![]() |
ha úgy vesszük, akkor gyakorlatilag senki és semmi nem tud gyököt vonni semmilyen számból. akkor miért is használjuk azt a kifejezést, hogy gyökvonás? miért nem mondjuk egyszerűen csak azt, hogy megközelítem a 9637 négyzetgyökét ezzel és ezzel a módszerrel? (bocsánat. nem módszer. algoritmus.)
én tudom a választ. azért mert úgy bénán hangzik azok számára, akiket nem érdekel a matek. |
Quote:
|
ömm... és milyen módszerrel számítottad ki? :D
|
számológép :p
|
Quote:
|
Quote:
|
Valaki igazán elmagyarázhatná hogy mi a vicces a komplexesben... :)
|
Quote:
Quote:
egyébként az x^8-1=0 egyenlet megoldásai trigonometrikus alakban: x[k]=cos(2*k*π/8) + i*sin(2*k*π/8), x[k] - egységgyökök, k ϵ {0,1,...,7} az algebrai alakokat már nem számolom ki. :p |
Quote:
Na adok egy matekfeladatot, nem annyira nehéz: Bekötik a szemed és leraknak eléd az asztalra 100korongot. Minden korong egyik fele piros a másik kék. 75-ön a piros van felül, 25-ön a kék. Csinálj 2csoportot úgy, hogy az egyes csoportokban ugyanannyi piros legyen. (Tehát kiválasztasz korongokat, megforgatod őket, és azt mondod, hogy kész vagyok, aztán leveszed a kendőt, és megnézed, hogy tényleg) |
első ránézésre van több megoldás is, bár lehet, hogy tévedek. íme 1. :)
felforgatod az egészet. lesz 25 pirosad és 75 kéked. kiválasztasz 25 korongot, külön csoportba szeded ezeket, felforgatod, és meg is van a 2 csoportod :) eredetileg: piros 75, kék 25 forgatás után: piros 25, kék 75 szétválasztás után: 1. csoport: piros (25-x), kék (50+x) 2. csoport: piros x, kék (25-x) 2. csoport, forgatás után: piros (25-x), kék x |
Minek kell az elején felforgatni? Azzal mi változik? ;)
|
vagy egyszerűen kiválasztasz 75-öt, és azokat forgatod fel. :D
mindig is "szerettem" komplikálni a dolgokat. |
Quote:
|
Quote:
amint már írtam előbb is, a lényeg a számokon van. viszont gyakorlatilag a bíró nem veszi figyelembe, hogy az apukának hány gyermeke van, tehát a feladat redukálódik erre a feladatra: ha 1 szerencsétlen 460k ft ellopásáért 1 év 8 hónapot kap (összesen 20 hónap), akkor mennyiért kapna 1 év 3 hónapot (15 hónap). ez meg egy egyszerű hármasszabály. :) az eredmény: 460*15/20=345. vagyis 345k ft ellopásáért kapna 1 év 3 hónap pihit. :p |
Quote:
Ócsón megússza.:D |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
"Egy amerikai gyorsbüfé-hálózat éttermeiben a vevőket átlagosan 45 másodperc alatt kell kiszolgálni. A kiszolgálási idő megengedett szórása 7 másodperc. Az egyik üzletben ellenőrzéskor 30 véletlenszerűen kiválasztott vendég kiszolgálását megfigyelve az átlagos kiszolgálási időt 47,7 másodpercnek mérték. Ellenőrizze 95%-os megbízhatósági szinten, hogy az adott üzletben az átlagos kiszolgálási idő megfelel-e a szabványnak."
Az első helyes megfejtő szép kövér zöldet kap ajándékba |
Quote:
ez nem az... |
Quote:
|
Quote:
:D:D:D |
Quote:
egyszerűen fel kell írni a Z próbát: Z=(y(átlag)-nű0)/(szórás/gyök(n)) Erre az jön ki, hogy 2,11 ahhoz, hogy megnézzük, hogy ellentmond-e a nullhipotézisnek ki kell keresni a Z0,9975-öt (kétoldali próba) ez 1,96. tehát nem tartják be az előírást. Bár az eredmény kicsit meglep, lehet, hogy elszámoltam. :) |
Quote:
Az én drága hugicám sokadszorra ugrik neki valamelyik matek vizsgájának, állítólag ez lesz az egyik feladat. (A többit sikeresen megoldottam) |
Quote:
|
Oké, és miért nem T próba, miért Z? :D
egyébként ez az 1,96 ez annyira tipikus, tábla se kellett már hozzá fogadjunk :) |
Quote:
|
Quote:
Hűha, azt azért ugye tudod, hogy a T-vírus mit csinál? Ne akarj olyat! :D |
Quote:
|
Adott két szám, vegyük az összegüket, különbségüket, szorzatukat és hányadosukat.
A 4eredményből 3megegyezik, melyik ez a 2szám? |
Quote:
a=0 es b=0, akkor megegyezik az osszeguk, szorzatuk, es kulonbseguk, hanyadosuk ugye nem ertelmezett, de ez nem volt kriteria. Ha pedig a=-1, b=1/2 akkor osszeguk, hanyadosuk, es szorzatuk is -1/2 :) (kulonbsegnel:1/2-1) De most faradt vagyok vegiggondolni, hogy van-e meg megoldas, de igy tippre nincs. Talalt? :) |
Quote:
Ö 1/2 és -1 különbsége: 3/2 illetve -3/2. De az összege valóban -1/2. :) |
Quote:
(-0.5) /(-1)=0.5 (-0.5) -(-1)=0.5 Van másik megoldás? |
Quote:
Viszont azóta femerült bennem, hogy a szöveg elvileg megköveteli, hogy mind a 4 eredmény létezzen, és ebből 3meg is egyezzen. Így a 0-0 megoldás talán mégse jó :) aki akar érvelni a 0,0 mellett vagy ellen, az megteheti :D |
Quote:
komplex sík nem éri? -hirtelen belegondolva mintha ott is lenne megoldás (csak megérzés) :) |
Quote:
Ha pedig ennek nem kell teljesülnie, akkor a-b=a+b--> a,b=0. Tehát más nem lehet. |
Quote:
|
Quote:
a^2=1-- ebben nincs szó 0-val való osztásról. a-b=a+b, hát ebben sincs ;) |
IQ teszt
http://fileshare.prohosts.org/downlo...bde5431704b2be
egy kis játékos IQ teszt:) remélem sikerül letölteni mindenkinek. |
Quote:
De nem tudnám leírni, h hogyan csináltam:D:D Jó kis móka volt:D |
Ha már logika.;)
A feladványban nincs semmiféle trükk, egyszerű logikával megfejthető. Tehát sok szerencsét és ne add fel! :rolleyes::D A feladvány: Van 5 ház, mindegyik más színű. Minden házban egy más-más nemzetiségű személy lakik. Minden háztulajdonos bizonyos italt részesít előnyben, bizonyos márkájú cigarettát szív és bizonyos állatot tart. A kérdés: Kié a hal? Tudod, hogy: A brit a piros házban lakik. A svéd kutyát tart. A dán szívesen iszik teát. A német Rothmanns cigarettát szív. A norvég az első házban lakik. A zöld ház tulajdonosa kávét iszik. Aki Winfield cigarettát szív, szívesen iszik sört. A sárga ház tulajdonosa Dunhill cigarettát szív. Az a személy, aki Pall Mallt szív, papagájt tart. A férfi, aki a középső házban lakik, tejet iszik. Aki Marlborot szív, az mellett lakik, aki macskát tart. A férfi, akinek lova van, az mellett lakik, aki Dunhillt szív. A norvég a kék ház mellett lakik. Aki Marlborot szív, annak a szomszédja vizet iszik. A zöld ház a fehér ház mellett balra van. |
All times are GMT +1. The time now is 23:25. |