Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: stratéga (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3875)

NATO 01-19-2010 16:15

Jó ötletnek tartom.

Részleteiben:

- 30-50%-al kisebb sereghullás csatáknál (esetleg út közben is)
Támogatom és az 50%-ot sem érzem túlzásnak.

- 10-30%-al nagyobb esély az út közbeni csaták megnyerésére
Ez is jó ötlet, bár normál játékban ritka az összeakadás.
De például hétvégin sűrűbben előfordul, lehet többen is élveznék ezt az előnyt.

- jóval kevesebb kapott üres hektár foglalásnál
Ez az ötlet is tetszik, főleg azért mert nem minden esetben örülünk a beépített hekinek, igy ezzel is számolni kell.

- esetleg a mészár hatásfokának csökkentése 10-20%-ot max
Én ezt is támogatnám, azzal a kiegészítéssel, hogy akkor a személyiséggel ugyanennyivel többet lehessen mészárolni.
A 10-20% -ot azért itt soknak érzem.

Esetleg ha a egy sereggel megy, az összes tábornokával, akkor kapjon valami (minimális) bónuszt.

vityu 01-19-2010 16:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237657)
Ez a másik, ami jó dolog lehet. Bár tény, hogy sokszor hátrányos is tud lenni, márpedig egy szem ne legyen már hátrányos (pl. szinte csak olyan épületei vannak az ellennek, ami nem kell nekem, de van csomó ürese, amit szívesen vinnék).

Most mondjam azt, hogy ezt nem értem? Ha nem tetszenek az épületek, amiket kaptál, akkor bonthatod.... Nem kerül olyan sokba a bontás, hogy ettől negatívvá váljon a személyiség..

Remedy 01-19-2010 16:23

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237667)
Most mondjam azt, hogy ezt nem értem? Ha nem tetszenek az épületek, amiket kaptál, akkor bonthatod.... Nem kerül olyan sokba a bontás, hogy ettől negatívvá váljon a személyiség..

Plusz kombinalva az epitesszel, esetlegesen meg nyerset is kaphatsz vissza belole. (Ha az is bekerul) :)

Dynosaur 01-19-2010 17:30

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237651)
- 30-50%-kal kisebb sereghullás csatáknál (esetleg út közben is)
- 10-30%-kal nagyobb esély az út közbeni csaták megnyerésére
- jóval kevesebb kapott üres hektár foglalásnál
- esetleg a mészár hatásfokának csökkentése 10-20%ot max

ez első háromra szavazok, a mészárt ne! :) (szerintem már megindokoltátok, nem tudok hozzáfűzni... :))

Dus 01-19-2010 19:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237667)

Attól még mert olcsó, még mindig kiadás, amit a személyiség okozott, erre gondoltam. És mivel négy lehetőség is van, és értelemszerűen mind a négy egyszerre nem fog bekerülni, ezzel arra céloztam, hogy egy másik lehetőséget jobban támogatok. :)

vityu 01-19-2010 20:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237690)
Attól még mert olcsó, még mindig kiadás, amit a személyiség okozott, erre gondoltam. És mivel négy lehetőség is van, és értelemszerűen mind a négy egyszerre nem fog bekerülni, ezzel arra céloztam, hogy egy másik lehetőséget jobban támogatok. :)

Foglalsz 100hektárt, kapsz 50üreset. Felépíteni túlórában 600k arany kb.
Foglalsz 100hektárt, kapsz 20üreset. Felépíteni túlórában 250k arany
Foglalsz 100hektárt, kapsz 20üreset, de le kell bontani 30-at: 30k arany, plusz 600k felépíteni.

Hmmm, esélyesebb, hogy többször kapsz olyan területet, amit használhatsz, mint olyat, amit egyáltalán nem. Mert 90%, hogy lesz benne ház, tanya, barakk, torony. Ami sok lehet, ha óriással kocsmát kapsz, vagy hullával kocsmát/templomot. De azt így is úgy is kapnál, csak lehet, hogy 3 db nem ér el hozzád a pusztítás miatt.

Von 01-19-2010 20:11

Ennél van egy sokkal nagyobb jelentőségű használhatósága is, pl ha törpével ütsz törpét, és a bányák nem a levesbe mennek, hanem szépen bevándorolnak hozzád... :):):):)

Andrew 01-19-2010 20:14

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237708)
Ennél van egy sokkal nagyobb jelentőségű használhatósága is, pl ha törpével ütsz törpét, és a bányák nem a levesbe mennek, hanem szépen bevándorolnak hozzád... :):):):)

Lehetne fokozni is:D Azok az épületek jönnek nagyobb eséllyel, amilyenek neked is vannak - csak hogy már lehet, hogy túl erős lenne :p

Von 01-19-2010 20:18

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 237711)
Lehetne fokozni is:D Azok az épületek jönnek nagyobb eséllyel, amilyenek neked is vannak - csak hogy már lehet, hogy túl erős lenne :p

Elsőre nem tűnik hülyeségnek... :) Sőt... :)

Andrew 01-19-2010 20:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237714)
Elsőre nem tűnik hülyeségnek... :) Sőt... :)

Csak így hadissal elég könnyen meg lehetne fosztani egy tolit a barakkjaitól :D
Pedig már így egymagában is erős szem lenne (főleg, ha még puszti esetén is működne - más se kellene :p)

Remedy 01-19-2010 20:26

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 237715)
Csak így hadissal elég könnyen meg lehetne fosztani egy tolit a barakkjaitól :D
Pedig már így egymagában is erős szem lenne (főleg, ha még puszti esetén is működne - más se kellene :p)

Igy mar hulyeseg. Azt hittem, ugy gondoltad, hogy a mar _eldolt_ epuleteket normalisabban osztana szet a szovik kozott. :) Azaz maganak azokat mazsolazna ki. De az meg tul bonyolult lenne, ha tobb ilyen is van a szoviben. :)

Dus 01-20-2010 06:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237706)
Foglalsz 100hektárt, kapsz 50üreset. Felépíteni túlórában 600k arany kb.
Foglalsz 100hektárt, kapsz 20üreset. Felépíteni túlórában 250k arany
Foglalsz 100hektárt, kapsz 20üreset, de le kell bontani 30-at: 30k arany, plusz 600k felépíteni.

Hmmm, esélyesebb, hogy többször kapsz olyan területet, amit használhatsz, mint olyat, amit egyáltalán nem. Mert 90%, hogy lesz benne ház, tanya, barakk, torony. Ami sok lehet, ha óriással kocsmát kapsz, vagy hullával kocsmát/templomot. De azt így is úgy is kapnál, csak lehet, hogy 3 db nem ér el hozzád a pusztítás miatt.

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237657)
Ez a másik, ami jó dolog lehet. Bár tény, hogy sokszor hátrányos is tud lenni, (...)

És akkor azt is még egyszer, hogy nem azt írtam, hogy rossz ötlet, hanem, hogy van amit jobban támogatnék ennél.

Az is írtam, hogy lehet, hogy sokszor sokat nyersz rajta, de lehet rajta veszteni is. Nem azt írtam, hogy hátrányos, hanem, hogy az is lehet. És nem nem támogatom, hanem ha lehet dönteni - márpedig lehet - akkor másik javaslatot jobban támogatok, ennyi.

monro 01-20-2010 07:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236400)
Az alap felvetéssel, az én kiegészítésemmel, és Xepiével ez egy nagon korrkt kis személyiség lenne.
Nekem az egyik kedvencem. :) Kis spórolós. Én úgyis lusta vagyok sok pénzt összeszedni alsóbb csoportokban, mert annyira nem igényli még a forgás, ezzel pedig kisebb seregveszteségek lennének, kevesebb nyerst kellene venni az építkezéshez.
Nekem már alapból tetszett, mert újat hoz! :)

Bocs mindenkitől de kiváncsi vagyok, ha őszintén leültök gondolkodni azon, hogy milyen személyiségeket válasszatok a 6 szemes oritoknak ez benne lenne??? Nálam egészen biztosan nem...

monro 01-20-2010 07:15

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227194)
A stratéga személyiség előnye, hogy a kiélezett harci helyzetekben hatékonyabban irányítja seregeit. Minden támadásnál és védekezésnél 30%-kal kisebb a csata közbeni haderővesztesége, és minden út közben megvívott csatát 30%-kal nagyobb eséllyel nyer meg, hogy tovább tudjon haladni.

Ez hogy hangzik?

Jól hangzik csak....
Az utközbeni csaták kimenetelét az erőviszonyok határozzák meg nempedig a szerencse így gyakorlatilag a mondat 2.része az csak kampányszöveg. Vagy nagyobb a sereged és nyersz útközben vagy kisebb és vesztesz. Vagy lesz olyan, hogy ha kisebb is a sereged mégis 10-ből 3x továbbenged?

Iron 01-20-2010 07:18

Az úgy érdekes lenne :)

csabi 01-20-2010 07:23

Quote:

Originally Posted by monro (Post 237746)
Jól hangzik csak....
Az utközbeni csaták kimenetelét az erőviszonyok határozzák meg nempedig a szerencse így gyakorlatilag a mondat 2.része az csak kampányszöveg. Vagy nagyobb a sereged és nyersz útközben vagy kisebb és vesztesz. Vagy lesz olyan, hogy ha kisebb is a sereged mégis 10-ből 3x továbbenged?

előfordulhatna olyan, h vki kiküld egy sereget, ami éppen nem férbe, de ez a személyisége és elüti a nagyobb sereget, ami viszont beférne?

Iron 01-20-2010 07:30

Vagyis a kisebb sereg továbbhalad a nagy meg bukik, annak van értelme. Miért, egyik modern harcászati eszközökkel felszerelt, a másik meg lapát, gereblye?

Iron 01-20-2010 07:31

Értem amúgy mire gondolsz, de érdemes ezt bolygatni ezt a csatában ki menjen tovább cuccot?

Remedy 01-20-2010 08:24

Quote:

Jól hangzik csak....

Lehetne pl. ugy, hogy csak es kizarolag csata kozben a hadereje megno 30%al, mert pl ugyesebb formacioban menetel a csata fele, taktikailag jobban vedett pontokrol. :)

(Ezzel nem azt mondom, hogy tetszene egy ilyen dolog, csak igy ertelmesebb lenne)

Von 01-20-2010 08:48

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 237749)
előfordulhatna olyan, h vki kiküld egy sereget, ami éppen nem férbe, de ez a személyisége és elüti a nagyobb sereget, ami viszont beférne?

Őőő, hogy is van ez? A nagyobb befér a kisebb nem?

Jelen helyzetben simán elüthetsz egy olyan sereget összeakadásnál, ami beférne, egy olyannal ami nem fér be, mindenféle személyiség nélkül. ;)

Von 01-20-2010 08:50

Quote:

Jól hangzik csak....

Lehet, hogy pontatlan a megfogalmazás, de erre gondoltam:

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237658)
Az egészen egyszerű. Összeakadásnál ugyebár az egységek alap támadóértéke kerül összehasonlításra, és ezt szorzod meg itt a stratéga oldaláról egy 1,1es vagy 1,3 vagy valami más szorzóval.

Xeper 01-20-2010 10:56

Quote:

Originally Posted by monro (Post 237744)
Bocs mindenkitől de kiváncsi vagyok, ha őszintén leültök gondolkodni azon, hogy milyen személyiségeket válasszatok a 6 szemes oritoknak ez benne lenne??? Nálam egészen biztosan nem...

Én simán beválasztanám :)
Gondolj bele: nagy kitámadás. foglalsz egy szép nagyot, de kísérnek. Alapvetően a néhány foglalt barakk+koptatás alapján tudsz védeni. Ezzel a személyiséggel pl egy nagy A-s foglalással szép mennyiségű barakkot/tornyot hoznál, amivel szerintem érezhetően javulhat a védési esélyed.

monro 01-20-2010 11:06

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 237761)
Én simán beválasztanám :)
Gondolj bele: nagy kitámadás. foglalsz egy szép nagyot, de kísérnek. Alapvetően a néhány foglalt barakk+koptatás alapján tudsz védeni. Ezzel a személyiséggel pl egy nagy A-s foglalással szép mennyiségű barakkot/tornyot hoznál, amivel szerintem érezhetően javulhat a védési esélyed.

Amennyit nyerek a többlet barakon azt elbukjuk a koptatásnál a több barak miatt. Sztem egyébként sincs NAGY jelentősége, hogy 100 barakból 40-et kapok épen vagy 70-et akár amikor 5000 barakkal vagyok támadni. Persze a lenti csopikban lehethogy ez a személyiség hasznos lehet,de a magam játékában nehezen tudom elképzelni, hogy megelőzné bármelyik eddigi szemet... Esetleg a túlélőt, de azt is csak azért mert nem védi a házakat. Pedig mennyivel vonzóbb lenne tőle...

Von 01-20-2010 11:13

Quote:

Originally Posted by monro (Post 237762)
Amennyit nyerek a többlet barakon azt elbukjuk a koptatásnál a több barak miatt.

Nos, ez attól is függ mikor koptatsz, mert ha keresztbe seregre koptatsz akkor még nem számít bele az új barakk.
De egyébként ezt a szemcsit próbáld úgy nézni, mint aminek direkt nem célja, hogy NAGY dolgokat vigyen bele a játékba, hanem inkább ilyen apróságokat amiket adott esetben ki tudsz aknázni, lentebbi szinteket bőven beleértve.
Persze ettől nem kell tetszenie, de szerintem ne várd hogy túl táp legyen, inkább az ilyen máshol nem fellelhető apróságokat érdemes belepakolni.

monro 01-20-2010 11:17

Nem vagyok ellene, csak nem választanám. Nem is szavaztam szándékosan, mert el tudok képzelni olyan csopit ahol érdemes lehet ezt választani... Csak én még nem voltam ilyen csopiban.

Ati 01-22-2010 16:58

Átmozgatva a megfontolás alatt álló javaslatok közé.

A jelenlegi állás szerint csökkentett veszteség csata közben, és területfoglaláskor épületpusztulás mellőzése.

Nem vagyok benne biztos, hogy a legnépszerűbb személyiségek egyike lesz, hatalmas előnyöket nem ad.

Remedy 01-22-2010 17:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238007)

A jelenlegi állás szerint csökkentett veszteség csata közben, és területfoglaláskor épületpusztulás mellőzése.

Nem vagyok benne biztos, hogy a legnépszerűbb személyiségek egyike lesz, hatalmas előnyöket nem ad.

Utkozben is, ugye?

Teruletfoglalaskor szovisegitsegkor is ervenyesul ez? (Ha a szovim a stratega, vagy csak ha O ut)

Ati 01-22-2010 17:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 238009)
Utkozben is, ugye?

Teruletfoglalaskor szovisegitsegkor is ervenyesul ez? (Ha a szovim a stratega, vagy csak ha O ut)

A támadó országnak kell ezzel a személyiséggel rendelkeznie, hiszen ő irányítja a csapatokat, a többiek csak asszisztálnak.

Von 01-22-2010 17:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238010)
A támadó országnak kell ezzel a személyiséggel rendelkeznie, hiszen ő irányítja a csapatokat, a többiek csak asszisztálnak.

És fordítva, ha a stratéga üt, akkor mindenki felépített hekiket kap (hiszen az összes sereget a stratéga irányítja), vagy olyankor is csak a stratéga?

Ati 01-22-2010 17:26

Quote:

Originally Posted by Von (Post 238011)
És fordítva, ha a stratéga üt, akkor mindenki felépített hekiket kap (hiszen az összes sereget a stratéga irányítja), vagy olyankor is csak a stratéga?

Nem garantált, hogy mindenki felépített hektárt kap, de csata közben nincs pusztulás. (Értsd: lehetséges, hogy volt egy csomó üres terület a támadott országnál, ezért továbbra is kapsz üres területeket.)

Von 01-22-2010 17:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238013)
Nem garantált, hogy mindenki felépített hektárt kap, de csata közben nincs pusztulás. (Értsd: lehetséges, hogy volt egy csomó üres terület a támadott országnál, ezért továbbra is kapsz üres területeket.)

Köszi, így értettem én is, csak pontatlan volt a kérdés :)

Paliking 01-25-2010 08:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238007)

Én ehhez még annyi bónuszt tennék hozzá, hogy mivel jó hadvezér, nem kell annyi szövetséges sereg a védekezéshez/támadáshoz, ezért az igénybe vett szövetségi sereg támadó/védőereje 10%-kal nagyobb. Persze ennek csak lentebb van jelentősége, de így már sztem többen választanák.

Remedy 01-25-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238278)
Én ehhez még annyi bónuszt tennék hozzá, hogy mivel jó hadvezér, nem kell annyi szövetséges sereg a védekezéshez/támadáshoz, ezért az igénybe vett szövetségi sereg támadó/védőereje 10%-kal nagyobb. Persze ennek csak lentebb van jelentősége, de így már sztem többen választanák.

Ezt kifejezetten ellenzem. Nem kell a szoviket meg jobban erositeni.

Paliking 01-25-2010 10:34

Az igaz.
Arra is gondoltam, hogy lehetne egy olyan előnye, hogy 10%-ponttal több segítséget kap a szövetségesektől (pl. 50% helyett 60%-ot tud elhívni egyszerre). Ez már nem akkor előny.

-Ricsi- 01-25-2010 14:02

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238329)
Az igaz.
Arra is gondoltam, hogy lehetne egy olyan előnye, hogy 10%-ponttal több segítséget kap a szövetségesektől (pl. 50% helyett 60%-ot tud elhívni egyszerre). Ez már nem akkor előny.

Elhívok 2x 50%-ot bármilyen szemmel :) Sőt, még kombinálom is, ha kell.

Paliking 01-25-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 238356)
Elhívok 2x 50%-ot bármilyen szemmel :) Sőt, még kombinálom is, ha kell.

előbb gondolkozz, mielőtt ilyen okosat írsz lécci. vagy olvass és utána gondolkozz, az még jobb. köszi

-Ricsi- 01-25-2010 14:39

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238358)
előbb gondolkozz, mielőtt ilyen okosat írsz lécci. vagy olvass és utána gondolkozz, az még jobb. köszi

Ne rébuszokban beszélj, mert így nem értem mire célzol.

De akkor, mint jó tanácsként megadtad, olvastam, most beszélek.

Jó ötlet, hogy valamivel felakarod dobni ezt a személyiséget, mert jelenleg nem túl sok jóval kecsegtet. És lehet, ezzel is színesíteni a stratégát, de én ez esetben nem nagyon hiszek, a "sok kicsi sokra megy" dologban.

Rálehet aggatni még plusz felesleges skilleket, de van értelme?

Paliking 01-25-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 238362)
Ne rébuszokban beszélj, mert így nem értem mire célzol.

Ez nem akkor kérdéses, amikor van időd bármit megcsinálni, tudom én is hogyan lehet 100%-ot vagy többet is elhívni szövitől (bár annak nincs értelme).
Arra gondolok, hogy amikor pl. szöviháborúban támadsz, akkor nem mindegy, hogy a többi szövidnél egy támadáshoz mekkora sereget kell bekészíteni. Ha az 50% helyett 60% egységet tud vinni vagy hívni, akkor máris kevesebb kell az adott egyésgből, ami pl. egy seregcserés szöviháborúben elég jó pénzkímélő eszköz tud lenni.
De ugyanez igaz védelemnél is, amikor háborúban állsz, nem mindegy, hogy egy utsó pillanatos távol esetén mekkora segítséget tudsz behívni/küldeni.

Ati 01-25-2010 14:59

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238363)
Ez nem akkor kérdéses, amikor van időd bármit megcsinálni, tudom én is hogyan lehet 100%-ot vagy többet is elhívni szövitől (bár annak nincs értelme).
Arra gondolok, hogy amikor pl. szöviháborúban támadsz, akkor nem mindegy, hogy a többi szövidnél egy támadáshoz mekkora sereget kell bekészíteni. Ha az 50% helyett 60% egységet tud vinni vagy hívni, akkor máris kevesebb kell az adott egyésgből, ami pl. egy seregcserés szöviháborúben elég jó pénzkímélő eszköz tud lenni.
De ugyanez igaz védelemnél is, amikor háborúban állsz, nem mindegy, hogy egy utsó pillanatos távol esetén mekkora segítséget tudsz behívni/küldeni.

Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet olyan személyiséget alkotni, ami az ilyen utolsó másodpercekre kiélezett országoknak szól. Akik ilyen stratégiákkal játszanak, azok már alapból sikeresebbek a játékosok nagyrészénél, és egy ilyen bővítés ilyen esetben csak nekik kedvez, hiszen más körváltások között megoldja, hogy ne 50% segítség legyen bent, hanem több, az ő helyzetükön ez semmit nem változtat.

Paliking 01-25-2010 16:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238366)
Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet olyan személyiséget alkotni, ami az ilyen utolsó másodpercekre kiélezett országoknak szól.

Ezt csak az utsó pillanatos távolozásra írtam. Szerintem az, hogy a seregcserét kevesebből lehet megoldani, sok mindenkinek szól. Persze nyilván azoknak akik így játszanak. De szerintem tábornokból és harcosból is relatíve kevés van a többi személyiséghez képest, és alapból azok sem csak annak a kevés embernek szólnak.
Csak ötletek próbálok gyűjteni, mert elég silánynak tűnik az alapverzióban ez a személyiség.
Esetleg valami statisztika van arra vonatkozóan, hogy milyen a személyiségek eloszlása a játékban?

All times are GMT +1. The time now is 00:25.