![]() |
Quote:
Mindegy, nem akarom elterelni a témát, mert kellenek ezek is. Ha mindenki mindig mindennel egyetért, akkor nincs fejlődés. :) Ennek ellenére remélem nem lettem most nagy mumus -- leginkább általános tapasztalatból írtam folyamatosan, amit írtam. Rengeteg ember jött már korszakalkotó ötletekkel, hogy teszemazt legyen egy külön épület, amiben a varázslók laknak. Na most igen..., ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, javaslattétel előtt azt gondolom, hogy mindenképp szükséges a játék (aktuális verziójának!) ismerete. |
Quote:
|
Quote:
|
Hidd el ati én sem azért irtam amirt irtam mert unatkozom és feltétlenül kötözködni akartam...
És hidd el az, hogy most nem játszom komolyan az nem jelent semmit.. Olvasom a változásokat és a tapasztalathoz elég pár nap... Azért irtam csak, igazából régen meg akartam már irni, hogy jobb legyen a játék és nem tuskó akartam lenni akinek nem itt a helye... Csak gondoljátok meg ... nem kötelez senkit semmire, egy vélemény... Most is azt mondom ha már több faj és fajon belül több szereplő akkor minden szereplő tudjon rendesen csinálni valamit... Szerintem ettől izgalmasabb lenne a játék, úgy mint régen, nem tudnának annyira a babérjaikon, kényelmesen ülni egyesek.. jobban figyelnének, nem csak néha-néha...nem a bank mögé kell bújni... |
Szerintem térjünk vissza a témához.
Szerintem fontos dolog, hogy valaki éveket kihagy, és egy másik játékot talál itt, mint amit itthagyott. Azon kéne fáradoznunk, hogy a visszatérük itt is maradjanak, és lehetőleg értékes tagjai legyenek az új Hódítónak. Én magamtól tanultam meg az új dolgokat, mert érdekelt, valakinek meg fel kell kelteni az érdeklődését. TEgyük ezt, és ne küldjük el. (Szerintem.) |
hemo, csak úgy kérdezem, milyen ötleteid vannak a játék jobbá tételére?
|
En igy modositanam a topic cimet:
"Miért, rossz a hódító?" :) |
Nem értem, hogy most miért támadja mindenki Hemot!?
Csak elmondta (volna) a véleményét, de rögtön rászálltatok, hogy hülyeségeket beszél. Részben Én is egyet értek Vele. Valóban nincs már akkora szerepe a toliknak, bár nem feltétlenül a változásokból fakad. Vegyünk egy mf tolit. Mit kezd magával? Kitől-mit tud lopni? Csak vegyük az értékeket, mit érdemes. -Rúnát varitól? (pláne ha a vari óriás...) -Aranyat? (akitől érdemes lenne, annak van elég bankja, úgy gondolom) -nyersit törpétől? ...akkor már inkább törpe leszek -tekit? kitől? egy ruppót se ér már... Régebben megérte lelopni egy orkot vagy törpöt még akkor is, ha bosszút áll. És most? Kösz 2 misi értékű tekiért, inkább alszom tovább... Régebben pont emiatt nehezebben játszható fajok voltak a törpék, orkok hisz mindig figyelni kellett a tekire és boldog-boldogtalan rájuk járt megszedni magukat. Most már játszhatnak nyugodtan, nincs aki feleslegesen lelopná őket és nem is lesz, mert lassan, de biztosan kihalnak a tolik... A blabla szövegben, meg igaza van mindenkinek, csak kár hogy az értéke: "0" Alkalmazkodjak meg miegymás... Alkalmazkodom is, csak most nem erről volt szó, hanem arról, hogy korábban más volt. (nem jobb, nem rosszabb, más) ui: Amúgy örülnék, ha a körülmények újra megengednék, hogy pl félelffel toljam. |
Quote:
itt nyugodtan tolhatod felessel, de ne lepődj meg, ha 2 nap alatt 0-ra verik az oridat... |
Quote:
A probléma nem a szabályokkal van amúgy. Hanem azzal, hogy a föld értéke nagy, főleg fentebbi szinteken, és ezért vannak hadisabb fajok jelen. Csak idő kellett, hogy a játékosok átszokjanak erre... Amúgy lehet, érdekesebbé lehetne tenni a toli vari akciókat, mondjuk erősítéssel, vagy bármi mással (új akciók is lehetnek pl.), de nem a játékot kell unalmasnak nyilvánítani, hanem gondolkodni, és nyitni egy topicot egy ilyen ötlettel. |
Quote:
Én pl nem is tartok, nem koptatom feleslegesen. Sztem ezzel nem vagyok egyedül, szóval megint nincs kitől ilyet lopni. Ha meg mégis van, akkor kétlem, hogy bárki megvenné 5-6K ért. szerk: vagy esetleg toli teki? :D nincs is toli, mert nem éri meg... |
Quote:
|
részben egyetértek hemo-val.
az nekem is szemet szúr, főleg alsóbb csoportokban, hogy az egyensúly nagyon erősen a hadi felé borul. aki hadis országot akar, bőven van miből választani. ork, hulla egyértelműen hadis faj. gnóm mindenes, de mégiscsak hadisnak a legalkalmasabb. óriás, elf, törpe: bónuszuk van haderőre. hat a nyolcból. toli? egyértelműen félelf, vagy ember. esetleg gnóm, de akkor tekiről le kell mondani. vari? csak az óriás. (esetleg gnóm, elf, de azért inkább óriás) szóval túlteng a hadis faj, a toli, de még inkább a vari rovására. rendben van, hogy mi a játék neve, meg hogy a sereggel ütésre van optimalizálva, de mégiscsak színesebb lenne, ha vari-toli választáskor is több lehetőség lenne. |
Quote:
|
Számomra érdekes ez a tolvajlásra való kihegyezés. Már csak azért is mert az elmúlt években játszottam olyan csoportban ahol fillérekért meg lehetett venni mindent és olyanban is ahol, csak méreg drágán. Valamiért a drágább piacú csoportban sem volt több tolvaj, sőt inkább épp ellenkezőleg.
Úgy érzem jelenleg egy állóháborús helyzetjellemző a játékra. Ahol is mindenki kerüli a kisebb összetűzéseket. Ehelyett mindenki hatalmas vagyonokat próbál felhalmozni, hogy ha a szükség úgy hozza, akkor ezt mozgósítani tudja. Mindenki próbál óvatosan előre jutni. De hogy és mikor alakult ki ez a helyzet? Jogos az a vád, hogy erről a helyzetről elsősorban a külsőre írok tehetnek. Hogy-hogy kérdezhetitek. A jó szándékunk és a segíteni akarásunk révén. Az eleinte az átlagos országok a jobb felépítések miatt erősödtek, majd elkezdtek ők is specializálódni. Egy idő után kialakult egy fajta patt helyzet, ezért nem érte meg belemenni kisebb csetepatéba. És még egy dolog bizonyos értelemben elvettük a játék igazi értelmét. A megismerés, felfedezés és a fejlődés élményét. Szinte mindent készen oda adtunk a kezdőknek, így gyorsan telítődnek, és új kihívások után néznek. |
Régen 1100 hekivel nem a 3., hanem a 2. szintre lehetett lépni, 1700 heki pedig már régen az A csoport volt. Ami már régóta sereges csoport ugye. Tisztán a méretekkel függ össze a tolik kiesése. Most már a 4. szinten eléri az országok mérete a régi B közepét. És éppen ebben a magasságban fogynak el a tolvajok. Nagyobb országod lehet, tovább tart elérni a szintenkénti maximumot. Legyen megint visszavéve a szintenkénti max, hogy tovább lehessen tolizni? Szerintem jobb úgy, ahogy most van. Időben kevesebbet érdemes tolis fajt választani, méretben gyakorlatilag változatlan a dolog.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
egyszerű a magyarázat: alkalmazkodj :D ui: tisztelet a kivételnek |
Quote:
Azt írtad lent 6 hadis, 4 tolis faj van, és ezért dől a mérleg a hadinak. A-ban meg pl. egyáltalán nincs helye a tolinak. Tehát a fajeloszlás sokkal jobban dől a hadi felé A-ban, mint lentebb. És ez egyre feljebb haladva így van... Tehát itt nem elsősorban az 5. és 4. szint ami gond lehet. Nem ott nincsenek tolik és varik, hanem fent. |
Quote:
|
Quote:
akkor kicsit másképp: azért írtam, hogy alsóbb szinteken jellemző, mert ahogy feljebb megyünk, már mindenki hadi. ott nincs is gond, hogy milyen faj legyen, a körülmények eleve kizárnak jópárat. ott a játékstílust már csak annyiban választja az ember, hogy támadni vagy védekezni akar-e inkább, és ehhez választ fajt. alsóbb szinteken viszont van, aki tolizni szeretne, ehhez választ megfelelő fajt. ami két lehetőség, fél-elf, vagy ember. vagy varizni szeretne, és akkor kiválasztja az erre megfelelő fajt, az óriást, mert más választása nincs is. ha meg a játékstílusa hadi, akkor van bőven miből választani. erre írtam, hogy a hadi felé billen a rendszer, sokkal több hadis faj van, mint tolis vagy varis. most ez miért is butaság? |
Quote:
varival vagy tolival igen érdekes lenne földet hódítani. Amúgy még mindig vannak varisok és tolisok, csak mostanában úgy hívják őket, hogy hadi-toli és hadi-vari |
Quote:
Ha tolvajok irányába akarsz fejlődni, akkor ennek megfelelő fajt kell választani. Ha úgy ítéled meg, hogy csak egy ilyen van, akkor lehet örülni, mert nem kell tovább keresgetni, hogy vajon melyik lehet a legjobb. Leginkább még a tolvaj jellegű játéknak a legkönnyebb a fajválsztás, mindenhol máshol el lehet rontani. |
Havert fűzögettem anno, hogy játszon a hóddal.
wow ban ork tolvajjal volt, itt is az akart lenni :) off vége |
Quote:
Nem fordítva, hogy először választok valamit, aztán ráerőltetem azt a játékstílust, amit én akarok, ami nem illik hozzá, és csodálkozom, hogy nem lesz sikeres. Leragadtunk a tolvajnál, de végülis nem baj. Mi a probléma? Hogy ha tolvajt szeretnék játszani, akkor két választási lehetőség van? Egy "varázsló-tolvaj" és egy "harcos-tolvaj". Miért akarnál mást? Mi mást akarnál? Mi haszna lenne, ha lenne még 3 tolvaj faj, ami csak névileg más? Mert funkcionálisan semmi mást nem ad a mostaniakhoz képest. |
Quote:
Tolvajláshoz lehet választani az elfet is, mert a haszonszerzőkre nem jár neki malus, a védelme meg óriása a fél-elfhez képest és nem is ártózzák olyan könnyen át. Sőt akár törpe is lehetne tolvaj, főleg 5-ösön, ha jó a szövije és megvédik sereggel az ártózóktól... Varizásra pedig nagyon is jó a gnom ori sőt az az egyik leguniverzálisabb faj, jó tolisnak is, persze nem tekit lopni, de ártó tolizásra szuper... Legyél már kicsit kreatívabb :) |
Quote:
most komolyan, mindig megfogadom, hogy nem írok semmit, most megint asszem jó ideig nem is fogok. leírom, hogy aki véletlenül, (talán nem olvasta el elég figyelmesen a játék nevét) nem hadi játékstílusban szeretne játszani, annak kevés választási lehetősége van, erre megkapom, hogy butaság, hogy ne mesevilágban éljek, ne higgyem, hogy a tolvajaim Robin Hood-ok, ne akarjak élőhalottal varázsolni, örüljek, hogy találok egyáltalán fajt a játékstílusomhoz, a hódítóban hódítani kell, meg hogy tulajdonképpen minden faj jó mindenre, ha elég kreatív az ember. kösz, nekem ennyi elég volt ebből a témából, további jó játékot mindenkinek! |
Quote:
|
Quote:
Sőt, most volt egy szövi-mf harcom, és mire sikerült "rávennem" a szövetség tolvaját, hogy ne lopja a tekercseimet, már ellopott legalább 50milla értékűt. Többe volt nekem, mint neki. Quote:
Vagy az elf? Igazán a hadi tekercsek bónusza nem elég neki, mert kevés ember fér el a barakkjaiban. Egyedül a védelemre van bónusza, ami inkább azt teheti lehetővé, hogy valaki tolvajnak használja... Quote:
A hadisok jók, mert magadhoz igazíthatod. Ha gép előtt vagy mindig, akkor hadizhatsz orkkal, törpével. Ha kevesebbet, akkor ott a gnóm, óriás... Ha tolvaj akarsz lenni: gép előtt vagy, akkor merész feles. Ha kevesebbet vagy a gép előtt: gnóm, elf. Sőt, a gnómból hadi tolvajt is csinálhatsz.. Nem értem, hogy mivel kell ide nagyobb változatosság... |
off:
ÉN pl örülnék, ha az elf megint jó lenne tolizni... Ha már így feltetted a kérdést Ati. :D on: |
Quote:
-Én nem arra céloztam, hogy könnyű, hanem arra, hogy jóval könnyebb, mint korábban. (ha nem így van cáfolj meg) -És azt se írtam, hogy nem kell figyelni, csak annyit, hogy kevesebb figyelemmel is megelégszik és nem kell a tekivel játszogatni. (és alapból is... melyik faj nem igényel figyelmet? :D) -Azt is írtam, hogy ha csak törpét tudsz lopni nyersiért, akkor kifizetődőbb, ha egyenesen törpével vagy. Végülis ha nem csak olvasod, hanem át is gondolod, értelmezed, amit mások írnak, akkor elkerülheted, hogy felesleges hsz-eket gyárts és nem az fog lejönni, hogy bele akarsz kötni az élő fába is. Sajnálom, hogy beálltál a sorba... |
Quote:
És mivel unalmas, és mostanában kevesebb a tolvaj, bőven nagyobb nyugalomban van a törpe. Akkor le lehet lopni nyersre, és tekercsre is a tk végén, mert közel sem 100%, hogy egyáltalán néz magán nyitottat... Lehet, hogy a tolvaj életképtelen B-ben, és már G-ben is talán, de hadisabbá téve nem. És miért nem jó a hadi tolvaj? Ugyanúgy átlopod vele azokat, akiket eddig, mert nekik is kevesebb a tolvajuk, csak nagyobbat védhetsz vele... És még valami: azt, hogy a tolvajok "kihalnak" nem a fejlesztések okozták, hanem mi magunk. Nem védik a javakat többet, mint régebben. Csak mások a módszerek. |
Quote:
Akkor a többi nem barakkba megy, hanem váltva toronyba is. A környék csökkenő tolvajszáma nagyobb védelmet ad, biztonságosabban lehet lopni. :) Ez most kár? Van hadi-tolvajotok? Nekem nem régen volt egy. Nem loptam vele. Miért nem? Mert volt annyi pénzem, hogy ne akarjak nagyon többet. Kaját loptam, minimális nyerset, és éplistáztam. És asszem mindezt 18% kocsmával, hogy közben földelni is tudtam... Nem tudom, hogy mi az, ami ennél több, és kell... Nem lehet lopni? Nem mi tehetünk róla. Ha neked megírnák, hogy: Hali! Tegyük könnyebbé a tolvajok életét, és bontsuk a bankokat, a tekercstartalékot felejtsük el berakni, ne rakjuk fel a könyvtárkulcsot... Te mit szólnál? Simán így cselekednél? :eek: |
Quote:
NEM szeretnék újabb toli fajt. jó ez így, ahogy van. egyébként is, ez nem az a topic, "általános beszélgetések a hódítóról", ennek keretében leírtam a véleményemet, ami egyébként tény: jóval több a hadis faj a játékban, mint a tolis, vagy pláne a varis. nincs benne javaslat, nincs benne kritika, ha olyan jön rám, megkeresem a megfelelő fórumot hozzá. hogy akkor egyáltalán miért írtam le a nyilvánvalót? mert beszélgetni szerettem volna róla, megtudni, másnak mi a véleménye erről. megtudtam: ostobaság (a tény!!!), olvassam a súgót, és egyébként is minek írok, mikor megvannak a megmondóemberek, és csak nekik lehet igazuk. |
Takanohana: Nem mi nem értjük szerintem, hanem Te. :)
Te azzal kezdted, hogy az alsó csoportokban dől inkább hadi felé a játék (ami nem igaz), mert ott több a hadis faj, mint a többi. Ez nagyon nem igaz. A lentebbi csoportokban, főleg 5. szinten rengeteg toli ország is van. Vari kevésbé van, max nagyon lent, mert életképtelen. De nem azért, mert nincs varis faj. Hanem mert egyszerűen gyenge. És nem azért van sok hadis ország, mert sok a hadis faj. Azért van sok hadis ország, mert a föld az érték, amit el kell venni és meg kell tartani. És hadis országgal sokkal könnyebb haladni lent, mint mással. Ezért van hadis ori, nem azért mert rossz a fajok aránya... Akkor lenne igazad, hogyha a játékosok véletlenszerűen választanának fajt, és utána néznék meg hogy mit tud, és aszerint épülnének. Ezért írta Ati azt, amit írt. De ez nincs így. Először a játékstílust kell kiválasztani, és utána a hozzá tartozó fajt megkeresni és választani. |
Quote:
Beszélgethetsz bármiről, de akkor ne úgy tedd, hogy: Akkor most beszélgessünk! Legyen javaslatod, elképzelésed, érveid, védd meg, indokold, győzz meg másokat. Mind azért vagyunk itt, mert szeretjük a játékot. |
Vityu!
Quote:
-ha "varázsló" zombi akarok lenni, megtehetem -ha varázsló ember, megtehetem -ha toli-hadi félelf... azt is megtehetem Quote:
Quote:
Félelf az toli, nem haditoli. Legalábbis nálam. Az más kérdés, hogy szöviben, azért adhat pár lovat, de egy feles szöviben régen a pénz forrást jelentette és annak a védelmét. Quote:
|
Quote:
Szóval ettől még nem a hódító a rossz, hanem változtak a stratégiák és mi magunk alakítjuk az árakat. |
All times are GMT +1. The time now is 12:51. |