Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf tolvajként, tippek, trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4005)

none 01-11-2010 10:41

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 236202)
Nálunk 2/B-ben között van a félelfünknek 15% feletti toronnyal (ami még kevés, de épül rá és több lesz) és 15k íjjal (remélem ennyi infóval nem sértettem szabályt). A vari-toli arány igazítva van a környékhez mindig. Nem tf, termel kaját, de főleg azért, mert ártózni és felmérni lővi el a készültséget. A szövitől pedig megkapja a folyamatos nyersanyag utánpótlást. Ha látjuk, hogy baj lenne, akkor meg megy neki help. Ha nem látjuk, mert nem mindig tűnik fel a hajnali 5 órás beütés, akkor visszaesik, mi büntetjük és ott tartjuk a támadót, addig meg ő visszafedez.

b-ben egy termelő törpe többet ér, mint egy toli..
fulltoli/tolivari szerintem 4.-5. szinten ideális felette kevésbé hatékony..:)

Tsobi 01-11-2010 11:48

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236180)
a félelfre visszatérve:

5-ben én minimál barakkal ajánlom, full varira és tolira gyúrva, kevés tanyával.

pl én 500-600 íjat szoktam tartani
és kb 15-20 tanyát. (200 hekin)
a toli meg vari elosztása meg a környékől is függ, meg az áraktól (a varik a gabonazablás mesterei:D)

A 8-10% tanyát azért nem lehet kevésnek nevezni, főleg ha 200 hekiről és élezett felesről beszélünk. :) Ha 6-8 óránként be tudsz lépni, akkor érdemesebb tf orit tartani, szerintem.

Remedy 01-11-2010 11:52

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 236202)
Nálunk 2/B-ben között van a félelfünknek 15% feletti toronnyal (ami még kevés, de épül rá és több lesz) és 15k íjjal (remélem ennyi infóval nem sértettem szabályt). A vari-toli arány igazítva van a környékhez mindig. Nem tf, termel kaját, de főleg azért, mert ártózni és felmérni lővi el a készültséget. A szövitől pedig megkapja a folyamatos nyersanyag utánpótlást. Ha látjuk, hogy baj lenne, akkor meg megy neki help. Ha nem látjuk, mert nem mindig tűnik fel a hajnali 5 órás beütés, akkor visszaesik, mi büntetjük és ott tartjuk a támadót, addig meg ő visszafedez.

Nem gondoltam, hogy van meg olyan elvetemult, aki B-ben felessel jatszik. Kezdok topicban ezt ne ajanlgassuk, mert az csak ingyenfold B-ben. :)

Pepa 01-11-2010 12:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236209)
Nem gondoltam, hogy van meg olyan elvetemult, aki B-ben felessel jatszik. Kezdok topicban ezt ne ajanlgassuk, mert az csak ingyenfold B-ben. :)

Nekem, Attila a legjobb fejjel, volt nemrégiben 4 feles szövetségünk. Nagyon jól működött. Sokat hozott a konyhára és aki szemtelenkedett az viseljen el 64 toliakciót.

Remedy 01-11-2010 12:32

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 236211)
Nekem, Attila a legjobb fejjel, volt nemrégiben 4 feles szövetségünk. Nagyon jól működött. Sokat hozott a konyhára és aki szemtelenkedett az viseljen el 64 toliakciót.

B-ben volt ez?

Gabro 01-11-2010 12:36

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236208)
A 8-10% tanyát azért nem lehet kevésnek nevezni, főleg ha 200 hekiről és élezett felesről beszélünk. :) Ha 6-8 óránként be tudsz lépni, akkor érdemesebb tf orit tartani, szerintem.

a kezdők általában nem ülnek mindig a gépnél:)

én tf szoktam felessel lenni: tanya és torony free:D
;)
(és 5 barakk is elég lehet...)

szinkoly 01-11-2010 13:41

Quote:

Viszont annyi tolival tud kárt okozni ő is. A sok ház minusz az bizony sokat levesz az ellentől. Szöviháborúban is hatékony a gyújtás, főleg rengetéssel karöltve. Uccsó körben levenni tőle 30-40-50 házat azért elviszi az embert a ellenségnél. Csak találni kell egy még használható arányt hekik szempontjából a betonvédelem és a kocsmák/varik között.

Von 01-11-2010 13:49

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 236227)
Viszont annyi tolival tud kárt okozni ő is. A sok ház minusz az bizony sokat levesz az ellentől. Szöviháborúban is hatékony a gyújtás, főleg rengetéssel karöltve. Uccsó körben levenni tőle 30-40-50 házat azért elviszi az embert a ellenségnél. Csak találni kell egy még használható arányt hekik szempontjából a betonvédelem és a kocsmák/varik között.

Meglátásom szerint a gyújtáshoz nem a félelf az optimális magas hekin. Ráadásul ha nem akarsz kevés templomot tartani félelffel (hogy mondjuk ne vigyék le a készülijét mielőtt bármit is lépne), akkor nem találsz helyet a betonvédelemnek.
A félelf magas hekin ingyenföld, orkkal több sereggel is üthető sokszor akkor is, ha tart viszonlyag normálisan védelmet, a gyújtással pedig csak azt garantálja, hogy alulról üssék.
Szerintem próbáljátok ki a félelf helyett a tolis gnómot, 10-12 esetleg picit több % kocsmával. Sokkal erősebb a védelme, tud adni sereget a támadáshoz is, és ártó toliakciókra ugyanúgy lehet használni :)

csákány 01-11-2010 13:53

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236151)
Te jöttél ide egy bődületes ökörséggel, és megmondták páran, hogy ez így nem állja meg a helyét, majd jött, hogy mindenki hülye, mert a véleményed nem értékeli senki, majd személyeskedni is elkezdtél. Nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy tolvaj országgal igenis milliárdok lophatóak össze, mint ahogy azt Hex példáján is látod!

gnómmal w-ben 1 hónap alatt 4,5 milla tekit loptam össze

Hol írta ,h félelfel lopta?
Nem mondtam,h nem lehet tekit lopni ,ha nincs kulcs ,de ahhoz elég egy sima gnóm is ahogy Hex írta.
Valamelyik nap 22 volt a kavics az 800 a fegyó,ezért írtam,h ebből nehéz meggazdagodni szerintem 200 hekin, félelfet a 4. szintem jobban el tudom képzelni ,mert ott van ára a nyersnek.
Szerintem ez nem volt akkora ökörség,h lehülyézzenek:eek:

Von 01-11-2010 14:07

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236231)
Hol írta ,h félelfel lopta?
Nem mondtam,h nem lehet tekit lopni ,ha nincs kulcs ,de ahhoz elég egy sima gnóm is ahogy Hex írta.
Valamelyik nap 22 volt a kavics az 800 a fegyó,ezért írtam,h ebből nehéz meggazdagodni szerintem 200 hekin, félelfet a 4. szintem jobban el tudom képzelni ,mert ott van ára a nyersnek.
Szerintem ez nem volt akkora ökörség,h lehülyézzenek:eek:

Leírom a kedvedért, hogy én anno Raining Blooddal mf félelfként (tehát nem tekiíró gnómokat lopva) 4 milliárd arannyal léptem fel 4. szintre, 1000 körnél.

Most legalább írtál már valamit, hogy miért gondolod azt, hogy nem lehet félelffel vagyonokat lopni. Nos, kb a második hozzászólásomban írtam, hogy kikre érdemes rámenni, és milyen módszerekkel. Sehol senki nem állította, hogy nyersit kellene lopni. A félelf mf-ként tökéletes arra, hogy mindenkit lelopj a gnómokon kívül (pl egyszer loptam 600k tekit óriástól, szieszta nem volt fenn gondolom:)), az, hogy ebből mennyi pénzed lesz, az már csoportfüggő, de általában lehet belőle milliárdos tételben is :)
Illetve azért nem árt elég sok tervezés a feleshez, meg óvatosság és odafigyelés, hogy tényleg jól jöjj ki a dologból.
Amikor pedig kérdeztem, hogy próbáltad-e már, egyáltalán nem sértésnek szántam, hanem pl én még soha nem voltam elffel, ezért óvatosan adok tippeket egy olyannak, aki arról kérdez.

Remedy 01-11-2010 14:11

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 236227)

Beutom ketszer foldre, es maris 10k ponton kivul van, es ennyit a tolijairol.

Magasabb hektaron ezert nem er a feles semmit. (Par extrem esettol eltekintve) :)

csákány 01-11-2010 14:22

Quote:

Originally Posted by Von (Post 236236)
Leírom a kedvedért, hogy én anno Raining Blooddal mf félelfként (tehát nem tekiíró gnómokat lopva) 4 milliárd arannyal léptem fel 4. szintre, 1000 körnél.

Most legalább írtál már valamit, hogy miért gondolod azt, hogy nem lehet félelffel vagyonokat lopni. Nos, kb a második hozzászólásomban írtam, hogy kikre érdemes rámenni, és milyen módszerekkel. Sehol senki nem állította, hogy nyersit kellene lopni. A félelf mf-ként tökéletes arra, hogy mindenkit lelopj a gnómokon kívül (pl egyszer loptam 600k tekit óriástól, szieszta nem volt fenn gondolom:)), az, hogy ebből mennyi pénzed lesz, az már csoportfüggő, de általában lehet belőle milliárdos tételben is :)
Illetve azért nem árt elég sok tervezés a feleshez, meg óvatosság és odafigyelés, hogy tényleg jól jöjj ki a dologból.
Amikor pedig kérdeztem, hogy próbáltad-e már, egyáltalán nem sértésnek szántam, hanem pl én még soha nem voltam elffel, ezért óvatosan adok tippeket egy olyannak, aki arról kérdez.

Tudsz Te normálisan beszélni ;)
Nem játszottam sokat félelfel,mert nem voltak jó tapasztalataim,lehet ,h én voltam a béna ,de nem sikerült vagyonra szert tennem.
Ha normálisan kritizálnak el tudom fogadni,de amit Te írtál az lenéző kritika volt azt meg nehezen fogadom ennyi.
Nem akarok ezen veszekedni ez egy játék,remélem Te is így gondolod.

Pepa 01-11-2010 16:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236212)
B-ben volt ez?

Mivel B csopiról beszéltél.

Princ 01-11-2010 17:14

Quote:

Aki maxhekin lép, a csopi 80%-át sose látja. Vannak ott mazochista felesek, ha nem is túl sokan.

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 236008)
gnómmal w-ben 1 hónap alatt 4,5 milla tekit loptam össze :)

Egy kis repeta? ;)

Dynosaur 01-11-2010 17:23

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236231)
gnómmal w-ben 1 hónap alatt 4,5 milla tekit loptam össze

szerintem itt azért van ellentmondás rendesen... :)

szóval alsóbb szintre azért kell inkább feles, mert az bárkitől tud tekitlopni, nem úgy mint a gnóm.... felsőbb szintre azért jobb a gnóm, mert ott már van értéke is a nyersinek, szóval nem tekit kell lopni inkább, hanem nyersit... :)

a megjegyzés törölve... fáradt vagyok, benéztem... :D

Andrew 01-11-2010 17:25

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236253)
megj: amúgy 4,5 milla az nem túl sok... :p de ez már személyes vélemény... :)

Egy hónap alatt azért aaannyira nem rossz :p

Dynosaur 01-11-2010 17:43

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 236254)
Egy hónap alatt azért aaannyira nem rossz :p

jujj... fáradt vagyok... benéztem... :D töröltem is... ;)

OFF:

ma volt anatómia szigorlat... :( holnap jön a következő vizsga... kész roncshalmaz leszek a végére... :(

ON:

Von 01-14-2010 00:12

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236243)
Tudsz Te normálisan beszélni ;)

Ugyanilyen könnyen fel is lehet húzni, sajnálom, eredetileg sem akartalak megsérteni :)

Quote:

Nem játszottam sokat félelfel,mert nem voltak jó tapasztalataim,lehet ,h én voltam a béna ,de nem sikerült vagyonra szert tennem.

Nos, amiket belinkeltem lent, azokból szerintem egész nagy tudásra lehet szert tenni, valószínűleg nem tájékozódtál eleget a külsőn másoktól, azért nem voltál "sikeres", de ezen könnyű változtatni :) Én sem saját kútfőből merítettem mindent, hiszen minek is akartam volna, ha egyszer a nálam nagyobb tudásúak anno összefoglalták a lényeget :)

Quote:

Ha normálisan kritizálnak el tudom fogadni,de amit Te írtál az lenéző kritika volt azt meg nehezen fogadom ennyi.
Nem akarok ezen veszekedni ez egy játék,remélem Te is így gondolod.

Én is így gondolom. Ebbe mélyebben nem akarok belemenni, mert felhánytorgathatnánk még 100 dolgot egymásnak, de nem jutnánk semerre (legalábbis értelmes irányba) vele. :)

Gabro 01-14-2010 05:57

akkor most hogy a vitátoknak vége, jöhetnek stratégiák, tippek, trükkök....hátha más is kedvet kap a tolizáshoz

pitman 01-18-2010 22:02

Félelf toli szerintem

Sziasztok
hozzászolva ehhez a témakörhöz, én játszottam félelf tolival elég szépen.:p Nekem bejött a következő stratégia.
Ilyen feláállásban volt az orim:

ház:37
tanya:10
raki:10
templom:40
kocsma:63
barakk: 20
torony: 20

/nos ettől eltértem amikor már feltérképzetm a többi orit/

Csak 7-8 körre felettem lévőket loptam le, ennek hátránya hogy a csopi elején nem voltam soha ilyen beállitottságú orival, de ez nem is hiányzott. Valamint soha nem loptam a csak a térkapu lejárta előtt, igaz ez csak erős szövikre vonatkozik. Hullák ha voltak azokon keresztül meg öröm volt bemászkálni a többi taghoz. Ilyen felállással nem sok ori uszta meg hogy benézzek hozzá. Igaz épületfelmérés sokat elárult az orirol volt akit hagytam is mert nem érte meg a fáradtságot és a toli készültséget.
Az ellopott tökével meg piacozni kellett de nagyon mert akkor jött a plussz pénz.
Az 5 szinten maradtam 200 hekin amig nem szedtem meg magam ami sikerül is. Igaz több-kevesebb sikerrel. és utánna muszály volt fedezni a topba a lépéshez.
Az biztos hogy az 5 szinten nagyon untam ezt a felállást mert sokszor lyukrafutottam :(

Általában csak 4-5 szinten boldogultam evvel a fajjal és személyiséggel. Mostmár nem használom a félelfet, elég volt belölle:confused:

Ennyit füztem volna ehhez a témakörhöz.

Legyen szerencséd, nállam tuti nem lesz élményben részed :D

UI: Vippet azért ne felejtsd el toliknál szerintem nagy aszükség van rá, megkönnyiti az életedet.:confused:

reichz 01-27-2010 20:52

200 hekin nem lehet nagy kárt tenni egy félelfben, ha ügyes . Sok miliárdot lehet összelopni büntetlenül szinte . felsőbb szinteken már nem sok keresnivalója van , egy pénzes orkot hiába gyújt le rendesen elverik :)
5 ben és 4 ben helye van feljebb nem nagyon.
az én mostani éplistám 200 -on ezzel játszom.

34 ház
11 barakk
23 raktár
10 torony
79 kocsma
43 templom

lehetne még hegyezni de nincs rá szükség

-Ricsi- 01-27-2010 22:12

Én még annak idején felessel kezdtem, mindenképp lopkodni akartam :P
De jó is volt az akkor.
Leköti a játékost, és minél inkább kiakarja használni az ember az előnyeit, annál többet kell vele foglalkozni.
Aztán 3-ban már rájöttem, hogy ott már annyira nem pálya, leszek inkább törpével.

Véleményem szerint 5-ben, az egyik legnagyobb ász a félelf mf.
Szinte megfoghatatlan. (volt akkoriban)

Dus 01-28-2010 06:07

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 238771)
200 hekin nem lehet nagy kárt tenni egy félelfben, ha ügyes . Sok miliárdot lehet összelopni büntetlenül szinte . felsőbb szinteken már nem sok keresnivalója van , egy pénzes orkot hiába gyújt le rendesen elverik :)
5 ben és 4 ben helye van feljebb nem nagyon.
az én mostani éplistám 200 -on ezzel játszom.

34 ház
11 barakk
23 raktár
10 torony
79 kocsma
43 templom

lehetne még hegyezni de nincs rá szükség

Már nem azért, de orkként, ha picivel is, de több védelmet tartok. :D
A 11 barakkon, és 10 tornyon lazán átmegy a 8 sereg, és 200 hekin még csak gyújtani sem tudsz. A tekiket meg lehet pótolni piacról, már ha van még elég tolvajod, aki lop. :)
Tuti 10% toronyíjat beleraknék, ha lenne felesem. Az kb. alap szerintem. Bár ez játékstílus függő. Pl. ha meghúzod magad, akkor lehet nem ütnek le. :)

Gabro 01-28-2010 07:43

én speciel 10 barakk 0 torony felállással is megeléxem 200-on:D

Andrew 01-28-2010 12:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 238804)
Már nem azért, de orkként, ha picivel is, de több védelmet tartok. :D
A 11 barakkon, és 10 tornyon lazán átmegy a 8 sereg, és 200 hekin még csak gyújtani sem tudsz. A tekiket meg lehet pótolni piacról, már ha van még elég tolvajod, aki lop. :)
Tuti 10% toronyíjat beleraknék, ha lenne felesem. Az kb. alap szerintem. Bár ez játékstílus függő. Pl. ha meghúzod magad, akkor lehet nem ütnek le. :)

Fölfelé kell lopni, oszt csókolom. Ha meg gond van, bontás és nyúlcipő :D
Ha van egység a piacon, az külön öröm, mert még mészárolni sem tudnak :) Kihajítasz mindent a piacra (csak ha jön a sereg :p), aztán máris nem tud mit kezdeni ellened egy hadis.

Dus 01-28-2010 15:53

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 238850)
Fölfelé kell lopni, oszt csókolom. Ha meg gond van, bontás és nyúlcipő :D
Ha van egység a piacon, az külön öröm, mert még mészárolni sem tudnak :) Kihajítasz mindent a piacra (csak ha jön a sereg :p), aztán máris nem tud mit kezdeni ellened egy hadis.

Azért szívesebben fekszem úgy le aludni, hogy nem gyalogol át rajtam akárki. :)

De tény, hogy meg lehet oldani. De akkor már inkább semmit sem tartok bent, és megy varinak, mintsem 11 barakkot, és 10 tornyot. Vagy legalábbis tornyot biztos nem. :)

Pite 05-20-2010 16:15

igen...mindenki tanyafree tanyafree...és mi van azzal aki tapasztalt de nem tud minden 5. körben felmenni etetni??? hümm?? persze a 79 kocsma jól hangzik, de mire másnap felmész a fél néped otthagyott kajahiány miatt...ha már valamire akkor bányára nagyon nincs szükség.sőt, raktárra se nagyon, előre meg kell nézni hogy mit kell építeni, oszt lopni mint állat. és soha ne építs arra hogy "úgysem fognak észrevenni". észre fognak venni, ha nem holnap akkor két nap múlva, átgyalogolnak rajtad mint a 20centis patakon aztán megnézheted magad. félelffel milliárdokat lehet lopni de nagyon kell ügyskedni hozzá.

Sharky-land 11-15-2011 14:40

Hali

Érdekelne, egy Gyors csoportra Fél-elf ép lista, 200,300,400,500,600 hekire. 24 körös éhezéssel. Amu ugye 12 óra :)

Válaszokat előre is köszönöm

Pool 11-15-2011 15:48

Quote:

Originally Posted by Sharky-land (Post 294369)
Hali

Érdekelne, egy Gyors csoportra Fél-elf ép lista, 200,300,400,500,600 hekire. 24 körös éhezéssel. Amu ugye 12 óra :)

Válaszokat előre is köszönöm

Felesleges, mert nincs elég lopható ország, van, hogy napokig alig van kaja piacon...

Sharky-land 11-21-2011 08:55

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 294376)
Felesleges, mert nincs elég lopható ország, van, hogy napokig alig van kaja piacon...

Igen közbe rájöttem , sajnos :(

Ati 11-21-2011 08:56

Quote:

Originally Posted by Sharky-land (Post 294644)
Igen közbe rájöttem , sajnos :(

Menj át nagylétszámú csoportba, ott ezzel nem lesz problémád.

Sharky-land 11-25-2011 10:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 294645)
Menj át nagylétszámú csoportba, ott ezzel nem lesz problémád.

Az lesz indítok ott is orit, kérdés az lenne hogy ugyan úgy nem lehet egy szinten 2 ori még úgysem, ha az egyik a gyors csoportban van?

Ati 11-25-2011 10:27

Quote:

Originally Posted by Sharky-land (Post 294738)
Az lesz indítok ott is orit, kérdés az lenne hogy ugyan úgy nem lehet egy szinten 2 ori még úgysem, ha az egyik a gyors csoportban van?

Az 5. (induló) szinten az anarchista csoporton kívül ÖSSZESEN 1 országod lehet.

NEM lehet tehát a gyors csoportban is, és egy másik nem anarchista csoportban is egyszerre országod az 5. szinten.

Ilyenkor négy megoldás van:

1, törlöd a mostani országodat, és helyette indítasz máshol másikat.

2, szintet lépsz a mostani országoddal, és amikor már 4. szinten van, akkor indítasz új országot, majd rögtön össze is kapcsolod a kettőt.

3, meghagyod a mostani országodat, és mellette az ANARCHISTA csoportban indítasz újat. Ezt szabad, az anarchista csoportban akár több országot is indíthatsz.

4, a mostani országodat rakod át anarchista csoportba (ott folytatod vele a játékot), és indítasz egy darab nem anarchista országot másik csoportban.

Sharky-land 11-25-2011 14:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 294740)
Az 5. (induló) szinten az anarchista csoporton kívül ÖSSZESEN 1 országod lehet.

NEM lehet tehát a gyors csoportban is, és egy másik nem anarchista csoportban is egyszerre országod az 5. szinten.

Ilyenkor négy megoldás van:

1, törlöd a mostani országodat, és helyette indítasz máshol másikat.

2, szintet lépsz a mostani országoddal, és amikor már 4. szinten van, akkor indítasz új országot, majd rögtön össze is kapcsolod a kettőt.

3, meghagyod a mostani országodat, és mellette az ANARCHISTA csoportban indítasz újat. Ezt szabad, az anarchista csoportban akár több országot is indíthatsz.

4, a mostani országodat rakod át anarchista csoportba (ott folytatod vele a játékot), és indítasz egy darab nem anarchista országot másik csoportban.

Köszi akkor várok még pár napot :)

All times are GMT +1. The time now is 23:54.