Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Sakk (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=40)

director 02-01-2006 17:13

Quote:

Originally Posted by lagen
De szerintem 20 percesnek kéne max lennie 1 meccsnek és utána döntetlen ha nem nyert senki sem, de persze fejenként 20 perc lenne és számolna vissza az óra amikor ő van soron:)

Remedy javaslata alapján jelenleg az a valószínű, hogy lesz egy schnellverseny egy kis bemelegítésnek, aztán pedig hetenként lesz egy forduló svájci rendszerben 30perces partikkal, amit a játékosok az adott héten tetszőleges, előre megbeszélt időpontban játszanak le.
(aki ezt nem érti, az se aggódjon, mindent elmagyarázok:))

gescs 02-01-2006 17:20

Hát igen, a magyarázatnak asszem hasznát tudnám venni, mert nem biztos hogy mindent pontosan értek, de jól hangzik amit írtál:D
Megnéztem a freechess-t de elsőre nem tűnt könnyen kezelhetőnek, de ha emellett döntötötök akkor majd megbarátkozom az oldallal. (Azért vendégként sikerült egy győztes partit játszanom:) )
A pimpernel.com lényegessen könynebben kezelhető, bár komplett versenyek rendezésére asszem enm alkalmas, viszont ha valaki koordinálja az eseményeket akkor megfelelő.

director 02-01-2006 17:33

Quote:

Originally Posted by gescs
Hát igen, a magyarázatnak asszem hasznát tudnám venni, mert nem biztos hogy mindent pontosan értek, de jól hangzik amit írtál:D
Megnéztem a freechess-t de elsõre nem tûnt könnyen kezelhetõnek, de ha emellett döntötötök akkor majd megbarátkozom az oldallal. (Azért vendégként sikerült egy gyõztes partit játszanom:) )
A pimpernel.com lényegessen könynebben kezelhetõ, bár komplett versenyek rendezésére asszem enm alkalmas, viszont ha valaki koordinálja az eseményeket akkor megfelelõ.

lényeg h jól hangzik;)

ja igen, juteszembe, aki esetleg kollégiumból (proxy mögül) játszik, annak jó esélye van, hogy a Jin nevű klienssel tud csatlakozni, eddig midnenkinek sikerült:)

mellesleg azt nem is olyan nehéz kezelni szerintem, úgyhogy akit ez zavar, annak is ajánlom:)
jó, a winboard egyszerűbb :), de az nehezebben csatlakozik..

lll 02-01-2006 18:12

Quote:

Originally Posted by director
lényeg h jól hangzik;)
ja igen, juteszembe, aki esetleg kollégiumból (proxy mögül) játszik, annak jó esélye van, hogy a Jin nevű klienssel tud csatlakozni, eddig midnenkinek sikerült:)
mellesleg azt nem is olyan nehéz kezelni szerintem, úgyhogy akit ez zavar, annak is ajánlom:)
jó, a winboard egyszerűbb :), de az nehezebben csatlakozik..

mivan?? úgy kell majd valami rpogival csatlakozni a játékhoz??
mert ha igen, akkor még min. 2 hét múlva kezdödjön a játék, mert most 4,2-es vinyóm van, mert beszart a 120 gigás és amíg vissza jön pestről az idő

director 02-01-2006 18:48

Quote:

mivan?? úgy kell majd valami rpogival csatlakozni a játékhoz??
mert ha igen, akkor még min. 2 hét múlva kezdödjön a játék, mert most 4,2-es vinyóm van, mert beszart a 120 gigás és amíg vissza jön pestről az idő

a winboard telepítve kb 8Mb, szerintem kibírod;)

lll 02-01-2006 19:25

Quote:

a winboard telepítve kb 8Mb, szerintem kibírod;)

Hát jah most még van 105 MB hely még a vinyón, nagyon remélem, hogy hamar meglesz az új, mert semmi sincs a gépen szinte:mad:

lll 02-01-2006 19:26

És hol lehet majd ezt a rpogit letölteni??

director 02-01-2006 19:30

Quote:

És hol lehet majd ezt a rpogit letölteni??

a winboard-ot pl innen

de a freechess.org-on megtalálod a többi klienst is

lll 02-01-2006 21:17

Quote:

a winboard-ot pl innen
de a freechess.org-on megtalálod a többi klienst is

köcce szépen:)

majd 1 magyarázó szöveget azért írhatsz ide ha megkérhetlek, mert hogy hogyan kell használni azt nem tom:rolleyes:

lll 02-01-2006 23:57

Egy másik sakkos online oldal amin pár hete nyomtam pár játékot és szerintem nagyon jó és egyszerü is

http://www.flyordie.hu/

és magyar ráadásul, szal nem kell senkinek sem szerintem elmagyarázni, hogy mit kell hogyan csinállni:)

Remedy 02-02-2006 13:54

Quote:

köcce szépen:)
majd 1 magyarázó szöveget azért írhatsz ide ha megkérhetlek, mert hogy hogyan kell használni azt nem tom:rolleyes:

Hmmm.... lassuk, elvleg kivalasztod a freechess.orgot, belepsz winboarddal.
Feltettem hogy a regisztracio sikerult, ha nem, arrol is irok egy kicsit. Beleptel, elso inditaskor par hasznos parancs. ird be oket egymas utan
set autoflag 1
(ez nagyon fontos, de csak egyszer kell megcsinalni)
set seek 0
-chan 1
-chan 50
-chan 2
set shout 0

ez jelentosen redukalja a porgo szovegeket a konzolon. hogy mit is csinaltal?
nem latod a jatekkihivasokat porogni, nem latod a channel 1(help), 2(discussion about fics), 50(chat) channeleket, shoutokat(kiabalas).

Ezutan ha jatszani akarsz mondjuk beirod, hogy
seek 10 0 0-1600

ez egy 10 0s jatszmara (10 perc kezdoido, 0 masodperc novekmeny lepesenkent) keres neked ellenfelet 0 es 1600 pont kozott. beszelni hozza jatszma kozben a say paranccsal lehet. pl say Hi!

visszavagot a rematch paranccsal lehet kerni

hirtelen ennyi ha van meg kerdes szivesen valaszolok, akar a szerveren is.

Remedy 02-02-2006 13:57

Quote:

De szerintem 20 percesnek kéne max lennie 1 meccsnek és utána döntetlen ha nem nyert senki sem, de persze fejenként 20 perc lenne és számolna vissza az óra amikor ő van soron:)

öö hat normal sakkora van tudod, szepen szamol vissza ha te vagy lepesen, es ha letelt az idod, vesztettel( kiveve ha ellenfelnek nincs mattado anyagja, akkor dontetlen)

Remedy 02-02-2006 14:18

azon gondolkodtam, hogy lehet kellene kulon topicot nyitni ennek a freechesses sakkszerveres temanak, hogy mit hogy kell hasznalni, letolteni beszelgetni, esetleg beirni majd a kesobbiekben ki mikor jatszik, hogy tudjuk nezni, satobbi... velemenyek? :)

lll 02-02-2006 18:27

Quote:

Originally Posted by Remedy
azon gondolkodtam, hogy lehet kellene kulon topicot nyitni ennek a freechesses sakkszerveres temanak, hogy mit hogy kell hasznalni, letolteni beszelgetni, esetleg beirni majd a kesobbiekben ki mikor jatszik, hogy tudjuk nezni, satobbi... velemenyek? :)

Hát jah lehetne nyitni külön témát a Sakk bajnokságnak:)

Remedy 02-07-2006 10:37

azert ne haljon meg ez a topic teljesen... mit szltok pl Peti corusi jatekahoz, es most megy az u20 magyar bajnoksag, szerintetek is az Erdos Viktor fog nyerni? :)

director 02-07-2006 18:40

Quote:

azert ne haljon meg ez a topic teljesen... mit szltok pl Peti corusi jatekahoz, es most megy az u20 magyar bajnoksag, szerintetek is az Erdos Viktor fog nyerni? :)

én csak azt tudom hogy pár éve viktort 8-2re vertem schnellben, pedig schnellezni nem is tudok:)) jó, akkor még kicsi volt :) mondjuk én is:)

Remedy 02-07-2006 19:02

Quote:

én csak azt tudom hogy pár éve viktort 8-2re vertem schnellben, pedig schnellezni nem is tudok jó, akkor még kicsi volt mondjuk én is:)

nem hinnem hogy most akar csak fel pontot is kapnal tole :D

2500 eloje van :D

director 02-07-2006 19:04

Quote:

nem hinnem hogy most akar csak fel pontot is kapnal tole :D
2500 eloje van :D

:) tudom, éppen ezért mondtam.. egyszer laktam vele egy szobában egy táborban.. egy nap után átköltöztek máshova, mert nem bírták a kultúrált társaságunkat;)

Csigusz:P 02-07-2006 19:47

Quote:

Hú hogy is hívják a nagy Sakk csávót?? aki magyar??

Lékó Péter :)
a nagy sakk csaj meg aki magyar az Polgár Judit ;)

Remedy 02-07-2006 20:35

Quote:

Originally Posted by Csigusz:P
Lékó Péter :)
a nagy sakk csaj meg aki magyar az Polgár Judit ;)

erre am ezer eve valaszoltunk :P

director 02-08-2006 00:44

Quote:

erre am ezer eve valaszoltunk :P

szerintem ezért hívják csigusznak:DD

Remedy 02-08-2006 18:26

kerdes: tudja vki hogy mni az a tandem ( 4en jatsszak) es ha igen, van-e vkinek kedve olyat jatszani egymassal a freechessen, vagy akar eloben? :)

director 02-08-2006 20:14

Quote:

kerdes: tudja vki hogy mni az a tandem ( 4en jatsszak) es ha igen, van-e vkinek kedve olyat jatszani egymassal a freechessen, vagy akar eloben? :)

természetesen tudom:) vonaton a padlón remek játék, hogyha messzi versenyre utazik az ember;)

neten még sose játszottam, de miért ne?:)

Remedy 02-08-2006 20:51

Quote:

természetesen tudom:) vonaton a padlón remek játék, hogyha messzi versenyre utazik az ember;)
neten még sose játszottam, de miért ne?:)

jolvan akkor mar csak ket masik ember kell hozza... illetve csak egy mert asszem a szecsa is benne lenne... thief kotelezo hozza!
(http://www.thief-interface.com/thief11.exe)

3.8 mega

Spiderman 02-12-2006 15:38

Engem érdekelne a tandem, csak nem tudom, hogy mi az...

director 02-12-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by Spiderman
Engem érdekelne a tandem, csak nem tudom, hogy mi az...

akkor hogy tud mégis érdekelni? :P ügyes! :)

Spiderman 02-12-2006 21:15

Gondolom sakkal kapcsolatos, mert ez az az oldal.:) Így van esély rá, hogy érdekel. De van sejtésem, hogy mi lehet. Négyen játszák, és minden oldalról ülnek a játékosok?

director 02-12-2006 21:18

Quote:

Gondolom sakkal kapcsolatos, mert ez az az oldal.:) Így van esély rá, hogy érdekel. De van sejtésem, hogy mi lehet. Négyen játszák, és minden oldalról ülnek a játékosok?

nem, de van olyan is:)

a tandemben 2 táblán játszanak 4-en. 2 csapat van, 2 tagú:)) egyik táblán fehérrel, másikon feketével vannak a tagok, és amit az egyik táblán leütnek, az a másik táblára betehető.. nagyon röviden ez a lényeg:)

Spiderman 02-12-2006 21:33

Quote:

nem, de van olyan is:)
a tandemben 2 táblán játszanak 4-en. 2 csapat van, 2 tagú:)) egyik táblán fehérrel, másikon feketével vannak a tagok, és amit az egyik táblán leütnek, az a másik táblára betehető.. nagyon röviden ez a lényeg:)

Köszi a felvilágosítást!:)
És van valami játákszabály is erre a játékra? pl. hova tehető be az a bábú, amit a másiknál levettek? Itt is matt a cél?

director 02-12-2006 21:43

Quote:

Köszi a felvilágosítást!:)
És van valami játákszabály is erre a játékra? pl. hova tehető be az a bábú, amit a másiknál levettek? Itt is matt a cél?

a lépésed helyett lehet betenni valamit, és csak annyi megkötés van, hogy mattra nem rakható be bábú (azaz úgy, hogy sem közberakással, sem más szokványos módon ne lehessen kivédeni).
és a cél itt is a matt:)

de keress rá arra hogy bughouse chess és találsz normális leírást is

Remedy 02-12-2006 23:20

Quote:

a lépésed helyett lehet betenni valamit, és csak annyi megkötés van, hogy mattra nem rakható be bábú (azaz úgy, hogy sem közberakással, sem más szokványos módon ne lehessen kivédeni).
és a cél itt is a matt:)
de keress rá arra hogy bughouse chess és találsz normális leírást is

igazabol a ficsen nincs ilyen megkotes sem - oda rakod ahova akarod :) mattra is... en igy jobban szeretem, szep folytott mattos kombokra ad lehetoseget :) Bevitt vezer "foszlik" - azaz hetedik sorra felraksz gyalogot, kovetkezo lepesnel beviszed, felveszel vezert, leutik - akkor csak gyalogot kapnak belole :)

director 02-13-2006 04:23

Quote:

igazabol a ficsen nincs ilyen megkotes sem - oda rakod ahova akarod :) mattra is... en igy jobban szeretem, szep folytott mattos kombokra ad lehetoseget :) Bevitt vezer "foszlik" - azaz hetedik sorra felraksz gyalogot, kovetkezo lepesnel beviszed, felveszel vezert, leutik - akkor csak gyalogot kapnak belole :)

öö, oké, itt még sosem játszottam:)
eygébként van olyan változata is a játéknak, hogy sakkra sem lehet betenni:)
vagy: a foszlás azonnali,tehát ha beviszel egy gyalogot, az olyan mintha levennéd a tábláról.

Remedy 02-13-2006 09:18

Quote:

öö, oké, itt még sosem játszottam:)
eygébként van olyan változata is a játéknak, hogy sakkra sem lehet betenni:)
vagy: a foszlás azonnali,tehát ha beviszel egy gyalogot, az olyan mintha levennéd a tábláról.

es annak mi ertelme van? :)

director 02-13-2006 14:16

Quote:

es annak mi ertelme van? :)

semmi, egyszerűen nem lehet bevinni a gyalogot:) az értelme hogy a tisztek száma sosem változik:)

Remedy 02-13-2006 18:32

Quote:

semmi, egyszerűen nem lehet bevinni a gyalogot:) az értelme hogy a tisztek száma sosem változik:)

jo akkor szejdunk mar ossze 4 embert aki akar ilyet jatszani.. dir, en ,szecsa, ki jon negyediknek, es mikor? :)

Lali 02-13-2006 21:57

pl én :) bár régen tandemeztem. boldog idők amikor napközben verseny zajlott , egész éjjel meg vérre menő tandem :)))

egyszer emlékszem egy korcsoportos magyar bajnokságra ( nem játszottam , csak vittem valakit ) ahol éppen már időzavarban volt egy táblánál mindkét srác és elkezdték csapkodni az órát. szegény verőci béla bácsi meg ( aki ismerte tudja milyen volt az öreg ) éppen belépett a terembe , meglátta, odament és a kezével azonnal lesöpörte a táblát és aszondta : " ez nem schnell, ne zavarjátok a versenyt " oszt továbbállt :D

Lali 02-13-2006 22:00

ja és még egy: összefoglalná valaki, hogy akkor mikor, hol és mit játszunk ?
ha jól olvastam , akkor schnell, freechessen és pénteken vagy szombaton ?

Remedy 02-13-2006 23:08

Quote:

Originally Posted by Lali
ja és még egy: összefoglalná valaki, hogy akkor mikor, hol és mit játszunk ?
ha jól olvastam , akkor schnell, freechessen és pénteken vagy szombaton ?

en ugy tudom hogy szombat, 18 ora 5 0 Swiss/x (x fugg a megjelentek szamatol)

De majd a director kijavit ha nem :)

director 02-14-2006 07:19

Quote:

en ugy tudom hogy szombat, 18 ora 5 0 Swiss/x (x fugg a megjelentek szamatol)
De majd a director kijavit ha nem :)

aha, stimmel:) bár ha nem leszünk sokan lehet RR is.. vagy DRR :)

Sakkmester 02-15-2006 13:01

Bazze, Remedy nagyon jól nyomod, sőt hundirector sem kutyaütő :)

All times are GMT +1. The time now is 00:54.