![]() |
Quote:
WOW :) Már kb 2K négyzetnl vagy többnél tartottam, de akkor kezdem előlről :D |
Quote:
Mit NE csinálj: ne húzz egy vízszintes vonalat, hogy abból azután lefele vagy fölfele folytasd a területet. Ez például nem jó: ########## #........# Ami a legbiztosabb, hogy induláskor felfele és lefele megrajzolsz pár mezőt, és onnan kezdesz el oldalra építkezni mindkét irányban. 1: .....#..... .....#..... .....#..... .....#..... .....#..... .....#..... 2: .....#..... .....#..... .....###### .....#..... .....#..... ######..... Ui: ehh, de jó, hogy megadom neki, hogy milyen betűtípus legyen... :) A pont az üres mezőt jelöli, ahol nincs semmi. |
Nem lehetne egy nagyon halványvonallal jelölni a középvonal honlétét?? :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De Bimmbimm megoldása tetszik :D |
A tenger-homok átmenetnél a bal alsó sarok nagyon nem illeszkedik a többihez ...
Ennél az elemnél a homok rész bal oldalra túlságosan kilóg és szerintem picit csúnya is így :( Lehetne picit kisebbre venni a homokpad részt, hogy jó legyen?? :o Szóval ez az elem pontosan: tenger-homok átmenet Ahol sok tenger van, és a jobb felső sarokba egy pici homok. Itt ez a jobb felső sarok homok kicsit szélesre sikeredett :) Már ott is látszik a többihez viszonyítva, ahol kiválasztom az elemeket :) |
És a menüs dologra lenne egy olyan javaslatom, hogyha kiválasztok egy másik térképet, vagy bármit csinálok a menüben, akkor maradjon ott az a választós réz és ne tűnjön el, hogy el kelljen menni a menüről és vissza, hogy megint választhassak egy térképet :)
|
Quote:
|
A fix elemek között van olyan jeges víz szerűség, abból nincs átmenet? :)
|
Quote:
|
Quote:
És működik is, onnan is tudok térképet szerkeszteni :) (legalábbis könyvtárra emlékszem, de lehetséges, hogy múzeum...) |
Jaaa...csak hogy én térképészeti hivatalnak kerestem :) Na majd holnap rákukkantok :)
|
Quote:
Építreni viszont most nem tudsz, úgyhogy addig marad a sivatagi. |
Quote:
Látom a hülyeség könnyen ragad rám :D |
Egy lényeges dolgot kifelejtettem a leírásból. :(
Ha labirintust készítesz (bármilyen "alapanyagból"), akkor a járatok közé mindig tegyél falakat is. Ne az legyen, hogy járat, mellette másik járat, mert a papírvékony fal nem áll meg magában. Járat, fal, járat legyen, hogy ne szakadjon át a fal, és ne omoljon be minden. |
Quote:
|
Az elemeket szerkesztésnél szerintem lehetne logikusabban rendezni:
Az átmenetek főként: Vannak különböző átmentetek, mindegyikbe 4 szél, 4 "külső" sarok (a piaci sarkok) és 4 "belső" sarok (ahol alig hiányzik, tehát a nagyobb sarkok)... Minden félénél az első sorba kerüljön szerintem a 4 szél, a következőben a négy külső sarok, a következő sorba pedig a 4 belső sarok... Mert pl most mintha nem is lenne benne logika :D |
Tegyük fel, hogy csinálok egy ilyen területet: (piros a középvonal)
########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### Ezután feljebb mászok a képernyőn, annyival amennyivel engedi (ez 5 négyzet) és folytatom tovább... (piros a középvonal) : ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### ########### Ezek után, lemegyek megint oda, ahonnan indultam, és elmegyek teljesen jobbra! (ez is 5 négyzet). Ekkora a középvonal az a térképem leg jobb oldala lesz. Majd innen a térkép széléig újabb mezőket rakok (zöld a középvonal) : ########### ########### ########### ########### ########### ################ ################ ################ ################ ################ ################ Ezek után ha akár csak 1 mezővel is jobbra lépek, a felső, ami széltében kisebb mint az alsó rész, eltűnik ideinglenesen!!! Ha visszalépek, akkor jó lesz! Ha visszalépek, feljebb megyek és jobbra rakok le mezőket, akkor is jó lesz! A lényeg, hogy ha a térképünket felosztjuk részekre, az alapján, hogy éppen milyen széles a térkép (tehát ha van egy 10*10-es négyzetünk, és azon van egy 8*8-as, akkor ez két terület), akkor csak azok a részek látszanak, amiken az éppen aktuális középvonal átmegy!!! Tehát ha visszatérünk a példához, a legutolsó "rajzon" két terület van. Egy felső meg egy alsó. Az alsó szélesebb, így ha azon megyünk oldalra annyit, hogy a középvonal ne menjen át a felsőn, akkor a felső egyszerűen eltűnik ideinglenesen. De inportálás után jó, hogyha kés a térkép... (Mivel, Ati, az enyémet már inportáltad, és jó, és én ezzel nagyon sokszor találkoztam szerkesztés közben) |
Ha berajzolod az összes részt, akkor nem szabad eltűnnie semminek. Ha egy telített négyszögalakú térkép a végeredmény, és eltűnnek belőle részek, akkor valahol hiányzik belőle valami mező.
|
Quote:
Pho problémája az volt, hogy ugyanígy tűnt el, menet közben, amikor még fordított L alakú volt a térképe, de nem jött vissza...Hiába állt rá a volt középvonalra és keresgélte az eltűnt részt :( |
Quote:
Kicsit fura ez a technikai módszer, de direkt nem mátrixos megjelenítés van, hogy az altérképek kezelése korlátlan lehessen. |
alap átmenetek nem illeszkednek egymáshoz, ha jól látom, és így látszik a felépítése az alaptérképnek:
a pirossal jelzett elemhez nem illeszkednek a sárgával jelzett elemek |
Elkészült az évezred térképszerkesztő kiegészítője... :)
Aki térképkészítésre adja a fejét, annak nagy segítség, hogy a térkép alapját egy kis képben elkészítheti, és ezt be lehet importálni kezdésnek. Ennek előnye, hogy vizuálisan látod s leendő térkép alakját, tudsz rajta korrigálni, mielőtt még mezőnként egyesével szerkeszteni kezdenéd. Ezen kívül megcsinálja a térkép alapját, így a kapcsolásokkal, és szétcsúszásokkal nem kell már foglalkozni, simán lehet bárhova kattintgatni, és finomítani. Hogy működik? Kell csinálnod egy akkora képet, amekkora a térképed lesz. Nagy a kísértés, hogy szép nagy területet csinálj, de ne feledd, hogy egy 100x100-as terület is már 10ezer mező, amit utána egyesével át kell nézned! :) Szintén ne feledd, hogy a főváros kontinensén szépen el lehet tévedni, és mire átérsz egyik végéből a másikba, az igencsak idő... Az egy 200x200-as terület. Szóval csinálsz egy megfelelő méretű területet. Ezt töltsd fel kék színnel, hogy lásd a tengert. Ezután válassz zöld színt. Valójában egyedül a zöld színnek van jelentősége. (Ez a "tiszta" zöld legyen: R:0, G:255, B:0; máshogy #00FF00.) Ezzel rajzold be a szárazföldet. Használhatsz ellipsziseket, négyszögeket, vonalakat, akármit, amiből kijön egy szép sziget alak. :) Alakítgasd, hogy a zöld szín szép szigetet adjon ki. Az egészet mentsd el .png formátumban, és küldd el nekem. Ebből csinálok egy olyan térképet, amiben a képi zöld az mező lesz, minden más pedig tenger. Innen a megszokott térképszerkesztői funkciókkal tudod a széleket finomítani, partot felrajzolni, sekély vizeket tenni a térképre, és ami a lényeg, a szárazföldet teljes egészében megrajzolni. Ez a módszer a százarföld megrajzolásában nem ad sok segítséget, de az alapok lefektetésében igen, valamint kizárja a térképelcsúszási hibákat is. Akit érdekel, a fentiek szerint cisnáljon egy kis képecskét, és küldje. Az eddigi térképek maradnak, ez csak egy plusz kiegészítő. Szükség esetén a partvonal berajzolását is lehet valamennyire automatizálni, de az el lesz rontva a legtöbb helyen, szóval mindenképp végig kell menni az egész partszakaszon majd, és a hibás részeket javítani. Pár kattintástól azért talán megkímél az egyenes részeknél, máshol nem nagyon... Majd kipróbáljátok melyik jobb, kézzel csinálni, vagy egy kicsit belesegíteni ezzel. |
És már bővült is a paletta egy kicsit:
Fehér (#FFFFFF) területek hómezővé lesznek alakítva. Sárga (#FFFF00) területek sivataggá lesznek alakítva. Barna (#996600) területek pusztasággá lesznek alakítva. Arra figyelj, hogy ha a képszerkesztőd nem éles széleket csinál, hanem próbál némi átmenetet tenni a színek közé, akkor azok a területek nem lesznek értelmezve, és óceánok maradnak. Ezért célszerű a képszerkesztőben rajzolásnál a széleket élesre (hard) tenni, hogy ne legyen semmi átmenet. |
Quote:
|
valaki tud tippet adni, hogy hozzam össze a sivatagot, a mezőt, a havat és a tengert? :)
http://kepfeltoltes.hu/090528/448021...toltes.hu_.jpg |
Quote:
Jobbat hirtelen nem tudok... |
Quote:
|
Quote:
|
Nincs rajta a térképemen a pusztaságom, és a mező közepén ott áll egy hajó, pedig én nem csináltam oda hajót.
Most léptem be nemrég hogy elkezdjem az alapot szépítgetni, erre látom, h nagyon nem úgy néz ki mint az alap amit csináltam... |
Quote:
A hajót talán Phoenix említette még, azt simán hagyd figyelmen kívül, az éles játék hajói vannak megjelenítve rajta, de a hajó maga nem a térkép része, úgyhogy mintha ott se lenne, nyugodtan cserélgesd alatta a mezőket. |
Quote:
Újra csinálom aztán küldöm. |
Quote:
Quote:
|
A játék beli térképem elkészült, egy kisebb szigetecske, tengerecskével körülötte... :)
Elmented? (Vagy mit hogy kell kérni? :D) |
Quote:
|
Quote:
És az enyém?? :) |
Quote:
Ha jók lesztek, akkor a hétvégén bekerülhetnek. :) |
Quote:
Alaptérkép: maga a térkép 1. Térkép: A felső város térképe 2. Térkép: Alsó város térképe 3. Térkép, 4. Térkép, 5. Térkép: Tárnák 6. térkép: semmi, azt hagyd figyelmen kívül :) Még az 1. térképen (felső város), van 3 ház, amibe szeretném majd hogy bejussanak az eberek. Nos, nem lenne túl nagy cucc, csak pár négyzet, úgyhogy ezt nem csináltam meg, de ha kell, megcsinálhatom, 5 perc kb :) (itt is lehetne majd 1-1-1 küldit felvenni, mint ahogy azt Neked már ecseteltem :) ) |
bocsi, nethiányom volt, és kicsit lemaradtam :S
Gee1 (#14) a karakter, és csak 1 térképet rajzoltam. Alaptérkép, azt hiszem. :) |
All times are GMT +1. The time now is 00:23. |