Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Mobil felület (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4569)

Ati 07-05-2011 23:12

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 289797)
Már mikor hódba bevezetésre került a modositás, akkor is irtuk a benti fórumba páran, hogy nincs vagy nem találjuk ezt az opciót a telefonon! egy ugyanolyan link mint hodba van gondolom itt is ugyanugy megoldaná a problémát

A Queosiából a mobil-felületet egyelőre teljesen kivettem, ameddig még a Hódítóban sem végleges. A megszokott módon tudsz belépni. Szükség esetén töltsd újra a címlapot.

Princ 07-06-2011 11:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289798)
A Queosiából a mobil-felületet egyelőre teljesen kivettem, ameddig még a Hódítóban sem végleges. A megszokott módon tudsz belépni. Szükség esetén töltsd újra a címlapot.

Ha más nem, remélem legalább a bétában bent marad. Fele idő alatt tudom elintézni amit akarok a mobilfelületen, mint nélküle.

Ati 07-06-2011 11:16

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 289833)
Ha más nem, remélem legalább a bétában bent marad. Fele idő alatt tudom elintézni amit akarok a mobil felületen, mint nélküle.

A Hódítóban a mobil-felület szinte biztos, hogy marad, bár még néhány háttér-funkció hiányzik belőle, mielőtt ténylegesen véglegesnek lenne nyilvánítva. Ez azonban a használatát nem befolyásolja.

yogibear 07-06-2011 23:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289798)

köszi, igy műxik!
még annyi észrevételem lenne, bár ez lehet telefonfüggő..hogy ha hódba az uj wapos felületen gömbölök valakit , csak a felét tudom elolvasni ..szal nem fér el a képernyőre..jobbra balra igazitani nem tudom..a készitett gömböt teljesértékűen csak a gömbök menübe tudom megnézni !

Ati 07-07-2011 08:09

Quote:

Originally Posted by yogibear (Post 289879)
köszi, igy műxik!
még annyi észrevételem lenne, bár ez lehet telefonfüggő..hogy ha hódba az uj wapos felületen gömbölök valakit , csak a felét tudom elolvasni ..szal nem fér el a képernyőre..jobbra balra igazitani nem tudom..a készitett gömböt teljesértékűen csak a gömbök menübe tudom megnézni !

Nem a wapos felületről van szó, hanem a mobil felületről, ugye? Két külön dolog.

3 féle felületen lehet elérni a Hódítót: webes felület, wap felület és mobil felület.

Mobil felületen balra-jobbra gördíteni nem lehet, de nagyítással (általában dupla-tapp) akkorára szokta beállítani a böngésző a megjelenítést, ami pont elfér. Ez persze telefon- és böngészőfüggő.

Ákos 07-08-2011 12:38

Akinek már okos telefonja van és Opera mini-t vagy Opera Mobile-t használ annak elég, ha kikapcsolja a képi megjelenítést és azzal kevesebb adatforgalmat generál a képek hiánya miatt -függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva WAP elérés vagy sem-. Sőt, ha valaki beépített böngészőjét használja Androidjához abban is belehet állítani az ilyen funkciókat. :)

Ati 07-08-2011 13:40

Quote:

Originally Posted by Ákos (Post 289937)
Akinek már okos telefonja van és Opera mini-t vagy Opera Mobile-t használ annak elég, ha kikapcsolja a képi megjelenítést és azzal kevesebb adatforgalmat generál a képek hiánya miatt -függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva WAP elérés vagy sem-. Sőt, ha valaki beépített böngészőjét használja Androidjához abban is belehet állítani az ilyen funkciókat. :)

A képek kikapcsolása globális beállítás, az összes weboldalra vonatkozik. Nagyon kényelmetlen állandóan kapcsolgatni attól függően, hogy melyik oldalt nézed, arról nem is beszélve, hogy hosszútávon akár több forgalmat is generálhat, mivel a képek visszakapcsolása után a böngésző ismét betölti az oldalt, ami egyszer már ott volt.

Továbbá az opera-mini használata semmiképp nem ajánlott az anarchista csoporton kívül.

-Ricsi- 07-08-2011 13:43

Akkor melyik böngésző használata ajánlott telefonon?

Ati 07-08-2011 13:49

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 289941)
Akkor melyik böngésző használata ajánlott telefonon?

Ajánlom a telefon alap beépített böngészőjét, de igazából bármelyiket használhatod, amelyik közvetlenül csatlakozik az Internetre, és nem különböző amerikai (vagy egyéb) szerverek közbeiktatásával.

vityu 07-08-2011 13:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289942)
Ajánlom a telefon alap beépített böngészőjét, de igazából bármelyiket használhatod, amelyik közvetlenül csatlakozik az Internetre, és nem különböző amerikai (vagy egyéb) szerverek közbeiktatásával.

És ha nekem a telefonon az alap beépített böngészőm a mini opera? :eek: Annyira nem hiányozna az anarchista csoport. Mondjuk csak piacolni lépek be róla, meg ha nagy para van. Olyan még nem volt, mióta meg van a telefonom.

-Ricsi- 07-08-2011 13:58

Igazából ez a mobilfelületes dolog, nálam nem működik.
Mint mondtam az opera a sima webet hozza be, a gyári meg a mobilfelületet, ami használhatatlan (nálam) és át kell mennem wapra.

Szóval operáról körbe sasolok, de akciókat csak a gyáriról (wapról) indítok.
Ez így ok?

Ati 07-08-2011 13:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289943)
És ha nekem a telefonon az alap beépített böngészőm a mini opera? :eek: Annyira nem hiányozna az anarchista csoport. Mondjuk csak piacolni lépek be róla, meg ha nagy para van. Olyan még nem volt, mióta meg van a telefonom.

Ilyenről még nem hallottam, hogy a mini-opera lenne az alap böngésző egy telefonon.

Mindenképpen a használata ellen vagyok. Tudnod kell, hogy az összes olyan emberrel azonos helyről játszónak jelensz meg, aki mini-operát használ. Ez máris egy tényező, amikor gyanús körülményeket vizsgál a rendszer. Ha mellé akad mégegy, akkor az már anarch. Míg más esetben, ha rendes böngészőt használsz, akkor egy gyanús körülmény még nem jár ilyen végzetes következménnyel. Mini-opera esetén viszont egy már alapból adott.

Ati 07-08-2011 13:59

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 289944)
Igazából ez a mobilfelületes dolog, nálam nem működik.
Mint mondtam az opera a sima webet hozza be, a gyári meg a mobilfelületet, ami használhatatlan (nálam) és át kell mennem wapra.

Miért használhatatlan Nálad a mobil-felület? Hibaüzenetet kapsz? Nem működik valami? Mi a jelenség?

-Ricsi- 07-08-2011 14:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289947)
Miért használhatatlan Nálad a mobil-felület? Hibaüzenetet kapsz? Nem működik valami? Mi a jelenség?

Inkább csak nem működik.
Általában nem tölti be normálisan.

most pl szövifórum...
rákattintok, címsorban "betölti", de a képen semmi sincs
ez előfordul a többi menüpontnál is, de valamikor csak részlegesen
valamikor egy ki-be jelentkezés megoldja, de akkor már inkább wap...

vityu 07-08-2011 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289945)
Ilyenről még nem hallottam, hogy a mini-opera lenne az alap böngésző egy telefonon.

Sony ericcson spiro. Első netezés úgy kezdődött, hogy kérdés nélkül felrakta az operát, és sehol se találok a telefonba mást.

Ati 07-08-2011 14:15

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289951)
Sony ericcson spiro. Első netezés úgy kezdődött, hogy kérdés nélkül felrakta az operát, és sehol se találok a telefonba mást.

"Obigo Q7 advanced web browser" -- ezt írja, mint második legfőbb tulajdonsága annak a telefonnak.

Ati 07-08-2011 14:16

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 289950)
Inkább csak nem működik.
Általában nem tölti be normálisan.

most pl szövifórum...
rákattintok, címsorban "betölti", de a képen semmi sincs
ez előfordul a többi menüpontnál is, de valamikor csak részlegesen
valamikor egy ki-be jelentkezés megoldja, de akkor már inkább wap...

Próbálj egy cache törlést, ilyet nem lenne szabad csinálnia.

vityu 07-08-2011 14:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289953)
"Obigo Q7 advanced web browser" -- ezt írja, mint második legfőbb tulajdonsága annak a telefonnak.

na és vajon azt hol találom? :eek:

Ati 07-08-2011 14:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289955)
na és vajon azt hol találom? :eek:

Ezt nem tudom, csak rákerestem a telefonra, és 3 kiemelt szuperjó tulajdonság közül ezt írta másodiknak... :)

vityu 07-08-2011 14:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289957)
Ezt nem tudom, csak rákerestem a telefonra, és 3 kiemelt szuperjó tulajdonság közül ezt írta másodiknak... :)

Na akkor már csak azt nem értem, hogy ha ez olyan rettenetesen szuperjó, akkor miért kezdte egyből, magától a mini opera telepítését... :D érdekes :)

-Ricsi- 07-08-2011 14:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289954)
Próbálj egy cache törlést, ilyet nem lenne szabad csinálnia.

Elvileg törölve, de ugyanazt csinálja.

cache, előzmény, cookie törölve

J.Ati 07-09-2011 05:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289942)

Az én telefonom alapböngészője nagyon nagy forgalmat generál, ezért használom a minioperát, de akkor lehet sima operát fogok használni.

Ati 07-09-2011 09:08

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 289978)
Az én telefonom alapböngészője nagyon nagy forgalmat generál, ezért használom a minioperát, de akkor lehet sima operát fogok használni.

Ezért van a mobil felület. :) Ha azt használod, sokkal-sokkal-sokkal kevesebb forgalmad lesz a Hódító irányából.

Merengő 07-15-2011 17:53

én is tesztelgetem mostanában, de pár dolog nekem nem tiszta :)

1. Üzenetek:
Elküldött üzeneteknél ilyenekt tapasztalok:

Szépség koldusa (#628179) - 2011-07-12 21:33:55

Robi feri én laci

Szépség koldusa (#628179) - 2011-07-13 14:17:16

Holnap este hĂ*vlak vmit mĂ©g meg kel beszĂ©lnĂĽnk

Szépség koldusa (#628179) - 2011-07-11 23:06:29

Eddig csak r4en vagyunk rajtad kĂ*vĂĽl

ahogy nézem az ékezetes magánhangzókkal van gondja. de amikor rányomok telóról, hogy küldés akkor még teljesen fasza.

2. Bejelentkezés:
a másik gondom a bejelentkezésnél van. Nokia C6-om van és a felhasználónevembe vannak számok kis/nagy betűk. amikor számokat írok azt úgy teszem, hogy az egyik betüt hosszan nyomom. megjeleneik a szám de a betü is így mindig törölnöm kell egy csomót és nem egyszer előfurdul, hogy bent marad pár betü véletlenűl.

Ati 07-15-2011 18:38

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 290339)
2. Bejelentkezés:
a másik gondom a bejelentkezésnél van. Nokia C6-om van és a felhasználónevembe vannak számok kis/nagy betűk. amikor számokat írok azt úgy teszem, hogy az egyik betüt hosszan nyomom. megjeleneik a szám de a betü is így mindig törölnöm kell egy csomót és nem egyszer előfurdul, hogy bent marad pár betü véletlenűl.

Ez a telefon sajátossága, ezzel mit szeretnél, hogy kezdjünk? :) Ezzel vagy együtt kell élned, vagy nem szabad ilyen karaktereket beletenned, vagy máshogy kell beírnod.

Vagy meg kell tudnod, hogy ezt miért teszi, szerintem ez nem normális. Legalábbis nekem még a wapos telefonom is csak egy karaktert írt be, amikor egy karaktert választottam ki.

Merengő 07-15-2011 18:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290340)
Ez a telefon sajátossága, ezzel mit szeretnél, hogy kezdjünk? :) Ezzel vagy együtt kell élned, vagy nem szabad ilyen karaktereket beletenned, vagy máshogy kell beírnod.

Vagy meg kell tudnod, hogy ezt miért teszi, szerintem ez nem normális. Legalábbis nekem még a wapos telefonom is csak egy karaktert írt be, amikor egy karaktert választottam ki.

a telefonom hibája, máshol miért nem jelentkezik? :) a jelszónál pl., vagy bárhol máshol?

Ati 07-15-2011 18:43

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 290342)
a telefonom hibája, máshol miért nem jelentkezik? :) a jelszónál pl., vagy bárhol máshol?

Ez egy sima szövegmező, hogy mit és hogyan írsz bele, az nem a Hódító felületétől függ.

-Ricsi- 07-17-2011 18:55

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 290342)

nálam is rendesen megjeleníti, de miután elküldtem kripsz-krapsz jelenik meg, az ékezetes betűk helyett

Ati 07-17-2011 19:02

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290405)
nálam is rendesen megjeleníti, de miután elküldtem kripsz-krapsz jelenik meg, az ékezetes betűk helyett

A felhasználói nevet nem jeleníti meg sehol játékon belül. Biztosan ugyanarról a dologról van szó?

-Ricsi- 07-17-2011 22:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290406)
A felhasználói nevet nem jeleníti meg sehol játékon belül. Biztosan ugyanarról a dologról van szó?

Nem, szerintem mi most két külön dologról beszélünk.
Én a szövifórumról...
Ha írok oda ékezetes betűvel, akkor a telefonomban az "ö" betű, az jó, de elküldve, már ilyen hülyén jelenik meg, mint Merengőnek.

Mondjuk engem nem zavar, mert írok akkor ékezet nélkül. Mondom ekezet nelkul :)

Ati 07-26-2011 13:37

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 290410)
Nem, szerintem mi most két külön dologról beszélünk.
Én a szövifórumról...
Ha írok oda ékezetes betűvel, akkor a telefonomban az "ö" betű, az jó, de elküldve, már ilyen hülyén jelenik meg, mint Merengőnek.

Mondjuk engem nem zavar, mert írok akkor ékezet nélkül. Mondom ekezet nelkul :)

Valószínűleg a telefon nem ugyanazt a kódolást akarja használni, mint amivel az oldal kódolva van. Nekem ezt Androidon nem sikerült reprodukálni a gyári böngészőjével, az még japán kódolásra állítás esetén is az oldal által küldött kódolást használta, és így minden helyesen jelent meg.

Ha ékezetproblémák merülnek fel, akkor a böngésződben érdemes a karakterkódolás beállítását ellenőrizni, és szükség szerint átállítani.

Lord Belward 03-09-2012 10:23

Észrevételek.

Egy-két észrevételt tennék, főleg stilisztikai hibák (?), észrevételek.

Az első észrevételem hogy a "Szövifórum" kis Sz betű.

http://kepfeltoltes.hu/120309/101718...toltes.hu_.png

A másik amit észrevettem, hogy 1A-s országnál van olyan menü, hogy Szövetségi részesedés, és ugye ilyen A-ban nem lehetséges.

http://kepfeltoltes.hu/120309/587504...toltes.hu_.png

Óriás szúnyog 11-17-2012 16:39

Sziasztok!

Tetszik , jó a mobil felület. Gyors, átlátható.
Egyetlen egy kényelmi funkciónak örülnék ha piacoláskor láthatnám az árú listában, hogy nekem mennyi van.. Így nem kellene visszalapozgatni vagy megjegyezni.
Ez megoldható?:)

All times are GMT +1. The time now is 09:03.