Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Háborús tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347)

solven 07-03-2006 15:31

Quote:

Originally Posted by Thrym
tudom mirol van szo, kb. 1 honappal ezelott voltam ilyen helyzetben, akkor korbekerdeztem, meg modiktol is megkerdeztem hogy mi a helyzet, egyertelmu valaszt nem kaptam, az egyik azt mondta hogy megvarjak a csatat, a masik azt mondta hogy lelepnek... konkretan a helyzet abbol allt hogy valaki megtamadott 3 korrol, eszrevettem es rogton hivtam a segitseget, veletlenul 1 korig hivtam oket vedekezni, 2 kor alatt megerkeztek, mert a szovik ket korre voltak 1 korig maradtak segiteni es ekkor kezdtem el izzadni ugyanis nekem is beugrott hogy ezek most kivarjak a csatat vagy lelepnek elotte, kivartak es kivedtem a tamadast, szoval nalad nem-e lehetett egyeb is? esetleg kopott a teki? vagy elloptak belole?

a seregek maradtak csatára nálam is, úgyhogy nem tudom mi romlott el ott...

Békés 07-03-2006 16:49

Quote:

Originally Posted by solven
a seregek maradtak csatára nálam is, úgyhogy nem tudom mi romlott el ott...

Esetleg nem bontott alád?
Akkor beférhet, ha Te ugy számoltad hogy, alatta vagy , tehát lefelé támadott.
De kör rendezés elött bontott pár épületet és alád került miálltal felfelé támadott, igy megkapta a 10%-os plusszt.
Esetleg ez is lehetett.

marcy 08-31-2006 20:30

Sziasztok, aki biztos a dolgában kérem az válaszljon. Ha a hazaérkező sereggel együtt érkezik egy támadó sereg is, akkor a hazaérkező sereg részt vesz a védekezésben? Ma furcsán jártam, beütött egy élőhalott, pedig legalább 30000 védőpont fölényem volt, az ország pedig nem betegedett meg. Ez hogyan lehetséges?

solven 08-31-2006 20:41

Az azonos körben történő seregmozgások időrendi sorrendje a következő:
Szövetségi segítő seregek megérkezése
Csata
Szövetségi segítő seregek távozása
Kint levő seregek hazaérkezése

A másikra nem tudom a választ :confused:

Csokibácsi 08-31-2006 21:16

2. - elszámoltál/elnéztél valamit.
Ha hulla támad meg, nem leszel beteg, csak ha Te támadsz hullát.

marcy 08-31-2006 21:19

Köszönöm a tanácsokat, az volt a baj, hogy beleszámoltam a hazatérő seregeket, a 4/lben játszom most ütöttek meg először még nem volt benne rutinom. Mégegyszer köszönöm mindkét tanácsot, eddig ezeket nem tudtam.

marcy 08-31-2006 21:42

Akkor szemtelen lennék, még egy kérdés: Ha nincs barakkhely, és hívok szövetséges segítséget, attól segíteni fognak a védekezésben, vagy nincs barakk nincs segítség felkiáltással végignézik a csatát?

[Qpe_] 08-31-2006 22:01

Quote:

Originally Posted by marcy (Post 30025)
Akkor szemtelen lennék, még egy kérdés: Ha nincs barakkhely, és hívok szövetséges segítséget, attól segíteni fognak a védekezésben, vagy nincs barakk nincs segítség felkiáltással végignézik a csatát?

Szovetseges segitsegnek nem kell hely, mindenkepp segiteni fognak, ha idoben ernek oda, sorrendet lasd feljebb.

marcy 09-01-2006 07:43

Köszönöm.:D

Iceman 09-01-2006 16:13

?????????

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Nemrégen kezdtem a játékot, és felmerült egy olyan probléma amire nem találok magyarázatot.Az 5-ik szinten (normál) vagyok,hamarosan szeretnék lépni a 4/L-be és egy utolsó földszerzésre küldtem seregem miután kiszámoltam támadópontom a progival. Neki volt 69.000 védőpont és nekem 98.000 a támadópont és mégsem jött össze,eddig mindig jó volt ahogy kiszámolta de most ...,nem tudom?:confused: Mi lehet az oka?:confused: Óriás vagyok ő meg gnom volt mind 2-en mf és persze 2 körön belül. A feljutáshoz minden szempontból megfelelek van ennek köze? Bocs ha béna a kérdés.
Előre is kösz a választ.

Harcosok 09-01-2006 16:23

1. vagy jött neki haza serege közben
2.vagy vett sereget az oriba
3. lehet nem számoltál neki tornyot:D
4. elfelejtettél vérszomjat lökni:D
más tippem így hirtelen nincs:D
az semmit nem számít,hogy tudsz szintet lépni:)

Burning 09-01-2006 16:39

úgy van ahogy harcosok mondja
1 vett katit
2 hazajött sereg
3 magára tett védelmet és átszervezkedett
4 a tekijét nem az igazságnak megfelelő adatokkal láttad el
5 elfelejtetted beállítani a kat. morált
6 a tornyokba nem annyit adtál be amennyi volt vagy nem annyi laki tekit számoltál
mást én sem nagyon tudok

Iceman 09-01-2006 21:14

Mindent jól kiszámoltam,sőt még a tekiket is maximumra állítottam és a tornyot is vérszomj is volt pedig anélkül is befértem volna(progi szerint)! A csata után mikor láttam,hogy nem sikerült még egy gömböt néztem és egy kevéssel volt kevesebb(amit a csatában elvesztett) mint az előzőnél.Pénze se volt tehát katonát se vehetett. Úgy,hogy csak nem értem.:confused: :confused: Minden csata előtt szoktam számolni :rolleyes: és ha kijön h beférek akkor be is férek kivéve az utóbbi alkalommal.:confused:
Átvert a progi?:mad:

Ati 09-01-2006 22:43

Quote:

Originally Posted by Iceman (Post 30107)
Átvert a progi?:mad:

Javaslom a számológép használatát. A képleteket megtalálod a súgóban.

Burning 09-03-2006 12:06

igaz hogy jó dolog a progi:) de ha megnézed szinte mindenki számológéppel számol... mondjuk ha tudod a képleteket talán jobb is;)

marcy 09-11-2006 08:38

Sziasztok újra itt vagyok kérdezni: Ha megtámadok valakit, és a támadás közben megváltoznak a pontlistahelyezések, akkor az új helyezések számítanak, vagy a támadás idején érvényes helyezések számítanak?

Szecsa 09-11-2006 08:43

A sereg becsapodasakor ervenyes pontszam szamit :)
(Ha 5 masodperccel a sereg beerkezese elott aladbont es Te nem figyelsz, es nem bontasz ala, akkor felulrol fogod beutni)

Deni 09-11-2006 08:45

Quote:

Originally Posted by marcy (Post 30849)
Sziasztok újra itt vagyok kérdezni: Ha megtámadok valakit, és a támadás közben megváltoznak a pontlistahelyezések, akkor az új helyezések számítanak, vagy a támadás idején érvényes helyezések számítanak?

Az érkezéskori éppen aktuális pontlista számít, nem az indulási :cool:

marcy 09-11-2006 08:55

Köszönöm gyors válaszotokat, egyáltalán nem nyugtattatok meg, libát libára halmozok.

Oxford Shire 09-11-2006 09:01

Quote:

Originally Posted by marcy (Post 30854)
Köszönöm gyors válaszotokat, egyáltalán nem nyugtattatok meg, libát libára halmozok.

Ugyan, ne add föl, majd belejöcc ;)

Massza Rex 09-11-2006 11:52

Quote:

A sereg becsapodasakor ervenyes pontszam szamit
(Ha 5 masodperccel a sereg beerkezese elott aladbont es Te nem figyelsz, es nem bontasz ala, akkor felulrol fogod beutni)
Ha épületet bontok, akkor az új érték nem csak körváltáskor(ra) számolódik?
Mert ha igen, akkor hiába figyeled a pontlistát nem fogod látni, ha bont.

Bogár 09-11-2006 11:53

ha jól tudom, rögtön frissül az értéke a pontlistában is, ha bent van az orijában.

Deni 09-11-2006 11:59

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 30902)
ha jól tudom, rögtön frissül az értéke a pontlistában is, ha bent van az orijában.

1. jól tudod :D
2. ha bont akkor BIZTOS, h bent van az orijában szvsz :D :D :D

Remedy 09-18-2006 09:43

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 30904)
1. jól tudod :D

2. ha bont akkor BIZTOS, h bent van az orijában szvsz :D :D :D

off

egy kis kotozkodes - ez az szvsz nagyon nem illik ide, ha mar ennyire kiemelted azt, hogy BIZTOS :P

kb olyan mint, hogy 100%, hogy ott leszek! - talan...

vagy: altalaban mindig nalam van az esernyom... :)

persze ezek kicsit sarkitott peldak, de akkor is :) imho! :)

Deni 09-19-2006 07:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 31737)
off

egy kis kotozkodes - ez az szvsz nagyon nem illik ide, ha mar ennyire kiemelted azt, hogy BIZTOS :P

gratulálok.. :D

Jani 10-01-2006 22:57

támadó sereg osztása

Nem ismerem a vonatkozó képletet, de azt ugye jól sejtem, hogy ha a hadseregem elég erős hozzá, akkor több részletben küldve többszörös kárt tudok okozni? Feltéve hogy mindegyik részleg át tudja ütni a védelmet. Nyilván nekem is többszörös veszteségem lesz, de ilyen fene gusztusom van, hogy holnap reggelre kő-kövön ne maradjon. Az ellenség pedig annyira gyenge, hogy 3x át tudom ütni és ennek ellenére nagyon el kéne pusztítani. És ha mindegyik részt ugyanabban a körben küldtem el, az érkezés sorrendje nem fog a küldésétől eltérni, ugye?
A katonai morálom szétfeszíti a képernyőt.

Edit: KIpróbáltam, Igen. A legyengült ellenfél sokkal-sokkal sebezhetőbb tehát. Vagyis ha nagyon ki akarsz csinálni valakit, akkor legérdemesebb először a hadseregét legyengíteni (mészárlás) majd a saját támadó egységeidet több csoportba osztva rombolni az épületeit(pusztítás). A támadóegységeid minden csoportjának külön külön az ellenség teljes serege ellen kell győznie. Aztán mind elvégzi a pusztítás rá eső részét. 1-2 nap alatt egy 200 hektáros országot annyira le lehet rombolni, hogy a gazdája nem ismer rá.

laci 10-02-2006 07:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 31737)
off

Öregeeeeem... Szőrszálhasogatás mesterfokon :D

Babszemjankó 10-03-2006 18:12

Hát Remy már csak ilyen!:D

exair 10-03-2006 19:36

lerengettem egy embert csak azert, hogy megnezzem azt, hogy egybol frissul-e, es nem, szoval teves :D

Láma 10-03-2006 22:08

Érdekességként megemlítem, hogy a sereg beütése csak majdnem indítási sorrendben történik. Ugyanis az indítási sorrendnél csak az indítás percét nézi, az órát nem. Így tehát ha pl 2 ben ahol most óra 03 kor van kv, inditassz egy sereget 58 kor és ugyanabban a körben 01 kor, akkor a később inditott sereg üt be először. Legalábbis én így tapasztaltam.

Szecsa 10-03-2006 22:25

na ezt holnap kiprobalom, Lama :)

jack herrer 10-03-2006 23:05

sziasztok:)
a tamado sereg elkuldes sorrendjeben ert oda ez 100%
pl meszarlasnal nyugodtan lehet saccolni az elhalo seregekkel es ugy kuldeni tobb sereget hogy egyre kevesebbet kuldesz:D
ha nem hiszi L valaki vagy csak kivancsi ra...
nezzen at a topikomba amit most nyitottam ahol 1 anarchos ejszakai kivegzest lathattok;)

Queosia / Hodito forum > Hungarian forum / Magyar nyelvű fórum > Hódító > Anarchista csoport > Fontos események
szerintem az anarchban igy kene rendezni a nezeteltereseit mindenkinek:)

Bogár 10-04-2006 19:31

én is úgy tudom, hogy az a sereg üt be előbb, amelyik később volt indítva.

Nola 10-07-2006 13:09

Lenne egy kérdésem. Ha egy ellen betámad valakit. Addig 2 körre van. De mikor lezajlott a csata 3 körre kerülök tőle. Akkor az ő serege is 3 kör múlva ér haza vagy marad neki a 2 kör?

Szecsa 10-07-2006 14:08

Annyi kör alatt ér haza, amennyi körre elküldte.

Grabi 10-07-2006 14:08

marad neki a két kör

dreaman68 10-10-2006 15:10

Helo
Rám szállt egy varis és nem tudok mit teni ellene. lasasn kinyír mit tegyek?

exair 10-10-2006 15:13

megzsaroltad? :D
de leginkabb uss be hozza meszarra, ha elbukod, akkor pedig szepen vard ki amig leszall rolad

dreaman68 10-10-2006 15:17

Quote:

Originally Posted by exair (Post 34577)
megzsaroltad? :D
de leginkabb uss be hozza meszarra, ha elbukod, akkor pedig szepen vard ki amig leszall rolad

Nem kell más témával gyanusítgatni:D
Amúgy meg ez nem felejt mert még fel is idegesített és zölben osztottam egy kicsit lol
De a legnagyobb lol hogy én is varis vok de mivel 1. varis orim erősebb és leépítette a variaimat
A szövetségeseim meg... hát nem a legerősebbek és nem nagyon hallgatnak rám... vagyis az épületlistájukon sok helyen sántít pl 40 bánya 5-ös szinten...
és nem tudok igazán mit tenni mert mást parancsokat követnek de ezt nem és azért 40 bánya az sok katona

exair 10-10-2006 21:43

nah jo en ezt most nem ertem, beartozza a varisodat mpajzs mellett, de csak azert gyenge a varisod mert az elso varisod erosebb? ha a szovid buta akkor egyszeruen lepj ki es keress masikat :)

All times are GMT +1. The time now is 05:35.