Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

Von 12-01-2009 22:35

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231251)
lehet. de ha most elkezdek játszani én fogok felvinni milliárdos tételeket amennyiben lehetőség lesz rá, de ettől még támogatom.

Teljesen egyetértek, amennyiben 100%-ban szabályos felvinni így irdatlan vagyonokat, akkor szemérmességből meg ki tudja miért pont én ne csináljam meg?
Viszont ettől még belátom, hogy ez beteges, és nem szabadna a játéknak abból állnia, hogy X ideig gyűjtögetsz 5ösön aztán kihozol belőle annyi újrát amennyi a csövön kifér, aztán elárasztod 30 aranyért az 1-5-10-30 milliárd tekiddel a piacot. Ne lehessen megcsinálni ezt! De amíg lehet, addig bizonyos szinten a verseny rákényszerít erre, ha nem is ilyen tételekben...

monro 12-01-2009 22:38

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231261)
ez biztos nem így volt.
Pláne, hogy ezzel nem gátolod az utalást, lévén, ha megveszik, akkor sikeressen utal, ha meg nem akkor nem hogy adózva jön vissza, de elviszi a rablóbanda, szal a nulllát csak nem adóztattad volna.. :)

De igen. Csak az arányokban nem vagyok biztos.

Átlagár duplája feletti eladásnál lépett volna be pld 20% adó ha az átlagár 3x-áért adsz el akkor 30% ha 5x-ös vagy felette akkor 50% adó lett volna asszem valami ilyesmi elven ment legfeljebb nem ezekkel az arányokkal. És valóban csak a megvett árukra alkalmaztam volna anno.

Kutyuleee 12-01-2009 22:39

Zoli én teljes mértékig nem tudok egyetérteni. az egységekre vontakozó részével igen,azt támogatom is. De a rúna és a teki sztem jó ahogy van. rúna azért korlátozottabb számban termelődik lentebb, úgyhogy nem tud végtelen mennyiséget felszedni belöle senki. főleg,hogy állitásod szerint ezt több szövi is csinálja, így hatalmas mennyiségü rúnát nem tudnak felhozni, mert csak korlátozott számban van jelen, ráadásul hatalmas a különbség az A-s és a lentebbi rúna árak között.
a teki más kérdés,mert azt te magad is kitudod termelni hatalmas számban újrázásokkal de az se okoz problémát sztem hosszú távon. Erre a legjobb példa az A-s teki piac. Felkerült több helyről is hatalmas mennyiségü tekercs, és hatalmasat esett az ára. arról nem beszélve,hogy 1-2milla tekitől sem könnyen szabadulsz meg,mégha a piaci ár 70-80%-áért rakod ki akkor sem. Lentebb is csak korlátozott mennyiségben veszik meg. főleg a teki elértéktelenedése miatt kezdett el mindenki az időigényesebb egységekkel foglalkozni,amiből gyorsan viszonylag kis veszteségekkel lehet kp-t csinálni, illetve fokozáshoz, fedezéshez is használható mindenféle átváltás nélkül. az az egy ami tényleg valós érték és tényleg hatalmas előnyt jelent A-ba felhozva. 1,8miliárd tekit pénzé tenni még áron sem 1-2hét lenne A-ban, de sztem lenne vagy 1 év:)

a rúnát és a tekit azért sem kéne kivenni, mert az igazán csak A-n kivül használható értelmesen tartaléknak. viszont a lentebbi csoportokban meg korlátozott a felvásárló piac hozzá, így nem igazán jelent nagy különbséget amikor 2szövi összecsap,hogy az egyiknél van 1mrd tekercs, a másiknál meg "csak" 10millió... mert a piac többi szegmense nem tudja kiszolgálni ezt. gondolok itt a nyersi és a kati piacra. Egység felvitel nélkül nem sokat ér el vele.

Von 12-01-2009 22:40

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231260)
Ha belegondook, most is a toppos orikat zavarja leginkább az újrázással való vagyon képzés, és régen engem is zavart :)

Na ezzel viszont nem értek egyet, mármint nyilván a "csak a toppos orikat zavarja" résszel. Ha most felhozol 1-2 milliárd (esetleg több) tekit, azt annyira kevés pénzért lehetne eladni, még nagyon sok idő alatt is, direktbe nem lenyomva az árat, hogy azzal biztos nem fogod egyből 0-ról a topklánt leverni. Viszont mindenki máshoz képest elég jó kis előnyöd lesz, és pont ez a lényeg.

Hex 12-01-2009 22:41

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231265)
Na ezzel viszont nem értek egyet, mármint nyilván a "csak a toppos orikat zavarja" résszel. Ha most felhozol 1-2 milliárd (esetleg több) tekit, azt annyira kevés pénzért lehetne eladni, még nagyon sok idő alatt is, direktbe nem lenyomva az árat, hogy azzal biztos nem fogod egyből 0-ról a topklánt leverni. Viszont mindenki máshoz képest elég jó kis előnyöd lesz, és pont ez a lényeg.

tegnap utaltak valakik épp egyik normál csoportban 2 yard tekit kb. :D ha B-be újrázik vele, már szép mennyiség lesz. lassacskán elcsorog az is A-ban. Ez van :D

monro 12-01-2009 22:44

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231264)
a lentebbi csoportokban meg korlátozott a felvásárló piac hozzá, így nem igazán jelent nagy különbséget amikor 2szövi összecsap,hogy az egyiknél van 1mrd tekercs, a másiknál meg "csak" 10millió...

Kivéve ha az 1 milliárd teki 500-ért lesz kitéve mikor 2000 az átlagár :D Pápá 10 millió teki megtakarítás :rolleyes:

Von 12-01-2009 22:46

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231266)
tegnap utaltak valakik épp egyik normál csoportban 2 yard tekit kb. :D

Igen ezt tudom, nekem is a szemem előtt történt :) A "valakik" szót használni viszont enyhe eufemizmus :D

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231266)
ha B-be újrázik vele, már szép mennyiség lesz. lassacskán elcsorog az is A-ban. Ez van :D

Alsóhangon 4-4 újra: A-ba bejön 32 milliárd teki. Persze ezt biztos maximalizálni fogják, hogy egységben, rúnában akármiben minél kisebb bukóval hozzák, szóval jelentős összeg lesz. Csak tudod ott a baj, hogy A-ba beszerzek valahonnan egy 200 hekis gnómot, aztán piacra se kell pakolni, kopni se fog meg semmi, aztán szépen lassan eladogatom kis tételekben 3-4-500ért a tekiket, 10 évre előre megvan napi 4 yard bevétel alsóhangon...

wand 12-01-2009 22:55

Quote:

Zoli én teljes mértékig nem tudok egyetérteni. az egységekre vontakozó részével igen,azt támogatom is. De a rúna és a teki sztem jó ahogy van.

hm? pont magadnak mondasz ellent:

Quote:

Erre a legjobb példa az A-s teki piac. Felkerült több helyről is hatalmas mennyiségü tekercs, és hatalmasat esett az ára.

Tekercsből 100 milla számra újráznak, persze, hogy szétveri a teki piacot. Tehát senki sem ír ,mert olcsóbb venni.
De egységből hiba újráznak le mondjuk 500 körönként 10 millát, ez még mindig töredéke az (A) csoport termelésének, ha meg túlzásba esne a felhozatala, az a lentebbi csoportokba okozna olyan egység hiányt, aminek következtében az ott fellépő áremelkedés miatt nem érné meg felvinni, hogy majd a töredékéért eladd.

Kutyuleee 12-01-2009 23:02

Quote:

Originally Posted by wand (Post 231270)
hm? pont magadnak mondasz ellent:

Tekercsből 100 milla számra újráznak, persze, hogy szétveri a teki piacot. Tehát senki sem ír ,mert olcsóbb venni.
De egységből hiba újráznak le mondjuk 500 körönként 10 millát, ez még mindig töredéke az (A) csoport termelésének, ha meg túlzásba esne a felhozatala, az a lentebbi csoportokba okozna olyan egység hiányt, aminek következtében az ott fellépő áremelkedés miatt nem érné meg felvinni, hogy majd a töredékéért eladd.

Ha játszanék lejjebb is aktivan esetleg, és felhoznék egységet, azt tuti nem eladásra használnám:) a szükséges mennyiséget átváltanék íjjra lóra, aztán a többit ráállásokra meg fokozgatásra tartalékolnám. esetleg fentebb a kedvezményes elfedezésére...

És nem mondtam ellent. a katona valódi értéke nem abban rejlik,hogy gyorsan kp-re váltható,hanem,hogy sok taktikai elemhez ellengedhetetlen "pusztuló" kellék, amit jelen esetben nem kp-ból, vagy más tartalék átmozgatásából kell finansziroznod,mondhatni közvetlen hozod fel kész állapotban erre. egy csata elött simán kikészithetsz egy elfokozásra valót hozzáférhető áron pl. és nem vagy rászorulva a klánraktárra és még1 társra pl.

Von 12-01-2009 23:05

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231269)
Alsóhangon 4-4 újra: A-ba bejön 32 milliárd teki. Persze ezt biztos maximalizálni fogják, hogy egységben, rúnában akármiben minél kisebb bukóval hozzák, szóval jelentős összeg lesz. Csak tudod ott a baj, hogy A-ba beszerzek valahonnan egy 200 hekis gnómot, aztán piacra se kell pakolni, kopni se fog meg semmi, aztán szépen lassan eladogatom kis tételekben 3-4-500ért a tekiket, 10 évre előre megvan napi 4 yard bevétel alsóhangon...

És ezzel az a baj, hogy megfelelő idejű 5. szinten való tekiírás után, szintenként 6-6 újrát lenyomva bárki meg tudja csinálni. Max lassabban, mintha egymást ütitek a klántársaitokkal a lentebbi szinteken és úgy mentek a topokba termelni...
És ha csinálják 1-2en, akkor ha nem akarsz lemaradni, neked is csinálnod kell szinte, ha nem is ilyen tételben, de legalább egységet meg rúnát tudjál felhozni :) Beteges versenyt teremt, ami nem hiszem, hogy célja lenne a játéknak.
Ezért támogatom az újrázás valamilyen formában való korlátozását. Igaz, az előnyt ad azoknak, akik eddig csinálták, de valahol meg kell állítani a folyamatot szvsz, visszamenőleg meg már nyilván nem lehet.

Hex 12-01-2009 23:05

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231269)
Igen ezt tudom, nekem is a szemem előtt történt :) A "valakik" szót használni viszont enyhe eufemizmus :D

nem akartam nevén nevezni a gyereket :D kár, hogy csak nekünk tűnik ez fel :D pedig szívesen szétverném őket anarchba :D talán egyszer

wand 12-01-2009 23:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231271)
Ha játszanék lejjebb is aktivan esetleg, és felhoznék egységet, azt tuti nem eladásra használnám:) a szükséges mennyiséget átváltanék íjjra lóra, aztán a többit ráállásokra meg fokozgatásra tartalékolnám. esetleg fentebb a kedvezményes elfedezésére...

miért, szerinted a felhozott tekercset, rúnát pénzt mire használják?:)
Ugyanígy átváltják íjra lóra.
Legalábbis hozzám még senki nem vágott rúnát amikor megtámadtam.. :D

monro 12-01-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231272)
Beteges versenyt teremt, ami nem hiszem, hogy célja lenne a játéknak.
Ezért támogatom az újrázás valamilyen formában való korlátozását. Igaz, az előnyt ad azoknak, akik eddig csinálták, de valahol meg kell állítani a folyamatot szvsz, visszamenőleg meg már nyilván nem lehet.

Én is ebben látom a megoldást...

Hex 12-01-2009 23:14

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231272)
És ezzel az a baj, hogy megfelelő idejű 5. szinten való tekiírás után, szintenként 6-6 újrát lenyomva bárki meg tudja csinálni. Max lassabban, mintha egymást ütitek a klántársaitokkal a lentebbi szinteken és úgy mentek a topokba termelni...
És ha csinálják 1-2en, akkor ha nem akarsz lemaradni, neked is csinálnod kell szinte, ha nem is ilyen tételben, de legalább egységet meg rúnát tudjál felhozni :) Beteges versenyt teremt, ami nem hiszem, hogy célja lenne a játéknak.

nem ez a legszörnyűbb, hanem amikor valaki 6-8 orival szaladgál szintenként. Na ez a beteges :) nem hogy regelne az ilyen anarchba.

Reaktor 12-01-2009 23:15

Kérek mindenkit, hogy a topik témárája, az ujrázással való vagyonreplikálásra koncentráljunk!

Ne offoljuk szét adótervekkel egyéb ötletekkel, annak nyisson aki akar másik topikot

Xeper 12-01-2009 23:56

Ha valaki a Hódító indulása óta tekercset írt 200 hekin, akkor kb 68 milla tekit tudott összeírni (Zoli által vázolt tekiíró gnóm szöviben). Ha valaki erre rászánta az idejét, maradjon meg neki újraindulás után is. Viszont ha újrázásra kerül sor, az azt jelenti, hogy képtelen a jelenlegi helyzetén változtatni, azaz elfogyott a vagyona. Az újrázás rendeltetésszerű használata esetén legalábbis. Ebből kiindulva feltételezhető, hogy nem lesz senkinél jelentősen több tekercs ennél a 68 millás mennyiségnél. Miért ne lenne egyszerűen egy maximum érték a tekercsre, mint a pénzre is (eltekintve a technikai részétől, pusztán arra a tényre koncentrálva, hogy azért sem lett megemelve az országban tárolható pénz mennyisége, hogy ne legyen túl nagy a szegregáció), ami nem 4,3 milliárd, hanem egy ennek a néhány 10 milliós nagyságrendnek megfelelő érték -pl 20 millió fajtánként? Így elcsorogna minden olyan tekercs, ami az újraindulás nem céljának megfelelő felhasználásával extrém mennyiségben jönne létre.

sutike31005 12-02-2009 11:35

nem támogatom az újrázás semmilyen korlátozását

Gabro 12-02-2009 12:47

én sem támogatom az újrázás korlátozását, hosszútávú stratégiai gondolatok előzhetik meg.
én pl. eddig azért tartogattam az újráimat (és már van 10 fölött:D), hogy az A-s elfemet leváltó többszemes orimmal megfelelő mennyiségű Arankával tudjak nekivágni egy kicsit komolyabb játéknak...

Tsobi 12-02-2009 12:51

A vagyonhalmozással nincs gond, viszont mikor az irreális méreteket ölt és mások játékát, sok havi munkáját teszi tönkre, az igenis gond.

Ati 12-02-2009 12:58

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231314)
A vagyonhalmozással nincs gond, viszont mikor az irreális méreteket ölt és mások játékát, sok havi munkáját teszi tönkre, az igenis gond.

Emberünk, aki teszemazt gnóm fajjal játszik, 3 éve tekercset ír az 5. szinten, mert nem ér rá amúgy játszani. Egyszercsak elindulna, és nincs szándékában újrázással tekercseket duplázni, mert elítéli az ilyesmit.

Fellép a negyedik szintre. Egyszer elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot, és a 3 év alatt megírt tekercseit mind egy szálig ellopják.

Mit tehet?

Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve.

Újrázás korlátozásával?

Újrázik, és egy töredékét visszakapja. 3 évi munkája tönkretéve.

Remedy 12-02-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231317)
Emberünk, aki teszemazt gnóm fajjal játszik, 3 éve tekercset ír az 5. szinten, mert nem ér rá amúgy játszani. Egyszercsak elindulna, és nincs szándékában újrázással tekercseket duplázni, mert elítéli az ilyesmit.

Fellép a negyedik szintre. Egyszer elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot, és a 3 év alatt megírt tekercseit mind egy szálig ellopják.

Mit tehet?

Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve.

Újrázás korlátozásával?

Remek, akkor 3 evenkent egyszer ujrazhat korlatozas nelkul, problema megoldva. :)

Hege 12-02-2009 13:01

És mi lenne ha az újrázások számának lehetősége kerülne módosításra. :rolleyes:

Tehát 4. szinttől a 2. szintig uan úgy kapna mindenki szintenként +1 lehetőséget, de ezaz érték max. 3 lehetne! Annyi lenne a módosítás még, h az 1/A-t elérve már nem járna újrázási lehetőség, valamint lefordulva az 5. csoportba nullázódna megint.

Aki lefordul annak feltételezhetően már nagyobb a tapasztalata a játékot illetően, mint aki éppen akkor kezdi. Így nem értem miért adunk egy profi játékosnak 5.szinten nemcsak újrázási lehetőséget, de még többet is, mint egy full kezdőnek akinek azon a szinten egy db sem jár! :confused:

Tsobi 12-02-2009 13:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231317)

Leújrázza, visszakapja, de szintenként maximalizálva lenne, hogy hányszor indulhat újra.

Remedy 12-02-2009 13:02

Quote:

Originally Posted by Hege (Post 231321)
És mi lenne ha az újrázások számának lehetősége kerülne módosításra. :rolleyes:

Tehát 4. szinttől a 2. szintig uan úgy kapna mindenki szintenként +1 lehetőséget, de ezaz érték max. 3 lehetne! Annyi lenne a módosítás még, h az 1/A-t elérve már nem járna újrázási lehetőség, valamint lefordulva az 5. csoportba nullázódna megint.

Aki lefordul annak feltételezhetően már nagyobb a tapasztalata a játékot illetően, mint aki éppen akkor kezdi. Így nem értem miért adunk egy profi játékosnak 5.szinten nemcsak újrázási lehetőséget, de még többet is, mint egy full kezdőnek akinek azon a szinten egy db sem jár! :confused:

Ez nem segitene Hege. Az ilyen multisok lazan atpakolnak frissen lepett ujras orszagokba, aztan ha nincs benne tobb ujra torolnek es hoznanak ujat....

Bar megnehezitene a dolgukat picit, az tuti mivel neha szintet is lepni kellene az atrakott tekercsekkel... :)

Von 12-02-2009 13:08

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 231313)
én sem támogatom az újrázás korlátozását, hosszútávú stratégiai gondolatok előzhetik meg.
én pl. eddig azért tartogattam az újráimat (és már van 10 fölött:D), hogy az A-s elfemet leváltó többszemes orimmal megfelelő mennyiségű Arankával tudjak nekivágni egy kicsit komolyabb játéknak...

32 milliárd teki alatt nem érdemes próbálkozni, azt azért számold bele ;)

Szóval, ne keverjük a szezont a fazonnal, a lényeg pont az, hogy ne úgy legyen lekorlátozva az újrázás, hogy akkor semmi vagyont nem tudsz halmozni, vagy ne tudj felállni ha tényleg úgy használod az újrát ami a célja, hanem, hogy ne legyen full irreális.
Az ok pedig egyszerű: full irreálisra is meg tudja szinte bárki csinálni, nem kell hozzá semmi más alapvetően, csak türelem míg kivárod az újrákat, egészen pontosan 0 játéktudást igényel lépés után 2-3k körökig újrázgatni.
Ahhoz már kell játéktudás jó esetben, hogy ötös szinten mennyi idő alatt szedsz össze tetemes vagyont, de számolj utána, mondjuk csak 4-4-4-4 újrával: 1 millió ötösön összeszedett arany vagy teki vagy akármi A-ban 256 millió lesz, pontosan zéró játéktudást igényelve 256szorozod meg a vagyonod.

Hege 12-02-2009 13:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231323)
Ez nem segitene Hege. Az ilyen multisok lazan atpakolnak frissen lepett ujras orszagokba, aztan ha nincs benne tobb ujra torolnek es hoznanak ujat....

Bar megnehezitene a dolgukat picit, az tuti mivel neha szintet is lepni kellene az atrakott tekercsekkel... :)

Igen de csak 4.szinten tudna újrázni, ergo addig csak felkell vinni azokat az orikat, ami lényegesen több idő és energia, így már lehet lesz olyan akit ezt mérlegelve nem él vissza az újrákkal.

A másik a multizás gondját, nem ennek az opciónak lenne a feladata megoldani. :cool:

Ati 12-02-2009 13:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231322)
Leújrázza, visszakapja, de szintenként maximalizálva lenne, hogy hányszor indulhat újra.

Hmm? Minden szinten csak 1x kell újraindulni, és minden szinten duplázol ezzel. 1-nél kevesebben nem tudod korlátozni.

Tsobi 12-02-2009 13:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231326)
Hmm? Minden szinten csak 1x kell újraindulni, és minden szinten duplázol ezzel. 1-nél kevesebben nem tudod korlátozni.

És mi a helyzet a több személyiséges országokkal?

Ati 12-02-2009 13:51

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231328)
És mi a helyzet a több személyiséges országokkal?

Nekik is elég egyszer újrázniuk. Bárkinek elég egyszer újráznia.

Felléptél 2 millióval, átadod a szövidnek, újrázol, lesz megint 2 milliód, visszakéred a szövidtől, és van 4 milliód. Egyetlen újrázással oldotta meg a duplázást.

Ha ez egy újrázásban korlátozva van, akkor is ugyanez fog történni.

Tsobi 12-02-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231330)
Nekik is elég egyszer újrázniuk. Bárkinek elég egyszer újráznia.

Felléptél 2 millióval, átadod a szövidnek, újrázol, lesz megint 2 milliód, visszakéred a szövidtől, és van 4 milliód. Egyetlen újrázással oldotta meg a duplázást.

Ha ez egy újrázásban korlátozva van, akkor is ugyanez fog történni.

Ha már nem olvastál vissza, akkor még egyszer leírom: nem a vagyonduplázással, esetleg triplázással van a gond, hanem azzal, amikor ez már irreális méreteket ölt. Az irreális és nem irreális között kellene meghúznunk egy határt, valamiképp számszerűsíteni azt, aztán vagy lekorlátozni szintenként max. 1-2-re az újrázások lehetőségét vagy más megoldást találni a problémára.

-Fegya- 12-02-2009 15:38

Kikerestem Monro meséjét az "újraindulás" című régi topicból:

Quote:

Originally Posted by monro (Post 26386)
Elmesélek egy történetet ha látsz benne valamit amiről úgy gondolod, hogy nem éppen ideális a játékosok zömének akkor jó. Ha nem látsz semmi ilyesmit akkor is jó, de legalább megpróbáltam :)

1.
Szóval van egy 4 gnómocska egy szöviben mondjuk az 5W alján 199 hektáron szövik. Mindegyik ugyanazé az érdekcsoporté így a 4 picikének összesen van a 796 hektáron 600 könyvtára mondjuk. Ez a kis szövi már nagyon régen itt van több éve szorgosan írja a helytartó a tekit.

2.
egy másik oriszág ugyanebből a csopiból éppen lépni készül fel a 4l-be. Felszed a piacról mondjuk 100K agyagot és kiteszi 50k aranyért. A fent említett szövetség minden tagja pedig kitesz a piacra 150K tekit mindenből ár alá pár arannyal. Fellépő emberünk minden pénzén vesz tekit a kis szövetségtől akik cserébe vesznek tőle agyagot 50K-ért így rövid piaci manőver után fellépő barátunknak van minden fajta tekiből 600K db és fellép a 4L-be.

3.
a 4L-ben 500 kör elteltével kiteszi a tekercseit ár alatt a piacra és láss csodát egy éppen fellépni készülő ország veszi majd meg akitől hálája jeléül vesz emberünk 50K-ért agyagot vagy valami mást. De itt még csak félmunkájuk van csak meg! Emberünk ujraindul és az ujrateremtett 600K-t fajtánként is kiteszi a piacra a fenti módszertan szerint. Így már a fellépés elött álló cimbora 1,2 millió tekivel a tarsolyban várja a fellépést fajtánként! :)

4.
Uj emberünk aki a 3G-be tart tarsolyában 1,2 milla tekivel hasonlóképpen jár el majd mint lentebbi kollégája így majd uj barátunk aki a 2B-be tart már 2,4 milla tekit visz majd magával fajtánként ;)

Könnyű belátni, hogy ennek az uj fellépőnek is lesz egy "barátja" majd aki továbbviszi majd az ő által szállított "árut" az 1A-ba csak elötte megduplázza a számát majd :) Így uj kollégánk felruházva 4,8 millió tekivel és 4,2 milliárddal fellép az 1A-baahol 500 körönként ujrateremti a majd 40 millió tekercset és 4,2 milliárdot.

Nos azt hiszem a fenti példa mégcsak nem is mondható durvának,mert szépen fel lehet turbózni ezeket a számokat útközben az 1A-ig! És ne feledkezzen meg senki arról, hogy a 4L-ben is maradt 600K teki fajtánként ujrázni, a 3G-ben 1,2 milla fajtánként a 2B-ben 2,4 milla fajtánként!

Korántsem az a történet lényege amit az elöttem szóló társunk ecsetelt, hogy valaki ujrázza e vajon a kis 200 millióját vagy sem! És hogy ha így tesz az akkor az ő vállalása miszerint megéri neki az 500 kört! Remélem belátja mindenki, hogy nem a 100-200 millás kis ujraindulók vagyonkái szúrják itt sokunk szemét!

Von 12-02-2009 15:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 231332)
Kikerestem Monro meséjét az "újraindulás" című régi topicból:

Monro meséjéből kimaradt az, amit a legfontosabbnak tartok ebben az ügyben:

ehhez nem kell tudni semmit

elnézést a szokottnál erősebb kiemelésért :)

Pool 12-02-2009 16:35

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231333)
Monro meséjéből kimaradt az, amit a legfontosabbnak tartok ebben az ügyben:

ehhez nem kell tudni semmit

elnézést a szokottnál erősebb kiemelésért :)

Egyet csupán: Ismerned kell Tibut...:)
Te ismered Tibi(u)t? :D

Ő a 2/B vezére...
Legalábbis így mutatkozott be szánalmaskám

Ehhez egyébként tényleg nem kell játéktudás, az én napköziseim simán megcsinálják ezt, amit ezek a Nagy Vezérek.
De mi van akkor, ha vkinek tényleg nem elég a szintenkénti 1 újrázás?
Akkor az bukta?

Serg 12-02-2009 16:36

Igen meg lehet csinálni hogy felhoz az ember 2,7 millio egységet az A ba képzés alatt,de bárki aki meg akarja szüntetni csak egyszer csinálja végig azt a kis játékot hogy körönként ujraképez két kv közt alszik 40 percet és ezt kb 3 napig.
Persze előtte sem árt megtenni hogy a képzésed 17 körön keresztül folyamatos legyen és legyen előtte 3 kör szünet és ezelőtt mondjuk az összegyűjtött tekercset rúnát és mondjuk a képzésedet beforgatni ebbe a malomba ja hogy ez kb 3x annyi idő (minimum) mint amennyi idő alatt egy topos ori megtermel 3 milla katonát az már teljesen más kérdés.
Csak kérdem én hogyan másképpen akarja a top 1 klán hogy valaha valaki utolérje,esetleg csatázzon vele ha ezeket a lehetőségeket meg akarja szüntetni?

Serg 12-02-2009 16:44

Ha vannak emberek akik multiznak sőt hallom fenyegetőznek illetve pénzt követelnek játékostársaiktól a békéért cserébe-akkor az ilyen emberektől rövid úton meg kell szabadulni és meg van oldva a probléma,vagy le kell verni őket mint vak a poharat és akkor szintén zenész:D

Dragi 12-02-2009 16:44

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231335)
Egyet csupán: Ismerned kell Tibut...:)
Te ismered Tibi(u)t? :D

Ő a 2/B vezére...
Legalábbis így mutatkozott be szánalmaskám

Ehhez egyébként tényleg nem kell játéktudás, az én napköziseim simán megcsinálják ezt, amit ezek a Nagy Vezérek.
De mi van akkor, ha vkinek tényleg nem elég a szintenkénti 1 újrázás?
Akkor az bukta?

Assziszi ez a Tibu bácsi elintézi c. műsor :)

Pool 12-02-2009 16:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 231339)
Ha vannak emberek akik multiznak sőt hallom fenyegetőznek illetve pénzt követelnek játékostársaiktól a békéért cserébe-akkor az ilyen emberektől rövid úton meg kell szabadulni és meg van oldva a probléma,vagy le kell verni őket mint vak a poharat és akkor szintén zenész:D

Ezt történt ma velem is
megkeresett a Tibu bácsi, hogy ha feljebb akarok menni B-ben, adjak nekik pénzt, mert írmagomat is kiírtja a Hódítóból...
Szegény meg nem született gyermekeim...:)
Nah, erre varrj gombot Serg...

Azért szedte elő a haverja országát is, amit átvett tőle, mert megijjedt, amikor elkezdtünk felfelé menni, hiszen megmondtam, leverem azokat, akik 3.600(!!!) hekire felmentek B-ben, természetesen "tisztességesen"
Amint hallom G-ben is elkezdődött egymás "véletlen" ütése, hogy aztán az egymást ütögetők pár hét múlva majd a G-s max hekin eltermeljenek egymás mellett...

Hex 12-02-2009 16:59

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231342)
Ezt történt ma velem is
megkeresett a Tibu bácsi, hogy ha feljebb akarok menni B-ben, adjak nekik pénzt, mert írmagomat is kiírtja a Hódítóból...
Szegény meg nem született gyermekeim...:)

Azért szedte elő a haverja országát is, amit átvett tőle, mert megijjedt, amikor elkezdtünk felfelé menni, hiszen megmondtam, leverem azokat, akik 3.600(!!!) hekire felmentek B-ben, természetesen "tisztességesen"
Amint hallom G-ben is elkezdődött egymás "véletlen" ütése, hogy aztán az egymást ütögetők pár hét múlva majd a G-s max hekin eltermeljenek egymás mellett...

Az akkori (és remélem leendő :rolleyes:) szövimmel nem bírtak B-ben Tibuék, nem is tudtak rajtunk átmenni :) csak kár, hogy épp akkor mentem kirándulni :)

Pool 12-02-2009 17:03

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 231343)
Az akkori (és remélem leendő :rolleyes:) szövimmel nem bírtak B-ben Tibuék, nem is tudtak rajtunk átmenni :) csak kár, hogy épp akkor mentem kirándulni :)

Ők csak egymással "bírnak" meg, ezt Te is tudod :)
Utána meg osztaná az ukázt, mert félti a seggét...

Serg 12-02-2009 17:17

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231344)
Ezt történt ma velem is
Szegény meg nem született gyermekeim...

Ha többen is megerősítik a pénzkövetelést a békéért vagy felmenésért cserébe talán Ati is megvizsgálja a dolgot kicsit komolyabban

All times are GMT +1. The time now is 00:40.