Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mennyire utálnál egy kísérleti időszakot? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3864)

Pool 10-24-2009 22:01

Én lépek B-be szerdán 7 szemes orival, onnan 5-re
szal elkísérletezgethetek a személyiségekkel, ha gondolod, az se számít, ha pucér seggel leszel a végére...

Tsobi 10-24-2009 22:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226354)
Teljesen általános a kérdés, konkrét témák nélkül. Még ha néhány témát lehet is sejteni, de azokat sem olyan mélységben, hogy vajon mikre lesznek hosszútávon kihatással.

Gondolom ha általános támogatás övezi a kezdeményezést,akkor lesz előzetes témafelvetési felhívás. Vagy saját ötleteket,megoldásokat tervezel élesben tesztelni?

Pool 10-24-2009 22:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226356)
Én lépek B-be szerdán 7 szemes orival, onnan 5-re
szal elkísérletezgethetek a személyiségekkel, ha gondolod, az se számít, ha pucér seggel leszel a végére...

jah és persze mindezért nem kérek semmit :D

Ati 10-24-2009 22:07

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 226357)
Gondolom ha általános támogatás övezi a kezdeményezést,akkor lesz előzetes témafelvetési felhívás. Vagy saját ötleteket,megoldásokat tervezel élesben tesztelni?

Hmm?

FOLYAMATOSAN van témafelvetési lehetőség: http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=16

A kérdés apropója néhány olyan (már felvetett) téma, amik már minden oldalról körül lettek járva, mindenféle egyetértés nélkül.

Pool 10-24-2009 22:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226359)
Hmm?

FOLYAMATOSAN van témafelvetési lehetőség: http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=16

A kérdés apropója néhány olyan (már felvetett) téma, amik már minden oldalról körül lettek járva, mindenféle egyetértés nélkül.

lássuk-lássuk
én tesztelek, ha kell
csak egyet nem vállalok, hogy hulla leszek B-ben :)

Ati 10-24-2009 22:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226360)
lássuk-lássuk
én tesztelek, ha kell

Nincs szó arról, hogy bárkinek bármi olyannal kellene lennie, amit nem szeretne. Egyszerűen azzal, hogy "vagy" részt veszel a tesztben, hiszen támadhatsz hullát (ennél a témánál maradva), ő is támadhat téged, és még az is lehet, hogy tudattalanul tőle veszel meg a piacon 87 rúnát.

Pool 10-24-2009 22:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226361)
Nincs szó arról, hogy bárkinek bármi olyannal kellene lennie, amit nem szeretne. Egyszerűen azzal, hogy "vagy" részt veszel a tesztben, hiszen támadhatsz hullát (ennél a témánál maradva), ő is támadhat téged, és még az is lehet, hogy tudattalanul tőle veszel meg a piacon 87 rúnát.

hullától B-ben rúnát? :)
ezzel egyébként utalni akarsz vmire? :)

laci 10-24-2009 22:25

Én örülnék neki. Már kezd eléggé egyhangú lenni a játék, egy ilyen kísérletezős dolog nagyon felvidítana :)

Xeper 10-24-2009 22:50

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226360)
lássuk-lássuk
én tesztelek, ha kell

Vagyok én már ott kék kettes hullával :p

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226362)
hullától B-ben rúnát? :)
ezzel egyébként utalni akarsz vmire? :)

Foglaláskor kapsz templomot, 1-2 körig meg is maradhatnak :)

Ez az éles teszt jól hangzik, ennél sokkal okosabbat bizonyos kérdéskörökben tényleg nem lehet tenni.

RicsiPi 10-25-2009 07:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226349)
Természetesen ez közhírré lenne téve, megadva mindenkinek a szabadság lehetőségét.

A dolog apropója, hogy több olyan téma is van, amik nagyon megtorpantak. Vannak érvek, ellenérvek, de senki nem látja azt át, hogy összessggében melyik lényeges stratégiai módosítás milyen globális hatást fog ki váltani néhány hónap távlatában.

Akkor gondolom nem 1-2 hetes tesztről van szó, hanem több hónaposról.

zárójelben:
Én akár egy "állandó tesztidőszakot" is el tudnék képzelni. Például ha egy újítás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor (mondjuk) fél év múlva lecseréljük egy másik javaslatra. Nagyjából fél évente lenne valami változtatás, amely ha nem jó akkor visszavonjuk, vagy lecseréljük, de nagy esély van rá hogy megmarad. (Fél év talán elég hosszú idő, hogy mindenki alkalmazkodjon az új helyzethez)
Na jó abbahagyom... mondjátok hogy túl sokat akarok:)

Ati 10-25-2009 07:23

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 226380)
Például ha egy újítás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor (mondjuk) fél év múlva lecseréljük egy másik javaslatra.

Ez az elmúlt közel 11 évben is így működött, semmi nem indokolja, hogy mostantól körömmel ragaszkodjunk egy be nem váló módosításhoz.

BigPi2 10-25-2009 07:29

Én is támogatom.

És még a B-és hullát is.

Lacka 10-25-2009 09:01

Sziasztok!

Mivel közel sem tudok annyit a Hódítóról, azon belüli hatékony megoldásokról, mint itt a legtöbben, nem feltétlenül tapasztalatokra építem a válaszom.
A legtöbb ember fél a változásoktól, még akkor is, ha az adott esetben jó, szerintem ez egy ilyen játékra is igaz. Persze, Ati írta már, hogy nyilvánosság elé tárja előtte a változásokat, erre mondhatják páran, hogy sokan el sem olvassák. Ha játszani kezdek valamivel, evidens, hogy elolvasom a szabályokat, kártyázni sem ül le az ember szabályok ismerete nélkül, ha igen, magára vessen.
Személy szerint én támogatom a változásokat, mert azok teszik színesebbé az életünk, és ha ez még jó is, akkor miért ellenkezzünk? Hogy jó-e, úgyis kiderül.
Az eredeti kérdésre a válasz pedig, egyáltalán nem utálnék egy kísérleti időszakot. :)
(az élet is egy nagy tesztelés)

Fefe013 10-25-2009 09:03

Én is támogatom!
Remélem sikerül jó megoldást találni a példaként felhozott hulla fejlesztésre és személyiség bevezetésre...:)

richardka 10-25-2009 10:27

nem akarok okoskodni, de én nem láttok olyan egetverő ujitást ami miatt ne támogatnám, vagy olyan témát se ami nagyon kihatással lenne a hodra, hogy az emberek fele otthagyná a hodot, vagy ne adj isten a többévi munkája menne tönkre

csupa sallang ujitást láttok a megbeszéléseknél, ha valakinek nem tetszik akár az uj faj vagy a szemiből akkor ne válassza ilyen és kész

vagy van valami olyan ami kibőki a szemem és nem láttom??

hajrá én támogatom

csendben megjegyzem hogy a külsöt kevesen olvassák, itt is max 10-13 emberke vitatja meg:D gondolom a hodba többen játszanak

Andrew 10-25-2009 10:52

Ha még játszanék, én is örülnék egy kis változatosságnak :)

sutike31005 10-25-2009 11:03

akarom az ujjitast.. nagyon akarom.. tamogatom, tamogatom, tamogatom :)

Alg 10-25-2009 11:05

Még egy Káosz Korszaka?:)
Mehet:cool:

Princ 10-25-2009 11:49

Az általános támogatottság úgy látszik megvan. Én remélem hogy a szándék nem csak látványos reformban, hanem az unalmasabb részeknél, az apróbb szépséghibák kijavításában is meg fog mutatkozni. Netalán még az elavult részek felújításában is. De összességében én is pozitív várakozással tekintek a következő verzió felé, és örülök hogy egyáltalán várható még ilyen. :)

Pool 10-25-2009 11:52

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 226400)
Az általános támogatottság úgy látszik megvan. Én remélem hogy a szándék nem csak látványos reformban, hanem az unalmasabb részeknél, az apróbb szépséghibák kijavításában is meg fog mutatkozni. Netalán még az elavult részek felújításában is. De összességében én is pozitív várakozással tekintek a következő verzió felé, és örülök hogy egyáltalán várható még ilyen. :)

Neked vannak unalmas részek a hódban? :eek:

Ati 10-25-2009 14:43

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 226390)
csupa sallang ujitást láttok a megbeszéléseknél, ha valakinek nem tetszik akár az uj faj vagy a szemiből akkor ne válassza ilyen és kész

vagy van valami olyan ami kibőki a szemem és nem láttom??

Ha bevezetjük, hogy az élőhalott ezentúl mindenkit legyőz, seregtől függetlenül, akkor azt hiszem, hogy minden más fajjal játszót is érint, és nem az lesz a kérdésük, hogy az élőhalottat válasszák-e, vagy sem.

Ati 10-25-2009 14:46

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 226400)
hanem az unalmasabb részeknél, az apróbb szépséghibák kijavításában is meg fog mutatkozni. Netalán még az elavult részek felújításában is.

Ez a kérdés nem szól ilyesmiről, csakis radikális változásokra vonatkozik. Ha mással kapcsolatos javaslatod van, akkor kérlek, hogy nyiss egy megfelelő témát a javaslatok között, és az is előfordulhat, hogy minden különösebb tesztidőszak, vagy lényegesebb megbeszélés nélkül bekerül, ahogy az utóbbi hetekben is csupa ilyen módosítások történtek.

richardka 10-25-2009 16:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226403)
Ha bevezetjük, hogy az élőhalott ezentúl mindenkit legyőz, seregtől függetlenül, akkor azt hiszem, hogy minden más fajjal játszót is érint, és nem az lesz a kérdésük, hogy az élőhalottat válasszák-e, vagy sem.

ha ez a cél hogy az élöhalott mindenkit legyözz, akkor se esnék kétségbe, és szidnám az ujitokat:D hanem megkeresném hogy hol a gyenge pontja

szerettem a kihivást:DD én ilyenkor se fogok választani élőhalottat az megigérem:DD

vityu 10-25-2009 17:40

Szeretném én is az újítást! Bár ezzel is megvagyok, hiszen annyi dolgot nem próbáltam még...pl nem voltam topklán tag, de szerintem ezt nem is fogja befolyásolni :)

Princ 10-25-2009 17:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226404)
Ez a kérdés nem szól ilyesmiről, csakis radikális változásokra vonatkozik. Ha mással kapcsolatos javaslatod van, akkor kérlek, hogy nyiss egy megfelelő témát a javaslatok között, és az is előfordulhat, hogy minden különösebb tesztidőszak, vagy lényegesebb megbeszélés nélkül bekerül, ahogy az utóbbi hetekben is csupa ilyen módosítások történtek.

Többnyire szándék kérdése, és nem azon múlik hogy ki mit meg hová ír. De azon ne múljék; föl van írva néhány a megjelölt helyre is.

-Fegya- 10-25-2009 18:39

Én örömmel fogadnék egy kísérleti időszakot.
Hajrá változások! :)

Pool 10-25-2009 18:54

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 226423)
Én örömmel fogadnék egy kísérleti időszakot.
Hajrá változások! :)

Te SZK-n hogy tesztelnél? :)

[HTPA]GeeForce 10-25-2009 19:22

Nagyon nagyon támogatom a változtatást, régóta folynak viták erről! Köszönjük Ati, hogy ennyire előrehaladott lett a dolog!

J.Ati 10-26-2009 00:11

Én is támogatom:)

Paliking 10-26-2009 14:00

Sajnos ugyan nagyon kevés időm van mostanában Hódozni, de annak nagy részét felajánlom a tesztre :)

Arwyl szelleme 10-26-2009 15:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226334)
Ha hamarosan nem történik valami akkor maga a Hódító kerül veszélybe,szerintem már rég nem fénykor van.

Kivételesen egyetértek Sergel.

Véleményem szerint is megújulásra van szükség: (tudom, majdnem mindről volt már szó korábban, lehet a nagy része az elvetettek között landolt, de nem biztos hogy ott a helye...)
- új személyiségek bevezetése
- hulla játszhatóvá tétele
- fajokat valahogy 1/A-hoz is igazítani kellene, mert mondhatni elf játszik és ami be tudja ütni az ork, néhány gnóm és klánonként 1 törpe. Ember, fél-elf, óriás, hulla meg főleg játszhatatlan. /kivéve Serget, Ő óriással is kemény :)/
- esetleg újabb fajok bevezetése is szóba jöhetne hátha kicsit felrázná a játékot.
- támadó és védő /párbajon kívül, bár nem szoktam játszani/ használhatatlan, ez is egy fejlesztési lehetőség lenne
- Monro részklános 1/A-s dolga is előkerülhetne...
- a 3/I, 4/N-es gyors csoportokban lassan nem lesz NEM-szabis...

Tudom, nem a kérdésre válaszoltam, ezért azt is megteszem: nem zavarna, ha ez a fejlődést szolgálja. :)

Démonka 10-26-2009 16:20

Támogatom a változást és nem fogok rinyálni ha vmi nemjól sül el:)

Ati 10-26-2009 16:24

Quote:

Originally Posted by Démonka (Post 226517)
Támogatom a változást és nem fogok rinyálni ha vmi nemjól sül el:)

Nyugodtan lehet "rinyálni", ha valami nem jól sül el. A szükségszerű változásokon kívül minden finomításra kerül a visszajelzések alapján.

Kubbi 10-26-2009 16:53

Nekem így túl általánosan van megfogalmazva, így azt mondom hogy nem tetszene egy teszt időszak.
Mármint nem szeretem a zsákbamacskát. De ha Ati megmondja mit szeretne bevezetni PONTOSAN, akkor lehet tetszene a dolog.
De a tesztelendő, teszt elöttli átbeszélését se érezném marhaságnak.

Ati 10-26-2009 16:54

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 226519)
De a tesztelendő, teszt elöttli átbeszélését se érezném marhaságnak.

http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=16

Serg 10-26-2009 17:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226520)

Hát itt azért nem egykét dolog van, valahogy szűrni kéne hogy mi kerülhet ezekből be, vagy valamilyen fontossági sorrendet állíts fel.Mert ha tudjuk mivel kezdünk, akkor azt kezdjük kitárgyalni különben csak szétforgácsolódnak az energiák és semmi jó nem lesz belőle

Ildee 10-26-2009 17:07

Nem mintha számítana a véleményem, de én nagyon élveznék egy kísérleti időszakot, mert halálra unom magam :D
Reszkessetek hullák :D

Serg 10-26-2009 17:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226518)
Nyugodtan lehet "rinyálni", ha valami nem jól sül el. A szükségszerű változásokon kívül minden finomításra kerül a visszajelzések alapján.

Hát a tapasztalatok alapján "rinyálásban" nem lesz hiány mindig van valaki akinek éppen nem jó az adott irány:D

Ati 10-26-2009 17:09

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226521)
Hát itt azért nem egykét dolog van, valahogy szűrni kéne hogy mi kerülhet ezekből be, vagy valamilyen fontossági sorrendet állíts fel.Mert ha tudjuk mivel kezdünk, akkor azt kezdjük kitárgyalni különben csak szétforgácsolódnak az energiák és semmi jó nem lesz belőle

A "Megbeszélések" közül bármi bekerülhet, és bármi elvetésre is kerülhet még, a "Megfontolás alatt állók" közül szintén, de ezek nagyobb eséllyel kerülnek be valamilyen formában.

Kubbi 10-26-2009 17:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226524)
A "Megbeszélések" közül bármi bekerülhet

Ez alapján azt mondom nekem nem tetszik a minden csoportot érintő teszt időszak.

CSAK a hullás topikban paplovagtól elkezdve a nem tudom én milyen őrült ötletekig minden volt. ÉS nem tudjuk előre mit szeretnél bevezetni?
Ezekre én nemet mondok:)

mod: a paplovag az más téma volt bocs :D
de az biztos, hogy tele van a hullás topik is őrültségekkel

All times are GMT +1. The time now is 00:01.