Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Bank reform. ;) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4187)

Remedy 05-08-2010 22:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251249)
Azt azért lehet szerintem tényként kezelni, hogy míg 5. szinten gondot okoz annyi bank tartása, ami levédi a teljes pénzmennyiséget, és emiatt sokkal jobban lehet tolvaj beállítottsággal játszani, addig magasabb szinteken egyre kevesebb gondot okoz ez, így a tolvaj játékstílus a pénz lophatatlansága miatt egyre hátrébb szorul.

Hogy ez baj-e, az más kérdés, ezt mindenki másként látja szerintem.

Ez vegre egy normalis beiras. Viszont annyiban vitatkoznek hogy nem feltetlen emiatt, hanem a hadisodas miatt, mivel egyre nagyobb foldet lehet utni, egyre konnyebb kiutni a tolvajt 10k pontrol, ami utan mar nem is er semmit a tolvajaival...

Valamint a javaslat szerint vagy eplistailag, vagy taktikailag lesz sokkal gyengebb minden mas orszag...

(gy. k. Vagy sok bankot tart, vagy sok tolvajt, vagy nem tart benn penzt).

Paliking 05-08-2010 22:57

ezzel az okos javaslattal azt lehetne elérni, hogy csak elf lenne magas szinten, és zéró lenne a hadi akciók száma

Pool 05-08-2010 23:05

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251253)
Mivel fogalmad sincs, hogy ki vagyok, nem tudom ezt honnan szűrted le. Én is azok közé tartozom, akik a maximummal rohangálnak:P
3.szinten csak a piacon lehet keresni fél yardot fél nap alatt, és nem számoltam bele a "termelést" és mivel teljesen lophatatlan a bent tartott max. pénzem, ez nem csak nekem könnyű feladat.

Remélem 3/I az a 3. szint, 1 hét és ott vagyok, majd megmutathatod mit is tudsz...:)

Pool 05-08-2010 23:07

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251255)
4éve nem voltam félelf, pont emiatt is. Te sem ismersz, ne poénkodj, azt mondtad lezártad a témát, a véleményedet meg már ismerjük ugyhogy akár aludhatsz is:P

Ki hinné hogy több, mint 4 éve játszol és ekkora ökörséget találsz ki...
A témát lezártam, csak szórakozni jöttem...
Rajtad :D
Majd írj már a 3. szintű oridból nekem, tudjam, ki a legkeményebb I-ben (meg a leggazdagabb) :)

RRRrrr 05-08-2010 23:12

Pool, Remy, Dragi : Ha komolyan vennénk amit irtok, akár fel is vethetnétek hogy eleve töröljük a bankot mint épületet, legyen a pénz lophatatlan. Mert kb. ennyi jön át írásotokból, azon kívül hogy egyfolytában fikázzátok azokat, akik nem veletek értenek egyet.
Az hogy ki szórakozik kin, megint vita tárgyát képezi:) Attól hogy van időd 24órát gép előtt ülni, még nem leszel Te a legkeményebb:P
Felmérgesíteni meg ugyancsak lehetetlen engem az "éterben" szóval mondhattok amit akartok, de ha nem témához szóltok, akkor inkább kussoljatok.

Pool 05-08-2010 23:15

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251262)
Attól hogy van időd 24órát gép előtt ülni, még nem leszel Te a legkeményebb:P

Nem ülök 24 órát gépnél...
Nem vagyok a legkeményebb, de téged bármikor szétvernélek ebben a játékban, akármilyen orid is lenne...
1 vs 1-ben, de akár lehecc szöviben is mf-em ellen...
csa lécci áruld el, melyik a Te orid I-ben :)
de végülis nem fontos, szétütök mindenkit felfelé...:)

Remedy 05-08-2010 23:17

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251262)
Pool, Remy, Dragi : Ha komolyan vennénk amit irtok, akár fel is vethetnétek hogy eleve töröljük a bankot mint épületet, legyen a pénz lophatatlan. Mert kb. ennyi jön át írásotokból, azon kívül hogy egyfolytában fikázzátok azokat, akik nem veletek értenek egyet.
Az hogy ki szórakozik kin, megint vita tárgyát képezi:) Attól hogy van időd 24órát gép előtt ülni, még nem leszel Te a legkeményebb:P
Felmérgesíteni meg ugyancsak lehetetlen engem az "éterben" szóval mondhattok amit akartok, de ha nem témához szóltok, akkor inkább kussoljatok.

Vegre elotort az ertelem is. Maskor ezzel kezdd, es nem probalok normalis erveket felsorakoztatni, mert felesleges. :) Amugy csak Dus ert veled egyet, mindenki mas ellened van, ha nem tunt volna fel.

Ati 05-08-2010 23:22

A témára visszatérve.........

RRRrrr 05-08-2010 23:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251264)
Vegre elotort az ertelem is. Maskor ezzel kezdd, es nem probalok normalis erveket felsorakoztatni, mert felesleges. :) Amugy csak Dus ert veled egyet, mindenki mas ellened van, ha nem tunt volna fel.

Szóval ha a hülyeségetek miatt valaki elvesztette volna a téma fonalát, még mindig arról van szó, miért elég 20ezer hektáron is ugyanannyi bankot tartani mint kétszáz hektáron, és ki gondolja úgy, hogy ezen változtatni kéne. Tényleg vélemények várok, és nem jellemzést. Főleg nem ratyiktól:P

Pool 05-08-2010 23:26

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251266)
Szóval ha a hülyeségetek miatt valaki elvesztette volna a téma fonalát, még mindig arról van szó, miért elég 20ezer hektáron is ugyanannyi bankot tartani mint kétszáz hektáron, és ki gondolja úgy, hogy ezen változtatni kéne. Tényleg vélemények várok, és nem jellemzést. Főleg nem ratyiktól:P

Egy dolog, hogy az ötleted leszólom és egy másik, ha Téged...
Megkérlek, próbálj normális hangnemben írni másokról és rólam is...
Köszönöm!

Ati 05-08-2010 23:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251265)
A témára visszatérve.........

Ejj, az a láthatatlan tinta...

vityu 05-08-2010 23:29

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 251220)
Szerintem nem tudsz olvasni. Szted?? :)

És ne akarj 4 mrd aranyat lophatatlanul tartani az országban. Nem normális az, amiben itt páran gondolkodnak, és játszanak. Teljesen abnormális, elborult országfelépítések vannak, dobálóztok a milliárdokkal. A játék izgalmas részének felét elveszi az egész. Csak, hogy a kis pár ezek hektáros virtuális királyságuk meglegyen, amin tudnak csücsülni. :)

Boccs az offért, jöhetnek a lefele mutató kezecskék...

Még mindig csak reménykedni tudok, hogy eljutsz A-ba, és egyszer szembe nézel azzal, hogy ha jön feléd egy sereg, és mondjuk csak lovad van benn maxon, mert pl támadni akartál, és látod, hogy a támadás védhető, akkor majd veszel a bent lévő aranyból íjat, a lovakat kirakod a piacra, majd a támadás után visszaveszed a lovakat, és mész kísérni... Ez 5k hektáron is marha költséges mulatság, hát még 10k-n. És ha nincs rá pénzed, akkor majd el akarod kerülni a földvesztést...
Persze mondhatjuk, hogy legyen benn a klánban annyi pénz... De akkor 10 embernél lenne összesen 5mrd? Mert félnek benn tartani többet, vagy nem akarják az országuk 12%-át bankkal feltölteni...

Vagy nézzük azt, hogy akkor kevesebb zsét tartanak benn, nagyobb sereget. Mégis miből fogja előállítani a hadakozáshoz a pénzt, ha minden pénz kajára megy el? Vagy ha nem is megy el rá, de nem lesz túltermelés? Bizony, amikor 500hektárt sikerült 800millából előszedni, annak marhára örültem, és csak ráfokozás és bontás volt a költségekben, plusz seregcsere.

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251236)
De ahogy Dus is írta, nem normális, hogy 5.szinttől már a játékban elérhető maximumokkal rohangáljon mindenki.

Teljes mértékben normális. Lehet, hogy egy évig írta a tekercset azért, hogy annyival mehessen...

Egyébként pedig a teljes seregcseréhez, amit elég keveset alkalmazunk lenti csoportokban nem kell túl sok pénz. Tehát nem szól 200 hektáron milliárdokról, ott nem kell az a 25 bank se. 5 bankom szokott lenni, amit bőven elégnek tartok, igaz nem is tartok benn olyan sok pénzt...

Remedy 05-08-2010 23:29

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251266)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 251247)
Ez epp logikus is lehetne, csak nem ugy, ahogy mondod.

Jeleznem, hogy sehol nem okoskodtam.

Nezzuk egy 25 bankos peldat. Itt 4 milliardbol 16 millio lophato.

Ha feltesszuk, hogy ehhez a vedelemhez nem konstans 25 bank, hanem a teruleted 1%-anyi bank kell, akkor a kis hektaron konnyitenenk, a nagyon nehezitenenk.

200 hekin eleg lenne 2 bank

1000-en kellene a 10.

2000-en kellene a 20.

2500-on lenne meg a 25.

10.000-en mar 100 kellene.

30k hekin pedig 300.

Esetleg ez lehetne elfogadhato, de a problema hogy ez 25 bankra lett szamolva, hogyan vezetnenk tovabb? Hiszen a bankok szama nem linearisan vedi a penzt.

Valamint en mar ezt is nagyon sokallom.

Csak gyengitene az orszagokat, hiszen ennyi mas epuletet kellene bealdozni.

Valamint: semmi normalis ervet nem latok mellette, hogy miert kellene valtoztatni...

Ps: epp az ellenkezojet erned el annak, amit szeretnel.

Nincs is jobb, mint 1 milliardot lefosztani ejszaka egy gazdag orszagtol... :)

En csak ezt tudom mondani. A ratyizast meg surgosen fejezd be. :P

[HTPA]GeeForce 05-09-2010 00:53

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251211)
Azért, mert igy nem jól van:P

Egyébként ha 200hekin tudsz 12.5% bankot tartani, akkor 10k hekin miért nem tudsz? :)[...]

Ez nagyon **** vicc volt. :D Kár, hogy röhögni nem tudtam rajta...

Millió oka van, egyet említek:

200 hektáron 6% templommal magadra rakod a varázslatokat 36 körre.
10000 hektáron 6% templommal kitörölheted a tányérodat vacsora után. 1 körre se raksz fel semmit.

Magyarul "fizikai" képtelenség 12,5% bankot tartani 10000 hektáron. Mert ezzel nagyjából megölted az országod. Játszhatatlan játékkal pedig nem szeretnek játszani az emberek. Te se szeretnél valójában...

[HTPA]GeeForce 05-09-2010 01:02

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251226)
Szándékosan nem írtam számokat. De hogy legyen miből finomítani, vegyük alapnak amit Remy is írt. Ahhoz hogy 4yard szinte lophatatlan legyen, kelljen 12.5% bank.
Szerintem nem elborult ötlet, ha azt nézzük hogy a 4yard a bent tartható pénz maximuma.

Ez übergáz volt...
Részletes kifejtés fentebb.
Kiegészítő kifejtés itt:
10000 hektáron EGYÁLTALÁN NEM SOK pénz az a 4 yard. Egy kiadós seregcserére sem elég, meg mondjuk egy átépülésre is elmegy a fele. Ha nem az egész... A 12,5% bank meg értelmetlen országot eredményez. Játszhatatlan, atomgyenge, szétverhető országot.
Hajrá.

Tsobi 05-09-2010 03:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 251305)
10000 hektáron 6% templommal kitörölheted a tányérodat vacsora után. 1 körre se raksz fel semmit.

Ezzel azért vitatkoznék, de a példa nem rossz. :)

[HTPA]GeeForce 05-09-2010 09:57

Azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy minél feljebb van valaki, egyre több épületre van (lenne) szüksége ahhoz, hogy ugyanazokkal a feltételekkel tudjon játszani, mint kis hektáron.
Legegyszerűbb példa erre a varázslatok sikerességének csökkenése (azaz a temlomok száma).
200 hektáron 5-6-7% templommal simán elvagy, és akár 36 körre is fel tudsz tenni például egy védelem varázslatot.
10000 hektáron válaszút elé áll a játékos:
1) vagy tart ugyanúgy 5-7% templomot, mint lent, viszont akkor el lehet felejteni a 36 körös varázslatokat, így első blindre kb 5-6 körökre tudja pakolni max,
2) vagy tart 15-17% templomot, hogy hosszabb időre tudjon varázslatot pakolni.

Nyilván a 2)-es pontot nem választják az emberek, mert azt a 10% épületet máshonnan kell lefaragni, ezzel gyengítve a saját országát...
Ha most bejön egy olyan szabály, hogy mondjuk a bankba is kell ember, akkor a házakon nem lehet többé spórolni. Jelenleg lehet spórolni pár hektárt azzal, hogy a bank alatt nincs lakos.
Vagy ha bejön egy olyan szabály, hogy a 20 darab bank helyett 20% kell (csak példa), vagy 200 darab, stb (a lényeg, hogy a 20 db-nál szignifikánsan több), az a játék KÁRÁT eredményezi.
Az biztos, hogy én nem fogok se 300 db bankot, se 12,5% bankot, se 20% bankot, se semmi ilyen irreális durvaságot tartani az országomban. Ha meg emiatt lelopnak, és nem tudok átépülni, és esetleg emiatt beverik az országomat, és évek munkája vész kárba, akkor erősen elgondolkodnék, hogy abbahagyom ezt az egész játékot most már tényleg, eladom az országaimat, azt viszlát, játszon ilyet aki akar, mert én nem fogok...
Vagy említhetném a seregcserét is, hogy éppen kitámadtam, és ezt kihasználva valaki megtámad, és én nem tudom elengedni a seregeimet, és venni íjászt, pattintani a támadót, majd eladni az íjászt, venni lovast, és hazakísérni...
Szintén súlyos károkat szenvedne a játékom.
Sőt. Ha a pénzt dugdosni kéne, akkor lehet, hogy már azt se tudom megcsinálni, hogy elengedem a seregem egy részét, és veszek íjászt...

Tehát ezzel a remek ötlettel, hogy "kezdjünk valamit a bankokkal", azt tudjuk kihozni a játékból, hogy egy sikeres védekezést követően végrehajtott sikeres támadás HELYETT agyonverik az országomat. Szerintem ez csodálatos volna, valóban piszkáljuk meg a bankokat... :)

[HTPA]GeeForce 05-09-2010 10:03

Szóval játékmenet szempontjából is kétséges ez a javaslat, meg mint már sokszor el lett mondva, életszerűtlen is.
Egy páncélszekrényben nem lesz védettebb a pénz attól, hogy van a bankban napközben ügyintéző a pultnál, meg takarító, aki felmossa a járólapot, meg fiókvezető, aki este zárás után lekapcsolja a villanyt...

Azt kell megérteni, hogy NEM a lakosok védik a pénzt a bankban, hanem vasajtók. A vasajtó meg magasról tesz rá, hogy van-e a közelében lakosság, avagypediglen nincsen... Következésképpen a vasajtó (a bank lényegi része) lakosság (személyzet) NÉLKÜL is ellátja a feladatát.

Padlócsempe 05-09-2010 12:48

Sajnálom, hogy ez a felvetés a kialakult személyeskedés miatt rossz irányba ment.
Az ilyen 12,5% bankos ötletek persze, hogy nagy marhaságok, de olyat például el tudnék képzelni, hogy egy bank 20 millió aranyat véd le teljesen. Abból lopni nem lehet, de az azon felül lévő pénzből teljes értékűen lehet lopni.
Azaz 10 bank 200 millió aranyat véd meg, 50 bank 1 milliárdot, ha pedig valaki közel max pénzt szeretne állandósítani az országában, az 150-200 bankot kéne tartson. Ez pár ezer hektárig irreálisan sok, de csak annyi történne, hogy legfeljebb 1 milliárd aranyat lehet teljesen lopásbiztosan benntartani. 10 ezer hektár felett pedig már megengedheti magának egy ország, hogy elég bankot tartson, hogyha mindig max pénzzel szeretne rendelkezni.

Én már ezt sem tartom teljesen irreálisnak, de 1 bank védhetne 50 millió aranyat is akár.

Amúgy is az itt írok többsége szerintem abban hisz, hogy a lopás elleni legjobb védelem a sok lovas.

vityu 05-09-2010 14:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251327)
Sajnálom, hogy ez a felvetés a kialakult személyeskedés miatt rossz irányba ment.
Az ilyen 12,5% bankos ötletek persze, hogy nagy marhaságok, de olyat például el tudnék képzelni, hogy egy bank 20 millió aranyat véd le teljesen. Abból lopni nem lehet, de az azon felül lévő pénzből teljes értékűen lehet lopni.
Azaz 10 bank 200 millió aranyat véd meg, 50 bank 1 milliárdot, ha pedig valaki közel max pénzt szeretne állandósítani az országában, az 150-200 bankot kéne tartson. Ez pár ezer hektárig irreálisan sok, de csak annyi történne, hogy legfeljebb 1 milliárd aranyat lehet teljesen lopásbiztosan benntartani. 10 ezer hektár felett pedig már megengedheti magának egy ország, hogy elég bankot tartson, hogyha mindig max pénzzel szeretne rendelkezni.

Én már ezt sem tartom teljesen irreálisnak, de 1 bank védhetne 50 millió aranyat is akár.

Amúgy is az itt írok többsége szerintem abban hisz, hogy a lopás elleni legjobb védelem a sok lovas.

Most akkor azt akarod mondani, hogy 5W-ben egy teljes seregcseréhez elegendő pénz betonbiztos benntartásához elegendő legyen 5bank? Egy olyan szinten, ahol 10 loassal be lehet ütni országokat, nem érzed irreálisnak???

Padlócsempe 05-09-2010 14:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 251339)
Most akkor azt akarod mondani, hogy 5W-ben egy teljes seregcseréhez elegendő pénz betonbiztos benntartásához elegendő legyen 5bank? Egy olyan szinten, ahol 10 loassal be lehet ütni országokat, nem érzed irreálisnak???

Nem, azt akarom mondani, amit leírtam.
Semmivel nem irreálisabb, minthogy full kp, azaz 4 milliárd arany betonbiztos levédéséhez elég a földem 0,002-d részére bankot építenem.

vityu 05-09-2010 15:15

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 251340)
Nem, azt akarom mondani, amit leírtam.
Semmivel nem irreálisabb, minthogy full kp, azaz 4 milliárd arany betonbiztos levédéséhez elég a földem 0,002-d részére bankot építenem.

Amikor 400k aranyat lopsz 5. szinten, az jónak minősül. 1-2-5milláért A-ban be sem lopsz... Tehát összességében többet tudsz lopni A-ban, nem? Csak az ott nem pénz...

Killer 05-09-2010 19:21

nem érzem megfelelő érvnek azt hogy 200hekin is ugyanannyi bank kell a lévédéshez mint 10k-n!!!
200 hekin 100 millából megcsinálod a seregcserét a legtöbb csopiban,10k hekin pedig nem elég rá még a max lé sem ezt nem ártana figyelembe venni!
az ilyen 10++% bankos ötletek a max pénzhez irreális elképzelések,ha az ötletgazdák olyan magasságba játszanának nyilván nem lennének ilyen zseniális javaslataik.

Hex 05-09-2010 19:22

örülnék, ha azok akik ezt kiötlötték, az anarchosokat is beleszámítanák a játékba. Marhára nem egyszerű 10-20-30-40-50 országot kézben tartani.

Ellenzem az ötletet, mivel nem csak normálban van játék.

richardka 05-10-2010 08:26

csendben megjegyezm hogy az tény hogy lenn is 28 bank elég meg fenn is 28 bank elég hogy megvédjem a manimat. Háát ...

de az hogy %-ba kövesse az egyszerüen nem jo. Föleg ilyen 10% körül:D
ha elkezdek bankot épiteni akkor miből lesz a barakk??

Ha már nagyon oda akarok nyulni a bankokhoz akkor egy olyat el tudok képzelni, hogyha nem mennek a bankok akkor ne védjen semmit se:DD

de az hogy megemeljem a bankok számát azt kihagynám:D

csabi 05-10-2010 08:37

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 251426)
csendben megjegyezm hogy az tény hogy lenn is 28 bank elég meg fenn is 28 bank elég hogy megvédjem a manimat. Háát ...

de az hogy %-ba kövesse az egyszerüen nem jo. Föleg ilyen 10% körül:D
ha elkezdek bankot épiteni akkor miből lesz a barakk??

Ha már nagyon oda akarok nyulni a bankokhoz akkor egy olyat el tudok képzelni, hogyha nem mennek a bankok akkor ne védjen semmit se:DD

de az hogy megemeljem a bankok számát azt kihagynám:D

hozzá tenném, hogy 1 hektáron és 10.000 hektáron is ugyanannyi pénzt tudsz az országban tartan, amit ugyanannyi bank ugyanúgy véd.

[HTPA]GeeForce 05-10-2010 09:29

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 251428)
hozzá tenném, hogy 1 hektáron és 10.000 hektáron is ugyanannyi pénzt tudsz az országban tartan, amit ugyanannyi bank ugyanúgy véd.

Plusz ugye hogy 1 hektáron mire mész azzal a pénzzel meg 10k hektáron mire mész vele... Ezt a tényt se hanyagoljuk el.

Iron 05-10-2010 13:22

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 251216)
Megértem, hogy azoknak nem tetszik ez az ötlet, akik az 5.szinttől több milliárddal rohannak felfele, hogy megint le tudjanak fordulni. Ha több bankot kéne tartaniuk, egyből nem lenne kifizetődő, hogy annyi pénzt tartanak folyamatosan az országban. Ha meg rákényszerülnek hogy eldugják, akkor egyből nem is olyan könnyü sereget cserélni. Szóval taktikai szempontból is jobb lenne szerintem, több odafigyelést igényelne a dolog.

Elég sok mindenre kell ebben a játékban már ígyis figyelni...még a bankokra is figyeljek? :D
Lassan már olyat is vezessünk be, hogy a varik összeverekednek és nem fognak gömbözni nekem amikor én akarom, ezért biztonsági őrt is kell közéjük fogadni, akit fizetni kell körönként :D

Gabro 05-10-2010 13:32

én is szólok, röviden annyit, hogy az ötlet nem tetszik.
hosszabban hogy teljesen marhaság.

a pengeváltásokat meg élvezettel olvastam vissza:D

Tsobi 05-10-2010 13:36

Én is hozzászólok, bár már megtettem volna régebben is.

Az ötletet én sem támogatom, de nem tartom marhaságnak, hisz valahol nagyon mélyen tényleg logikus a felvetés, viszont szintén logikus és a játékmenet szempontjából nem elhanyagolható érvekkel porrá lehet zúzni azt. Meg is tették. :)

Olasz 05-10-2010 21:24

Sztem nem hülyeség ez a felvetés, hisz az tényleg nem logikus, hogy egy 100x akkora területű oriba is ugyanannyi bank védje a lét, viszont az sem logikus, hogy a max pénz nem nő vmilyen arányban az ori hektárszámával.

A működéséről, meg csak annyit, hogy a súgóban ez áll:
"Minden épület csak és kizárólag akkor működik, ha a foglalkoztatottsága maximális."

Hex 05-10-2010 21:27

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 251507)
Sztem nem hülyeség ez a felvetés, hisz az tényleg nem logikus, hogy egy 100x akkora területű oriba is ugyanannyi bank védje a lét, viszont az sem logikus, hogy a max pénz nem nő vmilyen arányban az ori hektárszámával.

A működéséről, meg csak annyit, hogy a súgóban ez áll:
"Minden épület csak és kizárólag akkor működik, ha a foglalkoztatottsága maximális."

olvasd már át a súgót, ha meg nem tudod hol van, akkor olvass vissza, mert Ati válaszolt. Ez így jó ahogy van

Olasz 05-10-2010 21:34

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 251508)
olvasd már át a súgót, ha meg nem tudod hol van, akkor olvass vissza, mert Ati válaszolt. Ez így jó ahogy van

Elolvastam a súgót és nem a személyiségeknél van, hanem az "Épületek, bányák"-nál.
Abban meg, hogy így jó vagy így nem jó én nem foglaltam állást.

richardka 05-10-2010 21:43

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 251428)

na ja valami hasonlot pofáztam én is:D

szerintem hagyjuk ugy ahogy van. Bankkal nem tudok támadni:D

mondjuk tény néha én is boszankodom mikor lophatnékom van hogy egye a fene hogy ennek is 30 bankja van annak is 30 bankja van:DD de ugye nekem is 30 bank kell innentől nyugodt vagyok

Ati 05-10-2010 21:58

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 251511)
Elolvastam a súgót és nem a személyiségeknél van, hanem az "Épületek, bányák"-nál.
Abban meg, hogy így jó vagy így nem jó én nem foglaltam állást.

Az egyik helyen a működésről van szó (ha nincs ember, valóban nem működik); a másik helyen pedig fizikailag az épület meglétéről van szó.

Olasz 05-10-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 251515)
Az egyik helyen a működésről van szó (ha nincs ember, valóban nem működik); a másik helyen pedig fizikailag az épület meglétéről van szó.

A súgót olvasva az "Épületek, bányák" résznél van a fent említett mondat az épületek működéséről, majd továbbolvasva kifejti az épületek funkcióit:

Bank______________ A bank az országod pénztartalékainak megóvását szolgálja. Minél több bankod van, annál kevesebb pénzt tudnak országodból ellopni az ellenséges tolvajok....

Szóval a bank eredeti funkciója ez. Később jött hozzá a személyiség által a kamatozás.

BoaSote 06-15-2011 23:05

ötlet

Alapvetően bank a nem erre szakosodott személyiség kivételével nem termel hasznot. Ezért szerintem nem érdemes olyan változtatást eszközölni amely arra buzdít, hogy a játékélményt elősegítő egységektől vegye el a helyet. Én azon változtatnék, hogy a
1. A bevédett pénzhez csak korlátozott hozzáférést adnék az országnak. Nem költheti el egy körben max a 5-10(?)%át. Aki több pénzre van szüksége egyszerre az vállaljon nagyobb rizikót a lopásokkal szemben. Amúgy logikus. Ott van a teljes államkassza melynek egy része a bankban van, a maradék pedig az államkincstárban. A kincstárból bármikor ki lehet cipelni a teljes készletet, viszont ha a bankból egy nagyobb összeget akarsz kivenni egyszerre arra bizony várni kell.
2. A bankban lévő pénzt kevésbé lehessen fosztani. Egyetértek. De ne 0%ban. Szerintem akkor is volt már a jól bevált szlogen: "Fel a kezeket! Ez egy bankrablás. "
3. Esetlegesen a fosztogatástól is mérsékelten védene. A területből elfoglalt arányában. Igen egy kereskedő személyiségű akár többszemes játékos aki tart 10% bankot az cserébe legyen védettebb. Viszont aki 20k ha on tart 25öt azt kevésbé.

El lehet gondolkodni a piacra gyakorolt hatásán, de szerintem a játékmenetre pozitív hatása lenne.
A PÉNZ HATALOM :)

Zoli 06-16-2011 11:08

Vagy ha egyszerre több pénzt akar elkölteni a saját vagyonából, mint az 5-10%-a, akkor forduljon egy pénzügyi tanácsadóhoz, akivel kiválasztják a megfelelő törlesztőrészletű hitelt, és 10 körön belül folyósítják az összeget a saját országából :p
Addig meg dögöljön éhen...

Egyáltalán nem látom hasznát a bankok átvariálásának

BoaSote 06-16-2011 12:36

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 288928)
Vagy ha egyszerre több pénzt akar elkölteni a saját vagyonából, mint az 5-10%-a, akkor forduljon egy pénzügyi tanácsadóhoz, akivel kiválasztják a megfelelő törlesztőrészletű hitelt, és 10 körön belül folyósítják az összeget a saját országából :p
Addig meg dögöljön éhen...

Egyáltalán nem látom hasznát a bankok átvariálásának

Nem tartom fairnek. A bankok mint exponenciális gödrök nyelik a pénzt, tárolják és megvédik a tolvajoktól 100%ban, viszont a seregektől egyáltalán nem. Van aki tartalékokat képez és így előnyt élvez azokkal szemben akiknek nincs, ezzel semmi baj sincs. Így vagy úgy megdolgozott érte, de miért kell a 0 rizikó. Szerintem jót tenne a játékmenetnek, ha a tartalékképzés ezen formáját életszerűbbé tennénk. Egy bank feladata nem az, hogy elássa a pénzt a hátsókertben, majd ha szól a király akkor meg kiássa. Sokkal jobb lenne a gazdasági helyzet, ha lenne egy minimális pénz amihez mindennél nehezebb hozzáférni(pl kint van a polgároknál hitelben, és idő amig beszedik), viszont a maradékot vagy védenem kell vagy elköltenem, fellendítené a piacot, és a sok TOPos MNT sem biztos, hogy megéri.

Zoli 06-16-2011 12:45

Van elég módja annak, hogyan szórjuk el a pénzünket, bankok ide vagy oda, úgyhogy az a 0-ás rizikó nem egészen úgy van ám... már azzal, hogy kirakod a piacra, kockáztatod a pénzedet. Ha meg bent van az országban, az meg lefosztható...

All times are GMT +1. The time now is 14:59.