Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötletek a 2011-es párbajsorozatra (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4497)

Pool 02-08-2011 06:16

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 279256)
nekem valószinüleg a 3 óra is sok.. már nem bírok ennyit egyhelyben ülni.. :( a pontozás az mind1, de részben Fefével értek egyet, ne az über aktivitáson múljon a győzelem, hanem a párbajos tudáson.

A kettő nem zárja ki egymást, lehecc te ott minden párbajon, ha gyengén játszol...

Pool 02-08-2011 06:17

Azért halkan megjegyzem, örülnék annak, ha olyanok (is) kifejtenék a véleményüket, akik az elmúlt két évben aktívan részt vettek a párbajokon...
Mielőtt lehurrogtok, ezt minden bántó szándék nélkül írom...

Ati 02-08-2011 09:53

Sőt, olyanok is, akik eddig esetleg nem játszottak, de idén szeretnének! :)

Fefe013 02-08-2011 11:37

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279265)
A kettő nem zárja ki egymást, lehecc te ott minden párbajon, ha gyengén játszol...

Tehát, ha én játszom 1 párbajon és megnyerem az ugye 5 pont, más játszik 5 párbajon és szerez három párbajon 2 pontot kettőn pedig 1-et, akkor gyengébben játszott 5 párbajon, mint én azon az egyen, de mivel aktívabb volt így neki van 8 pontja, nekem meg 5, én nyertem egy párbajt ő részt vett legalább 5-ön, tényleg a tudást emeli ki ez a pontozás nem pedig az aktivitást...;)

Szesy 02-08-2011 13:23

Fefével értek én is egyet!

Nekem teljesen jó volt a tavalyi pontozás.

3 órásnál szerintem se legyen hosszabb.

Az időpontok tekintetében valóban sok volt a 2 hetes szünet.
Kevesebb a lehetőség, hogy részt vegyünk a párbajokon ha csak a hónap első felére korlátozódik.

Az, hogy variáljuk az induló országokat, fajokat, személyiségeket csak színesítheti a játékot

Ati 02-09-2011 08:45

Kezd ez alakulni. :)

No akkor most itt tartunk:

• rövidebb fordulók (max 3 óra)
  • indulás különböző országfelépítésekkel
  • gyorsabb körváltások (?)
  • nincs kieséses rendszer
  • mégtöbb párbaj per forduló (pl heti 2 minden héten)
  • a pontozást ne bolygassuk
A "mégtöbb párbaj per forduló" jól hangzik, de előidézheti azt, hogy széthúzódik amezőny, és az egyes párbajokon mégkevesebben vesznek részt. Alternatíva, hogy nincs mégtöbb párbaj, de elhúzzuk egész hónapra azzal, hogy csak heti egy van. Ennek a hátulütője pedig az, hogy nehezebb lesz olyan időpontot találni, ami a többségnek jó.

A "gyorsabb körváltások" javaslat eléggé leredukálódott, és már csak 2 percről volt szó. Gondoljatok bele az 1 percbe! Egy eddig 3 órás párbajt egy óra alatt végig lehet játszani! Egy eddig 6 óás párbaj izgalmait 2 óra alatt át lehet élni, és még fokozott izgalmakat is ad a gyorsaság miatt! :)

Pool 02-09-2011 08:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279365)

A "mégtöbb párbaj per forduló" jól hangzik, de előidézheti azt, hogy széthúzódik amezőny, és az egyes párbajokon mégkevesebben vesznek részt. Alternatíva, hogy nincs mégtöbb párbaj, de elhúzzuk egész hónapra azzal, hogy csak heti egy van. Ennek a hátulütője pedig az, hogy nehezebb lesz olyan időpontot találni, ami a többségnek jó.

A "gyorsabb körváltások" javaslat eléggé leredukálódott, és már csak 2 percről volt szó. Gondoljatok bele az 1 percbe! Egy eddig 3 órás párbajt egy óra alatt végig lehet játszani! Egy eddig 6 óás párbaj izgalmait 2 óra alatt át lehet élni, és még fokozott izgalmakat is ad a gyorsaság miatt! :)

Az elején nem lehet belépni, csak óra 01-kor...
akkor az már 1 körnek fog számítani?
csak a termelés miatt kérdezem...
az 1 percessel az a baj, hogy ha késel 10 percet, már véged is...
vagy akkor lehetne 1 perces kv, de a képzések nem úgy lennének beállítva, mint eddig, hanem pl. 5/3-ra (ez csak pl)

vityu 02-09-2011 09:00

Quote:

Kevés az egy perc.

Merengő 02-09-2011 09:10

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 279368)
Kevés az egy perc.

ha jól veszem ki Ati szavaiból pont ez lenne a lényeg, hogy kevés, mert nem csak neked és nem csak poolnak van egy perce hanem mindenki másnak is.

Szesy 02-09-2011 09:32

Quote:

Én a heti 2 párbajt javaslom és az 1 percet keveslem

Szesy 02-09-2011 09:35

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 279369)
ha jól veszem ki Ati szavaiból pont ez lenne a lényeg, hogy kevés, mert nem csak neked és nem csak poolnak van egy perce hanem mindenki másnak is.

Igen, de amíg az 1 perc egy gyakorlottabb játékosnak, párbajosnak elég lehet, hiszen tudja a fontossági sorrendeket, mit miért, addig egy kevésbé jó párbajosnak ez kevés lehet.

Márpedig ha a létszám emelés is szempont akkor ez nem biztos, hogy segit

Merengő 02-09-2011 09:37

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 279371)
Igen, de amíg az 1 perc egy gyakorlottabb játékosnak, párbajosnak elég lehet, hiszen tudja a fontossági sorrendeket, mit miért, addig egy kevésbé jó párbajosnak ez kevés lehet.

Márpedig ha a létszám emelés is szempont akkor ez nem biztos, hogy segit

én ha indulnék párbaj előtt 10-20 percel átgondolnám mit kell tennem, milyen taktikával induljak, leírnám, és az első körökben ezek szerint lehet cselekedni

Tuvalu (#3490) 02-09-2011 10:53

Quote:

1OK
2OK
3 Maradjanak 3 percesek, de mondjuk 1 forduló legyen 2 perces, 1 meg 1 perces. Ha tényleg az van, hogy ez egyeseknek kedvez, másoknak meg nem, akkor se ezen fog múlni a végső győzelem.
4OK (bár elfelejteni látszotok, hogy hacsak nem sikerül valami extra pontozást kitalálni, akkor a játékosok maguktól fognak elmaradozni, ami ugyanaz, mint a kiesés)
5 Erre megint azt mondom, hogy ti tudjátok. Nekem baromi sok volt már tavaly is a párbajozás. Mondom ezt úgy, hogy sok hónapban tényleg egyszer indultam csak. Leginkább emiatt gondolkozom azon, hogy idén kihagyom. Persze az alapból jó, hogy nem lesz 4 meg 5 órás párbaj, de ez messze nem elég. Amit még gondolok az az, hogy
6 Ne 10 hónap pontjából adódjon a végső pontszám. az a minimum, hogy ebből 7 vagy 8 hónap pontja számítson csak a végén, de lehet hogy még jobb lenne, ha 2 hónapot értékelnénk egyben, és akkor az 5 ilyen 2 hónaposból számítana 4 a végén. Az hogy egy-egy 2 hónapos pakk pontja miből jönne össze, az megint más kérdés.

Mindenesetre mégegyszer mondom, hogy elég nagy eséllyel nem veszek részt idén a mókában. Úgyhogy nem azért írtam le, amit, hogy én ezt szeretném, hanem inkább azért, hogy ötleteket adjak, hogy esetleg a többieknek hogy lehetne jó.

Tuvalu (#3490) 02-09-2011 10:54

javítás: 3as pontnál nem egy-egy fordulóra hanem 1-1 hónapra értettem az 1 és 2 percest.

Ati 02-10-2011 06:28

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 279375)
Ne 10 hónap pontjából adódjon a végső pontszám. az a minimum, hogy ebből 7 vagy 8 hónap pontja számítson csak a végén, de lehet hogy még jobb lenne, ha 2 hónapot értékelnénk egyben, és akkor az 5 ilyen 2 hónaposból számítana 4 a végén. Az hogy egy-egy 2 hónapos pakk pontja miből jönne össze, az megint más kérdés.

Vélemények? Legyen olyan hónap, ami "kihagyható"? Mert nyaralsz, mert vizsgára készülsz, mert házat kell építeni, mert rosszul teljesítettél stb.

A 2 hónap egyben számítása nekem soknak tűnik, de szinte bármiről meggyőzhető vagyok. Most úgy érzem, hogy ha minden héten lesz 2 párbaj, akkor az havi 8-10 párbajlehetőség, bízom benne, hogy mindenki fog találni olyan időpontot ezek között, ami jó neki. Ha 2 hónap van egyben, akkor az azt jelenti, hogy elég minden kb huszadik párbajon maximum pontot szerezni.

És persze ha a 10 hónapot (9+1) nagyon hosszúnak érzitek, ezen is lehet csökkenteni. Nekem szimpatikus az egész éves elhúzás, hiszen ez adja igazán az ÉV játékosa címet (ki is szoktam akadni azokon a "versenyeken", amiken január 3-án eldől ki az év legjobbja :)), és elég sokáig ad bekapcsolódási lehetőséget us mindenki számára. Azoknak is, akik esetleg nem a tényleges párbajsorozat megnyerését tűzték ki célul, csak szeretnének egy párat játszani.

Pool 02-10-2011 06:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279429)
Vélemények? Legyen olyan hónap, ami "kihagyható"? Mert nyaralsz, mert vizsgára készülsz, mert házat kell építeni, mert rosszul teljesítettél stb.

A 2 hónap egyben számítása nekem soknak tűnik, de szinte bármiről meggyőzhető vagyok. Most úgy érzem, hogy ha minden héten lesz 2 párbaj, akkor az havi 8-10 párbajlehetőség, bízom benne, hogy mindenki fog találni olyan időpontot ezek között, ami jó neki. Ha 2 hónap van egyben, akkor az azt jelenti, hogy elég minden kb huszadik párbajon maximum pontot szerezni.

És persze ha a 10 hónapot (9+1) nagyon hosszúnak érzitek, ezen is lehet csökkenteni. Nekem szimpatikus az egész éves elhúzás, hiszen ez adja igazán az ÉV játékosa címet (ki is szoktam akadni azokon a "versenyeken", amiken január 3-án eldől ki az év legjobbja :)), és elég sokáig ad bekapcsolódási lehetőséget us mindenki számára. Azoknak is, akik esetleg nem a tényleges párbajsorozat megnyerését tűzték ki célul, csak szeretnének egy párat játszani.

Azért a kiemelt rész már elég durva lenne egy Év Párbajosa címhez...
Aki ezt szeretne kiérdemelni, azért legyen már egy egész éves, átlagban kiemelkedő teljesítménye...
20 párbajból még egy kezdőnek is kicsúszik a max pont...
akkor már inkább a régi pontozás...
meg az egész éves teljesítmény számítson címhez...

esetleg lehetne egy olyan, hogy minden hónap végén az első 5 (6-?) pontszerző kapna egy "Hall of Fame" pontot, ami az éves pontot adná a végén...
ez persze nem 5-4-3-2-1 lenne
tehát nem az 5 pontokból jönne össze az összpont

sztem....

Ati 02-10-2011 06:50

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279430)
esetleg lehetne egy olyan, hogy minden hónap végén az első 5 (6-?) pontszerző kapna egy "Hall of Fame" pontot, ami az éves pontot adná a végén...
ez persze nem 5-4-3-2-1 lenne
tehát nem az 5 pontokból jönne össze az összpont

Ezzel az a bajom, hogy mégnehezebb behozni egy elhúzást, mint eddig. Eddig megvolt az esélye, hogy egy teljes hónapot kihagy esetleg valaki, és ha 2 pont lemaradásom van, azt egy hónap alatt 3 pont előnybe tudom fordítani.

Ha a hónap legjobbja kap pontot, vagy pontokat, akkor 2 pontnyi lemaradás már nagyon soknak tűnik nekem.

Tuvalu (#3490) 02-10-2011 12:36

Egyébként azért vagyunk hülyék, mert a lényeg az, hogy legyenek játékosok, és bárhogy csinálod a pontozást, ha zseniálisan, még akkor is csak azt éred el, hogy nem 3an maradnak a végére, hanem 5en.

Ha viszont a győztes kap egy kis kék számot, a második ajándék 1000 hektárt, a harmadik 5000 VIPet, és még a tizedik is 5 extra országújrázást vagy valamit a főjátékban, na akkor esetleg jönnének a nagyágyúk, gyakorlatilag tökmindegy hogy milyen pontrendszerben. :D

Persze én könnyen dobálózom ilyen nyereményekkel, de akkor is ez a lényeg, ha játékost akarunk, brutál nyeremények kellenek.

((ettől függetlenül, ha egy hónapban 3 párbaj van, akkor mindegyiken lesznek mondjuk 8an, ha pedig 10 darab, akkor mindegyiken lesznek 3an, most akkor melyik a jobb? Mert 3 esetén ha jó 1-2re az időpont, akkor 1-2re megyek, ha viszont 10ből jó 6-7-re az időpont, akkor se megyek 2-3-nál többre))

Ati 02-10-2011 12:41

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 279450)
Persze én könnyen dobálózom ilyen nyereményekkel, de akkor is ez a lényeg, ha játékost akarunk, brutál nyeremények kellenek.

Egy játékost EGY országgal szeretnénk ;), nem 862-vel, amit az ilyen nyeremények generálnak. :(

Ati 02-10-2011 13:53

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 279450)
((ettől függetlenül, ha egy hónapban 3 párbaj van, akkor mindegyiken lesznek mondjuk 8an, ha pedig 10 darab, akkor mindegyiken lesznek 3an, most akkor melyik a jobb? Mert 3 esetén ha jó 1-2re az időpont, akkor 1-2re megyek, ha viszont 10ből jó 6-7-re az időpont, akkor se megyek 2-3-nál többre))

Ezzel egyetértek, ez szét fogja szórni a mezőnyt. "Ááá, ráérek majd a jöhőheti második párbajra menni, nem sietek haza a ma estire."

Az ideális az lenne, ha ki lenne írva heti 3 párbaj, mindenki bejelöli, hogy melyikre ér rá, és a legnépesebb párbajokat megtartjuk ténylegesen. De ez nem működik sajnos, tavaly is többeknek csak aznap derült ki, hogy az adott párbaj jó-e. Ezzel nem lehet előre tervezni.

Tuvalu (#3490) 02-10-2011 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279451)
Egy játékost EGY országgal szeretnénk ;), nem 862-vel, amit az ilyen nyeremények generálnak. :(

Most komolyan mi a gond avval, ha 862 országgal jön? A 2 vagy az 1 perces fordulókban fog egyszerre 2 országgal játszani? Vagy hivja a haverját, hogy adjon földet? Öööö, úgy tudom, hogy már idén is késhegyre menő viták voltak ugyanilyen kérdésekben 3-4 játékos esetén, sőt a töltelékországnak kikiáltott országok nem is számítottak a pontba. Úgyhogy a probléma ugyanúgy megvolt.

Ha meg hívja a haverját, hogy tényleg játsszon akkor is csak több játékos lesz, ami jó. Ha csalva együttműködnek, az persze nem jó, de földleadás stb, nagyobb csalási lehetőségek jól látszanak, büntethetők.

Ha viszont választani kell, hogy egy párbajon 4en legyenek, vagy 20an, akkor számomra egyértelmű a válasz, még akkor is, ha csak a nyeremény vonzza őket.

Nyilvánvaló, hogy a tavalyi, tavalyelőtti banda nem a nyereményért játszik (illetve én a kupáért, szóval én kivétel vagyok :D), de ha nyereménnyel lehet résztvevőket fogni, akkor szerintem megéri.

De félre ne érts, én most itt csak érveket gyűjtök az ötletem mellett, természetesen elfogadom az ellenérveidet is, meg azt is elfogadom, hogy ha szerintem nekem van igazam, akkor is te döntesz a kérdésben. :D

Pool 02-10-2011 19:35

Semmiképp ne legyenek nyeremények a játékon belül...

Ati 02-11-2011 13:39

Az 1 perces párbajok az én fantáziámon kívül másokét úgy látom nem nagyon fogták meg... :) Kihúzva.

Legyen-e játékon belüli nyeremény? Én megmondom őszintén, hogy nem szeretem, ha vannak. Túl nagy a szabálytalan játék esélye, és ezáltal egy egészen más réteget vonzana zerintem, akik mellett a játék élvezetéért játszók kedve nem biztos, hogy ugyanolyan maradna. Ettől függetlenül egyelőre nyitott kérdés, jöhetnek az ezzel kapcsolatos vélemények.

Legyen-e néhány kihagyható hónap, és ha igen, akkor mennyi? A felét én soknak tartom. Ha 9 hónapra elhúzzuk, akkor én max 1-2 hónapot tennék "kihagyhatóra", vagyis a végeredmény szempontjából a legjobb 7 (vagy 8) hónap eredménye számítana. Ezzel egy picit a Pool-féle pontozás is képbe jön, igaz nem havi, hanem éves szinten. Vélemények? Én személy szerint maradnék annál, hogy minden hónap számítson.

Kevesebb, vagy több párbaj a hónap során? Azzal mindenki egyetértett, hogy legyen teljes hónapra széthúzva a forduló, ne legyenek az utolsó hetek pihenők. A nyitott kérdés az, hogy heti 1 párbaj legyen, amire mindenki megpróbál úgy szervezni, hogy el tudjon jönni, vagy heti 2 párbaj legyen, ami szétszórja a mezőnyt, párbajonként kevesebb elérhető potot adva, de egyben nagyobb esélyt is nyújtva arra, hogy legyen mindenkinek (máskor) megfelelő időpont.

És persze én ezt egyértelműnek vettem, de maradjon-e a 9 forduló? Szerintem ha már éves párbaj, akkor persze. ;)

Pool 02-11-2011 15:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279564)
Az 1 perces párbajok az én fantáziámon kívül másokét úgy látom nem nagyon fogták meg... :) Kihúzva.

Legyen-e játékon belüli nyeremény? Én megmondom őszintén, hogy nem szeretem, ha vannak. Túl nagy a szabálytalan játék esélye, és ezáltal egy egészen más réteget vonzana zerintem, akik mellett a játék élvezetéért játszók kedve nem biztos, hogy ugyanolyan maradna. Ettől függetlenül egyelőre nyitott kérdés, jöhetnek az ezzel kapcsolatos vélemények.

Legyen-e néhány kihagyható hónap, és ha igen, akkor mennyi? A felét én soknak tartom. Ha 9 hónapra elhúzzuk, akkor én max 1-2 hónapot tennék "kihagyhatóra", vagyis a végeredmény szempontjából a legjobb 7 (vagy 8) hónap eredménye számítana. Ezzel egy picit a Pool-féle pontozás is képbe jön, igaz nem havi, hanem éves szinten. Vélemények? Én személy szerint maradnék annál, hogy minden hónap számítson.

Kevesebb, vagy több párbaj a hónap során? Azzal mindenki egyetértett, hogy legyen teljes hónapra széthúzva a forduló, ne legyenek az utolsó hetek pihenők. A nyitott kérdés az, hogy heti 1 párbaj legyen, amire mindenki megpróbál úgy szervezni, hogy el tudjon jönni, vagy heti 2 párbaj legyen, ami szétszórja a mezőnyt, párbajonként kevesebb elérhető potot adva, de egyben nagyobb esélyt is nyújtva arra, hogy legyen mindenkinek (máskor) megfelelő időpont.

És persze én ezt egyértelműnek vettem, de maradjon-e a 9 forduló? Szerintem ha már éves párbaj, akkor persze. ;)

- Engem konkrétan nem zavarna az 1 perces kör (meg tudnám oldani, amit kell, de sokan nem), de ha nem lesz, akkor mindenképp 2 perces legyen.
- Ne legyen nyeremény a játékban...
- Ne legyen kihagyható hónap az összpontszámnál, de esetleg a két nyári hónapban (júl-aug) nem lenne párbaj, gondolva a szabadságokra/nyaralásokra
- Legyen heti 2, így havi 8 párbaj
- Mivel kimarad(na) a 2 nyári hónap, így nem 9, hanem 8 forduló lenne, mert a december hónapot is betennénk, nem lenne vége novemberrel...

-Lehetne a párbaj 1-2-3-2-1-2-3-2 órás vagy vmi hasonló időrendű havonta...

Sztem...

Ati 02-11-2011 15:04

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279567)
esetleg a két nyári hónapban (júl-aug) nem lenne párbaj, gondolva a szabadságokra

Gondolva a szabadságokra, iskolaszünetekre, pont akkor kéne a legtöbbnek lennie! :) Ez nézőpont kérdése. Szabadság alatt könnyebb megfelelő időpontot találni, és jobban rá is érhet valaki a párbajokra olyankor.

Pool 02-11-2011 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279568)
Gondolva a szabadságokra, iskolaszünetekre, pont akkor kéne a legtöbbnek lennie! :) Ez nézőpont kérdése. Szabadság alatt könnyebb megfelelő időpontot találni, és jobban rá is érhet valaki a párbajokra olyankor.

Vagy éppen nem...
Jól írod, nézőpont kérdése...

Egy 1 perces kv-s párbajt kipróbálnék, nem csinálnál egyet holnap 22 órára?
Két órásat...

Ati 02-11-2011 15:15

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279567)
a december hónapot is betennénk, nem lenne vége novemberrel...

Most se volt vége novemberrel, decemberben volt a döntő. Az utolsó hónap idén is kell erre.

Ati 02-11-2011 15:16

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279570)
Egy 1 perces kv-s párbajt kipróbálnék, nem csinálnál egyet holnap 22 órára?

Ez komoly technikai módosításiokat igényelne, és mivel igény sincs rá, így ez kimarad.

Szesy 02-11-2011 21:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279564)

- Nyeremény nekem mindegy hogy lesz-e vagy sem. 2 oldala van ennek az érmének is:)
- Több, 2 párbaj hetente
- Ne hagyjunk ki hónapot, heti 2 párbajnál egyre egyre oda lehet érni.

Ati 02-13-2011 22:52

Lassan ki kell írni az idei sorozatot. Egyéb kérések az eddigieken felül?

Pool 02-14-2011 02:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279824)
Lassan ki kell írni az idei sorozatot. Egyéb kérések az eddigieken felül?

Egyáltalán akkor mi várható?
Mert sok minden zavaros...

Ati 02-14-2011 14:12

Itt tartunk most:

• Márciustól novemberig tart a párbajsorozat, szükség esetén decemberi döntővel.
  • Heti 2 párbaj, minden héten.
  • Nincs játékon belüli nyeremény.
  • Normál (3 perces) és gyorsabb, 2 perces körváltások. (Adott fordulón belüli párbajoknál azonos.)
  • Különböző országfelépítésekről indulás, beleértve a véletlenszerű (mindenkinek azonos) beállításokat is. A véletlenszerű beállítások esetén az adott forduló különböző párbajain más-más faj, illetve személyiség kerülhet kiosztásra!
  • Nincs kieséses rendszer (kivéve az extrém eseteket, amik eddig is voltak.)
  • Marad az eddigi pontozás.
  • ELDÖNTENDŐ: kihagyható legyen-e 1-2 hónap? Erre nem sokan reagáltak. ha kihagyható, akkor a 9 párbajból csak a legjobb 7-8 eredmény számít. Ezzel el lehet menni nyaralni, illetve még az 1-2 hónappal később jelentkezőknek is azonos esélyt ad.
  • ELDÖNTENDŐ: maximuk 3 órás párbaj. Vagy legyen inkább maximum 2 órás, de az 2 perces?
Kettőhöz írtam, hogy eldöntendő, azokra mindenképp várok még reakciókat, de egyelőre a többi is képlékeny, még mindenhez hozzá lehet szólni.

Aztán lassan "kőbe véssük", és indulás! :)

Fefe013 02-14-2011 14:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279897)
Itt tartunk most:[*]ELDÖNTENDŐ: kihagyható legyen-e 1-2 hónap? Erre nem sokan reagáltak. ha kihagyható, akkor a 9 párbajból csak a legjobb 7-8 eredmény számít. Ezzel el lehet menni nyaralni, illetve még az 1-2 hónappal később jelentkezőknek is azonos esélyt ad.[*]ELDÖNTENDŐ: maximuk 3 órás párbaj. Vagy legyen inkább maximum 2 órás, de az 2 perces?[/list]Kettőhöz írtam, hogy eldöntendő, azokra mindenképp várok még reakciókat, de egyelőre a többi is képlékeny, még mindenhez hozzá lehet szólni.

Aztán lassan "kőbe véssük", és indulás! :)

Sztem belefér, h 1 forduló, kihagyható legyen, gondolom értelemszerűen, a legrosszabb eredmény v amikor nincs eredmény, az nem számítana...

Nekem megfelel a 3 órás párbaj 3 perces körökkel, de a 2 órás 2 perces körökkel is, ebben nem igazán tudok dönteni, bár jobban átgondolva: nekem a minél rövidebb párbajok a jobbak, ugye könnyebb rájuk időt szakítani, úgyhogy a 2 órás 2 perces körökkel-re szavazok inkább...:)

Ati 02-14-2011 14:31

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 279898)
Nekem megfelel a 3 órás párbaj 3 perces körökkel, de a 2 órás 2 perces körökkel is, ebben nem igazán tudok dönteni, bár jobban átgondolva: nekem a minél rövidebb párbajok a jobbak, ugye könnyebb rájuk időt szakítani, úgyhogy a 2 órás 2 perces körökkel-re szavazok inkább...:)

2 perceseket akkor is csinálhatunk, ha 3 órás a leghosszabb párbaj, ezek nem zárják ki egymást.

Én is arra gondoltam, hogy minél rövidebbre kellene fogni a párbajokat, ezért kérdéses számomra a 3 óra.

Fefe013 02-14-2011 14:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279899)
2 perceseket akkor is csinálhatunk, ha 3 órás a leghosszabb párbaj, ezek nem zárják ki egymást.

Én is arra gondoltam, hogy minél rövidebbre kellene fogni a párbajokat, ezért kérdéses számomra a 3 óra.

Oks, vágom...:)

Max 2 órás párbajok legyenek sztem 2 perces körökkel...

De ha a többség akar 3 órás párbajt, akkor is legyen köztük olyan, amelyikben 2 perces körök vannak....

Pool 02-14-2011 15:09

Legyen 3 órás párbaj is, 2 perces körökkel...
Az már 90 kör...

Mindenkinek a legrosszabb havi teljesítménye essen ki a végelszámolásból...

A jelentkezésnél megint ne látszódjon, hogy ki ill. hány fő van már ott...

Ui.:Mikor lehetne egy két perces párbajt tesztelni? Mert ugye, akkor az első kör csak 1 perc lenne, kell egy kis gyakorlás...

Kérdésem: Mi alapján lesz a nem alap felállású párbaj kiírva?
Mert úgy lenne értelme, ha Te gondolnád át, nem mi tennénk rá javaslatot, mert ugye, akkor máris olyat javaslok, amilyet esetleg már toltam...
Ezeket a nem alap párbajokat tudni fogjuk egész évre előre?
Pl. május: 200 hekis, 100 ijjas/200 lovas/10 tolis/150 varis párbaj, véletlen fajjal, 3 órás/2perces kv-k

Vagy majd minden hónap előtt tudjuk meg? Mert gondolom, egy hónapon belül csak egyforma párbajok lesznek...

Ati 02-14-2011 15:21

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279904)
A jelentkezésnél megint ne látszódjon, hogy ki ill. hány fő van már ott...

Ez tavaly jól működött, marad idénre is.

Quote:

Ui.:Mikor lehetne egy két perces párbajt tesztelni? Mert ugye, akkor az első kör csak 1 perc lenne, kell egy kis gyakorlás...

Valamikor az első 2-perces párbaj előtt. Teszek be előtte egy (pár) gyakorlópárbajt rá.

Quote:

Kérdésem: Mi alapján lesz a nem alap felállású párbaj kiírva?

Vagy majd minden hónap előtt tudjuk meg? Mert gondolom, egy hónapon belül csak egyforma párbajok lesznek...

Mindig nemsokkal előtte. Egyfelől így kevesebb idő marad rákészülni, másfelől ehhez látni kell az aktivitást is.

Pool 02-14-2011 15:22

De gondolom, egy hónapon belül minden párbaj egyforma lesz, ugye?

Ati 02-14-2011 15:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 279907)
De gondolom, egy hónapon belül minden párbaj egyforma lesz, ugye?

Kivéve a "véletlenszerű" párbajokat, ahol az egyformaságot pont a véletlenszerűség fogja adni. :) Attól, hogy az első párbajon ork tábornok voltál, a másodikon lehetsz élőhalott varázsló.

Pool 02-14-2011 15:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279909)
Kivéve a "véletlenszerű" párbajokat, ahol az egyformaságot pont a véletlenszerűség fogja adni. :) Attól, hogy az első párbajon ork tábornok voltál, a másodikon lehetsz élőhalott varázsló.

Én is így értettem...
Ha véletlen faj/szem 600 katonával, akkor egész hónap olyan...
Az így jól hangzik...
Holnaphoz 2 hétre március, lassan akkor lehetne kőbe vésni a dolgokat...
2 hete nyílt a topic, aki eddig nem fejtette ki a véleményét....

All times are GMT +1. The time now is 05:07.