Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A szövetségi támadás részklánnal (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3937)

monro 11-28-2009 15:56

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230753)
Itt szerintem arra gondolt, hogy a támadó részklánok mindig csak Orkból állnának, vagy hiénázó elfből. A védő résznél meg inkább a Termelő orik, semmiesetre sem az Elfek lennének a célpontok.
Tehát az Elfeket nem éritené, viszont a többi faj az Ork kivételével csuszna lefelé.

Sztem pedig az orkok lennének a fő célpontok. És lehethogy pont a termelő törpéké!

monro 11-28-2009 15:58

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230759)
Ha lesz beleőle valami, akkor valahogy azt is be kell szabályozni, hogy ne lehessen ugyanarra a klánra folyamatossan hadüzenetet küldeni, és várni, hogy mikor támad ki.

Végre valami konstruktívitás. Én is gondoltam már erre... 24 kör?

wand 11-28-2009 15:58

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230752)
Wand honnan fogja tudni a hiéna, hogy a 10 oriból melyik 3 vagy 5 támad? És hogy mikor? A részklánok nem jelennek meg pontlistán és az események között is csak azt kellene feltüntetni hogy a két anyaklán birkózott és mi lett az eredmény. A kivülállók számára ki sem derülne hogy ez részklánakció vagy normál klánakció volt.

hmm? hát tudod vannak tolik... :D

továbbá nem csak részklán akciók vannak, lehet közben teljes klántámadás, ahol látja a ráállást, vagy ütés után a pontszám növekedést.
vagy lehet egyéni csata ahol teljes krónikából láthatja, hogy kint van a klánból mondjuk 2-3 orinak is a serege...

wand 11-28-2009 16:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230756)
Bocs, hogy nem olyat javaslok amivel eleve kizárt a siker... szégyellem magam érte, de semmiképp sem mondanám hátránynak egy támadási formára, hogy sikerrel lehet járni ha sokat áldozol fel érte!

Ezt mondom én is. ez teljessen rendjén van, egyedül ami nincs benne rendjén, hogy pont azokat tudod beütni akiket eddig is betutdtál. egyedül az elfeket nem tudod, akiket eddig sem tudtál.

monro 11-28-2009 16:03

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230764)
Ezt mondom én is. ez teljessen rendjén van, egyedül ami nincs benne rendjén, hogy pont azokat tudod beütni akiket eddig is betutdtál. egyedül az elfeket nem tudod, akiket eddig sem tudtál.

Ez az elfkérdés más téma. A mondat első része viszont nem igaz. Azokat is be tudod ütni akiket eddig a pontlista helyezésük miatt "megszagolni" sem lehetett!

monro 11-28-2009 16:05

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230764)

Egyénként erről jut eszembe...
Mi lenne ha részklántámadásnál ha csak elfeket válassztasz akkor nem 20% malusz lenne hanem 20% bónusz? :D

wand 11-28-2009 16:07

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230760)
Sztem pedig az orkok lennének a fő célpontok. És lehethogy pont a termelő törpéké!

ezt mondom én is, ezzel a támadással lehet ütni orkot,törpét,gnómot és ezek mind tudják egymást is ütni, de közben őket tudják az elfek is ütni, de az elfeket nem lehet vele beütni.

wand 11-28-2009 16:08

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230762)
Végre valami konstruktívitás. Én is gondoltam már erre... 24 kör?

Én meg valami olyasmire gondoltam, hogy ha a hadüzi lejárt, akkor ugyanarra a klánra legalább 1 hétig ne lehessen újabbat küldeni.

wand 11-28-2009 16:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230766)
Egyénként erről jut eszembe...
Mi lenne ha részklántámadásnál ha csak elfeket válassztasz akkor nem 20% malusz lenne hanem 20% bónusz? :D

Az lenne, hogy jönnének ide az elfek sírni, hogy mekkora szemét vagy! :D

monro 11-28-2009 16:11

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230769)
Én meg valami olyasmire gondoltam, hogy ha a hadüzi lejárt, akkor ugyanarra a klánra legalább 1 hétig ne lehessen újyabbat küldeni.

Ezen nem vesznék össze senkivel sztem :)

monro 11-28-2009 16:12

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230770)
Az lenne, hogy jönnének ide az elfek sírni, hogy mekkora szemét vagy! :D

Pedig még így is nagyon kemény meló lenne beverni őket :(

wand 11-28-2009 16:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230765)
Ez az elfkérdés más téma. A mondat első része viszont nem igaz. Azokat is be tudod ütni akiket eddig a pontlista helyezésük miatt "megszagolni" sem lehetett!

perpillanat egyetlen ilyen klán van a BigGun, és ha megszünne az elfokozás miatti nulla hekis ütés közüllük is többen bajba lennének (már persze ha nem védi őket mnt).

monro 11-28-2009 16:14

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230774)
perpillanat egyetlen ilyen klán van a BigGun, és ha megszünne az elfokozás miatti nulla hekis ütés közüllük is többen bajba lennének (már persze ha nem védi őket mnt).

Wand nem egy ilyen klán van. Csak a 2. klánnak van 1 ilyen, de a többinek sok-sok ilyen lehet.

wand 11-28-2009 16:20

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230776)
Wand nem egy ilyen klán van. Csak a 2. klánnak van 1 ilyen, de a többinek sok-sok ilyen lehet.

Monro, ez a játék :)
sehol nem tudsz olyat támadni, aki a pontlistában baromi messze van.
Biggun kivételével bármely klán kirakható "egy kis" munkával.

monro 11-28-2009 16:28

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230778)
Monro, ez a játék :)
sehol nem tudsz olyat támadni, aki a pontlistában baromi messze van.
Biggun kivételével bármely klán kirakható "egy kis" munkával.

A top2 klán hogy éri el a top3-at ha nem akar kitenni senkit?
Miért ne csináljunk olyan rendszert ahol nem kell megválnod a bajtársaidtól és felvenni idegeneket esetleg egy-egy ütéshez? Na mindegy ez a része talán a legkevésbé érdekes számomra, de vannak olyan helyek a pontlistában ahol békében termelgethet egy-egy ország 4-5 fős klánban üresen is akár.

wand 11-28-2009 16:33

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230779)
A top2 klán hogy éri el a top3-at ha nem akar kitenni senkit?

Szerintem mióta 1%-ért lehet ki be lépni toppos oriknak, ha a top2 klán ki akarná rakni a top3at simán megtehetné..

monro 11-28-2009 16:41

Quote:

Originally Posted by wand (Post 230780)
Szerintem mióta 1%-ért lehet ki be lépni toppos oriknak, ha a top2 klán ki akarná rakni a top3at simán megtehetné..

Ez hogy is van? 2000 körönként?
De miért is kellene kilépni? Nem kaphat földet, veszít is ki is szúrják a ráállást talán még azelött, hogy megtörténne meg ilyesmik... grrr...

Kész stratégiai lehetőség dömpinget hozna a játékba a részklánok lehetősége és ez az ami igazán számít!

Nem is kell támadni mégis rákényszeríthetsz másokat olyasmire ami neked jó. Pld eladhatod a felesleges gabonádat :D:D:D

vityu 11-28-2009 16:57

Most ne mondd Monro, hogy nem olvastam el, mert megtettem, és minél többet olvasok, annál jobban érzem, hogy az elfek száma növekedne. Miért is?
1. azt olvassa, hogy részklán, klánpontlistán nem is lehet látni, nem tom mikor küldi a sereget, nem akarok felkelni minden körben éjjel, hogy lássam, ráadásul mi van, ha egy csomó ork jön? Áh, inkább elf leszek....
2. 20%? Mi az a 20%? Szerintem attól még be tud verni egy ork... Öööö, akkor inkább elf... (ez azt jelenti, hogy a játékosok nem szeretnek számolni.)

Az egy dolog, hogy ti/mi kiszámoljuk a dolgokat, de ezen a 30-40emberen kívül van még 520félős, aki fél, hogy nem lesz újabb kék száma...

Padlócsempe 11-28-2009 19:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230782)
2. 20%? Mi az a 20%? Szerintem attól még be tud verni egy ork... Öööö, akkor inkább elf... (ez azt jelenti, hogy a játékosok nem szeretnek számolni.)

Az egy dolog, hogy ti/mi kiszámoljuk a dolgokat, de ezen a 30-40emberen kívül van még 520félős, aki fél, hogy nem lesz újabb kék száma...

Szerintem illik kiszámolni a dolgokat, ha valaki erre nem hajlandó, mire föl érdemelne kék számot?

Ahogy én számolgatom, ha nem 90% barakkal támad az ork, vagy van pár kör felkészülési ideje egy törpének átépülésre, akkor 20% malusszal sem lehet beütni egy nem extrém termelő (20%, vagy az alatti mértékű termelő épületű) törpét. Hogy ez jó vagy sem, azt nem tudom. (Nekem speciel jó :D )

u.i: közben arra jutottam, hogy sokallom a 20%-t. Ne hozzuk lehetetlen helyzetbe a támadókat.

monro 11-29-2009 08:23

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230782)

Sztem meg gondolkodni nem szeretnek. Van egy-két klánvezér típus aki átgondolja a dolgokat és véleményt formál valamelyik oldalra és van az aki nem számol nem gondolkodik csak írja a ződséget amivel a magához hasonlókat esetleg elrémíti ujdonságoktól!

Ehhez tartozik egy-egy ostoba hsz pirospontozása is...
Ha valaki betojik egy a mai klántámadásnál 20%-al gyengébb támadástól akkor az sosincs gépnél és csak hallomásból ismeri a játékot.

Ez az elftéma meg a népszerű érv egy olyan lehetőség ellen ami be sincs vezetve? Gyerekek nézzetek már körül a csoportban!!! 57% elf van! Amíg játékban voltam anno kb 30% lehetett vagy kevesebb!

Nyavajog mindenki ez ellen a sok-sok elf ellen de mikor javaslatot teszek a beüthetőségükre akkor én vagyok a béna fasz aki nem tudja megoldani őket :rolleyes: Pánikkeltésre viszont ugy látom királyul tudjátok használni.

monro 11-29-2009 08:37

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230746)
Elég ha elveszik más földje. Egyből extrém termelő lesz belőle.
45-15%.. tehát 60% katonai épület. Ezt irtad.
Kell neki 15% ház, 12% kocsma+ templom kb.
87%.

Magyarul szerinted A-ban egy normláis Törpének 13%-on kéne termelnia, amiben benne van bánya + kovács + raktár. vagy 13% a bánya és belesázmoltad, hogy a kovácsokatát épiti addig.ó amig hadüzi van.
Az ellennél meg 5 elf etet 5 Orkot, akik full kilehetnek élezve, mert csak a Törpék irtása a céljuk.

Na ezt a gyöngyszemet most olvastam csak. Szintén kapott két pirospontot két népszerű fórumlakótól akikre sajnos "hallgat" pár néhaidetévedő...

Siq ha egy törpének az 1A-ban nincs ennyi barakja-tornya akkor fel sem jut 4000 hektár fölé... Szétcsapják egyéniben mielött el tudna indítani egy felfedezést. Kb ilyen az a felépítés amit javasoltam és te ugy érzed, hogy "extrémül kigyúrtam" barakkra. Nem nyitok vitát most épületlistákról de még a 13% bánya is elég sok, arról nem is beszélve hogy fals éplistából kaptad...

Pool 11-29-2009 09:31

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230830)
Szintén kapott két pirospontot két népszerű fórumlakótól akikre sajnos "hallgat" pár néhaidetévedő...

Megkérlek, ne rontsd el ezzel a témát...
Ha Te írsz jó dolgot, akkor ugyanúgy leláttamozom :)
Ne egyen már az ideg, mert nem mindenki rajong az ötletedért...
Egyre jobban érzem azt, hogy azért akarod annyira, mert így könnyebb lesz az Olümposznak haladni...
Elnézést, ha tévedek...
Kicsit olyan, mint amikor én csinálok egy párbajt beállítok ezt-azt, aztán tuti, hogy amikor kezdődik, tudom, mihez nyúljak, a többi meg csak pislog, ha nem megy ez-az...
Te már ezt kitervelted, tudod, mi hogyan lenne, ha most bekerülne, a Te klánod járna a legjobban, hiszen ott az "szülője" a dolgoknak
De sokan az alapját sem értik, én sem látom át teljesen, pedig elolvastam mindent róla mára.
Talán legyél türelmesebb, várj, míg a "fórumlakók" átgondolják a dolgokat a saját helyzetükre levetítve...
Nekem a legnagyobb ellenérvem, hogy a termelő országok hogyan lesznek megvédve...
De ne a 40-15-ös törpével gyere, mert lehet bármilyen a törpe, akkor is átüthető, Te is tudod.
Ha meg nem üthető át, akkor az már nem is termelő...
Azt írod 13% bánya sok, akkor egy termelő a te gondolatmenetedben hány% termőéppel járkál? (kovácsot is számold bele)
A cél a termelők kiszedése? Ezzel vajon ki fog jól járni?
Köszönöm!

-Fegya- 11-29-2009 09:53

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230835)
Egyre jobban érzem azt, hogy azért akarod annyira, mert így könnyebb lesz az Olümposznak haladni...

Monro 3 éve megtervezte, hogy majd 3 év múlva milyen jó lesz ez neki! :D

Pool 11-29-2009 10:06

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 230838)
Monro 3 éve megtervezte, hogy majd 3 év múlva milyen jó lesz ez neki! :D

nem erre gondoltam
de amíg nem kezdett újra játszani A, addig nem volt ennyire fontos a dolog...
de ezzel a személyes részt zárjuk le...
ha nem a termelők végét fogja számomra ez a dolog jelenteni, máris támogatom...
és itt nem csak a saját klánom érdekeit nézem, amikor úgy látom, hogy a termelésnek annyi lesz, ha ez bejön...
vagy én látom rosszul?

Kutyuleee 11-29-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230840)
nem erre gondoltam
de amíg nem kezdett újra játszani A, addig nem volt ennyire fontos a dolog...
de ezzel a személyes részt zárjuk le...
ha nem a termelők végét fogja számomra ez a dolog jelenteni, máris támogatom...
és itt nem csak a saját klánom érdekeit nézem, amikor úgy látom, hogy a termelésnek annyi lesz, ha ez bejön...
vagy én látom rosszul?

Tévedsz. Félévente amikor megjelent a fórumon, mindig előszedte a témát:) csak most vannak olyan komolyabb fejlesztések, amikor 1x esélyesnek is látja a dolgot:)

nekem még vannak agályaim a témával kapcsolatban, bár tetszik az alapötlet.
a klán maluszokat én is alkalmaznám. az okés,hogy a részklán létszámának a különbsége számitson. de úgy vélem,hogy a méret maluszt is bekéne hozni, persze azt is csak a 2részklánra értve.

tulajdonképpen ugyanazok a klánok csatázhatnának ezután is mint eddig nagytöbbségében, annyi különbséggel,hogy a célpont klán is kitudja őket rakosgatni.Ez is volt az elsődleges cél anno, ha jól tom,hogy ne legyen olyan,hogy A klán kidobálva a tagokat rá tud állni B klánra bármikor,de B nemtudja A-t támadni.
illetve az ujonnan feljövöknek is előnyős, mert nem kell a leadással számolni a kevesebb top kör miatt. a nagyobbaknak meg azért elég nagy kárpótlás és előny marad cserébe, hogy nem kell kilépniük, hanem ott marad a klán, és nagyobb kp készlettel tudnak akár gazdálkodni a védésre/szembemenentelre,mintha szétváltak volna,több a piacuk, felméregetni tudnak stb.

Ami sztem még mindenképpen vitát képezhet: az a nyereség.
Én nem adnék neki akkora hasznot mint a klántámadásra, viszont nagyobbat mint egyénire. És ha ez így lehetne, akkor az a 20% máris sok.

siQ 11-29-2009 12:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230830)
Na ezt a gyöngyszemet most olvastam csak. Szintén kapott két pirospontot két népszerű fórumlakótól akikre sajnos "hallgat" pár néhaidetévedő...

Siq ha egy törpének az 1A-ban nincs ennyi barakja-tornya akkor fel sem jut 4000 hektár fölé... Szétcsapják egyéniben mielött el tudna indítani egy felfedezést. Kb ilyen az a felépítés amit javasoltam és te ugy érzed, hogy "extrémül kigyúrtam" barakkra. Nem nyitok vitát most épületlistákról de még a 13% bánya is elég sok, arról nem is beszélve hogy fals éplistából kaptad...

Figyu, ez a te javaslatod, nekem meg aggályaim vannak ezzel kapcsolatban. Ha nem tudod elfogadni, hogy fel lehet vetni olyat ami zavar az egészben, akkor miért inditassz témát?

Csak számomra ez amit neked a ,bármilyen ország elérthető lesz, jelent azt jelenti, hogy a gyengébbeket akarod lecsapni kláncsatával. Rendben van, hogy egyéniben valakit lecsapnak. csapják 1v1-ben azért van ott. De a klánok nem azért vannak, mert egy csapatot alkotnak, akik kiegészitik egymást? De a részklán csata ebbe belenyúlna, mert hiába tartom az Elfeket a klánban, ha nem képesek megvédeni a többi országot, mert részklánnal kikerülhető, hogy beleszámolódjanak a védőértékbe.

Maga az ötlet tetszik, hogy lehessen ütni részklánnal, de hogy a támadó választja a támadó részklánt, és tetszólegesen alakitott védőlkánt is azt egyelőre kicsit erősnek érzem. De folyamatosan olvasom a hozzászólásokat, lehet hogy rájövök, hogy miért is jó ez egy idő után.

monro 11-29-2009 13:44

Quote:

Te már ezt kitervelted, tudod, mi hogyan lenne, ha most bekerülne, a Te klánod járna a legjobban, hiszen ott az "szülője" a dolgoknak
De sokan az alapját sem értik, én sem látom át teljesen, pedig elolvastam mindent róla mára.
Talán legyél türelmesebb, várj, míg a "fórumlakók" átgondolják a dolgokat a saját helyzetükre levetítve...

Jó ebben talán igazad van ígérem megpróbálom.

monro 11-29-2009 13:54

Quote:

Nekem a legnagyobb ellenérvem, hogy a termelő országok hogyan lesznek megvédve...
De ne a 40-15-ös törpével gyere, mert lehet bármilyen a törpe, akkor is átüthető, Te is tudod.
Ha meg nem üthető át, akkor az már nem is termelő...
Azt írod 13% bánya sok, akkor egy termelő a te gondolatmenetedben hány% termőéppel járkál? (kovácsot is számold bele)
A cél a termelők kiszedése? Ezzel vajon ki fog jól járni?
Köszönöm!

Én megpróbálok türelmes lenni, de cserébe légy oly jó és képzeld el a dolgot oda-vissza. Sztem ha egy orknak ki kell támadnia 90% barakkal akkor az elég sebezhető ország lesz. Ha ezt az orit nem tudja visszakísérni vagy megfogni egy törpe akkor az milyen törpe már?

Srácok, csajok!
NEMÁR, hogy a törpét féltsétek! Az orkokat féltsétek egymástól ÉS A TERMELŐ TÖRPÉTŐL!!!

Örüljenek a TERMELŐK, hogy beverhetik a lovasokkal felszerelt orkokat és lehet ujra kedvezményest felfedezni. Komolyan nagyon bánt, hogy semmi olyat nem láttok ki a javaslatból ami a lényege! Gyerekek ezzel a támadási formával végre üthet törpe is orkot vagy mást. Próbáljatok meg ti is picit kinyítni az ajtót a lehetőségek felmérésének!

Hihetetlen, hogy egyéniben meg tudjátok védeni és részklán ellen aggódtok?

Az egyéni és a részklános támadási formák között szélső esetben (ork tábornok támadónál) -50% támadóerő különbség van és ennek ellenére a termelők féltése a legnagyobb probléma? Komolyan ez nagyon gáz...

monro 11-29-2009 13:59

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230862)
Figyu, ez a te javaslatod, nekem meg aggályaim vannak ezzel kapcsolatban. Ha nem tudod elfogadni, hogy fel lehet vetni olyat ami zavar az egészben, akkor miért inditassz témát?

Jó ezt beláttam az elöbb Pooltól is megkaptam. Ugyanazt tudom mondani igyekszem türelmesebb lenni.

monro 11-29-2009 14:04

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230862)
Csak számomra ez amit neked a ,bármilyen ország elérthető lesz, jelent azt jelenti, hogy a gyengébbeket akarod lecsapni kláncsatával. Rendben van, hogy egyéniben valakit lecsapnak. csapják 1v1-ben azért van ott.

Látod ebben a 2 mondatban van egy tévedés és egy ellentmondás.

A tévedés:
Nekem miért jelenti azt, hogy a gyengébbeket akarom ütni?? Nem értem a logikát a következtetésben.
Azt akarom elérni akik azért gyengék, mert el tudnak bújni a pontlistában és vagy nincs elég barakjuk vagy üresek mert éheznek folyton!
Ez korántsem az, hogy kiveszem a termelőket!!!

Az ellentmondás:
Ha egyéniben nincs gond a termelővel mert meg tudod tudjátok védeni 40-50%-al erősebb támadás ellen is akkor miért félted őket 40-50%-al gyengébb támadás ellen részklánnal??

Pool 11-29-2009 14:05

Egy kérdés:

A részklános támadásnál nem működne akkor az, hogy a támadó eltávolodik pontban/körben, ugye? Mert végülis részklános klánlista, mint olyan nem létezne...
Tehát ha látja a 3 törpe, hogy közeledik 1 körre a 3 ork, akkor ők meg szépen mehetnének keresztbe?
Így már nem is olyan hülyeség, tetszene...

De akkor meg a támadó részklánra szépen ki lehetne rakni pár visszatámadó részklánt, elveszne az a taktikai elem, hogy eltávolodok a célponttól

Miért lenne jó, hogy a támadó részklán ott állna "üresen" és támadhatóan?
Ha ez így lenne, akkor most már ezt nem értem...:)

monro 11-29-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230880)
Ha egyéniben nincs gond a termelővel mert meg tudod tudjátok védeni 40-50%-al erősebb támadás ellen is akkor miért félted őket 40-50%-al gyengébb támadás ellen részklánnal??

Ez olyan mintha attól kellene tartanod, hogy az élőhalottak ellepik az 1A-t és szétütik a termelőket! Próbáltatok már élőhalottal klántámadni? Hát én kipróbáltam... sajnos nem volt olyan üres klán sosem akit sikerült volna beverni :(

Tényleg nagyon kérek mindenkit számolja ki a saját termelő országát, hogy mégis mekkora barakkupac tudja beverni most jelen állapotban! Ha ez a szám 85% alatti ork támadó esetén akkor meg leszek lepve...

Mégegyszer utoljára megpróbálom megértetni, hogy nem a termelő országok a fő célpontjai ennek a támadási formának, sőt sztem igazából ők nyerhetnek vele a legtöbbet ha jó klánban vannak.

Kutyuleee 11-29-2009 14:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230881)
Egy kérdés:

A részklános támadásnál nem működne akkor az, hogy a támadó eltávolodik pontban/körben, ugye? Mert végülis részklános klánlista, mint olyan nem létezne...
Tehát ha látja a 3 törpe, hogy közeledik 1 körre a 3 ork, akkor ők meg szépen mehetnének keresztbe?

De akkor meg a támadó részklánra szépen ki lehetne rakni pár visszatámadó részklánt, elveszne az a taktikai elem, hogy eltávolodok a célponttól

Ha jól értettem, akkor részklán pontlista mint olyan tényleg nem létezne, hanem az országok aktuális pontszáma adná a 2klán távolságát, ami,ha kevesebb mint 4k akkor 2kör (vmit ábrázolt is monro erről feljebb)

És ha ez így van, akkor úgy müködne mint egyéniben, csak itt minimum 3országgal kell laviroznod a pontlistán:)

Pool 11-29-2009 14:18

Egy távol hogy nézne ki?
A klános távolnál:

*Pool, az Anyja és az Anyósa serege serege tart monro, wand és Északföld országa felé blablabla? :)

Vagy lenne még egy része?

jah, még egy kérdés
akkor nem kellene várni a körre, ha 3 ori pontban kitesz másik 3 ori kör közben is fokozással/bontással, akkor már go, ha kör előtt pl 20k pont is volt a kül?

monro 11-29-2009 14:20

Quote:

Egy kérdés:

Nem tud eltávolodni csak úgy ahogy egyéniben. Eltávolodsz és a másik utánnad megy ha látja.

Quote:

Így van. Mehetne keresztbe. Remélem ebből érzed, hogy annyira nem könnyű dolog elhatározni, hogy betámadok bárkit mindenféle terv nélük, mert rendesen ráfizethetek.

Quote:

A pár visszatámadó részklán maximum 2 lehet. Esetleg 1 részklán mehet több sereggel HA engedjük a részklántámadásnál a több sereget. Erre vonatkozólag nem rágtam még át a dolgot de örülök neki, hogy eszembe jutatta a gondolatot valaki :)

Quote:

Hát miért jó? Talán mert bízik benne, hogy beüt és nem kísérik vissza vagy ha igen akkor kis sereggel amit koptatással pld megfog, vagy azért mert feláldozza magát, hogy beüssék és cserébe az ő termelőjük üthet földet a kitámadott oriktól ő meg orkként visszaüti egyéniben késöbb amit veszít... Hirtelen ez jutott eszembe.

siQ 11-29-2009 14:20

Quote:

Originally Posted by monro (Post 230880)
Látod ebben a 2 mondatban van egy tévedés és egy ellentmondás.

A tévedés:
Nekem miért jelenti azt, hogy a gyengébbeket akarom ütni?? Nem értem a logikát a következtetésben.
Azt akarom elérni akik azért gyengék, mert el tudnak bújni a pontlistában és vagy nincs elég barakjuk vagy üresek mert éheznek folyton!
Ez korántsem az, hogy kiveszem a termelőket!!!

Az ellentmondás:

Én egy egyfős elf klánban vagyok, szóval nem védek meg semmit. tényleg csak ötletelek azzal kapcsolatban amiket kilátok a javaslatból.

Amúgy meg ha mindig azzal jössz, hogy 85-90%-os Orkokkal kéne részklántámadni, akkor meg az a kérdés jut eszembe, hogy nem éri meg bevezetni, ha nem lehet használni szinte semmire.

monro 11-29-2009 14:25

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230885)
Egy távol hogy nézne ki?
A klános távolnál:

*Pool, az Anyja és az Anyósa serege serege tart monro, wand és Északföld országa felé blablabla? :)

jah, még egy kérdés
akkor nem kellene várni a körre, ha 3 ori pontban kitesz másik 3 ori kör közben is fokozással/bontással, akkor már go, ha kör előtt pl 20k pont is volt a kül?

Igen kör közben is mehetsz akár egyéniben amint 2 körre bontottál rögvest mehetsz. A távolbalátást pedig érdemes lenne megvitatni, mert abban teljesen alávetem magam a többség akaratának. Az én verzióm ugysem tetszene legfeljebb 2-3 embernek :)

Kutyuleee 11-29-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230885)
Egy távol hogy nézne ki?
A klános távolnál:

jah, még egy kérdés

Vmi ilyesmi,ha jól értem. de a védőnek nem kötelező azzal a 3+x országgal visszatámadni amit támad az ellen. a klánon belül úgy rakhat össze egy ellentámadó részklánt,ahogy akar. és így nem olyan könnyü eltávolodni a pontlistában, mert akár az egyik törpét kicserélheted egy másik kisebb országra. vagy hogy a másik oldalt nézzük, ha az orkokat támadják a gyenge védelme miatt, simán lehet a szembe részklánban egy törpe is.

monro 11-29-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 230887)
Amúgy meg ha mindig azzal jössz, hogy 85-90%-os Orkokkal kéne részklántámadni, akkor meg az a kérdés jut eszembe, hogy nem éri meg bevezetni, ha nem lehet használni szinte semmire.

Ha egy ország fel van töltve és normálisan van felépítve akkor ennyi. Ha üres vagy 20% barakkal rohangál akkor jóval kisebb barakkupac is elég. Arról nem is beszélve ha ki akarom csalni és közben a termelőországaim a kitámadott országot fogják pld leütni. Rengeteg lehetőséged van. Aggódni nincs okod ha nem vagy szarul felépítve és nem akarsz feltétlen visszaütni védés után.

monro 11-29-2009 14:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230889)
Vmi ilyesmi,ha jól értem. de a védőnek nem kötelező azzal a 3+x országgal visszatámadni amit támad az ellen. a klánon belül úgy rakhat össze egy ellentámadó részklánt,ahogy akar. és így nem olyan könnyü eltávolodni a pontlistában, mert akár az egyik törpét kicserélheted egy másik kisebb országra. vagy hogy a másik oldalt nézzük, ha az orkokat támadják a gyenge védelme miatt, simán lehet a szembe részklánban egy törpe is.

Ugy látom Kuty már érti a szisztémát :) Pontosan így van.

All times are GMT +1. The time now is 08:25.