Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Win Vista (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=373)

Ati 02-27-2007 17:07

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 76357)
Elég sok tapasztalat megszerzése után azt mondom:

Kell a francnak a Vista http://forum.queosia.com/images/icons/icon13.gif

Én még nem is láttam, engem az MS hozzáállása riaszott egy kicsit vissza... Még szinte ki se jött a Vista, de máris a Vista utódján dolgoznak, ami milyen tök szuper lesz.

Ööö, akkor a Vista nem tök szuper? :D Akkor asszem kihagyom. :D:D:D

Csokibácsi 02-27-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76360)
Én még nem is láttam, engem az MS hozzáállása riaszott egy kicsit vissza... Még szinte ki se jött a Vista, de máris a Vista utódján dolgoznak, ami milyen tök szuper lesz.

Ööö, akkor a Vista nem tök szuper? :D Akkor asszem kihagyom. :D:D:D

Ha nem gerjedsz a flancra, akkor igazából semmivel nem nyújt többet mint az XP.
Ja, alapban van benne sakk program. Meg IE 7. No és persze gyárilag beépített kék halál :P Jujjdejó :)

Ati 02-27-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 76361)
Ha nem gerjedsz a flancra, akkor igazából semmivel nem nyújt többet mint az XP.
Ja, alapban van benne sakk program. Meg IE 7. No és persze gyárilag beépített kék halál :P Jujjdejó :)

nekem EGY apró javítás kéne az xp-hez, és tök meglennék vele, de akárhány javítás kijön, ez a hiba mindig bennemarad. :(

a taskbar-t időnként átrendezi, amikor kicsit labilissá válik. vagy a teljes sorrendet megcseréli, vagy csak az első taskot eltünteti, aztán ha ráváltok alt+tab-bal, akkor szíveskedik a lista végére visszatenni... :D

elég zavaró. :(

na mindegy, ez offtopic volt, mert ez nem a vista, hanem az xp. :)

de csak emiatt nem fogok vistára cserélni, asszem ahhoz eleve külön valami erőmű gép is kéne.

Frost 02-27-2007 17:17

nem kell hozzá erőmű, hidd el :D
2.8pentium 1gb ram 9600ati128mb, 160gbwinyo+80gb (ezen van)
és mindent tudok csinálni amit kell, total comm 7-es béta fut vele(!)
tökéletes eddig.

Csokibácsi 02-27-2007 17:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76362)
de csak emiatt nem fogok vistára cserélni, asszem ahhoz eleve külön valami erőmű gép is kéne.

1GB RAM, meg egy bikább processzor ajánlott. Dx 9.0-ás VGA pedig az Aero-hoz. Ekkor már viszonylag jól fut és gyorsabban idegesít :)
Kiváncsi vagyok, ki hagyja bekapcsolva az UAC-ot. Illetve aki nem tudja kikapcsolni, mennyit költ majd nyugtatóra.

Csokibácsi 02-27-2007 17:22

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 76363)
és mindent tudok csinálni amit kell, total comm 7-es béta fut vele(!)
tökéletes eddig.

Az 5.0-ás Windows Commander és a 6.5-ös Total Commander is :P
Sőt, etettem vele nem kompatibilis driver-t is (nem nagyon kapkodnak a hardware gyártók).

Frost 02-27-2007 17:26

nekem a 6.5 total nem ment vele, felraktam a 7-est, és csodálatos

Frost 02-27-2007 17:28

amit eddig kifogásoltak az nekem mind ment, szóval eddig pozitiv:cool:

Frost 02-27-2007 17:29

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1508

Csokibácsi 02-27-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 76370)

Minek kellett még egy Vista topic? Ja, mert az újat Te nyitottad?

Wow ...

Frost 02-27-2007 17:42

jah! szólj hozzá....

Frost 02-27-2007 17:42

na meg azért mert elöbb csináltam, aztán láttam hogy van...

Csokibácsi 02-27-2007 17:51

Ok, hozzászólok.

30 napig legálisan lehet használni a Vista-t (kulcsot sem kell beírni telepítéskor, a 30 napot pedig az M$ egyfajta próbaidőszaknak tekinti, használd nyugodtan, szeress bele, majd vedd meg), utána aktiválni kell.
Aki szeretné ezt a 30 napot kitolni kicsit hosszabb időre, az futtatásba írja be: sysprep
A megjelenő ablakban a sysprep.exe-t indítsa el, a felső sort hagyja változatlanul (OOBE), a generalize checkbox-ot pipálja be, majd ok.
A 30 napot újra kezdi számolni.
Ok, tudom, tört verzió, meg egyéb ügyességek, de a lényeg ebben, hogy nem illegálisan használod.
Ezt max. 3 alkalommal lehet eljátszani, utána már csak a teljes újrainstall segít.
Sysprep volt már XP-hez is (sőt, előtte lévőkhöz is), de itt már alapból belekalapálták az oprendszerbe.

Frost 02-27-2007 17:57

:) használom is rendesen:)

Frost 02-27-2007 18:02

nézd bármilyen zenét/filmet nézek vele:) ugyhogy jó, a másik meg a media center, ami szerintem nagyon jó lett. aero-t is tudom használni, és szerintem, hasznos is:)

Viz 03-03-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 76384)
nézd bármilyen zenét/filmet nézek vele:) ugyhogy jó, a másik meg a media center, ami szerintem nagyon jó lett. aero-t is tudom használni, és szerintem, hasznos is:)

Bemásoljam eddig kb hány hibát stb találtak?:)
Naponta kb 5 különböző cikket olvasok erről:) Kissé kiforratlan még a dolog

Viz 03-03-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 77542)
ehhh nekem az xp professional bőven elég. sőt. sok olyan plussza van amit még eddig 1x sem használtam, és tuti nem is fogok. ebből kifolyólag a helyet foglalják.
én L hiszem, hogy a vista szép és jó(???) de minek? minek terheljem vele feleslegessen a ramot,a procit,a videó kártyát? márpedig úgy hírlik elég nagy a gépigénye...

Egyetértek:)
Amúgy is machívő vagyok szóval :P

TDK 03-04-2007 00:02

Én arra kérnék tanácsot, ha nem az XP lecserélése a kérdés, hanem az, hogy uj gépet veszek, mert a régi már lassan elkezd iskolába járni és még ME fut rajta, és az uj gépen se tervezem majd, hogy jelentös változásokat eszközlök a lecseréléséig, akkor szól-e bármi az XP mellett?
mert jelenleg vista-t tervezek vásárolni

Csokibácsi 03-04-2007 00:27

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 77629)
szól-e bármi az XP mellett?
mert jelenleg vista-t tervezek vásárolni

Akkor a Vista-t Neked találták ki.
Nem is olyan hülye ez a Microsoft ...

TDK 03-04-2007 00:33

uj oprendszer mindenképp kell, és a linux különbözö verzióiért nem vagyok oda különösebben.
jelentös eltérés árban nincs az xp és a vista közt.(OEM)
ami miatt vacilálok a vistával kapcsolatban, az két dolog, egyrészt a driverproblémák, elsösorban videokártyánál, a másik pedig a jelentösebb gépigény

Csokibácsi 03-04-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 77631)
uj oprendszer mindenképp kell, és a linux különbözö verzióiért nem vagyok oda különösebben.
jelentös eltérés árban nincs az xp és a vista közt.(OEM)
ami miatt vacilálok a vistával kapcsolatban, az két dolog, egyrészt a driverproblémák, elsösorban videokártyánál, a másik pedig a jelentösebb gépigény

Ne törődj semmivel, a Vista-val teljesebb életet élhetsz, mint eddig bármikor.
Mikor ilyeneket látsz vala a monitorod képernyőjén felviláglani, mint a "Felhasználói kezdőélmény indítása", lelked megtisztul vala.

lll 03-04-2007 21:34

Aloha

nagy informatikus zseniktől kérdezném a következőt:

a Vista eredetiben mennyibe kerül?? (sajnos akárhol kerestem rá, nem találtam árat:confused: )

a Vistához való gépigény: mennyibe kerül egy olyan gép jelenleg ami mindenben megfelel a Vista követelményeinek?

elöre is köszönöm aki tud válaszolni:) plusz a jóindulatu embereket akik válaszolnak megjutalmazom +2 ződ pontal:) tudom ez nem jelent semmit sem, de azért ha már rendes valaki hozzám:)
nah byez:cool:

Csokibácsi 03-04-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 77865)
a Vista eredetiben mennyibe kerül?? (sajnos akárhol kerestem rá, nem találtam árat:confused: )

a Vistához való gépigény: mennyibe kerül egy olyan gép jelenleg ami mindenben megfelel a Vista követelményeinek?

Pedig gugli fossa a találatokat.
Ehun van egy-e: http://www.c-enter.hu/center/0177781.html

Melyik verzió gépigénye? :P
Home Basic vagy az Ultimate? Mert nem mindegy :P

Itt megtalálod verziónként az ajánlott, illetve alul a minimum követelményeket:

http://www.microsoft.com/windows/pro...uirements.mspx

Viz 03-04-2007 22:26

Én továbbra is ellenzem a vistát foggal körmmel:)

Pár link amit érdemes megnézni:

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103945
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103901
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103851

Új office:
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103861

Ezeket találtam most hirtelen, csak egy oldalon ami alapvetően mobilokkal foglalkozik:) És ez aik már nyivánosak, valószínűleg ennél sokkal több van:)
Én várnék még vele;P De továbbra is a MAC-et tudom javasolni, a legjobb:P
A linux is jóval biztonságosabb csak kevesebb progi fut rajta

lll 03-04-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 77871)
Pedig gugli fossa a találatokat.
Ehun van egy-e: http://www.c-enter.hu/center/0177781.html

Melyik verzió gépigénye? :P
Home Basic vagy az Ultimate? Mert nem mindegy :P

Itt megtalálod verziónként az ajánlott, illetve alul a minimum követelményeket:

http://www.microsoft.com/windows/pro...uirements.mspx

Köszike szépen;)
és úgy kb-ra megtudnád még mondani, hogy a gépigényben mennyibe kerül melyik jelenleg M.O.-n?? (sajnos már 4 éves lassan a gépem, és azóta egyáltalán nem vagyok tisztában az árakkal:S)

Csokibácsi 03-05-2007 06:21

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 77887)
Köszike szépen;)
és úgy kb-ra megtudnád még mondani, hogy a gépigényben mennyibe kerül melyik jelenleg M.O.-n?? (sajnos már 4 éves lassan a gépem, és azóta egyáltalán nem vagyok tisztában az árakkal:S)

M$ szerint 1GHz proci az ajánlott, de szerintem 2-3GHz nem árt a gyors működéséhez.
Persze Core 2 Duo-ból elég a kisebb is.
Alaplap ~15-20K, P4 proci 2,8-3GHz környékén (nem Celeron!) ~15-30K, Core 2 Duo proci ~30-40K, 1GB RAM (667-es, 2 modulban a Dual Channel miatt) ~16-20K, HDD (ha cserélni akarsz) 200GB környékén 13-16K, VGA ~12-20K.
Ezek olyan kb. árak, meg kell nézi mi hol olcsóbb (ha legózni akarsz).
Egy 350-400 Watt körüli tápegység sem árt (nem tudom, mekkora a mostanid).

lll 03-05-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 77899)
M$ szerint 1GHz proci az ajánlott, de szerintem 2-3GHz nem árt a gyors működéséhez.
Alaplap ~15-20K, P4 proci 2,8-3GHz környékén (nem Celeron!) ~15-30K, Core 2 Duo proci ~30-40K, 1GB RAM (667-es, 2 modulban a Dual Channel miatt) ~16-20K, HDD (ha cserélni akarsz) 200GB környékén 13-16K, VGA ~12-20K.

köszike az infókat;)

richardka 03-12-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 77899)

A táp nem mindegy milyen tipusu:)) inkább 400 és felette:))
350-esnél nagyon márkásnak kell lennie hogy elbirja azt a gépet amit irtál:))

Csokibácsi 05-10-2007 10:44

Kétmagos proci Vista alatt:

http://surl.se/pictures/20075/43351.jpg

Válasszunk irási sebességet:

http://surl.se/pictures/20075/43352.jpg

Micsoda ficsőrők :)

Kill 05-10-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 14114)
És mijez az Aero cuccos?
Amúgy erről a media playeres cuccról megaz exploleres botrányról hallottam énis. Tiszta Amerika! Akkor már notepadot se tegyenek bele meg paintet se, és főleg photoshop nem kell mert akkor nem kell mindenképp a konkurenciát letölteni...:D

Mellesleg yo az a media player, kb 3hónapja nem irja ki msnen hogy mit hallgatok pedig direkt leszedtem azóta hozzá a legujabbat.../ami mellesleg szvsz jobb mint a winamp:p /

Windows Media Player 11-em van+Windows Live Messenger 8.1 és nekem sem jelzi ki mit hallgatok...

Tsobi 05-10-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 95046)
Windows Media Player 11-em van+Windows Live Messenger 8.1 és nekem sem jelzi ki mit hallgatok...

Ugyanaz a Messenger nekem sem jelzi ki ,hiába állítom be ...
Volt idő,mikor vígan mutatta,már nem :(

Kill 05-10-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95048)
Ugyanaz a Messenger nekem sem jelzi ki ,hiába állítom be ...
Volt idő,mikor vígan mutatta,már nem :(

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Nekem sem

Bogár 05-10-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 95046)

én egy külön progit használok ehhez, a HyperIM-et. szerintem nagyon jó kis progi. jelzi a Windows Live Messengerben, a Yahoo! Messengerben, Google Talkban és a Skype-ban is, hogy mit hallgatsz a Winampben, a Windows Media Playerben és egyéb lejátszókban is.

ha érdekel, akkor a progi letölthető akár innen is.
ha gond van a beállításával, szívesen segítek.

igaz, Vista alatt még nem próbáltam...

BigPi 06-03-2007 20:50

Tudja -e valaki, hogy mit kell tenni ha régebbi játékokkal szereték játszani a Vistán?
Bár jelezék előfordulhat, hogy régebbi játékokat nem lehet majd telepíten , de nem gondoltam, hogy ennyit.

LordYsolt 06-03-2007 21:04

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 100587)
Tudja -e valaki, hogy mit kell tenni ha régebbi játékokkal szereték játszani a Vistán?
Bár jelezék előfordulhat, hogy régebbi játékokat nem lehet majd telepíten , de nem gondoltam, hogy ennyit.

Ha nem mindenféleképpen azon akarod, akkor egyszerűbb ha két oprendszert telepítessz a gépedre. Nem hiszem h sok patch fog kijönni a régi játékokhoz h működjön Vistan

Csokibácsi 06-04-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 100587)

Csak egy kérdés, mert komolyan érdekel.
Mi miatt használod a Vista-t, milyen plusszt ad, ami nélkül eddig nem volt teljes értékű az életed?

Ati 06-04-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 100763)
Mi miatt használod a Vista-t, milyen plusszt ad, ami nélkül eddig nem volt teljes értékű az életed?

Melóhelyen el tudom képzelni, hogy lecserélik... Az alkalmazottak többé nem tudnak játszani. :D:D:D

Csokibácsi 06-04-2007 18:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 100767)
Melóhelyen el tudom képzelni, hogy lecserélik... Az alkalmazottak többé nem tudnak játszani. :D:D:D

Ajjajj, akkor játék nélkül is felére esik a termelékenység :P
De legalább többet dolgozik a rendszergazda :)

LordYsolt 06-04-2007 19:27

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 100763)

Esetleg a directX10, mert ha jól emlékszem akkor az zsigerből támogatja. Bár a videókártyák és még a játékok nem nagyon érték utol a directx 10, de a windows mindig is élharcos volt a változtatásokban. Meg az utána kiadott töméntelen javításban :rolleyes:

Csokibácsi 06-04-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 100787)
Esetleg a directX10, mert ha jól emlékszem akkor az zsigerből támogatja. Bár a videókártyák és még a játékok nem nagyon érték utol a directx 10, de a windows mindig is élharcos volt a változtatásokban. Meg az utána kiadott töméntelen javításban :rolleyes:

Na igen, a dx10 :) Az még csak úgy van szegény.
De tényleg kíváncsi vagyok a válaszra. Mi olyan vonzó benne, hogy képes az ember szopni miatta?

All times are GMT +1. The time now is 04:46.