Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Kinek mi a kedvenc filme? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3474)

Princ 05-15-2009 14:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211474)
Mi az, amit hiányoltál még belőle (elvarratlan szál ezek szerint nem volt), és amit más film, teljesen önállóan nem tud(ott) teljesíteni?

A filmeket keresztül-kasul kritizálják, a Gladiátor ugyan bennem annyira mély nyomot nem hagyott, de nincs könnyebb néhány lesajnáló sornak igazat adni vele kapcsolatban, hogy mi hiányzik belőle. :p

Quote:

Originally Posted by Maripen, odeon.hu
... Igazi, nagy, színes, szélesvásznú, megamozinak lehetünk tanúi, olyannak, amilyet már több évtizede nem láthattunk. Azt is megkapjuk, ami ezzel a műfajjal szinte már együtt jár: az elnagyolt figurákat, a néhol rémes dialógusokat, a tulajdonképpen csak ürügyként figyelembe vett történelmi hátteret. Nem baj. Időnként borzalmas giccs, de gyönyörű. stb.

Naz 05-15-2009 17:04

Quote:

Mi az, amit hiányoltál még belőle (elvarratlan szál ezek szerint nem volt), és amit más film, teljesen önállóan nem tud(ott) teljesíteni?

Az elvarratlan szálon azt értem,hogy semmit nem tudnak felhasználni ahhoz,hogy valaki egyszer folytassa!Igaz ehhez nem kell semmi köthető dolog!Lásd Star Wars előröl hátulra,hátulról előre!Tény tökéletes volt ez az egy film is,de ha talán ha marad egy élő elpottyantott gyermek lenne remény a folytatásra:)Biztos még jobb lenne!
Ilyesmire gondolok az elvarratlan szálon!

Ati 05-15-2009 17:09

Quote:

Originally Posted by Naz (Post 211481)
Az elvarratlan szálon azt értem,hogy semmit nem tudnak felhasználni ahhoz,hogy valaki egyszer folytassa!Igaz ehhez nem kell semmi köthető dolog!Lásd Star Wars előröl hátulra,hátulról előre!Tény tökéletes volt ez az egy film is,de ha talán ha marad egy élő elpottyantott gyermek lenne remény a folytatásra:)Biztos még jobb lenne!
Ilyesmire gondolok az elvarratlan szálon!

Állandóan a StarWars-zal jössz... Miért lehetett visszaugrani? Mert a negyedik rész megfilmesítésével kezdték. Ez nem egy "elvarratlan szál", hogy "de jó lesz majd később ezt folytatni", hanem egy eleve megírt történet.

Amivel szerintem nem vagy tisztában itt, az az, hogy nem a film volt előbb, hanem a történet.

Pepa 05-15-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211482)
Állandóan a StarWars-zal jössz... Miért lehetett visszaugrani? Mert a negyedik rész megfilmesítésével kezdték. Ez nem egy "elvarratlan szál", hogy "de jó lesz majd később ezt folytatni", hanem egy eleve megírt történet.

Amivel szerintem nem vagy tisztában itt, az az, hogy nem a film volt előbb, hanem a történet.

.. és a kötet 12 részből áll ( nem pedig 6-ból).

Ati 05-15-2009 17:14

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 211483)
.. és a kötet 12 részből áll ( nem pedig 6-ból).

Hoppá! Egy elvarratlan szál! :D

Valezius 05-15-2009 19:03

Quote:

Originally Posted by Naz (Post 211356)
Visszatérve Gladiátor!Egy elvarratlan szálat hagyhattak volna,hogy folytatni lehessen!De így nem!

Szerintem van, simán lehet folytatni azzal, hogy miért mégse a szenátus lett az úr :p

De most komolyan, miért kéne folytatni? :confused:

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 211469)
lsd=lásd :D:D:D

Zseniális 1betűt meg lehet spórolni, hogy ez még nem jutott eszembe :)

Princ 05-15-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 211498)
Zseniális 1betűt meg lehet spórolni, hogy ez még nem jutott eszembe :)

ld.-vel szokták többször rövidíteni sztm.. és az már 2 azaz két betű! :D

vityu 05-15-2009 19:42

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 211469)
lsd=lásd :D:D:D

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 211500)

ld. = 3 billentyűlenyomás, a lásd meg 4 :) Én sose értettem, hogy minek amúgy is rövid szavakat lerövidíteni :)

Valezius 05-15-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 211500)

Meg egy pont... (azaz pont pont pont ;) )

vityu 05-15-2009 21:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 211516)
Meg egy pont... (azaz pont pont pont ;) )

Ezt mondtam én is, csak kicsit máshogy, de ott van benne :p

Naz 05-16-2009 06:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211482)

De Ati senki nem a Star Wars-al jön!Hanem példának említettem,hogy mindent meglehet csavarni!És azzal sem értem mi a probléma,hogy elmondtam a véleményem,hogy jó lenne egy folytatása a gladiátornak!Nekem ez a véleményem,két napja csak lehurrogod ezt a véleményemet!De természetesen megint az lesz,hogy én kötök bele mindenkibe!Egyértelmű,nekem véleményem sem lehet!A saját topicomban!
Szerintem elég sok filmnek volt folytatása,ennek miért ne lehetne!Témát lezártam!

Tsobi 05-16-2009 07:03

Quote:

Most miért nincs itt Gee,hogy folytatásként felvázolja,ahogy Maximus feltámad,majd élőhalottként seregnyi gyermeket erőszakol halálra fél kézzel,miközben a végbelükben turkál a másik kezében tartott nyelvével?

pfujj :p

Ati 05-16-2009 09:22

Quote:

Originally Posted by Naz (Post 211564)
De Ati senki nem a Star Wars-al jön!Hanem példának említettem,hogy mindent meglehet csavarni!

Mi a csavar abban, hogy egy ELŐRE MEGÍRT, KÖNYVBEN KIADOTT történetnek az összes részét megfilmesítik? Az a baj, hogy azt nem érted meg, hogy a StarWars egy regénysorozaton alapszik. Írott. Könyvek. Papíron. Olvasni. Betűk.

Naz 05-16-2009 10:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211575)
Mi a csavar abban, hogy egy ELŐRE MEGÍRT, KÖNYVBEN KIADOTT történetnek az összes részét megfilmesítik? Az a baj, hogy azt nem érted meg, hogy a StarWars egy regénysorozaton alapszik. Írott. Könyvek. Papíron. Olvasni. Betűk.

De ki beszél itt a könyvekről???Szerintem itt filmekről van szó,direkt ezért hoztam létre ezt a topicot,hogy a filmekről beszéljünk!Értem amit mondasz,hogy a könyv alapján került megfilmesítésre!De aki nem olvasta a könyvet annak elég nagy csavar!DE a könyvek akkor sem értem miért jönnek mindig fel,ezek filmek,nem arról beszélünk,hogy hogyan-miként-miből merítették a filmeket!

BeeLord 05-16-2009 10:25

Az abszolút kedvenc filmem nincs ember, aki ismerné. Valahányszor említettem eddig rövid életem folyamán valakinek, csak nagy kerek szemekkel bámult rám. A címe Gyilkos Játékok, a főszerepben Wynona Ryder és Christian Slater játszik. Valahogy kis hazánkban nem futott be akkora karriert, mint amire hivatott. Ennek egyik jele, hogy tv-ben utoljára 10 évvel ezelőtt adták le (konkrétan az RTL Klub 1999. március 27-én), de még ennél is durvább, hogy a port.hu sem hallott a filmről.

Ezen felül van még pár film, amit kifejezetten szeretek (álljon itt egy lista a teljesség igénye nélkül):

Említettétek korábban a "Blöff", illetve az "A ravasz, az agy..." c. filmeket. Akik ezeket látták, azoknak kifejezetten megtiltom, hogy megnézzék a "Spíler"-t. Aranyos a nagy dirrel-durral való beharangozás, meg a Guy Ritchie nevével való dobálózás, de az előbbiekhez képest egy nagy rakás molylepke.

Szó volt még a LoTR trilógiáról, amit én is imádok. De valahányszor látom, kedvem támad WoW-ozni, ezért már jó ideje nem néztem meg (na nem mintha nem tudnám fejből még a szövegkkönyvet is:D).

Sorozatok: South Park, Family Guy, Két pasi meg egy kicsi, Jóbarátok.

Illetve megemlíteném még a "Heti Hetes"-t.:cool:

Ati 05-16-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by Naz (Post 211576)
De ki beszél itt a könyvekről???Szerintem itt filmekről van szó,direkt ezért hoztam létre ezt a topicot,hogy a filmekről beszéljünk!Értem amit mondasz,hogy a könyv alapján került megfilmesítésre!De aki nem olvasta a könyvet annak elég nagy csavar!

Aki a Gladiátornak a középső egyhatodát látja, és fogalma sincs mi miért történik, annak az is egy hatalmas csavar, sőt egy csomó elvarratlan szál is marad, hiszen a film folytatódik tovább, csak ő nem nézi meg...

Mindegy, hagyjuk... :)

laci 05-16-2009 11:17

Ati, szőrszálhasogatóbb vagy egy kozmetikusnál :eek:

Őszintén, tényleg nem tudom miért gond az hogy egy adott filmnek egy adott rajongója szeretne még folytatást látni a kedvenc filmjéből.

Naz 05-16-2009 12:59

Köszi!Végre valaki érti miről beszélek:)

Naz 05-16-2009 13:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 211586)
Ati, szőrszálhasogatóbb vagy egy kozmetikusnál :eek:

Őszintén, tényleg nem tudom miért gond az hogy egy adott filmnek egy adott rajongója szeretne még folytatást látni a kedvenc filmjéből.

Valakinek sajnos ez is probléma!Így legyen véleményed,vagy saját gondolatod egy témáról:(

Ildee 05-18-2009 05:54

Látta valaki a Hétköznapi mennyország című svéd filmet?
(As it is in heaven)

ErdelyMagyaria 05-18-2009 11:32

Sajnos nem..., de ki latta mar az Angyalok es Demonok-at?
Velemenyt rola aki latta. Elore is kosz.

Ildee 05-18-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 211868)

Nem láttam csak olvastam, a story nagyon jó.

J.Ati 05-18-2009 12:00

Quote:

Tsobi nézte meg tegnap este:)

Goldy 05-18-2009 13:45

Quote:

Vasárnap néztük meg a 11 órás matinén 5-öd magunkkal :)

Szerintem nem volt rossz de többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Pár dologra meg kicsit másképp emlékszem a könyvből, de ez lehet a dislexia is :) Régen olvastam már.

Ati 05-18-2009 13:48

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 211884)
Vasárnap néztük meg a 11 órás matinén 5-öd magunkkal :)

Összesen annyian voltak az egész teremben? :-o

Tsobi 05-18-2009 13:51

Quote:

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 211874)
Tsobi nézte meg tegnap este:)

A szereplőgárda ezúttal is mesterien volt összeválogatva,épp csak a történet olyan összefüggő szálait hagyták ki a filmből,ami hűen mutatta volna,hogy a két történet összekapcsolódik. Gondolok itt a professzor klausztrofóbiájára (míg a Da vinci kódban a liftben nyárfalevél effektus,addig itt pincékben és üregekben szambázik minden gond nélkül) vagy a szerelmi szál kialakulására.
A könyvhöz hasonlóan itt is rengeteget meg lehet tudni a Vatikánról,ha valaki figyel.. szegény Langdonnak be sem áll a szája. Ha nem tudnám,hogy egy zseni,egy okoskodó strébernek tűnne. :) A zene is nagyon jó,mindig tükrözi a kialakult hangulatot és feszültséget. A négy bíboros kivégzése lehetett volna látványosabb,mert így gyakorlatilag alig kaptak nyilvánosságot az esetek.. pedig épp az lett volna a cél.
Lényegében ajánlom mindenkinek,nekem tetszett. :)

Goldy 05-18-2009 13:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211885)
Összesen annyian voltak az egész teremben? :-o

Jaja. Családias volt a hangulat :)
A holnaputánt anno ketten néztük egy ugyanilyen matinén :)

Mikor idultunk ránétzem a foglalásokra még csak 3-an lettünk volna de pl a Start trek-re addig még senki se foglalt vagy vett jegyet :)

Ati 05-18-2009 14:00

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 211890)
Jaja. Családias volt a hangulat :)
A holnaputánt anno ketten néztük egy ugyanilyen matinén :)

Mikor idultunk ránétzem a foglalásokra még csak 3-an lettünk volna de pl a Start trek-re addig még senki se foglalt vagy vett jegyet :)

Premierfilmnél, egy termes moziban ez elég érdekes...

Én is voltam már úgy, hoyg össz-vissz 4-em voltunk, de az késő esti kezdés volt. Annyira, hogy elaludt a gépész, úgyhogy mégkésőbb kezdődött... :D

Goldy 05-18-2009 19:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211891)
Premierfilmnél, egy termes moziban ez elég érdekes...

Én is voltam már úgy, hoyg össz-vissz 4-em voltunk, de az késő esti kezdés volt. Annyira, hogy elaludt a gépész, úgyhogy mégkésőbb kezdődött... :D

Azért nem egy terem van... :)

Ati 05-18-2009 19:45

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 211980)
Azért nem egy terem van... :)

Nem? Nekem úgy rémlett. Akkor valami egy... :D De mi? Nyelvet nem lehetett választani, azt tudom. De arról Pesten is leszokóban vannak. :( Végre egy jó dolog volt, hogy tudott az ember nyelvet gyakorolni, erre most már itt is csak egy-egy kiválasztott mozi adja eredetiben a filmeket, az összes többiben csak szinkronosan mennek. :(

Zsáni 05-18-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211991)
Nem? Nekem úgy rémlett. Akkor valami egy... :D De mi? Nyelvet nem lehetett választani, azt tudom. De arról Pesten is leszokóban vannak. :( Végre egy jó dolog volt, hogy tudott az ember nyelvet gyakorolni, erre most már itt is csak egy-egy kiválasztott mozi adja eredetiben a filmeket, az összes többiben csak szinkronosan mennek. :(

Igen? Felénk leginkább feliratosan és igen mini angol tudásom ellenére is néhol felháborító a szinkron...

Ati 05-18-2009 19:53

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 211995)
Igen? Felénk leginkább feliratosan és igen mini angol tudásom ellenére is néhol felháborító a szinkron...

Jaja. Régen szinte minden moziban volt szinkronos és feliratos verzió is. Mostanság egy-egy kiválasztott mozi adja az eredetit, a többiben pedig csak magyarul van.

Én eredetiben szeretem nézni a filmeket (ha angolul vannak... :D), ezért ez a moziválasztást erősen korlátozza. :(

Ati 05-18-2009 19:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 211998)
Jaja. Régen szinte minden moziban volt szinkronos és feliratos verzió is. Mostanság egy-egy kiválasztott mozi adja az eredetit, a többiben pedig csak magyarul van.

Én eredetiben szeretem nézni a filmeket (ha angolul vannak... :D), ezért ez a moziválasztást erősen korlátozza. :(

Itt van például premierfilm az Angyalok és Démonok. Palace mozikban egyedül a MOM parkban van eredeti nyelven, a másik 11 mozijukban csak magyarul.

Ildee 05-18-2009 19:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212000)
Itt van például premierfilm az Angyalok és Démonok. Palace mozikban egyedül a MOM parkban van eredeti nyelven, a másik 11 mozijukban csak magyarul.

Ne legyetek ilyen válogatósak a nagyvárosban nálunk csak 2 mozi van :(

J.Ati 05-18-2009 20:06

Quote:

Az ország nagyobb része beszéli a magyart,mint az angolt.
Ha eredeti nyelven nyomnák a filmeket,akkor kevesebb ember menne el megnézni.
Az olvasási vágyamat meg egy könyvön kiélem simán:)

Zsáni 05-18-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212003)
Ne legyetek ilyen válogatósak a nagyvárosban nálunk csak 2 mozi van :(

csak? :eek:
nálunk csak egy az is hébe-hóba működik és fél évvel ezelőtti filmeket játszik feliratosan :p
pedig állítólag megyeszékhely :confused:

Ati 05-18-2009 20:23

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 212012)
Az ország nagyobb része beszéli a magyart,mint az angolt.
Ha eredeti nyelven nyomnák a filmeket,akkor kevesebb ember menne el megnézni.
Az olvasási vágyamat meg egy könyvön kiélem simán:)

Ha már hiperszuper mozik, akkor szeretném kiélvezni. :) A magyar szinkronnal sajna elszúrják a hanghatásokat. :( Bár most látom, hogy van már sima szinkron, és digitális szinkron. Ez utóbbi mi lehet? Amikor nem rontják el? :)

Valezius 05-18-2009 20:52

Quote:

A sikergyanús filmek mindig szinkronnal mentek, a többi feliratosan. De most jut eszembemhogy az a szar Amikor megállt a föld is szinkronnal ment, úgyhogy lehet igazad van, és most több a szinkronos film, mint régebben. Bár annyit nem járok moziba, így eddig nem tűnt fel :)

Goldy 05-18-2009 20:57

Ati: 5 terem van ez is palace mozi :)
de pl itt a vérfarkasok lázadását nem is adták pedig szerettük volna megnézni :)

Itt nyári melegben hétvégén alig lézengenek az emberek :)

sutike31005 05-18-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 212039)
Ati: 5 terem van ez is palace mozi :)
de pl itt a vérfarkasok lázadását nem is adták pedig szerettük volna megnézni :)

Itt nyári melegben hétvégén alig lézengenek az emberek :)

mostanaba rengetegszer jartam ugy, hogy csak mi voltunk bent 2-3 am egy gey filmen.. pedig azt hittem kaposvaron van péne az embereknek, ha mar nyitottak még egy "plázát" :P

azt nem tudja valaki, ha pl nem vesz senki a filmre jegyet akkor is el inditjak ? mert ugye elvileg barmeddig vehetsz jegyet a filmre nem?

All times are GMT +1. The time now is 18:23.