Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség lopások ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=430)

Bogár 07-14-2006 09:10

már van 1 ilyen személyiség. igaz, az +10%-ot kap... viszont képzelj el egy olyan hadist, akinek van harcos meg vandál személyisége is... mészárolna, mint állat, szvsz igazságtalanul sokat (a többiekhez képest).

-Fegya- 07-14-2006 13:31

Pillanatnyilag nekem a legjobban tetszik, hogy ne történjen semmi. Tuvalu pár hónap múlva megkapja a kék tizesét. Szerintem elég előny neki és követőinek a 9 személyiség és a dicsőség, hogy kék tizesük van. Azt hiszem, hogy azok, akiknek 6 vagy több személyiségük van, akkor kezdték a körbejárást, amikor ez még hátrányt jelentett. Nem hiszem, hogy abbahagynák azért, mert további előnyt már nem jelent. Éppen elég előny a 9 személyiség. Feltételezem, hogy a több személyiségű orik gazdái racionálisan döntenek, ezért minden újabb személyiség kevesebbet erősít az országon, mint az előző személyiség. Az utolsó választható személyiség (a 9.) már alig erősít valamit. Jól beleillik ebbe a sorba, hogy a 9. után már semmi erősítés sem lesz.

Zou ötlete is tetszik a következő megszorításokkal:
-A 9-s lefordulás után egyetlen személyisége és 1 választott plusz faji varija lenne.
-Minden csoportból a top 5%-ból juthatna csak tovább.
-Kötelező lenne az 1A-ból fordulni. Fordulás után újabb személyiséget kapna.

Senki 07-14-2006 13:48

Nekem is tettszik Zou ötlete, de nem top5%ra engedném meg, hanem 10%ra.. rengeteg a termelő ori a csoportok tetején és aki közéjük menne esetleg, azt elintézik rövidúton, vagy pedig termelni kell közéjük menni és megszervezett módon területet növelni, és nem szeretem az ilyen kiskirálykodást... 10%ba is elég kemény feljutni helyenként, és nem kerül az ember nem fair helyzetbe vele...

-Fegya- 07-14-2006 14:05

Quote:

Originally Posted by Senki
Nekem is tettszik Zou ötlete, de nem top5%ra engedném meg, hanem 10%ra.. rengeteg a termelő ori a csoportok tetején és aki közéjük menne esetleg, azt elintézik rövidúton, vagy pedig termelni kell közéjük menni és megszervezett módon területet növelni, és nem szeretem az ilyen kiskirálykodást... 10%ba is elég kemény feljutni helyenként, és nem kerül az ember nem fair helyzetbe vele...

Igazán az a probléma evvel az ötlettel, hogy vajon azért a pár emberért, akik megszerzik a kék 10-t, érdemes-e ennyit programozni. De ez legyen a készítő problémája...

aúú 07-14-2006 14:47

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
-Kötelező lenne az 1A-ból fordulni. Fordulás után újabb személyiséget kapna.

Ennek nem lenne sok értelme... lefordítom az orimat az top-ból és feljövök a másikkal, amit a klánom többi tagja, aki fent maradt, megtápol amennyire az lehetséges és pillanatokon belül ott vagyok megint, ahol voltam.... míg azok, akik nincsenek ebben a helyzetben, csak integetnek utánam...

-Fegya- 07-14-2006 15:13

Quote:

Originally Posted by aúú
Ennek nem lenne sok értelme... lefordítom az orimat az top-ból és feljövök a másikkal, amit a klánom többi tagja, aki fent maradt, megtápol amennyire az lehetséges és pillanatokon belül ott vagyok megint, ahol voltam.... míg azok, akik nincsenek ebben a helyzetben, csak integetnek utánam...

Ha top 5% jutna tovább, akkor tulajdonképpen szinte csak azok tudnak a 9. személyiség után körbejárni, akiknek van orija az 1A topban és van másik kis körbejáró orijuk.
Akármit is mondsz, nehezebb az 1A top 5%-ba bejutni, mint ottmaradni és B-ből fordulni.
Akiket tápolnak, azoknak persze könnyebb, de a tápolás független attól, hogy fordulsz-e a top 5%-ról.

Ati 07-14-2006 16:22

Quote:

Igazán az a probléma evvel az ötlettel, hogy vajon azért a pár emberért, akik megszerzik a kék 10-t, érdemes-e ennyit programozni. De ez legyen a készítő problémája...

Ugyanez a kérdés más megközelítésből: nem lenne-e érdemes lassan ezeknek az embereknek végre elkezdeni JÁTSZANI? :) Én nem hiszem el, hogy aki 1000 kör alatt fellép, az akárcsak egyszer is belekerült volna egy IGAZI szöviháborúba, vagy bármi komolyba.

aúú 07-14-2006 19:26

Quote:

Ha top 5% jutna tovább, akkor tulajdonképpen szinte csak azok tudnak a 9. személyiség után körbejárni, akiknek van orija az 1A topban és van másik kis körbejáró orijuk.
Akármit is mondsz, nehezebb az 1A top 5%-ba bejutni, mint ottmaradni és B-ből fordulni.
Akiket tápolnak, azoknak persze könnyebb, de a tápolás független attól, hogy fordulsz-e a top 5%-ról.

Ez így szép is lenne, ha nem az 1/a-s dolgot idéztem volna be... ott ugyanis nem független a tápolástól, mert 1 orit akár 9-en is tudnak segíteni (hogy a saját klánom példájánál maradjak, ha én orit cserélek ott, akkor 8-an) és símán be tudnék kerülni a top 5-be, míg egy másik átlag játékos tutira nem tudná ugyanezt megcsinálni...

Zounok 07-15-2006 06:17

Sziasztok!

Látom azért az ötlet megfogta a fantáziátokat, vagyis érdemes rajta csiszolni,elgondolkodni...de a + 1 faji specvari akkora előny, amit csak igen szigorú feltételek mellett szabadna engedélyezni és csak olyanoknak, mint írtam is, akik bizonyították, hogy megérdemlik.... és itt nem a Tuvalu -féle orikra gondoltam....

a 9. személyiség után lenne egy választható modul...az ori gazdija nyilatkozna, hogy kíván-e tovább pörögni az orijával, további (+1 faji specvari), vagy marad neki a kék 10-es és slussz...

ha további specvarit akar szerezni, akkor kötelezi magát, hogy csak abban az esetben léphet tovább egy adott szintről, ha teljesíti a szigorú követelményeket ! (ez megbeszélés kérdése)...

és innen kezdve nem tudna továbblépni egy adott szintről, csak ha meg van neki a követelmény...ha így végigcsinálja az 5 szintet, akkor igenis megérdemli a +1 specvarit....

az 5let onnan jött, hogy a kék 9-es után is legyen motiváció, az igazán jó játékosoknak legyen miért küzdeni, az orijuk pedig erősebb lehessen az olyanok orijainál, akik csak felfedezgetésekkel megcsinálják a kék 10-est, de valódi tudás, játék nincs mögötte...

Várom a további javaslatokat:)

Zou

Zounok 07-15-2006 06:22

Ha pedig azt választja, hogy marad neki a kék 10-es, akkor ne kapjon további kék számot, akkor a max. a 10-es legyen neki....utána kénytelen lesz VALÓBAN játszani!

Zounok 07-15-2006 06:29

Utólag elnézést kérek Tuvalutól ( őt név szerint említettem) és a követőitől, nem ellenük szület szerintem egyetlen javaslat sem, hanem inkább a játék érdekében...

Nekem pl.az összes orim kék 3-as... és ebben a játékban azt hiszem sokan vannak olyanok rajtam kívűl is, akik évek óta játszanak, nem csak Tuvalu...azt az időt, amit ő ráfordított az orijára és a rohanásra ( tisztelet a ráfordított időért neki), azt más a valódi játékra költötte...... én speciel vagy 4 éve folyamatosan ott vok az 1/A-ban...könnyű kiszámolni, hogy hol tarthatnék pl. én is....de sokan vannak ezzel így....

és miután majd mindenki ( aki akar) elér a 9-eshez, utána honorálni kellene azt a szándékot, ha valaki valóban játszani akar, ez által akar hírnevet szerezni magának....

Zou

Zounok 07-15-2006 06:39

Szerinet az 1/A-ban lehetne az 5% TOP...aki meg akarja szerezni a specvarit plusszban, az küdje be magát oda!!!! Nem 1000 kör lesz neki, az tuti, henem sokkal több, de legalább játszana!!! Ha pedig egy klán segíti ebben, akkor segítsék, ráköltenek erre vagy 80 mrd-ot, mire addig felviszik....nem tudom megéri-e egy klánnak ez......és ne lehessen ezzel az orival a 2/B-ből fordulnia az illetőnek, csak az 1/A-ból szerinetm ! Aki idáig eljut (egyelőre ugye egy emberke tart itt), az tegye ezt meg...

BeeLord 07-15-2006 10:15

Mondjuk ezen küzdelmekhez nem jön rosszul egy sziesztás ork:)

Láma 07-15-2006 10:23

Na és a tükörvaris fél-elf kit nem lop át?:)

János 07-19-2006 20:35

Szerintem lehetne egy építész személyiség, aminek eleme lehetne: gyorsabb építés, és/vagy kevesebb nyersiigény, és/vagy védelem a toli/vari/(hadi) akciók ellen.
Pl. minden akció 25%-kal kevesebb épületét pusztítja el (bár ez a személyiség főleg az óriásnak kedvezne ami nem biztos, hogy jó, így lehet hogy nekik nem kellene engedni a felvételét)

Milán™ 07-19-2006 20:41

Quote:

Originally Posted by János
Szerintem lehetne egy építész személyiség, aminek eleme lehetne: gyorsabb építés, és/vagy kevesebb nyersiigény, és/vagy védelem a toli/vari/(hadi) akciók ellen.
Pl. minden akció 25%-kal kevesebb épületét pusztítja el (bár ez a személyiség főleg az óriásnak kedvezne ami nem biztos, hogy jó, így lehet hogy nekik nem kellene engedni a felvételét)

A 25% pont hogy nem az óriásnak segítene a legjobban hanem a gnómnak a gyújtogatással szemben:)

János 07-19-2006 20:44

A gnómot lehet emberre/varira is tolizni, az óriást nem, így az óriás tényleg gyakorlatilag teljesen védett lenne, amúgy igaz, hogy a tekivédett fajoknak többet számít, hisz a másikat kitekized és kész

Milán™ 07-19-2006 20:58

Quote:

A gnómot lehet emberre/varira is tolizni, az óriást nem, így az óriás tényleg gyakorlatilag teljesen védett lenne, amúgy igaz, hogy a tekivédett fajoknak többet számít, hisz a másikat kitekized és kész

Az óriás már így is nagyon védett, nehéz legyűrni, de egy gnómot felgyújtanak azt gyakorlatilag annyi neki, szal hidd el gnómnak jönne a legjobban az a 25%:)

Csokibácsi 07-19-2006 21:07

Quote:

Óriással ezt a személyiséget venném fel az utolsók között.

laziga 07-29-2006 06:17

én meg azt mondom hogy akinek meg van a 9 személyisége az a következö fordulonál ne kék hanem piros jelzéssel forduljon és ne könnyitsük hanem nehezítsük neki a játékot mert elvégre neki má csak rutin annyi személyiséggel a végén még elunják tegyük kihivássá nehzitsük és legyen a cél a tisztelet hogy olyan maságba jut el ahova más nem tud de ehez nehezíteni kell mert különben minde idiota seggelös bolond meg csinálja.

Kubbi 11-03-2006 23:14

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 26097)
én meg azt mondom hogy akinek meg van a 9 személyisége az a következö fordulonál ne kék hanem piros jelzéssel forduljon és ne könnyitsük hanem nehezítsük neki a játékot mert elvégre neki má csak rutin annyi személyiséggel a végén még elunják tegyük kihivássá nehzitsük és legyen a cél a tisztelet hogy olyan maságba jut el ahova más nem tud de ehez nehezíteni kell mert különben minde idiota seggelös bolond meg csinálja.

A piros számmal, és a nehezítéssel egyet értek. De az utolsó 2sorral már nem.

Med 11-05-2006 18:53

...elnézést, ha megsértem néhányótokat, de végigolvasva ezt a topikot (aminek létjogossága vitathatatlan), elkomolytalankodjátok...
Ami azt illeti, az ilyen mondatoktól, mint:

"Van bőven elég személyiség így is."

meg:

"De az nekem nem lesz jó"

(bocs, ha nem szószerinti az idézet, de nem akarok jogsértő lenni ;))

Szóval az ilyen mondatoktól borsózik a hátam...
De ez a többi topikban is általános hozzáállás/jelenség sajnos...

1. Még mindig egy barlangban kéne kőből kereket farigcsálnunk és őriznünk kéne a tüzet, ha általában érvényesülne ez a "jóvanezígybakker meee bonyolútlessz"-attitűd...
2. akinek van egy öngyújtója, az ne úgy gyújtson tüzet, hogy kiveszi belőle a tűzkövet és hozzácsapdossa a küszöbhöz...

Szóval ha tényleg a legjobbat akarjátok, ami a lehetőségekből, ötletekből telik, akkor FEJEZZÉTEK BE A NYAVAJGÁST, tiszteljétek meg azzal az ötlet(ek) gazdáit, hogy komolyan veszitek a problémákat és KONSTRUKTÍV MÓDON járuljatok hozzá JAVASLATOKKAL az elhangzottakhoz...

NEm félni kell a változástól, hanem betonbiztosan kezelni és jól megalapozni...

Ami ezt a topikot illeti:
- igenis, néhány új személyiség szerintem is feldobná a játékot, már csak azért is, mert a jelenlegiek igen nagy arányban csak erősítik az amúgy is meglévő oriprofilt (pl egy hadis harcos... mekkora fantázia...), kivéve mondjuk a kereskedő és a túlélő.
- rengeteg szellemes javaslat hangzott el itt eddig is, aminek egy része bizony komolyan vehető lenne
- az egész személyiség művelet néhány plusz függvényt és változót jelentene csak a készítőknek (mint a már meglévő személyiségeknél is)
- akinek pedig ez a plusz függvény akkora problémát okoz egy támadás kiszámolásánál, az kezdjen el mély légzésekkel a jelenre koncentrálni és - higgye el! - az Erő segíteni fog... :d

Mégegyszer elnézést a nyers modoromért, de ennek az országnak (és itt most a sorszám nélküli Magyarországra gondolok) pont ez a hozzáállás a legnagyobb problémája...

És akinek nem inge, ne vegye magára
("égető, mint Nessus vére")

Kubbi 11-05-2006 19:08

Quote:

Originally Posted by Med (Post 41004)
...elnézést, ha megsértem néhányótokat, de végigolvasva ezt a topikot (aminek létjogossága vitathatatlan), elkomolytalankodjátok...

Az értelmes javaslatokat mindig támogatja a nagytöbbség. Szerintem.;)
Az értelmetlent meg...

De hogy legyen értelme is a beírásomnak, nem tudom, volt-e ilyen javaslat, de megteszem a tippem. :)
Felfedező- Több földet tud felfedezni, vagy valami...

Med 11-08-2006 13:18

kezed elhalni ez a topik, pedig érdemes témát feszeget szerintem...

Ahogy újraolvasom, találni benne olyan ötleteket, ami illik a zsemélyiségek sorába, és nem már meglévő képességeket hatványoz, hanem specifikus.

Ilyen pl. az ÉPÍTŐ - mindent a fele idő alatt építene és mondjuk x%-kal kevesebb nyersiből..
Vagy ott van a FELFEDEZŐ - x%-kal kevesebb katonából, pénzből...

Nekem ezek jutottak most eszembe:
- ŐRMESTER (vagy KIKÉPZŐ): fele annyi idő alatt minden (asszem a törpék is gondolkodóba esnének, hogy mit válasszanak ;)
- ÍRNOK: 50%-kal több tekit ír minden könyvtára

Smooth Scroller 11-08-2006 16:11

- ÉPÍTŐ: mindent a fele idő alatt építene és mondjuk x%-kal kevesebb nyersiből...
- FELFEDEZŐ - x%-kal kevesebb katonából, pénzből...
- KIKÉPZŐ: fele annyi idő alatt minden

jo 5letek, de brutalisan erosek. kepzeld el akinek mar van 5-6 szemelyisege. ok mar amugyis profik, gondoljunk bele, milyen brutko orik lennenek ennyi mindennel felszerelve (+tudos).

reszemrol annyi, hogy jok a javaslatok tipusa, de nagyon erosek az ertekek.
az a "fele", meg a "dupla"... az nagyon sok.

Med 11-08-2006 18:00

rendben, finomítsuk :)

(és a többszemélyiséges problémával egy másik topic úgyis foglalkozik - talán abba az irányba billen, hogy aki elér egy határt, annak nehezebb lesz...)

solven 11-08-2006 18:06

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41807)
reszemrol annyi, hogy jok a javaslatok tipusa, de nagyon erosek az ertekek.
az a "fele", meg a "dupla"... az nagyon sok.

Igen ezek tényleg durvák egy kicsit, de pl lehetne finomítani azzal hogy nem fele annyi idő alatt, hanem mondjuk 2-3 körrel gyorsabb az ÉPÍTŐ és a KIKÉPZŐ esetében

Vagy a kiképzőnél még annyit hogy 10% helyett mondjuk lakosságának 15% lehet kiképzés alatt...

Persze a felfedezőnél szintén lehet csökkenteni a szükséges katona és pénzmennyiséget, de itt is lehetne hogy kpl az ország területének 15% lehet felfedezés alatt.

Med 11-08-2006 18:17

...legyen akkor mondjuk 3 körrel gyorsabb az építkezés (a számokat az alapján írom most, hogy mennyi lenne az alsó határ, amiért én bevállalnám a személységet...) - így túlórában mondjuk 6 kör, ez elég értékesnek hangzik, hogy lecseréljem a jelenlegi személyiségemet bizonyos csopikban.

a képzésre én szintén gyorsaságot javasolnék, nem számszerűséget - használhatóbb lenne, ha hamarabb fel lehetne töltődni vele egy háborúban, mintha csak piacolok és mennyiségre megyek. Szóval szívesebben látnám ott mondjuk azt, hogy minden képzés és továbbképzés 20 helyett csak 12 kör normális esetben (nyilván a faji sajátságok erre jönnének rá.)
- ez nem lenne vészes, ha belegondoltok: azért ez csak egy potenciál, ahhoz, hogy valaki ki tudja használni, iszonyatos mennyiségű fegyver kell, ahhoz meg fém, stb.- tehát nem lenne olyan egyszerű, és a piacon is nagyobb értéke lenne ezeknek....

Harcosok 11-08-2006 18:46

[quote=Med;41754]

- ŐRMESTER (vagy KIKÉPZŐ): fele annyi idő alatt minden (asszem a törpék is gondolkodóba esnének, hogy mit válasszanak ;)

Fullra brutál lenne:D
4körönként tudnak rá ütni de ő 5kör alatt uj sereggel áll már:)Mondjuk egy törpe:DUgyhogy szerintem ez így rossz!!!

Med 11-08-2006 20:31

[quote=Harcosok;41926]
Quote:

Originally Posted by Med (Post 41754)

Fullra brutál lenne:D
4körönként tudnak rá ütni de ő 5kör alatt uj sereggel áll már:)Mondjuk egy törpe:DUgyhogy szerintem ez így rossz!!!

ezen már én is túlléptem ;)

Kubbi 11-08-2006 22:23

Az építőnél, meg ott az ork... :o
Mi lenne ott? :D

Med 11-09-2006 06:44

számold ki ;) (lehet, hogy többen játszanának orkkal is...)

Szecsa 11-09-2006 08:47

Csak az epites miatt kicsit erős lenne, hogy arra váltanak :)
Meg nonsens lenne hogy 4-5 kör alatt épít.

Med 11-09-2006 08:53

...annyira nem kell félni, gondoljatok bele:
- ha nem adunk olyan paramétereket, ami miatt érdemes választani, fölösleges az egész felhajtás
- ha pedig megadjuk, attól még nem mindenki lesz építő, hiszen annyi jó egyéb személyiség van, amit nem fognak beáldozni az orik... (és a legtöbben nem kékszámosok, ezt se felejtsétek el :))

szóval nem annyira nonszensz 5 kör alatt építeni... ezt úgyis csak egy faj tud majd, HA EZT VÁLASZTJA. És ehhez kell ám nyersi, úgyogy vannak előfeltételei az építésnek, nem lehet nyakra főre...

no para, guys!

Valezius 11-09-2006 09:14

Quote:

Originally Posted by Med (Post 42071)
...annyira nem kell félni, gondoljatok bele:
- ha nem adunk olyan paramétereket, ami miatt érdemes választani, fölösleges az egész felhajtás
- ha pedig megadjuk, attól még nem mindenki lesz építő, hiszen annyi jó egyéb személyiség van, amit nem fognak beáldozni az orik... (és a legtöbben nem kékszámosok, ezt se felejtsétek el :))

szóval nem annyira nonszensz 5 kör alatt építeni... ezt úgyis csak egy faj tud majd, HA EZT VÁLASZTJA. És ehhez kell ám nyersi, úgyogy vannak előfeltételei az építésnek, nem lehet nyakra főre...

no para, guys!

Hát azért beütöm a hullát, és mire megérkezik a betegség kész a kórház, azért nem kéne túlzásokba esni. Akkor már építsen olcsóban.

Ugyanez kiképzőre: 5kör alatt kész egységek törpénél, kicsit erős. (Bár ezt már említették)

Grabi 11-09-2006 09:45

a személyiségek kiegészítők, nem véletlen egyik sem olyan erős, hogy ez döntsön. mindenképpen olyan személyiség kell, ami csak kis előnyt ad, nem ilyen erőseket, amiket most vetettél fel

Szecsa 11-09-2006 11:36

Ha egy ork bevallalja mondjuk a tudos, tabornok es az emlitett kikepzo es epito szemelyiseget, amihez mondjuk (4)-s kellene, kicsit uber durvan eros lenne...
igy is egy tudos,tabornok,vandor,tulelo ork iszonyat eros tud lenni egy egyszemelyesigu orkhoz kepest...

Netelek 11-09-2006 16:20

Quote:

Originally Posted by Med (Post 41754)
kezed elhalni ez a topik, pedig érdemes témát feszeget szerintem...

Ahogy újraolvasom, találni benne olyan ötleteket, ami illik a zsemélyiségek sorába, és nem már meglévő képességeket hatványoz, hanem specifikus.

Ilyen pl. az ÉPÍTŐ - mindent a fele idő alatt építene és mondjuk x%-kal kevesebb nyersiből..
Vagy ott van a FELFEDEZŐ - x%-kal kevesebb katonából, pénzből...

Ez kicsit durva, nem gondolod:rolleyes: :confused:
Nem olyan szeméjiség kell ami fajokat szégyenitő tudással birna, mert igy semmit nem ér az óriás +10%tekiirás, ork gyorsépités, törp gyorsképzés.
Mert igy többet érne egy 10 számos ori csak szeméjiséggel mint egy faj, igaz ha én is 10 számos leszek be lehet majd ezeket vezetni:D :D :D

director 11-09-2006 16:25

hát elméletileg a fajoknak az a lényege, hogy nagyjából egyenlő mértékben erősítenek és gyengítenek különböző tulajdonságokat..
a személyiségek ezzel szemben semmilyen hátránnyal nem járnak, csak pozitív hatásuk van.

ezt miért is írtam? öö.. na mindegy, nem törlöm ki, hátha ti majd értitek! :D

-Fegya- 11-09-2006 16:54

Neken továbbra is a Tűzoltó személyiség tetszene.
Gyújtogatásnál valamivel kevesebb ház égne le.
Hulláknak és tolifree gnómoknak ideális személyiség. :)

All times are GMT +1. The time now is 14:14.