Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A piac nem raktár. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4301)

Killer 08-04-2010 06:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 259492)
Most jön az, hogy íjjat tarts bent....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Viccet félretéve, első gondolatom az volt, hol itt a szabálytalanság? Nem értem hol van szabályként írva...

akkor visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez!
honnan varázsoljak 1 milla lovat????!!!:D:D:D:D

Wolfi 08-04-2010 07:26

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259497)
Igen, többnyire ilyen nagypofájú megjegyzések miatt nem is szoktam fórumozni, bármit ír az ember, egyből a lenézés megy az okosoktól...
Legalábbis gondolom okosnak hiszik magukat attól, hogy össze tudnak hozni egy ehhez hasonló hszt. 1-2embert leszámítva csak a szokásos károgás ment sajnos, mint a legtöbb témában amit nem a "fórumozó elit" hozott létre. Részemről a téma zárva, még véletlenül sem szeretnék hasonló stílust felvenni mint Ti, ez csak egy röpke kirohanás volt.
Szebb Jövőt!

Noha a felvetésedről hasonlóképpen vélekedek, mint a többiek (nem támogatom) a felháborodásod a stílust illetően viszont jogos! Úgyhogy ha lehet finomabban srácok, elvégre ez csak egy játék és egy ártatlan felvetés
üdv

Pepa 08-04-2010 17:42

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 259501)
akkor visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez!
honnan varázsoljak 1 milla lovat????!!!:D:D:D:D

Tarts bent 1 milla lovat és íjat is és etesd őket. Piacon csak zöldség gyümölcs és használt kazetta lehet.

-Fegya- 08-04-2010 22:46

Az 1A valamikor úgy kezdődött, hogy mindenki 200 hekis alapországgal indult. Így természetesen senkinek sem volt felhalmozott vagyona. Évek teltek el addig, amig komolyabb vagyon került az 1A-ba. Akkor nagyon más volt a játék. Tényleg nem lehetett sereget cserélni, viszont sokkal inkább egyensúlyban volt a hadis, a tolis és a varis játék.
Evvel csak azt akarom mondani, hogy felhalmozott vagyon nélkül is nagyon érdekes tud lenni ez a játék. Nem mondom, hogy jobb, csak annyit, hogy nem rossz.
Ezért én nem tartom akkora marhaságnak az olyan felvetést, hogy ne legyen nagy vagyon a játékban. Nem támogatok ilyen felvetést, de nem is ítélem úgy el, mint az itteniek többsége.

Hex 08-04-2010 23:03

Elméleti síkon nem biztos hogy rossz ötlet lenne ez, csak elfelejtitek, hogy anarch is létezik és ott is játszanak azért.

Sami 08-04-2010 23:10

"Noha a felvetésedről hasonlóképpen vélekedek, mint a többiek (nem támogatom) a felháborodásod a stílust illetően viszont jogos! Úgyhogy ha lehet finomabban srácok, elvégre ez csak egy játék és egy ártatlan felvetés
üdv"

Wolfival abszolúte egyetértek. Tényleg kivitelezhetetlen az ötlet, de ezt szebben is elő lehetett volna adni.

Pool 08-04-2010 23:21

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 259531)
Az 1A valamikor úgy kezdődött, hogy mindenki 200 hekis alapországgal indult. Így természetesen senkinek sem volt felhalmozott vagyona. Évek teltek el addig, amig komolyabb vagyon került az 1A-ba. Akkor nagyon más volt a játék. Tényleg nem lehetett sereget cserélni, viszont sokkal inkább egyensúlyban volt a hadis, a tolis és a varis játék.
Evvel csak azt akarom mondani, hogy felhalmozott vagyon nélkül is nagyon érdekes tud lenni ez a játék. Nem mondom, hogy jobb, csak annyit, hogy nem rossz.
Ezért én nem tartom akkora marhaságnak az olyan felvetést, hogy ne legyen nagy vagyon a játékban. Nem támogatok ilyen felvetést, de nem is ítélem úgy el, mint az itteniek többsége.

Te könnyen beszélsz, mert hosszú ideje nem is játszol, semmi módosítás nem érint...

sutike31005 08-05-2010 15:24

a piac nem raktár

ha a piac nem lenne raktár, akkor nem lehetett volna leújrázni azt a mennyiséget ami miatt be kellett korlátozni az újrázást..
nem seregről beszélek.. ha a piac átalakulna mindenkinek az országa változna.. nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy valaki kitámad 1 millió lóval, ugy hogy otthon ne maradna serege vagy, ha igen akkor elakar majd fokozni vagy pedig csak ugyanúgy koptat.. igen nehezebb lenne sereget cserélni, de ez is csak egy másik fajta taktikát igényelne.. szerintem mivel ez is kiszámítható ezért akik így is jól játszanak az ilyen megváltozott körülmények közt is jól játszanának..jah igen, hogy nem lenne a nyers meg a gabona se egy kézben egy-egy csopiban? :P igen, hogy az orikban lennének "feleslege" épületek, mint bányák is? hm huha.. de érdekes is lenne..:P én se játszok, akárcsak Fegya, de attól még azt gondolom, hogy minden körülményhez lehet alkalmazkodni.. hisz ugyanugy egyenlő esélyek lennének..
más: azt gondolom, hogy egyszerubb lenne kivenni a szabalyokból, hogy a piac nem raktár.. egyébként lassan a lenti csoportok kezdenek élhetők lenni mármint játékos barát csoportok.. talán annyi kéne még, hogy a csopi teteje normalizálódjon a szabis orik ne huzhassanak el és akkor egyenlőre minden rendben lenne.. (hisz egy csomo jo dolgo tortent, ki lettek veve lentrol a giga orik, az ujrazas be lett korlatozva, fokozott gyujtogatas lett bevezetve)

ez a kinek mekkora vagyona van meg iszonyat gagyi dolog...

Arty 08-05-2010 15:42

pff

Ez a módosítás csak azoknak kedvez akiknek nincs türelme gyűjtögetni, és ezért mással is ki akarnak tolni. Ennyi

none 08-05-2010 15:43

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 259599)
ha a piac nem lenne raktár, akkor nem lehetett volna leújrázni azt a mennyiséget ami miatt be kellett korlátozni az újrázást..
nem seregről beszélek.. ha a piac átalakulna mindenkinek az országa változna.. nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy valaki kitámad 1 millió lóval, ugy hogy otthon ne maradna serege vagy, ha igen akkor elakar majd fokozni vagy pedig csak ugyanúgy koptat.. igen nehezebb lenne sereget cserélni, de ez is csak egy másik fajta taktikát igényelne.. szerintem mivel ez is kiszámítható ezért akik így is jól játszanak az ilyen megváltozott körülmények közt is jól játszanának..jah igen, hogy nem lenne a nyers meg a gabona se egy kézben egy-egy csopiban? :P igen, hogy az orikban lennének "feleslege" épületek, mint bányák is? hm huha.. de érdekes is lenne..:P én se játszok, akárcsak Fegya, de attól még azt gondolom, hogy minden körülményhez lehet alkalmazkodni.. hisz ugyanugy egyenlő esélyek lennének..
más: azt gondolom, hogy egyszerubb lenne kivenni a szabalyokból, hogy a piac nem raktár.. egyébként lassan a lenti csoportok kezdenek élhetők lenni mármint játékos barát csoportok.. talán annyi kéne még, hogy a csopi teteje normalizálódjon a szabis orik ne huzhassanak el és akkor egyenlőre minden rendben lenne.. (hisz egy csomo jo dolgo tortent, ki lettek veve lentrol a giga orik, az ujrazas be lett korlatozva, fokozott gyujtogatas lett bevezetve)

ez a kinek mekkora vagyona van meg iszonyat gagyi dolog...

ok süti mond, hogy ütnél be egy 30/30as elfet 10-15k hekin "piac nélkül"?:)

sutike31005 08-05-2010 15:53

Quote:

Originally Posted by none (Post 259602)
ok süti mond, hogy ütnél be egy 30/30as elfet 10-15k hekin "piac nélkül"?:)

:D:D nem tom nem szamoltam, de azt hiszem leginkabb sehogy :), szerintem piaccal is nehezen utom be, bar a titok talan abban van, hogy ork legyek 8 tabornokkal.. lehet az konnyít a dolgon.. nem?

none 08-05-2010 16:07

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 259607)
:D:D nem tom nem szamoltam, de azt hiszem leginkabb sehogy :), szerintem piaccal is nehezen utom be, bar a titok talan abban van, hogy ork legyek 8 tabornokkal.. lehet az konnyít a dolgon.. nem?

jelenleg is nehézkes, de ha piac se lenne szinte lehetetlen lenne.. és mivel A 70%-a elf elég nehézkessé válna a játék.. bár igaz a nagy vagyonosok többnyire most se elfeket vernek, mert el tudnak fokozni, ha kisérik őket..:)

Arty 08-05-2010 16:19

Azt tudom ha rendszeresen buknám a piacról visszajövő cuccom bizonyos részét, eszembe se jutna termelni a piacra, és szerintem másnak se. Így mivel mindenki bányát meg tanyát tartana (mert a piacon nincs cucc), ahelyett hogy tf orikkal csapkolódnának, beindul majd a felfedezősdi. A játék halála lenne. Kb olyan csúfos piacok lennének mint az egyik kis csoportban, full üres, ami van meg 20* annyiért mint a többi csoportban. Ezen kellene elgondolkodni.

Arty 08-05-2010 17:56

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 259453)
Amúgy, ha mindenáron a tartalékok ellen vagy akkor első sorban az oriban elférő pénzhatárt kéne feljebb tornázni, mert A-ban nem ér sokat négy milliárd... De még ezzel is csak mérsékelnéd a káros hatásokat, így sem érné meg!

Ezzel a szabállyal mindenhol kinyírnád a játékot!! Alapjaiban rengetné meg a mostan stratégiákat! Ahogy Rob mondta: olyan lenne, mintha a hód helyett csinálnál egy másik játékot!

Mondjuk az elférő pénz mennyisége szintenként nőhetne, az nem rossz 5let.

Ati 08-05-2010 18:00

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 259642)
Mondjuk az elférő pénz mennyisége szintenként nőhetne, az nem rossz 5let.

De-de, nagyon is rossz ötlet. Akkor semmi, de semmi nem lenne, ami meggátolná a most top országokat abban, hogy úgy elhúzzanak, hogy soha senki be nem éri őket.

Így most csak ugyanannyi pénzük lehet, amennyit pár hónap alatt Te is össze tudsz szedni.

Artúr 08-05-2010 18:14

Üdv

Régebben még levlistán vetette fel valaki, hogy az A-ban a seregpiacon max annyi egység lehessen kint, mint a csoportban lévő összes barakk férőhelye. Nekem ez az ötlet tetszett akkor mert életképesebb országokat kellett volna építeni. És javulna a hadi-toli-vari országok aránya is.
Ezen nem lenne érdemes gondolkodni?

Ati 08-05-2010 18:16

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 259646)
Régebben még levlistán vetette fel valaki, hogy az A-ban a seregpiacon max annyi egység lehessen kint, mint a csoportban lévő összes barakk férőhelye. Nekem ez az ötlet tetszett akkor mert életképesebb országokat kellett volna építeni. És javulna a hadi-toli-vari országok aránya is.

Nem emlékszem ugyan ilyen javaslatra, de már így elsőre ki tudom játszani: megkérek pár ismerőst, akik már úgyse játszanak, hogy 100%-os barakkos országokat tegyenek szabira, vagy simán hagyják SZK-n őket.

RRRrrr 08-05-2010 18:17

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 259646)
Üdv

Szerintem mindenen érdemes gondolkodni, de mivan ha bemegyek pusztira valakihez és lerombolok 50barakkot? Akkor kinek az egysége megy el piacról? :)

RRRrrr 08-05-2010 18:30

Valószínű itt sokan félreértik (akarva/akaratlanul) a témát. Nem az a cél, hogy megszüntessük a tartalékokat. Valami olyasféle egyensúlyt kéne létrehozni, hogy akinek már most horribilis készlete van, az ne tudja hátráltatni a többiekket vele. (pl. senkinek nem tetszett, hogy rendszeresen elúsztatták a tekiket mondjuk G-ben, és bejött az újrázás korlátozása téma, ami szerintem természetes) Azt is valószínűnek tartom, hogy soha az életben nem lesz szüksége senkinek 500millió íjászra, mégis lehet olyan akinek ennyije van piacon.
Valami határt kéne húzni, olyasmit hogy adott egységet még megérje piacon tartani az eladás szándéka nélkül, de egy horror mennyiséget már ne.
Nem is világmegváltó ötletként inditottam a topicot, csak hogy beszéljünk róla, ha már a szabály nyilvánvalóan az, hogy a piac nem raktár. Tudom sokféleképpen lehet értelmezni, meg mindennek két oldala van stb... Nem irigykedem azokra sem, akik kemény 10évi jelenléttel "összekuporgatták" a horror tartalékot, csak nem látom értelmét hogy minek. Én is 10éve játszom, és az elmúlt 8évben egyszerüen nem volt szükségem sosem 10yardnál többre. (ehhez hozzá tartozik, hogy sokáig nem szerettem az A-csopit, és B-ből mindig töröltem. Amikor meg lehetett fordulni A-s megfelelt ország nélkül is, nah akkor az rövid ideig tartott:D )
Szóval inkább saját véleményekre lennék/lennénk kíváncsiak, mint arra milyen szellemesen lehet a más ötletét fikázni:)
Aztán egyszer csak lehet lesz olyan, ami mindenkinek tetszik...

richardka 08-05-2010 18:43

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259451)
Várom az ötleteket, hogyan tartassuk be a SZABÁLYT????

nem tetszik az alapötlet, ja hogy a szabályt hogy tartsuk be?? majd akkor érdemes beszélni róla ha a max. pénz lehet több mint 4,2 valamennyi milliárd

10 ezer hekin vagy azért kíváncsi lennék sereget ugyan hogy cserélnél, vagy mondjuk hogy töltöd fel magadat mondjuk egy 60%-os barakkal??
és nem is vagy kihegyezve
igy el elveszthetem az egészet ha éppen roszkor jön vissza, elég nagy a kockázat, ha az alap felállást nézem

semmi lehuzást nem irtam, én nem 1 éve játszom és nem vagyok profi se, mielőtt megsértödsz azért irom

RRRrrr 08-05-2010 19:00

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 259651)
nem tetszik az alapötlet, ja hogy a szabályt hogy tartsuk be?? majd akkor érdemes beszélni róla ha a max. pénz lehet több mint 4,2 valamennyi milliárd

10 ezer hekin vagy azért kíváncsi lennék sereget ugyan hogy cserélnél, vagy mondjuk hogy töltöd fel magadat mondjuk egy 60%-os barakkal??
és nem is vagy kihegyezve
igy el elveszthetem az egészet ha éppen roszkor jön vissza, elég nagy a kockázat, ha az alap felállást nézem

semmi lehuzást nem irtam, én nem 1 éve játszom és nem vagyok profi se, mielőtt megsértödsz azért irom

Ritkán sértődöm meg, egyébként sincs semmi baj azzal amit írsz.
Erre is van megoldás, pl ha kicsit sarkítjuk a dolgot, és senki nem tud teljes egészében sereget cserélni, akkor Neked sem lenne rá szükség.
Az, hogy egészet elveszítsd a jelenlegi helyzetben is megoldhatod ha kicsit figyelmetlen vagy, pl egy rosszul beállított ht elhasználja a piacot, aztán mikor belépsz látod hogy jön vissza a 100milla íjad, azt már nehéz megmenteni:)
Az meg hogy milyen életképes egy 60%os barakkal ellátott ori is csak nézőpont kérdése. Ha kis előnyt kapnának a varik/tolik A-ban a 30/30as elfeket se lenne nehéz kikezdeni annyira, hogy üthetők legyenek akár egy 45%barakkos gnómmal.
Szóval a változtatás mértéke befolyásolná, hogy milyen lenne egy "életképes" ország. Ezért nem tartom pl. értelmesnek az olyan hszt, hogy "próbáld ki most, és meglátod mi lenne..." mert ha mindenkinek ugyanolyan lehetőségei vannak, akkor nyilván hatalmas bukta lenne, ha nekiállnék próbálgatni egyedül. Ugyanakkor valószínű bármilyen újítással is el lehet lavírozni egy 60%os orkkal, csak max nem olyan hosszú távon. Minden a helyzettől, és a környéktől függ.
Pl.: A jelenlegi állapotban mindegy hányszor tudsz sereget cserélni az elf mocsárban, nem mész vele semmire...

Dew 08-05-2010 19:25

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259655)
Erre is van megoldás, pl ha kicsit sarkítjuk a dolgot, és senki nem tud teljes egészében sereget cserélni, akkor Neked sem lenne rá szükség.

tévedés... egy elfnek nincs szüksége seregcserére, de ha egy ork nem akarja, hogy beüssék akkor igenis kell pacit venni támadáshoz, ez egyből 1 piac, aztán ha visszajönnek, koptat, vesz íjat még egy piac, közben esetleg hazaér tartalék, még egy piac, aztán visszapakol, ha jött a sereg még egy piac, és már csak 1 van hátra!

Quote:

Az meg hogy milyen életképes egy 60%os barakkal ellátott ori is csak nézőpont kérdése. Ha kis előnyt kapnának a varik/tolik A-ban a 30/30as elfeket se lenne nehéz kikezdeni annyira, hogy üthetők legyenek akár egy 45%barakkos gnómmal.

persze, főleg nagy ponttávolságokból, jó sok készülivel, és egyszerűen újraveszi amit kell piacról.

Quote:

Ezért nem tartom pl. értelmesnek az olyan hszt, hogy "próbáld ki most, és meglátod mi lenne..." mert ha mindenkinek ugyanolyan lehetőségei vannak, akkor nyilván hatalmas bukta lenne, ha nekiállnék próbálgatni egyedül.

Miért ne? :) igazán tesztelhetnéd ezt a piacos dolgot... amikor jön vissza a cuccod jegyzetekbe írd fel, hogy -1 katipiac, -1 nyersipiac...., aztán a nap végén nézd meg, hogy hánnyal lépted túl a maximumot... ;) és ezt tesztelhetnéd egy aktív feles tolinál, aki mondjuk a lopott holmit próbálja eladni, mellette a tartalék is hazajön, meg amit nem vettek meg, és még kaját is vesz, vagy egy törpnél akinek hazaér az amit nem kellett másnak, aztán a frisset is kirakná...

RRRrrr 08-05-2010 19:40

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 259659)
tévedés... egy elfnek nincs szüksége seregcserére, de ha egy ork nem akarja, hogy beüssék akkor igenis kell pacit venni támadáshoz, ez egyből 1 piac, aztán ha visszajönnek, koptat, vesz íjat még egy piac, közben esetleg hazaér tartalék, még egy piac, aztán visszapakol, ha jött a sereg még egy piac, és már csak 1 van hátra!

persze, főleg nagy ponttávolságokból, jó sok készülivel, és egyszerűen újraveszi amit kell piacról.

Miért ne? :) igazán tesztelhetnéd ezt a piacos dolgot... amikor jön vissza a cuccod jegyzetekbe írd fel, hogy -1 katipiac, -1 nyersipiac...., aztán a nap végén nézd meg, hogy hánnyal lépted túl a maximumot... ;) és ezt tesztelhetnéd egy aktív feles tolinál, aki mondjuk a lopott holmit próbálja eladni, mellette a tartalék is hazajön, meg amit nem vettek meg, és még kaját is vesz, vagy egy törpnél akinek hazaér az amit nem kellett másnak, aztán a frisset is kirakná...

Már megint a kioktatás megy, inkább nem állok le magyarázni neked. Ugyanis én sem vagyok hülye, mint írtam játszom is egy jó ideje, hogy mindennel tisztában legyek ami a játékot érinti. Nem kéne lenézni, én sem teszem. (nem mindig;) )

Dew 08-05-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259661)
Már megint a kioktatás megy, inkább nem állok le magyarázni neked. Ugyanis én sem vagyok hülye, mint írtam játszom is egy jó ideje, hogy mindennel tisztában legyek ami a játékot érinti. Nem kéne lenézni, én sem teszem. (nem mindig;) )

Nem értem miért kerülöd meg a válaszadást, reagálást azzal, hogy "kioktatnak", vagy mit tudom én. Valamint szerintem ne azzal bizonyíts, hogy mikor kezdtél játszani, vagy mekkora a tartalékod...

RRRrrr 08-05-2010 19:49

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 259663)
Nem értem miért kerülöd meg a válaszadást, reagálást azzal, hogy "kioktatnak", vagy mit tudom én. Valamint szerintem ne azzal bizonyíts, hogy mikor kezdtél játszani, vagy mekkora a tartalékod...

Leírtam már mindent, mondd melyik részét nem érted? Vagy tegyél fel új kérdést, és válaszolok rá legjobb tudásom szerint:P

Arty 08-05-2010 20:02

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259650)
Valószínű itt sokan félreértik (akarva/akaratlanul) a témát. Nem az a cél, hogy megszüntessük a tartalékokat. Valami olyasféle egyensúlyt kéne létrehozni, hogy akinek már most horribilis készlete van, az ne tudja hátráltatni a többiekket vele. (pl. senkinek nem tetszett, hogy rendszeresen elúsztatták a tekiket mondjuk G-ben, és bejött az újrázás korlátozása téma, ami szerintem természetes) Azt is valószínűnek tartom, hogy soha az életben nem lesz szüksége senkinek 500millió íjászra, mégis ...

Az lehet hogy az 500 millió íjászból vegyek ha kell? Vagy az csak az övé?
Elúszott a teki? Piac nem raktár :D
Ez jó úgy ahogy így most van. Ennyi erővel az utalgatások ellen is lehetne lázadni, mert annál nagyobb jksz nincs is...
No és a lényeg. Aki össze tud 500.000.000. íjászt harácsolni, az lazán megveszi mielőtt visszajön azt kész... Aki itt beszopná, az a kisember, aki el akarta adni de nem vitték.
Horribilis készleteknek még a határát sem súroltam soha, így nem tudom hogy a megadott maximumok feletti pénz, teki stb egyből ugrik az országból vagy körváltásnál? HA csak körváltásnál, akkor ezt már meg is lehet oldani.

RRRrrr 08-05-2010 20:10

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 259666)
Az lehet hogy az 500 millió íjászból vegyek ha kell? Vagy az csak az övé?
Elúszott a teki? Piac nem raktár :D
Ez jó úgy ahogy így most van. Ennyi erővel az utalgatások ellen is lehetne lázadni, mert annál nagyobb jksz nincs is...
No és a lényeg. Aki össze tud 500.000.000. íjászt harácsolni, az lazán megveszi mielőtt visszajön azt kész... Aki itt beszopná, az a kisember, aki el akarta adni de nem vitték.
Horribilis készleteknek még a határát sem súroltam soha, így nem tudom hogy a megadott maximumok feletti pénz, teki stb egyből ugrik az országból vagy körváltásnál? HA csak körváltásnál, akkor ezt már meg is lehet oldani.

Van is lázadás az utalgatások ellen is:) Csak megoldás nincs még arra sem. Mint ahogy írtad, a kisember khm...jár pórul az ilyennel. Mint tudjuk, a kis emberek vannak többen, ezért talán nem rossz dolog az Ő érdekeiket (is) védeni. A maximumok feletti dolgok azonnal eltünnek.
Ahogy Süti is mondta, akár maradhat így is minden ahogy van, csak vegyük ki a súgóból, a piac nem raktár kifejezést, vagy pontosítsuk azt mit is jelent...

Artúr 08-05-2010 20:26

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259648)
Szerintem mindenen érdemes gondolkodni, de mivan ha bemegyek pusztira valakihez és lerombolok 50barakkot? Akkor kinek az egysége megy el piacról? :)

Senkié. Csak nem tehetsz ki újabb egységet.

Takanohana 08-06-2010 08:21

Hogy az A-ban mit okozna a javaslat, azt már sokan leírták, de nem csak az A-ból áll a játék. Lenti csoportban is kell valamennyi tartalék, anélkül nehéz boldogulni. Ha a piacon nem tarthatod, akkor nyilván az országban van, és fosztható-lopható. Tolvaj orik megszaporodnának, hadi mást sem csinálna, mint próbálná visszafosztani, amit tolik ellopnak tőle, termelni senki nem akarna, mert úgyis ellopják, egy idő után tolik sem nagyon tudnánnak mit lopni, mert nem termel senki. Piacon nem lenne áru, ha nincs termelés, mindenki önellátásra állna be, és egy Sim City klónná válna a játék.

Tsobi 08-06-2010 08:46

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 259702)
Hogy az A-ban mit okozna a javaslat, azt már sokan leírták, de nem csak az A-ból áll a játék. Lenti csoportban is kell valamennyi tartalék, anélkül nehéz boldogulni. Ha a piacon nem tarthatod, akkor nyilván az országban van, és fosztható-lopható. Tolvaj orik megszaporodnának, hadi mást sem csinálna, mint próbálná visszafosztani, amit tolik ellopnak tőle, termelni senki nem akarna, mert úgyis ellopják, egy idő után tolik sem nagyon tudnánnak mit lopni, mert nem termel senki. Piacon nem lenne áru, ha nincs termelés, mindenki önellátásra állna be, és egy Sim City klónná válna a játék.

Ha a vagyonom alsó szinteken nem haladja meg a maxpénzt, akkor legtöbbször otthon tartom azt, kp-ban. Lefosztani csak olyan ritka esetekben tudnak, ha kimarad egy-egy távol, egyébként kedvünk szerint vagy pattan a sereg, vagy kap vissza többet a nyakába. Ha a körülmények adottak, akkor majd' minden esetben termelünk, ha közülünk senki nem tervez A-s kalandozást, akkor a piacra.

Ez a forgatókönyv szerintem nem változna, szóval a Sim city-s riogatás nem egészen állja meg a helyét. :)

Takanohana 08-06-2010 09:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 259703)
Ha a vagyonom alsó szinteken nem haladja meg a maxpénzt, akkor legtöbbször otthon tartom azt, kp-ban. Lefosztani csak olyan ritka esetekben tudnak, ha kimarad egy-egy távol, egyébként kedvünk szerint vagy pattan a sereg, vagy kap vissza többet a nyakába. Ha a körülmények adottak, akkor majd' minden esetben termelünk, ha közülünk senki nem tervez A-s kalandozást, akkor a piacra.

Ez a forgatókönyv szerintem nem változna, szóval a Sim city-s riogatás nem egészen állja meg a helyét. :)

Arról írsz, ami most, jelen körülmények között van. Ha a fél csopi tolikból állna, és a termelésetek 90%-át azonmód ellopnák, akkor is ezt csinálnátok? Ha az alattatok lévő összes hadis a pénzetekre hajtana, és arra hiénázna mindenki, nem földre, meddig lenne tartalékotok?

Én nem riogatok semmivel, leírtam, szerintem mit váltana ki, ha a javaslat átmenne. Könnyen lehet, hogy nincs igazam. Szóval sem mondtam, hogy nem lehetne játszani, vérprofik nyilván ezt a helyzetet is játszva megoldanák, aki meg kevésbé profi, az alkalmazkodjon, ahogy tud.

Egyébként, azon kívül, hogy kötözködsz, ezek szerint a javaslat mellett tetted le a voksod?

Tsobi 08-06-2010 09:22

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 259706)
Arról írsz, ami most, jelen körülmények között van. Ha a fél csopi tolikból állna, és a termelésetek 90%-át azonmód ellopnák, akkor is ezt csinálnátok? Ha az alattatok lévő összes hadis a pénzetekre hajtana, és arra hiénázna mindenki, nem földre, meddig lenne tartalékotok?

Én nem riogatok semmivel, leírtam, szerintem mit váltana ki, ha a javaslat átmenne. Könnyen lehet, hogy nincs igazam. Szóval sem mondtam, hogy nem lehetne játszani, vérprofik nyilván ezt a helyzetet is játszva megoldanák, aki meg kevésbé profi, az alkalmazkodjon, ahogy tud.

Egyébként, azon kívül, hogy kötözködsz, ezek szerint a javaslat mellett tetted le a voksod?

Maga lenne a mennyország, ha a fél csoport tolikból állna, játszi könnyedséggel lehetne haladni (értsd: könnyebben, mint most). :) 20-30 bankkal, esetleg egy kereskedő személyiséggel próbálja már meg bárki elvinni a pénzemet. :)

Nem kötözködni akartam, csak felfestettél egy elég rémisztő jövőképet, ami nem teljesen állta meg a helyét, ezt gondoltam kijavítani.

A javaslatot továbbra sem támogatom, azt próbáltam csupán hangsúlyozni, hogy a bekerültével sem lenne vége a világnak, csupán a lehetőségek tárházát csappantanánk meg.

Takanohana 08-06-2010 09:37

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 259708)
Maga lenne a mennyország, ha a fél csoport tolikból állna, játszi könnyedséggel lehetne haladni (értsd: könnyebben, mint most). :) 20-30 bankkal, esetleg egy kereskedő személyiséggel próbálja már meg bárki elvinni a pénzemet. :)

Nem kötözködni akartam, csak felfestettél egy elég rémisztő jövőképet, ami nem teljesen állta meg a helyét, ezt gondoltam kijavítani.

A javaslatot továbbra sem támogatom, azt próbáltam csupán hangsúlyozni, hogy a bekerültével sem lenne vége a világnak, csupán a lehetőségek tárházát csappantanánk meg.

Csak azt nem írtad meg, hogy miért nem állja meg a helyét. Amire hivatkozol, az mindig a jelenlegi helyzetet veszi alapul. Hadis vagy, kereskedő, 20-30 bankkal. Ebből nem lesz annyi pénzed, hogy ütések után beépíts, beképezz. És most ne azt a helyzetet vedd alapul, hogy eleve van nagy tartalékod, azt össze is kell szedni. Gondold végig, regisztrálás, vagy újrázás után miből szedsz össze tartalékot, és persze ne a mostani feltételeket vedd, hanem azt, hogy nincs piacon tárolás. tekit írsz? piacon nem tarthatod, oriban van. minél több van, annál jobban kopik. eladod, és van bankod is, hogy védje a pénzt, meg persze sok könyvtárad, mert írsz, kevés a védelmed, lefosztanak. Hadd ne menjek végig minden pénzszerző módon.

de tegyük fel, szereztél tartalékot, profi vagy, megoldod. kiépülsz hadira (már az is csoda, hogy miből, mert hiába van pénzed, ha a piacon nincs nyers, nem termel senki a sok lopás miatt) utána jön maga a menyország, hisz hadisként rakétaként nyomulsz a sok toli között. a gyújtás és rengetés visszaépítését meg a szerzett területek beépítését meg nem tudom, miből oldod meg.

Nem akarok ám sokat rugózni ezen a témán, talán nem lenne Sim City mégsem. Azért bátorkodtam vitába szállni, mert a te érved lényegében az volt, hogy ha most működik valami, akkor ugyanúgy működni fog megváltozott körülmények között is.

Arty 08-06-2010 09:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 259708)

De ha nem lenne 1-2 100K kő agyag fa a piacon, elkezdenéd felütni magad, hiába a 30 bankod meg a rengeteg pénzed, nem lesz alapanyagod épülni. Nézz már meg egy szövit ahol pl 3 óriás van... Mennyi anyag kell már épülni. Ha nem forog a piacon 10-20-100 ezres tételben, időnként megrekednének alapanyaghiány miatt. És ha mindenki bukik a visszajövőből, akkor nem fog a piacon forogni. Lesz pár mf törpe akik felhúznak felfedezve a többi meg kínlódhat. Kb olyan lesz mint hétvégi. Csak törpe különben bukta. Ha ez a célotok rajta, de sokan nem fognak így játszani, én biztos hogy nem.

Xeper 08-06-2010 10:58

Ha jól értem, eddig ott tartunk, hogy a piacról hazatérő áru kopjon, hogy ne lehessen tartalékot képezni, mert az jó, mindenkinek van esélye játszani. Azon az apró részleten átsiklottunk, hogy hogyan is tudna bárki egy bunker országot valaha beverni, hiszen majdcsak kialakul valamilyen más stratégia. Láthatóan apróság, hiszen már tolikkal és varikkal is lehetne játszani, dejó is lesz ez nekünk! Újabb aprósággal nem sikerült ezzel kapcsolatban számolni: a ponttávolságokkal, körtávolságokkal. Hogyan ívelsz át egy nagyobb országgal pl csupán 10k pontot, hogy egy kicsit is tudd tolikkal zaklatni, vagy ne csak 50%-kal több varázslóval nézhess be hozzá, akkor is egyetlen rengésre? Lefelé bebontasz, majdcsak kitermeled magadnak azt a 600 heki építéséhez szükséges nyerset -vagy ne is támadj lefelé, Akkor menjünk fölfelé! 50k egységet én 3 nap alatt képzek le... tartsam az országomban? Akkor a seregemnek nincs hely. Tegyem piacra? Akkor kopni fog, nem 3 nap alatt hozom össze. Ne fokozzak, hanem fedezzek mellé? Napi képzésból kb 5 hektárt tudok fedezni, úgyhogy kb 40 nap alatt fogok mellé jutni -ha ő nem fedez, hogy tartsa a ponttávot.

Lássátok be, hogy nagyon sok sebből vérzik a javaslat, nem lehet ezeket a dolgokat annyival elintézni, hogy más stratégiákkal biztosan működni fog a játék!

RRRrrr 08-06-2010 12:37

Az a baj abból indultok ki, hogy azonnal megszűnne a termelés blablabla ha bevezetnénk ezt. Először is, már nem csak én mondtam hanem más is, hogy ez egy nagyvonalakban felvázolt ötlet. Egyáltalán nem az a cél, hogy ne érje meg termelni. Ti meg rögtön abból indultok ki, hogy azonnal itt a világvége mert senki nem termelne.
Eleve nem csak 1db ötlet volt, a legtöbben meg csak egy véletlenszerűen mondott 10%on lovagolnak...

reichz 08-06-2010 12:39

én sem hiszem , hogy kopni kellene az árúnak a piacon viszont valamiféle szabályzás szükséges volna.Több alkalommal tapasztaltam már nem csak Az A ban hanem más szinteken is , hogy egyszer csak kiérkezik egy hatalmas mennyiségű áru a piacra az addigi ár töredék részéért de a mennyisége miatt felvásárolhatatlanul.Ez azt eredményezi ,hogy a többi árú ami kint volt a piacon a rablók martalékává válik.Nem egy nem két ország válik ilyenkor gyakorlatilag földönfutóvá holott ő nem túl magas áron rakta ki a tartalékait.
erre kellene megoldást találni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő.

Ati 08-06-2010 12:42

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 259738)
én sem hiszem , hogy kopni kellene az árúnak a piacon viszont valamiféle szabályzás szükséges volna.Több alkalommal tapasztaltam már nem csak Az A ban hanem más szinteken is , hogy egyszer csak kiérkezik egy hatalmas mennyiségű áru a piacra az addigi ár töredék részéért de a mennyisége miatt felvásárolhatatlanul.Ez azt eredményezi ,hogy a többi árú ami kint volt a piacon a rablók martalékává válik.Nem egy nem két ország válik ilyenkor gyakorlatilag földönfutóvá holott ő nem túl magas áron rakta ki a tartalékait.

Én úgy érzem, hogy ennek sokkal sűrűbben kellene előfordulnia. A piac nem raktár.

Xeper 08-06-2010 12:43

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 259738)

Pontosan ezt jelenti az, hogy a piac nem raktár!

Xeper 08-06-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259737)
Az a baj abból indultok ki, hogy azonnal megszűnne a termelés blablabla ha bevezetnénk ezt. Először is, már nem csak én mondtam hanem más is, hogy ez egy nagyvonalakban felvázolt ötlet. Egyáltalán nem az a cél, hogy ne érje meg termelni. Ti meg rögtön abból indultok ki, hogy azonnal itt a világvége mert senki nem termelne.
Eleve nem csak 1db ötlet volt, a legtöbben meg csak egy véletlenszerűen mondott 10%on lovagolnak...

Nem szűnne meg a termelés, de akárhány %-ot határozol meg kopásnak, nem fogja megérni erősen termelni, mert mindet nem fogják soha megvenni. Mindenképpen lesz egy limit, ami fölött nem éri meg termelni, és mindennek az ára emelkedni fog -aki kicsiben játszik most, az ebben a helyzetben is szívni fog, emiatt.
Nézd meg a valóságban, ha tisztán érvekkel nem lehet veled vitatkozni:
online piacterek, mint pl a teszvesz, vagy a vatera: tételenként fizetendő díjak, most pedig az adóhatóság figyelme miatt visszaesett az ott üzletelők száma, a kereskedők panaszkodnak. Szerintem nem szerencsés ilyet behozni a Hódítóba, éppen elég az a veszteség, amit tisztán a piaci versenyhelyzet (reichz által említett rablóbanda) miatt szenvednek el a játékosok. Jelenleg a piac az egyik legérdekesebb (és egyértelműen az egyik legfontosabb) része a játéknak, pezsgő élettel, sok lehetőséggel, ezt ne tegyük tönkre!

All times are GMT +1. The time now is 20:26.