Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hódító 8 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4531)

Merengő 03-20-2011 18:59

ne szóéjátok le míg nincs meg.. addig játszunk csak nyugodtan :)

Ati 03-20-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283993)
(Ergo ha eddig ki tudtam szamolni, hogy foglalaskor esetleg pusztitaskor mennyi barakkal kevesebbel szamoljak a masodik seregnel, most is megtudom majd tenni nagyjabol pontosan?)

Pontosan ugyanúgy meg fogod tudni tenni, ahogy eddig.

J.Ati 03-20-2011 21:42

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 283994)
ne szóéjátok le míg nincs meg.. addig játszunk csak nyugodtan :)

Egyetértek.
Még semmilyen változás nem lépett életbe, de már megy a jajjjgatás…

Én kíváncsian várom az újításokat.

Ati 03-20-2011 21:48

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 284029)
Még semmilyen változás nem lépett életbe, de már megy a jajjjgatás…

Pont ezért van eleve úgy tervezve a változtatás, hogy aki akar, maradhasson a rég megszokott kinézetnél. Tudom, hogy így is lesz nagy sopánkodás, hogy dehát mit keres ott az a gomb, amivel váltani lehet, dehát azt már majd meg kell szoknia mindenkinek. :)

csabi 03-20-2011 23:46

eddig én úgy vettem le, hogy az épületek elrendezése a harcnál kb olyat befolyásolhat, hogy nem az ország szívében lévő épületeket kapja a támadó, hanem mondjuk a peremvidékekre épített épületeket, ami jól hangzik szerintem.

Remedy 03-20-2011 23:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283993)
Koszi. :)

A foglalt fold mennyisege mulhat ezen, esetleg az epuletek elosztasa?

(Ergo ha eddig ki tudtam szamolni, hogy foglalaskor esetleg pusztitaskor mennyi barakkal kevesebbel szamoljak a masodik seregnel, most is megtudom majd tenni nagyjabol pontosan?)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 283997)
Pontosan ugyanúgy meg fogod tudni tenni, ahogy eddig.

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 284060)
eddig én úgy vettem le, hogy az épületek elrendezése a harcnál kb olyat befolyásolhat, hogy nem az ország szívében lévő épületeket kapja a támadó, hanem mondjuk a peremvidékekre épített épületeket, ami jól hangzik szerintem.

Ebbol itelve nemhiszem. :)

csabi 03-20-2011 23:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 284061)
Ebbol itelve nemhiszem. :)

ha gömbön, vagy épület felmérésen látni lehet, hogy mi hol van, akkor megoldható. de itt már nagyon sok a feltételezésem.

Remedy 03-21-2011 00:09

Apropo, lesz A-ban 27k+ rubrikam.

Aki kirak az orszagombol egy gepardot, kap egy vipet... :)

Remedy 03-21-2011 18:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 284065)

2011-03-21 08:16:51 Horland (#1) kirakott az országodból egy gepárdot. Sőt, kettőt. Ez volt az utolsó két példány, nem maradt az országodban már egy sem.

Ezt most vettem eszre.... :D elbujt a sok raktarpakolas kozott. :)

Eloszor meg is ijedtem, hogy mi piros... :D

Remedy 03-21-2011 20:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 284065)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 284127)
2011-03-21 08:16:51 Horland (#1) kirakott az országodból egy gepárdot. Sőt, kettőt. Ez volt az utolsó két példány, nem maradt az országodban már egy sem.

Ezt most vettem eszre.... :D elbujt a sok raktarpakolas kozott. :)

Eloszor meg is ijedtem, hogy mi piros... :D

Eh.... Igeret szep szo, Te csalo... :D

Elment a vip az 1-es orszagra. :)

Hex 03-21-2011 20:42

Jegesmacit lehet kérni? :D

Princ 03-21-2011 23:27

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 284133)
Jegesmacit lehet kérni? :D

ingyen kéne, mi? :D

Artúr 03-23-2011 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 283940)
....Ez azonban egy következő verzió lesz, annak érdekében, hogy a grafikai bővítést egy ilyen változás előtt már mindenki számára hozzáférhetővé tehessük.

Ez azt jelenti, hogy a grafikus opció a most következő verzióban nem lesz mindenki számára elérhető? Esetleg csak a vip-tagoknak?

Mert ez nem lenne jó. Ha a cél új játékosokat fogni, akkor alapból kellene járnia a grafikus dizájnnak.

A többi változás egyébként jól hangzik.

Ha lehet jelentkezni a tesztelésre vagy ilyesmi akkor hozzászólásomat vegyétek jelentkezésnek! :)

Ati 03-23-2011 15:15

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 284275)
Ez azt jelenti, hogy a grafikus opció a most következő verzióban nem lesz mindenki számára elérhető?

Mindenki számára elérhető lesz, de nem lesz mindenki számára kötelező a használata.

Azzal a mondatommal arra céloztam, hogy a grafikus felület nyújtotta bővebb funkcionalitás fejlesztését nem várjuk meg, hanem a megjelenésen kívüli érdemi funkció nélkül mielőbb be lesz téve.

Redback 03-24-2011 17:07

Azt meg szabad kérdezni, hogy előzetes képek, grafikák lesznek nyilvánosságra hozva?

Ati 03-24-2011 17:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 284409)
Azt meg szabad kérdezni, hogy előzetes képek, grafikák lesznek nyilvánosságra hozva?

Nincs tervben.

Kalapácska 03-24-2011 18:39

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 284409)

De kérdezni biztos szabad :D

Ghosti 04-04-2011 00:35

En erre mar nagyon kivancsi vagyok:) De pl eltudnam kepzelni, hogy belepsz az oriba, egy fej (torpe, gnom, elf vagy ami a faj) koszont, Urnom amig tavolt voltal...

szoviet t56 04-04-2011 21:24

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 285146)
En erre mar nagyon kivancsi vagyok:) De pl eltudnam kepzelni, hogy belepsz az oriba, egy fej (torpe, gnom, elf vagy ami a faj) koszont, Urnom amig tavolt voltal...

azért ilyen nyálas szöveg nem kéne, meg hízelgő arccal mosolyogva tudatja hogy sajnos ma csak 10.000 tekit loptak el 2-szer kifosztottak és 3-szor vittek földet.

Vikk 04-04-2011 23:48

Tekercsírás

Egy teljesen új javaslat

-

Lehet nem ide kéne, de csak ide tudok írni.
*
A könyvtárak működését bármi félbeszakíthatja, emberhiány - épülethiány.
Miért ne lehetne szabályozni, hogy melyik tekercs írása lenne fontosabb.
Nemrég találkoztam olyannal az egyik 5. csoportban olyannal hogy az egyik tekercs elfogyott a piacról, mig másfajta tekercsből az utolsó eladási ár feléért volt kint, tehát értékkülönbség van!!
*
köszi a válaszokat

Ghosti 04-05-2011 01:40

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 285175)
azért ilyen nyálas szöveg nem kéne, meg hízelgő arccal mosolyogva tudatja hogy sajnos ma csak 10.000 tekit loptak el 2-szer kifosztottak és 3-szor vittek földet.

Most is ezt latod grafika nelkul:) Na jo ha rossz esemeny van akkor ne mosolyogjon. Igy mar jobb?

Ati 04-05-2011 07:15

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 285183)

Egy teljesen új javaslat

-

Lehet nem ide kéne, de csak ide tudok írni.
*
A könyvtárak működését bármi félbeszakíthatja, emberhiány - épülethiány.
Miért ne lehetne szabályozni, hogy melyik tekercs írása lenne fontosabb.
Nemrég találkoztam olyannal az egyik 5. csoportban olyannal hogy az egyik tekercs elfogyott a piacról, mig másfajta tekercsből az utolsó eladási ár feléért volt kint, tehát értékkülönbség van!!
*
köszi a válaszokat

Ez a téma nem új javaslatok felvetéséről szól, hanem a már megbeszélt vagy megbeszéléstől független újításként bekerülő, következő verzióba szánt témák "helyzetjelentése". Ha új javaslatod van, akkor kérlek, hogy nyiss neki új témát. Köszönöm.

Ati 04-19-2011 08:32

Helyzetjelentés: lassan halad a 3 fő modul közül kettő. Rég nem voltak infók, ezt pótlom most.

kistigris 04-19-2011 17:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285847)
Helyzetjelentés: lassan halad a 3 fő modul közül kettő. Rég nem voltak infók, ezt pótlom most.

Kicsit bővebben lehetne?

Ati 04-20-2011 21:05

Quote:

Originally Posted by kistigris (Post 285868)
Kicsit bővebben lehetne?

Mire gondolsz? Készül a grafika, készül a grafikát kezelő rész, készül a tamagocsi rész. Az oktató bevezetőt majd a grafikai felületre akarom ráilleszteni, úgyhogy az még nem készül.

Hex 04-20-2011 21:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285945)
Mire gondolsz? Készül a grafika, készül a grafikát kezelő rész, készül a tamagocsi rész. Az oktató bevezetőt majd a grafikai felületre akarom ráilleszteni, úgyhogy az még nem készül.

a jegesmacit még mindig nem kaptam meg :P

Merengő 05-09-2011 19:45

Ati, hogy áll a projekt? :)

Ati 05-09-2011 20:06

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 286969)
Ati, hogy áll a projekt? :)

Amint lényegesebb fejlemény van vele kapcsolatban, írni fogom. :)

Ati 05-16-2011 16:27

A tamagocsi rész egész kezd olyasmire hasonlítani, amit szeretnék... Már csak némi design-t kell ráhúzni, egy kis szöveget és súgót kell írni hozzá, és ez a rész kész is.

Közben a térképi rész tőlem függetlenül haladgat.

Remedy 05-16-2011 16:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287340)
A tamagocsi rész egész kezd olyasmire hasonlítani, amit szeretnék... Már csak némi design-t kell ráhúzni, egy kis szöveget és súgót kell írni hozzá, és ez a rész kész is.

Az egesz pontosan micsoda?

Ati 05-16-2011 17:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 287341)
Az egesz pontosan micsoda?

Az országodtól független, apró időtöltési lehetőség, minimális stratégiai elemekkel, hogy ne ez vigyel el a figyelmedet akkor se, ha elkezdesz vele játszadozni.

Ati 05-23-2011 21:05

Amíg erre várunk, addig a napokban egy újabb izgalmas (játékmenetet nem érintő) módosítás fog bekerülni. Hú, nagyon izgatott vagyok ezzel a módosítással kapcsolatban, úgyhogy napok kérdése, és jön. :)

Redback 05-23-2011 21:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287629)
Amíg erre várunk, addig a napokban egy újabb izgalmas (játékmenetet nem érintő) módosítás fog bekerülni. Hú, nagyon izgatott vagyok ezzel a módosítással kapcsolatban, úgyhogy napok kérdése, és jön. :)

Szabad kérdezni mi lesz az?

kistigris 05-24-2011 19:51

Kérdezni szabad, de amint látom válaszolni nem nagyon.:)
Szóval Ati? Megtudhatunk valamit?

Hex 05-24-2011 19:52

Quote:

Originally Posted by kistigris (Post 287653)
Kérdezni szabad, de amint látom válaszolni nem nagyon.:)
Szóval Ati? Megtudhatunk valamit?

igen :D

*rövid*

Ati 05-25-2011 18:18

Na jó, leírom, nehogy aztán nagy csalódás legyen, ugyanis ez csak egy részeteknek lesz elérhető bővítés (nekik viszont szenzációs!). A WAP felület mintájára egy külön mobil felület készül a Hódítóhoz, amivel végre a mai modern telefonokon is elérhető lesz az, amit régen a wap nyújtott, sőt a tömöríthetőségnek köszönhetően optimális esetben még a wap-nél is kevesebb adatforgalommal.

(Ez egyben jóhír a waposoknak is, mivel ez a felület erősen a wapos kódot használja, és így a wapos felület még biztos, hogy jóideig nem fog megszűnni; igaz a grafikus felület értelemszerűen wapon nem lesz elérhető.)

-Ricsi- 05-26-2011 14:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287697)
Na jó, leírom, nehogy aztán nagy csalódás legyen, ugyanis ez csak egy részeteknek lesz elérhető bővítés (nekik viszont szenzációs!). A WAP felület mintájára egy külön mobil felület készül a Hódítóhoz, amivel végre a mai modern telefonokon is elérhető lesz az, amit régen a wap nyújtott, sőt a tömöríthetőségnek köszönhetően optimális esetben még a wap-nél is kevesebb adatforgalommal.

(Ez egyben jóhír a waposoknak is, mivel ez a felület erősen a wapos kódot használja, és így a wapos felület még biztos, hogy jóideig nem fog megszűnni; igaz a grafikus felület értelemszerűen wapon nem lesz elérhető.)

Kíváncsian várom!
Nálam egyes funkciók nem rendesen működnek operán, remélem ezek után, minden fasza lesz :)

egykisoff: írtátok, hogy telon küldött seregek, kevesebb földet is hozhatnak
ezt hogyan lehet kiküszöbölni? nem kiskapukat keresek!
ha nem operából küldöm, hanem saját böngészőből? ja és nem wifi, hanem mobilnet...
jöhet priviben is

Ati 06-01-2011 15:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287697)

Élesítésre került a mobil-felület. Ezzel kapcsolatban nyitottam egy külön témát, ahova jöhetnek az észrevételek, illetve további javaslatok: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4569

Ákos 07-08-2011 12:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 283932)
Az épületek elhelyezése azt takarja, hogy egy külön szerkesztőt kapsz, amiben az épületeket saját magad helyezheted el, saját magad döntheted el azt, hogy hova építkezel stb. Minden mostani ország épületelrendezése automatikusan megjelenik a grafikus felületen majd, de nem biztos, hogy tetszik az a kép, amit a számítógép generál, és szeretnéd az országod kinézetét testreszabni.

A váltás a grafikai felület megjelenésekor valóban egy "gombnyomás" lesz, és tetszés szerint megnézheted az új felületet, majd visszakapcsolhatsz a régire, ismét az újra, ismét vissza, ismét az újra stb. Akár azt is csinálhatod, hogy mobiltelefonról grafikai felület nélkül játszol, míg asztali gépen grafikusan.

A WAP felület értelemszerűen nem fog grafikai elemeket kapni.

Ennek ilyen formájában semmi értelme sincs, legalábbis játékmenet szempontjából. :D Bekapcsolod-kikapcsolod.

Ha új játékfelület újabb stratégiai igényeket elégit ki akkor -szerintem- külön kellene kezelni a régit és az újat, ne mosódjon össze. Vagyis, ha mondjuk felületet meg akarja tartani XY játékos, de nem akar új stratégiai felülettel játszani az megtehesse, és ez fordítva is igaz (WAP felület miatt is).
De gondolom ez több forrást igényel.

A másik ez a fizikailag fontos az épületek elhelyezkedése, gondolom csak foglalt épület mennyiségében hoz változást, azaz mondjuk van 40% barakkod és ebből ~5%-ot vesztes csatában, de ha mondjuk tornyot rakod előtérbe amiből van 10%-od akkor vesztes vagy győztes csatád után abból vesztes többet és kevesebbet barakkból.
Legalábbis én így gondolom.
Ha csak ennyi is lesz a változás már most több stratégia gondolkozást igényel, mint a legtöbb ilyen fajta online stratégiai játék. Mondjuk traviant-ot nem ismerem. xD

Ati 07-08-2011 13:34

Quote:

Originally Posted by Ákos (Post 289935)
Ennek ilyen formájában semmi értelme sincs, legalábbis játékmenet szempontjából. :D Bekapcsolod-kikapcsolod.

A bővítés első lépcsőjének nem célja a játékmenet befolyásolása.

All times are GMT +1. The time now is 14:42.