![]() |
Quote:
|
Várom már nagyon, hogy végre induljon a tesztidőszak, mert mióta tudunk róla, azóta volt pár eszement ötlet is, mint pl ez (ez a saját véleményem)
Nekem ez úgy lenne elfogadható, ha 24 óra alatt egyszer használhatná bárki is és min 20% készüesést eredményezne... *böffff* PS: Fegya, ugye téged is látunk majd A_ban nem SZK-n tesztelgetni, nem csak ötletgazda vagy? :) |
Quote:
ezzel a javaslattal (pláne ha hozávesszük az én varikészültség rontó ötletem is) semmi esélyük nem marad még egy bénább szövi ellen sem. |
Quote:
|
Nem szavazunk róla? :)
|
Quote:
Na mindegy úgy látom a többi részében az írásodnak csak olyan van ami már elhangzott korábban, ugyhogy azt hiszem egyetértünk a támogathatóság kérdésében. Nekem nem szívügyem ez a módosítás, de abszolut lehet létjogosultsága. Nem játszom lejjebb ugyhogy kimaradnék a szavazásból is nekem mindegy meylik oldal az erősebb lobbi. Egyedül azért álltam ki Fegya javaslata mellett, mert mint minden mást is mindenféle átgondolás vagy indoklás vagy módosítási javaslat nélkül kikukázzák sokszor még jóhírű bajnokaink is és ez kimondottan zavar. |
Quote:
hmm tekilopás?:D gondolom vettél már be te is plusz tekit egy támadás előtt arra számítva, hogy lelopják.. Meg az alábontás? azt gondolom pontlistát is frissítettél már eleget kv előtt.. :) szal asszem ezek amik taktikai elemek lehetnek, mert ki lehet védeni. de egy katmorálrontást, hogy védsz ki? ellen vari is lesz rá?:) a többiben egyet értünk:) nekem sem szívügyem, de túl erős ne legyen. és túlzottan se rövid, se hosszú távon ne lehessen varaikkal rontani a katmorált, mert mint a neve is mutatja katonai morál, azért alapvetően a vesztes csaták rontsák és ne az ellen varijai. |
Quote:
|
Quote:
Igazán azért indítottam, mert elegem lett az olyan javaslatokból, amelyek szinte nem módosítják a jelenleg megszokott játékmenetet. |
Wand, a tekikopásra fel lehet készülni, de az alábontás, ha mindketten bontanak, akkor kiszámíthatatlan, hogy melyiknek sikerül.
|
Quote:
míg ha lerontják a katmorálod akkor van esélyed viszavinni? amúgy persze, szerintem a legtöbben úgyis úgy támadnak, hogy ha úgy alakul akkor lefelé is bemenjen a sereg. és ha lesz katmorál rontás, és lehet tudni, hogy pl egy körben max 5%ot ronthatnak a katmorálodon akkor majd úgy fog támadni, hogy lehetőleg ez is beleférjen. még egyszer mondom nem ellenzem, de igazán nem is támogatom. de legyen valami ésszerű határa, ha pl egy szövi 4 tagja bármi módon le tudja vinni egy MF katmorálját mondjuk 30% al, akkor az már gáz. |
Quote:
Nem volt elég Fegya a felfedezés módosítása? :) |
Quote:
Hiába nem vagyok egy konzervatív beállítottságú játékos. Az egyetlen dolog amivel mindig mellélövök, hogy több emberről feltételezem ugyanezt, mint valójában amennyi ilyen játszik. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Elgondolkoztam rajta, ha az ork leártózná ezzel az elfet, attól pörögne vajon az A?
mert nemrég még ez volt a fő probléma... ez mennyit lökne rajta? De ha az elf 1-9 szövije vagy maga az elf ártózná le a varizásból átépült orkot, akkor megint ott lennék, ahol kezdtük :) |
én sem igazán díjazom ezt a javaslatot... vagy ha mégis bekerülne, akkor drasztikus készenélt csökkenés kéne a varik részéről...
illetve amit valaki már feltett: milyen hatással lenne ez a nyílra a morálnál? egyből piros lefele? mert az úgy durva lenne... ha meg marad amilyen volt, akkor meg nem sokat ér, ha levisznek 2 százalékot (mert mondjuk 26%-ot csökkent 1 ilyen vari... ) |
Nem tartom rossz ötletnek ebbe az irányba való elmozdulást, már tényleg gáz az,hogy minél fentebb megyünk a varizás értelmét veszti szinte. Viszont nem tartom jó ötletnek hogy közvetlen a katmorál értékét csökkentse. Sztem kialakulna egy elég gusztustalan teknika azzal,hogy kv elött 10seccel végig ártozna a klán és indulna a sereg, rendben hogy így beverhető lenne jó pár bunker elf, de azért nem kell tönkre tenni mások játékát sem, mert a bekapott sereg(ek), miatt tartosan lemenne a béka segge alá és az ország szép mélyrepülésbe kezdene, visszafordithatatlanul.
sokkal jobb ötletnek tartanám azt, ha a varázslat a katmorál változójára hatna és így csak hosszabb távon a katmorálra, 1-36 körre felrakva. ez a felállás annyival szerencsésebb,hogy megfelelő mennyiségü kocsmával ellensúlyozható lenne vmennyire. Sztem ez jobb megoldás, mert közvetetten így is gyengül az ellen, hiszen épülnie kell. arról nem beszélve hogy minél magasabban vagyunk annál használhatobb lenne, mert egy szint felett már nem árt otthon tartani egységet, hiszen kevés a 4,2yard már televenni magát... mértéke mondjuk vhol ott lehetne a 300kati/kocsma és a 150kati/kocsma között félúton, csak természetesen ellentétes előjellel. ugye gyakorlatban ez annyit tenne hogy a kocsma bónuszát naggyából ellensúlyozná és a középértékhez tartana. Azért nem a maxos kocsma bónuszhoz lőném, mert akkor hirtelen indulna el a középértékhez és az meg ugyanahoz vezetne mint amit vázoltam. Nekem így tetszene, mert ahol elkezdi értelmét veszteni a vihar,ott lenne ez egyre hatásosabb és érintené érzékenyebben az orikat. Emellett az se lenne hülyeség,ha a tüzgolyó varázslat hatékonysága nőne,ha más nem is területarányosan erősödhetne. |
Quote:
értelmetlennek tartom ezt. Viszont ha bevezetésre kerül, akkor a kat.morált meg nevezzétek át. aki hadis orival van, vállalta hogy rengetik, gyújtják, száraz,vihar aki varis orival van, vállalta, hogy mészárolják,pusztítják,földelik,leölik a varijait aki tolis orival van, az vállalta, hogy mészárolják,pusztítják,földelik és leölik a tolijait (feltéve, hgoy egy varis befér hozzá) senki nem erőltette rá senkire, hogy milyen stratégiát válasszon. Én ellenzem Quote:
|
Az óriás eddig is erős faj volt. Viszont ezzel a módosítással egyértelműen a legerősebb fajjá lépne elő. Nem sok értelmét látom.
Ezzel visszalépnénk oda ahonnan a játék indult, amikor még mindenki nagyjából azonos orival játszott és nem különöltek el teljesen a hadi/vari/toli szerepek. Szerintem így is van épp elég baja szerencsétlen orkoknak akiket szétgyújtanak, kitekiznek amire odaér a seregük a kiszemelthez. A katonai morál pedig nem olyan mint a készültség, ami a nap végére maxon van. Ezzel a módosítással ha egy hadis hadis szeretne maradni akkor kb folyamatosan ütnie kellene, ami nem mindenkinek fér bele a mindennapjaiba. Ne akarjuk már kikényszeríteni a játékosokat a lassú csoportba. |
Quote:
|
ha ez bejön akkor nagyon fel fog értékelödni a szieszta szerepe.
Amugy ha MF vagyok és ugy láttom hogy 2 körre kimozdulok egy szövi ellene, mire odaérek a szupi kis 100%-os morálomnak löttek, tehát hiába számoltam hogy beférek, igy nem fogok beférni nekem ez a legnagyobb bajom ezzel |
Quote:
|
Quote:
A 20% --> 4 körös varázslat arra lenne jó, hogy egy ország 3%-kal tud gyengíteni egy másikat, és nem tud hosszú idő alatt sem tovább rontani a helyzetén (regenerálódás=varázslat lejárta). A 20% --> +1 környi morálcsökkenés, ami gyógyul körönként, az arra lenne jó, hogy ha egy szövetség rászáll valakire, akkor sem tud tovább rontani a helyzetén, mint 12%... mindezt teljes készültségük ellövésével úgy, hogy beférnek a célországhoz varázslókkal mindannyian. A lényeg, hogy mindkét esetben visszaállna a katmorál a varázslat előtti állapotba a varázslat lejártakor. A nagyon ellenkezőknek hozzátenném, hogy egy nyers ötlet soha nem lesz azonnal jó, mindig csiszolni kell rajta. Itt most ötletelés folyik- ha nem sikerül a játék rendszerébe illeszteni valamit akkor ez van, nyilván nem rakja be Ati, de álló helyzetből elvetni valamit, mert "jaj, a hadisokat gyengíti", hülyeségnek tartom. Főleg úgy, hogy a hadisok az évek alatt teljesen átvették az uralmat, kb minden változás hadi irányba tolta a játékot, ideje lenne picit a másik oldalt is megtámogatni! :) |
Quote:
és még a klánrol nem is beszélve, ott lehet 7-en tömörülnek a közelbe vagy 10-en volt hogy 3 napig rengettek folyamtosan a gyorsba |
Quote:
- 1-36 körre feltehető ártó, vmi normális névvel, pl letargia, fáradtság - nem lehet többszörösen feltenni - csökkenti egy fix értékkel az ártás idejére a katmorált, pl 3%-kal - ellenártó, ami rövidíteni tudná az 1-36 kört |
Quote:
Ugyanúgy rászórnák a varisok a szöviből kölcsönösen az ellen nem varisaira, mindenkinek -3% katmorál. A varist kivéve, akit ugyanúgy ki lehet tetszés szerint ütni így is. A hadisok egymásra biztos nem tennék rá, hiszen nem tuningol a varázslaton semmit az. Magyarán a hadisoknak nem kell egy kanyival sem több templom, éplista nem változik, csak eggyel több kellemetlenség jöhet, amit át kell vészelni. Ellenben mégis változik valami: mf-eknek ennyivel kevesebb esélyük van az eddigiekhez képest is. A-ban, mondjuk elfek ellen használható lenne, vagy akárki más ellen is számíthat azért, de ehhez meg templomosodni kell. De A-n kívül így csak az mf-ek ellen számítana. Ami szerintem nem célja a javaslatnak. Úgy egyáltalán is elmondható, hogyha az mf-eknek a sereg mellett még a variktól is félni kell, akkor akármilyen varierősítő javaslatnak igazából az mf-ek biztos károsultjai lesznek. A margóra pedig: Valami nagyon bonyolultat kell kitalálni egy ilyen esetén, hogy változzon valami értelmesen szvsz. Hiszen amíg a toli-vari-hadi akciók közül csak a hadival lehet földet szerezni, addig naná hogy hadisodik a játék. Óvatosan kell a variakciók meg a toliakciók hadizást akadályozó erősítésével bánni, ugyanis a varik nem fognak földet szerezni, tehát (szélsőséges példa, de skálán kell nézni) ha ellehetetlenítik a hadizást, akkor marad a fedezés mindenkinek. Közben persze lehet szórni az ártókat. |
Kicsit beleolvasva a dolgokba és pro kontra mérlegelve nem támogatom.
A következők miatt:1A ha egy több fős klán rászáll egy egyfősre már most ís kicsinálják toli varival és cserébe az egyfős kap egy szép nagy maluszt a földszerzésre(amivel régóta nem vagyok kibékülve) Az elfek sokkal könnyebben tarthatnak több templomot és ezáltal már nem is tudod levinni a moráljukat ami egy kocsmás elfnél amúgy se egyszerű. A lenti szinteknél meg akár csalásra is ösztönözhet illetve a jkszt fejleszti és az MF játékosokat kiírtod a játékból. Gondolkoztam rajta hogy a morálcsökkenéssel ellentétes irányba hatna a morálváltozóra,de az is a jksz-t generálná. |
Quote:
A varisok, hadivarisok jelenleg is megvédik magukat úgy ahogy, nos, erre ezen túl 3%-kal nagyobb esélyt kapnának, ha nem a meglepetésszerű akciókról van szó. Sztm ennyi elég, az 5% már sok lenne, a halmozódó ártók pedig még ezen is túltennének, a katmorál lassú regenerálódása miatt. Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Azt meg nem értem, hogy szerintetek miért erősebb ez pl egy rengetésnél. 100---> 97% katmorál néhány körig, vagy helyette lerengetik az országod 6%-át (az ajánlott 20% készültséget véve alapul)... én a morálcsökkenést választanám szenvedő félként :) |
Quote:
Ha a vihar/szárazság mintájára menne egy fix érték (amire írtad a 3%-ot), akkor lenne minden hadison állandóan rajta, mert megkapnák folyton 36 körre kb, ez nem lenne túl jó. Ha 1 körökre pakolsz, az kezelhető lenne. |
Quote:
Te mintha valami egészen másra reagáltál volna ezekkel az idézett részekkel. Örülnék ha nem a preferenciámiat firtatnák olyan esetben mikor szó sem volt róla, kettőnk közül nem én használtam a "baj", meg "(nem) tetszik", meg "milyen jó" kifejezéseket. És használhatod nyugodtan ezeket a kifejezéseket, de az én beírásom ne tüntesd fel másnak mint ami: egy egyszerű hatásvizsgálat, szeretném-nemszeretném prefek nélkül. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:56. |