![]() |
Quote:
(aki ezt nem érti, az se aggódjon, mindent elmagyarázok:)) |
Hát igen, a magyarázatnak asszem hasznát tudnám venni, mert nem biztos hogy mindent pontosan értek, de jól hangzik amit írtál:D
Megnéztem a freechess-t de elsőre nem tűnt könnyen kezelhetőnek, de ha emellett döntötötök akkor majd megbarátkozom az oldallal. (Azért vendégként sikerült egy győztes partit játszanom:) ) A pimpernel.com lényegessen könynebben kezelhető, bár komplett versenyek rendezésére asszem enm alkalmas, viszont ha valaki koordinálja az eseményeket akkor megfelelő. |
Quote:
ja igen, juteszembe, aki esetleg kollégiumból (proxy mögül) játszik, annak jó esélye van, hogy a Jin nevű klienssel tud csatlakozni, eddig midnenkinek sikerült:) mellesleg azt nem is olyan nehéz kezelni szerintem, úgyhogy akit ez zavar, annak is ajánlom:) jó, a winboard egyszerűbb :), de az nehezebben csatlakozik.. |
Quote:
mert ha igen, akkor még min. 2 hét múlva kezdödjön a játék, mert most 4,2-es vinyóm van, mert beszart a 120 gigás és amíg vissza jön pestről az idő |
Quote:
|
Quote:
|
És hol lehet majd ezt a rpogit letölteni??
|
Quote:
de a freechess.org-on megtalálod a többi klienst is |
Quote:
majd 1 magyarázó szöveget azért írhatsz ide ha megkérhetlek, mert hogy hogyan kell használni azt nem tom:rolleyes: |
Egy másik sakkos online oldal amin pár hete nyomtam pár játékot és szerintem nagyon jó és egyszerü is
http://www.flyordie.hu/ és magyar ráadásul, szal nem kell senkinek sem szerintem elmagyarázni, hogy mit kell hogyan csinállni:) |
Quote:
Feltettem hogy a regisztracio sikerult, ha nem, arrol is irok egy kicsit. Beleptel, elso inditaskor par hasznos parancs. ird be oket egymas utan set autoflag 1 (ez nagyon fontos, de csak egyszer kell megcsinalni) set seek 0 -chan 1 -chan 50 -chan 2 set shout 0 ez jelentosen redukalja a porgo szovegeket a konzolon. hogy mit is csinaltal? nem latod a jatekkihivasokat porogni, nem latod a channel 1(help), 2(discussion about fics), 50(chat) channeleket, shoutokat(kiabalas). Ezutan ha jatszani akarsz mondjuk beirod, hogy seek 10 0 0-1600 ez egy 10 0s jatszmara (10 perc kezdoido, 0 masodperc novekmeny lepesenkent) keres neked ellenfelet 0 es 1600 pont kozott. beszelni hozza jatszma kozben a say paranccsal lehet. pl say Hi! visszavagot a rematch paranccsal lehet kerni hirtelen ennyi ha van meg kerdes szivesen valaszolok, akar a szerveren is. |
Quote:
öö hat normal sakkora van tudod, szepen szamol vissza ha te vagy lepesen, es ha letelt az idod, vesztettel( kiveve ha ellenfelnek nincs mattado anyagja, akkor dontetlen) |
azon gondolkodtam, hogy lehet kellene kulon topicot nyitni ennek a freechesses sakkszerveres temanak, hogy mit hogy kell hasznalni, letolteni beszelgetni, esetleg beirni majd a kesobbiekben ki mikor jatszik, hogy tudjuk nezni, satobbi... velemenyek? :)
|
Quote:
Hát jah lehetne nyitni külön témát a Sakk bajnokságnak:) |
azert ne haljon meg ez a topic teljesen... mit szltok pl Peti corusi jatekahoz, es most megy az u20 magyar bajnoksag, szerintetek is az Erdos Viktor fog nyerni? :)
|
Quote:
|
Quote:
2500 eloje van :D |
Quote:
|
Quote:
Lékó Péter :) a nagy sakk csaj meg aki magyar az Polgár Judit ;) |
Quote:
|
Quote:
|
kerdes: tudja vki hogy mni az a tandem ( 4en jatsszak) es ha igen, van-e vkinek kedve olyat jatszani egymassal a freechessen, vagy akar eloben? :)
|
Quote:
neten még sose játszottam, de miért ne?:) |
Quote:
(http://www.thief-interface.com/thief11.exe) 3.8 mega |
Engem érdekelne a tandem, csak nem tudom, hogy mi az...
|
Quote:
|
Gondolom sakkal kapcsolatos, mert ez az az oldal.:) Így van esély rá, hogy érdekel. De van sejtésem, hogy mi lehet. Négyen játszák, és minden oldalról ülnek a játékosok?
|
Quote:
a tandemben 2 táblán játszanak 4-en. 2 csapat van, 2 tagú:)) egyik táblán fehérrel, másikon feketével vannak a tagok, és amit az egyik táblán leütnek, az a másik táblára betehető.. nagyon röviden ez a lényeg:) |
Quote:
És van valami játákszabály is erre a játékra? pl. hova tehető be az a bábú, amit a másiknál levettek? Itt is matt a cél? |
Quote:
és a cél itt is a matt:) de keress rá arra hogy bughouse chess és találsz normális leírást is |
Quote:
|
Quote:
eygébként van olyan változata is a játéknak, hogy sakkra sem lehet betenni:) vagy: a foszlás azonnali,tehát ha beviszel egy gyalogot, az olyan mintha levennéd a tábláról. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
pl én :) bár régen tandemeztem. boldog idők amikor napközben verseny zajlott , egész éjjel meg vérre menő tandem :)))
egyszer emlékszem egy korcsoportos magyar bajnokságra ( nem játszottam , csak vittem valakit ) ahol éppen már időzavarban volt egy táblánál mindkét srác és elkezdték csapkodni az órát. szegény verőci béla bácsi meg ( aki ismerte tudja milyen volt az öreg ) éppen belépett a terembe , meglátta, odament és a kezével azonnal lesöpörte a táblát és aszondta : " ez nem schnell, ne zavarjátok a versenyt " oszt továbbállt :D |
ja és még egy: összefoglalná valaki, hogy akkor mikor, hol és mit játszunk ?
ha jól olvastam , akkor schnell, freechessen és pénteken vagy szombaton ? |
Quote:
De majd a director kijavit ha nem :) |
Quote:
|
Bazze, Remedy nagyon jól nyomod, sőt hundirector sem kutyaütő :)
|
| All times are GMT +1. The time now is 00:54. |