Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

VérGyöngyTyúk Z 07-27-2006 09:15

A törpe épp hogy felteszi a kérdést Morelnek, mikor oda fut hozzá egy fiatal fiú.
- Gren úraság, ugye magával visz, ugye nem hagy itt? Merek nem jön, én meg nem maradhatok itt. Ugye magával visz? - hadarja a srác kissé hisztérikusan.
Kissé meghökkenten nézek szerte a sok esemény hirtelensége miatt. A kölyökre rápillantok és odaszólok neki:
-Stancil! Először is lépj hátrébb és várj. Másodszor nyugodj meg kissé. Harmadszor, ezt majd megbeszéljük az első kettő után, a döntés különben sem rajtam áll. Ha a nagyúr elfogadja a jelenléted akkor tőlem jöhetsz, de ellenére nem tehetek.

- Jó, jó, nem akartam zavarni... - dünnyögi, majd arrébb somfordál, olyan arcot vágva, mint ha kivert kutya lenne.
-Első lecke Sancil! Türelem és higgadság! Ha jönni akarsz, bizonyítsd a nagyúrnak, hogy érsz valamit és nem csak a duzzogáshoz értesz! Kerülj körbe és ha az álszakállas nem az akinek mondja magát és el akar futni akkor megakadályozod míg odaérek. Ez már a második lecke. Az engedelmesség.
- De én értek sok mindenhez, tényleg. Maga is tudja. De ha bizonygatni kell akkor jól van megyek és bebizonyítom, bár ez a feltartóztatás nem épp a specialitásom, de ha ez kell, akkor ez kell - azzal megy, és csinálja, mit kértél tőle.

VérGyöngyTyúk Z 07-27-2006 09:51

Az elf ránéz a fiúra, majd rád, aztán vissza, végül megszólal:
- Úgy látom van még egy dolog, ami tisztázásra vár. Előbb tudjuk le a dolgot vele - itt az öregre felé biccent - utána te jössz kölyök.
- Valóban tisztáznunk, kell - mormogom - amint végeztünk elmondom amit tudok. Utánna a nagyúron áll a döntés.
- Rendben - közli Malbordus, majd Morelhez fordul:
- Visszatérve a kérdéshez: ismerős magának ez az öreg?

Mike zoostorm 07-27-2006 22:07

Szep lassan a tarisznyam oldlaba tuzott pipiamert nyulok, majd turkalok egy kis dohanyert a dohanyoszsakbol az oldalamon , megtomkodom, majd egykisebb toprenges utan meg nem gyujtom meg, csak markomban markolaszom.
Odafordulok Morelhez, es igy szolok:
-Maga biztos ismer nem? Tegnap az esti talakara kicsit keson erkeztem, topre uram nem lathatott, a kocsis elf urasag pedig nem ugyan az mint tegnap...
Lathatoan ugyet se veszek a kisfui jelenleterol, sem pedig arrol hogy a torpe keze a kalapacsat szorongatja.
- Capullo don Abruzzi, szolgalatukra - es hanyagul meghajolok meg a kalapomat is megemelem picit.

VérGyöngyTyúk Z 07-28-2006 07:13

-Remek -morgom a szakállam alatt - van egy fickónk aki nem úgy néz ki mint tegnap és van egy darab ember aki talán igazolhatja. És még csak el sem indultunk. Jó lenne ha még valamelyik fickó ideérne már, mert így egy ember szava egy másik ellen.

Arwyl szelleme 07-28-2006 13:43

Összeszedve cuccomat felülök a lovamra és elindulok a találkozó hely felé. Mivel kicsit késésben vagyok sietősebbre veszem. Látótávra érve meglepően tapasztalom, hogy a tegnap este "megismert" törpe fegyverét szorongatja, viszont a másik ezzel mit sem törődve pipázik.
Amint közelebb érsz, az elf végigmér, és megszólít:
- Üdvözlöm, ha jól látom maga is a kíséretünkbe fog tartozni, mondja csak ismerős magának ez az állszakállas ember? Próbálja szakáll nélkül elképzelni, hátha az segít. Azt állítja ő is ott volt tegnap a Virágzó cseresznyefában, de ezt eddig senki nem erősítette meg.
- Na végre még valaki akit fel is ismerheti. Üdv Lovas! Na tegyünk végre pontot a történetre!
Elengedem a kétkezes bárdot jobbommal kikapom a csákányt a övemből, balommal teljesen kivonom a kalapácsot. Egy-két körzés és suhintás velük a levegőben és mintha nekifutásra készülnék berogyantom a térdeim.

- Jó reggelt Uraim!
Majd ránézek az illetőre...
- Szakáll nélkül... Hmm...
...majd vissza az elfre:
Igen... mintha Ő jött volna késve a találkozóra.
Majd újból az illetőre:
-De miért hord szakállat?

- Tuzes kis torpe urasag az mar aztan biztos... - mosolygok szelesen - nem tudna esetleg meggyujtani a pipamat a mergevel?? Nyugodtan elrakhatja a fegyvereit nem lesz ra szuksege. Egy oregemberrel barki elbanhat - es kacsintok egyet, majd folytatom - az alcamra nekem azert van szuksegem mert mar joparszor megmentette az eletemet. A meglepetes ereje igencsak sordonto tud lenni. Most pedig ha nem haragszanak... - ezzel elindulok a lovamhoz, es hatizsakoban kezdek el mataraszni, a tobbiekre ugyet se veve tobbe. ezzel lerendeztnek tekintem a tarsalgast.

Chaos 07-29-2006 12:38

A nyílpuskámért nyúlok és rászegezem az öregre.
-Meglépni nem fog. Bár én a fogadóban szálltam meg. Nem sokkal az érkezésem után visszavonultam. Így nem látam ,hogy jött-e még valaki. Persze csak a megbízó tudja ,hogy kit vett fel és kit nem. Szerintem várjuk meg mit mond ö. Mellesleg gyerekröl sem volt szó.

-Ön szerint egy ember nem elég, hogy tanusítsa az öreg kilétét? Előbb tisztázzuk ezt, utána a kölyökről is szót ejtünk - mondja az elf.
-Szerintem kizárólag a megízó tudja kit fogadott fel és kit nem. De mivel ön a képviselöje és önnek egy ember szava elegendö bizonyíték akkor én sem ellenkezem.
Az elf elgondolkodik, majd odamegy a hintóhoz, és bekopogtat.
- Nagyuram, kérem döntsön ebben a vitában. Van itt egy ember, aki állcázva érkezett ide, azt állítja, hogy ő is a kísérőnk lesz valamint, hogy tegnap késve érkezett a Virágzó cseresznyefába. Rajta kívül a három jelenlévőből csak egy tudja igazolni az illető kilétét. Őnnek elég ennek az egy embernek a szava, vagy inkább személyesen győződne meg az álcázott ember kiléte felöl?

Halkan hallatszik, hogy a nő lefordítja a szöveget, majd a férfi válaszol, majd a nő hangosabban közli:
- Igen, jött tegnap későn egy sebhelyes, és ezek szerint mégiscsak üldözik. A kérdés az lenni ki üldözi?
Kozelebb megyek a hintohoz, majd tisztes tavolbol hangosan igy szolok
-Nagyuram , mint mondottam senki sem uldoz, csupan a megszokas miatt hordok alruhat. Sok bajtol kimelt mar meg, haramiak, rablok mindig alabecsulik az idosebbeket, ezert nem kis meglepeteskent eri oket tamadasom. De ha ont illetve onoket ennyire zavarja megszabadulhatok alcamtol, mint mondottam senkitol sem tartok, nincsenenk uldozoim.
Hangom mindvegig nyugodt, szep lassan tagoltan beszelek, hogy ne legyen problema a forditassal. Miutan befejeztem mondandom, egy gunyos fintort vetek oda a nyilpuskas fele, elnyomok magamban egy kacajt, es varok a valaszra.

Kihallatszik, ahogy a nő fordít, majd a férfi válaszol, végül ez a válasz érkezik:
- Maradhat álca.

aúú 07-29-2006 13:03

Mikor a nő elhallgat, a kissrác oda ballag a batár másik oldalához, és bekopog.
- Elnézést a zavarásért nagyuram, de Marek, a kalapos férfi, akit tegnep felfogadott, megkért hogy mondjam meg magának, hogy nem tud önökkel tartani, mert a városban kell maradnia családi okokból, és majd ha tud önök után megy. Megkért arra is, hogy adjam vissza az előleget - mondja, s egy erszényt vesz ki a zsebéből, és a batár ablaka felé nyújtja.
A lefordítja, a férfi válaszol, a nő ismét fordít:
- Add oda az elfnek, majd ő átadja nekünk később.
- Igenis nagyuram. Elnézést hogy még mindig okvetlenkedek, de lenne egy kérésem. Kérem vigyenek magukkal. Sokmindenhez értek, ellátom az állatokat, mosok, meg minden ilyesmi, sőt más dolgokhoz is értek, és ellátáson meg azon kívül hogy magukkal mehetek, mást nem kérek.
A nő fordítja:
- Rendben kölyök, de az életedért te felelsz.
- Köszönöm szépen! - vigyorodik el a srác - Ne aggódjon majd jól elrejtőzök ha baj lesz, ahhoz nagyon értek.
Aztán odaballag az elfhez, és átadja neki az erszényt.

Mike zoostorm 07-29-2006 14:03

-Akkor meg kire varunk nagyuram? - kerdezem nyugodt hangnemben - es mennyire sietos az utunk? - teszem hozza gyorsan.
Pont mire kimondod a kérdést, megérkezik gyalog a zöldpáncélos félelf.
- Üdvözlöm önöket! Iarwain vagyok, szolgálatukra - mondja a félelf, mikor közelebb ér.

- Most már nem várunk senkire, és az utunk sietős - közli az elf.

Chris 07-29-2006 18:05

Most el kellene döntenetek, hogyan fogtok elindulni. Nem mindenkinek van lova, van akinek szekere is van, szóval ezen érdemes elgondolkodni. Utána az se egy utolsó kérdés, hogy ki megy elöl, középen, és ki a végén.

Arwyl szelleme 07-29-2006 20:06

- Na akkor ha mindenki itt van bemutatkoznék Oler Jun Uywe vagyok Ilanorból. Ha nincs senkinek ellenére akkor megyek én legelől.
Ezzel előlrelovagolok, és hátrafelé nézve várom, hogy a csapat elinduljon utánnam.

Chaos 07-29-2006 20:33

Mivel a batár mögött álltam meg, ezért amikor elindul egyszerűen megyek közvetlenül mögötte.

Mike zoostorm 07-29-2006 23:45

-En maradok itt a szeker mellett.-mondom hatarozottan, es eligazodok a nyergben.
tarisznyambol elokapok egy almat, es ragcsalni kezdem.

Chris 07-30-2006 10:45

Half

- Nekem nincs lovam, gyalog pedig nem tudom majd tartani a tempót önökkel, és a kölyöknek sincs lova ha jól látom - közli a félelf nyugodt hangon - Most mi legyen? - kérdi.

Chaos 07-30-2006 11:24

-Nos a szekeremen még van hely. Egy ember még felszállhat, de ne terheljük meg ennél jobban Bocit.

Mike zoostorm 07-30-2006 14:19

- A kolyok johet a csacsimon, az o sulyat meg kibirja. Te meg vagy folulsz a bakra, elf urasag melle, vagy a szekeren fogsz utazni-mutatok hatra Morel szekere felé.
- Köszönöm uram a kedvességét - mondja illedelmesen a srác, azzal elindul a csacsid fel, mikor odaér folytatja - mi a jószág neve?
- Csak csacsi. meg nem nott a szivemhez annyira hogy nevet adjak neki.. talan majd ezutan az utazas utan.
A srác megsímogatja a csacsit, közben félhangosan beszélni kezd:
- Szia Csacsi, én Stancil vagyok, mostantól együtt fogunk utazni.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 06:57

- Ha a nagyúr megengedi, hogy a félvér a bakon utazzon, nekem nincs kifogásom - mondja az elf, majd folytatja - Nagyuram, mi erről az ön véleménye?
A batárból kihallatszik, ahogy a nő fordít, majd a férfi válaszol, utána a hölgy kiszól:
- Jobb lenne, ha a szekéren utazna.

Eközben:
Elrakom a fegyvereim és odaballagok a szekérhez.
-Nafrael úr! Ha nem vagyok terhedre én utaznék veled. Szürkesörény ha kell besegít az öszvérednek, vagy csak üget mellettünk. Így nem kell külön figyelmezned a hajtásra és a harcra.
Odafordulok Capullo don Abruzzi felé és odaszólok neki.
-Még nem láttál mérgesnek hiszen még élsz! Becsüld meg magad érte!
-Nos Nafrael úr?

A törpéhez fordulok:
-Nekem megfelel ha ön utazik velem
.
-Köszönöm Nafrael uram.- lekanyarítom a hátamról a kétkezes bárdot és felszállok mellé. A pónimról magam mellé veszem a hátizsákom, a többi málhát rajta hagyom, a pányvát laza csomóval hosszú szárral a bak lábához hurkolom. Végignézek a társaságon majd elgondolkodó arccal Nafrael-hez fordulok.
-Ha nem gond háttal ülök majd, hogy szemmel tartsam az utat mögöttünk is. A lovasok nagyon előre, oldalra figyelnek. Az elf a batáron, meg jobb ha az úrral foglalkozik. - elgondolkodó arccal elmélkedek egy percig- a neved ismerős nekem. Mintha hallottam volna már említeni, vagy egy klántagodét. Egy tengerparti város uraként, ha jól emlékszem. Narvál, vagy hasonló nevű város.

Amikor a törpe felül mellém a kérdésére a következöt válaszolom:
-Azt hiszem tényleg jó ötlet ha hátrafele néz. Lehet ,hogy csak egy névrokonom az illetö akiröl ön hallott. Ami engem illet Ifinben születem és elég sokáig ott is éltem. De biztos ,hogy a családom tagjai nem urai egyetlen városnak sem.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 09:49

- Örülök, hogy a kölyöknek meg a törpének megoldódott az utazással kapcsolatos gondja, de ez rajtam továbbra sem segít. Remélem nem várják el, hogy futva menjek maguk után - mondja, majd Gren felé fordul, és folytatja - Törp uram, magának van egy pónija, miért nem azon utazik? Így én elférnék a szekéren.
Ránézek a félelfre:
-Nem hátaspóni és nyergem sincs más csak a málhás. De ha Nafrael úrnak megfelel akkor befoghatjuk Boci mellé és ketten talán elhúznak 3 embert. De a kocsi az övé. Az ő szava dönt.

Ekkor Stancil megszólal:
- Ha tudnak várni egy keveset, akkor én tudok lovat szerezni... - hagyja félbe a mondatot, és kérdőn körbenéz a jelenlévőkön, mintha valakitől jóváhagyást várna.
Stancilra, aztán a félelfe nézek és elvigyorodok.
-Elhiheted neki. Ha azt mondja szerez, akkor szerez. Némi plussz pénzért még a színét is megválaszthatod! Ennyire ismerem már a fiút. Ha jobban nem is.

Stancil szeme felragyog, lelkesedését le se tagadhatná.
- A dolgok megszerzése a specialitásom... - mondja, és kacsint egyet.

- A színe nem számít, csak legyen erős, és gyors ló. Menni fog?
- Persze hogy. Ha visszajöttem megállapodunk az áráról - vigyorodik el, azzal elszalad.
- De... - kezdené a félelf, de a srác már bekanyarodott az egyik utcába.

Körülbelül félóra múlva érkezik vissza a srác lovon. Igen szép állat, a nyereg és az oldaltáskák pedig szép díszesek. Mikor közelebb ér elkiáltja magát:
- Jobb lesz sietni!
Odaérve leszáll a lóról, átadja a kantárszárat a félelfnek, és hozzáteszi:
- Az anyagiakat majd rendezzük.
Majd felpattan a csacsira indulásra készen.

Halkan kivehető, hogy a nagyúr és a hölgy valamiről beszélget, majd a nő hangosan kiszól:
- Kérjük továbbiakban a dolgok szerzésének mellőzését, hogy ne hívjunk fel felesleges figyelem magunkra! Most indulni olyan sebesen, ahogy mindenkinek jó.

A srác ennek hallatára leszegi a fejét, és igyekszik úgy csinálni mintha ott sem lenne.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 10:04

Elvigyorodok Nafrael mellett. Majd elég halkan, hogy a félelf ne hallja megjegyzem neki:
- Sietni, na igen. Van egy olyan érzésem, hogy ha nem sietünk akkor félelf barátunk kénytelen lesz kissé megtépázottan útrakelni.

Gren halk megjegyzésére csak elvigyorodom.

Vegyétek figyelembe, hogy ez csak Chaos karijának szól, a többi karakter értelemszerűen nem hallotta!

Mike zoostorm 07-31-2006 12:30

Miutan megoldodott mindenkinek a problemaja, lassan elindulok elore, folyamatosan a batar mellet bandukolok.... tereptoll fugg majd hogy melyik oldalan megyek, meg persze attol hogy az ut eleg szeles-e, ha pedig nem akkor mindig elore megyek, a hatvedet meghagyom a tuzes torpenek...

Elindultok.
Oler megy elöl, utána a batár, egyik oldalán Capullo-val a másikon Iarwain-nal, közvetlen a batár mögött a Stancil következik, utána pedig a póni és öszvér által húzott szekéren Gren és Morel.

Kisebb-nagyobb kövekkel kirakott úton haladtok, a batár és a szekér néha-néha zöttyen egy nagyobbat. A batár mellett a két lovas kényelmesen elfér, de ha szembe is jön valaki, akkor az egyik lovasnak le kell húzódni az útról, vagy előre kell ügetnie, esetleg hátramaradnia.
Stancil gyakran hátrafordul és az utat kémleli, majd körülbelül egy óra múlva felhagy ezzel a tevékenységgel, onnantól kezdve viszonylag nyugodtan ül a helyén.
Az idő borús, a szél össze-vissza tereli az elsárgult leveleket. Az időjárás láthatóan romlott reggel óta. Körülbelül két órája lehettek úton, mikor szakadni kezd az eső, mintha dézsából öntenék.

Mike zoostorm 07-31-2006 13:07

Mikor esni kezd, csak elokapok egy koppenyt a hatizsakombol, es magamra teritem, es csak megjobban furkeszem a terepet. magam moge nem nagyon nezelodok, inkabb elottem, es persze mellettem, foleg ha valami objektum eltakarja a kilatast.

A vihar kezdetekor a fejembe húzom a csuklyát.

Chris 07-31-2006 13:23

A vihar egyre jobban belelendül, az eső zuhog, a szél is fúj rendesen, néha még villámlik is egyet-kettőt. A lovak elég nehezen viselik, de idomításuknak hála nincs velük baj. Az öszvér és a szamár időnként megmakacsolja magát, de szerencsére nem kell túl sokáig noszogatni őket, hogy újra elinduljanak.
Körülbelül fél órája haladtok már a viharban kisebb-nagyobb szünetekkel, mikor egy kidölt fához értek, ami keresztebe fekszik az úton.
A fás bokros erdőszerű rész nem közvetlen az út mellett kezdődik, hanem attól kissé távolabb. Ez a fa ennek az erdősávnak a széléről dőlt ki, eléggé vastag rönk.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 14:05

A zsákomból előveszem a köpenyem és magamra terítem. Folyamatosan a mögöttünk maradó utat és az út szélét kémlelem és bárki-bármi közeledik hátulról szólok a többieknek. A kétkezes bárd fejjel felfelé mellém támasztva.

Mivel nem látom miért állunk meg, viszont sem csatazajt sem kiabálást nem hallok, anélkül, hogy megfordulnék előrekiáltok:
-Mi történt?
Közben felkapom a bárdom, felállok és végigpásztázom a környéket.

A környéket pásztázva odasúgom Nafrael-nek:
-Szerintem készítsdd az íjjad, de csak óvatosan. Ha valaki ránkront most, inkább ne lássa még meg, hogy az is van.

Folyamatosan körbetekingetve leugrok a szekérről. Benézek alája is, hátha a sár alól oda nem illő deszkaszál látszik ki. Óvatosan megkerülöm teljesen a szekeret a környéket vizslatva, majd a batárnál ugyanígy járok el. Már látom a fát az úton, de még nem megyek a közelébe. Megvizsgálom a batár alatt is a földet.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 14:21

- Stancil! A málhám mellett van egy szekerce. Hozdd el és tartsdd készen. Állj a velem ellentétes oldalra és figyelj mindenre! Orel! Ha nem látsz semmi gyanúsat, lendületből ugrass át a fán és nézz körül a túloldalán is légyszíves! Addig nem szeretnék dolgozni az eltávolításán amíg nem biztos, hogy nem lapulnak mögötte.
Kétkézre kapva a bárdom megállok a szekér és a batár között az út jobb oldalán és a kocsiktól kifelé fordulva félkörben pásztázom tovább a terepet amíg Orel megnézi a fa túloldalát

Erre Stancil:
- Menjen a hóhér a szekercéért! A nagyúr azt mondta én felelek a saját életemért, tehát rám senki nem fog vigyázni ha én nem vigyázok magara, úgyhogy a fene fog itt harciaskodni - mondja, azzal leszáll a cscsiról, és elindul a batár felé, mikor odaér elkezd bemászni alá.
Hátra se fordulva:
-Stancil! Nem azt kértem, hogy harcolj, hanem, hogy ha lehet akkor a fánál segíts majd. Mellesleg, valóban te felelsz a saját életedért. Belegondoltál milyel lesz, ha hirtelen elindulnak a kocsik és Bocsi meg Szürkesörény lelkesen áttrappol rajtad? Vagy ha csóvát vetnek a batárra ami valószínüleg pont a fejedre fog esni? Mász ki onnan!

- Nem vagyok favágó! - kiabálja, de azért kimászik a batár alól, majd a szekercéért megy, közben dörmög valamit az orra alatt.
-Még nem is kértem, hogy vágj fát. Meg jó lesz, ha a kezedbel lesz valami amivel esetleg egy-két lelkes fickó fejét meg tudod lékelni. Ha sisak vagy vért van is rajtuk akkor is tudsz akkorát ütni, akár fejre, akár testre, hogy egy percre megtorpanjon annyi meg elég, hogy valaki közülünk leszeje. Ha meg nem, akkor meg úgyis mindegy. És könnyebb valamit eldobni a kezedből, mint a bajban keresgélni.
- De az előbb azt mondta, nem kell harcolnom! - nem mond többet de ebből az egy mondatból is kihallatszik a pánik.
- Én azt mondtam, hogy nem kérem, hogy harcolj! És most inkáb figyelj, mert te hiába nem akarsz harcolni, ha azok akik megtámadnak megölnek! Most pedig maradj csendben és akkor kiálts, ha valakit látsz aki nem közülünk való.

Mike zoostorm 07-31-2006 14:23

Amikor elkezdődik az eső felhúzom a köpenyem csuklyáját, és ezután már láthatóan forgatom is a fejem jobbra-balra ahogy figyelem a tájat. Amint észreveszem a farönköt felemelem a kezem:
-Állj!
Ezzel leugrok a lovamról, és ugyanezzel a lendülettel már kezemben is van a kardom.

Mergkerdem az elfet:
- Ha baj van meg tudod forditani a batart itt?
- Ha nagyon muszáj talán... - de látszik az arcán, hogy nem örülne ennek a lehetőségnek.
- Akkor keszulj fel!
- Bemegyek az erdobe megnezem mitol dolt ki a fa.
Amikor látom, hogy Capullo elindul az erdő felé, végig erősen figyelve nyomom követem amíg el nem tűnik a fák között.
Nem egybol a fa torzsehez megyek, hanem rejtozkodve, ovatosan lopakodok, kezem a kesen van. Szemememel folyamatosan pasztazok magam elott mindent.
Mikor odaérsz látod, hogy a fát kivágták, nem kidőlt.
Elkialtom magam:
- Keszuljetek fel! Fejszevel dontottek ki a fat.
Majd szepen elkezdek kihatralni az erodbol.

Épp hátrálnál ki az erdőből, mikor egy alak rádtámad. (még nem vagy kinn az erdős részből)

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2006 15:08

Lekanyarítom a vállamról a köpenyt és feldobom a szekér hátuljába. Hátrébb lépek, a szekér mellé jobbra.
-Nafrael! A bal oldalt!
Ellépek annyira a szekértől, hogy a bárdot a jobb vállamra támasztva harcra emelhessem, és ne akadjon a szekérbe. Összehúzott szemmel próbálok a szemem sarkából mozgást észrevenni.

Késöbb amikor megállunk a nyílpuskát megtöltöm, de egyelöre csak magam mellett fektetem. Amikor Gren jobbra indul én a bal oldalt kezdem fürkészni a bakról és nem lépek le a szekérröl. A nyílpuskát lövésre készen tartom a kezemben.

Chris 07-31-2006 18:57

Nagyon fontos!

Figyelem, figyelem! Közhirré tétetik, hogy a mai naptól kezdve két játékossal bővül a csapat. Nem lesznek új karakterek, mind a két játékos egy-egy NJK-t kap, akik mostantól JK-k leszenk.

1. Malbordus de Nero (az elf) szerepét Theros veszi át. Színe: Olive

2. Az úrnő szerepét Deni veszi át. Színe: Purple
Ezzel kapcsolatban megjegyzés: mivel a nagyúr (Aúú karakere) az úrnő fordításán keresztül beszél, ezért azok a részek, amik a fordítást képezik, továbbra is kékek lesznek. Csak azok leszenk lilák, amiket a hölgy nem fordít, hanem maga mond.

Chris 07-31-2006 19:05

Most mint látjátok harc következik. Időpontot kell egyeztetnünk mikor tud mindenki (vagy legalább közel mindenki) gépnél lenni. Javaslatokat várok!
Én hétköznap 18.30-tól érek rá.

Z: kedd, csütörtök 18.30
Mike: kedd, szerda 18.30
Chaos: bármikor 18.30 után
Deni: bármikor jó
Theros: valószínű kedden 18.30-tól ráér
Arwyl: kedden 18.30 után elvileg jó
Aúú: ő is ráér kedden 18.30 után

Tehát holnap 18.30 után nem sokkal kezdődik a harc! :D

Theros 07-31-2006 19:37

Amikor hallom hogy Capulló elkiáltotta magát azonnal előveszem az oldalamon lógó rövidkardomat. Minden mozgásra figyelek, főleg arra vigyázok hogy a batár közelébe ne férkőzhessen senki. Magáról a batárról nem szállok le, talán így többet látok és a megfordítás lehetőségével is számolnom kell.

Chris 08-01-2006 17:29

0. kör Mike karijára rátámadnak, ő reagál
1. kör a többiek is reagálhatnak

Egy kezdeményezést dobtam mindenkinek, hogy ne kelljen minden kör előtt újra dobni, és ezzel felesleges nyújtani a csata menetét, végig ez a kezdeményezési sorrend marad:

Theros
Arwyl
Z, Mike
Chaos
Deni, Aúú, Stancil: körvégén

Ebben a sorrendben írjátok le, mit szeretnétek tenni. Tehát Mike kezd, lemegy a nulladik kör, utána Theros beírja mit tesz, mikor az ő irása megjelenik a fórumon, Arwyl is leírja mit szerete, és így tovább.

Mike zoostorm 08-01-2006 17:44

0. kör

Capullo épp hátrálna kifelé a sűrűből, mikor egy nagy darab állat (csúnya, ronda, szőrös, feltehetően ork) rátámad, és egy iszonyatos vágást bevisz neki, mire Capullo elkezd ordítani, majd visszatámad, sikerül is megvágnia a támadóját.

Theros 08-01-2006 18:29

1. kör

Azonnal felfigyelek a csatakiáltásra és kémlelődök tovább,ahol van egy ott van több is,ismert mondás okán.Tehát számítok és várok még egy (vagy több) támadóra,akik esetlegesen veszélyesebbek lehetnek a nagyúrékra,tehát nem mozdulok el a batárról,harckészültségben vagyok.

Leugorva lovamról kezembe fogva a kardot, odasétálok a batár ajtajához, majd pár, számukra ismeretlen szót ejtek ki a számon, és ezzel el is tűnök a szemük elől.

Arról az oldalról, ahol Capullo van (jobb), még két ork, a másik oldalról (bal) még három ork jelenik meg.
Mike és Z jön.

vedekezo harc, es mikor tok tamadok is persze.
Megsebezni nem tudod, de ő sem téged.

Felhorkanok mikor meglátom az ocsmány férgeket, végigmérem őket gyorsan, a fegyvereiket, védelmüket felmérve. Bőrvért + hosszúkard, néhánynál csatacsákány. A hozzád legközelebb lévőnél hosszúkard van.
-Toomaaaaa légy velem!
A legközelebbi felé ugrok, megvetem a lábam és mikor csapástávba ér jobbról balra haladó ütést irányzok erőből a nekem csapásmagasságban lévő hasa felé a kétkezes bárddal

Nem sikerül megsebezned. Eltalálnod sem, mert kitér.

Halk mormolásba kezdek és maradok a szekér tetején.

Stancil fogja magát, eldobja a szekercét, és a batár felé iramodik, és elkezd felmászni a tetejére.

Az orkok tovább közelednek.

Köv kör!

Mike zoostorm 08-01-2006 19:31

2. kör

Sejtésem beigazolódott,többen vannak a nyavajások!Leugrok a batárról arra az oldalra mely felé közelebb látok egy orkot magamhoz,illetve a batárhoz és rátámadok.Egy hajszállnyival elvéted a célt.

Arwyl most mégsem játszik... :(
Mike és Z jön most már Theros után.

A kardforgato kezet tamadom.
Teljes erőded bele adod a támadásba, és sikerül csontig roncsolnod a kezét. Felordít, és elejti a kardot.

A bárdom lendületét kihasználva megpördülök és ráhajítom az orkra. Majd lekapom a harci kalapácsot és a csákányt az övemről és nekitámadok újfent.
A repülő bárdtól meglepődik, így sikerül rásóznod a többi fegyverrel egy rendeset.

A szekér bal oldalán a leghátsó ork táncolni kezd.

Hogy átláthatóbb legyen a harci helyzet.
A 3-3 ork két oldalról közrefogta a menetet. Jobbról van Theros, Z, és Mike karaktere, balról Chaos karija védekezik.

Maradok a szekéren és még mindig magamban mormolok. Kéken villózó aura jön létre körülöttem. Majd egyik kézbe nyílpuskát másikba rövidkardot veszek. És lövök.
A nyílpuska lövedékkel sikerül eltalálnod az ellent, de csak súrolja.

Theros: a veled szembelévő ork megtámad, és eltalál (9Fp)
Z: a te ellenfeled is visszatámad, és eltalál (7Fp)
Mike: a te elenfeled a másik kezével rövidkardot ránt, és támad, de nem talál el.
A táncoló ork még mindig táncol.
A bal oldalt középen lévő ork megindul Chaos karija felé.
Aki bal oldalt elöl van, az a batár fel veszi az irányt.

Stancil eddigre már felmászott a batár és a rajtelévő utazóládák tetejére, elővett egy parittyát, és megpróbálta eltalálni a batárhoz közeledő orkot, sikerült is neki, de nem okozott komoly sérülést az ellennek.

Következő kör!

Chaos 08-01-2006 20:03

3. kör

Bár elég rendesen eltaláltak,úgy néz ki nagyon könnyelműre vettem a figurát.Megpróbálom ismét megsebezni ezt a nagy vadállatot.
Úgy látszik a fájdalom és az életveszély hatott, mert sikerül eltalálnod elég rendesen.

egy gyors mozdulattal, folkapom ellenfelem hosszukardjat a foldrol, es immaron mindket fegyveremmel probalom megolni ellenfelemet.
Míg lehajolsz, ő megpróbál leütni, leütni nem tud, csak megütni (3 fp), te a fájdalom ellenére felveszed a másik fegyvert és támadsz. Eltalálod az ellent, és az összesik.

Közvetlenül eléugrok, belül a karjain, és sisakos fejjel erőből gyomron fejelem, a bal kezemben lévő kalapáccsal a jobb térdét próbálom szétzúzni a jobb kezemben lévő csákányt félkörben meglendítve hegyével vesemagasságban a hátába vágom
Sikerül gyomron találnod, és a térdét is szétvered, viszont a hátára már nem tudsz rásózni (túl magasan van).
(A fejelés jelen esetben csak harcszínesítő elem, nem számít támadásnak, inkább csak hangulati elem.)

Fent maradok a szekér tetején és kihasználom a magaság nyújtotta taktikai elönyöket. A nyílpuskát eldobva hárítótőrt húzok elö és úgy várom ,hogy a közelembe jöjjenek. Amint odaér az ork megvágom a rövidkardommal. Közben hátraszólok:
-Valaki jöjön át erre az oldalra.

Úgy tűnik a félelem rád is jó hatással van mert egy jó nagyot odasózol neki. Mire ő felordít, és hátrál egy lépést.

Theros: a te orkod ismét eltalál téged (7 Fp)
Z: a tied a térdét szorongatja, közben hadonászik valamit hátha eltalál, de nem megy neki.
Chaos: a tied visszatámad, és sikerül megsebeznie (4 Fp), de az ork is sebződik, és ismét felordít, és visszahátrál.
A batár felé közeledő ork hirtelen a szeme elé kap, és ordítani kezd, mintha nyúznák.
Aki eddig táncolt, az továbbra is táncol, nem zavarja a körülötte levő felfordulás.

Stancil megcélozza a batár közelében lévő orkot, de nem találja el.

Köv kör!

Theros 08-01-2006 20:42

4. kör

Úgy néz ki,hogy ez nem szórakozik velem.Rendben!Akkor gyorsaságomat kihasználva egy hatalmas átpördüléssel megpróbálok az ork mögé kerülni.Reméljük menni fog...
Nem ment. A fájdalom őt is éberré tette, és megakadályozott abban, hogy mögé kerülj, és rád is támadott ezzel a lendülettel, de nem talált el.

Gyorsan korbekemlelek ki hogy all, halvan a seglykialltast, majd egy konnyed csuklomozdulattal megprogetem vadaszkesem a kezemben, es megcelzom az az orkot, akivel Theros harcol.
Kör vége előtt egy kicsivel odaérsz és megtámadod, de nem tudod eltalálni.

Tooma nevét zengve ott ütöm az orkot ahol érem.
Egy jólirányzott csapás után az ork oldalra döl, és úgy marad.

Maradok a helyemen és ismét támadok a kardommal.
-Én lehet ,hogy elboldogulok de innen már a batárt ostromolják.

Épp csak megkarcolod, viszont a villámok nem tetszenek neki, ennek hangot is ad valami artikulálatlan üvöltéssel.

Theros: az orkod úgy dönt, hogy továbbra is téged "szeret" és rád is támad, és ismét csak eltalál (10 Fp)
Chaos: az ork úgy dönt, hogy villámló micsodák ide vagy oda, nem adja fel, és ismét neked megy, el talál (9 Fp), ő is sebbződik, morog is meg vicsorog is rendesen, és ismét hátralép egyet.
Az az ork, aki a batár felé közeledett, tapogatózva igyekszik tájékozódni, és botorkál össze-vissza.
Kedvenc táncoló orkunk, továbbra se zavartatja magát, és ropja, ahogy bírja.

Stancil ismét csak megcélozza, azt az orkot, akit eddig is, és most el is találja, amit az ellen morgással reagál le.

Köv kör!

VérGyöngyTyúk Z 08-01-2006 21:06

5. kör

Amikor ekkora ütést kapok ordítok egyet,de az én csapásomat még egy ennél is hatalmasabb üvöltés kíséri,mintha sugározna belőlem az erő,mély torokhangú üvöltés ez,talán még az ork is megirígyli.Áááááá (támadás)
Teljes erődből nekimész az orknak, sikerül is bevinned a támadást, az ork megtántorodik, de nem esik össze.

A jobbomban forgatott hosszukardal egy szeles oldalso vagast csinalok, majd a balban tartott vadaszkest az ellen vedtelen oldalaba probalom melyeszteni, minden erobet beleadva.
Az ork eléggé megrogyott Theros támadásától, szóval nem igen tudja kivédeni, a támadásod bemegy, és az ork hangos puffanással elvágódik.
De te se vagy jól, a súlyos sebed, és a harc kimerített, úgy érzed nem bírod tovább, te is megtántorodsz.

Átrobogok a két kocsi közt és lendületből nekiugrok a túloldalon a legközelebbinek. (ez az az ork, akivel Chaos karija harcol)
Kör vége előtt odaérsz, és lendületből megcsapod, ami bemegy, és az ork összesik.

Miután végeztek az elötem állóval leszökkenek a szekérröl a vakon botorkálohoz rohanok és hátbaszúrom.
Sikerül, de megfordul és visszakézből lekever egy maflást (2 Fp). Az ork megtántorodik, de nem esik össze.

A táncoló ork, semmivel sem törődik, tovább ropja.

A vakon botorkáló orkot Stancil ismét célbaveszi és el is találja a fejét. Az ork egy bődülés és puffanás kiséretáben összeesik.

Chris 08-01-2006 21:11

Innentől ismét lehet úgy írni, ahogy sikerül, nem kell már betartani a kezdeményezési sorrendet!

Mike zoostorm 08-01-2006 21:13

Miutan latom hogy a harc nagyabol eldolt, leroskadok a terdemre, probalom kifujni magam. Probalom elmemet elvonatkoztani szornyu sebemtol, es a meg eletben maradt ellenfeleket folyamatosan figyelemmel tartva, pihenek picit. Kozben neha neha korbenezek, hatha nem ez volt az osszes ellenfel.
Hosszukardom magam melle szurom a foldbe, de vadaszkesem nem engedem meg el.

Chaos 08-01-2006 21:13

Odamegyek a táncoló orkhoz,hogy végezek vele.
Az ork nem ellenkezik, tovább ugrál, ami nehezíti a helyzetedet, de azért néhány kör alatt elintézed.

Mike zoostorm 08-01-2006 21:19

- Ert valaki a felcserkedeshez? Eleg rosszul erzem magam, es nem akanek ido elott elverezni... - mondom eleg savanykas arcal.

Arwyl szelleme 08-01-2006 22:40

A harc végeztével szinte ugyanabban a pózban (batár előtt állva, karddal a kezemben) ismét láthatóvá válok. Majd odafutok Capullóhoz, és megnézem milyen állapotban van.

All times are GMT +1. The time now is 16:17.