tart a gubanc része? mert nem tudok országot váltani :D

Ati 06-14-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 288793)
őőő
meddig tart a gubanc része? mert nem tudok országot váltani :D

Már kész. Amit tapasztalsz, az már csak régi hagyaték. Csukd be a böngészőt, nyisd meg újra, és onnantól a megszokott módon tudsz országot váltani.

Ati 06-14-2011 14:37

No, ami biztos, az az, hogy 10-nél kevesebb lesz az egyszerre megnyitahtó országok száma. 10-nél már gondja van a böngészőnek vele, egy-egy országot kiléptet, mert sokallja... :)

Ati 06-14-2011 14:54

5 országot szépen kezel a Chrome, a Firefox és az IE egyaránt. Egyelőre ez lesz a korlát, aztán majd meglátjuk hogyan tovább...

Ati 06-14-2011 15:09

No nézzük... Ahogy mindig, ez is erősen kísérleti jellegű, ami azt jelenti, hogy vagy bent marad a Hódítóban, vagy nem.

Teendő, ha egyszerre több országot is meg szeretnél nyitni ugyanabban a böngészőben:

1, Lépj ki a mostani országodból (kilépés menüpont), majd csukd be a böngésződet.
2, Indítsd újra el a böngészőt.
3, NE használd a http://hodito.hu webcímet a belépéshez!
4, Helyette használd ezeket a webcímeket: http://1.hodito.hu, http://2.hodito.hu, http://3.hodito.hu, http://4.hodito.hu, http://5.hodito.hu
5, Az eddig megszokott belépőadataidat használd!
6, Ezzel egyszerre 5 ország nyitható meg.
7, A nagy többség számára most ez a maximum. Aki technikailag hozzáértő, az egészen 10-ig felviheti az országok számát, 6-tól 10-ig is használva a számokat. Hogy hogyan, azt nem írom le. Aki nem tudja, az ne piszkálja, mert ez már olyan mennyiség, amit a böngésződ nem fog szeretni, és nem fogsz tudni vele megbírkózni, nem fogod érteni, hogy miért lettél esetleg kiléptetve valamelyik országodból pont a támadás indítása előtt.

Az áttekinthetőség érdekében a címsorban az eseményjelzések ELŐRE kerültek, sok ország megnyitása mellett a hátul lévő jelzések már nem látszanak az országnév mögött.

Ha egyszerre több országod van megnyitva, akkor az asztali értesítők is kicsit sokan lesznek, ezért a Beállítások menüópont alatt beállítható, hogy milyen fajta eseményről kérsz asztali értesítőt.

(Minden számhoz (1.hodito.hu, 2.hodito.hu, 3.hodito.hu, 4.hodito.hu és 5.hodito.hu) külön be kell állítani, hogy engedélyezed az asztali értesítőket!)

Mégegy kényelmi bővítés az asztali értesítőkhöz: beállíthatod, hogy rájuk kattintva azonnal előtérbe kerüljön a böngésződ a megfelelő fül megnyitásával. Ez sajnos közvetlenül nem megoldható csak egy plusz felugró ablakkal, ezért ez egy ki/bekapcsolható opció.

A súgóban egyelőre szándékosan nem szerepel ez a lehetőség.

Zoli 06-14-2011 15:17

eddig szépen elkülönülnek
ha a sima hódra megyek és mondjuk az 1.hódra is, akkor nem fog működni az elkülönítés?

Ati 06-14-2011 15:21

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 288798)
eddig szépen elkülönülnek
ha a sima hódra megyek és mondjuk az 1.hódra is, akkor nem fog működni az elkülönítés?

Akkor nem, olyankor a szám nélküli fog elsőbbséget élvezni. Ezért ha több országot szeretnél megnyitni egyszerre, akkor mindenképp csak a számos címeket használd.

Zoli 06-14-2011 15:24

na tesztelgettem kicsit
6 orit is megnyit egyszerre, csak akkor a számosokból nem szabad kilépni és a szám nélkülit kell utoljára beléptetni
ha elrontottuk akkor meg csak ff újraindítással lehet helyrehozni... mondjuk nem rossz már 5 se :)

viszont ha csak a szám nélküliben mászkálunk az orik között, akkor megtartja a többi, már beállítottat

Hornet 06-14-2011 15:51

Én is tesztelem,de nekem 4et simán visz:)

Jó ötlet volt Ati;)

Pumi 06-14-2011 15:55

Asszem csak én vagyok a problémás megint :o
Újraindítottam a böngészőm, de nekem összemossa az orikat épp úgy mint eddig is.
FF4 és IE9-ben is. más böngészőm nincs.

Ati 06-14-2011 15:56

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 288804)
Asszem csak én vagyok a problémás megint :o
Újraindítottam a böngészőm, de nekem összemossa az orikat épp úgy mint eddig is.
FF4 és IE9-ben is. más böngészőm nincs.

A hodito.hu címet NE használd, helyette csak a számos címeket. Az első ország az 1.hodito.hu-ban, a második ország a 2.hodito.hu-ban, a harmadik ország a 3.hodito.hu-ban, ...

Minden ország más címen legyen megnyitva, ne ugyanabban.

Redback 06-14-2011 16:02

Nekem hiába bekapcsolom az asztali értesítőket, kiveszi onnan a pipát.

Ati 06-14-2011 16:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288806)
Nekem hiába bekapcsolom az asztali értesítőket, kiveszi onnan a pipát.

Mentsd el, az "Asztali értesítések mentése" gombra kattintva.

Pumi 06-14-2011 16:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288805)
A hodito.hu címet NE használd, helyette csak a számos címeket. Az első ország az 1.hodito.hu-ban, a második ország a 2.hodito.hu-ban, a harmadik ország a 3.hodito.hu-ban, ...

Minden ország más címen legyen megnyitva, ne ugyanabban.

Én voltam a hülye, pont azt a hsz-ed hagytam figyelmen kívül amelyikben ezt le is írod. Elnézést!
Működik nálam is.

Redback 06-14-2011 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288807)
Mentsd el, az "Asztali értesítések mentése" gombra kattintva.

A helyzet a következő:
Bepipálom őket.
rákattintok a gombra, ekkor még megvan minden pipa.
Rákattintok a beállítások menüpontra, és már nincsenek ott a pipák.

Ati 06-14-2011 16:14

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288809)
A helyzet a következő:
Bepipálom őket.
rákattintok a gombra, ekkor még megvan minden pipa.
Rákattintok a beállítások menüpontra, és már nincsenek ott a pipák.

Az alsó gombra kattints. A felső mást csinál.

Redback 06-14-2011 16:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288811)
Az alsó gombra kattints. A felső mást csinál.

Alsóra kattintottam :)

Hex 06-14-2011 16:16

4 országgal eddig jól működik :) este telón is letesztelem. Ati az asztali értesítés nem működik ie és ff alatt ugye?

Nem tudnál egy scriptet írni hozzá? :D nagyon jól jönne szerintem, én használnám

Ati 06-14-2011 16:21

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288814)
4 országgal eddig jól működik :) este telón is letesztelem. Ati az asztali értesítés nem működik ie és ff alatt ugye?

Nem tudnál egy scriptet írni hozzá? :D nagyon jól jönne szerintem, én használnám

Az csak Chrome alatt működik. Hogy a jövő mit hoz, azt meg fene tudja. Elvileg html5, úgyhogy idővel csak támogatja majd mindegyik.

Más böngésző nem kommunikál a böngészőn "kívülre", úgyhogy mással ez nem megoldható.

Hex 06-14-2011 16:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288820)
Az csak Chrome alatt működik. Hogy a jövő mit hoz, azt meg fene tudja. Elvileg html5, úgyhogy idővel csak támogatja majd mindegyik.

Más böngésző nem kommunikál a böngészőn "kívülre", úgyhogy mással ez nem megoldható.

kár... de csak ezért én nem fogok chrome-ot használni

Redback 06-14-2011 16:25

Egyedül a fontos eseményeknél marad meg a pipa, a többitől elszáll :/

Ati 06-14-2011 16:26

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288821)
kár... de csak ezért én nem fogok chrome-ot használni

Akkor marad a várakozás, amíg a többiek is elkezdik ezt támogatni.

Merengő 06-14-2011 16:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288825)
Akkor marad a várakozás, amíg a többiek is elkezdik ezt támogatni.

támogassuk :) bár munkahelyen nem örülnék neki ha bejönne a főnököm és ilyen ablakok ugrálnának fel :P

Ati 06-14-2011 16:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288824)
Egyedül a fontos eseményeknél marad meg a pipa, a többitől elszáll :/

IE8, Chrome és FFox4 alatt nekem tökéletesen működik.

Merengő 06-14-2011 16:29

nekem is megmarad a pipa

Redback 06-14-2011 16:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288827)
IE8, Chrome és FFox4 alatt nekem tökéletesen működik.

nekem FF 3.6 és Chrome alatt nem.

Ati 06-14-2011 16:30

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288826)
támogassuk :) bár munkahelyen nem örülnék neki ha bejönne a főnököm és ilyen ablakok ugrálnának fel :P

Kikapcsolod. :) Sőt, az ablakok engedélyezése böngészőfüggő, úgyhogy azt is meg tudod csinálni, hogy Hódítóbeli beállítás változtatása nélkül a munkahelyi gépeden nincsenek ilyen értesítések, otthon viszont vannak.

Merengő 06-14-2011 16:31

Ati kipróbáltam az első címet és nem tudok belépni az orimba... 5szö9r próbáltam legalább és nem enged be

Ati 06-14-2011 16:33

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288831)
Ati kipróbáltam az első címet és nem tudok belépni az orimba... 5szö9r próbáltam legalább és nem enged be

Csak a számos címet használd olyankor, a sima hodito.hu címet ne! Ha használtad már, akkor böngésző kikapcs, visszakapcs, és csak a számos címet használd.

Merengő 06-14-2011 16:33

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288831)

sőt 2 orimba nem tudok belépni

Merengő 06-14-2011 16:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288832)
Csak a számos címet használd olyankor, a sima hodito.hu címet ne! Ha használtad már, akkor böngésző kikapcs, visszakapcs, és csak a számos címet használd.

azt nem használtam...

Ati 06-14-2011 16:33

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288833)
sőt 2 orimba nem tudok belépni

Szerintem még nem csuktad be a böngészőt, és indítottad rendesen újra a munkamenet visszaállítása nélkül.

Merengő 06-14-2011 16:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288835)
Szerintem még nem csuktad be a böngészőt, és indítottad rendesen újra a munkamenet visszaállítása nélkül.

most megpróbáltam ff4el azzal jó volt, azt vissza ie és ottis :)

All times are GMT +1. The time now is 15:58.