Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Vírus híradó! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=37)

Csokibácsi 02-02-2006 22:51

Quote:

Originally Posted by Gyula
Mit hallani erröl a 3.-án aktiválódó vírusrol? Aki tud valami használhatót pls ossza meg velem is az infót.

Itt van minden infó a vírusról, valamint található egy eltávolító is, baj esetére:
http://www.f-secure.com/v-descs/nyxem_e.shtml

lll 02-03-2006 23:17

Hú na én túléltem ez a Vírust:) semmi baja a vinyómnak, bár végülis mind1 lett volna, mert holnap úgyis berakom az új vinyómat:)

Mike zoostorm 02-05-2006 20:40

McAfee -t hasznal valaki? Mi a velemenyetek rola?

Csokibácsi 02-06-2006 16:33

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Itt van minden infó a vírusról, valamint található egy eltávolító is, baj esetére:
http://www.f-secure.com/v-descs/nyxem_e.shtml

Köszönöm az erre adott -1 pontot, majd legközelebb nem segítek :)

Mike zoostorm 02-06-2006 19:14

csak csatlakozni tudok csokibacsihoz...
Minek kell masnak leszolni a beirasat ha ti nem is irtok be?? Es legkozelebb legalabb indokot irjal mar..:@

Gyula 02-28-2006 09:34

Sziasztok :)

Régóta áll ez a topic, pont kapóra jött nekem hogy a kaspy fogott valamit, meg mutatom nektek is.

http://img156.imageshack.us/img156/1518/kaspy2oj.th.jpg

Ati 02-28-2006 10:50

Quote:

Sziasztok :)

Régóta áll ez a topic, pont kapóra jött nekem hogy a kaspy fogott valamit, meg mutatom nektek is.

http://img156.imageshack.us/img156/1518/kaspy2oj.th.jpg

Csak egy worm próbálkozik, ezzel nagyon nem kell foglalkozni.

Viszont ha már topic felélesztés: NOD32-ről jókat vagy rosszakat tudtok mondani? Új gépre kéne vennem vmi vírusírtót, előzőn Norton volt, illetve van is, csak más fogja mostantól azt használni. Azzal nem volt különösebb bajom.

Davalon 02-28-2006 10:56

Quote:

Originally Posted by Ati

Viszont ha már topic felélesztés: NOD32-ről jókat vagy rosszakat tudtok mondani? Új gépre kéne vennem vmi vírusírtót, előzőn Norton volt, illetve van is, csak más fogja mostantól azt használni. Azzal nem volt különösebb bajom.

Én csak jókat tudok a NOD-ról, már-már legendás a hírneve, állítólag az egyetlen, amin még nem ment át vírus. Kicsit a megjelenése és az alkalmazása nem túl felhasználóbarát, de egye fene. Szal a külcsin nem tetszik, a belbecs meg állatjó.

Phoenix 02-28-2006 12:02

erről a NOD32-ről én is cask jót hallottam, igaz még nem használtam, de amiket mondtak a haverok, az csak nagyon jó dolgok :)

Gyula 02-28-2006 13:05

Quote:

Originally Posted by Ati

Tulajdon képpen e miatt a worm miatt indítottam ezt a topicot, kb 3hónapja napi 5-10 alkalommal próbálkozik.
Mit tudok tenni hogy ne is próbálkozzon???
Miért szúrt ez ki magának?

Nodrol én is csak jót hallottam :)

Ati 02-28-2006 13:08

Quote:

Tulajdon képpen e miatt a worm miatt indítottam ezt a topicot, kb 3hónapja napi 5-10 alkalommal próbálkozik.
Mit tudok tenni hogy ne is próbálkozzon???
Miért szúrt ez ki magának?

Nodrol én is csak jót hallottam :)

Ez gondolom minden létező ip-címet az adott blokkban végigpróbál. Ha nem mész netre, az megoldás. ;) Vagy teszel fel egy külső tűzfalat, ami megfogja, és nem jut el a gépedig. A sima otthoni routerekbe épített tűzfal erre kiváló.

Gyula 02-28-2006 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez gondolom minden létező ip-címet az adott blokkban végigpróbál. Ha nem mész netre, az megoldás. ;) Vagy teszel fel egy külső tűzfalat, ami megfogja, és nem jut el a gépedig. A sima otthoni routerekbe épített tűzfal erre kiváló.

És azt nem lehet kideríteni hogy ez honnan próbálkozik? És utánna jól nyakon verni azt aki nem vigyáz a gépére.

Mit jelent a blokk? Össze függ ez a szolgáltatómmal?
Amig az ingyenes matávos netet használtam vírus irtó nélkül, nem omlott össze a gépem, de lehet h volt vírusom, amióta kábeltévés netem van azóta rengeteg vírus jön, persze a szolgáltató hirdeti hogy szuper a virus védelme és lehet tőlük vírus irtót is venni persze :)

Ati 02-28-2006 13:47

Quote:

És azt nem lehet kideríteni hogy ez honnan próbálkozik? És utánna jól nyakon verni azt aki nem vigyáz a gépére.

Mit jelent a blokk? Össze függ ez a szolgáltatómmal?
Amig az ingyenes matávos netet használtam vírus irtó nélkül, nem omlott össze a gépem, de lehet h volt vírusom, amióta kábeltévés netem van azóta rengeteg vírus jön, persze a szolgáltató hirdeti hogy szuper a virus védelme és lehet tőlük vírus irtót is venni persze :)

Kiírja az ip cmet, legalábbis a képen volt valami ilyesmi, amit bemásoltál.

Vírusa válogatja igazából, hogy hogy terjed. Telefonos neten ritkább a dolog a sebességből adódóan (mire végignézne X gépet, már le is mentél a netről). Kábelnél sokkal gyakoribb, hiszen hamar végig tudja keresni a közelben levő gépeket, hogy vajon tudja-e őket fertőzni.

A szolgáltató E-MAIL-re ad vírusvédelmet. Azt, hogy a felhasználók mit futtatnak (adott esetben vírust), többnyire nem korlátozza. Mondom többnyire, mert amíg nekem kábelnetem volt, addig többször is tapasztaltam, hogy bizonyos fileok letöltését egyszerűen megtiltották, vírusvédelemre hivatkozva. (Vertem a balhét, hogy korlátlan netem van, én márpedig olyan kiterjesztésű file-okat akarok letölteni, ne szóljanak bele. :)) ADSL-nél ilyet még nem tapasztaltam, legalábbis T-Online-nál.

Ati 02-28-2006 15:56

NOD32 első rossz tapasztalatom megvan: ha valamit fel akarok tenni, amit ő vírusnak hisz, de valójában nem az, az elég macerás......... :)

Csokibácsi 02-28-2006 16:14

Quote:

Originally Posted by Ati
NOD32 első rossz tapasztalatom megvan: ha valamit fel akarok tenni, amit ő vírusnak hisz, de valójában nem az, az elég macerás......... :)

Gondolom már lefrissítetted.
Próbáld a heurisztikus keresés finomságát alacsonyabbra állítani.

Csokibácsi 02-28-2006 16:14

http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=17762

http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=17406

http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=16749

Ati 02-28-2006 16:17

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Gondolom már lefrissítetted.
Próbáld a heurisztikus keresés finomságát alacsonyabbra állítani.

Nem azzal van a baj, ténylegesen felismeri, hogy igen, ez egy Alexabar, és ez nekem rossz. De nem, ez nekem nem rossz, ez nekem kell. :) És nem hagyja a dög. :)

Csokibácsi 02-28-2006 16:23

Quote:

Originally Posted by Ati
Nem azzal van a baj, ténylegesen felismeri, hogy igen, ez egy Alexabar, és ez nekem rossz. De nem, ez nekem nem rossz, ez nekem kell. :) És nem hagyja a dög. :)

Pedig Te vagy az erősebb :)

director 02-28-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by Ati

pedig tökre igaza van, az tényleg rossz:) én legalábbis utálom:))

Ati 02-28-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by director
pedig tökre igaza van, az tényleg rossz:) én legalábbis utálom:))

No de ettől még miért "vírus" kategória? Ha utálod, akkor nem használod. Ez nem egy titkos elrejtett valami, amiről nem tudsz, vagy magától telepszik fel, a tudtod nélkül. :D Ha akarod, akkor használod, ha nem, akkor nem használod. Nem értem ebbe egy vírusírtó miért szól bele. Pontosan tudod, hogy mit csinál a toolbar, semmi titok nincs benne.

director 02-28-2006 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati
No de ettől még miért "vírus" kategória? Ha utálod, akkor nem használod. Ez nem egy titkos elrejtett valami, amiről nem tudsz, vagy magától telepszik fel, a tudtod nélkül. :D Ha akarod, akkor használod, ha nem, akkor nem használod. Nem értem ebbe egy vírusírtó miért szól bele. Pontosan tudod, hogy mit csinál a toolbar, semmi titok nincs benne.

nem vírus. de információkat ad ki a gépedről, és ezekről az infókról csak annyit tudni, amennyit a gyártó elárul róla. tehát akár simán hazudhatnának is:)

Davalon 02-28-2006 17:15

Quote:

Originally Posted by Ati

Mondtam, hogy nem megy át rajta semmi:D :D Istenem, micsoda igények...:D

Ati 02-28-2006 17:18

Quote:

nem vírus. de információkat ad ki a gépedről, és ezekről az infókról csak annyit tudni, amennyit a gyártó elárul róla. tehát akár simán hazudhatnának is:)

Ez akár a windowsra is igaz, akkor erre is ugorjon a víruskereső, hogy húúú, windows-t találtam, azonnal töröljük? :D

director 02-28-2006 17:20

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez akár a windowsra is igaz, akkor erre is ugorjon a víruskereső, hogy húúú, windows-t találtam, azonnal töröljük? :D

arra is igaz, persze, meg mindenre.. de azt azért valahogy érezzük, hogy itt egy kicsit nagyobb a kockázat:) (ugye? ;))

director 02-28-2006 17:23

egyébként spybot és asquared is kidobja, mint veszélyes szoftvert.. szóval ebben kb minden cég egyetért:)

Ati 02-28-2006 18:09

Nono! Azért dobja ki, mert húúú, adatokat gyűjt arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. A lényeges dolog azonban az, hogy ezt a Te tudtoddal és beleegyezéseddel teszi. A win is kérdez ilyet, hogy használati statsiztikát küldesz-e, a winamp is kérdez ilyet (tudom, mert épp gépet installok, minden progit pakolgatok vissza, és bizony a legtöbb csinál ilyet). Ezekre mégse dobja ki, hogy vírus. Teljesen következetlen. Ha valaki telepíti az Alexa toolbart, azt valamilyen okkal teszi. Nem fog magától felmászni senkinek a gépére.

director 02-28-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by Ati
Nono! Azért dobja ki, mert húúú, adatokat gyűjt arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. A lényeges dolog azonban az, hogy ezt a Te tudtoddal és beleegyezéseddel teszi. A win is kérdez ilyet, hogy használati statsiztikát küldesz-e, a winamp is kérdez ilyet (tudom, mert épp gépet installok, minden progit pakolgatok vissza, és bizony a legtöbb csinál ilyet). Ezekre mégse dobja ki, hogy vírus. Teljesen következetlen. Ha valaki telepíti az Alexa toolbart, azt valamilyen okkal teszi. Nem fog magától felmászni senkinek a gépére.

igen, de azt honnan tudod, hogy valóban csak annyi infót küld el? onnan hogy ők azt mondják. azaz sehonnan.

szerk: ez a morcos hsz, az 500. :)

Ati 02-28-2006 18:30

Quote:

igen, de azt honnan tudod, hogy valóban csak annyi infót küld el? onnan hogy ők azt mondják. azaz sehonnan.

Vmelyik böngésző is vesztett már pert azzal, hogy nem írta le az EULA-ban, hogy cookie-k segítségével más oldalak adatait fogja tárolni. Ilyen közegben szerinted nem ugrana azonnal rá bárki, aki felfedezi, hogy mást is küld, nemcsak azt, amit mondanak? :)

director 02-28-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Ati
Vmelyik böngésző is vesztett már pert azzal, hogy nem írta le az EULA-ban, hogy cookie-k segítségével más oldalak adatait fogja tárolni. Ilyen közegben szerinted nem ugrana azonnal rá bárki, aki felfedezi, hogy mást is küld, nemcsak azt, amit mondanak? :)

amit küldd, abból keveset értesz, mert megfelelően titkosított ahhoz, hogy 5000év alatt se fejtsd vissza. ezek után azt küldenek, amit akarnak.

Gyula 02-28-2006 18:33

Nem ide való de azért meg kérdezem mire jó ez az alexa toolbar?

Régebben használtam az ad awaret és az rendszeresen talált nekem vlami alexa nevü cuccot amit én biztos hogy nme telepitettem :)

Ati 02-28-2006 18:42

Az a lényege, hogy nézegeted a webet, és ő közben statisztikát készít arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. Ezt sokezer másik ember adataival összevegyítve megállapítja, hogy melyik weboldalt kb mennyien használnak, aki X weboldalt látogat, az többnyire Y weboldalt is. Így ha nézel egy olyan weboldalt, ami érdekel, akkor tud olyan oldalakat ajánlani, amit mások, akik szintén érdeklődnek az oldal iránt, néznek.

Mindezt teszi úgy, hogy tudsz róla.

Szemben azokkal a statisztikákkal, amik a weboldalakon elhelyezett mérőkódokon keresztül gyűjtenek adatokat, és még csak nem is tudsz róla. Persze ezeket is kikapcsolhatod, végülis csak egy cookie tiltás kérdése az egész, de szerintem sokkal emberibb az a módszer, amikor valami akkor gyűjt adatokat, ha én ezt tudatosan kérem, és nem pedig nekem kell tudatosan kikapcsolnom az adatgyűjtést.

Például a Hódító forgalma is úgymond "auditált", amit kb 3 másodpercbe telik mellesleg kijátszani, és iszonyat forgalmakat generáltatni, szóval az értelmét bevallom nem látom.

És hogy témánál maradjunk, akkor most miért vírus az, ami tudatosan teszi azt, amit más, ami nem vírus, a tudtod nélkül tesz? Azt hiszem, hogy az emberiség egyik megválaszolatlan kérdése marad ez. :)

director 02-28-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by Ati
Az a lényege, hogy nézegeted a webet, és ő közben statisztikát készít arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. Ezt sokezer másik ember adataival összevegyítve megállapítja, hogy melyik weboldalt kb mennyien használnak, aki X weboldalt látogat, az többnyire Y weboldalt is. Így ha nézel egy olyan weboldalt, ami érdekel, akkor tud olyan oldalakat ajánlani, amit mások, akik szintén érdeklődnek az oldal iránt, néznek.

Mindezt teszi úgy, hogy tudsz róla.

Szemben azokkal a statisztikákkal, amik a weboldalakon elhelyezett mérőkódokon keresztül gyűjtenek adatokat, és még csak nem is tudsz róla. Persze ezeket is kikapcsolhatod, végülis csak egy cookie tiltás kérdése az egész, de szerintem sokkal emberibb az a módszer, amikor valami akkor gyűjt adatokat, ha én ezt tudatosan kérem, és nem pedig nekem kell tudatosan kikapcsolnom az adatgyűjtést.

Például a Hódító forgalma is úgymond "auditált", amit kb 3 másodpercbe telik mellesleg kijátszani, és iszonyat forgalmakat generáltatni, szóval az értelmét bevallom nem látom.

És hogy témánál maradjunk, akkor most miért vírus az, ami tudatosan teszi azt, amit más, ami nem vírus, a tudtod nélkül tesz? Azt hiszem, hogy az emberiség egyik megválaszolatlan kérdése marad ez. :)

nem vírus. mivel a terjedési mechanizmusa csak a lelkes usereken múlik:)

a lényeg továbbra is az, hogy NEM TUDOD mit csinál. persze, azt aláírom, hogy az alexa szerintem is azt csinálja csak, amit írnak róla.
de. ezt a víruskereső cégek nem fogják minden termékre leellenőrizni, mert az kicsit időigényes lenne:D
helyette minden ilyet riskware kategóriába tesznek, oszt jóvan;)

de a nagyrészükre tényleg igaz, hogy mindent küld, olyat is, amit nem akarsz.

(egyébként azt amit írsz, azt nem hívják auditált forgalomellenőrzésnek. az emberi felügyelet alatt megy, és nehéz megtréfálni)

Ati 02-28-2006 19:04

Quote:

nem vírus. mivel a terjedési mechanizmusa csak a lelkes usereken múlik:)

Hmm, ezt az elvet követve akkor az se vírus, ami a "Vírus vagyok, meg ne nyiss, mert minden ismerősödnek továbbküldöm magam!" levél kíséretében ott van attachmentként, és az emberek megnyitják? :) Végülis tudja, hogy mi az, megnyitja, és valóban azt teszi, amit mondott......... :)

Quote:

(egyébként azt amit írsz, azt nem hívják auditált forgalomellenőrzésnek. az emberi felügyelet alatt megy, és nehéz megtréfálni)

Magyarországon ezek szerint fogalomzavar van. :) (Vagy lehet, hogy ide nem ez a vigyorgó smilie kéne...)

director 02-28-2006 19:08

Quote:

Originally Posted by Ati
Hmm, ezt az elvet követve akkor az se vírus, ami a "Vírus vagyok, meg ne nyiss, mert minden ismerősödnek továbbküldöm magam!" levél kíséretében ott van attachmentként, és az emberek megnyitják? :) Végülis tudja, hogy mi az, megnyitja, és valóban azt teszi, amit mondott......... :)

Magyarországon ezek szerint fogalomzavar van. :) (Vagy lehet, hogy ide nem ez a vigyorgó smilie kéne...)

nem, nem, ez teljes tévedés. az alexa terjedése úgy történik, hogy aki akarja az elmegy a honlapra, és letölti. ilyen körülmények között máris nem lehet vírusnak nevezni (a mailes cuccok meg skálafüggetlen hálózaton terjednek.. ami izé, mind1, lényeg hogy nem ugyanaz, nagyon nem:))

ja, és nem ez az egyetlen ilyen..

Ati 02-28-2006 19:11

Quote:

nem, nem, ez teljes tévedés. az alexa terjedése úgy történik, hogy aki akarja az elmegy a honlapra, és letölti. ilyen körülmények között máris nem lehet vírusnak nevezni (a mailes cuccok meg skálafüggetlen hálózaton terjednek.. ami izé, mind1, lényeg hogy nem ugyanaz, nagyon nem:))

ja, és nem ez az egyetlen ilyen..

Ezt már nem az alexára írtam. Régebben volt egy ilyen vírus, ami szépen leírta, hogy mit fog csinálni, és emberek ennek ellenére megnyitották......... Tény, hogy a szexképekre többen vevők. :)

director 02-28-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Ati
Ezt már nem az alexára írtam. Régebben volt egy ilyen vírus, ami szépen leírta, hogy mit fog csinálni, és emberek ennek ellenére megnyitották......... Tény, hogy a szexképekre többen vevők. :)

ha az a terjedési mechanizmus, hogy mailben bármilyen szöveggel meggyőz arról, hogy telepítsd és küldd tovább, akkor vírus. ha nincs mit telepíteni, csak küldeni, akkor is.

Ati 02-28-2006 19:15

Quote:

ha az a terjedési mechanizmus, hogy mailben bármilyen szöveggel meggyőz arról, hogy telepítsd és küldd tovább, akkor vírus. ha nincs mit telepíteni, csak küldeni, akkor is.

Ez alapján egy szerencsekívánó lánclevél (ha nem küldöd tovább 10 embernak, akkor micsoda balszerencse fog érni, bezzeg a Pápa továbbküldte, és .........) vírus kategória, hiszen meggyőz, hogy küldd tovább. Pedig nem az, csak szemét. :D

director 02-28-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Ati
Ez alapján egy szerencsekívánó lánclevél (ha nem küldöd tovább 10 embernak, akkor micsoda balszerencse fog érni, bezzeg a Pápa továbbküldte, és .........) vírus kategória, hiszen meggyőz, hogy küldd tovább. Pedig nem az, csak szemét. :D

igen, az vírus. a vírus lényege hogy terjed, az ég világon ezen kívül nem kell csinálnia semmit. van rengeteg olyan emberről emberre terjedő vírus, amiről nem tudsz, mert nem okoz semmilyen kárt benned.

ez a neten kicsit másképp van, mert pár ilyen mail leölhet szervereket, stb.

Ati 02-28-2006 19:23

Quote:

ez a neten kicsit másképp van, mert pár ilyen mail leölhet szervereket, stb.

A mail nem öli le a szervereket. Az emberek ölik le, akik tonnaszámra küldözgetik az értelmetlen butaságokat.

director 02-28-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by Ati
A mail nem öli le a szervereket. Az emberek ölik le, akik tonnaszámra küldözgetik az értelmetlen butaságokat.

a vírus mindig rávesz valahogy, hogy terjeszd, ez más esetben is így van
csak többnyire nem árulja el magáról hogy ez a célja:) de itt ez másképp van, mert az emberek hülyék, és ez remekül kihasználható:)

All times are GMT +1. The time now is 11:53.