Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   10. TESZT: Indulás, második felvonás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3514)

Ati 06-08-2009 16:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214229)
Szerintem még mindig a varik dominálnak hosszú távon, szóval lehetne egy elágazóbb harcművészeti rendszer, pont mint a mágia...Ha nem is annyira, de erősen közelítsen...És máris több megtanulhatód van :p

Pont ezért mondom, hogy ez például ideális hadi akció, bár sok értelme tényleg nincs, mert inkább ölj valami nagyobb karaktert, ami ad is valamit, mint sok kicsit, amiktől semmit se kapsz... :)

Dus 06-08-2009 17:00

Én arra gondoltam, hogy lehetne kezdő harcművészet, középszintű harcművészet és haladó harcművészet. És bizonyos fegyverek csak ez alapján használhatók, függne ettől, hogy mit tudsz megtanulni (no nem annyit, mint a varinál, mert oda kell vp, de függne), és nagyobb harcművészettel nagyobb esély lenne a találatra...

Swiss 06-08-2009 17:38

Elolvastam mindent...

Lássuk a medvét!

Phoenix 06-08-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214213)
Ha szerinted , Ati, túl gyorsan fejlődtünk, akkor lehetne az, hogy a tanulási szükségletnél marad az 1,3 szorzó, viszont a szintlépés szükségletnél lenne 1,5 szorzó. Ekkor később lehetne tanulni pár dolgot (2. támadás pl), kevesebbet adna az extra erő a sebzésre és még a szintlépésből kapott ép és vp is kisebb lenne...

Bár még mindig az a baj az egész rendszerben, hogy az elején túl gyorsan, később pedig túl lassan lehet fejlődni...

Sztem nem kellene különválasztani a szintlépést és a tanulást. Ennek egyben kell lennie, esetleg küldetéssel eredményeképpen lehetne új dolgokat is tanulni (pl.: a kenyeres küldivel legalább valami alap mezőgazdaságit)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214219)
Igen, valószínűleg át kell, hogy alakítsam a fix szorzót. :(

Az biztos, hogy ide egy változó képlet kellene, mert ami a kis karaktereknek jó, az a nagyoknak nem és fordítva.

(Na most még eszek, utánna jövök tesztelni :))

Ati 06-11-2009 11:04

Szép lassan kezdjük összeszedni a tapasztalatokat!

Nekem első pár tapasztalat:

1. Túl hamar eljutottatok túl magas szintekre. Az elején az 1.3-as szorzó nagyon nem jó, oda akár egy 2-es is simán elmegy, akár 5. szintig is, és onnan csökkenne szép lassan, de ez az 1.3-as szorzó ez csak később jönne be, valahol huszon-harmincadik szint körül, és mehet tovább még le.
  2. Túl könnyen kereskedtek. Ennek oka, hogy közel van 2 kerposzt egymáshoz. Ezt meg lehet könnyen oldani azzal, hgy a kereskedést távoli posztokra helyezzük át. Könnyen megoldható. Ezen kívül elég veszélytelen dolog is most kereskedni. Tervbe van véve pár olyan mobcsoport, mint a banditák, akik kifejezetten a kereskedő karakterekre utaznak, de ez nem biztos, hogy az elején már be fog kerülni.
  3. Területek. Itt a fő bajom, hogy iszonyat gyorsan haladtok, úgyhogy ezt mindenképp vissza kell venni. Így az 1 millió terület teljesen benépesítve sem lesz elég sokáig. :) Úgyhogy ez szorosan kapcsolódik az 1. ponthoz.
Következő újraindításig lesz még pár újdonság, pár javítás, pár új tanulnivaló, és esetleg a fősziget bővítése. Ez utóbbi nem biztos.

Nézzük, hogy kinek milyen reakciói voltak.

LESZ MÉG KARAKTERNULLÁZÁS!!!

Dus 06-11-2009 11:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214612)
Szép lassan kezdjük összeszedni a tapasztalatokat!

Nekem első pár tapasztalat:

1. Túl hamar eljutottatok túl magas szintekre. Az elején az 1.3-as szorzó nagyon nem jó, oda akár egy 2-es is simán elmegy, akár 5. szintig is, és onnan csökkenne szép lassan, de ez az 1.3-as szorzó ez csak később jönne be, valahol huszon-harmincadik szint körül, és mehet tovább még le.
  2. Túl könnyen kereskedtek. Ennek oka, hogy közel van 2 kerposzt egymáshoz. Ezt meg lehet könnyen oldani azzal, hgy a kereskedést távoli posztokra helyezzük át. Könnyen megoldható. Ezen kívül elég veszélytelen dolog is most kereskedni. Tervbe van véve pár olyan mobcsoport, mint a banditák, akik kifejezetten a kereskedő karakterekre utaznak, de ez nem biztos, hogy az elején már be fog kerülni.
  3. Területek. Itt a fő bajom, hogy iszonyat gyorsan haladtok, úgyhogy ezt mindenképp vissza kell venni. Így az 1 millió terület teljesen benépesítve sem lesz elég sokáig. :) Úgyhogy ez szorosan kapcsolódik az 1. ponthoz.
Következő újraindításig lesz még pár újdonság, pár javítás, pár új tanulnivaló, és esetleg a fősziget bővítése. Ez utóbbi nem biztos.

Nézzük, hogy kinek milyen reakciói voltak.

LESZ MÉG KARAKTERNULLÁZÁS!!!

Voltak?? :)

Ötödik szintig azért durva az a kettes szorzó, de ha, mondjuk 2-es szorzóval indulna, és szintenként 0,05-öt csökkenne a szorzó, 1,1-ig vagy 1,2-ig, akkor mindjárt jobb lenne :)

Viszont az is tény, hogy ehhez viszont kell jó pár küldetés 10. szint alatt (5-10 db), hogy kevésbé legyen unalmas...
És ne 100K tp felett kezdjen el esni a mobokért kapott tp, hanem mondjuk 30. szinttől...

Kereskedelem:
Ha a Délen lévő kerposztot kiveszed, szerintem már bőven jó :)

Dus 06-11-2009 11:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214613)
Ötödik szintig azért durva az a kettes szorzó, de ha, mondjuk 2-es szorzóval indulna, és szintenként 0,05-öt csökkenne a szorzó, 1,1-ig vagy 1,2-ig, akkor mindjárt jobb lenne :)

1. szint: 0 tp
2. szint: 100 tp

| kettes szorzó
ˇ

3. szint: 200 tp

| 1,95 szorzó
ˇ

4. szint: 390 tp

| 1,9 szorzó
ˇ

5 szint: 741 tp
(mostantól nem írnám a szorzókat, mert ki lehet könnyen találni mennyi)
6. szint: 1371 tp
7. szint: 2468 tp
8. szint: 4319 tp
9. szint: 7342 tp
10. szint: 12114 tp

stb., stb., stb. :)

Ati 06-11-2009 11:34

Quote:

Ilyen alacsony szinten 2 és 1.8 között olyan óriási különbség nincs.

Az 5. szintet olyan fél óra alatt értékek el, talán volt, akinek ennyi se kellett. Erre legalább 2-3 óra lenne reális.

Most az 5. szinthez 618 pont kell. 2-es szorzóval 1500. Még mindig nem az a 6-szoros idő, ami ideális lenne.

Quote:

Ha a Délen lévő kerposztot kiveszed, szerintem már bőven jó :)

A délivel nincs baj. A fővárosiba nem kellenek a kereskedős cuccok.

Dus 06-11-2009 11:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214616)
Ilyen alacsony szinten 2 és 1.8 között olyan óriási különbség nincs.

Az 5. szintet olyan fél óra alatt értékek el, talán volt, akinek ennyi se kellett. Erre legalább 2-3 óra lenne reális.

Most az 5. szinthez 618 pont kell. 2-es szorzóval 1500. Még mindig nem az a 6-szoros idő, ami ideális lenne.

A délivel nincs baj. A fővárosiba nem kellenek a kereskedős cuccok.

A 2 és az 1,8 között tényleg nincs különbség alacsony szinten, de az kihatással van a későbbi szorzóra és eredményre is :)

Az 5. zint kb 6-8 perc volt :D
De ha az 5. szintet órás játékidőben szeretnénk mérni, akkor nem jó oda egy logika alapján változó szorzó, hanem mondjuk az első 10 szintet vagy 20 szintet kézzel megmondani, hogy ennyi és ennyi tp legyen, és utána bevezetni egy szorzót rá :)

De pl a chat falat simán lehetne 10. szintre korlátozni, nem hiszem, hogy az 5. szintnek kéne mérvadónak lennie...Semmilyen szempontból sem :)

Dus 06-11-2009 11:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214616)
Most az 5. szinthez 618 pont kell. 2-es szorzóval 1500. Még mindig nem az a 6-szoros idő, ami ideális lenne..

Ez meg így igencsak csalóka, mert le lett víve a 2 kezdő küldi által kapott tp, nem is picit (felére), úgyhogy azzal talán, 2-es szorzóval 2 óra kell kb az 5. szintig...

De utána meg 1,8-ra ugrik, vagy már 10. szinten is több tízezer tp kell??
Akkor aztán tényleg évtizedek múlva jönnek bizonyos küldetések :)

Ati 06-11-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214618)
A 2 és az 1,8 között tényleg nincs különbség alacsony szinten, de az kihatással van a későbbi szorzóra és eredményre is :)

Az 5. zint kb 6-8 perc volt :D
De ha az 5. szintet órás játékidőben szeretnénk mérni, akkor nem jó oda egy logika alapján változó szorzó, hanem mondjuk az első 10 szintet vagy 20 szintet kézzel megmondani, hogy ennyi és ennyi tp legyen, és utána bevezetni egy szorzót rá :)

Én most nem is fix képletben gondolkozom, ezért mondtam,, hogy egy ideig fix, utána csökkenhetne szép lassan, majd állandósulna, később megint csökkenhetne. "Pihenőknek" a 2-es az elején, 1.5-ös 10-es körül, 1.3-as 20 körül, és végül 1.1-es 30-tól.

Most 26-os szint a max 3 nap játék után. Ez nagyon sok, max 15-nél kellene tartani. :)

Ati 06-11-2009 11:43

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214619)
De utána meg 1,8-ra ugrik, vagy már 10. szinten is több tízezer tp kell??
Akkor aztán tényleg évtizedek múlva jönnek bizonyos küldetések :)

Ahhoz képest, hogy most közel jártok a 30-hoz... :D

Dus 06-11-2009 11:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214620)
Én most nem is fix képletben gondolkozom, ezért mondtam,, hogy egy ideig fix, utána csökkenhetne szép lassan, majd állandósulna, később megint csökkenhetne. "Pihenőknek" a 2-es az elején, 1.5-ös 10-es körül, 1.3-as 20 körül, és végül 1.1-es 30-tól.

Most 26-os szint a max 3 nap játék után. Ez nagyon sok, max 15-nél kellene tartani. :)

Ez így 20 milla tp 30. szinten.....
Azért, 30. szinten, 25-öt tud tanulni a karakter, vagy tanulhatott összesen (mert ugye a tanulás az eddigieken felül, míg a szintlépés, az eddigieket beleszámítva megy), 20 milla tp-t összeszedni, úgy hogy max 1 oroszlánt tudsz megölni??
Nee :)

Ati 06-11-2009 11:55

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214622)
Ez így 20 milla tp 30. szinten.....
Azért, 30. szinten, 25-öt tud tanulni a karakter, vagy tanulhatott összesen (mert ugye a tanulás az eddigieken felül, míg a szintlépés, az eddigieket beleszámítva megy), 20 milla tp-t összeszedni, úgy hogy max 1 oroszlánt tudsz megölni??
Nee :)

Most 10. szintre tenné ez be a legnagyobb karaktereket.

Ati 06-11-2009 11:57

Ha 2-ről indul, 1.1-ig szintenként lemegy 0.05-öt, akkor is 10. szintre teszi a mostaniakat, de a 30. szinten még 800k se kell.

Lehet, hogy egy ilyet fogunk kipróbálni következőre.

Dus 06-11-2009 12:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214627)
Ha 2-ről indul, 1.1-ig szintenként lemegy 0.05-öt, akkor is 10. szintre teszi a mostaniakat, de a 30. szinten még 800k se kell.

Lehet, hogy egy ilyet fogunk kipróbálni következőre.

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214615)
1. szint: 0 tp
2. szint: 100 tp

| kettes szorzó
ˇ

3. szint: 200 tp

| 1,95 szorzó
ˇ

4. szint: 390 tp

| 1,9 szorzó
ˇ

5 szint: 741 tp
(mostantól nem írnám a szorzókat, mert ki lehet könnyen találni mennyi)
6. szint: 1371 tp
7. szint: 2468 tp
8. szint: 4319 tp
9. szint: 7342 tp
10. szint: 12114 tp

stb., stb., stb. :)

Most 60K fölött van pl Ildi, és én is majdnem 60K-n...
Ez nem 10. szint lenne, de szerintem a rendszer az jó :)

Ati 06-11-2009 12:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214628)
Most 60K fölött van pl Ildi, és én is majdnem 60K-n...
Ez nem 10. szint lenne, de szerintem a rendszer az jó :)

100 x 2 az nem 100.

A 3. szint nem 200 tp, hanem 300.

2 karakter így valóban a 10. fölött lenne, 11. szinten. Ez elsőre teljesen reálisnak tűnik nekem. Pláne, ha hozzávesszük, hogy:

1. Lehet kapni majd boltban jobb fegyvereket és páncélokat.
  2. Ha már létező klánba csöppensz be, akkor eleve KAPHATSZ tőlük tök ingyen jobb cuccokat.

Dus 06-11-2009 12:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214630)
100 x 2 az nem 100.

A 3. szint nem 200 tp, hanem 300.

2 karakter így valóban a 10. fölött lenne, 11. szinten. Ez elsőre teljesen reálisnak tűnik nekem. Pláne, ha hozzávesszük, hogy:

1. Lehet kapni majd boltban jobb fegyvereket és páncélokat.
  2. Ha már létező klánba csöppensz be, akkor eleve KAPHATSZ tőlük tök ingyen jobb cuccokat.

Első szint az 0 tp. 2. szint az 100 tp, 3. szint meg 200 tp :)
Hol volt itt olyan, hogy 2*100=100?? :confused:

De tény, hogy reális még a 14. szint is, és, hogy 30. szint 800K az is jó...

De azt viszont akkor is ajánlanám, hogy ne 100K tp-nél induljon be a mob által adott tp csökkentés, hanem 20. vagy 30. szinttől...

Ati 06-11-2009 12:12

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214631)
Első szint az 0 tp. 2. szint az 100 tp, 3. szint meg 200 tp :)
Hol volt itt olyan, hogy 2*100=100?? :confused:

De tény, hogy reális még a 14. szint is, és, hogy 30. szint 800K az is jó...

De azt viszont akkor is ajánlanám, hogy ne 100K tp-nél induljon be a mob által adott tp csökkentés, hanem 20. vagy 30. szinttől...

1. szint 0 tp.
2. szint 100 tp.
3. szint nem 200, hanem 300 tp! (100+100*2)

Dus 06-11-2009 12:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214632)
1. szint 0 tp.
2. szint 100 tp.
3. szint nem 200, hanem 300 tp! (100+100*2)

Az a tanulásnál van, hogy az előzőekhez hozzáadódik még a szükséglet.
Szinteknél eddig csak szorozva volt az előző szint*a szorzó, de nem volt hozzáadva...

Tehát eddig így volt a szint:
1. szint 0 tp
2. szint 100 tp
3. szint=1,3*2. szint (most lenne 2*2. szint)
4. szint=1,3*3. szint (most lenne 1,95*3. szint)

(tanulás volt úgy, ahogy írtad)

De jó lenen ha változna :)

Ati 06-11-2009 12:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214633)
Az a tanulásnál van, hogy az előzőekhez hozzáadódik még a szükséglet.
Szinteknél eddig csak szorozva volt az előző szint*a szorzó, de nem volt hozzáadva...

Tehát eddig így volt a szint:
1. szint 0 tp
2. szint 100 tp
3. szint=1,3*2. szint (most lenne 2*2. szint)
4. szint=1,3*3. szint (most lenne 1,95*3. szint)

De jó lenen ha változna :)

Tanulási darabszámról érdemes most beszélni, mert ezen kívül a szintnek nagyon kevés jelentősége van.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 12:23

Bebizonyosodott nagyon sokszor, hogy egy karakter kevesebbet tud tanulni a jelenlegi rendszerekben, mint ahányadik szintű.
Egyre bonyolultabbá válik számolgatni, meg összeadogatni, egyre több a tizedes jegy, ami pontatlaníthatja ,stb stb.

Egyszerüsítené a játékot, és könnyítene is rajta egy keveset, ha egész egyszerűen szintenként 1-et tanulhatnál, aztán szevasz. Így 30. szinten nem 25-öt, hanem 30-at tanulhatnál, viszont Ati javaslatával nehezebb lenne elérni a 30-at, mint most.

Ezeket összevetve reálisnak tartanám ezt.

Ati 06-11-2009 12:25

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214635)
Bebizonyosodott nagyon sokszor, hogy egy karakter kevesebbet tud tanulni a jelenlegi rendszerekben, mint ahányadik szintű.
Egyre bonyolultabbá válik számolgatni, meg összeadogatni, egyre több a tizedes jegy, ami pontatlaníthatja ,stb stb.

Egyszerüsítené a játékot, és könnyítene is rajta egy keveset, ha egész egyszerűen szintenként 1-et tanulhatnál, aztán szevasz. Így 30. szinten nem 25-öt, hanem 30-at tanulhatnál, viszont Ati javaslatával nehezebb lenne elérni a 30-at, mint most.

Ezeket összevetve reálisnak tartanám ezt.

A maghalási malusz miatt nem tartanám jó ötletnek ezt a szintenkénti egy tanulást.

Normál esetben, ha nem halsz meg egyszer sem, akkor oké, de ha meghalsz, akkor ez máris borul. És szerintem ez egyáltalán nem baj. Ne arra akard a meghalást használni, hogy így könnyen visszajutsz a fővárosba, hanem tényleg mindenképp akard elkerülni.

Dus 06-11-2009 12:32

Huhh, legalább a kipróbálni való rendszer megvan :)

Nagyon úgy néz ki, hogy jó lesz ez a rendszer, csak majd akkor erre kell optimalizálni a tárgyak szintszükségletét :)
De eddig sokkal jobbnak tűnik :)

Ati 06-11-2009 12:34

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214637)
Nagyon úgy néz ki, hogy jó lesz ez a rendszer, csak majd akkor erre kell optimalizálni a tárgyak szintszükségletét :)

Ez a mostani állapotig nem sok vizet zavar.

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 12:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214636)
A maghalási malusz miatt nem tartanám jó ötletnek ezt a szintenkénti egy tanulást.

Normál esetben, ha nem halsz meg egyszer sem, akkor oké, de ha meghalsz, akkor ez máris borul. És szerintem ez egyáltalán nem baj. Ne arra akard a meghalást használni, hogy így könnyen visszajutsz a fővárosba, hanem tényleg mindenképp akard elkerülni.

Ezt most nem értem. Lehet szintet bukni meghalással?

Ati 06-11-2009 12:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214639)
Ezt most nem értem. Lehet szintet bukni meghalással?

Ha már egyszer megszerezted, akkor nem bukod el, de messzebb kerülsz a következő szinttől.

20. szintről (vagy bárhonnan) simán visszabukhatsz 0 tp-re sorozatos meghalásokkal, ahonnan a 21. szintet elérni nem lesz egyszerű... :)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 13:02

Világos. :)

Kérdés: mi lesz azokkal a képességekkel, amik szintenkénti bónusszal szolgálnak? Ha harmadakkora szinten leszek ugyanennyi TP-ből, akkor nem igazán lesz értelme megtanulni őket.

Dus 06-11-2009 13:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214642)
Világos. :)

Kérdés: mi lesz azokkal a képességekkel, amik szintenkénti bónusszal szolgálnak? Ha harmadakkora szinten leszek ugyanennyi TP-ből, akkor nem igazán lesz értelme megtanulni őket.

Akkor is lesz értelme, de tudsz mást is tanulni, nem kötelező a szintenkénti bónuszokat adó dogokat megtanulni :)

[HTPA]GeeForce 06-11-2009 13:10

A főoldalra ki lehetne tenni egy linket, ami a legújabb hivatalos flash playerre mutat, és kiírni valami olyasmit, hogy "ajánljuk a legújabb flash használatát", vagy ilyesmi, nehogy az legyen, hogy az egyik gépen máshogy működik valami, mint a másikon.
(Pl hogy az egyik 10x kattint, hogy 1x lépjen, a másiknak meg kattintásonkként 1-et lép, ahogy kell.)
Meg valami minimum "rikvájörment"-et is. Nehogy olyan vádak érjék majd a MUD-ot, hogy egyes játékosokat előnyben részesít, vagy valami egészen agyament akármit. (Pl mint a Hódító piramisjátéknak való beállítása.)
Szóval nehogy az legyen, hogy a böngészője, vagy flash player-e, vagy a lestrapált netkapcsolata miatt valakinek rosszabb legyen a játékminősége, és ezért a játék üzemeltetőit okolja.
Legyen valami felhívás, hogy "ajánlunk XY sebességű zavartalan internetkapcsolatot", vagy legalább valami kis szöveg.

Ildee 06-11-2009 13:57

Erő: 200 (325) és mégis tudok mozogni. Csapatban nem, de egyedül igen.

Ati 06-11-2009 13:58

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214645)
Erő: 200 (325) és mégis tudok mozogni. Csapatban nem, de egyedül igen.

Frissen képzett segédekkel?

Ildee 06-11-2009 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214646)
Frissen képzett segédekkel?

Nem. Meghaltak a segédeim, mert harcoltam, de kilépek, és megnézem hogy így is tudok e mozogni, a lényeg, hogy az erő valóban 200 jelenleg (klánmedállal) és a (325) is helyes.

Ildee 06-11-2009 14:08

Kiléptem és vissza, most már nem enged mozogni.
Kár volt kilépni :D:D:D:D

Ati 06-11-2009 14:09

Szóval segédelhalálozás eredmények, oké, köszi, akkor mijárt ez is jav. :)

Swiss 06-11-2009 20:35

Elolvastam pro és kontra.

Azért nem látom értelmét, mivel ezt a játékot is üzleti vállalkozásnak szánták így, hogy az Üzemeltetőnek a nehezítésekre mi az elfogadható felhasználói reakció nehéz lenne kitalálni.

Most felhasználói oldalról világítanám meg az eseményeket:

Túl gyorsan haladunk?

Azért ez elvárható szerintem (18 nap és x órát játszottam személy szerint a játékkal pedig nem nagyon voltam aktív április 15 óta napi szinten). A zéró azt mutatta meg, hogy mindenki számára világossá vált, hogy melyek azok a min. képességek melyekkel az elején lehet haladni vagy azt is mondhatnám melyeket érdemes tanulni.

Ha élesben indulunk, mi tesztelők a felhalmozott tudással már eleve forban leszünk. Arra mérget is vennék, ha ezzel a felállással indultunk volna az elején most nem lenne 26-os kari.

A következő zéró utáni rendszerről:

Nem vagyok egy vészmadár de lehet az már nekünk is sok lesz. Hangsúlyozni szeretném, hogy mindenki tud minden küldetést és ami a legfontosabb a min. megtanulandó képességeket is hozzá. Halkan megjegyezve, hogy minden mob erőssége valamint a mi hol található vagy mi hogyan működik kérdés sem probléma senki számára. Most komolyan arra megyünk, hogy mi is megszakadjunk? Ezzel nincs bajom hiszen teszt van :) azonban élesben nem tudom egy totál újonc játékos hogyan boldogul majd 0 játékismerettel.

Ati ne értsd félre én nagyon tisztelem ezt az egész teszt dolgot. Szakmai szempontból lenyűgözőnek tartom a visszaméréseket a játékról, azt ahogy az egész Hódító és eddig a MUD tesztje működött és ahogy a fejlesztéseket megelőző "közvélemény kutatások" működnek.

Azt azonban nem gondolom, hogy olyan képességekhez mint a dupla támadás 800k tp-t kelljen összeszedni, mert az hosszú távon megítélésem szerint nem fog a játék rentábilis működtetéséhez vezetni. Nem tudjuk még mi sem szerintem pontosan felmérni, hiszen még sok mindent mi sem láttunk gondolva itt az új küldikre, fegyverekre, akár mobok-ra.

Ezért ne haragudjon meg senki, hogy nem áll itt a végén egy konstruktív javaslat de annyi változó van amiről nincs tapasztalat hogy nem lehet komolyan vehető javaslatot tenni.

Ati 06-11-2009 20:46

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214756)
Azt azonban nem gondolom, hogy olyan képességekhez mint a dupla támadás 800k tp-t kelljen összeszedni, mert az hosszú távon megítélésem szerint nem fog a játék rentábilis működtetéséhez vezetni.

Soknak gondolod? Ez most szerintem max egy hét, de ahogy haladtok előre, még talán ennyi sem.

Bár most a legutóbbi felvetés szerint ha ezt 15. szinten kapod, akkor ahhoz nem 800k, hanem 280k kell. Már most 60ezer fölött vannak a nagyobb karakterek, és mindez úgy, hogy reggel is ennyin voltak, mert a közelgő nullázás miatt már nagy gyűjtögetés nincs.

Ha menne a rendes játék, akkor mostanra ennek a fele meglenne, ha nem több. 4 nap alatt.

Ildee 06-11-2009 20:54

Én részemről Swissel értek egyet. Ha valako gyorsan akar fejlődni, akkor majd nem lesz neki elég 3 kari.
Teszem hozzá, aranyklánmedál nélkül biztos nem jutok el ilyen gyorsan a 60káig, és szerintem túlságosan kevés mob van. Mi lesz majd ha 1000en játszunk, akkor minden 1000dik mezőn lesz egy mob?

Számokkal nem tudok segíteni, hogy mi lenne jó. De mindenképpen kicsi szinten lassítani kell a fejlődést, nagyobb szinteken, pedig gyorsítani.

Ati 06-11-2009 20:59

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214760)
Teszem hozzá, aranyklánmedál nélkül biztos nem jutok el ilyen gyorsan a 60káig

Dus klánmedál nélkül van 60k fölött.

Igazából én most kicsit le vagyok ott ragadva, hogy 30-40-50 szint, de mivel itt nincs maximum, ezért át kell állnom arra, hogy modnjuk 1000, és akkor máris nem haladtok gyorsan. :)

Azzal mindenesetre teljesen egyetértek, hogy olyan szintre nem szabad lassítani, hogy értelnetlen kattintgatássá váljon.

Swiss 06-11-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214758)
Soknak gondolod? Ez most szerintem max egy hét, de ahogy haladtok előre, még talán ennyi sem.

Bár most a legutóbbi felvetés szerint ha ezt 15. szinten kapod, akkor ahhoz nem 800k, hanem 280k kell. Már most 60ezer fölött vannak a nagyobb karakterek, és mindez úgy, hogy reggel is ennyin voltak, mert a közelgő nullázás miatt már nagy gyűjtögetés nincs.

Ha menne a rendes játék, akkor mostanra ennek a fele meglenne, ha nem több. 4 nap alatt.

Ati a fentieket értem, viszont szerintem mi rossz viszonyítási alap vagyunk ha a játék játszhatóságát akarjuk meghatározna az általunk elért eredmények alapján. A tapasztalat szerintem az elején sokat segít majd nekünk, míg a kezdőknek a saját bőrükön kell tapasztalni mindent. Én pontosan emlékszem az első napi indulásra és az azt követő kavarodásra a játékfunkciók megtanulását is ideértve.

Nem beszélve arról, hogy mi segítettük egymást az elején ahogy tudtuk infóval nyerssel karddal mert igazából nem volt tétje, élesben ez is más lesz.

All times are GMT +1. The time now is 01:32.