![]() |
Quote:
De ha tegyük fel feldobnék egy szavazást, hogy a tolvajoknak adjunk egy plusz akciót, például szélhámosság, amivel "kicsalnák" egy sereges ori földjét, szerinted a tolvajos országok hogyan szavaznának?:p |
Akkor egy tipp azoknak, akik a tolikat elfelejtenék a változtatásaim (hozzáteszem nem vagyok fejlesztő) után, én csinálnék egy olyan lehetőséget a tolinak, hogy "beszivárgás" ilyenkor behatolna 1-2 hektár ellenséges területre az összes tolvaj, ott egy kör alatt átvennék az irányÍtást, és mire az ellenség észbekapna, a sereg már odaérne, Így meglenne oldva a tolis területfoglalás... Persze csak ha több a tolierőd, mint az ellené... :D
Erre nekérjetek most választ, mert legközelebb csak estefelé leszek. |
Tartózkodom.:cool:
|
Quote:
|
Hali!
Én még csak nem rég vagyok e játék rajongója, de azért már kb. sikerült felfognom, hogy miről vitatkoztok ti itt ilyen lelkesen...S meg kell mondjam, hogy mire végig olvastam az összes hozzászólást, már nem igazán tudtam, hogy kinek az oldalára álljak...Egyrészről megtudom érteni Woodstockot, hogy tényleg nem elég valóság hű a játék, másrészről viszont Axaéknak is igazat adok, hogyha változtatnánk az eddigi játékon, akkor bizony rendesen felborítanánk az egyensúlyt.Nem tudom, hogy milyen volt régen a játék, csak azt tudom, hogy most nagyon jó, mert akárhonnan nézem, az ember bármilyen fajt vagy felállást is választ, van valamilyen előnye a többiekkel szemben.S ez viszont is igaz.Viszont ha megvalósítanánk azt, amit Woodstock javasol, akkor oda lennének az előnyök.Értem azt is, hogy ő csak az igazságosságot szeretné, ezért ő mindenen csak egy kicsit változtatna, legyen az terület foglalás, vagy éppen tolvajlás.De sok kicsi sokra megy alapon ez teljesen megváltoztatná a játékot.S bár valóságosabb lenne, a játék mesevilága oda lenne...Ráadásul mindenki belezavarodna.(A kezdőknek, mint én így se egyszerű:o Viszont maga az ötlet nem rossz, s talán úgy meglehetne oldani, hogy egy másik játékot is indítanának, ami erre épülne, mégis másabb lenne, de ez már más lapra tartozik. Hali |
Én támogatnám , hogy nyersanyagot is elhozzanak, hisz le kell bontani az ellen falait ,hogy bejussanak a seregek:D
Viccet félre téve, minimális nyersanyag elhozatalt támogatnám, vagy gabonát se hozzanak a katonák, vagy csak pontosan annyit amennyit elvittek a háboruba! Semmi nem indokolja hogy többet hozzanak hacsak az az elv ami indokolná a nyersanyagok, vagy esetleg a fegyver fosztását is! Nooos? |
Sztem akkor sem jó ötlöt az, hogy lehessen tekit fosztani, ez nagyon felbillentené az egyensúlyt, na meg amire ha már a realitásokkol indokoljuk az ötletet: mondj egy pl-t amikor fegyveres csapatok kiraboltak és nem leromboltak egy könyvtárat a történelem során, és a tekik kopását is nézzük, hiszen, ha már magától a használattól és tönkremehetnek........
|
hát hogyha a tolik tudnának területet szerezni, az elég nagy kavarhoz vezetne, én tolis vagyok, de nem hiszem, hogy ez életképes ötlet lenne
|
Akkor hagyjuk a tekik katonákkal történő lopását.
És akkor a földszerzős toli ötletmet is dobom a kukába, tényleg borÍtana mindent, akkor javaslatom szerint csak nyersit, meg fegyvert, meg az eddigi dolgokat lehetne fosztogatni, tekit nem... Így már tetcik? :p |
de akkor meg felvetődhetne, hogy a tolik is meg a hadisok is tudnak nyersanyagot szerzni, akkor a varik miért nem??? sztem a varisok egyből ezzel jönnének...nem?:cool:
|
Betennék egy varázslatot, amivel tudnak nyersit varázsolni, mint ami a settlers 4-ben volt...
|
Igen, kérünk föld, fa, fegyver, fém, kő, rúna, és eső teremtő varázslatokat.
Az eső csak azért kell, hogy jobban nőjön a gabona:) DDD |
Namost nem viccből Írtam, mert például "Aranyalma" varázslat van, ami csinál pénzt, ezalapján miért nem lehetne nyersivarázs?
|
Sztem már bocsánat, de a hadik, tolik, varik is tudnak földet foglalni, fosztani..stb, kérdés hogy megy-e nekik???
Ugyhogy maradjunk a hadiknál és annál, hogyha fosztanak gabonát akkor a raktárban található többi dologból mért nem hoznak el? Másik javaslat: csak annyi gabonát hozzanak, hamár hoznak amennyit el is vittek a támadáshoz... |
egyetértek veled.
|
Azon kívül, hogy jó lenne, van értelmes indok arra, hogy a katonák miért raboljanak nyersanyagot? Mert azon, hogy ez életszerű, tényleg nevetnem kell. :)
Töröm a fejem, de akárhogy töröm, nem tudok olyan eseményt felidézni a történelemből, amikor egy sereg elballagott egy másik országba és telipakolta a zsákját kövekkel, meg néhány öl fával, hogy otthon milyen jó lesz ebből kocsmát építeni. Volt ilyen? Életszerű ez? Mert a fosztogató hordák azon kívül, hogy minden könnyen mozgatható értéket elvittek, összerabolták maguknak a gabonaféléket, meg a lábasjószágot, raboltak a lovaiknak abrakot, láncrafűzték a lakosság egy részét, fáklyát dobtak a házakra, aztán elmasíroztak. De a való életben értelmes ember nem rabol KÖVET! :D |
Erre csak azt tudom mondani, hogy a hadseregek a való világban mindig azt lopták, ami értékes (arany, műtárgy...), de mivel a játékban a nyersanyag is értékes, ezért szerintem életszerű...
|
Quote:
Úgy látom mindenáron adni akartok még valami pluszt a katonáknak :D |
Quote:
Esőcsináló varázslat van, csak a vetemény helyett az ellenségre tehetjük :D |
Quote:
TM |
Quote:
Ha meg viharral magy akkor hisztizik, eh kiérti ezt.:D |
végig böngésztem ezt a néhány hozá szolást.......................
mivan bazz?......... nem mertek, vagy nem tudtok jáccani????????? leszabályoznátok a tolvakt, a varit, a hadis meg hagygy mennyen...ugy gondolom, aza néhány ember aki ezen a jáccin kiizzadta hogy mi is jácchassunk, nem 1 perc alatt találta ezt ki. én személyx szerint ugy gondolom akinek ez nem teccik , jáccon mást......................... bármilyen radikális változtatás a játék élménytre menne rá......... szerintem. nem értek hozzá.........igy szoktam meg, igy jáccom, és igy is szeretném jáccani, azé. h. bebizonyitsam néhány embernek, hogy nemcsak 200 hekin áll a világ a kezdők lerablásábol.................. csumpi mindenkinek Apa |
érdekes volt olvasni a hozzászólásokban az "életszerű" szót egy olyan játékkal kapcsolatban, amiben varázslókkal különböző varázslatokat lehet csinálni pl. ez életszerű? sztem a különböző katonai egységek mostani lehetőségei egyensúlyban vannak, de ha véletlenül mégsem így lenne, akkor meg így szoktuk meg.
|
Apa, valamit félreolvastál, nem terveztük leszabályozni a tolit v. a varit...
|
Kérdés a wapos hozzáférésről
Hali!
Kérdezném, a wapos hozzáférést lehetne-e fejleszteni? Nincs hozzáférés a karavánhoz, a szövetségi eseményekhez, az 1-ban a raktárhoz, ami sztem elég fontos lenne. Ha toli, vagy vari akciót indítok, végig kell görgetnem az egész menülistát, hogy újra lophassak/varázsolhassak, és ez nagyon lelassítja. Nem várom, hogy olyan gyors legyen, mint a PC, de legalább gyorsabb, mint most. |
Bocsesz, ezt nem ide kellett volna írnom!:) Elnézést!:)
|
Quote:
Segítek ha alapanyagot nem is de a drágaköveket és fegyvereket nem hagyták ott nekik az tuti, és sztem volt rá példa a történelemben, mert a fém sokáig nagyon értékes volt és ritka dolgonak számított:p |
szerintem ez a játék egy kezdőnek így is elég nehéz,ha nincs közvetlen segítője.mármint az elindulás is elég körülményes:(
|
Quote:
Így közelharcban (értsd ha 2 körön belül van a tolis/varis) ők a jobbak... Ha meg messzebb vannak, akkor meg mindegy. |
Nyersanyagról beszéltek és szerintem a fegyver és a drágakő nem nyersanyag. Egyébként meg nem értem, hogy nem fogjátok fel, hogy szándékosan találta ki így Attila a játékot? Hogy ne legyen univerzális egység, hogy pl a katonák ne legyenek jók mindenre, hogy a legerősebb országnak is meglegyen az Achillész sarka.
Ez egy szépen kitalált kő-papír-olló játék. Abban sincs olyan, ami mindent legyőz, ide se kell :) Szerintem. |
Quote:
Ki győzne le mindenkit? :confused: És élethűségről beszéltünk.... LotR |
Quote:
|
ehhh.
Mindenki radikalizmusról, miltarizmusról, brutális hadseregről beszél, holott én csak annyit szeretnék, hogy mondjuk a katonák kevesebb gabonát zsákmányoljanak, helyette pedig mondjuk fegyvert, esetleg más nyersit... ha feltétlen eztis brutálisnak érzitek, akkor adjatok avarázslóknak egy újabb "aranyalma" jellegű varázslatot, mondjuk "nyersivarázs" v. "fegyverkezés" ami megidézése hasonló eredménnyel működne, mint az aranyalma... vagyis mostakkor ideis, odais adnék valamit, Így egy-egy... |
Quote:
|
akkor nemtudom...
egy problémát megoldok, ketten szolank le, nekem meg már fejfájásom van az egésztől... |
Quote:
|
Szerintem ez kjó ötlet amellett, hogy a fosztásnak is több értelme lenne Végre nem lenne akkora nagy különbség a tkeivédet és nem védett fajok között.
Tehát a törpe Ork elf is jobban jácható lenne. Nem lenne ez az gnóm oriás túlsuly. |
mondjuk például emberből elég kevés van, mindenfelé gnóm, óriás, félelf...
|
Quote:
|
Lehet, énsem vagyok ott minden szinten...
|
All times are GMT +1. The time now is 20:39. |