Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek és trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=355)

laziga 03-27-2006 16:47

Quote:

Originally Posted by Tacsiazuma
ja amúgy ez a pontlista változás elég izé... most megnézed, hogy hány ártó varit kaptál... ez az értékkülönbség 60-ad része.. és akkor minden orinak megnézed, hogy mennyivel változott a pontszáma, stb.. és mi van, ha nem csak Téged ártózott abban a 24 órában? Ez akkor műkszik, ha mutatja, hogy felőled jött a vari, és feletted minden orinak 0 a hírneve, egy kivételével, akinek pl. -9.000... így műkszik..

olvasd vissza nem is igy irtam, mert nem azmondtam hogy 24 oránként mentsd a pont listát

Csokibácsi 03-27-2006 20:55

Eddig jó a műsor http://smiley.onegreatguy.net/popcorn.gif

laziga 03-27-2006 21:03

Hát az jó ebböl minden let csak az nem amit akartam :p
Na mindegy három jó dolog az elhangzot hátha jön még hozzá :D

Steve 03-27-2006 21:11

Sztem nektek irány dühöngő!:)
Vagy inkább aharctér!!:D

Ha most lene oan popcornos izém énis beszúrnám;)

laziga 03-27-2006 22:07

http://smiley.onegreatguy.net/popcorn.gif
lopd el és lesz neked is :D

Csokibácsi 03-28-2006 06:20

Quote:

amúgy az, hogy sokat írock és mindenhova, az csak azért van, mert meg akarom előzni Ati-t.. sorry...

Ez is egy életcél http://smiley.onegreatguy.net/crazy.gif

Békés 03-28-2006 07:48

Quote:

amúgy az, hogy sokat írock és mindenhova, az csak azért van, mert meg akarom előzni Ati-t.. sorry...

Pedig itt inkább azt szeretik ha a sok helyett hasznosat, értelmeset irnak:p

laziga 03-28-2006 08:03

Na emberek irány a dühöngö:)
Mindenki adjon magának egy fekete pontot aki ide nem egy jó kis trükköt irt le:D
most itt vagy mindenki gyáva leirni a dolgokat (mert egy ember már bevallotta)
vagy tényleg mindenki kezdö :eek:

Steve 03-28-2006 14:49

Tanult kollégák már megfogalmazták: srácok irány a dühöngő;)

Békés 03-28-2006 15:04

Quote:

Originally Posted by Láma
pedig már tényleg azt hittem az a normális amit ő csinál...

Tévedni emberi, tévedésed belátni bölcs dolog.

Penya 03-28-2006 15:48

Gyáva az a ******
Ha felfogtad volna amit írtam, akk értenéd h nem azért nem írok semmit mert gyáva vagyok.

Bocs az offért de a dühöngőben nem hinném h elolvassa, és már amúgy is mind1 ennek a topicnak, Lámának igaza van.

Xeper 03-28-2006 19:50

mi lenne ha mindenki elolvasgatná a hozzászólásait, és ami nem idevaló, az szépen kitörölgetné? :)
egy frissen idetévedő olvasó lehet hogy fel is tudná éleszteni az egészet, és nem kellene eltemetni a topicot :D

laziga 03-28-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Xeper
mi lenne ha mindenki elolvasgatná a hozzászólásait, és ami nem idevaló, az szépen kitörölgetné? :)
egy frissen idetévedő olvasó lehet hogy fel is tudná éleszteni az egészet, és nem kellene eltemetni a topicot :D

támogatom az elöttem szólott :P
Kiváncsi vagyok kibe van annyi hogy ezt meg is teszi...

Cuyu 04-02-2006 21:33

Hali!
Egy nem hódítós kérdés: Penya,ugye tied volt a legutóbbi hónap levele a GS-ben??? :DDD
a másik: kicsit régen írták,hogy ha vki a körváltás előtt megy el rögtön támadni,akkor a szövetségesek nem tudnak segíteni az érintett orinak a védekezésben...hááát..figyi: de azt elfelejtettétek,hogy az érintett ori szövijei meg betámadnak a támadóhoz :DDD és amig ő kitámad,addig a szövik betámadnak és Adieu!
Amúgy kezdőknek. Figyeljétek a teljes krónikát, úgy könnyebb a földszerzés!!! :DDD meg a beütés persze.... ha vki naon kezdő az nem nézi a krónikát,de ha van olyan kevés ember,aki igen,akkor megmentheted magad egy kis incidenstől... De ennek is ugyanaz a hátulütője,hogy visszakísérnek, de hát....a támadás előtt kérsz szövi segítséget a VÉDELMEDHEZ!!! és már nem kell aggódni a hazakíséréssel :DDD
na jó,ezt persze lehet kombinálni,hogy ha tudják,hogy te segítséget kértél,akkor a szövijeidet támadják,stb...de hát ez már a stratégia köre - mert dönteni kell,hogy melyikkel jársz jól - nem pedig jótanács kezdőknek...

Penya 04-03-2006 20:13

Ennek már úgyis mind1, szval itt válaszolok. Nem, nem én írtam azt a levelet. Azt se tudom h miről van benne szó, ha megtennéd h elküldöd nekem, azt megköszönném. Már más Penya is írt nekem h h merészelem az ő nevét használni, amit már 10 éve használ. Leszögezem én nem az vagyok aki oda írt, mind1 h mit írt.

Xeper 04-03-2006 23:06

Quote:

Originally Posted by Penya
Ennek már úgyis mind1, szval itt válaszolok.

Rendes tőled... ezzel a hozzáállással valóban mindegy:(

Apa 04-04-2006 01:36

khm.. exqzi, h bele röcc...
nem gyávaság, de amit tanultam másfél év alatt, keserű körülmények között ( 5ik orimmal vok)
nem tom mér kéne megosztanom bárkivel. megtanutam jáccani, szemétnek lenni, stb stb
nincs jeélentősége,.....
ne akarjátok elvenni a tanulás lehetőségét az ujakto.
aki abba haggya az első pofon után, az fél év mulva ujrakezdi.
én nem hagytanm abba, de nem adok tanácsot(bár erre is vot péda)
MINDENKI ÉREZZE A TÖRÖDÉST.
szerintem
HA TÉVETTEM, PIROSOJJATOK LE,NEM, MINTHA MEGHATNA)
de trükköt, csak "öreg, rutinos" játékodstol tanulhat a ujonc.

örülök h meghalgatatok(2t)
üdv:
Apa

u.i.: legalább a nevem hejjesen irrtam:D

Thrym 04-04-2006 02:05

tiszteletem, igazat adok Apának meg Penyának, mások gondolkodtak a trükkökön, vagy kiérdmelték valahogyan azt hogy egy jobb elmondja nekik... szerintem aki nekifog játszani és érdekli, leköti a játék, az amugy is rájön sok mindenre, meg ugye a szöviben is meg lehet bármit vitatni. a lényeg az volna hogy ha jol játszol idővel tudomást szerzel ezekröl.

Apa 04-04-2006 02:31

Quote:

Originally Posted by Thrym
tiszteletem, igazat adok Apának meg Penyának, mások gondolkodtak a trükkökön, vagy kiérdmelték valahogyan azt hogy egy jobb elmondja nekik... szerintem aki nekifog játszani és érdekli, leköti a játék, az amugy is rájön sok mindenre, meg ugye a szöviben is meg lehet bármit vitatni. a lényeg az volna hogy ha jol játszol idővel tudomást szerzel ezekröl.

nem ismerlek, valszínü h te se engem, mégis 1 véleményen vunk....
kiérdemeltem, tanultam, (öreg fejjel)
de mosmá tisztelnek.
vagyok ojan játékos mint sok an mások, és eccerüen amit a veritékemen, és adrenalinomon kersztül kellett megtanulnom, nem vok hajlando átadni oajn embereknek, ekik csak jáccanak.

u.i.: 1 ződ megjár tőlem
nekem ez a játék komoljabb mint ha elmegyek pézér verekedni, mer az csak munka.....
ez viszont komojabb,.......................
a kocsmábol hazafutok, h minden rendbe van e.
aki ezt nem igy jácca, minek is kéne tanitanom??????????

Senki 04-04-2006 08:11

Apa: el kell ismernem, hogy igazad van. én is hasonló véleményen vagyok mellesleg. Saját bőrömön tanultam meg mindent én is. a készen kapott tudásnak nincs értéke.

laziga 04-06-2006 08:47

ebböl a szempontbol halálosan igazatok van:D
Csak gondoltam ha már másut meg le irjuk nekik hogy lehet büntetlenül csalni
akkor inkább játszani tanitsuk meg öket ne csalni:(

Synkel 04-06-2006 21:33

HA visszaolvassátok a tanácsokat amit adtatok, rájöttök, hogy egy kezdőnek a 90%-a túl magas. Majd egyszer, ha helyzetbe kerül felrémlik az agyában valami, és ha van módja, visszaolvassa, ha nem, akkor csak töri a fejét, hogy mi is lehetett az.
Hiába mondjuk a legkeservesebben megtanult trükköket, nem tudnak vele mit kezdeni, mert hiányzik a tudásuk, hogy felhasználják. Azaz nyugodtan lehet tanácsokat osztogatni, attól még elsőre tuti nem csinálják meg, talán harmadjára sem, szal úgyis a saját verejtékükön jönnek rá, hogy nem is volt akkora marhaság amit valamikor olvastak. Magamból indulok ki, még a főoldalon található kezdősegítséget se tudtam értelmezni, nemhogy amiket itt lehet olvasni:)

Apa minden tiszteletem a tiéd, roppant elhivatottságot tükröz, hogy még a kocsmából is hazaszaladsz körváltásra:) Így már érthető, miért nincs minden szinten egy orid, macerás lenne a sok szaladgálás:D

Egy ződet mindenesetre megérdemelsz szerintem

Alba 04-07-2006 07:18

Van egy-ket jo tippem szöviháboru esetére.

- mindig az nyissa a kaput akinek a legkevesebbet tudnak artani.De a legjobb ha az nyitja akinel nem tudnjak felmerni a többi tagot.Ne nyisson mindenki kaput mert felmeres nelkul is lebukik a szövi, raadasul meg felesleges is.
- a segitseg kereset nagyon ki kell hasznalni.Ezzel nem igazan lehet megmondani hogy kinel mennyi sereg van éppen.Igy kvazi vakon kell menniuk, mert az összes sereget nem fogjak tudni meghatarozni hol van éppen.Nekunk ez nagyon bejott.Sot a haboru 80% ban mindig arra utnek ki aki akciozott es nem a szövijére.Igy eleg nagy az esely hogy siman pattannak.
- celszeru arra figyelni hogy mindig a sajat szövi legyen alul.Igazi haboruban nem beutni kell hanem gyilkolni meszarloni stb...Ha beutsz vkit a sajat szövijeidet szivatod meg azzal hogy esetleg több körre kerülsz tőle...
- a nyeres egyik nagy lehetősége ha az ellen szövijét sikerül széthuzni hogy ne 2 körre legyenek egymastol.Hiszen igy a hadilehetőségeik lecsökkennek...

Egyenlőre enniy de meg vannak ötleteim, de melozni is kell :)

track 04-09-2006 11:51

hmm! első olvasatra nem rossz de vannak benne homályokszámomra viszont jó kis tippek! örülnék meg sztem más is ha még adnál pár ilyen tippet!!!

Csigusz:P 04-19-2006 18:50

hm

Érdekes dolgokat olvasok.. full nem értek veletek együtt :)
*Fajválasztás az elején:
Sztem célszerű óriást választani.. 100 katiképzés, összes bánya felépitése,
80% adó és nyomni még pár épületet ( templom runa miatt és warihely miatt, 30 könyvtár, pár barak és rengeteg ház [ majd később ] ) A személyiség nem dob nagyot, bár én a vándort tartom a legjobbnak.. Az uj játékosoknak a legnagyobb bajuk ált hogy szétlopják őket.. célszerű ráálni warira az elején, csinálni egy 1000-et belőle és feltenni a sziesztát.. kb 1 napra megyis.. Senkivel sem értek egyet és avval a mondásával hogy utoljára lakiteki.. amikro kijövök védelem alol min 8K lakoshelyem van.. az meg 800 kati/nap.. dehát izlések és pofonok :)

Csigusz:P 04-19-2006 18:51

hm2

*Sereginditás
Van két kv.. egy gazdasági és egy háborus.. a gazdaságiban regizik a készüli stb a háboruban a seregek mozdulnak meg.. a kettő között van 15 sec eltérés.. figyeld a warikűt mikro mozdul meg, ha megmozdult távolbalátás gyors és ha jönnek segitségkérés.. ez pont belefér abba az időszakba.. utána jön a seregbukás az ellenél :)

van még vmi kérdés? :) ellenvetést nem fogadok el köszi :)

-hadi-

Csigusz:P 04-19-2006 18:57

ui még az ártozáskideritése..

az ártozás kideritése elég egyszerű..
előszőr megnézed honnan jött az árto.. ott jól kilehet szürni alapból.. utána azokon a részeken mented a pontlistát.. 10 percenként uj mentést csinálsz.. jön az árto.. ha több embernek is változott akkor ujabb szürés jön ( kétlem hogy 5-6 embernél több maradna bent ) és megvárod a kövi ártot.. ott már elbukik az illető.. de nemis muszály megvárnod a kövi ártot.. megnézed a gömbjüket, valaki pl megse tudna gömbölni nemhogy ártozni.. szal a végső esetet akkár elis lehet kerülni ha szerencséd van.. DE célszerű aztis megvizsgálni hogy kinek ártotál legutobb, hátha visszavág.. :)

Csigusz:P 04-19-2006 19:06

na még pár trükk

Hadügyi orikat szoktam ált csinálni igy, ezena téren tudok tanácsokat ( trükköket adni )

*Elég jol bele szoktak szaladni amikor van egy szöviháboru és rámozdulok egyik orira kv előtt 2 percel.. örülnek hogy mien fasz vok és mennek is a segitségek.. kövi körbe meglepetten látják hogy a szövisegitség miatt majdnem üresen állo szöviéhez megyünk pár seregel.. :) :)

Csigusz:P 04-19-2006 19:09

*

Célszerű ugy lopni hogy kapucsukodás előtt 1 v fél percel..

Békés 04-20-2006 07:21

Quote:

Originally Posted by Csigusz:P
Érdekes dolgokat olvasok.. full nem értek veletek együtt :)
Senkivel sem értek egyet és avval a mondásával hogy utoljára lakiteki.. amikro kijövök védelem alol min 8K lakoshelyem van.. az meg 800 kati/nap.. dehát izlések és pofonok :)

Evvel frankón eléred hogy kijössz a védelem alól egy lessz egy gyenge orid 10500 pontértéken.
Mig a környékeden 3-4 ezres seregek flangálnak, az összes tolis bejár hozzád, egy gyenge varis is simán megnéz és jót röhög mert van akin feljebb tornázhatja a kat morálját.
Esetleg még földet is visz, ha már arra jár.
Szerintem avval hogy vki megvalósitja ezt az ötletet egyet elér, prédának dobja az országát és hamar megutálja a játékot, ami nem épp a cél.

Láma 04-20-2006 07:28

ha a feje tetejére áll se fog meg sehogy se 3-4000es sereget ha kijön a védelem alól...

-Fegya- 04-20-2006 08:53

Quote:

Originally Posted by Békés
Evvel frankón eléred hogy kijössz a védelem alól egy lessz egy gyenge orid 10500 pontértéken.

Hát én is először a lakitekit írom meg. De természetesen nem lesz 10500 pontos orim, mert csak annyi területet építek be, amennyit fel tudok tölteni. Így van kb 70 beépítetlen területem, amikor kijövök a védelem alól és a maximum lakásteki miatt viszonylag nagyobb seregem fér el.
Szerintem az a legfontosabb indulásnál, hogy csak annyi terület legyen beépítve, amennyi fel van töltve seregekkel.

Xeper 04-20-2006 12:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Hát én is először a lakitekit írom meg. De természetesen nem lesz 10500 pontos orim, mert csak annyi területet építek be, amennyit fel tudok tölteni. Így van kb 70 beépítetlen területem, amikor kijövök a védelem alól és a maximum lakásteki miatt viszonylag nagyobb seregem fér el.
Szerintem az a legfontosabb indulásnál, hogy csak annyi terület legyen beépítve, amennyi fel van töltve seregekkel.

Én inkább beépítem minden hekimet -ha valamelyiket nem tudnám feltölteni (barakk/kocsam/templom), akkor még csak temelő épületeket húzok fel helyette.
Lehet hogy be tudnak verni, de visznek mondjuk 23 hekit... még így is 177 működő épületem lesz (nem 130), és pontilag ugyanott leszek...
A lakosságot én is szeretem indulásként (jóval) 5000 felett tartani, és természetesen a lakáshelyzeti az első :)

Békés 04-20-2006 13:18

Fegya, Xeper:)

Én is általában a lakit nyomom meg, de Ti sem fujjátok fel az oritokat tisztán lakossággal.
Csigusz javaslata alapján minimum 100-120 ház kell hogy legyen a 8000 lakoshoz.
Azt mondja napi 800 kati, annak a kiképzését is kell felügyelni /fegyver, hely stb/.
Ehez mivel megtermelni nem tudja, nincs hol, megkell venni a fegyvert.
A pénzt amit erre fordit /mert gondolom a katikat kipiacolja és abból él/ valamivel , valahogy meg kell védeni.
A piacra lépés is korlátozott.
Nehogy azt gondolja Csigusz kolléga egy kezdő ennyit fog bibelődni az orival főleg hogy fogalma sincs az összefüggésekről.
Értitek mit mondok?:)

-Fegya- 04-20-2006 13:44

Békés, én értem! :)
Xeper, igazad van! De én nagyon útálom, ha beütnek...

laziga 04-20-2006 13:49

a napi 800kati mondjuk gyorsba az olyan 3500ember ez csopi függö:)

Bogár 04-20-2006 13:50

sztem kifejezetten jó, ha 200 heki alatt maxolhatod ki magad kezdéskor...
a foszti télleg rosszul esik. :( de ilyen a játék. :D előbb-utóbb csak kifejlődsz vhogy...

Bogár 04-20-2006 13:53

amúgy lassú csopiban örvendhetsz, ha 200 nyilassal jössz ki a védelem alól. :) kicsit mókás, de túl lehet élni azt is.

Xeper 04-20-2006 14:08

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Békés, én értem!
Xeper, igazad van! De én nagyon útálom, ha beütnek...

Azt én is, nem is teszik túl sűrűn mostanában :D
Egy kezdő országot viszont így gyorsabban lehet indítani, és csupán szerencse kérdése amúgyis hogy bevernek e az elején avagy sem (de valóban fájó hogy bekap az ember egy "mentő" ütést :) )

Békés: a nagy lakosságból való képzéshez a fegyvert a kezdéskor kapott katonák egy részének eladásából lehet szerezni..... láncreakciószerűen növekszik a leképzett katonák száma ;)
Abban mondjuk igazad van hogy egy kezdő ezt még nem biztos hogy átlátja... de pl a kezdőknek szóló tipek közé bele lehetne venni hogy "használd bátran a piacot" -vagy valami ilyesmit :D

Xeper 04-20-2006 14:16

Quote:

Originally Posted by laziga
a napi 800kati mondjuk gyorsba az olyan 3500ember ez csopi függö:)

800 kati/ képzés hogy pontos legyen... amúgy normál csoportban a te gondolatmeneted alapján 6670 nép, lasúban 20000.... hétvégiben meg vagy 400 kellene? -csak hogy én is kötekedjek :P

All times are GMT +1. The time now is 02:16.