Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Programozás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4435)

Redback 01-30-2011 17:30

futtatás közben gondja volt a Java-val és a php-val is:
C futtatas
1.20 user, 0.00 system, 0 status
Python futtatas
38.87 user, 0.23 system, 0 status
PHP futtatas
Command exited with non-zero status 127
0.00 user, 0.00 system, 127 status
Java futtatas

BimmBimm 01-30-2011 17:41

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 278185)
futtatás közben gondja volt a Java-val és a php-val is:
C futtatas
1.20 user, 0.00 system, 0 status
Python futtatas
38.87 user, 0.23 system, 0 status
PHP futtatas
Java futtatas

Mi volt a gond? Futtasd külön külön és akkor kiírja mi a hiba.

Ati 01-30-2011 17:49

Van parancssori php és java azon a gépen?

Redback 01-30-2011 19:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278187)
Van parancssori php és java azon a gépen?

ami ott volt compile fájl, azt futtattam :)

Ati 01-30-2011 19:38

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 278196)

A TE gépeden van valami, amivel java-t és parancssori php-t tudsz futtatni? Szerintem ez hiányzik neki.

BimmBimm 01-30-2011 19:38

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 278196)

Igen, csak ha megnézed pl a php fájl elejét, ott van benne a php elérési útvonalat. Tehát ha neked pl nincs fent a php5-cli akkor nem biztos hogy menni fog.
Java-hoz meg fent kell lenni a gépeden a jdk-nak. Mind2 apt-get-tel beszerezhető.
Jah és a php-fájlra adj futtatás jogot

Redback 01-30-2011 19:40

Hupsz, nem tudtam, hogy kell telepíteni, bocsi. Csodálkoztam is a dolgon... Futási jogot adtam mindegyikre :)

szerk: jdk-nak mi a pontos neve? mert sudo apt-get install jdk-ra azt írta nem találja

BimmBimm 01-30-2011 19:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 278199)
Hupsz, nem tudtam, hogy kell telepíteni, bocsi. Csodálkoztam is a dolgon... Futási jogot adtam mindegyikre :)

szerk: jdk-nak mi a pontos neve? mert sudo apt-get install jdk-ra azt írta nem találja

Ha valamit nem találsz akkor így tudsz rákeresni:
apt-cache search jdk

egyébként: sun-java6-jdk

Killer 02-01-2011 07:11

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 278130)
Próbáld meg a következőt:
Állítsd be, hogy ne legyen lapozófájl, indítsd újra a winfost, majd töröld ki a pagefile.sys fájlt a C: gyökérből.
Ezután állítsd be újra, hogy legyen lapozófájl, majd megint restart.
Van egyébként általános help topic is.

sajna nem nyert:(
lehet valami nem gömbölyű ezzel a winfossal?újra rakom a rendszert valamelyik nap asszem.

Xeper 02-01-2011 11:38

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 278389)
sajna nem nyert:(
lehet valami nem gömbölyű ezzel a winfossal?újra rakom a rendszert valamelyik nap asszem.

Van elég hely a megadott partíción a pagefile-nak?

Kutyuleee 02-01-2011 12:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 278411)

kell lennie, mert különben beállítani sem engedi:)

Killer 02-01-2011 14:44

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 278411)

hehehe:P:P:P

Xeper 02-01-2011 22:18

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 278465)
hehehe:P:P:P

Hello IT, have you tried turning it off and on again?
:D

Redback 02-06-2011 20:28

elkészült a következő programom, amire büszke vagy:

A 8 királynő problémát oldja meg úgy, hogy hogy megkérdezi az első oszlopban hanyadik sorba rakja az első királynőt. Egész jó lett, szerintem. Egy kicsi átalakítás lesz benne, hogy megkérdezi az első vezér oszlopát is :)

BimmBimm 02-06-2011 20:37

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 279143)
elkészült a következő programom, amire büszke vagy:

A 8 királynő problémát oldja meg úgy, hogy hogy megkérdezi az első oszlopban hanyadik sorba rakja az első királynőt. Egész jó lett, szerintem. Egy kicsi átalakítás lesz benne, hogy megkérdezi az első vezér oszlopát is :)

Grat! :) És hány verziót talál meg?

Redback 02-06-2011 20:44

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279145)
Grat! :) És hány verziót talál meg?

Köszi. Eddig csak egyet. De felébresztetted a fantáziámat... :D:D Hmm....

BimmBimm 02-06-2011 20:48

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 279146)

Hehe:D Hajrá! :)

Csokibácsi 02-06-2011 21:00

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 279146)

Hehh, ezt jó látni, hogy érdekel a dolog és beleásod magad :)

Régen így voltam én is, de már nincs időm ilyesmire sajnos ...
Ezt sem fogom már befejezni szerintem soha:

http://kepfeltoltes.hu/thumb/110206/...toltes.hu_.jpg

Egy böngészőben játszható RPG lenne, full Ajax. Rengeteg dolog működik már benne (harc, mozgás, interakciók, stb ...) és még több minden nem ... kb. két éve rá sem néztem, pre-alfa a lelkem, még neve sincs :D

Redback 02-06-2011 21:20

Azt hiszem ez kipipálva. Könnyebb volt, mint gondoltam :) most jön az oszlopmegkérdezős :)

BimmBimm 02-06-2011 21:42

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 279151)
Hehh, ezt jó látni, hogy érdekel a dolog és beleásod magad :)

Régen így voltam én is, de már nincs időm ilyesmire sajnos ...
Ezt sem fogom már befejezni szerintem soha:

Egy böngészőben játszható RPG lenne, full Ajax. Rengeteg dolog működik már benne (harc, mozgás, interakciók, stb ...) és még több minden nem ... kb. két éve rá sem néztem, pre-alfa a lelkem, még neve sincs :D

Ohh, pedig szívesen teszteltem volna:) Én is sokszor gondolkodtam már, hogy kéne valami játékot készítenem, de mindig arra jutottam, hogy nem tudok olyat kitalálni ami egyedi, így aztán hamvában holt... :/
De ez jól néz ki:)

Csokibácsi 02-06-2011 22:31

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279157)
Ohh, pedig szívesen teszteltem volna:) Én is sokszor gondolkodtam már, hogy kéne valami játékot készítenem, de mindig arra jutottam, hogy nem tudok olyat kitalálni ami egyedi, így aztán hamvában holt... :/

Pedig a kezelőfelület is alfa, gyorsan dobtam össze anno :)
RPG-t akartam mindenképp, elsőre egy poszt-apokaliptikus témájút, ez változott később fantasy-ra (mert kezdetnek mérföldekkel egyszerűbb) ... viszont abból nem egyszerű egyedit, mert van dögivel :)
Egyébként a kódolás része a legkevesebb, mivel ha tudod mit akarsz, megcsinálod. De ötletelni, saját szabályrendszert kitalálni, egyensúlyba hozni a dolgokat, pályákat legyártani Photoshoppal ésígytovább ... na ez nem egy emberes feladat.
Nekem a pályagyártás vitte le a legtöbb időt ... rohadtul nem vagyok grafikus, na.

Ez egy korai darab, 4 részlet egy képen ... van ebből szebb verzió is (a csapdák, karok, ajtók, stb mind működnek, használhatóak)

Házbelsők (mert házakba is be lehet menni):

Sírbolt egy része:

Törpbánya egy része:

BimmBimm 02-06-2011 22:44

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 279162)
...

Hát pedig ez marhajó! Sajnálom, hogy nem foglalkozol már vele :(

Ahhoz képest hogy nem vagy grafikus, különösen jók a grafikák.

(emlékszem még régről egy PS-es megszólalásodról: Neodamagnetizáljálmár... vagy valami ilyesmi:D )

vityu 02-07-2011 21:00

Ha mégis kész lesz egyszer, akkor mindenképpen szeretném kipróbálni!!! Nagyon tetszenek a grafikák. Szerintem jó lenne :)

Csokibácsi 02-07-2011 21:34

Csinálnám én, csak időm nincs. Illetve, most, hogy lassan jön a tavasz, a kevés szabadidőmet biztos nem gép előtt fogom tölteni :)

De ha meg lenne az 1,21 gigawatt energia, fel tudnék gyorsulni 88 mérföldes sebességre, visszamennék a jövőbe és szereznék valami időkibővítő kézikészüléket :D

vityu 02-07-2011 21:50

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 279246)
De ha meg lenne az 1,21 gigawatt energia, fel tudnék gyorsulni 88 mérföldes sebességre, visszamennék a jövőbe és szereznék valami időkibővítő kézikészüléket :D

Szerintem egy gőzös, szerelvények nélkül, lejtős szakaszon, nagyon megfűtve képes lehet ezt megoldani neked :D

BimmBimm 02-07-2011 23:20

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 279246)
Csinálnám én, csak időm nincs. Illetve, most, hogy lassan jön a tavasz, a kevés szabadidőmet biztos nem gép előtt fogom tölteni :)

Tegnap találtam itthon egy nokiás dobozban egy régi fluxuskondenzátort... Ha kell akkor szólj!

Kutyuleee 02-08-2011 00:48

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279257)
Tegnap találtam itthon egy nokiás dobozban egy régi fluxuskondenzátort... Ha kell akkor szólj!

furcsa én 15milliót találtam itthon benne:)

szamóka 02-08-2011 03:22

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 279261)
furcsa én 15milliót találtam itthon benne:)

[OFF]Neked Hagyó-mányos jutott...[/OFF]

Dus 02-08-2011 06:28

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279157)

Hehe, én meg pont azért nem állok neki, mert sok lenne nekem még az a kód. :D

Egymásra találunk?? :p

BimmBimm 02-08-2011 07:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 279267)
Hehe, én meg pont azért nem állok neki, mert sok lenne nekem még az a kód. :D

Egymásra találunk?? :p

A full ajaxos játékok terén nincs tapasztalatom, szóval lehet nekem is meg kellene vele küzdenem.
Jelenleg egy saját framework-öt próbálok összeállítani, aztán mikor a képességeim határán, 4-5 bonyolultsági szinten átlátom, hogy mi miből öröklődik és mi a pontos szerepe, egyszercsak összeomlik az egész, és ha nem írtam le, akkor szinte találhatom ki újra... :/

Dus 02-08-2011 19:48

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279269)
A full ajaxos játékok terén nincs tapasztalatom, szóval lehet nekem is meg kellene vele küzdenem.
Jelenleg egy saját framework-öt próbálok összeállítani, aztán mikor a képességeim határán, 4-5 bonyolultsági szinten átlátom, hogy mi miből öröklődik és mi a pontos szerepe, egyszercsak összeomlik az egész, és ha nem írtam le, akkor szinte találhatom ki újra... :/

Pedig jó dolog az Ajax. Meg sok más minden is. Csak sajnos mindegyiket meg kell tanulni, ha az ember kezdeni akar vele valamit, ami már kevésbé tetszik. :D

Saját framework?? Hmm, szép. Drukkolok. :)

Dew 02-09-2011 11:22

és mi a véleményeket a Cake PHP-ról? lehet meg kéne tanulnom, és kapnék egy jó kis munkát... :p

Ati 02-09-2011 11:26

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279378)
és mi a véleményeket a Cake PHP-ról? lehet meg kéne tanulnom, és kapnék egy jó kis munkát... :p

Framework-tanulásnak én a Zend Framework-öt ajánlanám. Azt használják egyre több nagy projectben.

Dew 02-09-2011 13:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279379)
Framework-tanulásnak én a Zend Framework-öt ajánlanám. Azt használják egyre több nagy projectben.

megnézem, köszi! :)

amúgy úgy pár mondatban mire valók ezek a framework-ök? (eddig még nem volt dolgom velük, tegnap felraktam a cake-et megnéztem, hogy megy-e és ennyire volt erőm... :p)

Ati 02-09-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279383)
megnézem, köszi! :)

amúgy úgy pár mondatban mire valók ezek a framework-ök? (eddig még nem volt dolgom velük, tegnap felraktam a cake-et megnéztem, hogy megy-e és ennyire volt erőm... :p)

Alapvetően 3 dologra:

1, Alap dolgokat megcsinálnak helyetted. Például egy beléptetés, jogosultságkezelés stb. sokkal hamarabb elkészül, mintha mindent saját magadnak kellene megírni.

2, Mivel sokan, sok helyen használják, valamilyen fajta egységes szerkezet alakul ki, és ha egyszer megtanultad, hogy mit hol keress, akkor más hasonló rendszerben is kiigazodsz.

3, Egyéb... Ide valamit még akartam írni, de mire ide jutottam, addigra elfelejtettem... :D Van, aki azt mondja, hogy ettől adatbázisfüggetlen tud lenni (értsd: mindege milyen adatbázist használsz, működik vele, mert a kódban nincsenek közvetlen ezt vagy azt az adatbázist meghívó függvények), de én még nem találkoztam olyan rendszerrel, amire ez igaz lett volna...

Dew 02-09-2011 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279384)
Alapvetően 3 dologra:

....

akkor pl egy Word Press is framework-nek számít?

Ati 02-09-2011 14:31

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279385)
akkor pl egy Word Press is framework-nek számít?

Az CMS (Content Management System).

Mi ez magyarul? Tartalomszolgáltatói rendszer? Biztos van rá jobb kifejezés is...

A WordPress egy kész valami. Telepíted és használod. Egy framework nem jó semmire önmagában, csak arra, hogy segítsen, hogy Te csinálj vele valamit.

Dew 02-09-2011 15:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279386)

Mi ez magyarul? Tartalomszolgáltatói rendszer? Biztos van rá jobb kifejezés is...

A WordPress egy kész valami. Telepíted és használod. Egy framework nem jó semmire önmagában, csak arra, hogy segítsen, hogy Te csinálj vele valamit.

szerintem értem... :) Köszi! (azért a WordPress-t kérdeztem, mert azt ismerem... :p)

Dus 02-09-2011 16:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279386)

Tartalomkezelő... szerintem. :) De részletkérdés amúgy...

BimmBimm 02-09-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279378)

Egyetértek Atival, én sem szuttyognék a helyedben Cake-val, vannak akik arra esküsznek, de nem a legjobb. Zend vagy Symfony. Utóbbit sokan tartják az abszolút favoritnak, de ahhoz hogy jól működj Symfony-ban meg kell tanulnod a Doctrine-t is, ami már dupla fáradtság, szóval szvsz Zend.

All times are GMT +1. The time now is 08:51.