Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

csabi 01-06-2010 09:43

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235384)
Számomra az is elképzelhető lenne, ha nem normális elvándorlás lenne szabi alatt, hanem ilyen kifacsart: Függetlenül a szabad helyek számától a lakosság elvándorol 100% foglalkoztatottságig.

nem rossz ötlet.. :) én hektárszámhoz kötném a dolgot, de a tiéd jobban tetszik. :)

Ati 01-06-2010 09:47

Quote:

Számomra az is elképzelhető lenne, ha nem normális elvándorlás lenne szabi alatt, hanem ilyen kifacsart: Függetlenül a szabad helyek számától a lakosság elvándorol 100% foglalkoztatottságig.

Ez a topban "100% templom", "100% barakk", "100% akármi" felállásokat szülne.

Persze most is meg lehet csinálni ugyanezt, úgyhogy ettől nem változna semmi.

siQ 01-06-2010 09:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235386)
Ez a topban "100% templom", "100% barakk", "100% akármi" felállásokat szülne.

Persze most is meg lehet csinálni ugyanezt, úgyhogy ettől nem változna semmi.

Nem ezekre a felállásokra keresünk megoldást. Ahogy írtad ezeket a jelenlegi rendszerben is meglehetne csinálni, mégsincsenek nagy számban ilyen országok.

Igy X hektáron: x*45(épületek ház nélkül) + (x*15)/5(épületekhez szükséges lakosok pontja) lenne a maximális pontszám amire szabi alatt kerülni lehet.(ház nélküli felállásnál).

Az 1700 hekin: 76500 + 5100 = 81600 pont

Gabro 01-06-2010 10:04

Quote:

én már termeltem katonát 1700 hekin 600 házzal...akkor miért menjen el a lakosság fele a szabi alatt? helyük van...

Remedy 01-06-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235383)
de ugye érted, h lehet, h csak párezer ponttal csökken, de lehet, h 20k pontot? a pontjain kivül csak erős tippünk van az 1700 hektárra is. a házak számára meg még csak tippünk sincs..

Ez egy gombbol siman kiderul amugy. (1700-nal tobb foldje ugye nem lehet, mert elkopna...) Siq otlete nem tetszik, nem latom ertelmet. Csabi "kifogasara" tenyleg egyszeru a megoldas, szabira menes elott kipiacolod, ami amugy nem ferne be...

Amugy ismetelnem, foleg egy logikatlansag megszuntetese a cel, nem par adott csoport par adott orszagarol van csak szo... :)

siQ 01-06-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235389)
én már termeltem katonát 1700 hekin 600 házzal...akkor miért menjen el a lakosság fele a szabi alatt? helyük van...

Én meg játszottam hóddal amikor még nem volt élőhalott, akkor most miért van?

.. kb ilyen jellegű az érved.

csabi 01-06-2010 10:45

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235398)
Én meg játszottam hóddal amikor még nem volt élőhalott, akkor most miért van?

.. kb ilyen jellegű az érved.

különben sem menne el az elférő lakosság, csak az el NEM férő menne el. :)

siQ 01-06-2010 10:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235393)
Ez egy gombbol siman kiderul amugy. (1700-nal tobb foldje ugye nem lehet, mert elkopna...) Siq otlete nem tetszik, nem latom ertelmet. Csabi "kifogasara" tenyleg egyszeru a megoldas, szabira menes elott kipiacolod, ami amugy nem ferne be...

Amugy ismetelnem, foleg egy logikatlansag megszuntetese a cel, nem par adott csoport par adott orszagarol van csak szo... :)

Nem mondtam soha, hogy nekem tetszik az ötletem, csak mondok alternativákat, hogy a végén egy szebb és jobb világ lehessen:)

Amugy az ötletem arra született, hogy csak házakat épitve és ugy szabizva ugyanugy lehet direkt magasan hagyott országokat tartani, csak nem jók semmire:) Egyszer majdnem első lettem volna a pontlistában valamelyik szinten, de valami mocsok ott szabizott felettem bazimagasan, azóta nem tudok aludni:)

csabi 01-06-2010 10:51

Quote:

nem is lényeg, h az adott ország mennyi hekin van.. természetes, h maximum 1700on lehet, de nem ez lehet az egyetlen megoldás, lehet 1688 hektáron is. Siq ötlete az anarchista csoportban jelentene némi megoldást és az esetleges piacról visszaérkező egységek védelmében lenne hasznos. de nekem mind1.. :)

Gabro 01-06-2010 10:59

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235400)
különben sem menne el az elférő lakosság, csak az el NEM férő menne el. :)

olvasd el azt is légyszíves amire válaszoltam, mielőtt hülyeségeket írsz..

csabi 01-06-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235408)
olvasd el azt is légyszíves amire válaszoltam, mielőtt hülyeségeket írsz..

én kérek elnézést, h tovább gondoltam a javaslatot.. :rolleyes:

Gabro 01-06-2010 11:05

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235409)
én kérek elnézést, h tovább gondoltam a javaslatot.. :rolleyes:

végig azt védtem én is, hogy csak az el NEM férők menjenek el....azok viszont menjenek el!
azért nem értettem miért kapom...

csabi 01-06-2010 11:14

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235413)
végig azt védtem én is, hogy csak az el NEM férők menjenek el....azok viszont menjenek el!
azért nem értettem miért kapom...

mert nem tudok fogalmazni.. :D szóval én annak örülnék, ha elmennének az el NEM férő lakosok, de ez nem fenyegetné az ország működését, hiszen szabadság alatt nem lehet belefokozni és ha nem vették meg a piacra kitett egységeket, akkor integethet nekik az ember..

Remedy 01-06-2010 11:20

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235418)
mert nem tudok fogalmazni.. :D szóval én annak örülnék, ha elmennének az el NEM férő lakosok, de ez nem fenyegetné az ország működését, hiszen szabadság alatt nem lehet belefokozni és ha nem vették meg a piacra kitett egységeket, akkor integethet nekik az ember..

Ismetelten nem erzem problemanak, hiszen ugyanez a helyzet fennall most is, ha van el nem fero egyseged, ha nem veszik meg, integethetsz nekik... :)

siQ 01-06-2010 11:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235421)
Ismetelten nem erzem problemanak, hiszen ugyanez a helyzet fennall most is, ha van el nem fero egyseged, ha nem veszik meg, integethetsz nekik... :)

Azért nem érted, mert ő arra gondolt, hogy legyújtják, ezért kevés házzal megy szabira, tudja hogy a barakkok nem fognak müködni, mert elmennek szabin az el NEM férő lakosai. Ezért kirakja piacra az ijakat, de ha nem veszik meg őket visszajönnek az immáron nem müködő barakkokba.
(Ha szabin vagy de nem müködik az épületed ugyanugy elmennek belőle nem?)

csabi 01-06-2010 11:45

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235425)
Azért nem érted, mert ő arra gondolt, hogy legyújtják, ezért kevés házzal megy szabira, tudja hogy a barakkok nem fognak müködni, mert elmennek szabin az el NEM férő lakosai. Ezért kirakja piacra az ijakat, de ha nem veszik meg őket visszajönnek az immáron nem müködő barakkokba.

erre gondoltam.. :)

ebéd közben az jutott eszembe, h az üres házakba szabadság alatt beköltöznek az emberek a módosítás után? tehát visszafelé is működik a dolog? :)

Remedy 01-06-2010 11:46

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235425)

Erteni pontosan ertem, problemanak nem _erzem_, hiszen.... : lasd elozo postom. :)

Nem latok kulonbseget a:
-szabira megyek, es kipiacolom ami egysegem nem fer el, hogy a hazajovonek legyen helye
es a
- szabira megyek keves hazzal, megnezem mi nem mukodik, ha elmennek az el nem fero lakosok, es azokat adom el. (vagy csak egyszeruen alulra tolom a tornyot es a tanyat es csokolom) :)

Remedy 01-06-2010 11:47

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235428)

ebéd közben az jutott eszembe, h az üres házakba szabadság alatt beköltöznek az emberek a módosítás után? tehát visszafelé is működik a dolog? :)

Nem hiszem, hiszen a bekoltozes korvaltashoz kotott. (Mig pl szabin az el nem fero egysegek elmennek korvaltas nelkul is...)

Pool 01-06-2010 11:50

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235372)
vannak játékosok, akik nem tudnak játszani, mert vagy tudás, vagy idő hiányban szenvednek.. pl B-ben legyujtották az egyik szövimet, aki épp vizsgaidőszakban volt. nem volt más választása, minth fokozott egy keveset és elment szabira. ha nem ezt teszi, akkor nem tudtuk volna megvédeni, amig ő maga rá nem ér. a változtatás után ugyanez az ország kb tönkre menne, mert szabadság alatt is elmenne belőle a nép, igy leállna a kocsma, a templom és a barakk egy része is.

Ha vki szabizik, minek megvédeni? :eek::eek::eek:
Ha meg tudja, hosz nem ér rá, előtte menjen szabira, ne úgy takitikázzon, hogy ha nem bántanak, addig maradok, de ha igen, akkor meg szabi...
sztem...

Dynosaur 01-06-2010 23:22

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 235428)

ebéd közben?? :p KOOCKAAA :D :D

Serg 01-08-2010 17:19

Nem támogatom elsősorban az anarchista csoport miatt.Néhány embernek probléma és azzal egyáltalán nem foglalkozik hogy sokkal több embernek okoz vele gondot,hiszen a lényeg hogy NEKI könnyebb legyen.
Más (sok játékos)építse át a nem kevés országát mert néhány embernek (hányról is beszélünk összesen,10 játékos?)ez kissé kényelmetlen.:D

Tsobi 01-08-2010 17:30

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 235746)
Nem támogatom elsősorban az anarchista csoport miatt.Néhány embernek probléma és azzal egyáltalán nem foglalkozik hogy sokkal több embernek okoz vele gondot,hiszen a lényeg hogy NEKI könnyebb legyen.
Más (sok játékos)építse át a nem kevés országát mert néhány embernek (hányról is beszélünk összesen,10 játékos?)ez kissé kényelmetlen.:D

Egyelőre lehet, hogy csak 10, de az idő múlásával a számuk egyre szaporodni fog. Kérdem én, miért ne gondoskodnánk előre egy jövőbeni problémaforrásról? Miért kell megvárni, míg sokkal többeknek okoz gondot?

Az anarchista csoportos érvet azért nem tartom ütőképesnek, mert akik országok pontjaival manipulálnak, azok ugyanígy meg tudják oldani a dolgot másképp.

Remedy 01-08-2010 17:33

Quote:

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 235746)

Serg, azert ugye elszoktad olvasni, ami az adott topicban zajlik?

Azert kiemeltem ujra, hatha elkerulte a figyelmed... :)

Serg 01-08-2010 17:36

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235748)
Serg, azert ugye elszoktad olvasni, ami az adott topicban zajlik?

Azert kiemeltem ujra, hatha elkerulte a figyelmed... :)

Ha senkit nem zavar ez a logikátlanság csak téged akkor sem kell megszüntetni csak ezért te mellette vagy én ellene ha tetszik ha nem.

Remedy 01-08-2010 17:39

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 235750)
Ha senkit nem zavar ez a logikátlanság csak téged akkor sem kell megszüntetni csak ezért te mellette vagy én ellene ha tetszik ha nem.

Akkor ajanlok egy gyors fejszamolast a nyitopost tetszik opcioja mellett.

Szerintem tobb jon ki, mint egy. :)

Serg 01-08-2010 17:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235751)
Akkor ajanlok egy gyors fejszamolast a nyitopost tetszik opcioja mellett.

Szerintem tobb jon ki, mint egy. :)

Ha majd az anarchisták olvassák lehet lesz ott néhány lefele irányú is és akkor számolgathatsz

Remedy 01-08-2010 17:47

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 234973)
A fenti számok ellenére, sajnos nekem is többet ér Remy érve, mint a sajátom:) (más kérdés, hogy a jelenlegi helyzet mellett döntenék.)

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 235752)
Ha majd az anarchisták olvassák lehet lesz ott néhány lefele irányú is és akkor számolgathatsz

Ezt egy olyan "anarchista" (hogy a szavaiddal eljek) irta, akit eroteljesen erintett a javaslat. (Mas kerdes, hogy O messze a legertelmesebb es racionalisabb anarchos, akit ismerek...) :)

Amugy pedig nem hiszem, hogy belerakni egy keves hazat orszagokba olyan nagy dolog lenne, hogy kifogna barkin is, komolyan...

Serg 01-08-2010 17:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235753)
Ezt egy olyan "anarchista" (hogy a szavaiddal eljek) irta, akit eroteljesen erintett a javaslat. (Mas kerdes, hogy O messze a legertelmesebb es racionalisabb anarchos, akit ismerek...) :)

Amugy pedig nem hiszem, hogy belerakni egy keves hazat orszagokba olyan nagy dolog lenne, hogy kifogna barkin is, komolyan...

Fogalmad sincs a dologról de kétled :D
Ez a javaslatod a másikkal karöltve LOL

Kics 01-08-2010 20:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235753)
Ezt egy olyan "anarchista" (hogy a szavaiddal eljek) irta, akit eroteljesen erintett a javaslat.

Az a vélemény csak addig állta meg a helyét részemről, amíg azt hittem, hogy ténylegesen akadályoznak valakiket a példában írt országok. (így már csak a logikai difi maradt.)

"Így az érvem: ha normálban nem akadályozza a többszemélyes országokat, ellenben anarchban elvesz egy elég időigényes "stratégiai elemet", akkor nem támogatom." (ezt a későbbi véleményem tartom fenn:))

Remedy 01-08-2010 20:08

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 235785)
Az a vélemény csak addig állta meg a helyét részemről, amíg azt hittem, hogy ténylegesen akadályoznak valakiket a példában írt országok. (így már csak a logikai difi maradt.)

"Így az érvem: ha normálban nem akadályozza a többszemélyes országokat, ellenben anarchban elvesz egy elég időigényes "stratégiai elemet", akkor nem támogatom." (ezt a későbbi véleményem tartom fenn:))

Akadalyoznak, persze, minden 9+ szemelyisegut. Csak nem megoldhatatlan modon, es egyelore keves van beloluk.

Fáraó 01-10-2010 01:29

igazábol aanarchban ez nagyon megnehezitenéi a házfree meg 5%házas orkozást mert ha elfogy a piac akkor ugye lopni kell az emberkéket az azonositatlan 500k lakosu oribol a lakosokat hogy 24 orában tudjon lopni/utni az orkinca :D
de ettol fuggetlen meg lehet oldani hogy kevésbé energiatakarékosan pár koronként fokozni es lopni embert máshonnan :)
annak ellenére hogy láttam már 8aska orkot fedezni ami rohadtul nem is teccett lehet még orulnék is neki ha elakadna picit :D
emberileg jo gyerek de amugy nem komálom a kék lámákat
jo 8asal nem volt láma de azért észrevettem nem idohiány hanem játéktudásbeli hianyosságokat is
nomeg orkal fedezni
hát a hajamat téptem ki kb :D
aki nagy kék számot akar kuzdjon meg érte
amugy mint a fulecskével jeleztem azt esetleg támogatnám hogy 100% foglalkoztatottságig menjenek el a lakosok
az még nem okozna semmi bajt meg nagy anyagi kárt még A-ban az extrém orikkal nyomulóknak sem
de 100% alá semmiképp nem kéne menni
mert azért nem kéne nagy károkat okozni se normálban se anarchban senkinek
ugyhogy ati egy ilyen bővitést pakolj bele légyszi nert nagyobb hekin stratégiailag fontos hogy befokozd a lakost plussz piacolj 4 mrdot hogy nehogy elfogyjon a töltény

sutike31005 01-10-2010 08:56

Quote:

Originally Posted by Fáraó (Post 235882)
igazábol aanarchban ez nagyon megnehezitenéi a házfree meg 5%házas orkozást mert ha elfogy a piac akkor ugye lopni kell az emberkéket az azonositatlan 500k lakosu oribol a lakosokat hogy 24 orában tudjon lopni/utni az orkinca :D
de ettol fuggetlen meg lehet oldani hogy kevésbé energiatakarékosan pár koronként fokozni es lopni embert máshonnan :)
annak ellenére hogy láttam már 8aska orkot fedezni ami rohadtul nem is teccett lehet még orulnék is neki ha elakadna picit :D
jo 8asal nem volt láma de azért észrevettem nem idohiány hanem játéktudásbeli hianyosságokat is
nomeg orkal fedezni
amugy mint a fulecskével jeleztem azt esetleg támogatnám hogy 100% foglalkoztatottságig menjenek el a lakosok
az még nem okozna semmi bajt meg nagy anyagi kárt még A-ban az extrém orikkal nyomulóknak sem
ugyhogy ati egy ilyen bővitést pakolj bele légyszi nert nagyobb hekin stratégiailag fontos hogy befokozd a lakost plussz piacolj 4 mrdot hogy nehogy elfogyjon a töltény

pff... aki küzdött évekig, had legyen láma 8 év után..megengedheti :DD :PP

Serg 01-10-2010 14:25

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 235902)
pff... aki küzdött évekig, had legyen láma 8 év után..megengedheti :DD :PP

Ha 8 évig láma volt akkor nem valószínű hogy változik bármi is a következő nyolc évben,de nekem alapból az a véleményem hogy ha láma akkor ne akarjon újabb kék számot hanem tanuljon meg játszani...

Dragi 01-10-2010 14:44

Quote:

nomeg orkal fedezni

bevallom én orkkal fedeztem A-ban :P de cska hogy átlendüljek az elfmocsáron :p Tudom akkor én most láma vagyok de ez van :D

Gabro 01-11-2010 06:36

Quote:

nomeg orkal fedezni

ha szerinted annyira lámák akkor kapd el őket, ha meg lapítasz, akkor ne járasd feleslegesen a szád

Hex 01-11-2010 16:20

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236182)
ha szerinted annyira lámák akkor kapd el őket, ha meg lapítasz, akkor ne járasd feleslegesen a szád

szerinted miért regelte le jack a küldjek zsepit kék láma orit? :D jó ideig szabin volt a kis kék 5-ös :D

Remedy 01-11-2010 16:22

Orulnek, ha legalabb a megfontolas alatt allo javaslatokat nem offolnatok szet.

Az utobbi 5 hsznek semmi, de semmi koze az eredeti felveteshez...

Iron 01-11-2010 20:37

Igazából itt már elég szépen le van írva minden pro és kontra. Annyit fűznék hozzá: Egyértelműen támogatom!

Fáraó 01-12-2010 01:30

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236182)

havert nem fogok utni :D
lehet én irni nem tudok de neked a szovegértelmezésel akadhatnak problémáid
a lényeg hogy nem kéne szivatni azokat akiknek extrém orijuk van hogy elmegy az emberuk
ezért lenne jo koztes megoldásnak hogy elmegy 100% foglalkoztatottságig de ott megáll és tovább nem
anarcban is nem kevés ori van 15-16% házakkal befokozva lakossal szabin
a normálban nagyobb hekin is előfordulhat pár ilyen
vagy bárhol máshol is miert kéne szivatni az embereket ?
és anyagi kárt okozni az orijukban mert van pár soklakosu azonosositgatni bejáró aki akadályozza a kékeket a topkoreik elérésében

Fáraó 01-12-2010 01:38

anarchban némelyik orinak annyi pénzbe kerul a seregcsere hogy csak keresztutalással (saját cuccod veszed) lehet megoldani egy seregcserét extrém orival D-ben
ne szivassuk már azokat akiknek nincs termelőjuk de szeretnének utogetni
nem kéne más játékát elrontani

All times are GMT +1. The time now is 20:25.