![]() |
Quote:
Néha buksz, de sose szabad egy tételben játszani:D |
Quote:
|
Quote:
És sztem nem csak az u-ban lehet bebukni a piaccal. (a kereskedő is képes piacolni, így abból is lehet jövedelme...) |
Quote:
|
Quote:
:) -nem kell ahoz lesni a piacot h nyereséggel zárj |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Ha gondolod írj rám és elmagyarázom:D Pedig tudom h te is ott játszol:D |
a nem kell lesni brimnek szólt aki azt mondta h lesnie kell a piacot ahoz h nyeresége legyen. lusta voltam idézni
|
Quote:
esélytelenek vunk a jelenlegi körülmények között:rolleyes: |
majd szólok ha 50-60 millát keresek piac nélkül:D lehet sokat kell majd várni, de... :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
|
az óriás esetében nem olyan durva a gyilkolgatás.
|
Quote:
Azért én simán 4iknek túlélőt raknék varisnak. Vagy gazdálkodót:D |
én már másodiknak betenném a gazdálkodót. sokat számít az a +1-2% terület, amit a tanyákból nyerek így. ez bármilyen fajnál (nem ork és nem hulla :p)
|
Quote:
|
az 5. és az 1. szint más... az 5. szinten nem sok értelme van, ahol 10-20 tanyát tartasz; az 1. szinten meg csak akkor jó a gazdálkodó a tudós mellé, ha törpe vagy elf akarsz lenni.
meg abban az esetben, ha egyszemélyes klánban lúzerkedsz. :D |
Quote:
|
Szeretném megkérdezni, hogy akit ez érint az miért választ kereskedő személyiséget? Csak azért emrt úgyis kell tartani vagy 10bankot, és akkor legyen értelmi is, vagy van más oka is?
Valamennyi csoport amiben jártam, vagy láttam ismerőst benne olyan volt, hogy lehetett többet termelni 7500arany/kör/hektárnál valamilyen módon, mégha nem is törpe az ember. Akkor meg miért? :) |
pontosan jól leírtad. mert mondjuk egy orias vacilálhat a tábornok, tolvaj, kereskedő között, akkor ezt választja :)
|
Quote:
főként a gyors pénz jó benne. meg nem kell sokat figyelni -bár ez enyhe öngól mivel a hullával meg figyelni kell:D |
Quote:
|
Quote:
vegyünk 1 csopit 5-10k a nyersi ára... hirtelen elszaporodnak a törpök, le tud zuhann 200 anyag alá 3-4 nap alatt, már is töbet hoz atörpének a bank, mint a bánya... ha senki nem választja a biztos fix pénzt körönként ( kereskedő-t ) nem lesz pénz a csoportban csak az esteleg fellépő,újrázó országokból, ( és aranyalmából :D ) akkor hiába termelsz te bármit a csoportban, pillanatok alatt lezuhan az ára, és nem hogy annyit sem hoz mint egy bank, hanem el sem tudod eladni, mert nincs miből megvennie senkinek, és nem is kell senkinek mert mindeki termelget valamit, ha senki nem bankos... |
Quote:
csak mondom:D Hogy témánál is maradjak.... tolvaj személyiséggel, egyik fél-elf:) |
hoher azert a törpök elszaporodása nem olyan valószínű.Mondjuk nem az 5 ös csopirol van szó.Nem hiszem hogy mondjuk a 3-4 es csopik valamelyikébe is pikk pakk fellép 10-20 törpe.
A banknak szerintem csak A ba nvan értelme de az is csak kellő magasságban.Amugy a kereskedő személyiség felesleges addig, megelpő hogy a 2. helyre befut a szavazáson. Én inkabb vagyok vándor vagy gazdalkodo a tudos utan. |
Hóhér: Ha az egy nagy A, akart lenni, akkor igazad van. :)
Na gondolkozzunk kicsit :) Elfogadom, hogy fontos személyiség a kereskedő, de nem túl csábító. (Ez utóbbi talán épp a természetéből fakad, hogy az árak ehhez alkalmazkodnak bizonyos szintig) Ha van elég kereskedő, akkor az aki a kereskedőt választja nem jár elég jól. Ha nincs elég, akkor már megéri választani. A viszonylag magas árakra nézve az látszik, hogy van elég, tehát nekem mr nagyon nem érné meg, hogy kereskedő legyek, és persze másnak se. Nézzük sorba: 5. szint természetéből adódóan a kezdők otthona. Tehát itt van elég kereskedő. 4. szint: idáig eljuthat bárki minden nehézség nélkül, tehát megmarad a sok kereskedő. 1. szint: Amint megtudtam ide rengeteg pénz kerül fellépéssel és újrázással, meg persze itt már adót is lehet szedni. És épp ebből következően a 2. szintnek (esetleg a 3-nak) kell(ene) a legnagyobb bajban. Ha én törpe lennék, nem 5. szinten, akkor sokkal előbb választanám a gazdálkodót, mint a kereskedőt. De van egy faj, amelyik jópár személyiséggel semmit nem ér: a hullára gondolok. A hulla az egyetlen olyan faj, ahol meggondolnám, hogy első személyiségnek a kereskedőt válasszam. (A többinél túl csábító a tudós, orknál a tábornok, és törpénél a gazdálkodó) Lehet, hogy éppen a hulla kereskedők tartják egyensúlyban a hódító gazdaságát? :) |
Quote:
4/n ben, és 3/i ben igencsak előfordul, hogy 5000 ről lezuhan a nyersi ára 400 alá is... pár nap alatt... nem kell hozzá 10-20 ori, elég 3 hirtelen meggazdagodni vágyó friss törpe ori is, mert kis csoportokról van szó |
Quote:
hogy lőhettem ekkora bakot ?? :confused: :confused: vissza térve a gyorscsopihoz, lehetsz te gazdálkodó törpe :D :D maximum 10 % al több nyersid megy a levesbe, amíg épp nem vagy gépnél amikor haza cammog a piacról... ha mindenki magának termeli meg, nincs kereslet a csopiban addíg, amíg valami bankos, pénzes ori fel nem kapja egyben a nyersit , és drága nem lesz megint... pár napig... de ugyebár akkor megint kell hozzá egy gazdag bankos ori a csopiban... |
A szavazatom a tudósé...
:) a legtöbb épületet spórolsz vele minden szempontból , nagy a taktikai jelentősége, sokkal többet erősődik az ország , mint akármelyik másik személyiségtől... ( kivéve a hulla, és az ork ) ez teljesen egyértelmű, hogy a legtöbb ország ezt választaja... Sokkal érdekesebb lenne a szavazás, ha a tudóson kívül szavazhatnánk... vagyis második személyiségnek mit választana az ember !!! így derülne ki , ki mit tart még fontosnak, mert a tudós egyértelmű :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
nem teljesen így értetettem, nekem az A csopi az "A " nem "a" :D inkább így fogalmazok, nem volt még időd megfigyelni a gyorscsoportban néha előforduló hatalmas piaci árzuhanásokat :D :D |
All times are GMT +1. The time now is 04:02. |