Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   termelő törpe A ban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4059)

csakegygnóm 02-08-2010 14:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 240211)
Butaság. A kereskedő igazán rossz választás volt. Lehet, hogy most olcsó a nyers, de adtam már el A-ban 2000-ért is agyagot, sőt, 6000-ért is. Ha beindul egy nagyobb klán ütögetni, akkor fel fog menni szépen.

Bár igazad lenne:( sajnos most még az 1000 et sem éri el semmi az átlagos piaci ár olyan 4-500.Nagy ritkán a kő felmegy 1000 ig de azt meg tudom számolni a kezemen mikor volt ilyen nap.
számolva mondjuk 1000 hekin 15% bányát az azt jelenti hogy 4095 nyersanyak körönként. És az 500 al számolva: 2047500.
És persze hogy ne lopják el be kell tenni a szövi raktárba ott meg ugye nincs olyan hogy bocs gyerekek ez az enyém mert pénzt kell belőle csinálnom. Jó ha az 1/8 ada megmaradna nekem...
Mig ennyi bank: 1125000 pénzt hoz és ez csak az enyém nem kell leadni belőle semmit sem a klántársaknak. Tehát több marad meg nekem.

Tsobi 02-08-2010 14:31

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 240216)
Mig ennyi bank: 1125000 pénzt hoz és ez csak az enyém nem kell leadni belőle semmit sem a klántársaknak. Tehát több marad meg nekem.

Én ezt a felfogást nem teljesen értem. A klántársad nem az ellenséged.. segítsétek, támogassátok egymást, mint egy csapat. Ha ez nem megy, akkor én is a kilépést javallom.

Remedy 02-08-2010 14:35

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 240216)
Bár igazad lenne:( sajnos most még az 1000 et sem éri el semmi az átlagos piaci ár olyan 4-500.Nagy ritkán a kő felmegy 1000 ig de azt meg tudom számolni a kezemen mikor volt ilyen nap.
számolva mondjuk 1000 hekin 15% bányát az azt jelenti hogy 4095 nyersanyak körönként. És az 500 al számolva: 2047500.
És persze hogy ne lopják el be kell tenni a szövi raktárba ott meg ugye nincs olyan hogy bocs gyerekek ez az enyém mert pénzt kell belőle csinálnom. Jó ha az 1/8 ada megmaradna nekem...

Ez az erveles nonszensz. Ennyi erovel az elfek is eladhatjak az osszes kajat, amit termelnek, Te meg dogolj ehen a torpeddel...

Hogy lehet ilyet leirni?

Padlócsempe 02-08-2010 14:51

Egy bank körönként 7500 aranyat termel.
Egy kovácsműhely körönként törpénél 9 fegyvert termel.
Azaz, ha a fegyver kb. 900 arany árnál drágább, akkor a kovácsműhely éri meg jobban. És A-ban mindig drágább 900-nál a fegyver...

csakegygnóm 02-08-2010 14:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 240218)
Ez az erveles nonszensz. Ennyi erovel az elfek is eladhatjak az osszes kajat, amit termelnek, Te meg dogolj ehen a torpeddel...

Hogy lehet ilyet leirni?

a klánunkban csak arról szól a megegyezés hogy fegyvert adjak nekik anyagot nem kell adnom cserébe kérek egy kis élelmet.
ami hekin meg bánya lenne azt egyszerüen lebontottam és bankot csináltam belőle szerintem ebben semmi kivetnivaló nincsen.
Nekik is jó mert kapnak fegyvert és nekem is jó mert az anyagot már nem kell leadnom cserébe a bankjaim fix bevételt jelentenek körökön keresztül.Idönként tezsek pénzt a szövi raktárba és be van osztva hogy melyik nap ki vesz anyagot a piacról

Redback 02-08-2010 14:58

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 240221)
a klánunkban csak arról szól a megegyezés hogy fegyvert adjak nekik anyagot nem kell adnom cserébe kérek egy kis élelmet.
ami hekin meg bánya lenne azt egyszerüen lebontottam és bankot csináltam belőle szerintem ebben semmi kivetnivaló nincsen.
Nekik is jó mert kapnak fegyvert és nekem is jó mert az anyagot már nem kell leadnom cserébe a bankjaim fix bevételt jelentenek körökön keresztül.Idönként tezsek pénzt a szövi raktárba és be van osztva hogy melyik nap ki vesz anyagot a piacról

Ugyan nem játszottam még A-ban, de nem hiszem, hogy egy klánnak erről kéne szólni. Ott kéne segíteni a másiknak, ahol tudsz :)

csakegygnóm 02-08-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 240220)
Egy bank körönként 7500 aranyat termel.
Egy kovácsműhely körönként törpénél 9 fegyvert termel.
Azaz, ha a fegyver kb. 900 arany árnál drágább, akkor a kovácsműhely éri meg jobban. És A-ban mindig drágább 900-nál a fegyver...

a fegyvernél valóban így van de még ha fel is megyek 15% ra az is eltünik.Mindig valaki úgy gondolja hogy jó oké ennyi a túltermelés akkor én most nem csak alapkatit meg toli varit képzek belőle hanem elkezdek ijászt is mondjuk.És ha ezt jó páran elkezdik máris nem olyan sok úgy a 15% kovács. Ismétlem én vagyok a legkevesebb hekin.

De itt most nem is ez volt a lényeg hanem az ép lista amit sikerült most már a segítségetekkel kiokoskodnom. köszönöm mégegyszer abban a segítséget mindenkinek

Tom 02-08-2010 16:43

Szerintem mihamarabb lépj ki ebből a klánból.

BigPi2 02-08-2010 17:05

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 240170)
igen az úgy még jobb 15% és plusz 4% a barakokkhoz és telepakolom ijjakkal.És evvel talán elérem hogy nem jönnek rám naponta az orkok
és Dragonnak a válaszom igen láttam engem egy 50% os ork ütött be :)

Én nem hiszek ebben. Én mentem 45-15-sel is 30-30-sal is teljesen mindegy volt, úgy is te leszel a környék elsődleges célpontja.
Ahogy egyszer egy ork írta kedvesen."azért téged ütünk, mert körülötted mindenki elf."

És igen a csoport alján még a legtöbb ork 50-54%-nyi barakkal támad.

Rá kellet jönnöm, hogy az aki egy klán termelő törpéjének áll az bizony olyan mint az isten barma. Senki sem vigyáz rá, de mindenki nyúzza.

vityu 02-08-2010 17:22

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 240243)
Rá kellet jönnöm, hogy az aki egy klán termelő törpéjének áll az bizony olyan mint az isten barma. Senki sem vigyáz rá, de mindenki nyúzza.

Ez nem igaz. Nálunk általában elsődleges cél, hogy legalább 2 hadis áll a termelők környékén. Ha a termelő az isten barma, akkor megintcsak a klán a hibás! :)

csakegygnóm: csak annyit tudok megerősíteni, hogy az a klán nem neked való.

Von 02-08-2010 17:58

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 240243)
Én nem hiszek ebben. Én mentem 45-15-sel is 30-30-sal is teljesen mindegy volt, úgy is te leszel a környék elsődleges célpontja.

Ebben nem hinni kell, hanem a 45/15össel visszaütni mikor jönnek rád. Egy orkot is minimum egyszer vissza lehet ütni vele, ha ügyes vagy és kis szerencséd is van, akkor akár kétszer-háromszor is, illetve te többet tudsz bontani nem létfontosságú épületet, amivel akár megoldhatod, hogy ő felülről üssön te meg alulról.
Ha te vagy az elsődleges célpont mindig, és nem full életképtelen az orid, annál könnyebben nem is lehet haladni A-ban, minthogy folyton hozzák a földet :)
Persze nyilván bele lehet ilyennel bukóba is szaladni, de nem olyan rossz a helyzet mint elsőre tűnik :)

Xeper 02-08-2010 18:26

szerk: töröltem, mert megírtátok már, de valami miatt nem kapom meg néha a legfrissebbeket :S

richardka 02-08-2010 18:54

hmm

amit Gergő mondott Remy és Vitya azt fogad meg

a többi nem lényeg:D annyit hozzátennék kell 30 bank és a többi mehet a levesbe, mondjuk barrakba. Ha te törpiként bankolni akarsz?? az nem jo

majd akkor termelsz ha már jo helyen vagy , addig felesleges, többe kerül amit levernek rolad mint amit termelsz a bankokkal , a nyersi meg hullámzó hol fenn hol lenn

klánt én is javaslom hogy váltsál:D amugy én is javaslom a sok barackot:D ha már védeni nem tudod max visszakiséred, oszt mehet a sohivatalba

végigolvastam, mert hamarosan odamegyek az 1-be, maradok ahogy láttom a saját elképzelésem szerint.

amugy tudost választottam volna alapbol
ha meg kevesett vagy gépnél lehet ujráznék és nyomnák egy elfet

csakegygnóm 03-16-2010 09:06

sziasztok
Na úgy néz ki hogy kezd megoldodni a problémám.Rájöttem hogy nem érdemes törpével szenvedni.Haladok vele 1 hét alatt x hektárt és levernek rólam az orkok 3x et.Rájöttem hogy rosszúl közelítettem meg a problémát
Úgy néz ki pár nap és életbe lép a hullának a változtatása.Ezt megvárom aztán váltok(hála a 60% os férőhelybónusznak köszönöm ATI ;) ). Kilépek a jelenlegi klánomból.Rájuk hagyom a fegyver problémájukat.Csinálok egy egyszemélyes klánt.kereskedő személyiséggel
19% ház
71% barakk tele ijjal(de lóval meg elittel is lehet tölteni)
10% bank
A katona morálom le fog menni kb 75-80% ra kocsmák nélkül de majd lengetek idönként.A lényeg hogy 3 sereggel már egyetlen ork se fog beférni.Naponta rengeteg pénz fog bejönni szépen fedezgetek és senki nem fog támadni mert nem akarják a fél országukat átépíteni a betegség miatt :p De ha mégis akkor elviheti azt a pár hektárt.ami pénzt fogok keresni azt 1 nap alatt visszafedezem.

Hex 03-16-2010 09:34

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 245230)
sziasztok
Na úgy néz ki hogy kezd megoldodni a problémám.Rájöttem hogy nem érdemes törpével szenvedni.Haladok vele 1 hét alatt x hektárt és levernek rólam az orkok 3x et.Rájöttem hogy rosszúl közelítettem meg a problémát
Úgy néz ki pár nap és életbe lép a hullának a változtatása.Ezt megvárom aztán váltok(hála a 60% os férőhelybónusznak köszönöm ATI ;) ). Kilépek a jelenlegi klánomból.Rájuk hagyom a fegyver problémájukat.Csinálok egy egyszemélyes klánt.kereskedő személyiséggel
19% ház
71% barakk tele ijjal(de lóval meg elittel is lehet tölteni)
10% bank
A katona morálom le fog menni kb 75-80% ra kocsmák nélkül de majd lengetek idönként.A lényeg hogy 3 sereggel már egyetlen ork se fog beférni.Naponta rengeteg pénz fog bejönni szépen fedezgetek és senki nem fog támadni mert nem akarják a fél országukat átépíteni a betegség miatt :p De ha mégis akkor elviheti azt a pár hektárt.ami pénzt fogok keresni azt 1 nap alatt visszafedezem.

őrtornyot raknék azért bele :D

Rheia 03-16-2010 09:38

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 245241)
őrtornyot raknék azért bele :D

Minek az egy hullának? Ha van zsé, többet ér egy seregcserével..

Xeper 03-16-2010 09:50

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245245)
Minek az egy hullának? Ha van zsé, többet ér egy seregcserével..

Hogy védjen. Mert a seregcsere nem ad területarányos bónuszt :)

Rheia 03-16-2010 09:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 245262)
Hogy védjen. Mert a seregcsere nem ad területarányos bónuszt :)

Azt hittem, hogy a hulla arra való, hogy zúzzon előre.. :rolleyes:

Hex 03-16-2010 10:01

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245268)

Ja, csak bármennyi barakkod van, nem azok védenek, hanem az őrtornyaid :D Rheia, Rheia :D

egy ingyenföld hulla lesz torony nélkül, akihez az elfemmel is bemásznék :D

most pár kör kihalást lenyelnék pár száz hekiért cserébe :D

Rheia 03-16-2010 10:03

Aktivitásfüggő a dolog.. :)
A hulla ingyenföld toronnyal is..

Hex 03-16-2010 10:04

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245274)
Aktivitásfüggő a dolog.. :)
A hulla ingyenföld toronnyal is..

hullára vonatkozó változtatásokat elolvasnám a helyedben :D

Rheia 03-16-2010 10:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 245276)
hullára vonatkozó változtatásokat elolvasnám a helyedben :D

Elolvastam képzeld :p

Hex 03-16-2010 10:09

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245277)

akkor ideje számolgatnod is.

off vége

Remedy 03-16-2010 10:11

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245277)

Akkor meg ne irkalj butasagokat... "Zuzni" sem lehet esz nelkul.

Egy 0 tornyos ork is halott az A-ban, ha normalis jatekosok vannak a kornyeken.

Gabro 03-16-2010 10:14

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 245268)

beíjjazva?
visszafedezve...?

szerintem az nem valami zúzásra utal...

vityu 03-16-2010 10:21

Nem hiszem, hogy nem lehet haladni törpével... Rosszul közelítetted meg a helyzetet. Mint már mondtam. A klánt régen ott kellett volna hagyni, és MAGADNAK termelni. Vagy egy értelmes klánt keresni magadnak. Ha van 24órában van távol, és géphez tudsz kerülni, ha csörgetnek, és tudsz ügyeskedni, akkor nincs az az ork, aki beverjen 3 sereggel büntetlenül.

csakegygnóm 03-16-2010 10:50

Igen de ne feledjétek én együdül leszek a klánba ti meg ha kiélezett orkok vagytok akkor legaláb ketten hárman vagytok mert kell legalább 1 termelő is nektek hogy elláson
Igy én mindig több földet fogok szerezni egy seregcserés visszatámadással ti meg végtelenségig nem kisérhetek mert kipusztul az országotok.

csakegygnóm 03-16-2010 11:02

amúgy nagyon szeretem a törpét félreértés ne essen hétvégikben pl mindig avval vagyok de A ban egy kicsit belefáradtam a dologba.Most is volt egy kellemetlen akcióm pár napja kijött rám 1 másik törpe 3 körröl idejében észrevettem visszabontottam inditottam a sereget rá(az más kérdés hogy nem fértem be hozzá 2 ereggel sajnos) Elötte direkt megnéztem hogy más klántársa nem volt a közelben még el se indult a seregem már jött is a hiéna nem tudom hogy csinálta de mintha tudta volna hogy jöhet 3 sereggel. És esküszöm hogy senki nem gömbözött meg közben és nem volt rám nyitva kapu sem illetve csak annak volt aki elsöre engem támadott,mert megnéztem .Itt valami turpisság volt amit én nagyon nem szeretek.
Ezért is van elegem a törpéből.Igy a hiéna nem fog büntetlenül támadni kétszer is meggondolja hogy kijöjjön rám még ha kap is infot játékon kivül.
Persze nem akarok én itt JKSZ t jelentgetni mert ez nem az én stílusom.

none 03-16-2010 13:22

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 245298)
amúgy nagyon szeretem a törpét félreértés ne essen hétvégikben pl mindig avval vagyok de A ban egy kicsit belefáradtam a dologba.Most is volt egy kellemetlen akcióm pár napja kijött rám 1 másik törpe 3 körröl idejében észrevettem visszabontottam inditottam a sereget rá(az más kérdés hogy nem fértem be hozzá 2 ereggel sajnos) Elötte direkt megnéztem hogy más klántársa nem volt a közelben még el se indult a seregem már jött is a hiéna nem tudom hogy csinálta de mintha tudta volna hogy jöhet 3 sereggel. És esküszöm hogy senki nem gömbözött meg közben és nem volt rám nyitva kapu sem illetve csak annak volt aki elsöre engem támadott,mert megnéztem .Itt valami turpisság volt amit én nagyon nem szeretek.
Ezért is van elegem a törpéből.Igy a hiéna nem fog büntetlenül támadni kétszer is meggondolja hogy kijöjjön rám még ha kap is infot játékon kivül.
Persze nem akarok én itt JKSZ t jelentgetni mert ez nem az én stílusom.

vagy csak szimplán több mint 2szer annyi varija volt.. vagy egy klántársának a környéken.. és miután beütöttek megnézte, hátha mehet ő is.. stb stb.. de csak egy lehetőség:)

csakegygnóm 03-16-2010 13:50

igen az lehet hogy variban erösebb lehetett nekem volt 8% templomom egy óriás,elf lehet hogy tudott 15% templommal már úgy gömbözni hogy ne vegyem észre ez igaz.
De nem gond most már kevesebbszer lesz majd ilyen balesetem hullával.:cool:

Pepa 03-19-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 245323)
igen az lehet hogy variban erösebb lehetett nekem volt 8% templomom egy óriás,elf lehet hogy tudott 15% templommal már úgy gömbözni hogy ne vegyem észre ez igaz.
De nem gond most már kevesebbszer lesz majd ilyen balesetem hullával.:cool:

2x annyi darab, nem 2x akkora támadóerő. Ha törpeként van 1000 varid, akkor 2000 fölött nem látod ha gömbölnek.

Paliking 03-19-2010 12:33

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 245298)

vagy pontlistából kiszúrta a fokozást/bontást

All times are GMT +1. The time now is 09:21.