Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: Kereskedő #2 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3870)

Remedy 11-01-2009 17:50

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227420)
Amúgy a piacról visszahívós dolog nem lenne túlságosan erős dolog A-ban, főleg a nagy oriknak? Ugyan nem vagyok járatos az A-s harcmodorban, de nagy oriknál a maximális pénz folyamatos problémát jelent seregvásárláskor. Így viszont egy pénzzel teli klán egyszerre visszahívhatná az összes lovát, amivel általában nehéz lenne egyszerre föltölteni az orikat, vagy sok kajába kerülne addig etetni az összeset (amíg mindenkinek hazaér a megfelelő mennyiségű lova), és utána maradna még egy rakás pénzük védekezésre is.
Bár az is lehet, hogy kicsit felpezsdítené az A-t, ami annyira talán nem is probléma.
Szóljatok, ha valami hatalmas hülyeséget írtam :D

De, szerintem jelentosen lecsokkentene a taktikai lehetosegeket. Nem lehetne olyanra szamolni, hogy nem tudja bevenni a vedelmet/tamadoerot. Ubertapos egy dolog lenne... A legnagyobb problema pedig, hogy akik fenn vannak, ujrazas nelkul be sem tudjak valasztani, igy hatalmas hatranyba kerulnek ezzel...

Igy belegondolva, a hazahivast nem is tamogatom, csak a hosszabbitast... :)

Andrew 11-01-2009 18:04

Esetleg hazahívás helyett egy olyan lehetőség, hogy folyamatosan láthatja a piaci árakat?
Szóval ha belép a piacra, de azt nem használja, azaz nem vásárol, nem ad el semmit, és még csak nem is hosszabbít, akkor ne vonjon le piacbelépőt.
Ha már kereskedő, legyen tisztában az árakkal :p

Alg 11-01-2009 18:05

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227423)
Esetleg hazahívás helyett egy olyan lehetőség, hogy folyamatosan láthatja a piaci árakat?
Szóval ha belép a piacra, de azt nem használja, azaz nem vásárol, nem ad el semmit, és még csak nem is hosszabbít, akkor ne vonjon le piacbelépőt.

Nagyon megkönnyitené az utalást, nem támogatom...

Ati 11-01-2009 18:06

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227423)

Iszonyatos visszaélésekre ad lehetőséget seregátjátszás terén. Semmiképp.

Andrew 11-01-2009 18:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227425)
Iszonyatos visszaélésekre ad lehetőséget seregátjátszás terén. Semmiképp.

Jogos az ellenvetés, bár ugyan így könnyen bukni is lehetne, mert más is figyelheti folyamatosan a piacot. Bár éjszaka így tényleg nagyon egyszerű lenne utalni.
Annyira nagy visszaélésekre azért nem adna lehetőségeket, legalábbis a mostani helyzethez képest, mert most is meg lehet oldani, hogy abban a 2,5 órában figyeljék a piacot folyamatosan, és ha 2 szöviről van szó, akkor az fejenként 1db piacbelépőt jelent csak.

vityu 11-01-2009 19:40

Én sem támogatnám a hazahívást.
A támadó felől most azért eleget kell taktikázni, hogy egyszerre jöjjön mindenkinek haza egy barakknyi lova, amivel támadni lehet, hogy utána maradjon pénz, ha esetleg védeni kell... Lényeges könnyítés lenne nekik, de a védőknek még több. Ha nincs rettenetesen rosszul felépítve egy védő klán, akkor teletöltve nagyon sok az esélye, hogy egy nem csak orkokból álló klánsereget kivédjen.
Behalnának az A-s nagy klántámadások.

Ati 11-01-2009 19:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227439)
Ha nincs rettenetesen rosszul felépítve egy védő klán, akkor teletöltve nagyon sok az esélye, hogy egy nem csak orkokból álló klánsereget kivédjen.

Hetente egyszer, ha úgy dönt, hogy minden más bónuszról lemond, még azokról is, amik állandó, 24 órás védelmet adnak neki.

none 11-01-2009 19:44

Quote:

A támadó felől most azért eleget kell taktikázni, hogy egyszerre jöjjön mindenkinek haza egy barakknyi lova, amivel támadni lehet, hogy utána maradjon pénz, ha esetleg védeni kell... Lényeges könnyítés lenne nekik, de a védőknek még több. Ha nincs rettenetesen rosszul felépítve egy védő klán, akkor teletöltve nagyon sok az esélye, hogy egy nem csak orkokból álló klánsereget kivédjen.

ehhez az egész klánnak ezt a szem-et kell felvennie..
és akkor is csak heti egyszer játszható meg..

vityu 11-01-2009 19:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227440)
Hetente egyszer, ha úgy dönt, hogy minden más bónuszról lemond, még azokról is, amik állandó, 24 órás védelmet adnak neki.

Tehát akkor ha kimegyünk a klánnal, fokozunk vagy elbontunk pár10k pontot, majd pattanunk, visszaépítünk, vagy újra fokozunk egy nap múlva pár10k pontot, és utámna már nem hívhatják vissza, és talán elérjük az első alkalommal tervezett sikerességet...
Hát akkor így már tetszik.... dupla ár, dupla élvezet...

vityu 11-01-2009 19:46

Quote:

Originally Posted by none (Post 227442)
ehhez az egész klánnak ezt a szem-et kell felvennie..
és akkor is csak heti egyszer játszható meg..

elég ha egy 10fős klánból 4-nek ez van, az 17mrd arannyal többet jelent, ami íjászokra/lovasokra fordítható. Nem beszélve arról, hogy akkor a felesleg rögtön piacra rakható...

Dynosaur 11-01-2009 19:49

Quote:

de ha csak korlátozott hazahívás lenne? most egy támadást kivédeni hetente...

vagy, ha ennyire kétes akkor legyen, hogy csak a tekit és a nyersanyagot lehet visszahívni...

Alg 11-01-2009 19:51

hmmm... és ha visszahivás helyett árváltoztatás lenne? Ha gyorsan kell pénz, fel lehet szabaditani a tartalékokat...

Mod: sztornó, utalás miatt megint csak nem jó...

Ati 11-01-2009 19:54

A visszahívás fő apropója az elrontott ár. Ezt lehetne azzal korrigálni, hogy heti 1x nem visszahívást, hanem ÁRVÁLTOZTATÁST engedünk neki, de ilyenkor a megváltozttatott áru nem kerül ki azonnal (kerülendő a visszaéléseket), hanem mintha új áru lenne, fél óra és 3 óra közötti késleltetéssel jelenne meg valamikor.

Alg 11-01-2009 19:55

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227447)
de ha csak korlátozott hazahívás lenne? most egy támadást kivédeni hetente...

vagy, ha ennyire kétes akkor legyen, hogy csak a tekit és a nyersanyagot lehet visszahívni...

Így még jó is lehet, ha nem vagy gépnél, amikor visszaér a cucc, ezzel kikerülhető lenne... és akkor akár több lehetőséget is lehetne adni...

vityu 11-01-2009 19:57

Jobban tetszik! :)

levi18 11-01-2009 19:58

jah, ez igy nekem is tetszene

nekem is tetszene

Remedy 11-01-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227449)
A visszahívás fő apropója az elrontott ár. Ezt lehetne azzal korrigálni, hogy heti 1x nem visszahívást, hanem ÁRVÁLTOZTATÁST engedünk neki, de ilyenkor a megváltozttatott áru nem kerül ki azonnal (kerülendő a visszaéléseket), hanem mintha új áru lenne, fél óra és 3 óra közötti késleltetéssel jelenne meg valamikor.

Egy fokkal jobb! :) De a felorat keveslem, szerintem minimum 3 ora legyen az indulas, indoklom is.

Ugyanaz a helyzet mint eddig, kinn van az ijam magasan, hogy ne vegyek meg, de a rablok se vigyek el. Latom, hogy a klanra rankallnak, ilyenkor vedeni bevenni az ijakat van majdnem 2 ora hosszam. Megnyomom ezt a gombot, es megadok joval eladasi ar ala egy osszeget. Aztan ha kiert, megveszem. :)

Aki meg sokallja a 3 orat, megvarja, mig hazajon, es kirakja olcsobban... :)

ps: Algnak igaza van, mondjuk az utalast erosen megkonnyitene ez a szemelyiseg, de hat ez van... :)

Ati 11-01-2009 20:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227455)
Megnyomom ezt a gombot, es megadok joval eladasi ar ala egy osszeget. Aztan ha kiert, megveszem. :)

Vagy megveszi más.

Remedy 11-01-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227457)
Vagy megveszi más.

Ez nem erv, ha eleg nagy mennyiseg, es figyelem a piacot, eszre fogom venni.

Egy kics csorgas meg meger egy nagy klanutes esetleges vedeset...

Szerintem. :)

(6 piacfigyeles kell 2 ora alatt. 10 fos klannal ez megoldhato, ha nem csak a villogot figyelik az emberek...)

Remedy 11-02-2009 10:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227455)
Egy fokkal jobb! :) De a felorat keveslem, szerintem minimum 3 ora legyen az indulas, indoklom is.

Ugyanaz a helyzet mint eddig, kinn van az ijam magasan, hogy ne vegyek meg, de a rablok se vigyek el. Latom, hogy a klanra rankallnak, ilyenkor vedeni bevenni az ijakat van majdnem 2 ora hosszam. Megnyomom ezt a gombot, es megadok joval eladasi ar ala egy osszeget. Aztan ha kiert, megveszem. :)

Aki meg sokallja a 3 orat, megvarja, mig hazajon, es kirakja olcsobban... :)

ps: Algnak igaza van, mondjuk az utalast erosen megkonnyitene ez a szemelyiseg, de hat ez van... :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227457)
Vagy megveszi más.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227460)
Ez nem erv, ha eleg nagy mennyiseg, es figyelem a piacot, eszre fogom venni.

Egy kics csorgas meg meger egy nagy klanutes esetleges vedeset...

Szerintem. :)

(6 piacfigyeles kell 2 ora alatt. 10 fos klannal ez megoldhato, ha nem csak a villogot figyelik az emberek...)

Ehhez kiegesziteskent hozzatennem, hogy az egesz klanban eleg 1 db (akar 200 hektaros) orszagnak lenni ilyen szemelyisegnek. Nala lesz a piacon sok millio ijasz, aztan megnyomja ezt a gombot, alaarazza az aktualis arnak, es ugy toltik fel a klant hogy klanrakin gyors atadja a penzt a klantarsaknak, akik gyorsan megveszik Tole. (Ati, sok millio ijat meg nem fog csak ugy mas megvenni, foleg az ejszaka kozepen, amikor ezek a tamadasok szoktak tortenni.) Pl ilyen szemelyiseggel lehet a tegnap esti szep klanutes sem sikerult volna, ami nem jo. Ezert en mindenkeppen tamogatnek egy 3 oras delayt ebbe az akcioba, a klanutesek miatt. :)

Dynosaur 11-02-2009 19:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227573)
Ezert en mindenkeppen tamogatnek egy 3 oras delayt ebbe az akcioba, a klanutesek miatt. :)

ebben van igazság! én is támogatom! :)

none 11-02-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227573)
Ehhez kiegesziteskent hozzatennem, hogy az egesz klanban eleg 1 db (akar 200 hektaros) orszagnak lenni ilyen szemelyisegnek. Nala lesz a piacon sok millio ijasz, aztan megnyomja ezt a gombot, alaarazza az aktualis arnak, es ugy toltik fel a klant hogy klanrakin gyors atadja a penzt a klantarsaknak, akik gyorsan megveszik Tole. (Ati, sok millio ijat meg nem fog csak ugy mas megvenni, foleg az ejszaka kozepen, amikor ezek a tamadasok szoktak tortenni.) Pl ilyen szemelyiseggel lehet a tegnap esti szep klanutes sem sikerult volna, ami nem jo. Ezert en mindenkeppen tamogatnek egy 3 oras delayt ebbe az akcioba, a klanutesek miatt. :)

eredeti ötlet alapján, ha csak visszahívhatod..
akkor ha kv előtt jönnek ki, és kv után látod, csak akkor a sereg nem ér vissza, már mielőtt beütnének.. vagyis nem hiszem, hogy a kör közepén jönne haza..
és ha csak haza hívhatod, és ki is szúrod hogy rád állnak klánban, akkor is csak akkor tudod védeni, ha több tagnak van ilyen személyisége, és mind kiszúrja időben..:)
bár igaz, hogy simán visszahívhatod a pacikat, és vissza mehetsz..:)

Killer 11-03-2009 07:14

Quote:

Originally Posted by none (Post 227644)
eredeti ötlet alapján, ha csak visszahívhatod..
akkor ha kv előtt jönnek ki, és kv után látod, csak akkor a sereg nem ér vissza, már mielőtt beütnének.. vagyis nem hiszem, hogy a kör közepén jönne haza..
és ha csak haza hívhatod, és ki is szúrod hogy rád állnak klánban, akkor is csak akkor tudod védeni, ha több tagnak van ilyen személyisége, és mind kiszúrja időben..:)
bár igaz, hogy simán visszahívhatod a pacikat, és vissza mehetsz..:)

a hazahívás nem csak a védést könnyíti meg,hanem a támadást is!
egy mondjuk 10k hekis országot te már nem töltessz fel max kp-ból,de ha hazahívod a piacról a lovat máris lehet támadni!arról nem is beszélve a 4,94 yard megmarad az esetleges védésekre.ez nagyon megkönnyítené a klántámadásokat.

J.Ati 11-03-2009 08:55

akarod mondani 4.294 :)

vityu 11-03-2009 15:38

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 227690)
a hazahívás nem csak a védést könnyíti meg,hanem a támadást is!
egy mondjuk 10k hekis országot te már nem töltessz fel max kp-ból,de ha hazahívod a piacról a lovat máris lehet támadni!arról nem is beszélve a 4,94 yard megmarad az esetleges védésekre.ez nagyon megkönnyítené a klántámadásokat.

Hát azért ha nem csak orkokból álló klánnal ütsz, akkor ha az ellen vissza tudja szedni, akkor igencsak beletörik a bicska...

Tsobi 11-03-2009 15:58

Ha a visszahívás csak az utolsó 3 órában lehetséges,akkor szerintem határozottan kicsi arra az esély,hogy a támadó ill. a védő klánnak ez pont egybevág.

none 11-03-2009 16:37

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227739)
Ha a visszahívás csak az utolsó 3 órában lehetséges,akkor szerintem határozottan kicsi arra az esély,hogy a támadó ill. a védő klánnak ez pont egybevág.

az nem a meghosszabítás?:)

Killer 11-04-2009 09:41

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 227698)
akarod mondani 4.294 :)

jaja a 2-es kimaradt:)

Killer 11-04-2009 09:43

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227729)
Hát azért ha nem csak orkokból álló klánnal ütsz, akkor ha az ellen vissza tudja szedni, akkor igencsak beletörik a bicska...

hááát a jelenlegi helyzetben szerintem éppen nincs így:)
le merném fogadni hogy a mostanában elkövetett nagy ütések a horror drága íjjaknak köszönhetőek;)

Tsobi 11-04-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by none (Post 227745)
az nem a meghosszabítás?:)

Lehet keverem? Upsz.
Viszont nem lenne jobb,ha a visszahívást is csak az utolsó 3 órában lehetne megejteni? :)

none 11-04-2009 12:50

Mivel a visszahívás azért lenne, ha véletlen elírná valaki az árat, ha jól értettem.. mi lenne ha 500-1000 körönként egyszer lehetne visszahívni?..
nem hiszem hogy minden nap elüti az ember az árakat, ha meg nem tudja jó áron kitenni magára vessen..:) és ha 500-1000 körönként egyszer lehet ilyet az a klántámadásokat se befolyásolná, olyan jelentőssen..
Vagy esetleg, ha heti egy alkalomhoz ragaszkodunk, akkor ha vissza akarja kapni, mert elütötte az árát, vagy változott a piac, akkor visszahívhatja, de ugyanakkor jön vissza, mint eredetileg jönne vissza, csak most tuti visszajön..
Esetleg amit Tsobi írt, hogy utolsó 3 órában lehessen, csak visszahívni..
Több ötlet most nem ugrott be..:)

richardka 11-04-2009 17:24

gyorsan átfutottam csak, nagyon megszaporodtak a hozzászolások:DD

olyan ötlet volt már hogyha valaki felveszi ezt a szemit, akkor esetleg a nyersit mondjuk a helytarto kiteszi neki??, mondjuk heti 4x be tudja ezt állitani.

Mert ha már kereskedő ugymond hogy tudjon biznyákolni a piacon, akkor ez tényleg egy könnyités

példát irok:)

gyüjtögettm a nyersit az egyik csopiba, szépen tollasodom, összegyülik 1-2-10 millio nyersi (a szám lényegtelen)
éjjel jön vissza és bealszom, vagy ne adj isten áramszünet van, vagy mit tudom én, moziba megyek és tudom hogy visszjön ez a mennyiség akkor mondjuk ilyenkor elhasználom az egyik lehöséget

Ati 11-04-2009 17:28

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227847)
olyan ötlet volt már hogyha valaki felveszi ezt a szemit, akkor esetleg a nyersit mondjuk a helytarto kiteszi neki??

Olyannyira volt ez az ötlet, hogy ez a funkció már létezett is, csak nem került be sose az éles játékba, és most is úgy érzem, hogy egy ilyen lehetőségnek nagyon-nagyon morálromboló hatása lenne.

none 11-04-2009 17:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227849)
Olyannyira volt ez az ötlet, hogy ez a funkció már létezett is, csak nem került be sose az éles játékba, és most is úgy érzem, hogy egy ilyen lehetőségnek nagyon-nagyon morálromboló hatása lenne.

ne is kerüljön be..:)

richardka 11-04-2009 18:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227849)

miért lenne morálromboló hatása?? csak ugy kiváncsiságból kérdem

Dynosaur 11-04-2009 19:39

Quote:

Originally Posted by none (Post 227827)
Esetleg amit Tsobi írt, hogy utolsó 3 órában lehessen, csak visszahívni..
Több ötlet most nem ugrott be..:)

akkor már inkább ez legyen... az 500-1000 körönként, vagy hetente az lehet, hogy kevés, és ténleg ha éjjel jönne haza, akkor hazahívhatnánk 3 órával előtte... így valóban nem sérülnek a harcok sem... vagy mázli kell hozzá, ami egy kiszámíthatatlan faktor, így néha összejöhet mindenkinek, de ezzel szerintem nincs baj... nem rontaná el a játékélményt, és könnyítené meg a védekezést. Vagy esetleg lehetne, hogy a katonapiacon ne lehessen hazahívni. és így használhatnánk gyakrabban a többin, vagy a katnapiacon 3 órával előtte a többin meg mondjuk 6 órával... ezt már lehet variálni tetszés szerint.

Ati 11-04-2009 19:50

Úgy látom, hogy az árváltozattással az egyetlen probléma, hogy a piacon olcsón megjelenést befolyásolni lehet vele esetlegesen. Bár ezt szerintem most ios meg lehet tenni: kirakom olcsón, és max 3 órán belül megjelenik.

Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra, akár 24 órán belül is valamikor, hogy teljesen kiszámíthatatlan legyen, vagyis tényleg csak eladásra legyen használva, ne arra, hogy majd jól kiszámolom mikor ér vissza, hogy aztán újra kitehessem.

Dynosaur 11-04-2009 20:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227894)
Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra

ezzel ténleg kiküszöböljük a problémát... :) bár nekem az volt még szimpatikus a hazahívásban, hogy ha lelopják a tekiket, vagy berombolnak, akkor gyorsan hazahívom a kintlévőségeket, így pótolva a hiányosságot... :) de ezt máshogy is meg lehet oldani, szóval nem mérvadó ;)

Ati 11-04-2009 20:53

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227917)
ezzel ténleg kiküszöböljük a problémát... :) bár nekem az volt még szimpatikus a hazahívásban, hogy ha lelopják a tekiket, vagy berombolnak, akkor gyorsan hazahívom a kintlévőségeket, így pótolva a hiányosságot... :) de ezt máshogy is meg lehet oldani, szóval nem mérvadó ;)

Határozottan jó funkciója lehetne az is. De ebbe az irányba elég nagy az ellenállás, a fő oka pedig nem ez, tehát ezügyben meggyőzhető vagyok, hogy jobb, ha nincs azonnali visszahívás.

Remedy 11-04-2009 21:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227894)
Úgy látom, hogy az árváltozattással az egyetlen probléma, hogy a piacon olcsón megjelenést befolyásolni lehet vele esetlegesen. Bár ezt szerintem most ios meg lehet tenni: kirakom olcsón, és max 3 órán belül megjelenik.

Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra, akár 24 órán belül is valamikor, hogy teljesen kiszámíthatatlan legyen, vagyis tényleg csak eladásra legyen használva, ne arra, hogy majd jól kiszámolom mikor ér vissza, hogy aztán újra kitehessem.

Ha ezt mondjuk ugy erted, hogy 3-24 oran belul kerul ki ujra (3 oran belul nem!), akkor maris szimpatikus. :)

De akar lehet 3-6 is felolem, hogy legyen hasonlosag a kezzel kirakashoz... :)

All times are GMT +1. The time now is 05:57.