![]() |
Quote:
|
valóban jó lenne a megemelt védelem a raktárainak, de egy fő gond még mindig van.... a tekilopás ami minden más fajt hazavág mint a gnóm vagy az az óriás a tolisokon kívül. egyszerűen túl nagy súlyuk van a játékban vagy a tudománytekercseknek, vagy annak, hogy egy tolis egy sor lopással hazavágja az országot. csökkenteni kellene a tekercslopás mértékét úgy 30%ra a mostaninak. és az óriás tekivédelme se lenne mondjuk utána akkora, hanem csak annyi mint amennyire a raktárait védi most VAGY pedig több lenne a faji bónusz százalék és 10-20%okat számítana csak a teki (ami azért így is sok lenne ha azt nézzük)... ez azt eredményezné hogy az összes fajjal lehetne játtszani anélkül, hogy a tolisok hazavágnának mindenkit... gondoljuk csak el, megjelennek a hadi törpék, orkok is nem csak elvétve egy-egy valami más lenne mint óriás vagy gnóm. vagy pedig a pontkülönbséggel arányosan fáradnának is a tolik: így nem tudnának hírnévre lopni 400-500k pontkülönbségről 0tollis országokra vagy 8 körről nem tud akkora kárt okozni a tolis, mint 2ről. így a nagy létszámú csoportokban sem az lenne hogy jó messziről hazavágnak egy tekilopással. mert ha közelről akkor meg tudod verni nagyon érte, a messziről, akkor nem tud kárt okozni annyit. ugyanúgy, ahogy messziről egy varis is kevesebbet tud rengetni... így legalább nagyobb az esély a megtorlásra és nem lenne olyan könnyű hazavágni a többi fajt.
ez nem ehez a témához tartozik de lényegében ez a fő mozgatórugója annak hogy két fajra korlátozódik a lenti játék. |
20% bónusz az 2100 teki, abból már azért nem tudnak annyit elvinni hogy megrökönyödjön az ori tőle, és könnyű pótolni.
|
Quote:
|
hát nem tom, nekem ez nagyon erőltetnek tűnik:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
isten ments hogy másnak tudd be:D
|
Egyetértek Senkivel. Milyen már h nem lehet orkkal, törppel játszani lenti csopikban, ami a tekik nagy szerepe miatt van.
|
Quote:
|
Sztem annyit lehetne segiteni a törpén, hogy a specvarija teljesen levédje a raktárait, de semmi mást.
Ha a tekijeit is megakarja óvni a toliktol, akkor tartson tolikat is, vagy abbol a pénzből, ami a nem ellopott nyersből befolyna, pótolja a piacrol. (amilyen nyersárak vannak sokhelyen, simán tudná) |
Szerintem is el van túlozva a szerepe a tekinek, és ha valakinek van kedve hozzá, indítson egy új topicot neki, legalább lesz hol lehurrogni:D
Ugyanakkor valamit csak ki kellene találni, mert elég izé állapot, hogy ha felmérünk egy szövit, és csak két óriás/gnóm van benne, akkor már csicskának tituláljuk, és mehetünk neki ezerrel, ráadásul többnyire igazunk is van. |
Quote:
Asszem lezásorm a topicot, és nyitok egy újat, amiben ez lesz a téma, merta témát már nem írta át ez a dög a módosításkor... |
Quote:
"nono, mondjuk itt arra gondoltam hogy a 20-25% lenne a max, és ugyanannyi teki kellene neki mint most az 55%nak. elérni a fejlettség csúcsát az nehéz legyen, de ne a tekiken legyen a hangsúly talán, tehát ha teljesen lerabolnak akkor max 10-20kal legyél gyengébb... vagy ez szerintetek nem jobb?" Egész jónak tűnik. Nem csak a törpön, de minden fajon segítene és a tolikat sem küldi a süllyesztőbe. |
Quote:
amúgy, ja! ez volt a cél, legyen mit ellopni, tőlem tonnaszámra is mehet megint a teki, csak a lényeg hogyha elfogy, az se teljesen vágjon haza... 25% is elég sok... (mondjuk az akkor a gnóm tudós. ) ha meg nagy szám mániánk van, akkor az egészet polcoljuk fel alap faji bónuszokkal, hogy az összértéke a tekivel a régi tekis értéke legyen a bónusznak. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nem nagyon ertek 1et a valtozasokkal... 1 rend nyersilopast 1 felelftol ki lehet birni. masodik rend utan zold. harmadik rend utan 4-5 sereg + tolifelfedes/toligyilkolas/foldrenges (ki hogy szereti) a szovi reszerol (ez a sorrend, ha nem nagyon akarsz balhet. en mar az elso rend lopkodas utan kuldenem a seregeket ;) ). tekilopast lehet potolni a tartalekbol. ha a torpe jo szoviben van, senki sem fogja merni bantani. a torpe szovis faj, mf-kent ne csodalkozzatok, ha mindenki lopkod.
en most torpe vagyok (a 3. szinten), de voltam toli is a B-ben, es nagyjabol tudom, mi a helyzet. egyik torpe szovijei sem neztek jo szemmel a nyersilopasokat... volt nehany kisebb zuhanasom... forditva is igaz volt a dolog. volt egy felelf, aki a zold utan is lopott nyersit a torp szovimtol... a kovetkezo korben varigyilok + toligyilok, majd kovetkezett a megalazkodas (a felelf reszerol), stb. stb. |
lassan odajutunk, hogy egyik faj sem lesz annyira sebezheto, es akkor hol lesz az elvezet? a vegen mindenki el fog szedulni a sok fordulastol...
|
Quote:
A te szövid pl mihez kezd egy 5 körről machináló ember tolvajjal? Azt nem lehet beártózni, sereget küldeni meg eleve reménytelen, hiszen az útközbeni veszteségetek nagyobb mint ami kárt okozni fogtok neki.... Nagyon jó szövi elboldogul bármilyen fajjal, de még a régi és jó játékosok is előnyben részesítik az óriást és gnómot, pedig lehet ők ki tudnának bontakoztatni egy orkot is. Az ork, a törpe, az elf(nem tolis), az ember(nem tolis) a hulla, ezek megmaradnak a kezdőknek, akik jobb esetben fajválasztás előtt elolvassák a súgót, és mivel a hullának millió látványos előnye van a 3 csekélyke hátrányával szemben, azt választják. Hogy a 3 hátrány mekkora valójában arra majd később döbbennek rá. A többi felsorolt fajnál szintúgy... |
csúnyabogár... én orkot vittem és nem egy élmény az a néhány tolis. 8 körről jöttek lopni, csak gyors csoportba azért ki mer menni az ember annyira. A kiskettesem tartotta őket vissza főleg. és képzeld el lehet bírni tényleg a lopásokat, de ha jó akarsz lenni gnóm vagy óriás leszel. Sajnos ez így van. Akárhogy is látod, a tekilopásnak és a tekiknek is nagyon nagy súlya van... teki nélkül halott vagy. vagy hullával vagy, de azt tudjuk hogy gyenge. Nem elég hogy téged hazavág ha lelopnak tekercsre, de még rengeteg pénzt hoz a tolisnak aki ezért mindent meglop amit csak bír. mert ügye a pénz hatalom, persze ezzel napokra hazavág egy orit, de akkor is minimum addig amíg a piacról bejáttsza a tartalékát... az meg elég arra hogy a pontlista aljánkössön ki ha kemény a csoport. irigyellek hogy megúsztad ezt, tudod, de remélem megtapasztalod, és nem azért mondom ezt, hogy neked legyen rossz, hanem hogy kicsit beleláss a dolog mélyébe. Ugyanis mindig lesz egy erősebb, ezt ne feledd soha!
Az a baj hogy a topic témája elúszott az eredeti indításból, de remélem Ati átnevezi vagy lezárja és nyit újat az odatartozók átmozgatásával, bár még nem válaszolt... az eredeti a törpe raktárkulcsának átalakítására vonatkozott mert egy másik topic a piacnak akart ilyen tulajdonságot adni... De egy törpét se vágtak haza nyersilopással, és már nem is ez volt a téma amikor ezen példálóztál... szóval gondold át arra, hogy szétlopják a tekid és legyengülsz, aztán már nem is tudsz bosszút állni. Ez ellen csak a gnóm és az óriás védett, és ez lett az téma irányvonala... túlszaporítom a szót, a lényeg, hogy gondold csak át... |
"Téged biztos MF félelfek loptak, vagy ha nem, akkor nagyon rossz szöviben voltak."
ezt nem teljesen ertem... emlitettem valahol az MF szavat? en szoviben voltam. es mindenki, akirol beszeltem. es igenis jo szovi voltunk mi is, es az ellenfel is. gondolom, hogy a szovid ki szokott allni melletted... de ti sem gyurhattok le mindenkit. amikor B-ben voltam, nem leteztek tolis emberek. most a torpenek kell sztem atlagon foluli toli, es kivancsi leszek, melyik ember fog akarmit is lopni 4-5 korrol. Senki: en a magyarban nem fogok oriassal meg gnommal jatszani (a romanban varis orias vagyok, mert ki akartam probalni, milyen, ha TE latod az egesz kornyeket). hol az elvezet, ha nem lophatsz tekiket? hol az elvezet, ha nincs kihivas? 2 orival jatszom. az egyik orim ork (5-os szinten, ahol nagyon sokan mondjak, hogy gyenge faj), a masik torpe. ki akarom probalni, mert sokan dicserik. ha eddig dicsertek, miert kell valtoztatni rajta? sem a specvari valtoztatasaval sem pedig azzal nem ertek 1et, hogy a torpenek alapbol legyenek + bonuszai, hogy ne kelljen annyi tekit irjon. szerintem a fajok a mostani felallasban elegge kiegyensulyozottak. |
Szabad esetleg megkérdezni, melyik csopikban játszol? Mert szerintem nem ugyanazt a játékot nyomjuk, ha azt állítod, hogy a fajok kiegyensúlyozottak:)
Mellesleg 2/B-ben vannak ember tolvajok, és nem két körre lopnak... |
egy ember vagy félelf 4-5 körről akármilyen nem tolis orit tövig lop...
|
Quote:
|
"Szabad esetleg megkérdezni, melyik csopikban játszol? Mert szerintem nem ugyanazt a játékot nyomjuk, ha azt állítod, hogy a fajok kiegyensúlyozottak"
ez nagyon fajt. szabad megkerdeznem, esetleg, mennyi ideje jatszassz? kiprobaltal minden fajt? a B-ben 1000 hekin probald meg kielezni annyira a tolis oridat, hogy 4-5 korrol tovig lopjal egy 10k tolis torpot. szerintem nem marad meg sokaig az az ori olyan formaban, ahogyan te kielezted. ha szted olyan jo az ember, legyel az, es hagyjad a fenebe a torpet... ez a tema tipikusan olyan tema, hogy "nem tudok EN az illeto fajjal jatszani, valtoztassunk rajta." nem ertem, eddig nagyon sokan dicsertek a torpet... |
Quote:
Hogy tudd, nem ember, hanem elf vagyok 1k hekin. És nem négy, hanem sokkal több körről lopom le a csoport nagyobbik részét, és eddig komoly bántódás nem ért. Olykor kimérgezik 1-2k tolimat, de ugye B-ben ez aprópénz:) Ugyanakkor B-ben is ha körbenézel, tele van minden óriással és gnómmal, az ork pedig nemrég lepattant az óriás varisomról, pedig későn vettük észre, és nem tudtunk helpet küldeni. Szegénynek nem nagyon maradt tekije az ütéskor... És gyanítom erre a sorsra jutna a töpe, meg bárki más akinek nincs rohadt komoly tekivédelme... |
Quote:
|
Quote:
|
Bogárkám, személyes tapasztalatom van hogy nem lehet játszani 5-ös szinten nem tekivédős fajjal. Egy szövim bevállalta a törpöt 200 hekin. Érdekes ő is Romániában él :D Szval azt mondta nem lesz gáz, mi mondtuk h nem pálya a dolog törppel de ő erősködött. Ja 5X ben volt.Hháborúba kerültünk egy 2 tolis 1 varis 1 hadis szövivel, annyi volt h szegény szövimet széttekizték aztán ami kárt okoztunk nekik azt a tekikből fedezték. Bontottak és b*szhattuk az egészet. Ráadásul az másik hadis szövim inaktív lett, azaz maradtunk a varis a tolis (én) meg a szarrálopott törp. Szegény törpi nem bírt semmit csinálni pusztán azért mert kilopták. Volt tartalékunk is és nem is vagyunk amatőrök, de ha visszavette a tekit akk megint kilopták és így tovább. Aztán négyen szétkaptak minket is. Értsd meg nem lehet alacsony hekin nem tekivédős fajjal játszani. Magas hekin persze más a helyzet, de ott nincs is annyi tolis. A topic meg arról szól(na) h a törp fajvarija egy vicc
|
Azt te se gondoltad komolyan h magas hekin annyi tolit tartasz h egy tolis ori ne lopjon le. :D
|
Sőt, alacsony hekin se:) Attól tolis, hogy lelop. Magas hekin kétségkívül kevesebb a tolis, egyebek mellett azért mert nem nagyon van kit lopni a sok óriás mag gnóm miatt. Törpe pedig B-ben azért nincs olyan sok, hogy abból a csopi tolijai mind megéljenek:)
|
Azért a törpe faji varázslata még mindig jobb mint a hulláé :P
|
Quote:
|
Quote:
|
Synkel: most nem azt mondom, hogy tokeletes a torpe...
de ezek a beirasok utan is ugyanazt mondom. ha nem szeretitek a kihivasokat (ami a post-jaitokbol vilagosan latszik), akkor ott van az orias, gnom, elf. utes elotti tekilopas? 3-4k tekit siman lehet potolni... vagy tamadaskor szamolj 20% tekibonusszal. nem lattam meg tekinullazast 1 rend lopassal. a legrosszabb esetben a felelf megfelezi a tekijeidet. 9k tekinek a fele, akarhogy is szamolom 4.5k... es ha jol tudom 2100 teki korul 20% bonuszod van. nyersilopas? ne tartsd tele a raktarakat. Szemes: a torpe, mivel olyan faj, hogy csak szoviben erdemes jatszani, neki is van segitsege. es ha jol tudom a mostani nyersiarak mellett azokat a "nagy" vesztesegeket a termelesbol lehet potolni. |
egyebkent a tekivedelemmel kapcs. tkp 2 fajtol lehet nyugodtan tekiket lopni: a torpetol meg az orktol. a gnom es az orias vedett, az elf, felelf es ember tart annyi tolit, hogy ne lehessen bemenni hozzajuk; a hullanak meg nem kell teki. a legkozelebbi tema az lesz, hogy vegyuk mar ki a tekilopasokat, mert csak az orktol lehet tekiket lopni, es az nem fer.
|
Quote:
igen, rendesen le lehet lopni a tekit ütés előtt, és ez elég kellemetlen ám:) persze, "támadáskor számolj 20% tekibónusszal".. hát, számolj. feltéve, ha úgy egyátalán be tudsz ütni:D amúgy tényleg jó a törpe, de alsó szintekre sztem nem való.. csak ha nagyon ráérsz:) |
All times are GMT +1. The time now is 23:50. |