Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   1/A fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4203)

reichz 05-29-2010 10:48

igazából egy hasonló szavazást ,több választási lehetőséggel a játékon belül kellene megejteni , vagy legalább egy körüzenet formájában meghirdetni.
Tudom , hogy ez a fórum nyitott minden játékos számára de valljuk be a látogatók java része akik aktívan fórumoznak és meghatározzák a fórum arculatát, tagjai az A csopi topjának sőt annak is a felső részéhez tartoznak, mondhatjuk tehát hogy a megkérdezettek nem reprezentálják teljes körűen a hód játékosait.

Ati 05-29-2010 12:00

Most még csak beszélgetünk teljesen általánosságban.

Pumi 05-29-2010 15:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254281)
Most még csak beszélgetünk teljesen általánosságban.

akkor én is hozzászolhatok és talán nem hurrognak le érte :D
B-ből való fordulás csak 10k kör után lehessen :)
igy talán lefordulnak többen A-ból :)

Ati 05-29-2010 15:13

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 254297)
B-ből való fordulás csak 10k kör után lehessen :)

Az jó esetben 14 hónap.

RRRrrr 05-29-2010 15:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254298)
Az jó esetben 14 hónap.

Jó munkához idő kell:D ;)

Pumi 05-29-2010 15:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254298)
Az jó esetben 14 hónap.

nem számoltam :)
viszont érdekesebb lenne az A, kevesebb ücsörgős elf, stb .

Ati 05-29-2010 15:22

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 254300)
nem számoltam :)
viszont érdekesebb lenne az A, kevesebb ücsörgős elf, stb .

Nem vagyok benne biztos, hogy érdekesebb lenne. Az A-ba a B-ből lehet fellépni. Ha a B-ben egy évet kell eltönteni, akkor a B top kb a maximum megszerezhető földmennyiségre jut, ahol már csak a szerencsén múlik, hogy bekerülsz-e a top30%-ba, vagy sem, hiszen plusz földet nem szerezhetsz, plusz értéket a lakosokkal nem szerezhetsz, gyakorlatilag minden ország azonos pontszámon van. Ha az országok több mint 30%-a az elérhető legmagasabb pontszámon van, akkor aki fel szeretne jutni az A-ba, attól már a feljutás lehetősége is el van véve.

Ez persze csak egy lehetséges kimenetele a javaslatnak.

Pumi 05-29-2010 15:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254301)
Nem vagyok benne biztos, hogy érdekesebb lenne. Az A-ba a B-ből lehet fellépni. Ha a B-ben egy évet kell eltönteni, akkor a B top kb a maximum megszerezhető földmennyiségre jut, ahol már csak a szerencsén múlik, hogy bekerülsz-e a top30%-ba, vagy sem, hiszen plusz földet nem szerezhetsz, plusz értéket a lakosokkal nem szerezhetsz, gyakorlatilag minden ország azonos pontszámon van. Ha az országok több mint 30%-a az elérhető legmagasabb pontszámon van, akkor aki fel szeretne jutni az A-ba, attól már a feljutás lehetősége is el van véve.

Ez persze csak egy lehetséges kimenetele a javaslatnak.

azt feltételezném, hogy senki nem akarna több mint 1 évet eltölteni a B-be és ha igy van, akkor 1k kör után lépne A-ba. vagyis nem halmozódna a top. valami ilyesmire gondoltam én:)

Ati 05-29-2010 15:37

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 254302)
azt feltételezném, hogy senki nem akarna több mint 1 évet eltölteni a B-be és ha igy van, akkor 1k kör után lépne A-ba. vagyis nem halmozódna a top. valami ilyesmire gondoltam én:)

Aki A-ban akar játszani, az nem tud fellépni A-ba, mert már van ott országa, így KÉNYTELEN B-ből fordulni. Márpedig ők a jobb játékosok, akik képesek a B-ben is a topba kerülni, és ottmaradni, így a top határát egyre feljebb húzni.

Más kérdés persze, hogy nyilván senki nem fog több mint egy évet várni a fordulással, így eleve esélytelen a javaslat, de HA mégis lenne ilyen, akkor ennek valami ilyen hatásai is lehetnének.

Pumi 05-29-2010 15:51

[quote=Ati;254303]Aki A-ban akar játszani, az nem tud fellépni A-ba, mert már van ott országa, így KÉNYTELEN B-ből fordulni.

dehogy kénytelen. lefordúl A-ból és mehet megint, ha jó játékos megoldja újra, hogy top 30-ba legyen, nem?

Ati 05-29-2010 15:58

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 254306)
dehogy kénytelen. lefordúl A-ból és mehet megint, ha jó játékos megoldja újra, hogy top 30-ba legyen, nem?

Lásd sok-sok-sok-sok-sok előző reakció ebben a témában, ezeregyedszer már nem írom le.

Lényegretörően: a javaslat felejtős.

Nyírbátor 05-29-2010 18:57

a javaslatokkal csak annyi a baj, h akármennyire is könnyítené az A-s fordulást a végkimenetel, B-ből még akkor is könnyebb lesz fordulni, így a már top30%-ba lévő elfek akkor se mozdulnak meg onnan
ha meg arról van a vita h milyen könnyű több szemeket szerezni, akkor kb ott, ahol vki régen felkúszott a az A topjába (oké, aláírom h nem 1-2 év munkájukba került, de az eredmény akkor is ugyan az, könnyebb +szemeket szerezniük mint a nagyátlagnak), és csak B-ből kell forgatnia az orikat, amivel lényegesen könnyebben szerez + szemeket, szóval nem értem az ellenzőket
és hozzáteszem én se támogatnám azt, h iszonyat könnyű legyen szemeket szerezni

birodalmi 05-30-2010 04:35

sok uj játékosnak végleg elveszi a kedvét az A csopi mert piszok nehéz annyi hekit összekapni szerintem
valami könnyítés nagyon kellene mert így nem okés a dolog szerintem

Ati 05-30-2010 08:54

Quote:

Originally Posted by birodalmi (Post 254361)
sok uj játékosnak végleg elveszi a kedvét az A csopi mert piszok nehéz annyi hekit összekapni szerintem

Valóban piszok nehéz megnyerni a játékot, de miért kellene, hogy ez könnyű legyen? Akkor mit játszanál? Nem lehet semmiképp az a cél, hogy egy hónap alatt megnyerd a játékot.

Pumi 05-30-2010 11:24

Quote:

Originally Posted by birodalmi (Post 254361)

Azért ne vigyük túlzásba, annyira azért nem nehéz, az alsóbb szintektől kezdve spórolsz és nagyon max 2k kör alatt simán hozható, legutóbb valami 1500 körömbe került, most se lesz több:rolleyes: és nem vagyok egy nagy játékos, csak bátor :D

Dragi 05-30-2010 12:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254372)
Valóban piszok nehéz megnyerni a játékot, de miért kellene, hogy ez könnyű legyen? Akkor mit játszanál? Nem lehet semmiképp az a cél, hogy egy hónap alatt megnyerd a játékot.

5.-ös szint 200 hekiről induló ország maximálisan 600-al léphet
4.-es szint 600.-al indul max. 1100 heki
3.-as szint 1100 hekivel indul 1700-ig mehet
2.-ik szint 1700 hekivel lép 2400-ig mehet
1.-es szint fellép 2400 hekivel jelen pillanatba a top 30% olyan ~8500 heki környékén van
ez így mennyire reális a többihez képest ? :) Tudom hogy tetején keménynek kell lennie a játéknak meg jónak meg stb. de azért ez egy kicsit túlzás és lehet ha ezt egy kezdő A-snak így számokba felvázolod akkor megijed és már csak azért se mer bevállalni egy hadisabb fajt az A-ra mert nem tudja elképzelni hogy ő összetudna ütni ennyi hekit

Remedy 05-30-2010 14:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 254383)
1.-es szint fellép 2400 hekivel jelen pillanatba a top 30% olyan ~8500 heki környékén van
ez így mennyire reális a többihez képest ? :) Tudom hogy tetején keménynek kell lennie a játéknak meg jónak meg stb. de azért ez egy kicsit túlzás és lehet ha ezt egy kezdő A-snak így számokba felvázolod akkor megijed és már csak azért se mer bevállalni egy hadisabb fajt az A-ra mert nem tudja elképzelni hogy ő összetudna ütni ennyi hekit

Azt se felejtsd, hogy 7k hektar kornyeken jo esetben mar siman 500 korul utsz...

Ati 05-30-2010 14:14

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 254383)
ez így mennyire reális a többihez képest ? :)

Teljesen az. Végre nincs behatárolva felülről, végre nincs az, hogy "menj már innen", végre kedvére JÁTSZHAT.

Dragi 05-30-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254387)
Azt se felejtsd, hogy 7k hektar kornyeken jo esetben mar siman 500 korul utsz...

és mindenki a teljest illetve a pontlistákat figyeli tehát jó esetben 2-3 hiéna seregre kell számíts

Dragi 05-30-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254389)
Teljesen az. Végre nincs behatárolva felülről, végre nincs az, hogy "menj már innen", végre kedvére JÁTSZHAT.

oks. bocs hogy meg mertem szólalni

Ati 05-30-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 254392)
oks. bocs hogy meg mertem szólalni

Semmi gond.

Hmmm... Sati 05-30-2010 23:23

Ha könyebb lenne akkor többen jáccanának és nagyobb lenne az ütehető ori.
ha nem is lenne könyebb arra is lenne 1 öteletem.
Amit sosem szokott jólenni :D
De leirom.
évente a Hoditószületés napján pl legalább akkor könyittenék 1-2 hétre a fordulást.
pl akinek megvan 2000 köre annak nem kell a top30% hanem legyen top60%
igy akik nem hadis orik és nem tudják átzuzni a beton elfeket azok is kaphatnak eséjt.

Bocs a heles irási hibákért :D

Sati

Gabro 05-31-2010 07:29

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 254438)
Ha könyebb lenne akkor többen jáccanának és nagyobb lenne az ütehető ori.
ha nem is lenne könyebb arra is lenne 1 öteletem.
Amit sosem szokott jólenni :D
De leirom.
évente a Hoditószületés napján pl legalább akkor könyittenék 1-2 hétre a fordulást.
pl akinek megvan 2000 köre annak nem kell a top30% hanem legyen top60%
igy akik nem hadis orik és nem tudják átzuzni a beton elfeket azok is kaphatnak eséjt.

Bocs a heles irási hibákért :D

Sati

És még hozzátenném, hogy mindenki pörgethet egy rulettkereket, hogy hány szemet kapjon pluszba....
tényleg nagyon jó lenne

atisan 06-01-2010 22:00

Üdv mindenkinek
Ati és többiek:) mi lenne ha nem a könnyítést keresnénk,hanem meghatároznánk hogy mennyi ideig lehet top-ba lenni maximum. Ha vki ezt meghaladta akkor automatikusan forduljon. És nem ott horgonyozni. Szerintem ezzel eléggé meg lehetne könnyíteni a fordulást. Vélemények?

Ati 06-01-2010 22:05

Quote:

Originally Posted by atisan (Post 254655)
Üdv mindenkinek
Ati és többiek:) mi lenne ha nem a könnyítést keresnénk,hanem meghatároznánk hogy mennyi ideig lehet top-ba lenni maximum. Ha vki ezt meghaladta akkor automatikusan forduljon. És nem ott horgonyozni. Szerintem ezzel eléggé meg lehetne könnyíteni a fordulást. Vélemények?

Csak magamat tudom idézni:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254401)
Amitől elzárkózom, azt remélem sikerült mindehol időben írnom. A teljesség igénye nélkül ilyen a "fordítsunk le mindenkit A-ból", "nehogy már más játszhasson az A-ban, amikor én nem akarok", "mindenki eddigi eredményeit töröljük, mert én még csak most kezdem a szintet" stb.

All times are GMT +1. The time now is 13:38.