![]() |
Quote:
Viszont ettől még belátom, hogy ez beteges, és nem szabadna a játéknak abból állnia, hogy X ideig gyűjtögetsz 5ösön aztán kihozol belőle annyi újrát amennyi a csövön kifér, aztán elárasztod 30 aranyért az 1-5-10-30 milliárd tekiddel a piacot. Ne lehessen megcsinálni ezt! De amíg lehet, addig bizonyos szinten a verseny rákényszerít erre, ha nem is ilyen tételekben... |
Quote:
Átlagár duplája feletti eladásnál lépett volna be pld 20% adó ha az átlagár 3x-áért adsz el akkor 30% ha 5x-ös vagy felette akkor 50% adó lett volna asszem valami ilyesmi elven ment legfeljebb nem ezekkel az arányokkal. És valóban csak a megvett árukra alkalmaztam volna anno. |
Zoli én teljes mértékig nem tudok egyetérteni. az egységekre vontakozó részével igen,azt támogatom is. De a rúna és a teki sztem jó ahogy van. rúna azért korlátozottabb számban termelődik lentebb, úgyhogy nem tud végtelen mennyiséget felszedni belöle senki. főleg,hogy állitásod szerint ezt több szövi is csinálja, így hatalmas mennyiségü rúnát nem tudnak felhozni, mert csak korlátozott számban van jelen, ráadásul hatalmas a különbség az A-s és a lentebbi rúna árak között.
a teki más kérdés,mert azt te magad is kitudod termelni hatalmas számban újrázásokkal de az se okoz problémát sztem hosszú távon. Erre a legjobb példa az A-s teki piac. Felkerült több helyről is hatalmas mennyiségü tekercs, és hatalmasat esett az ára. arról nem beszélve,hogy 1-2milla tekitől sem könnyen szabadulsz meg,mégha a piaci ár 70-80%-áért rakod ki akkor sem. Lentebb is csak korlátozott mennyiségben veszik meg. főleg a teki elértéktelenedése miatt kezdett el mindenki az időigényesebb egységekkel foglalkozni,amiből gyorsan viszonylag kis veszteségekkel lehet kp-t csinálni, illetve fokozáshoz, fedezéshez is használható mindenféle átváltás nélkül. az az egy ami tényleg valós érték és tényleg hatalmas előnyt jelent A-ba felhozva. 1,8miliárd tekit pénzé tenni még áron sem 1-2hét lenne A-ban, de sztem lenne vagy 1 év:) a rúnát és a tekit azért sem kéne kivenni, mert az igazán csak A-n kivül használható értelmesen tartaléknak. viszont a lentebbi csoportokban meg korlátozott a felvásárló piac hozzá, így nem igazán jelent nagy különbséget amikor 2szövi összecsap,hogy az egyiknél van 1mrd tekercs, a másiknál meg "csak" 10millió... mert a piac többi szegmense nem tudja kiszolgálni ezt. gondolok itt a nyersi és a kati piacra. Egység felvitel nélkül nem sokat ér el vele. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
De egységből hiba újráznak le mondjuk 500 körönként 10 millát, ez még mindig töredéke az (A) csoport termelésének, ha meg túlzásba esne a felhozatala, az a lentebbi csoportokba okozna olyan egység hiányt, aminek következtében az ott fellépő áremelkedés miatt nem érné meg felvinni, hogy majd a töredékéért eladd. |
Quote:
És nem mondtam ellent. a katona valódi értéke nem abban rejlik,hogy gyorsan kp-re váltható,hanem,hogy sok taktikai elemhez ellengedhetetlen "pusztuló" kellék, amit jelen esetben nem kp-ból, vagy más tartalék átmozgatásából kell finansziroznod,mondhatni közvetlen hozod fel kész állapotban erre. egy csata elött simán kikészithetsz egy elfokozásra valót hozzáférhető áron pl. és nem vagy rászorulva a klánraktárra és még1 társra pl. |
Quote:
És ha csinálják 1-2en, akkor ha nem akarsz lemaradni, neked is csinálnod kell szinte, ha nem is ilyen tételben, de legalább egységet meg rúnát tudjál felhozni :) Beteges versenyt teremt, ami nem hiszem, hogy célja lenne a játéknak. Ezért támogatom az újrázás valamilyen formában való korlátozását. Igaz, az előnyt ad azoknak, akik eddig csinálták, de valahol meg kell állítani a folyamatot szvsz, visszamenőleg meg már nyilván nem lehet. |
Quote:
|
Quote:
Ugyanígy átváltják íjra lóra. Legalábbis hozzám még senki nem vágott rúnát amikor megtámadtam.. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Kérek mindenkit, hogy a topik témárája, az ujrázással való vagyonreplikálásra koncentráljunk!
Ne offoljuk szét adótervekkel egyéb ötletekkel, annak nyisson aki akar másik topikot |
Ha valaki a Hódító indulása óta tekercset írt 200 hekin, akkor kb 68 milla tekit tudott összeírni (Zoli által vázolt tekiíró gnóm szöviben). Ha valaki erre rászánta az idejét, maradjon meg neki újraindulás után is. Viszont ha újrázásra kerül sor, az azt jelenti, hogy képtelen a jelenlegi helyzetén változtatni, azaz elfogyott a vagyona. Az újrázás rendeltetésszerű használata esetén legalábbis. Ebből kiindulva feltételezhető, hogy nem lesz senkinél jelentősen több tekercs ennél a 68 millás mennyiségnél. Miért ne lenne egyszerűen egy maximum érték a tekercsre, mint a pénzre is (eltekintve a technikai részétől, pusztán arra a tényre koncentrálva, hogy azért sem lett megemelve az országban tárolható pénz mennyisége, hogy ne legyen túl nagy a szegregáció), ami nem 4,3 milliárd, hanem egy ennek a néhány 10 milliós nagyságrendnek megfelelő érték -pl 20 millió fajtánként? Így elcsorogna minden olyan tekercs, ami az újraindulás nem céljának megfelelő felhasználásával extrém mennyiségben jönne létre.
|
nem támogatom az újrázás semmilyen korlátozását
|
én sem támogatom az újrázás korlátozását, hosszútávú stratégiai gondolatok előzhetik meg.
én pl. eddig azért tartogattam az újráimat (és már van 10 fölött:D), hogy az A-s elfemet leváltó többszemes orimmal megfelelő mennyiségű Arankával tudjak nekivágni egy kicsit komolyabb játéknak... |
A vagyonhalmozással nincs gond, viszont mikor az irreális méreteket ölt és mások játékát, sok havi munkáját teszi tönkre, az igenis gond.
|
Quote:
Fellép a negyedik szintre. Egyszer elfelejti felrakni a könyvtárkulcsot, és a 3 év alatt megírt tekercseit mind egy szálig ellopják. Mit tehet? Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve. Újrázás korlátozásával? Újrázik, és egy töredékét visszakapja. 3 évi munkája tönkretéve. |
Quote:
|
És mi lenne ha az újrázások számának lehetősége kerülne módosításra. :rolleyes:
Tehát 4. szinttől a 2. szintig uan úgy kapna mindenki szintenként +1 lehetőséget, de ezaz érték max. 3 lehetne! Annyi lenne a módosítás még, h az 1/A-t elérve már nem járna újrázási lehetőség, valamint lefordulva az 5. csoportba nullázódna megint. Aki lefordul annak feltételezhetően már nagyobb a tapasztalata a játékot illetően, mint aki éppen akkor kezdi. Így nem értem miért adunk egy profi játékosnak 5.szinten nemcsak újrázási lehetőséget, de még többet is, mint egy full kezdőnek akinek azon a szinten egy db sem jár! :confused: |
Quote:
|
Quote:
Bar megnehezitene a dolgukat picit, az tuti mivel neha szintet is lepni kellene az atrakott tekercsekkel... :) |
Quote:
Szóval, ne keverjük a szezont a fazonnal, a lényeg pont az, hogy ne úgy legyen lekorlátozva az újrázás, hogy akkor semmi vagyont nem tudsz halmozni, vagy ne tudj felállni ha tényleg úgy használod az újrát ami a célja, hanem, hogy ne legyen full irreális. Az ok pedig egyszerű: full irreálisra is meg tudja szinte bárki csinálni, nem kell hozzá semmi más alapvetően, csak türelem míg kivárod az újrákat, egészen pontosan 0 játéktudást igényel lépés után 2-3k körökig újrázgatni. Ahhoz már kell játéktudás jó esetben, hogy ötös szinten mennyi idő alatt szedsz össze tetemes vagyont, de számolj utána, mondjuk csak 4-4-4-4 újrával: 1 millió ötösön összeszedett arany vagy teki vagy akármi A-ban 256 millió lesz, pontosan zéró játéktudást igényelve 256szorozod meg a vagyonod. |
Quote:
A másik a multizás gondját, nem ennek az opciónak lenne a feladata megoldani. :cool: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Felléptél 2 millióval, átadod a szövidnek, újrázol, lesz megint 2 milliód, visszakéred a szövidtől, és van 4 milliód. Egyetlen újrázással oldotta meg a duplázást. Ha ez egy újrázásban korlátozva van, akkor is ugyanez fog történni. |
Quote:
|
Kikerestem Monro meséjét az "újraindulás" című régi topicból:
Quote:
|
Quote:
ehhez nem kell tudni semmit elnézést a szokottnál erősebb kiemelésért :) |
Quote:
Te ismered Tibi(u)t? :D Ő a 2/B vezére... Legalábbis így mutatkozott be szánalmaskám Ehhez egyébként tényleg nem kell játéktudás, az én napköziseim simán megcsinálják ezt, amit ezek a Nagy Vezérek. De mi van akkor, ha vkinek tényleg nem elég a szintenkénti 1 újrázás? Akkor az bukta? |
Igen meg lehet csinálni hogy felhoz az ember 2,7 millio egységet az A ba képzés alatt,de bárki aki meg akarja szüntetni csak egyszer csinálja végig azt a kis játékot hogy körönként ujraképez két kv közt alszik 40 percet és ezt kb 3 napig.
Persze előtte sem árt megtenni hogy a képzésed 17 körön keresztül folyamatos legyen és legyen előtte 3 kör szünet és ezelőtt mondjuk az összegyűjtött tekercset rúnát és mondjuk a képzésedet beforgatni ebbe a malomba ja hogy ez kb 3x annyi idő (minimum) mint amennyi idő alatt egy topos ori megtermel 3 milla katonát az már teljesen más kérdés. Csak kérdem én hogyan másképpen akarja a top 1 klán hogy valaha valaki utolérje,esetleg csatázzon vele ha ezeket a lehetőségeket meg akarja szüntetni? |
Ha vannak emberek akik multiznak sőt hallom fenyegetőznek illetve pénzt követelnek játékostársaiktól a békéért cserébe-akkor az ilyen emberektől rövid úton meg kell szabadulni és meg van oldva a probléma,vagy le kell verni őket mint vak a poharat és akkor szintén zenész:D
|
Quote:
|
Quote:
megkeresett a Tibu bácsi, hogy ha feljebb akarok menni B-ben, adjak nekik pénzt, mert írmagomat is kiírtja a Hódítóból... Szegény meg nem született gyermekeim...:) Nah, erre varrj gombot Serg... Azért szedte elő a haverja országát is, amit átvett tőle, mert megijjedt, amikor elkezdtünk felfelé menni, hiszen megmondtam, leverem azokat, akik 3.600(!!!) hekire felmentek B-ben, természetesen "tisztességesen" Amint hallom G-ben is elkezdődött egymás "véletlen" ütése, hogy aztán az egymást ütögetők pár hét múlva majd a G-s max hekin eltermeljenek egymás mellett... |
Quote:
|
Quote:
Utána meg osztaná az ukázt, mert félti a seggét... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:40. |