![]() |
MF-ként örülnék neki, ha kevesebbe kerülne a távolozás, ez egyértelmű, tekintve, hogy egy 4 tagú szövinek átlagban, ha jól el van osztva, még így is kevesebbe kerül :)
Nem is beszélve a TK-król, a vérszomjról stb, még így is többe lenne az MF-nek, ha szorgos :) Faji maluszok miatt, a 2%-kal olcsóbb távolt támogatom |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
4 tagú szövi tagjai, ha átlagot nézünk, 4 körönként távoloznak az 0,75-1 % készüli körönként az mf óriásnak ez még mindig 1% lenne körönként, és erre jön rá még sok más is |
Szerintem is belefér a távolozáskori kevesebb készültség. A -2%kal sincs nagyobb baj, de a -1 is segítség már.
|
Én ezt még kiegészíteném a miniklánoknál az ori felderítését is hogy melyik klánhoz tartozik. Mert ugyi ez is 2 variakció.
|
Van-e még ehhez a témához bármi kérés, észrevétel, félelem? :)
|
En a fajtol fuggetlen az 1%-ot javasolnam. (megfogalmazasban pl : 3% kedvezmeny, de minimum 1%-ba keruljon a varazslat). (mielott felhordulne vki, gondolja at, hogy a tobbi varazslat ettol ugyanugy maluszos a gnomnak, orknak)
|
Szerintem országonként 1%, de max a mostani 3%.
Így egy "szövis" egyedülálló országnak is csak 1% lenne, mivel csak egyetlen ország felé menő seregeket kell felmérni. Egy "félszövinek", ahol ketten vannak, 2% lenne, osszák fel egymás között. Itt nem egy ország felé menő seregeket kell a varázslóknak megkeresni, hanem 2 ország felé menőket, logikus hát a többletkészültség. :) |
Quote:
|
Quote:
És akár a faji előnyöket még ebből le is lehet vonni, hogy a 2%-ból 1% legyen, és akkor a faji előnyöket se bolygattuk meg vele. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Számomra ez ugyanolyan értékű, mintha nem lenne szabin. |
Quote:
Ebbol a beirasbol szamomra az sem derul ki, hogy az mf ork, gnom mennyit kapna, es az mf nem ork, nem gnom mennyit? |
Quote:
|
Quote:
|
Összefoglalva tehát a javaslatom erre a módosításra:
Ahány ország, annyi százalék, de maximum 3, mint most. Szövetségi formától függetlenül. A faji maluszokon egy kicsit elgondolkoztam... Az alkalmazása (tehát nekik többe kerüljön, ahogyan most is) mellett szól, hogy mégiscsak az a faji sajátosságuk, és legyünk következetesek. Ellene szól, hogy viszonylag alap információról van szó, amihez célszerű lenne minél könnyebben hozzájutni. |
Quote:
A maluszos fajokhoz érdemben hozzászólni nem fogok, mert pro-kontra tudnék mondani pár érvet, annak meg semmi értelme. Ha már könnyítés lesz, nekem az ok, a vitát azokra bízom, akiknek ez szívügyük :) |
Quote:
Szívem szerint rátenném a maluszt, MF-ként akkor is feleannyiba kerülne nekik ezután, mint eddig. |
Én is malusz párti vagyok. Mármint hogy maradjon meg.
|
egy magadra hato infoszerzo varinál nem értem miért kéne malusz ?
elég beteges hogy egyesek attol félnek hogy majd ettol elonybe kerul akárki is :) legyen egységes azt kezitcsokolom ha valakit annyira zavar hogy egy magadra hato infoszerzonél nem kapnak az orik extra maluszokat az inkább keresse fel a pszihiáterét hátha kiotlenek valamit :P novelik a gyogyszeradagját vagy akármi :D |
Quote:
|
Quote:
es tényleg pszihiáterhez kéne járnia annak aki szerint ez egy nagyon fontos dolog hogy egy infoszerzo varira, ami konnyitesnek van szánva járjon malusz |
Quote:
Nem arról beszélünk, hogy KAPJON-E maluszt, mert ez jelenidő, VAN malusza. |
Quote:
senki nem is javasolt olyat hogy szuntessuk meg a maluszokat az adott fajoknál de hogy egy kedvezményre kiterjesszuk e.... arra fel irtam le a véleményem vagy ez is csak olyan topik ahol beszélunk a levegobe kedvezményrol azt jon pár okos es megvétozza mindenféle hulyeségre hivatkozva ? |
Quote:
Ha nem 4%-ba kerül neki, hanem 2%-ba, akkor kapott kedvezményt. Ezt nem érzem levegőbe beszélésnek. |
Quote:
már mindjárt nem 1%-al tobb hanem 100%-al tobb maluszrol beszélunk (a masikhoz képest, adott varázslatnál) de ahogy látom folosleges is rola beszélni majd vagy megszokunk vagy megszökünk... ahogy szokták mondani |
Quote:
Ha jobban belegondolok, az lenne csak az igazi kiszúrás, ha a varázslásban kevésbé jártas (malusszal rendelkező) fajok TÖBB KEDVEZMÉNYT kapnának, mint a profi varázsló fajok: míg mások 2% kedvezményt kapnak, addig ők 3%-ot. Brrr ez egyre kevésbé tetszik. |
én is annak örülnék jobban, hogy ne számítson a malusz ennél a varázslatnál, csak a taglétszám. Akármi mást szeretnék csinálni, ha van maluszom az úgy is többe kerül, legalább minden körben tudjak távolozni, hogy reagálhassak egy esetleges seregre... MF-ként mindent Neked kell csinálnod, védő varázslatok, teljes krónika, térkapu felderítése, térkapu nyitása, vérszomj, kristálygömb... aztán ha célpontot keresel, és már 3 tagot gömbölsz, térkapuzol, netalántán krónikát nézel rájuk, vagy mágiát derítesz fel, az is rendesen el tud venni... Esetleg szükség lehet egy körben kétszer is távolozni, még egy utolsót indítás után... stb.
Szóval nagyon örülnék, ha fajtól függetlenül ez a varázslat csak a szövetségek taglétszámától függne! :) |
Quote:
Tenyleg csak a tavolrol van szo, szerintem nem cel szinte minden mf-bol hulla szeru fajt csinalni a keszultseg hianya miatt. (persze ez koltoi tulzas) Persze, a 2% is segitseg, de ha ez szavazhato, en a szavazatom az 1% mellett tennem le. |
Próbáljatok meggyőzni, hogy miért kapjon egy varázslásban kifejezetten rossz faj több kedvezményt egy varázslatra, mint a varázslásban profi fajok.
|
Quote:
Az a cím, hogy az MF-ek segítése. Az volt az alapjavaslatod is arra vonatkozott, hogy: Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a probléma nem a faji maluszokkal van, hanem az MF státuszból, mert egyedül kell csinálni mindent.... |
Quote:
|
Ne hagyjuk feledésbe merülni ezt a témát, mert a két verzió között összesen egy darab komment jel, és egy súgómondat az eltérés, így a gyakorlatban mindkét verzió beüzemelésre kész, csak a döntést várja, hogy melyik legyen. :)
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:01. |