Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Minden, ami küzdősport, vagy harcművészet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4015)

Rynok 01-17-2010 18:23

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237307)
Spec. én utálok rúgni, bármilyen meglepő is. :)

Csak engem rúgtak már meg eleget, hogy érzem a hatását. :D

Na igen, legjobb tanítómester a tapasztalat... :D Régebben sokkal többet rúgtam, de mostanra én is inkább kézzel dolgozok állóharcnál. Lábbal viszonylag ritkán, és csak a már említett területekre. :)

Tsobi 01-18-2010 07:19

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 237308)
Na igen, legjobb tanítómester a tapasztalat... :D Régebben sokkal többet rúgtam, de mostanra én is inkább kézzel dolgozok állóharcnál. Lábbal viszonylag ritkán, és csak a már említett területekre. :)

Pedig egész békés a fizimiskád.. altatsz, ügyes :D

Rynok 01-18-2010 11:29

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 237366)

Mondták már egy párszor... :rolleyes::D

Xeper 01-18-2010 12:17

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 237366)

Mint az Altató Andersen a Blöffben :D

Rotcsa 01-19-2010 17:39

Újra elkezdtem Ju Jitsu-zni!

Hát, mit ne mondjak, nem is bírtam az első edzést pihenés nélkül végig!
Volt olyan, amikor azt hittem, hogy már-már viszont látom a kaját, amit kb 14:00-kor ettem. Az edzés mondjuk 18:00-kor volt...

A földharcban úgy megroppantották a nyakam, meg a gerincem, hogy csak nyögtem! :o:( néha meg szégyen-szemre inkább hagytam magamat legyőzni, csak hogy ne nekem kelljen támadni, mert még magamat sem bírtam tartani,nemhogy az ellenfelet lenyomni :S

Most még a lábra állás is nehéz, ha fel kell állni, nem is tudok másképp, csak ha kézzel rásegítek :D

Na, de ha lesz egy kis kondim majd belejövök :)

Rotcsa 01-26-2010 10:32

Ismét egy kis Kyusho-Jitsu

Ezt a videót már kerestem korábban is, de eddig nem találtam.
A hivatalos mayar weboldalon olvastam, hogy a Kyusho-t gyakorlók szerint ez a harcművészet elengedhetetlen lesz a többi stílus mélyebb megértéséhez mivel a csukló, könyök, valamint egyéb ízületek azonnali elgyengítését éri el a kellő helyen lévő preszúrás-pontok nyomásával, így téve könnyebbé az egyes stílusok különböző technikai elemeit.
Így tehát jóformán mindegy, hogy milyen az ellenfél fizikai testfelépítése, ill. testtömege.

Itt a Ju Jitsu-val prezentálják éppen:

Hát, mit ne mondjak, szép..:)

RRRrrr 01-26-2010 15:16

Tudom ajánlani mindenkinek (kor/súly csoporttól függetlenül) a Barantát. 7-9éve vagyok egy ilyen közösség tagja, és szerintem jobb mint bármi:D Oldalakat tudnék írni róla, ugyhogy először inkább maradjon mindenkinek a guglizás:)
Talán egy idézet még belefér, a Tradicionális Magyar Harcművészet oldaláról van.

"Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette. Egy barantázó nem valami ellen, hanem valamiért harcol. A magyar észjárás megismerése biztosítja az értékek mentén történő haladást és a megfelelő önvizsgálatot."

RRRrrr 01-26-2010 15:46

Mondjuk eleinte a lovak miatt kezdtem el járni, meg a társaság miatt,aztán megismertem alaposan... Gyerekek is imádják

vityu 01-26-2010 15:59

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 238584)
Mondjuk eleinte a lovak miatt kezdtem el járni, meg a társaság miatt,aztán megismertem alaposan... Gyerekek is imádják

Ez érdekel, megnéztem. Te hova jársz? Mármint városba! Szívesen megnéznék egy ilyet!

RRRrrr 01-26-2010 16:05

Miskolcon egy lovas tanyára. Nekik nincs honlapjuk, de kapcsolódó Barantás oldalakon néha megemlítenek minket is:D Gyereknapon rendszeresen szervezünk bemutatókat (ingyenes)

RRRrrr 01-26-2010 16:06

Meg mi is tartunk itthon pacikat a családdal (lovagoltatás, hintózás, lovastúraszervezés stb...)

Rotcsa 01-27-2010 15:22

Én a Barantában láttam olyan elemeket, amiről nem feltétlen gondolnám, hogy eredetileg is benne volt. Pl: hátra-szaltó és egyéb ilyenek.

Az, hogy a test-test elleni harcokban vannak dulakodva-küzdések még ok, de azért volt egy-két dolog, amit nem gondolnék a magyar történelmi harckultúránk részének.

RRRrrr 01-27-2010 15:30

Mert a magyar nem szaltózhat csak a kínai? :D:D Szerintem meg akár az elsők között is lehettek, akik először ilyen "trükköket" mutattak be, ugyanis a Baranta erősen kapcsolódik a lovas sporthoz/lóval való küzdéshez. Ott pedig nem elképzelhetetlen hogy már eleinte is igy "cifrázták" a dolgokat.
Természetesen mint mindenben itt is vannak/lehetnek átvett elemek, mint a világon bármiben. (szokások,nyelv,kultúra stb...)

laci 01-27-2010 15:39

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 238740)
Én a Barantában láttam olyan elemeket, amiről nem feltétlen gondolnám, hogy eredetileg is benne volt. Pl: hátra-szaltó és egyéb ilyenek.

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 238742)
Mert a magyar nem szaltózhat csak a kínai? :D:D Szerintem meg akár az elsők között is lehettek, akik először ilyen "trükköket" mutattak be, ugyanis a Baranta erősen kapcsolódik a lovas sporthoz/lóval való küzdéshez. Ott pedig nem elképzelhetetlen hogy már eleinte is igy "cifrázták" a dolgokat.

Lóháton szaltóztak, és lóval küzdöttek? Szegény ló mit ártott nekik? :)

(zokon ne vedd ;))

RRRrrr 01-27-2010 15:54

:D Nem pont így értettem, de aki nincs lóközelben, az nem tudja mikor jár nekik egy oldalbarúgás:) Ugyhogy akár a lóval is lehet küzdeni (sokszor küzdöttem velük, de eddig mindig nyertem)

Dynosaur 01-28-2010 00:26

én most Tae Kwon Do-zok... :) nagyon tetszik... jó gyorsak, erősek a rugások. Viszont szívesen keverném valamivel (ütések, dobások) szóval majd jövőre valami mást kipróbálok, esetleg egy nyári edzőtábor, és úgy sulikezdéssel beiratkozom valahova. Talán Ju Jitsu, vagy Krab Maga, vagy valami ami megtetszik... :)

Mindenesetre itt egy videó, majd valamikor rakok be pár "normálisabbat" is... :) (szeretem a harcművészet1 vs. harcművészet2 videókat... ;))

Capoeira vs Box

ezt hívják pofáraesésnek? :D

Dus 01-28-2010 06:11

Jujj, ez nekem fájt. :D
Mondjuk, amilyen idióta volt az ellenfele, simán megérdemelte... :D

laci 01-28-2010 08:15

Egyrészt nagyon nem szeretem az ilyen "összehasonlító" videókat, ez mindig arra jó hogy valamelyiket lejárassa.

A másik: szerintem ez a tag nem boxoló volt, legalábbis én nem tudok olyanról hogy a boxban lenne ugró ütés.

Dynosaur 01-28-2010 09:13

Quote:

Originally Posted by laci (Post 238820)
Egyrészt nagyon nem szeretem az ilyen "összehasonlító" videókat, ez mindig arra jó hogy valamelyiket lejárassa.

nem hiszem, hogy a lejáratás a cél... szerintem érdekes összereszteni a különböző irányzatokat, meglátni, hogy melyik hogy harcol, esetleges erősségeket gyengeségeket a másikkal szemben. :) (persze ez függ az adott harcostól is, nem csak az ágazattól, de attól függetlenül érdekes.)

valakinek ugye nyerni kell ;)

Quote:

Originally Posted by laci (Post 238820)
A másik: szerintem ez a tag nem boxoló volt, legalábbis én nem tudok olyanról hogy a boxban lenne ugró ütés.

youtube boxolót ír... kickbox-ban van, lehet akkor az, de nem derül ki a videóból, mivel csak egy ütést látunk... :D

laci 01-28-2010 09:27

Szerintem csak akkor működne bármiféle összehasonlítás, ha tökéletesen egyforma paraméterekkel rendelkező, tökéletesen egyforma fizikai és szellemi kondícióban rendelkező harcművészeteket eresztenének össze, olyan szabályokkal amelyek egyik félnek sem, vagy mindkettőnek idegenek. És mindezt nem egy alkalommal, hanem sorozatban.
Így esetleg le lehetne mérni hogy melyik irányzat a "hatékonyabb".

Enélkül nem érdemes összehasonlítani az irányzatokat, mert túl sok minden befolyásolja egy meccs kimenetelét, és ezek közül csak az egyik az adott stílus hatékonysága.

Rynok 01-28-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238798)
én most Tae Kwon Do-zok... :) nagyon tetszik... jó gyorsak, erősek a rugások. Viszont szívesen keverném valamivel (ütések, dobások) szóval majd jövőre valami mást kipróbálok, esetleg egy nyári edzőtábor, és úgy sulikezdéssel beiratkozom valahova. Talán Ju Jitsu, vagy Krab Maga, vagy valami ami megtetszik... :)

Mindenesetre itt egy videó, majd valamikor rakok be pár "normálisabbat" is... :) (szeretem a harcművészet1 vs. harcművészet2 videókat... ;))

Capoeira vs Box

ezt hívják pofáraesésnek? :D

Ez egy részlet a Sose_hátrálj_meg című filmből, ha jók az információim. :)
És ha már Tae Kwon Do-ról volt szó, nézzétek meg ezt:

Volt szerencsém őket élőben is látni, felejthetetlen élmény volt!

Dynosaur 01-28-2010 18:27

Quote:

Originally Posted by laci (Post 238837)
Szerintem csak akkor működne bármiféle összehasonlítás, ha tökéletesen egyforma paraméterekkel rendelkező, tökéletesen egyforma fizikai és szellemi kondícióban rendelkező harcművészeteket eresztenének össze, olyan szabályokkal amelyek egyik félnek sem, vagy mindkettőnek idegenek. És mindezt nem egy alkalommal, hanem sorozatban.
Így esetleg le lehetne mérni hogy melyik irányzat a "hatékonyabb".

Enélkül nem érdemes összehasonlítani az irányzatokat, mert túl sok minden befolyásolja egy meccs kimenetelét, és ezek közül csak az egyik az adott stílus hatékonysága.

szerintem ez sehogy sem megoldható... Sarkított példa szumó vs akármi. Nem fogsz ugyanolyan fizikumú embereket találni a két sportágban... Illetve nem is biztos, hogy jó lenne, ha egy soványabb hosszúkezű alkat szumózna, illetve egy nagydarab próbálna szaltózgatni, meg fejberugdalni... :)

Amúgy szerintem mindegyik a "saját" szabályai szerint küzd. Szóval veszik a két sportot, és amit a kettőben szabad, azt szabad a meccsen is. Az egy másik kérdés, hogy a boxoló valószínű nem fog Chuck Norris jellegű pörgőrugással előrukkolni, habár a szabályok megengednék... :p

Egy ilyen meccsből nem szabad levonni egy olyan következtetést, hogy akkor ez jobb. Még egy normál boxmeccsen sem biztos, hogy az nyer aki jobb. Lehet épp rossz napja van a jobbnak, de másnap már laposraverné azt aki nyert... :p

Mindegy, ilyeneken ne vitatkozzunk... :D

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 238872)
Ez egy részlet a Sose_hátrálj_meg című filmből, ha jók az információim. :)

Hmm... én láttam a filmet, de nem emlékszem erre a jelenetre... ha benne van akkor biztos a vége előtt lesz, a versenyen... sajnos már nincs rajta a vinyómon, remélem öcsém még nem törölte le, megnézem, és mondom... :) (bár túlságosan "amatőr" felvételnek tűnik a kamera mozgásából, meg a zene hiányából, szóval nem hiszem, hogy benne van... )

Dynosaur 01-28-2010 18:32

Tae Kwon Do és Kyokushin Karate. Nem tudom miért vs, amikor nem egymással harcolnak, hanem inkább "bemutatja" őket... :) A 2. részben a karatés 100 másik harcost nyom le egymás után... :)

Dynosaur 01-28-2010 19:21

Nem tudom mennyire ismeritek, sajnos visszavonult... de nagyon nagy boxoló volt! :) Prince Naseem Hamed! :p

Két ízelítő videó (szerintem az első jobb... :)):

Rynok 01-28-2010 20:37

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238931)
Nem tudom mennyire ismeritek, már nem él sajnos... de nagyon nagy boxoló volt! :) Prince Naseem Hamed! :p

Nem is hallottam, hogy meghalt... :eek: Ez mikor történt? :o

Remedy 01-28-2010 20:54

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 238959)
Nem is hallottam, hogy meghalt... :eek: Ez mikor történt? :o

Szerintem csak visszavonult. Nemtom honnan veszi Dynosaur, hogy meghalt...

laci 01-28-2010 20:58

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238921)
szerintem ez sehogy sem megoldható... Sarkított példa szumó vs akármi. Nem fogsz ugyanolyan fizikumú embereket találni a két sportágban... Illetve nem is biztos, hogy jó lenne, ha egy soványabb hosszúkezű alkat szumózna, illetve egy nagydarab próbálna szaltózgatni, meg fejberugdalni... :)

Igen, éppen azért sarkítottam mert nagyon bosszantanak az összehasonlítgatások. Ezért írtam hogy amíg nem minden feltétel azonos, addig értelmetlen azon versengeni, hogy melyik a jobb irányzat. Az a jó, ami tetszik, és amit szívesen űzöl, és kész.

Dynosaur 01-28-2010 22:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 238963)
Szerintem csak visszavonult. Nemtom honnan veszi Dynosaur, hogy meghalt...

ott a pont... :o meg sem merem mondani, hogy honnan írtam, hogy meghalt... :D javítom az eredetit... :p De a videók eszméletlenek... ahogy táncolt a ringben, meg pofákat vág... hát... biztos nagyon szar lehetett ellene harcolni... :D

Swiss 01-30-2010 09:41

Capoeira Respect to Salvador Bahia

Azt gondolom, hogy minden küzdősportnak van létjogosultsága különben miért is létezne?! :)

Hozzám legközelebb az imént már linkelt capoiera áll.

http://www.dailymotion.com/video/x3r...l-batizado2003

Ez a videó egy úgynevezett batizado-n készült, ilyenkor lehet övet váltani. A lényege, hogy a rodaban (a kör amiben a harc folyik) olyanokkal szemben kell helyt állnod akik sokkal erősebbek (többet tudnak a capoeiraról) nálad.

Sajnos régen gyakoroltam már, de nagyon hiányzik, főleg ez az ága tetsztik amit ők (grupo capoeira brasil) csinálnak...

BimmBimm 01-30-2010 11:03

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 239081)
Azt gondolom, hogy minden küzdősportnak van létjogosultsága különben miért is létezne?! :)

Hozzám legközelebb az imént már linkelt capoiera áll a legközelebb.

http://www.dailymotion.com/video/x3r...l-batizado2003

Ez a videó egy úgynevezett batizado-n készült, ilyenkor lehet övet váltani. A lényege, hogy a rodaban (a kör amiben a harc folyik) olyanokkal szemben kell helyt állnod akik sokkal erősebbek (többet tudnak a capoeiraról) nálad.

Sajnos régen gyakoroltam már, de nagyon hiányzik, főleg ez az ága tetsztik amit ők (gruppo capoeira brasil) csinálnak...

Nem tudom jól értem e hogy ez egy valódi harcművészet lenne? Tehát teszem azt harcra alkalmas?
Mert nekem úgy tűnik, hogy találatbevitel nincs.

J.Ati 01-30-2010 11:21

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 239088)
Nem tudom jól értem e hogy ez egy valódi harcművészet lenne? Tehát teszem azt harcra alkalmas?

Csak gyakoroltak szerintem.

Itt egy éles harc.

J.Ati 01-30-2010 11:33

Ahogy elnézegettem ezeket a capoeira videókat, hát szerintem ennek nem sok értelme van.

Az éles küzdelmek 80% arról szól, hogy leviszik a földre egy lökéssel, vagy egy ütéssel, és aztán a földön fekvőt püfölik.

Szép meg jó mozdulatok vannak benne, de nem nagyon lehet használni őket egy éles harcban.

http://www.youtube.com/watch?v=e67uap4ZEzE

http://www.youtube.com/watch?v=qPGv4ZzgNVc

http://www.youtube.com/watch?v=Jl-_6xwtuU4

És kb. ilyen a többi is :)

Hex 01-30-2010 11:49

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238977)
ott a pont... :o meg sem merem mondani, hogy honnan írtam, hogy meghalt... :D javítom az eredetit... :p De a videók eszméletlenek... ahogy táncolt a ringben, meg pofákat vág... hát... biztos nagyon szar lehetett ellene harcolni... :D

Nem szeretem az olyan sportolókat, akik gúnyolják az ellenfeleiket, nem szép dolog.

Dynosaur 01-30-2010 12:52

Quote:

Az a baj vele, hogy egy bevitt rugás és már KO (mint azt lehet látni Attila videójában is), szóval nehéz ezt full kontaktban gyakorolni... ezért bevitt találatatok nélkül edzenek... :)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 239089)
Itt egy éles harc.

itt az egyik capoeirás csak a másik kick-boxos ;) De nem rossz, tetszett a videó... :p

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 239090)
Ahogy elnézegettem ezeket a capoeira videókat, hát szerintem ennek nem sok értelme van.

Az éles küzdelmek 80% arról szól, hogy leviszik a földre egy lökéssel, vagy egy ütéssel, és aztán a földön fekvőt püfölik.

ez már nem "igazi" capoeira, hanem kevert... (MMA - Mixed Martial Arts más néven Kevert Harcművészetek. Az MMA egy un. Full Contact küzdősport, mely igen széles skáláját engedélyezi a harcművészeteknek, ezáltal vegyítve a tradícionális, illetve "újabb" küzdősportokat.) Gondolom ezt általában egyedi szabályokkal rendezik, itt inkább valami jiu jitsu-s irányvonal ami dominál... (erre azért nem tenném a nyakam... :p)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 239090)
Szép meg jó mozdulatok vannak benne, de nem nagyon lehet használni őket egy éles harcban.

Ezzel egyet értek... A "mozgáskultúrájuk" nagyon tetszik, de nem igazán tudom elképzelni, hogy olyan hatékony lenne egy buszon pl, ahol elég kevés hely áll rendelkezésre.

Xeper 01-30-2010 17:13

Quote:

Tudtommal a capoeira úgy alakult ki, hogy a rabszolgák nem tanulhattak harcolni, de ők valamit mégis ki szerettek volna csinálni egy felszabadító harc esetére felkészülve. Emiatt azt mondták, hogy táncolni tanulnak... ami pedig azt eredményezte, hogy eléggé sok elem van benne, ami csak a látványt szolgálja. Szokatlan mozgásrendszere miatt (is) alkalmas harcra is... de mint a belinkelt videókon is látható, látvány elemek nélkül hatékonyabb :)

Xeper 01-30-2010 17:15

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 239097)
Az a baj vele, hogy egy bevitt rugás és már KO (mint azt lehet látni Attila videójában is), szóval nehéz ezt full kontaktban gyakorolni... ezért bevitt találatatok nélkül edzenek... :)

Ez ugyanannyira mondható el a capoeiráról, mint bármely más rúgásokat is alkalmazó küzdősportról/harcművészetről

Swiss 01-30-2010 19:55

Egy ütős roda:

http://www.youtube.com/watch?v=6H0D8...eature=related

A kedvenc mesterem: Mestre Marcelo (na Ő pl. nagy vadász):

http://www.youtube.com/watch?v=M0Sjr...eature=related

Mi magyarok, vagy európaiak szerencsések vagyunk, hogy beállhatunk és megmutathatjuk egy ilyen roda-ban a sulik tornatermében. Sokaknak akik nap mint nap gyakorolják nem adatik meg kint hogy beálljanak, egész egyszerűen mert nem elég jók.

Ha egy kis kiegészítést megengedtek (legendás részletetekkel tűzdelve, ha valakit nem érdekel tényleg nem érdemes fáradnia):

A capoeira nem egy szokványos küzdősport, a brazil őserdőkben született, mégpedig azok a behurcolt afrikaiak fejlesztették ki, akinek sikerült lelépni visszavinni. Amikor egy két volt rabszolga ismét visszakerült a táborokba akkor elkezdte tanítani az ott lévőket. Azonban a rafinált európaiak elég hamar betiltották, miután több sikeres szökés történt. Ezután találtak ki több capoeira és samba mozdulatokkal tarkított táncot (pl. makulele ilyenkor botok is vannak a kézben). Sokáig volt illegális, ebben nem vagyok biztos de talán a nyolcvanas évek elejétől tették Brazíliában is legálissá.

Hogy miért volt illegális? Mert veszélyes. Salvador Bahiaban az utcai illegálisan szerveződő rodákban sok ember vesztette életét.

Capoeira napjainkban:

Elég sok féle csoport alakult, több válfaj is létezik nekem inkább a pörgősebbek jönnek be (nem az angola capoeira, bár szinte az a legnehezebb).

Nekem brazil lányok oktatták. :) Megtanultam egy csomó éneket (portugálul). :) Bizonyos szint eléréséhez nemcsak technikában, hanem éneklésben, zenélésben, vagy akár a roda vezetésében is meg kellett mutatnod, hogy a kulturális hátterével is tisztában vagy. Voltak az edzéseken fiatalok, idősebbek, vékonyak, vastagok, lányok, fiúk a társaság elég vegyes azonban kiváló volt. Mindenkinek volt egy capoeiras neve (ez valami egyedi tulajdonság elnagyolása vagy ilyesmi, vicces gúnynév).

Sajnos még ebben a környezetben is fordultak elő balesetek. Többnyire ezért van az, hogy tapasztaltabb játékossal kerülsz szembe (elvileg te nem árthatsz neki, ő pedig nem fog neked) egy ilyen edzés végi roda (verekedés) során. Sok múlik azon is, hogy aki az egészet vezeti milyen tempót diktál a zenében, vagyis a benti játékban.

Összegezve nem mondom, hogy ez jó, vagy ez a legjobb. Ha gyakorlod akkor formában leszel garantáltan fizikailag, a szellemre pedig a történelmi háttér és az a fogadtatás amiben egy ilyen edzésen részesülsz jótékonyan hat. Valahol ez a célja az összes ilyen küzdő, vagy önvédelmi sportnak legalábbis én így gondolom. ;)

Csak ajánlani tudom!

Dynosaur 01-30-2010 23:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 239112)
Ez ugyanannyira mondható el a capoeiráról, mint bármely más rúgásokat is alkalmazó küzdősportról/harcművészetről

Persze, de másutt viselnek védőket, amiket itt nem, illetve "csak" rugásból áll az egész, néhányukat lendület nélkül nem is tudod megcsinálni, ezért ha akarod ha nem van benne erő. (Egyik barátom belenézett egy ilyenbe, a fülét érte a rugás. Azóta szépen ki van lapulva... :))

Más küzdősportokban meg maximum nem rúgsz teljes erővel, és meg van oldva... valamint felvesz egy protektort... ;)

J.Ati 02-10-2010 21:59

Egy kis hoki/box :)

Nem akartam a hokis topicot szemetelni, talán itt jobban elfér.

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19–HK Acroni Jesenice jégkorongmérkőzésen történt verekedés közvetítéséért három hónapra eltiltotta az RTL Klub Léderer Ákos sportriportert - adja hírül a Mixonline.

„A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" – így a két csatorna vezetősége.

Dynosaur 02-11-2010 00:25

jah ezt láttam már! :D egyetértek a riporterrel... én is buzdítottam volna... :)

All times are GMT +1. The time now is 03:33.