Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Párbaj - Információ a párbajokról (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3977)

Szesy 12-24-2009 13:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233604)
Egyszer minimum láttál már kezdő országot, különben nem játszanál.

Gondolod azzal kellek és fekszem?

Ati 12-24-2009 13:16

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233609)
Gondolod azzal kellek és fekszem?

Gyanítom, hogy nem, sőt egynél többször talán nem is szívesen akarsz kezdő országot látni.

Elfi 12-24-2009 13:17

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 233605)
A párbajkiírásnál az attól való eltérések lennének feltüntetve. Ha azt valaki nem tudná azt feldolgozni, akkor szerintem nem neki találták ki a párbajt :)

Felőlem!:D Az már csak a kisebbik rossz. .:D

Még mindig jobb, mint most, amikor lövésed nincs, mi az induló ori.

Persze így is nyertem már 1-1 párbajt, csak szeretek gondolni a játékostársakra és arra, hogy a játék szórakoztasson, pláne, ha még fizetek is érte, ne meglepetéseket okozzon, hogy jah rosszul emlékeztem nem is 500 az induló fém, csak 400, jah, hogy akkor borul amit terveztem, nem gond, végülis csak időt és pénzt áldoztam rá. .

Szesy 12-24-2009 13:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233610)
Gyanítom, hogy nem, sőt egynél többször talán nem is szívesen akarsz kezdő országot látni.

Nincs azzal gondom csak azt mondom, hogy fogalmam sincs mi van 1 kezdő oriban és mennyi...:D
Így pedig nekem és a hozzám hasonlóknak nehéz az indulás. de ha ki lenne írva akkor úgye az egyértelmű.:)

Elfi 12-24-2009 13:20

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233602)
Demokrácia híjján szerintem hagyj fel a szavazatok számolgatásával. :)
Nem csak túl hosszú lenne, de egy újabb lökést adnánk azoknak a játékosoknak, akik túl lusták dolgokat maguktól kitapasztalni.. hol a játéktudás iránti igény, ha mindenkinek mindent a szájába kell rágni?

A pontos tájékoztatás, nem egyenlő a szájbarágással szerintem.

Gyula 12-24-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233612)
Nincs azzal gondom csak azt mondom, hogy fogalmam sincs mi van 1 kezdő oriban és mennyi...:D
Így pedig nekem és a hozzám hasonlóknak nehéz az indulás. de ha ki lenne írva akkor úgye az egyértelmű.:)

Indits anarhban egy kezdő országot és nézd meg, hogy mi van benne.

Szesy 12-24-2009 13:23

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233616)
Indits anarhban egy kezdő országot és nézd meg, hogy mi van benne.

Nem akarok ott játszani, egyenlőre!
Egyetértek Elfivel, egyszerübb lenne a "pontos tájékoztatás"

vityu 12-24-2009 13:43

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233602)
Demokrácia híjján szerintem hagyj fel a szavazatok számolgatásával. :)
Nem csak túl hosszú lenne, de egy újabb lökést adnánk azoknak a játékosoknak, akik túl lusták dolgokat maguktól kitapasztalni.. hol a játéktudás iránti igény, ha mindenkinek mindent a szájába kell rágni?

Spec én elvileg minimum 7x láttam már kezdő országot, de csak sejtéseim vannak, hogy miből mennyi van.
Nem értem, hogy hol a játéktudás abban, ha ismered a kezdő éplistát.

Tsobi 12-24-2009 13:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233623)
Nem értem, hogy hol a játéktudás abban, ha ismered a kezdő éplistát.

A játéktudás iránti valós igény már korábban elhalt.. ez egy dolog.
Abban nincs játéktudás, hogy valaki ismeri egy kezdő ország éplistáját, de egy régebbi játékosnak ha van róla fogalma és tud összeadni, akkor ki tudja találni.

Andrew 12-24-2009 13:52

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233625)
A játéktudás iránti valós igény már korábban elhalt.. ez egy dolog.
Abban nincs játéktudás, hogy valaki ismeri egy kezdő ország éplistáját, de egy régebbi játékosnak ha van róla fogalma és tud összeadni, akkor ki tudja találni.

Az újítások kevés kivételével még mindig majdnem pontosan tudom a súgót, de soha, míg játszottam nem tudtam, hogy néz ki egy kezdő ország. Csak annyi maradt meg, hogy van benne kb 5 piac :D

Tsobi 12-24-2009 13:53

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 233626)
Az újítások kevés kivételével még mindig majdnem pontosan tudom a súgót, de soha, míg játszottam nem tudtam, hogy néz ki egy kezdő ország. Csak annyi maradt meg, hogy van benne kb 5 piac :D

Nyah, már csak 195 hekiről kell kicsikarnod valami infót :)

Dynosaur 12-24-2009 22:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233580)
Egy agyaggal többet adsz kezdésnek, és emiatt ki lesz írva az összes épület, az összes egység, az összes nyersanyag, a játszható fajok, a játszható személyiségek, az építési idők, a képzési idők, a felfedezési idő, és még ki tudja mi minden, ami hirtelen most nem jutott eszembe.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233570)
És kiegészítem: Azt mondod, hogy ha a 2-3 soros párbajleíró táblázatot 100 sorra bővítjük, akkor többen jönnek majd?

Mi lenne, ha úgy oldanánk meg, hogy ott lenne a párbaj infó, résztvevők, és a megjegyzés részen meg egy gomb, hogy "bővebb infó", ha ráklikkelek akkor jönne elő az összes tudnivaló. Akkor nem kéne "spórolni a felirattal", és mindent tudnivalót ki lehetne írni függetlenül attól, hogy változtatva lett-e vagy sem. (ez az előjövetel lehetne akár pop up is és így nem kell újraméretezni a táblázatot, vagy stb.)

(Andrew ötlete is tetszik... ;) )

Elfi 12-25-2009 10:20

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233679)
Mi lenne, ha úgy oldanánk meg, hogy ott lenne a párbaj infó, résztvevők, és a megjegyzés részen meg egy gomb, hogy "bővebb infó", ha ráklikkelek akkor jönne elő az összes tudnivaló. Akkor nem kéne "spórolni a felirattal", és mindent tudnivalót ki lehetne írni függetlenül attól, hogy változtatva lett-e vagy sem. (ez az előjövetel lehetne akár pop up is és így nem kell újraméretezni a táblázatot, vagy stb.)

(Andrew ötlete is tetszik... ;) )

Tetszik az ötlet!

Visszatérve a 100 soros tábla aggodalmára. .:D

Ha most minden egyes épület és nyersanyag induló mennyiségét megváltoztatom, az sem 100 sor, és akkor is elfér minden infó a táblázatban, szóval nem is értem mi a probléma. .:D

Elfi 12-25-2009 11:44

Hogy már megint mi nem tetszett az üzenetemben Poolnak egy örök rejtély marad számomra. .:D

Lehet inkább figyelmesen kellene elolvasni a hozzászólásokat, és akkor nem lesznek ferdítések. .:D

Dynosaur 12-25-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233693)
Tetszik az ötlet!

Visszatérve a 100 soros tábla aggodalmára. .:D

Ha most minden egyes épület és nyersanyag induló mennyiségét megváltoztatom, az sem 100 sor, és akkor is elfér minden infó a táblázatban, szóval nem is értem mi a probléma. .:D

hát talán kicsit zavaró, amikor meg van hirdetve 3 párbaj, és Te pont a 3.-nak keresed az információit, ehhez meg le kell tekerned az oldal aljára.. :p De inkább zavarjon, mint ne legyen egyértelmű. Illetve, ha beraknánk azt a bombot, akkor akár 4-5 párbaj leírása is belefér egy ablakba scroll nélkül. (ne kössetek bele, felbontás függő!!! :D )

OFF:

juujj... :D sose kaptam 3om felfelé ujjacskát egyszerre, főleg nem lefele nélkül... :D Kössz srácok ;)

ON:

Elfi 12-25-2009 14:58

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233710)
OFF:

juujj... :D sose kaptam 3om felfelé ujjacskát egyszerre, főleg nem lefele nélkül... :D Kössz srácok ;)

ON:

Már lefele is van, hála Poolnak. .:D

Ati 12-25-2009 15:02

Nem kifejezetten örülök, hogy újfent szétoffoljátok a megbeszéléseket. Menjetek ki egy kicsit hógolyózni, és csak akkor gyertek vissza, ha arról a témáról tudtok beszélni, amiről szó van. Köszönöm.

Szesy 12-30-2009 09:00

Látom új párbajok szervezödtek. Úgyanakkor az infórmáció nem lett bővebb:rolleyes:
Valami új javaslat valakitől?
Esetleg a régiek közül érdemes lenne megfontolásra érdemesnek tartani valamelyiket (bár a technikai részletekben nem vagyok otthon) mert az nagy segitség lenne ha az informásió teljes lenne:D

Tsobi 12-30-2009 09:07

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234181)
Látom új párbajok szervezödtek. Úgyanakkor az infórmáció nem lett bővebb:rolleyes:
Valami új javaslat valakitől?
Esetleg a régiek közül érdemes lenne megfontolásra érdemesnek tartani valamelyiket (bár a technikai részletekben nem vagyok otthon) mert az nagy segitség lenne ha az informásió teljes lenne:D

Szerintem tökéletesen átláthatók a mostani párbajok is.
Mondd el, mit nem értesz?

Szesy 12-30-2009 09:52

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234182)
Szerintem tökéletesen átláthatók a mostani párbajok is.
Mondd el, mit nem értesz?

5 fő
80 vip kör

Jelentkezők:

Felfedezés: nincs
Építés ideje: 3/2
Képzés ideje: 3/2
Tekercsírás ideje: 3
ANONYM PÁRBAJ!

Ebből nekem semi nem jön le!
mennyi épület, nyersanyag, egységek, miből mennyi.....:confused:

Bár ezeket már korábban leirtuk illetve ez a vita inditó által szépen meglett fogalmazva az elején:)

Pool 12-30-2009 10:21

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234185)
5 fő
80 vip kör

Jelentkezők:

ANONYM PÁRBAJ!

Ebből nekem semi nem jön le!
mennyi épület, nyersanyag, egységek, miből mennyi.....:confused:

Bár ezeket már korábban leirtuk illetve ez a vita inditó által szépen meglett fogalmazva az elején:)

Annyi nyersed lesz, mint amikor regisztrálsz egy országot vhol

Arany: 100.000
Gabona: 1.000
Fa: 3.500
Kő: 4.000
Fém: 500
Agyag: 2.000
Drágakő: 10
Fegyver: 300

Üres terület: 90 hektár
Ház: 40hektár
Barakk:10 hektár
Kovácsműhely: 2hektár
Tanya: 20hektár
Könyvtár: 2 hektár
Raktár:14 h ektár
Fatelep: 3hektár
Kőbánya: 3 hektár
Fémbánya: 3 hektár
Agyagbánya: 3 hektár
Drágakőbánya: 3 hektár
Őrtorony: 0 hektár
Kocsma:1 hektár
Templom: 1hektár
Kórház: 0hektár
Piac: 5
Bank:0

Egység:250 katona
10-10 toli/vari
1.000 népesség

Ha nem emléxel már, akkor ezt majd mindig megnézheted...

Szesy 12-30-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234186)

Arany: 100.000
Gabona: 1.000
Fa: 3.500
Kő: 4.000
Fém: 500
Agyag: 2.000
Drágakő: 10
Fegyver: 300

Üres terület: 90 hektár
Ház: 40hektár
Barakk:10 hektár
Kovácsműhely: 2hektár
Tanya: 20hektár
Könyvtár: 2 hektár
Raktár:14 h ektár
Fatelep: 3hektár
Kőbánya: 3 hektár
Fémbánya: 3 hektár
Agyagbánya: 3 hektár
Drágakőbánya: 3 hektár
Őrtorony: 0 hektár
Kocsma:1 hektár
Templom: 1hektár
Kórház: 0hektár
Piac: 5
Bank:0

Egység:250 katona

mintha lenne 10-10 toli is meg vari is nem?
illetve mekkora népesség?:confused:
szóval ez sem teljes és pontos!

de itt nem csak rólam van szó!
nyílván sokan vannak olyanok is akik nincsenek jelen ezen a fórumon. azoknak nagy segtség lenne ha teljes képet kapnának a párbajról.

illetve zavaró az is amikor esetleg van benne mindenféle varia, (lásd a saját párbajod) ott meg aztán tényleg elviszik az embert a sürűbe...:)

Pool 12-30-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234187)
mintha lenne 10-10 toli is meg vari is nem?
illetve mennyi ember?:confused:
szóval ez sem teljes és pontos!

de itt nem csak rólam van szó!
nyílván sokan vannak olyanok is akik nincsenek jelen ezen a fórumon. azoknak nagy segtség lenne ha teljes képet kapnának a párbajról.

illetve zavaró az is amikor esetleg van benne mindenféle varia, (lásd a saját párbajod) ott meg aztán tényleg elviszik az embert a sürűbe...:)

Igaz: 10-10 toli/vari és 1.000 népesség

Pool 12-30-2009 10:32

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234187)

Akkor mi a javaslatod?
Mert szerintem az én párbajom eléggé átlátható...
Hogy lehetne akkor megoldani?
Legyen betéve egy Országod és egy Tanácsadó oldal is? :)

Elfi 12-30-2009 10:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234186)

Nézzünk egy másik példát. .:D

1186
Pool (#160521)

Faj: Ork
Személyiség: Tábornok
Kizárt egységek: Védő Támadó Íjász Lovas Varázsló Tolvaj
Kizárt épületek: Könyvtár Őrtorony Kocsma Templom
Kezdő arany: 666.666.666
Kezdő étel: 30.000
Kezdő fa: 20.000
Kezdő kő: 20.000
Kezdő fém: 9.000
Kezdő agyag: 20.000
Kezdő drágakő: 0
Kezdő fegyver: 5.000
Üres terület: 50
Barakk: 40
Kovácsműhely: 15
Könyvtár: 0
Raktár: 30
Fatelep: 10
Kőbánya: 20
Fémbánya: 10
Agyagbánya: 10
Drágakőbánya: 0
Kocsma: 0
Templom: 0
Piac: 0
Népesség: 3.000
Katona: 1.600
Varázsló: 0
Tolvaj: 0
ANONYM PÁRBAJ!

Egy kis kivonás, összeadás, máris egyértelmű, hogy milyen országot kapsz. .:D

Azt mondja van egyszer egy párbaj infó az országról, meg van egyszer egy alap ország infó, már csak össze kell fésülni, mi sem egyszerűbb. .:D

Pool 12-30-2009 10:35

Az én párbajomon ott az összes, majd megjelenő épület+egységek...

Elfi 12-30-2009 10:37

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234192)

És ezt miből is kellene tudnom?

Tanya nem lesz, vagy mégis fésüljek?:D

Szesy 12-30-2009 10:38

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234192)

Akkor ház nem lesz?

Szesy 12-30-2009 10:41

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234189)
Akkor mi a javaslatod?
Mert szerintem az én párbajom eléggé átlátható...
Hogy lehetne akkor megoldani?
Legyen betéve egy Országod és egy Tanácsadó oldal is? :)

Legyen minden olyan infó látható amivel az országom indulni fog ténylegesen!
Ne csak azok amik változnak az alaphoz épest.

Elfi 12-30-2009 10:43

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234195)

Így van, ez Pool párbajának esetébe max plusz 7-8 sor. .

Tsobi 12-30-2009 10:46

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234195)

Mindezt azért, mert emberek képtelenek megjegyezni pár adatot, amit már nem egyszer láttak játékuk során..
Ha egyszer résztveszel egy alap párbajon, onnantól nem érnek majd meglepetések és nagyobb erőfeszítés nélkül össze tudod illeszteni a bonyolultabb összeállításokat is. Tanulópénz.

Szesy 12-30-2009 10:52

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234197)
Mindezt azért, mert emberek képtelenek megjegyezni pár adatot, amit már nem egyszer láttak játékuk során..
Ha egyszer résztveszel egy alap párbajon, onnantól nem érnek majd meglepetések és nagyobb erőfeszítés nélkül össze tudod illeszteni a bonyolultabb összeállításokat is. Tanulópénz.

Vannak emberek akiknek ez a játék, csak játék, hobbi kellemes időtöltés és nem életforma. Ergo nem nemtudja hogy, hogy néz ki egy alap ország.
Nem beszélve arról, hogy nem kap teljes képet egy esetleges párbajról aztán az első 3-4 körben elúszik, elverik, elmegy a kedve és nem áldoz több időt, pénzt párbajra! Mindez amiatt a 7-8 plusz sor miatt!

Tsobi 12-30-2009 11:02

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234199)
Vannak emberek akiknek ez a játék, csak játék, hobbi kellemes időtöltés és nem életforma. Ergo nem nemtudja hogy, hogy néz ki egy alap ország.
Nem beszélve arról, hogy nem kap teljes képet egy esetleges párbajról aztán az első 3-4 körben elúszik, elverik, elmegy a kedve és nem áldoz több időt, pénzt párbajra! Mindez amiatt a 7-8 plusz sor miatt!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx [törölve, véletlen]

Tsobi 12-30-2009 11:03

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234199)

Ha azt gondolod, hogy csak azért, mert minden kis információ meg van jelenítve a párbajról és Te megcsinálsz egy taktikát a párbajszűz fejeddel és így nem vernek el az első minimum 5 alkalommal, akkor nagyon tévedsz. Akárhány sorral toldod meg, a tapasztalatot nem fogod tudni behozni, magyarán akár ki van írva, akár nincs, a kedved ígyis úgyis elmegy tőle, nem?

Szesy 12-30-2009 11:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234204)
Ha azt gondolod, hogy csak azért, mert minden kis információ meg van jelenítve a párbajról és Te megcsinálsz egy taktikát a párbajszűz fejeddel és így nem vernek el az első minimum 5 alkalommal, akkor nagyon tévedsz. Akárhány sorral toldod meg, a tapasztalatot nem fogod tudni behozni, magyarán akár ki van írva, akár nincs, a kedved ígyis úgyis elmegy tőle, nem?

Igazad lehet, de legalább nem vagyok félre tájékoztatva!
Valóban nem párbajoztam okszor, kb háromszor és nem is jutottam feljebb a harmadik helytől de ha teljes az infóm akkor nem csinálok olyan bakikat mint amilyeneket vétettem.

Tsobi 12-30-2009 11:38

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234207)
Valóban nem párbajoztam okszor, kb háromszor és nem is jutottam feljebb a harmadik helytől de ha teljes az infóm akkor nem csinálok olyan bakikat mint amilyeneket vétettem.

Így sem vagy félretájékoztatva.

Pool 12-30-2009 11:44

Én nem bánom, legyen ott minden, tök mindegy, de aztán az itt kardoskodók legyenek is ott a párbajokon...

Pool 12-30-2009 11:46

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234207)

Hidd el, csinálok olyan párbajt, ahol ha látsz minden egységet és épületet a kiírásnál, simán elszúrod az első kv-vel...
Mert sokan belépnek, építenek, képeznek, mint a bolond, aztán néznek első kv után, hogy se egység, se nyers az oriban.
Akkor jön a sírás fórumon, hogy jajj, de elrontottam...
A párbajon nem az épületek/nyers/egység a legfontosabb, hanem az Intéző
Talán kellene akkor egy olyan is, hogy a kezdő néppel milyen épület hány %-ban fog menni, nem? (ezt most nem viccből írom)

Szesy 12-30-2009 12:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234214)
Így sem vagy félretájékoztatva.

Azáltal, hogy nem teljes az infó szerintem fére vagyok tájékoztatva!

Szesy 12-30-2009 12:32

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234219)
Hidd el, csinálok olyan párbajt, ahol ha látsz minden egységet és épületet a kiírásnál, simán elszúrod az első kv-vel...
Mert sokan belépnek, építenek, képeznek, mint a bolond, aztán néznek első kv után, hogy se egység, se nyers az oriban.
Akkor jön a sírás fórumon, hogy jajj, de elrontottam...
A párbajon nem az épületek/nyers/egység a legfontosabb, hanem az Intéző
Talán kellene akkor egy olyan is, hogy a kezdő néppel milyen épület hány %-ban fog menni, nem? (ezt most nem viccből írom)

Biztos igazad van hiszen te is és mások is hibáznak ez benne van a játékban!
Viszont akkor már az én hibámból nem szerepelek úgy ahogy szeretnék és ezeket a hibákat lehet rutinnal pótolni:)

Javaslatod biztos nem ártana ha megvalosulna:D

All times are GMT +1. The time now is 00:19.