Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Excel segítség! :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4177)

BeeLord 12-18-2010 21:56

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 273498)
szerintem index és hol.van párossal nem lehet?

Leírnád kérlek egy példával?

Andrew 12-18-2010 22:00

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 273513)

Feltöltöd valahova az excel táblát? Lehet, hogy meg tudom csinálni, csak leírni nincs se időm, se türelmem :p
(Mondjuk most csak open office-om van, de ott is kb ugyanúgy működik).

BeeLord 12-18-2010 22:08

Itt az excel dokumentum. Ez pedig a feladatleírás.

Valezius 12-18-2010 22:09

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 273513)

Csinálni kell egy táblázatot, aminek a bal oldalán vannak az értékek, a jobb oldalán a szöveg.

PL.
0---apasztós
3--kis hozamú
6-- közepes stb.
(Fontos, hogy növekvő sorrendben legyen felsorolva.)

Ha a tömböt, amire végre kell hajtani a feladatot mondjuk az A1:C100-ban van, akkor a D1-be beírod, hogy FKERES(a,b,c)
Ahol a a tömbben lévő érték, amihez kapcsolod a szöveget. (Tehát A1, B1, vagy C1)
b az FKERES tábla helye, amit az első lépésben megcsináltál. Mondjuk E1:F8
c pedig 2, azaz, hogy az FKERES táblában a 2. oszlopban lévőt írja ki.

Ekkor minden 0-3 közötti értékre azt fogja kiírni, hogy apasztós, minden 3-6 közöttire kis hozamú stb.

A képletet le lehet húzni, csak a b agomentumot ne felejtsd el F4-ezni.

BeeLord 12-18-2010 22:19

Működik, köszönöm.

Redback 12-18-2010 22:22

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 273515)
Itt az excel dokumentum. Ez pedig a feladatleírás.

ezalapján a 2sorban meghatározni így kell:
fkeres(szum(F2:H2);O2:P6;2)

O2:P6 az egy segédtábla, aminek első oszlopa rendre 0,16,21,26,31. Második oszlopa pedig apasztós, kistejű...friss fejős. Ha nem megy sorry, openoffice-ban nemtudom mi a megfelelője.

szserk: egy kicsiit sokáig írtam :D

Andrew 12-18-2010 22:25

Upsz, mire észrevettem és megcsináltam volna, már kétszer megcsinálták... Na msot már mindegy :D De legalább használtam valamire az infón tanultakat :p

BeeLord 12-18-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 273518)
ezalapján a 2sorban meghatározni így kell:
fkeres(szum(F2:H2);O2:P6;2)

O2:P6 az egy segédtábla, aminek első oszlopa rendre 0,16,21,26,31. Második oszlopa pedig apasztós, kistejű...friss fejős. Ha nem megy sorry, openoffice-ban nemtudom mi a megfelelője.

szserk: egy kicsiit sokáig írtam :D

A szumma nem kell bele, mert a H oszlop az F és G oszlopok összegét mutatja.:p

Valezius 12-18-2010 22:32

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 273517)
Működik, köszönöm.

Örülök. :)

Dew 12-19-2010 01:31

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 273520)
Upsz, mire észrevettem és megcsináltam volna, már kétszer megcsinálták... Na msot már mindegy :D De legalább használtam valamire az infón tanultakat :p

én is lekéstem... :o :)

Redback 02-18-2011 21:50

Ma kaptunk egy excel feladatot ötösért. Én megoldottam, egy picit cselesen, de kíváncsi vagyok Ti hogyan oldanátok meg :)

A feladat:
A oszlopban vannak a katonát azonosítói, B oszlopban a 2009 januárjában (Az excelben elírtam, 2009. januárját írtam ) éppen aktuális rangjuk. D2:D11 ig vannak az előléptetésre jogosultak. Ha 2009 januárjában nem a legmagasabb rangjuk volt (Ezredes), akkor léptessük őket elő (Rangok növekvő sorrendben a excel táblában). Ha nem jogosultak előléptetésre, akkor megőrzik a rangjukat 2010 januárjára. C oszlopban adjuk meg a 2010 januári rangjukat.

A forrás és az én megoldásom.

Valezius 02-19-2011 00:01

Egymásba ágyazott ha függvénnyel, mert az index, hol.van függvényeket sose használtam még.
Ha az elejére vagy kíváncsi, akkor azt így:
ha (b2-d2)*(b2-d3)*... =0, akkor stb.

vityu 02-20-2011 17:53

Én is ha függvénnyel csinálnám.

Redback 02-20-2011 18:04

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280883)
Én is ha függvénnyel csinálnám.

és az elejét? Mármint hogy döntöd el, hogy elő kell-e léptetni, vagy sem?

vityu 02-20-2011 18:10

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 280889)
és az elejét? Mármint hogy döntöd el, hogy elő kell-e léptetni, vagy sem?

vmilyen kereséssel, de ennyire nem vagyok benne :) csak néhány függvényt ismerek

Redback 03-09-2011 17:37

Egy hatalmas segítségre lenne szükségem:

Egy Magyarország hátterű diagramot kéne készíteni, ahol a megyében jelenik meg az egyes népességszámokhoz tartozó oszlop. Valakinek valami ötlet?

vityu 03-09-2011 17:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282990)

Egy Magyarország hátterű diagramot kéne készíteni, ahol a megyében jelenik meg az egyes népességszámokhoz tartozó oszlop. Valakinek valami ötlet?

Én csináltam ilyet, de mivel csak nyomtatásba kellett, így a paint volt az én szoftverem :)

Redback 03-09-2011 17:44

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 282992)
Én csináltam ilyet, de mivel csak nyomtatásba kellett, így a paint volt az én szoftverem :)

Én is ezen gondolkozom, majd egy képként beszúrni az excelbe :D

Valezius 03-09-2011 19:28

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282990)

Hú még ilyet is tud az excel :eek:

Redback 03-09-2011 21:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 283000)
Hú még ilyet is tud az excel :eek:

"elvileg". Valaki azt mondta a tanárnak, hogy nagyon könnyű. Nos a tanárom nem tudta megcsinálni, aki megcsinálja az egy ötös. Neten semmit sem találtam :S

Remedy 03-09-2011 21:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 283004)
"elvileg". Valaki azt mondta a tanárnak, hogy nagyon könnyű. Nos a tanárom nem tudta megcsinálni, aki megcsinálja az egy ötös. Neten semmit sem találtam :S

Vagy csak a tanarnak ez a meloja, es ad erte egy otost... :D

Elten is mindig a progmatosokkal csinaltattak meg "beadandokent" a fontos programokat. :D

Redback 03-09-2011 21:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283005)
Vagy csak a tanarnak ez a meloja, es ad erte egy otost... :D

Elten is mindig a progmatosokkal csinaltattak meg "beadandokent" a fontos programokat. :D

Engem egyszer a matek tanár kért meg, hogy írjak meg egy programot, ha lesz időm. Mondtam, hogy nagyon nincs mostanában időm. Erre ő szólt a programozás tanáromnak, aki kiadta ilyen "szorgalminak". Mint később megtudtam a matektanárom fia valami programozás diákolimpiára jelentkezett. A prog tanárom azt mondta, hogy kb 10-15 ezer forintot ér az a program. A matektanáromtól egy köszönömöt nem kaptam, de a prog tanár azt mondta, hogy jobban megcsináltam, mint ahogy gondolta hogy megfogjuk csinálni.

vityu 03-10-2011 17:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283005)

Mi is csináltunk térképdigitalizálást a Felső-Tiszáról azért, hogy meg legyen a gyakorlati jegy egy része :)

vityu 12-07-2011 13:02

2007-es office van a munkahelyi gépemen, és utálom. Valaki segítsen, hogy hol tudom kikapcsolni azt, hogy ne értékelje dátumként pl a 2.24-et. Egy prigramból így tudom az adatokat átmenteni. és baromi idegesítő, hogy a sebességre (mert ez az) kiírja, hogy február 24.

Nem értem, miért csinálja, de szét fogom fejelni a monitort.

Remedy 12-07-2011 13:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295098)
2007-es office van a munkahelyi gépemen, és utálom. Valaki segítsen, hogy hol tudom kikapcsolni azt, hogy ne értékelje dátumként pl a 2.24-et. Egy prigramból így tudom az adatokat átmenteni. és baromi idegesítő, hogy a sebességre (mert ez az) kiírja, hogy február 24.

Nem értem, miért csinálja, de szét fogom fejelni a monitort.

Ez vmi vicc? Ez kb az elso dolog, amit tanitanak benne.

Bal gombbal kijelolod az oszlopot, majd jobb gomb, es cellaformazas, majd ott atallitod a kategoriat datumrol szamra.

vityu 12-07-2011 13:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 295099)
Ez vmi vicc? Ez kb az elso dolog, amit tanitanak benne.

Bal gombbal kijelolod az oszlopot, majd jobb gomb, es cellaformazas, majd ott atallitod a kategoriat datumrol szamra.

Köszi, már amikor megláttam, hogy te reagáltál, erre számítottam. Egy kis fricska a segítség mellé. (Középsuliba infós voltam, nem kéne alapból hülyének nézni.)

Azt akarom, hogy alap beállítás legyen, hogy ne értékelje annak, mint ahogy azt írtam, mert így kapom egy programból eredményül.
egy egész nagy táblázatot kapok és ha mindegyiket, ami ilyen, átállítom, akkor nem az eredeti számot adja vissza. Hanem valami több 10k-s értéket. Tehát visszaállítod, majd utána visszakeresed a programban, hogy hol írja az értéket, és beírod kézzel megint.

Ezt szeretném lerövidíteni azzal, hogy ne is akarja átalakítani. Ha valamit dátumként akarok írni, akkor azt majd úgy is írom.

Remedy 12-07-2011 13:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295101)
Köszi, már amikor megláttam, hogy te reagáltál, erre számítottam.

Remek, majd eszembe vesem, hogy neked soha tobbet ne segitsek. Ennyit ertel el a lefele nyomogatasoddal.

vityu 12-07-2011 13:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 295102)
Remek, majd eszembe vesem, hogy neked soha tobbet ne segitsek. Ennyit ertel el a lefele nyomogatasoddal.

Hát én ha segítek nem úgy kezdem, hogy te balfasz, hát hogy lehetsz ekkora fogyatékos, hogy nem tudod?

Köszi, ilyen segítséget nem is kérek.

Remedy 12-07-2011 13:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295103)
Hát én ha segítek nem úgy kezdem, hogy te balfasz, hát hogy lehetsz ekkora fogyatékos, hogy nem tudod?

Köszi, ilyen segítséget nem is kérek.

Nem tudok mit tenni, tenyleg ilyen szintu volt a kerdes, ha meg egy infostol, ahogy emlitetted, meg rosszabb. Persze a stilusnak koze nem volt ehhez, ahogy itt sarkitottal. Mondjuk igazad van, en vagyok a hulye, hogy probaltam segiteni a szokasos nagy arcodnak.

vityu 12-07-2011 14:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 295104)
Nem tudok mit tenni, tenyleg ilyen szintu volt a kerdes, ha meg egy infostol, ahogy emlitetted, meg rosszabb. Persze a stilusnak koze nem volt ehhez, ahogy itt sarkitottal. Mondjuk igazad van, en vagyok a hulye, hogy probaltam segiteni a szokasos nagy arcodnak.

Tehát lényeg a lényeg, te is csak olyan alap szinten értesz hozzá, mint én, és a tudásod elfogyott. Mert a kérdést megválaszolni nem tudtad.

Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni a szokásos nagy arcoddal.

Remedy 12-07-2011 14:10

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295105)
Tehát lényeg a lényeg, te is csak olyan alap szinten értesz hozzá, mint én, és a tudásod elfogyott. Mert a kérdést megválaszolni nem tudtad.

Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni a szokásos nagy arcoddal.

Nem egeszen igy van, a beirasod utan mar nem is akartam. De igazabol gondolsz, ami jolesik.

Hex 12-07-2011 14:15

próbálj itt állítani valamit

http://noob.hu/2011/12/07/1_4.png
http://noob.hu/2011/12/07/2_14.jpg

vityu 12-07-2011 14:17

Na mindegy, azért ha van valaki, aki tudja is rá a választ, meg segíteni is akar, cseszegetés nélkül, az legyen szíves megmondani.

Nem tetszik ez a 2007-es, mert még egy normális beállítások menüje sincs, és tapasztalat nélkül nem találok meg benne túl könnyen dolgokat.
Egy olyasmire gondolok, mint ahogy a word-ben be lehet állítani az automatikus javítást.

vityu 12-07-2011 14:18

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295108)
Na mindegy, azért ha van valaki, aki tudja is rá a választ, meg segíteni is akar, cseszegetés nélkül, az legyen szíves megmondani.

Nem tetszik ez a 2007-es, mert még egy normális beállítások menüje sincs, és tapasztalat nélkül nem találok meg benne túl könnyen dolgokat.
Egy olyasmire gondolok, mint ahogy a word-ben be lehet állítani az automatikus javítást.

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 295107)

Bakker, van beállítás menüje? :D:D:D

Köszi Hex, tudtam, hogy téged kell keresni, csak ugye éppen szunyókáltál :P

Nagyon köszi! :) Mégiscsak én vagyok a noob. :)

Hex 12-07-2011 14:26

srácok ne kapjatok már össze :)

mind a ketten elvetettétek a sulykot egy kicsit, bár az is igaz, hogy ha valaki hirtelen csöppen bele az office 2007-be, akkor elsőre (saját magamból indulok ki) átláthatatlan a felépítése, mivel teljesen más, amihez szokva voltam. Ezért is szoktam egy office 97-2003 skint feltenni, hogy tudjak az új és a régi menürendszer között mozogni, bár win reinstallkor a lustaságom miatt nem tettem fel.

szamóka 12-07-2011 14:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295109)
Bakker, van beállítás menüje? :D:D:D

Afféle "patch" kell hozzá, és használható lesz.

vityu 12-07-2011 15:24

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 295113)
Afféle "patch" kell hozzá, és használható lesz.

Köszi :) Így már sokkal egyszerűbb a helyzetem :)

Merengő 12-13-2011 03:29

kicsit lemaradtam a segítségnyújtással, én azt javasoltam volna Vityu, hogy hagyd a fenébe az egészet.. :D

Redback 02-19-2012 22:43

Egy kicsike segítségre lenne szükségem. A probléma az, hogy kellett csinálni pontXY diagrammot, ahol az értéktengely tengerszint feletti magasság, a kategóriatengely egy távolság. Azonban a kategóriatengelyen km-ben kéne megadni a távolságot, a táblában viszont méterben szerepel. Segédcellák használata nélkül meg lehet valahogy csinálni?

Valezius 02-20-2012 01:32

Én kétlem, ennyire nem intelligens az excel.

All times are GMT +1. The time now is 00:22.