Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   11. TESZT: Klánháborúk 2.0 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3540)

Dus 06-23-2009 15:36

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216625)
Van erre megoldás :)
Beletőrődsz hogy ez van :)

Ezt Te mondod?? :D:D:D

Quote:

ez az egyik, vagy mikor leesik a láthatatlanság, akkor odamész és megölöd, ha nem annyira szemfüles, mindt egyesek khm :D:D:D

Legalább a postomat olvastad volna el figyelmesen...Nem esik le a láthatatlanság...

Quote:

Ha meg megölni sem bírod, akkor így jártál :D

Kíváncsi lennék a Te reakcióidra fordított esetben. :)

Ildee 06-23-2009 15:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216626)
Kíváncsi lennék a Te reakcióidra fordított esetben. :)

Nem az én hibám, hogy több tpét gyűjtöttem mint Te, előzz meg és akkor fordított helyzetben leszünk. Ennyi.

Akkor sem támogatnám, ha fordítva lenne.

Dus 06-23-2009 15:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216628)
Nem az én hibám, hogy több tpét gyűjtöttem mint Te, előzz meg és akkor fordított helyzetben leszünk. Ennyi.

Akkor sem támogatnám, ha fordítva lenne.

Nem mondtam, hogy a Te hibád lenne... ;)

Fordított helyzetben meg 72 órán keresztül folyamatosan hisztiznél, hogy ez nem ér. :p

Mellesleg meg nem a mostani esetről beszélek, mert kicsit más, mert Te nem nagyon voltál itt közben...Elméleti esetről beszéltem, így is kezdtem a hozzászólást. :)

Phoenix 06-23-2009 18:21

Na akkor menjünk sorba. (Tegnap meg ma nem nagyon voltam.)
Először: legyen kikapcsolható a klánterület kijelzése, mert egyenlőre nagyon csúnya így.
Másodszor: nem támogatom, hogy legyen pénzfizetés a klánterületeken. A játékban később úgyis sok klán lesz és csak azért kereskedjek és szerezzek pénzt, hogy mászkáljak a térképen? Tudom, hogy nem tűnik soknak az az 1-2 arany, de ha csak a sziget egyik végéből elmész a másikig, máris oda van több ezer arany. Főleg, ha egy olyan területet is legfogal, ami valami keresős küldihez kell, akkor az már biztos bevételi forrás a klánnak? És most a Teszt alatt lassan körbe háborúzzák a fővárost és nem lehet majd be és kimenni? Vagy a kezdő csak mászkál, felfedezi a területet és amire eléri az 5ös szintet, kifogy a pénzből és nem tud tovább mozogni.
Harmadszor: Amit Dus említett, hogy láthatatlanul simán tud területet foglalni, az tényleg nem oké.
Negyedszer: Az esti foglalás. Ezen már én is gondolkoztam, mert lesznek úgyis olyan fanatikusok, akik éjjel és hajnalban fognak területet foglalni, amíg az ellen esélytelen, hogy ott legyen. Ez egy átlag dolgozó/tanuló embernek elég kellemetlen lesz, ha reggelre akár a 10-30%át elveszítheti a területének.

Jelenleg túl sok az egyenlőtlenség, amire valami megoldást kell találni.

Ati 06-23-2009 18:25

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216639)
Főleg, ha egy olyan területet is legfogal, ami valami keresős küldihez kell, akkor az már biztos bevételi forrás a klánnak?

Igen. No de melyiknek? És miért hagyják a többiek, hogy pont annak?

Phoenix 06-23-2009 18:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216640)
Igen. No de melyiknek? És miért hagyják a többiek, hogy pont annak?

Ha ezt meg továbbragozzuk, akkor ráadásul háború alatt lesz és nem is tudom megcsinálni a küldit :)

Ati 06-23-2009 18:29

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216641)
Ha ezt meg továbbragozzuk, akkor ráadásul háború alatt lesz és nem is tudom megcsinálni a küldit :)

Megvárod, amíg elmegy onnan, akit keresel.

A fix keresős küldetések helyei többnyire úgyis védett helyeken lesznek, amiket nem lehet elfoglalni.

Phoenix 06-23-2009 18:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216642)
Megvárod, amíg elmegy onnan, akit keresel.

A fix keresős küldetések helyei többnyire úgyis védett helyeken lesznek, amiket nem lehet elfoglalni.

Akkor jó :)

Egyébként nagy átírás kellene a játéknak, ha látszanának bizonyos karakterek? Tudom, sokszor felhoztam, egyszer írtad is, hogy akkor minden lépésnél frissüljön a térkép? De, ha csak a térképnek az a része frissülne, amit én látok +2 esetleg 3 négyzet? Még ha csak tesztelnénk, az is sokat jelentene, mert jelenleg nem is nagyon kell a láthatatlanság sem, hogy egymás elől elbujjunk. Annyira kevés az esélye, hogy találkozunk. Nem azt mondom, hogy minden karakter látszódjon a játékban, de ha a csapat, esetleg a klán tagjai látszanak, már az is sokat segítene.

Ati 06-23-2009 18:41

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216644)
Egyébként nagy átírás kellene a játéknak, ha látszanának bizonyos karakterek? Tudom, sokszor felhoztam, egyszer írtad is, hogy akkor minden lépésnél frissüljön a térkép? De, ha csak a térképnek az a része frissülne, amit én látok +2 esetleg 3 négyzet? Még ha csak tesztelnénk, az is sokat jelentene, mert jelenleg nem is nagyon kell a láthatatlanság sem, hogy egymás elől elbujjunk. Annyira kevés az esélye, hogy találkozunk. Nem azt mondom, hogy minden karakter látszódjon a játékban, de ha a csapat, esetleg a klán tagjai látszanak, már az is sokat segítene.

Ez iszonyúan erőforrásigényes, ezért most biztos nem lesz ilyen.

Jelenleg egy teljesen hétköznapi, a teszt alatt mindenki által használt funkció VIP alá tételén gondolkozom, mert nem vagyok biztos benne, hogy technikailag szerencsés lesz, ha mindenki használja.

Dus 06-23-2009 18:42

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216644)
Akkor jó :)

Ha frissülne a térkép, valami hihetetlen lassú lenne a mászkálás... ;)

Phoenix 06-23-2009 18:49

Azon gondolkodok, hogyha a klánterületen fizetni kell, azt egy másik módon lehetne finanszírozni. Amit korábban felvetettem, hogy a talált tárgyakat felvásárolná a rendszer a ker.posztokon.

Dus 06-25-2009 08:53

Szerintem a területen való mászkálásért fizetett pénz jobb lenne, ha a szint/10 kerekítve lenne. Így pl 5. szintig (nem szinten, szintig) nem fizet semmit, ami szerintem jó dolog...Egy kezdő játékos mászkál, azt elveszíti z össze pénzét, és ha beragad, nem tud mit csinálni...éhen és szomjanhalni sem tud, mert még nincs 5. szintű. Valószínűleg még obeliszket sem látogatott meg, ezért kék lötyi is kizárva. Szóval nem tartom jónak :)

Ha kerekítve lenne, akkor jobb lenne... ;)

Ati 06-25-2009 10:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216833)
Szerintem a területen való mászkálásért fizetett pénz jobb lenne, ha a szint/10 kerekítve lenne. Így pl 5. szintig (nem szinten, szintig) nem fizet semmit, ami szerintem jó dolog...Egy kezdő játékos mászkál, azt elveszíti z össze pénzét, és ha beragad, nem tud mit csinálni...éhen és szomjanhalni sem tud, mert még nincs 5. szintű. Valószínűleg még obeliszket sem látogatott meg, ezért kék lötyi is kizárva. Szóval nem tartom jónak :)

Ha kerekítve lenne, akkor jobb lenne... ;)

Nem szeretem a kerekítéseket, mert kiszámíthatatlanná tesznek mindent...

A felvetés viszont jogos, úgyhogy levágás lett a vége, 10. szintig nem kell fizetni. (Nincs feltöltve.)

Ati 06-25-2009 10:43

Hamarosan visszaállítom a pénzszüksélgetet a ténylegesre, nehogy véletlenül így maradjon... :)

Van-e még bármi egyéb kérdés, észrevétel, javaslat a klánháborúval kapcsolatban?

Az eddig felmerültek közül meg lett oldva a figyelmeztető szöveg csak egyszeri kiírása, függetlenül az épp foglalás alatt álló területek számától; színezés kikapcsolhatósága; és a fizetendő adó 1 arannyal eltolása, hogy kis karaktereknek ne kelljen fizetni.

Dus 06-25-2009 10:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216849)
Hamarosan visszaállítom a pénzszüksélgetet a ténylegesre, nehogy véletlenül így maradjon... :)

Van-e még bármi egyéb kérdés, észrevétel, javaslat a klánháborúval kapcsolatban?

Az eddig felmerültek közül meg lett oldva a figyelmeztető szöveg csak egyszeri kiírása, függetlenül az épp foglalás alatt álló területek számától; színezés kikapcsolhatósága; és a fizetendő adó 1 arannyal eltolása, hogy kis karaktereknek ne kelljen fizetni.

Hogy még lehessen tornászni felfele a tanulható képességeket, ezért lehetne egy tárnná építés és egy épület építés funkció. Nem csak sima építés.

És saját klánterületen, ha van jogod rá, készíthetnél tárnát. Először keresni kéne egy helyet, ahol a bejáratot csinálhatod meg, aztán folyamatosan 1-1 mezővel megtoldhatnád a tárnát...

Így alakulhatnának ki a hegykeért folytatott harcok...

Viszont cserébe akkor tárnát és erdőt is el lehetne foglalni klánterülettel, mert mire eljutnak területekkel oda, ahol most van tárna, addigra lesz egy rakás klán, klánvárossal... :)

Dus 06-25-2009 11:03

És akkor állítsd be légyszi azokat a területeket is, ahova nem lehet területet foglalni, mert így elfoglalnám azokat :)

Ati 06-25-2009 11:25

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216850)
Hogy még lehessen tornászni felfele a tanulható képességeket, ezért lehetne egy tárnná építés és egy épület építés funkció. Nem csak sima építés.

És saját klánterületen, ha van jogod rá, készíthetnél tárnát. Először keresni kéne egy helyet, ahol a bejáratot csinálhatod meg, aztán folyamatosan 1-1 mezővel megtoldhatnád a tárnát...

Így alakulhatnának ki a hegykeért folytatott harcok...

Viszont cserébe akkor tárnát és erdőt is el lehetne foglalni klánterülettel, mert mire eljutnak területekkel oda, ahol most van tárna, addigra lesz egy rakás klán, klánvárossal... :)

Ez majd valami sokadik verzióban. :)

Ati 06-25-2009 11:26

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216851)
És akkor állítsd be légyszi azokat a területeket is, ahova nem lehet területet foglalni, mert így elfoglalnám azokat :)

Hmm? A mostani területek, klánok stb. törölve lesznek. Eleve nem lehet ott város, ahol most van.

Dus 06-25-2009 11:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216855)
Hmm? A mostani területek, klánok stb. törölve lesznek. Eleve nem lehet ott város, ahol most van.

Jaaa...

A karakterek és pénzük megmarad?? :)

Ildee 06-25-2009 11:34

Én egyébként ellenzem, hogy bármelyik karink is megmaradjon az élesre. Nem mintha nem lenne jó, hogy van, és nem kell elölről kezdeni, de azért jelentős előnnyel indulnánk még a karik törlése mellett is az élesben. Hiszen nagyjából tudjuk, hogyan kell tanulni, mit melyik szinten érdemes ölni...
Ehhez még hozzájönne az a plusz párszázezer tp is amit teszt alatt megszereztünk, az már rettenetesen nagy előny a kezdőkkel szemben.

Dus 06-25-2009 11:36

Nem azért leszünk valószínűleg, hogy a kezdőket agyonüssük :)

Tény, hogy nagy előny, de nem látom, hogy miért baj az, ha nagy előnyünk van. :p

Ati 06-25-2009 11:40

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216857)
Én egyébként ellenzem, hogy bármelyik karink is megmaradjon az élesre. Nem mintha nem lenne jó, hogy van, és nem kell elölről kezdeni, de azért jelentős előnnyel indulnánk még a karik törlése mellett is az élesben. Hiszen nagyjából tudjuk, hogyan kell tanulni, mit melyik szinten érdemes ölni...
Ehhez még hozzájönne az a plusz párszázezer tp is amit teszt alatt megszereztünk, az már rettenetesen nagy előny a kezdőkkel szemben.

Bár ennek már semmi köze a klánháborúkhoz, a klánokhoz talán lehet: nem baj az, ha vannak olyan klánvezérek, akik tudják már, hogy mit kell cisnálni, és segíteni tudják a hozzájuk jelentkezőket.

Ráadásul kifejezetten rossz lenne, ha hirtelen mindenki nulláról indulna, ezért az éles játékban is csúsztatások lesznek, nem egyik percről a másikra lehet majd jelentkezni, hanem van aki előbb tud, és van, aki csak később. Pont azért, hogy eltérések legyenek a karakterek képességei között.

Ildee 06-25-2009 11:41

Például azért, mert ha én teszem azt meggondolom magam és játszani fogok, akkor az égadta világon senki nem tud majd utolérni. Vagy ez nem baj?
Nekem végülis nem baj :D
Csak reálisan nézve a dolgokat, nem igazságos másokkal szemben.

Ati 06-25-2009 11:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216860)
Például azért, mert ha én teszem azt meggondolom magam és játszani fogok, akkor az égadta világon senki nem tud majd utolérni. Vagy ez nem baj?

Én nem vagyok olyan biztos abban, hogy ne tudna bárki is utolérni, ha igazán nekifekszik. ;)

Dus 06-25-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216860)

Mindig van egy nagyobb hal, egy aktívabb játékos.. :)

Ildee 06-25-2009 11:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216861)
Én nem vagyok olyan biztos abban, hogy ne tudna bárki is utolérni, ha igazán nekifekszik. ;)

Hát ha napi 15 órában tolom, akkor nem hinném h bárki utolér ;)
Persze, akkor utolérhet ha nem tolom, mert éppen ráuntam, és ez a valószínűbb :D

Dus 06-25-2009 11:52

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216865)
Hát ha napi 15 órában tolom, akkor nem hinném h bárki utolér ;)
Persze, akkor utolérhet ha nem tolom, mert éppen ráuntam, és ez a valószínűbb :D

Kvéve ha ő napi 18-20 órában tolja... :) :p

Ildee 06-25-2009 12:03

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216868)
Kvéve ha ő napi 18-20 órában tolja... :) :p

Ja főleg, hogy kis kari az elején kap 13-33 tpét, én meg 150eket :D

Ati 06-25-2009 12:05

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216879)
Ja főleg, hogy kis kari az elején kap 13-33 tpét, én meg 150eket :D

A kiskarakternek pedig kell fél óra a szintlépéshez, Neked meg 3 nap. :)

Ildee 06-25-2009 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216880)
A kiskarakternek pedig kell fél óra a szintlépéshez, Neked meg 3 nap. :)

Ez igaz, de egy idő után nekik is annyi kell majd :D

Dus 06-25-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216881)

Az a baj, hogy úgy gondolkodsz, mint a nyúl - teknős futóversen példában:

A teknős kap mondjuk 1 m előnyt a futóversenyben.
Míg a nyúl utol éri a teknőst, a teknős meg tesz valamennyi távolságot. Míg a nyúl megint utoléri, megint megtesz valamennyit. Míg megint utol éri, megint megtesz valamennyit...

De ez esetben a nyúl soha nem futná le a teknőst...

Pedig gyakorlatban le fogja. ;)

Ati 06-25-2009 12:17

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216881)

Addigra Neked pedig már 10 nap. :)

Hidd el, hogy utol fognak érni. Ráadásul már most borítékolom, hogy nem fogsz ennyit játszani vele, mint a teszt alatt. :)

Ildee 06-25-2009 12:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216883)
Addigra Neked pedig már 10 nap. :)

Hidd el, hogy utol fognak érni. Ráadásul már most borítékolom, hogy nem fogsz ennyit játszani vele, mint a teszt alatt. :)

Majd veszek vip csomagokat :p

Ati 06-25-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216884)
Majd veszek vip csomagokat :p

Attól nem fogsz többet játszani. :) TP-t nem adnak. :)

Ildee 06-25-2009 12:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216885)
Attól nem fogsz többet játszani. :) TP-t nem adnak. :)

Nem tudom, hogy ezt most az időkorlátra írod, vagy a hozzáállásomra. De ha már itt tartunk akkor mesélhetnél erről, hogy mennyit lehet ingyen bent lenni naponta :rolleyes:

Ati 06-25-2009 12:41

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216886)
Nem tudom, hogy ezt most az időkorlátra írod, vagy a hozzáállásomra. De ha már itt tartunk akkor mesélhetnél erről, hogy mennyit lehet ingyen bent lenni naponta :rolleyes:

No ennek már aztán végképp semmi köze a klánháborúkhoz. :)

All times are GMT +1. The time now is 16:24.