Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éplista mentése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4351)

vityu 02-02-2011 19:52

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 278667)
Sztem az úgy jó lenne, hogy az elmentett éplista az átépüléssel változzon. :D

Szerintem meg sok országról sokat elmond az, hogy mikor milyen felépítése van. Nem kéne rámenteni az előzőre.
Hogy pl arról beszéljek, hogy ütés előtt, után éplista, jól lehet látni, hogy egy adott távolságból mekkora bontást preferál...

Ati 02-02-2011 19:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 278671)
Szerintem meg sok országról sokat elmond az, hogy mikor milyen felépítése van. Nem kéne rámenteni az előzőre.
Hogy pl arról beszéljek, hogy ütés előtt, után éplista, jól lehet látni, hogy egy adott távolságból mekkora bontást preferál...

Nem hiszem, hogy Sami erre gondolt. Szerintem arra utalt, hogy ha egyszer elmentettél valamit, az folyataosan frissüljön magától, anélkül, hogy bármit is tennél. És ez nyilván csak vicc volt. (Ugye? :rolleyes:)

vityu 02-02-2011 20:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278672)
Nem hiszem, hogy Sami erre gondolt. Szerintem arra utalt, hogy ha egyszer elmentettél valamit, az folyataosan frissüljön magától, anélkül, hogy bármit is tennél. És ez nyilván csak vicc volt. (Ugye? :rolleyes:)

Próbáltam nem ezt feltételezni :)

Gabro 02-03-2011 06:51

Nekem is tetszene...

Ati 02-03-2011 18:51

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 278507)
haj-haj, jó lenne a menthető éplista, de ha már menthetővé teszed, ugye akkor is látszódni fog, ha a gömbje a delikvensnek aktív (1 napnál nem régebbi)?

Ha friss éplistád van róla, akkor a mentett régi gömbjét nem látod most se. Ennek mintájára friss infóra csak a friss infó látszódna.

A nagyobb gond az, hogy ha van mentett gömb is és éplista is, akkor... wáááá, karácsonyfa lesz ebből......... :(

Ati 02-03-2011 19:18

Próbaképp megnézhetjük, hogy mennyire lesz csúnya, ha friss infó esetén is látszik mindkét plusz infó, egyelőre próbálok valamit kitalálni, hogy normálisan is nézzen ki... 3 darab I betű már kicsit sok lesz, viszont ikonból se fér el nagy, amin látszana, hogy mit ábrázol.

Zoli 02-03-2011 19:18

Mi???:eek: :confused:
Én még a problémát se értem :mad::(:eek:
Valaki légyszi...

Ati 02-03-2011 19:24

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 278805)
Mi???:eek: :confused:
Én még a problémát se értem :mad::(:eek:
Valaki légyszi...

Ha friss infód van az országról, akkor egy kék I betű van a pontlistában. Ha nincs friss infód róla, de van entett gömböd, akkor fehér I betű.

Ha van mentett gömböd, ÉS mentett éplistád.......

Ha van mentett gömböd ÉS mentett éplistád ÉS friss infód.........

kistigris 02-03-2011 19:33

Az I betű mellet egy E betű?Kék-fehér?:)

Ati 02-03-2011 19:38

Mindjárt teszek be képernyőfotókat, pillanat...

vityu 02-03-2011 19:39

Quote:

Originally Posted by kistigris (Post 278807)
Az I betű mellet egy E betű?Kék-fehér?:)

Esetleg egy db kék I-betű, és megkapsz rá mindent, ami elérhető? :o Vagy ez csak szerintem elképzelhető? :)

Vagy kihozza az infókat, és hogy ne kavarodjon bele, pl, ha csak mentettek vannak, akkor leírja szépen, hogy

Kristálygömb:
Jelenleg nem rendelkezel vele, ide kattintva megnézheted a mentett kristálygömbjeit

Épületlista:
Jelenleg nem rendelkezel friss éplistával, ide kattintva megnézheted a régebbit

És akkor ha egyikből sincs friss, akkor fehér az az I betű.

kistigris 02-03-2011 19:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 278809)
Esetleg egy db kék I-betű, és megkapsz rá mindent, ami elérhető? :o Vagy ez csak szerintem elképzelhető? :)

Vagy kihozza az infókat, és hogy ne kavarodjon bele, pl, ha csak mentettek vannak, akkor leírja szépen, hogy

Kristálygömb:
Jelenleg nem rendelkezel vele, ide kattintva megnézheted a mentett kristálygömbjeit

Épületlista:

Nem rossz ez sem, csak mikor lesz kék az a betű?Ha friss a gömb és az éplista nem vagy fordítva?
vagy egy harmadik szín bevezetése?

kistigris 02-03-2011 19:43

Tudom még bonyolítani:)

Ati 02-03-2011 19:46

Ez nagyon vad?

http://forum.hodito.hu/pic/kei.jpg

Az egér nem látszik a képernyőfotón, az éppen az É betűn áll, arra fel mutatja a kis infó, hogy az mit jelent pontosan. Ugyanez a K és az I betűkre is. (Eddig az I betűn nem volt.)

Zoli 02-03-2011 19:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278812)
Ez nagyon vad?

Az egér nem látszik a képernyőfotón, az éppen az É betűn áll, arra fel mutatja a kis infó, hogy az mit jelent pontosan. Ugyanez a K és az I betűkre is. (Eddig az I betűn nem volt.)

Én Vityuval értenék egyet, hogy az "I" -re kattintva legyen minden felsorolva
kék meg akkor legyen az "I", ha van friss gömb

ez szerintem túl van bonyolítva, elvégre az "I" az Információ nem?
akkor kék, ha van friss infó, amibe a gömb is, meg az éplista is beletartozik
vagy lenne egy fehér "I", hogy van mentett, és ha van friss, akkor arra az esetre mellette lenne egy kék "I"

kistigris 02-03-2011 19:58

Szerintem elég az I meg az É betű.

Pool 02-03-2011 20:09

Sztem sem kell bonyolítani, elég az I betű
kék, ha van vmi friss
rákatt és látod mi

fehér, ha nem friss, rákatt és látod mi...

ennyi fáradtságot vegyen mindenki
jó, hogy nem a kurzort a betűhöz húzva már fel is ugrik az info...

kész....

Ati 02-03-2011 20:10

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 278815)
fehér, ha nem friss, rákatt és látod mi...

Nem látod, hogy mi, mert VAGY a gömbjét látod, VAGY az éplistáját látod.

Azt lehet, hogy katt I-re, majd újabb katt, hogy a kettő közül melyiket akarod nézni. Csuklanék rendesen... :)

Ati 02-03-2011 20:12

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 278809)

Kristálygömb:

Épületlista:

Ezzel az a baj, hogy +1 kattintás minden alkalommal. Járhatónak járható út, csak szerintem nyílna rögtön az új javaslat, hogy legyen -1 kattintás.

Zoli 02-03-2011 20:16

itt meg félrekattint az ember véletlenül, és ugyanúgy csuklasz :)
én boldogan vállalnám a plusz kattintást...(szeretem a rendet)

Zoli 02-03-2011 20:17

törölve -

vityu 02-03-2011 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278818)
Ezzel az a baj, hogy +1 kattintás minden alkalommal. Járhatónak járható út, csak szerintem nyílna rögtön az új javaslat, hogy legyen -1 kattintás.

Én meg nem feltétlenül szeretnék mindenféle betűket :) Nekem jobban belefér az a 2 kattintás

Ati 02-03-2011 20:24

No akkor...

Van friss infó: kék I (mint most)

... katt ...

Amiből van friss, abból látod, ahogy eddig. Amiből nincs, de van mentettm, oda felirat, hogy hééé, van mentett, katt ide érte.

Nincs friss infó: fehér I (mint most)

... katt ...

igazából teljesen ugyanaz, mert választanod kell, hogy mire vagy kíváncsi, úgyhogy ide is jöhet ugyanaz az oldal, hogy egységes legyen.

Inenntől kezdve minden egy oldalről érhető el (plusz kattintással, ha mentett infó kell!!!), az I betű színe csak arra utal, hogy friss infó van-e.

Így?

Nekem az első v erzió jobban tetszett, ez számomra max azért jobb, mert nem lesz tőle karácsonyfa a pontlista.

Ati 02-03-2011 20:25

Amúgy a kereső eszméletlen jó lett szerintem... ;)

Kikeresheted azokat az országokat, akiknek 10%-nál kevesebb barakkjuk van, de 8 darabnál több drágakőbányájuk, és most 2 körön belül vannak.

Zoli 02-03-2011 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278822)
No akkor...

Így?

szerintem jó lesz így :)

Pool 02-03-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278817)
Nem látod, hogy mi, mert VAGY a gömbjét látod, VAGY az éplistáját látod.

Azt lehet, hogy katt I-re, majd újabb katt, hogy a kettő közül melyiket akarod nézni. Csuklanék rendesen... :)

Ha van mindkettőből régi, nem lehet megjeleníteni együtt?

Ati 02-03-2011 20:31

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 278826)

Nem, egyszerre csak az egyiket lehet.

Pool 02-03-2011 20:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278827)
Nem, egyszerre csak az egyiket lehet.

Van valami különösebb oka, hogy nem lehet megcsinálni?

Zoli 02-03-2011 20:33

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 278826)

én mondjuk ennek nem biztos, hogy örülnék...ha van mentve róla mondjuk egy éplist, meg 8 gömb utána, akkor az megint zavaró, mert még csak külön se tudod válogatni, hanem görgőzni kéne (extrém példa)
külön lapokkal a böngészőben mindkét eset megoldható, de szerintem a kategóriánként elkülönítés elegánsabb, és adott esetben kényelmesebb is lehet

Ati 02-03-2011 20:36

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 278829)
Van valami különösebb oka, hogy nem lehet megcsinálni?

Technikai okai vannak, amiket most nem részletezek annak érdekében, hogy ne olyan dolgokat kelljen olvasni, amihez úgyse tud érdemben senki hozzászólni, hanem arra tudjunk koncentrálni, ami lehetséges.

Zoli 02-03-2011 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278831)
Technikai okai vannak, amiket most nem részletezek annak érdekében, hogy ne olyan dolgokat kelljen olvasni, amihez úgyse tud érdemben senki hozzászólni, hanem arra tudjunk koncentrálni, ami lehetséges.

hát akkor fölösleges érvelnem :)

vityu 02-03-2011 20:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278822)
No akkor...

Így?

Nekem az első v erzió jobban tetszett, ez számomra max azért jobb, mert nem lesz tőle karácsonyfa a pontlista.

Nekem ez jobban tetszik. Ha valakit nem érdekel, hogy van-e az adott országról mentett, akkor ne kattintson pluszban 1-et, ha meg érdekli, akkor úgyis megnézi.

Ati 02-03-2011 21:02

Holnap délelőttig "szavazhattok", hogy kinek melyik verzió miért tetszik jobban. :)

Princ 02-03-2011 21:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278802)
Ha friss éplistád van róla, akkor a mentett régi gömbjét nem látod most se.

Tudom, épp ezért aggódtam, örülök hogy a probléma meghallgatásra talál. :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278812)

A "K" és "É" betűk külön kattinthatók? Vagy csak egy infó arról, hogy van a tagról mentett éplista, ami egyébként nem biztos hogy látszik ha az I-re klikkelek?

Kubbi 02-03-2011 22:06

nekem nem tetszik a K É I meg kék I

Egy olyan megoldás nem lehetséges, hogy
a mostani infó rész 2felé van bontva, kettő jelre az egyik a gömb, a másik az éplistát jelöli
amelyikből van friss az kék, amelyikből nincs az fehér
ezzel a 2 jellel megoldható minden variáció

Ati 02-03-2011 22:12

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 278841)
Egy olyan megoldás nem lehetséges, hogy
a mostani infó rész 2felé van bontva, kettő jelre az egyik a gömb, a másik az éplistát jelöli
amelyikből van friss az kék, amelyikből nincs az fehér
ezzel a 2 jellel megoldható minden variáció

+1 információ van: felmért szövetség. Ezzel megint 3 különböző jelzésnél járunk.

Ati 02-03-2011 22:13

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 278840)
A "K" és "É" betűk külön kattinthatók? Vagy csak egy infó arról, hogy van a tagról mentett éplista, ami egyébként nem biztos hogy látszik ha az I-re klikkelek?

Abban a felállásban a pontlistából minden külön kattintható.

Ez eddig rajtam kívül senkinek nem tetszett. :D

Princ 02-03-2011 22:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 278843)
Abban a felállásban a pontlistából minden külön kattintható.

Ez eddig rajtam kívül senkinek nem tetszett. :D

Pedig a csuklás kerülése szempontjából mindenképpen jobb. :-))
Nekünk is kevesebb kattintást jelentene. A formája, K, É betűk csúnyácskák kissé, más baja sztm sincsen.

Ati 02-03-2011 22:26

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 278844)
Nekünk is kevesebb kattintást jelentene. A formája, K, É betűk csúnyácskák kissé, más baja sztm sincsen.

Az I betű nagyon jó, mert vékony. Kevés helyet foglal. Ikonok ilyen piciben nem látszanak jól. :(

Zoli 02-03-2011 22:52

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 278844)

Ha véletlen félrenyomsz, mégtöbbet kell kattintani, szerintem az idegesítőbb, mintha eleve tudom, hogy jön mégegy katt...és az csak egy "katt" :)

All times are GMT +1. The time now is 05:08.