Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Remedy 05-18-2010 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252580)
Régen valóban egészen más körülmények voltak: akkor egy kettes ország még nem könnyítést kapott egy plusz személyiség formájában, hanem nehezítést -5% haderővel, -5% tolvajerővel és -5% varázserővel.

Egy hármas ország nem könnyítést kapott három felvehető személyiség formájában, hanem nehezítést -10% haderő, -10% tolvajerő és -10% varázserő formájában.

Egy négyes ország nem négy felvehető szeméyiséget kapott, hanem -10% haderőt, -10% tolvajerőt, -15% varázserőt.

Tény, hogy régen sokkal nehezebb volt feljutni az 1/A-ba egy olyan országgal, ami egyszer már fordult. Hát még ha többször is...

Ma már a legtöbb csoportban hozzájuthatsz a piacon a nyersanyagokhoz, a tekercsekhez és a katonákhoz. Régen ezeket mind magadnak kellett megtermelni. Ma meg már szinte felháborodás van, ha valaki más nem tesz ki árut a piacra. Tény, hogy ma sokkal könnyebb feljutni, mint régen volt.

Ma már rengeteg helyről olvashatsz taktikákat, trükköket, amikkel nagyon gyorsan tudsz haladni. Régen ez nem volt, mindenkinek mindent saját magának kellett kitapasztalni. Tény, hogy ma sokkal gyorsabban tud haladni egy kezdő ország, mint régebben.

Ne felejtsuk el azt sem, hogy egy nagy kek szamosnak eleve nagy konnyites van 1/A-ban, hogy eleg neki a top 30% is.

Kalapácska 05-18-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 252552)
Ezt te sem gondoltad komolyan. Ahhoz, hogy ilyen orival sok pénzt tudj termelni, ahhoz egy dologra van szükség: marha nagy szerencsére!
Mert ne mondd nekem, hogy hónapokig nem szúrják ki a körülötte lévő orik?
Egy tűzgolyó és már látszik, hogy milyen egységei vannak, egy rengetés és az épületei is nyilvánvalóak lesznek. Szóval pénzt csinálni, azért nem ilyen egyszerű!
Én inkább úgy látom, hogy a fenti nagy orik, akik már jól elvannak egymás mellett, tudnak inkább átállni termelőre és sok pénzt csinálni, tehát egy újonnan fellépő klánnak esélye sincsen őket megszorongatni, de még a top alját elérni is sokkal kevesebb, mint volt ez régen.
Ezért támogatnék valami olyan ötletet, ami kicsit könnyítene az A-ból való forduláson.

Meg kell szorongatni a feljövő tagjaikat :DDDD

Rob 05-18-2010 14:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252580)
Tény, hogy ma sokkal gyorsabban tud haladni egy kezdő ország, mint régebben.

jól van azért nem kell sarkosítani. jó hogy nem megyünk vissza a kőkörszakig, mondván, hogy folyamatosan csúsztuk a körváltást, mert a mamutok kirugták a barlang falából a tápot:D

pár éve még tényleg sokkal könnyebb volt. akkortól lett nehéz az A amikor én először odakerültem... bár a két dolognak nem sok köze van egymáshoz:)

Ati 05-18-2010 14:19

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 252586)
jól van azért nem kell sarkosítani.

Ez nem teljesen sarkítás, hiszen akkor is létezett az 1/A, és UGAYNEZ az 1/A létezett akkor is, nem lett azóta senki törölve onnan, és újraindítva. Akkor is fel kellett jutni a topba.

Kalapácska 05-18-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252587)
Ez nem teljesen sarkítás, hiszen akkor is létezett az 1/A, és UGAYNEZ az 1/A létezett akkor is, nem lett azóta senki törölve onnan, és újraindítva. Akkor is fel kellett jutni a topba.

Hát azért nem mindegy, hogy 5k hekire kell feljutni vagy 2 hónap múlva 12k hekire ......

Rob 05-18-2010 14:38

egyébként kicsit tudathasadásos vagyok a témakörben. elsősorban a nagyok mellett állok akik azt mondják, hogy keményen megdolgoztunk a pozíciónkért másnak se legyen könnyebb. másrészt viszont együttérzek a kevésbé rutinosakkal - mert azért lássuk be, hogy az A alsó része olyan orikból áll akik feljöttek ide és megfelelő mentori támogatás nélkül csak skubiznak a fellépő hekijükön és nem haladnak sehova. ezek az orik sokszor klánokba verődnek, de előrelépés nem történik.
én először 3-4 éve lehettem az A-ban. beléptem egy klánba ahol volt már olyan, aki ismert valakit, akinek a szomszédja látott már olyan embert, aki volt már az A-ban. elfedeztem a felvitt 500 millámat, kaptam kicsit a klántól is....ütöttem kettőt-hármat aztán a fellépéstől számított 1000 kör múlva megvolt fordulás 3500 hekiről asszem.! ma már ilyet hogy lehet megcsinálni?

Ati 05-18-2010 14:40

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 252589)
Hát azért nem mindegy, hogy 5k hekire kell feljutni vagy 2 hónap múlva 12k hekire ......

Ahogyan az sem mindegy, hogy az 5k hekire való feljutáshoz minden egyes katonát saját magadnak kell képezni, vagy a 12k hekire feljutáshoz fillérekért veszed őket a piacon.

Ati 05-18-2010 14:42

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 252590)
ütöttem kettőt-hármat aztán a fellépéstől számított 1000 kör múlva megvolt fordulás 3500 hekiről asszem.! ma már ilyet hogy lehet megcsinálni?

Sehol. De valóban cél kell, hogy legyen két-három ütéssel bizonyítanod, hogy igen, végigjátszottad a játékot? Ennél még 5. szinten is többet kell ütnöd a topba jutáshoz.

Kalapácska 05-18-2010 14:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252592)
Ahogyan az sem mindegy, hogy az 5k hekire való feljutáshoz minden egyes katonát saját magadnak kell képezni, vagy a 12k hekire feljutáshoz fillérekért veszed őket a piacon.

Ati az az érdekes, hogy ahol drága a nyers ott senkinek nincs gondja nem érdekes ?
Egyszerű szerintem ott müxik a gazdaság :DD szerinted ?
A-ban meg ahol 4-5 klán uralja a piacot ott nem müxik a gazdaság :SS
Szándékosan van tönkretéve :SS
Szerinted nem ?

Én úgy látom semmi különbség nincs a Tibuék féle tekiúsztatásos módszer és az A-s piacot szándékosan romokban tarató pár klán közt és ráadásul folyamatosan tolják fel a határt , hogy esélye se legyen senkinek vagy legalább is kevés orinak felmenni ....

Ati 05-18-2010 14:56

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 252595)
Én úgy látom semmi különbség nincs a Tibuék féle tekiúsztatásos módszer és az A-s piacot szándékosan romokban tarató pár klán közt

Ne keverjük azt, ha valaki termel, és azt, ha valaki újrázásokkal termelés nélkül jut javakhoz.

Kalapácska 05-18-2010 15:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252593)
Sehol. De valóban cél kell, hogy legyen két-három ütéssel bizonyítanod, hogy igen, végigjátszottad a játékot? Ennél még 5. szinten is többet kell ütnöd a topba jutáshoz.

Tényleg kell egy határ , 4500 heki vagy valami ilyesmi az majdnem a duplája a 2-es felső határnak ......
Aki fölötte akar tamagocsizni az meg csinálja kit érdekel :D
Én úgy gondolom , hogy azért 4500-ra felmenni sem egyszerű :DD
Klánban is kell ütni vagy 7-8 at hozzá ha maxon is léptél, egyéniben meg lényegesen többet ...

Wolfi 05-18-2010 15:06

Nem teljesen ide tartozik de azért valamilyen szinten mégis!
Meglátásom szerint az is a feljutást nehezíti, hogy túl sok ország illetve klán van baráti viszonyban egymással!
pl: mikor klánban támadtam egy másik klánt és abban a 8fős klánban volt egy régi ismerősöm, hát mit mondjak nem éppen kellemes levélkét írt a tettemet illetőn. Na nekem ezzel van ki a pö... mert persze régen lehettünk jóban de az 1/a nem az egyéni érdekekről szól hanem a klánérdekről. és ha fel kell húznom mondjuk egy elfet nem fog érdekelni, hogy a célpont klánban épp van régi tag!
és akkor még nem beszéltünk az egyénileg írt levekről, hogy lécci ne támadj mert 3 éve tudod...
én speciel itt 1/a-ban a megköthető klán mnt-k számát is korlátoznám:)

Kalapácska 05-18-2010 15:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252596)
Ne keverjük azt, ha valaki termel, és azt, ha valaki újrázásokkal termelés nélkül jut javakhoz.

Szabályos mind a kettő ....Hiszen ha nem lenne az akkor nem tudná csinálni egyik sem ....
Végeredményben nincs diferencia számomra a kétt társaság közt :S
Az egyik eltolta a tekijeimet a másik lehetetlené teszi a játékot ....
Darab darab ...

Wolfi 05-18-2010 15:08

szóval az előző hozzászólásom lényege, hogy: csak kevés emberkével legyél jóba és akkor meglátod a pontlistádon nőni fog a támadható orik száma:)

Wolfi 05-18-2010 15:09

ergó könyebben gyorsabban feljuthatsz

Pool 05-18-2010 15:09

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252548)
A másodiktól az ötödik ötletig nagy marhaság, teljesen idegen a játék jelenlegi rendszerétől.
Az első nem rossz.

Mint ahogy az is az volt, hogy 2 karavánod legyen, a hullának több embere férjen, mint másnak, lassan erősebb lesz, mint egy ork stb.

mégis ezeket tesztelgetjük éppen :)

Azért nem lenne olyan nagy marhaság, ha akkor lehetne könnyebben fordulni, ha egy harcolós játékban HARCCAL szerzel földet, nem? :)

Ati 05-18-2010 15:12

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 252599)
Szabályos mind a kettő ....Hiszen ha nem lenne az akkor nem tudná csinálni egyik sem ....

Valóban szabályos mindkettő, de úgy érzem, hogy a 4. és 3. szint egy-egy piacának felborításának kevés köze van az 1/A fordulás könnyítéséhez.

Ha egy totál más témával kapcsolatban van valakivel problémád, akkor kérlek, hogy azt vagy az illetővel rendezd, vagy az annak megfelelő témában. Köszönöm.

Pool 05-18-2010 15:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252575)
Temahoz hozzaszolva: en orulok, hogy 1/A-ban vegre kemenyedik picit a jatek. Talan lesz keves ertelme a kek szamoknak. Nem hiszem, hogy barmifele konnyites kellene, vagy szukseges lenne. Rengeteg ellenpeldat lehet latni, hogy siman feljutottak a topba, sot, kozben meg is szerettek az 1/A-s jatekot...

Ugyanazt az A-t nézzük Remy?
Mert néha egy hétig sincs 400k értéktől felfelé egyéni ütés...
Bár ha eddig két hétig nem volt, akkor tényleg keményedik :)

Más:
Újabb ötletem van :)

Ha már a fedezésnél számít az SZK-n levő országok megléte is, számítson a top30% számításánál is. Nem tudom, ez a 516-os csoportlétszámot mennyire növelné meg, de nem mindegy sztem, hogy a csoportban 156.-nak kell lenned (406.000 érték) vagy vagy pl. 220.-nak (320.000 érték)
Jah és megint kiemelem, hogy engem ez a téma nem érintene, nem magam miatt találtam ki, mielőtt bárki is ezzel jönne...:)

Pool 05-18-2010 15:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252584)
Ne felejtsuk el azt sem, hogy egy nagy kek szamosnak eleve nagy konnyites van 1/A-ban, hogy eleg neki a top 30% is.

Ne felejtsük el azt sem, hogy régen elég volt egy fika 2 fős klánban ellenned 1.000 kört és léphettél :)
Igaz, harcolni nem tudtál :D

Remedy 05-18-2010 15:26

Valaki magyarazza mar el, miert van tonkreteve az A-ban a piac, mert nem egeszen ertem. Plane miazhogy szandekosan... :)

Merengő 05-18-2010 15:31

Szerintem az A úgy jó ahogy van. miért kellene ingyen osztogatni a kékszámot?

Kalapácska 05-18-2010 15:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252608)
Valaki magyarazza mar el, miert van tonkreteve az A-ban a piac, mert nem egeszen ertem. Plane miazhogy szandekosan... :)

Itt a probléma :S
Ne termeljetek túl és felfognak menni az orik a környéketekre ütve és ütni :DD
Vagy harcoljatok fent vagy forduljatok le :D
Nem meritek a szintet előlről kezdeni ?

Ati 05-18-2010 15:33

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 252610)

Ha lefordul 10 ország, akkor mennyivel fog csökkenni a teljesítendő top30% határa? 5 hektárral?

Ati 05-18-2010 15:35

Quote:

Ha nem lesz katona a piacon, nem tudod a tekercseidet pótolni, nem lesz nyersanyag, akkor mennyivel fogsz tudni könnyebben feljutni a top30%-ba?

Remedy 05-18-2010 15:39

Quote:

A problema inkabb ott van, hogy fingod sincs az A-rol csak butasagokat irkalsz.

De elmeselheted, hogy ha az elso... (50? vagy mennyit szeretnel?) orszag lefordulna, mivel lenne jobb Neked...

Amugy tolunk lefordult mar par nagy orszag, Sergektol is, remelem jobb lett Nektek emiatt. :)

Pool 05-18-2010 15:41

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 252609)
Szerintem az A úgy jó ahogy van. miért kellene ingyen osztogatni a kékszámot?

Átvitt értelemben igazad van, de nem teljesen emiatt nyitottam ezt a topicot, hanem, mert a jelenlegi 516-ből sztem min 30-40% kényszerből van A-ban. Lehet jobb lenne mindenkinek, ha ők könnyebben léphetnének tovább...
De ez csak az én meglátásom

Pool 05-18-2010 15:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252614)
A problema inkabb ott van, hogy fingod sincs az A-rol csak butasagokat irkalsz.

De elmeselheted, hogy ha az elso... (50? vagy mennyit szeretnel?) orszag lefordulna, mivel lenne jobb Neked...

Amugy tolunk lefordult mar par nagy orszag, Sergektol is, remelem jobb lett Nektek emiatt. :)

Akkor már jócskán csökkene a top30% határa...
Remy, ez egy ötlet akar lenni? :)

Pool 05-18-2010 15:43

"Ha már a fedezésnél számít az SZK-n levő országok megléte is, számítson a top30% számításánál is. Nem tudom, ez a 516-os csoportlétszámot mennyire növelné meg, de nem mindegy sztem, hogy a csoportban 156.-nak kell lenned (406.000 érték) vagy vagy pl. 220.-nak (320.000 érték)
Jah és megint kiemelem, hogy engem ez a téma nem érintene, nem magam miatt találtam ki, mielőtt bárki is ezzel jönne..."

Erről mi a véleményetek?

Merengő 05-18-2010 15:45

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 252617)
"Ha már a fedezésnél számít az SZK-n levő országok megléte is, számítson a top30% számításánál is. Nem tudom, ez a 516-os csoportlétszámot mennyire növelné meg, de nem mindegy sztem, hogy a csoportban 156.-nak kell lenned (406.000 érték) vagy vagy pl. 220.-nak (320.000 érték)
Jah és megint kiemelem, hogy engem ez a téma nem érintene, nem magam miatt találtam ki, mielőtt bárki is ezzel jönne..."

Erről mi a véleményetek?

ez elfogadhatónak tűnik.

Kalapácska 05-18-2010 15:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252613)
Ha nem lesz katona a piacon, nem tudod a tekercseidet pótolni, nem lesz nyersanyag, akkor mennyivel fogsz tudni könnyebben feljutni a top30%-ba?

Kerslet kínálat ......
Lesz nyersanyag akkor is csak nem 200-ért :DD
Tud mindenki érvényesülni :D

Ati 05-18-2010 15:48

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 252617)

Erről mi a véleményetek?

SZK ország nincs a pontlistában, így a top30%-on is kívül esik.

Ati 05-18-2010 15:49

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 252615)
Átvitt értelemben igazad van, de nem teljesen emiatt nyitottam ezt a topicot, hanem, mert a jelenlegi 516-ből sztem min 30-40% kényszerből van A-ban. Lehet jobb lenne mindenkinek, ha ők könnyebben léphetnének tovább...
De ez csak az én meglátásom

Nagyon könnyen továbbléphetnek, csak nem kapnak érte plusz személyiséget.

Ati 05-18-2010 15:51

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 252619)
Kerslet kínálat ......
Lesz nyersanyag akkor is csak nem 200-ért :DD
Tud mindenki érvényesülni :D

Nyilván sokkal könnyebb lesz mindenkinek az élete, ha nem 200 a nyersanyag ára, hanem 5000. Valóban sokkal könnyebb lesz a fordulás....

Te most csak direkt provokálni jöttél, és totál szétoffolni a témát, ugye? Oké, vettem az adást, több üzenetet nem engedek tőled.

Pool 05-18-2010 15:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252620)
SZK ország nincs a pontlistában, így a top30%-on is kívül esik.

Erről eddig is tudtam, de miért van az, hogy fedezni viszont úgy lehet, hogy azok is számítanak?
Elfemmel bőven lehet(ne) még fedezni, pedig már rég túl vagyok a csoport 10%-ának földjén...

De ez is csak 1 ötlet volt...

Nah, most mennem kell, csak bátran a hozzászólásokkal/ötletekkel/lehúzásokkal :)

Ati 05-18-2010 15:56

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 252623)
De ez is csak 1 ötlet volt...

Elsőként azt kellene meghatározni, hogy van-e egyáltalán probléma.

Hiszen végre teljesül az, amit az alsó 4 szinten folyamatosan kér egy csomó ember: magasan van a top30 határa; végre valahol meg kell dolgozni azért, hogy utána plusz személyiséget kaphass, és nem csak ész és tudás nélkül végigülöd a szintet; végre adott ehhez minden: olcsón mindenhez hozzájuthatsz.

Amik általános problémaként jelentkeznek az alsóbb szinteken, azok itt végre nincsenek.

Ha ezeknem a jelenségeknek az ellentéte probléma az alsó szinteken, akkor mitől lett hirtelen itt már ez is probléma?

Jól sejtem akkor, hogy teljesen mindegy, hogy mi történik, semmiképp nem lesz az jó? :)

Pool 05-18-2010 15:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252624)
Elsőként azt kellene meghatározni, hogy van-e egyáltalán probléma.

Abból indultam ki, hogy nemrég még izzott a betonelfek, az A-s játék megmentése topic és ott sokan azzal érveltek, hogy kúszik fel a top határ, ezért alakulnak ki ezek a dolgok...
Nekem nincs vele problémám, csak önzetlenül segíteni akar(tam)ok másokon :)
ennyi

na léptem!

Stoky(Gárdi) NEXUS 05-18-2010 16:02

mitne mondjak josokat tudtok irogatni az biztos :D

átolvastam és hirtelen az 5. ötlet tünt jonak de magamból indultam ki és nem azokból akik nehezen fordulnának A ba...

szerintem az lenne a legjobb ha A ból könnyen letudnának fordulni az országok mivel aki tele van lovéval és fordulni akar lazán megteheti aki meg csak szenved lehet sose fog tudni lefordulni és vagy töröl vagy örökre szk n lesz az orija vagy szenved tovább de értelmetlenül.... Ez azért nemjo hogy nemtudnak rengetegen lefordulni a magas heki miatt meg mert nemtud olyan penge orikat építeni mint aki tele van lovéval mert megöli a többi csoportot mivel beragad A ba és a többi szinten mivel nemtud lépni szabizik... még bő másfél éve mikor abahagytam sokkal több ori volt elöl a lentebbi szinteken és sokkal több orit lehetett ütni , A ba sokkal könyebb volt fordulni mivel sokkal kevesebb hekin lehetett lépni....

szóval valamit kikéne találni mert a lenti szinteket másfél év alatt megölte az A... és joha a szintek össz orijának a negyede elöl van. ha könnyen lehetne fordulni A ból szerintem 1 év és normalizálodna a helyzet , persze ez csak feltevés de szerintem van benne logika :)

Tsobi 05-18-2010 16:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252624)
Hiszen végre teljesül az, amit az alsó 4 szinten folyamatosan kér egy csomó ember: magasan van a top30 határa; végre valahol meg kell dolgozni azért, hogy utána plusz személyiséget kaphass, és nem csak ész és tudás nélkül végigülöd a szintet; végre adott ehhez minden: olcsón mindenhez hozzájuthatsz

Az utóbbi jópár hónapban 2, maximum 3 ország (lehet az is, hogy egy ember!) fakadt ki a dolgon a nyílt fórumok valamelyikén, kár lenne ebből általánosítani az összes játékos véleményére.

Ati 05-18-2010 16:07

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 252628)
aki meg csak szenved lehet sose fog tudni lefordulni és vagy töröl vagy örökre szk n lesz az orija vagy szenved tovább de értelmetlenül....

Biztos, hogy ők megérdemlik azt a pluszt, amit azok kapnak, akik jól játszva képesek feljutni a mezőny felső harmadába?

Biztos, hogy ezentúl csupán eltöltött idő alapján kellene a személyiségeket osztogatni? Ugye nem jön az a javaslat, hogy regisztrálok ma, és ha egy év múlva nézek vissza, akkor már automatikusan 3 személyisége legyen az országnak?

Ati 05-18-2010 16:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 252629)
Az utóbbi jópár hónapban 2, maximum 3 ország (lehet az is, hogy egy ember!) fakadt ki a dolgon a nyílt fórumok valamelyikén, kár lenne ebből általánosítani az összes játékos véleményére.

Biztosan nem lehet általánosítani, de 2-3 naponta ez előfordul, különböző országoktól, ígyhát biztos, hogy nem egyedi felvetés.

All times are GMT +1. The time now is 12:24.