Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Windows7 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3888)

Andrew 11-29-2009 19:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230918)
A Hódító egy webes játék. Használhatsz hozzá bármilyen mai böngészőt.

Deee maga a program nem 32 bites?

Ati 11-29-2009 19:54

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230922)
Deee maga a program nem 32 bites?

Nem .

Tsobi 11-29-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230928)
Nem .

Én azért kérdeztem, mert hogy van ez a 65535 meg a 4,294,967,295 és egyebek :)

Ati 11-29-2009 20:16

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230930)
Én azért kérdeztem, mert hogy van ez a 65535 meg a 4,294,967,295 és egyebek :)

A 65535 az például 16 bit lenne. De ennek semmi köze sem az oprendszerhez, sem a webszerverhez, sem az adatbázisszerverhez, sem a programozási nyelvhez.

Tsobi 11-29-2009 22:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230931)
A 65535 az például 16 bit lenne. De ennek semmi köze sem az oprendszerhez, sem a webszerverhez, sem az adatbázisszerverhez, sem a programozási nyelvhez.

Inkább hiszek Neked. :)

Andrew 01-17-2010 14:59

Visszatérve a Windows 7 témához: lassan fél éve használom, és eddig nincs vele rossz tapasztalatom. Az elindulás ideje egy picit megnőtt, a kezdetitől, de nem olyan vészesen, mint azt az XP csinálta rendszeresen. A sebességével eddig úgyszintén semmi probléma, nem lassult be fél év alatt, ugyanolyan gyors, mint eddig - néha ugyan előfordul, hogy valami nem tetszik neki, és akkor pár másodpercig nem reagál, de ez sem maradandó.
Eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve. Egyedül az anatómiai atlaszaim nem futnak rajta, de azok is csak azért, mert nem 64 bitesre lettek tervezve.

Goldy 04-10-2010 22:57

Hát nekem a legális egyenlőre random kb fél óránként vagy kék halált játszik és újraindul vagy csak simán újraindul...

vkinek tippje miért csinálhatja ezt?

Redback 04-11-2010 08:34

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 247839)
Hát nekem a legális egyenlőre random kb fél óránként vagy kék halált játszik és újraindul vagy csak simán újraindul...

Nem lehet, hogy esetleg túlmelegszik valami a gépedben?

Goldy 04-11-2010 08:56

Mi is gondoltunk rá, de nem szerencsére.

Viszont úgy néz ki meg lett a bűnös.
Vmiért a régi winyómon maradt XP-t nem szívelhette. Mióta le lett formázva a régi winyó azóta /kopp-kopp/ nem indult újra.

Goldy 04-11-2010 14:07

Sajnos mégse vált be...
Ebből asszem szakemberhez vitel lesz...

Alg 04-11-2010 16:22

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 247839)

elsőre hardverhibának tűnik: memória, proci vagy alaplap

Ati 04-11-2010 17:32

Azt ki lehet esetleg próbálni, hogy valami oprendszertől független memóriatesztelő progit elindítasz rajta este, és megnézed reggelre mi történt: ha újraindult, akkor nem oprendszer hiba.

Kubbi 04-11-2010 18:11

én nem hiszem hogy hardver hiba
inkább valami driver vagy progi lesz a gond sztem

feltelepítetted a wint, és minden egyéb program nélkül fagy?

Nálunk éppen legutóbb szülők gépén volt random fagyogatás. Utánakeresve kiderült hogy a torrent kliens volt az oka. És én is gondoltam már hdd-től kezdve proci hűtés és vid kártya, kondenzátor stb minden másra...

fagyáskor tiltsd le az automatikus ujraindítást az ottani infók alapján el lehet indulni

Goldy 04-11-2010 18:54

Alg: Hát annak nagyon nem örülnék hisz zsír új mind1ik.

Ati: inkább a szervíz :)

Kubbi: Sajnos friss telepítés után is eljátszotta hogy újraindult. Nem fagy hanem vagy újraindul vagy kék halál lesz.

Redback 04-11-2010 19:07

Most jut eszembe, hogy nekem hasonló volt, mikor megvettem a gépem. Nekem is random indult újra, kb 10-15 percenként. rájöttünk a boltosokkal nagynehezen, hogy a net azavar be, mikor bedugom. Kicserélték alaplapot, szar volt ugyan úgy. Aztán valami olyasmit mondtak, hogy rejtett hiba, és kaptam egy ugyan olyan, de új configot :)

Ati 04-11-2010 19:11

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 247937)
Most jut eszembe, hogy nekem hasonló volt, mikor megvettem a gépem. Nekem is random indult újra, kb 10-15 percenként. rájöttünk a boltosokkal nagynehezen, hogy a net azavar be, mikor bedugom. Kicserélték alaplapot, szar volt ugyan úgy. Aztán valami olyasmit mondtak, hogy rejtett hiba, és kaptam egy ugyan olyan, de új configot :)

Most mondj valami bíztatót is Goldynak. :D

Goldy 04-11-2010 19:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 247937)

ööööö
Király.

Remélem nem kell itt cserélgetni semmit azért.
De nem is 10-15 percenként indul újra hanem úgy félóránkét de van hogy kibírt több órát is.

Milyen configod volt?

Ati 04-11-2010 19:22

Nekem anno vadiúj gépem úgy 20 percet bírt ki első alkalommal, utána egyre kevesebbet, ahogy melegedett. Aztán kapott új tápot, és megjavult.

Goldy 04-11-2010 19:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 247945)
Nekem anno vadiúj gépem úgy 20 percet bírt ki első alkalommal, utána egyre kevesebbet, ahogy melegedett. Aztán kapott új tápot, és megjavult.

Nem hiszem hogy ez a gond, mert inkább egyre többet bír ki.

Ati 04-11-2010 19:29

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 247946)
Nem hiszem hogy ez a gond, mert inkább egyre többet bír ki.

Én se hiszem, mert az egy gagyi noname táp volt, a mostanid meg elvileg mind jó alkatrész.

Redback 04-11-2010 19:36

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 247944)
ööööö
Király.

Remélem nem kell itt cserélgetni semmit azért.
De nem is 10-15 percenként indul újra hanem úgy félóránkét de van hogy kibírt több órát is.

Milyen configod volt?

Gigabyte 945GCm alaplap votl az elsőben, másodikban egy 945GCM-S2C. 1 giga nemtudom milyen ram, 1033-as talán. egy 320-as Samsung vinyó, és egy Geforce 8500GT 512MB -tal. Ja meg egy noname táp :)

Goldy 04-11-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 247948)
Gigabyte 945GCm alaplap votl az elsőben, másodikban egy 945GCM-S2C. 1 giga nemtudom milyen ram, 1033-as talán. egy 320-as Samsung vinyó, és egy Geforce 8500GT 512MB -tal. Ja meg egy noname táp :)

No ebből csak a winyó márkája stimmel :)
még reménykedem :)

Goldy 04-19-2010 20:04

No gép el lett cipelve egy szervízbe. Alkatrésstel nem volt probléma.

Egyenlőre úgy néz ki stabil.
Passz mit csináltak vele, de ráfogták a mobilrackre, hogy az volt a bűnös mert igen vacak állapotban van.

Kétlem hogy ez lett volna a gond... tuti titkolnak vmit :D:rolleyes::D

Alg 04-19-2010 20:06

Megvolt az első kékhalál, kb. 8 hónap inenzív használat után, de úgy néz ki egyedi eset volt, nem tudtam rekonstruálni...

Ati 04-19-2010 20:14

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 248834)
Megvolt az első kékhalál, kb. 8 hónap inenzív használat után, de úgy néz ki egyedi eset volt, nem tudtam rekonstruálni...

Ez a 8 hónap intenzív használat ez mit jelent? Nem volt közben egyetlen reboot sem?

Alg 04-19-2010 20:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248838)
Ez a 8 hónap intenzív használat ez mit jelent? Nem volt közben egyetlen reboot sem?

Hetente volt kb. 3-4 reboot max., egyébként szinte 24 órás üzem, vagy ha nem akkor sleep üzemmód...

Ati 04-19-2010 21:04

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 248859)
Hetente volt kb. 3-4 reboot max., egyébként szinte 24 órás üzem, vagy ha nem akkor sleep üzemmód...

Huzamosabb időt próbáltál vele folyamatosan?

XP-vel sikerült egy másfél hetes rekordot elérnem (nekem rekord, amúgy nem tudom mennyi a "hivatalos" rekorja xp-nek), de elég csúnyán dntött úgy, hogy neki elég volt ebből (elsötétült, és aztán semmi).

Bár egyelőre nem tervezem még mindig komolyabban a win7-re való áttérést, azt jó lenne tudni, hogy kibír-e hosszabb időt bekapcsolva.

Alg 04-19-2010 21:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248861)

XP-vel sikerült egy másfél hetes rekordot elérnem (nekem rekord, amúgy nem tudom mennyi a "hivatalos" rekorja xp-nek), de elég csúnyán dntött úgy, hogy neki elég volt ebből (elsötétült, és aztán semmi).

Bár egyelőre nem tervezem még mindig komolyabban a win7-re való áttérést, azt jó lenne tudni, hogy kibír-e hosszabb időt bekapcsolva.

Péntektől keddig szokott kb. menni folyamatosan, ennél sokkal hosszabbat még nem próbáltam...

Jah, igen, SC2 Beta Loader kilépéskor lecsapta néhányszor, de szerintem az nem a Win7 hibája :D

Hex 04-19-2010 21:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248861)

xp-vel lassulás nélkül 1 év 3 hónap volt a rekordom és akkor is a mozilla miatt raktam újra a rendszert.

nekem a win7 péntek délután négytől hétfő reggel hatig megy folyamatosan

Ati 04-19-2010 21:27

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 248871)
xp-vel lassulás nélkül 1 év 3 hónap volt a rekordom és akkor is a mozilla miatt raktam újra a rendszert.

Ez folyamatos, újraindítás nélküli bekapcsolt működést jelent? :eek:

Hex 04-19-2010 21:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248879)
Ez folyamatos, újraindítás nélküli bekapcsolt működést jelent? :eek:

nem. mazo nem vagyok. ha nem vagyok itthon, sleepelem a gépet, vagy kikapcsolom

Ati 04-19-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 248885)
nem. mazo nem vagyok. ha nem vagyok itthon, sleepelem a gépet, vagy kikapcsolom

Engem a folyamatos működés érdekel. Mondjuk nem dől össze a világ, ha nem bír 2 hétnél többet, de 2 hetet azért illene kibírnia. Mármint a win7-nek. Xp nem bírt nálam annyit sose.

Xeper 04-20-2010 01:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248886)
Engem a folyamatos működés érdekel. Mondjuk nem dől össze a világ, ha nem bír 2 hétnél többet, de 2 hetet azért illene kibírnia. Mármint a win7-nek. Xp nem bírt nálam annyit sose.

Nekem kibírt az XP kb 2 hetet egy notebookon, de azt úgy, hogy beállítottam letöltéseket, és hagytam dolgozni folyamatosan. Végül egy utazás alkalmával le kellett kapcsolnom :)

richardka 04-23-2010 10:12

én visszaálltam XP-re 2 gépen is, egyedül a laptopon maradt a 7-es a Vistánál jobb. Sajnos a 7-es hálózatkezelése egy katasztrófa

csak akkor látom a másik gép megosztását ha előtte a másik gépet megpingelem:D amúgy nem látom

Alg 04-23-2010 10:23

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 249335)
én visszaálltam XP-re 2 gépen is, egyedül a laptopon maradt a 7-es a Vistánál jobb. Sajnos a 7-es hálózatkezelése egy katasztrófa

csak akkor látom a másik gép megosztását ha előtte a másik gépet megpingelem:D amúgy nem látom

Nekem sikerült rendesen összerakni a hálózatot, megosztás is megy, igaz mindenhol Win7 van, XP-vel nem sikerült összebarátkoztatni, még látni sem hajlandó a gépet olyankor :D

Mod: a kolis WiFi-re viszont nem hajlandó csatlakozni, mondjuk az már Vistával sem mindig ment...

tdomo 04-23-2010 13:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248886)

Nálunk több, mint egy hónapot ment egyfolytában úgy, hogy tomográfiás felvételeket dolgoztunk fel, majdnem teljes memória és videókártya felhasználás mellett. Akkor is csak az update-k miatt indítottuk újra.

Ati 04-23-2010 14:53

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 249360)
Nálunk több, mint egy hónapot ment egyfolytában úgy, hogy tomográfiás felvételeket dolgoztunk fel, majdnem teljes memória és videókártya felhasználás mellett. Akkor is csak az update-k miatt indítottuk újra.

Köszi, ez szimpatikusan hangzik.

Andrew 04-23-2010 19:53

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 249336)
Nekem sikerült rendesen összerakni a hálózatot, megosztás is megy, igaz mindenhol Win7 van, XP-vel nem sikerült összebarátkoztatni, még látni sem hajlandó a gépet olyankor :D

Mod: a kolis WiFi-re viszont nem hajlandó csatlakozni, mondjuk az már Vistával sem mindig ment...

Nálunk a kolis szobahálózat működik rendesen, mindenki elér mindenkit, tud másolni mindenki mindenhonnan, kivéve az XP-s, mert ő nem lát semmit, viszont tőle is lehet másolni és hozzá is másolni. A 2db 7, egy Vista és az XP van a hálózaton.
Nekem egyelőre bejön a 7 :)

Alg 04-24-2010 14:22

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 249388)
Nálunk a kolis szobahálózat működik rendesen, mindenki elér mindenkit, tud másolni mindenki mindenhonnan, kivéve az XP-s, mert ő nem lát semmit, viszont tőle is lehet másolni és hozzá is másolni. A 2db 7, egy Vista és az XP van a hálózaton.
Nekem egyelőre bejön a 7 :)

Szerintem a kolinál a hiba nem a Win7-ben van, eléggé meg van variálva a dolog, tanúsítványt kell telepíteni, jelszavazni, (amit már a Vista sem volt hajlandó megjegyezni...)

Nekem is bejön, főleg hogy minimális összegért megküldték az eredetit a Lenovo-tól :cool: (valami 4000 Ft volt)

Andrew 04-24-2010 14:38

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 249417)
Szerintem a kolinál a hiba nem a Win7-ben van, eléggé meg van variálva a dolog, tanúsítványt kell telepíteni, jelszavazni, (amit már a Vista sem volt hajlandó megjegyezni...)

Nekem is bejön, főleg hogy minimális összegért megküldték az eredetit a Lenovo-tól :cool: (valami 4000 Ft volt)

Egy szóval sem mondtam, hogy ott lenne a hiba :D Egyedül az XP-s géppel nem működik rendesen a hálózat, a többi látja egymást rendesen :)

All times are GMT +1. The time now is 17:49.