![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ha 50król fokoz akkor az orija kb 1000 hekivel kisebb mint a tiéd. fokozás és indítás után az el nem férő lakosainak a fele megy el, tehát 25k ponttal lesz alattad, azaz csak ennyit kell bontanod, ami 1600 heki. tehát lesz alattad egy 1000 hekivel kisebb ori aki mégis be tud verni, most vagy fullra kint a serege, és bontás után neked 600 al lesz kevesebb épületed (ami 10k hekin nem túl nagy gáz pláne ha be tud verni, tehát valószínű te termlesz valamit, tehát van bőven bontható termelő épületed..), vagy annyira béna az ország felépítésed, hogy megérdemeled, hogy beverjenek mert nincs pl 20% barakkod sem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és a 15 milliárdot előállító miért csak 8-10k heki felett? sokkal nehezebb 3000 hekin előállítani 15 milliárdot mint 10k-n akkor 3000 hekin miért nem lehet használni ezt a "startégiát"? |
Quote:
Támadó házhiányos lesz, szóval 46K-t fokoz, majd képez, éhezik, és bonthat házzal is, hisz hatalmas embertöbblete van. Ez lehet 35K pont is. Ilyen mértékű ráfokozásos támadások ellen még hadis országokkal is elképesztően nehéz (ha nem lehetetlen) eredményesen harcolni elfokozás nélkül. Értsd meg, hogy védeni nem tudsz! Szembemenetelhez csutekra bontod magad. Jó esetben kihozod az akciót egyenlőre, de csak jó esetben, és még mindíg csutekra vagy bontva. Többet nem szólok a témához, nem látom értelmét bárkit is győzködni, minden érv itt van már a régebbi hozzászólásokban. |
Quote:
és lehet olyan orit építeni ami megfogja az 1milla lovat....és nem kell hozzá 2x egymás után 6ost dobni |
Quote:
Most számoltam, egy 10k hektáros csak tudós ork 85% barakkal éppencsak nem fér be egy 60/10-es csak tudós gnómhoz 12000 hektáron. Ami úgy kerekítve majd 100k távolságra van tőle. (Az orkba kevés házat raktam, úgyis fokozni kell, és raktam bele annyi templomot, amivel simán felrakható a vérszomj. A gnóm normál felépítésű, minimálisan emberhiányos, alig 450 termelő épülettel.) |
Quote:
Az a véleményem hogy az összes kérdést megoldaná ha a házakba maximum 110% ember férne el. Az összes további lefokozás értelmét vesztené és se 50K-ról ráfokozni nem lehetne se elfokozni. Teljesen felesleges játékelem a többletemberek pontszámnövelő szerepe, mert csak vitákat szül. Támadja mindenki azt akit enélkül is el tud érni. |
És üssünk részklánnal olyanokat akiket nem lehet másképp elérni ;)
|
Quote:
1., A támadó 10k hekis ork csak 10% házat tart mert úgyis fokoz tart mellé 5% templomot és 85% barakkot. asszem ez elég hadis lesz, ok? támadó orkunk 50k-t fokozva odaugrik az előtte lévő szintés hadis másik orkhoz aki ezek szerint 11k hekin van van 18% háza 5% temploma, 7% tornya és és 70 % barakkja. a támadónak 6100 barakkal kel kimenni, hogy beverje tehát marad otthon neki 2400 üres barakkja, vegyük figyelembe, hogy fogalal még barakkot + meghal neki csatában sereg, tehát számoljuk azt, hogy marad 3000 védő barakkja. miközben az álltalad mondott 35k pontra van a támadottól, azaz a védőnek 2.333 épületet kell bontani, hogy 2 körre kerüljön, mondjuk bontson 333 házat és 2000 barakkot tehát marad 5700 támadó barakkja, a visszaütéshez ki kell menjen 2300 barakkal. Te ha csak 1 serggel megy ki és nullára hozza ki, akkor még nagyobb védelme marad otthon, mit a támadójának, ha 2 sereggel megy ki és nyereséggel zár akkor pont akkor védelme marad mint az őt támadónak, és ő 2x üt, míg a másik 1x. 2., az alap felállás ugynaz: A támadó 10k hekis ork csak 10% házat tart mert úgyis fokoz tart mellé 5% templomot és 85% barakkot. asszem ez elég hadis lesz, ok? támadó orkunk 50k-t fokozva odaugrik az előtte lévő szintés hadis másik orkhoz aki ezek szerint 11k hekin van van 18% háza 5% temploma, 7% tornya és és 70 % barakkja de a védő nem bont hanem hagyja hogy beüssék és foglanak tőle 700 hekit. ezáéltal a támadó alá kerül 28.000 el ponttal. tehát ha vissza akar menni fokozni kell 140k egységet (nem 500k-t, mintha nullára ütnék!) és ez esetben ott fog állni előtte egy kitámadott ork 3000 védő barakkal, amihez neki ki kell menni 2300 barakkal miközben van 7000 barakkja és semmit nem bontott, rajta áll, hogy 2 v 3 serggel megy, de mindenképpen pluszban tud kijönni. persze ha ez az 11k-s védő ország 7k bankkal (tanáyval, kocsmával, stb) és 2000 barakkal van felépítve, esélye sincs, de ez estben nem is érdemel menekülést. szal szerintem az 50k-s ráállás ekkor ariknál még nem irreális |
Quote:
Hogy aztán vitázgathassunk itt a fórumon az éppen aktuális egyéni érdekek szerint? A lefokozás csak arra jó hogy viszonylag biztonságosasn tudjunk vele támadni. Az elfokozás pedig védekezés a "biztonságérzeted" ellen. Ha nem tetszik hogy el lehet fokozni akkor ne akarj ráfokozgatni se senkire! 110% max emberrel az egész topic problematikája eltűnt... |
Quote:
ez meg túl szigorú, és kisebb oriknál okozna olyan nehézségeket, hogy nem tud vissztámadni, ha beverték, vagy ha egy vándor támadja felülről nem tud 2 körre kerülni. A játék 98%ban teljessen jól működik a fokozás, nem lehet irreálist fokozni és elfokozni sem. kár hozzányúlni teljesen jól működik ott. 7-8k körül kezdődik a gond, szerintem csak ezt kéne megoldani mégpedig úgy, hogy a játék többi részét ne befolyásolja. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
gondolj bele mondjuk 15k hektáron öszessen 3500 pontot tudnál mozogni a pontlistában?:) fentről leéhezik egy ori támad majd befokozza a házaiba az embereket és nem tudsz visszatámadni, holott 3 körre van? miközben az ő serege 1 körös? 1000 hekin meg 300 pontot sem emelekdhetsz egy támadásért, vagy mehetsz utána a támadódnak? nem beszélve arról, ha fullra kitámadtál kv előtt nem próbálhatsz elfokozni 2 körről 5re a hiénák elől? |
Quote:
Na jó én innen kivonulok és elfogadom ha lesz változás, de a mostani ráfokozás-elfokozás sem tetszik. Viszont ha csak az egyiket korlátozzuk akkor az a ráfokozás kell hogy legyen! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Éppen ezért mindkettőt egyszerre kell korlátozni vagyis olyan módosítás kell amivel a lefokozható egységek pontszámnövelő hatása van szabályozva. Mivel 100K pontszámkülönbségnél a foglálás már NULLA ezért olyan szabály kell amivel a lefokozással elérhető pontszámemelkedés maximum 50K pont. De én ezt is sokallom. Ezen vitáztunk nem azon hogy a probléma létezik e. Ahhoz nem fér kétség, hogy ez jelenleg nem jó szabályozás. |
Lehetne olyan, hogy alapesetben
az országba maximum elférő ember a házakba férő emberek kétszerese, de maximum a házakba férő emberek plusz 100.000 (x) ember. A lényeg, hogy nagy országoknál már nem lenne meg a 2x ember csak x+constans szám maximum. |
Quote:
|
Quote:
"Földszerzés Ha célod az országod területének növelése, akkor erre a földszerzés a legalkalmasabb. Sikeres támadás esetén az ellenfeled földterületének egy részét megszerzed. (Ide írd be, hogy vagy nem, bár a 0-is egy része lehet? :D A megszerzett földterületen lehet bármi, ami az ellenfelednek volt: véletlenszerûen lelõhely, épületek vagy üres föld. (Ide javaslom: a 0 hektár esetén a nagy büdös semmi.) A kiküldött sereg megérkezik, lezajlik a csata, és ekkor - természetesen csak sikeres csata esetén - megkapod a megszerzett földet, (vagy nem, amikor történetesen peched van) majd a csapataid elindulnak vissza országodba." Nos akkor a súgó vagy a játék hibás? Valahogy nem férnek össze. ;) Akkor viszont pontosítanék, légyszi javítsd ki a játékot. |
Quote:
A fico szabályait sem kell átírni csak azért, mert nincs bennük konkrétan az, hogy mi a teendő, hy egy meteor zuhan az egyik kapura meccs közben. Ott is lefedi ezt az esetet a többi szabály. Jelen esetben is írott, mindenkire azonosan vonatkozó szabályok szerint történik a foglalás. |
Quote:
|
Quote:
kész szerencse, hogy erről szól ez a topic, tehát jó helyen vagyunk :) |
Akármilyen fix értéket határoztok meg, valakinek rossz lesz valami.... egyszerűen a mostani fix 100k- s korlátot kellene átalakítani X%-ra, ahol a támadó területéhez képest nézzük az eltérést.
Egy 100% foglalkoztatottságú országhoz képest egy fullosan elfokozott ország ~23%-kal lesz nagyobb. Ezért pl legyen X=30%. Így ha valaki egy nála 20%-kal nagyobb országra fokoz rá, akkor a nagyobb ország egy maxos fokozással ~26%-kal lesz nagyobb a támadónál. Így kb 4/30 részét fogja foglalni annak, amit egyenlő pont esetén foglalna. A lényeg az, hogy egy sokkal kisebb országra visszatámadni képtelen (lásd Wand fejtegetését) országtól legalább egy kicsit foglaljon aki ennyit áldozott az akcióra. Mondjuk ezen picit kellene még csavarni a kisebb országok miatt (4k pont mint 2 kör bizonyos esetekben elég drasztikus malusszal járhatna...): a % megállapításakor a pontkülönbségből le kellene vonni mondjuk 6k pontot. |
Quote:
A 0 hektáros foglalás, a kicsik védelmében történt az alábbi szabály szerint. "A foglalt földmennyiséget befolyásolja még a csatában résztvevő két szövetség legnagyobb tagjainak területi aránya is. Ha a két szövetség közül az egyik szövetség legnagyobb tagja 3x akkora, vagy nagyobb, mint a másik szövetség legnagyobb tagja, akkor a foglalás mértéke nulla. 1,5x arányig a foglalás mértéke nem változik. 1,5x és 3x arány között a foglalt föld mennyisége 100%-ról egyenletesen csökken 0%-ra, az előző bekezdésben kiszámolt földmennyiségre vonatkoztatva." Szó nem volt soha arról, hogy ha lefokozok 1M egységet, akkor nem visznek tőlem földet és egyébként hadilag 0-a országgal is vígan eljátszogathatok. Nos amiről most beszélünk az csak és kizárólag a lakosság által generált pontkülönbségtől függ, semmi mástól. Ez nem reális, inkább vedd fontolóra Monro és Wand javaslatát, elég régi játékosok már. Tudom, hogy a logikád szerint ez így tök jó ahogyan van, azt is tudom, hogy szinte lehetetlen meggyőzni valamiről, hogy nem jó, ha a fejedbe vetted, hogy az így jó. :D Azt is tudom, hogy vannak akiknek fájna, hogy nem tudnak veszély nélkül 8-10000 bankkal, vagy 15.000 tanyával esetleg 5000 bányával büntetlenül rohangálni és tönkrevágni az egész csoportot a piacon keresztül. Igen ez sajnálatosan benne van a pakliban. Attól még a játék ezen része hibás, tehát javítani szükséges. Fico szabályai nem tudom hogy jönnek ide, de szerintem meglepődne, ha minden gólhelyzet alkalmával minden pályán, minden meccsen berohanna 2000 ember a pályára, fölkapnák a kaput és elrohannának vele. :D:D Ilyen esetben előbb utóbb tuti elgondolkodna valami szabály módosításon. |
Quote:
Tényleg szétoffoljuk a témát csak azért, mert bemásolsz a súgóból egy fél mondatot, és ez alapján értetlenkedsz, miközben mindenki tudja miről van szó, aki elolvasta a mondat második felét is? |
Quote:
Tessék új szabályt csinálni, vagy javítani a játék ezen részét, nem értetlenkedni. :) |
Jah, szerintem is térjünk végre vissza a témához.
Itteni témánk a 100k-s elfokozások következtében előforduló 0 hektáros ütések, és a közvetlenül hozzá kapcsolódó irreális távolságból való ráállások megszüntetése szerintem mostanra eljutottunk odáig, hogy belássuk, hogy ez 6-7k hektárig a játékban sehol nem jelent gondot lévén az országméret x 70 es maximális lakosságszám remekül működik. Mindaddig amíg az országok túl nagyra nem nőnek és ennek a következtében a nagyország x 70 már egy irreálisan nagy számot ad. ebben annyi jó, hogy mind a rállás mind a maximálsi fokozás ugyanakkora érték körül kezd irreális lenni. ami rossz, hogy ami 10k hekin irreális az 20k hekin még nem az. Tehát szerintem haladva a munka érdemi részével is, ideje volna meghatározni, hogy 8-10-15-20-25-30 k heltáron mennyi is az irreális ráállás. ebben kéne kb dűlőre jutni, majd egy minnél egyszerűbb képletet találni, ami ezeket a számokat adja. legalábbis szerintem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Viszont eszembe jutott,hogy régen az is felvetődőtt,hogy ne a max fokozást határozzuk meg pontban, hanem legyen egy exponenciális képlet a sikerességre így is lehet menekülni így, de nem 0-át visznek,csak jóval kevesebbet, heki arányosan drágábbért. ha emellé megtartjuk az 1kpont=1% képletet lentebb akkor a kicsiket se szivatjuk, de a nagyok se ütnek 0-át. az a baj,hogyha bármilyen szinten korlátozzuk a ráállást, akkor egy sikeres akció után már esélytelen vagy kisérni,csak akkor ha éppen 2körre esel be mellé, és ez sztem nagyon nem lenne kafa. |
Mi lenne, ha egyszeruen el lenne fogadva, hogy ez, ahogy a topic neve is mutatja, egy taktikai elem? :)
|
Quote:
És igen igazad van, ha ütés után a támadó maxot fokoz a védő nem tud rállni egy visszakisérésre. Quote:
|
Quote:
A fix ráállási határt meg nem támogatom, mert még jobban súlytjuk ezzel a támadottat mint eddig tettük, ha csak a 0hekit töröljük el akkor megfelelő tőkével vissza is tudja kisérni az ellent. amúgy meg a fix ráállás éppenséggel mégnagyobb biztonságba helyezhetné a nagy klánok termelését. ugye amig a határon kivül van ország, addig nyugodt szivvel tarthatok akár 80% tanyát bankot bármit, mert nem kell tartanom támadástól, ha pedig vki feljebb kuszna lentről akkor is csak 10kör átépülni addig meg kis költséggel kivülre tudom magam fokozni a fokozási határon... |
All times are GMT +1. The time now is 03:19. |