![]() |
Vki tudna nekem procit ajánlani játékra optimalizált géphez?
|
Quote:
a proci jellemzői: Number of CPU(s) One Physical Processor / 2 Cores / 2 Logical Processors / 64 bits CPU Full Name Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz CPU Name Intel Core 2 Duo E8400 CPU Code Name Wolfdale Platform Name Socket 775 LGA Revision C0 Technology 45 nm Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, ET64, XD, VMX, SMX, EST Original Clock 3000 MHz Original System Clock 333 MHz Original Multiplier 9.0 CPU Clock 3009 MHz System Clock 334.0 MHz FSB 1335.8 MHz Core 0 Speed 2003.7 MHz Core 0 Multiplier 6.0 Core 1 Speed 2003.7 MHz Core 1 Multiplier 6.0 L1 Data Cache 2 x 32 KBytes L1 Instructions Cache 2 x 32 KBytes L2 Cache 6144 KBytes Egy Asus P5 Pro alaplapban van és 2 giga ram van mellette egy HD4850-es videókártya segítségével. Idáig nem panaszkodott, hogy akadozna a játék....persze tudom, ez csak idő kérdése csupán:) |
Quote:
AMD mellett szól, hogy jobban bővíthető (AM3 foglalat még jó ideig használatban lesz, míg Intel procik nem jönnek már a régi foglalatba) és az olcsóbb alaplapok. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mondjuk jó lenne tudni mi a határ, mert ennyi erővel i7-et is lehet ajánlani :D Mod: Megelőztek |
Mi a különbség az E és az i7 között?
Úgy kéretik megfogalmazni hogy én is értsem:) |
Quote:
Exxxx: régebbi, de még tökéletesen megfelelő teljesítményű (sőt!), kevésbé drága, de "kifutó széria" |
Quote:
|
Quote:
Más felépítésű, másfajta alaplap kell hozzá, nagyobb órajelű memória, ezen kívül kb ugyan az. Nagyjából ennyi, amit én laikusként tudok róla. |
Haldoklik a gépemben a proci, úgyhogy teljes gépfelújítás van programban.
Ez amit most nyúzok közel 5 évig bírta hogy semmihez se kellett hozzányúlnom, kb ilyen távra tervezném a következőt is. |
Quote:
Kíváncsi vagyok, hogy 2,5 év múlva mi lesz a piacon, valamikor akkortájt nem árt majd újítanom gépet, illetve a laptop mellé venni egy asztalit. Quote:
u.i.: de ahogy most nézem, van i5-ös és i3-as processzorcsalád is, azokról mit tudtok? |
Quote:
~200-250 ezer + monitor: Core i5/i7 Szerintem... bár talán a core ereje felesleges játékhoz |
alaplap, táp(csendes) a mostani vetekszik már egy helikopterrel, proci, memória min 3Gb, vidikártya. A többit felesleges cserélnem.
Kb 150K-ba bele kéne férni. |
Nah, ez talán hasznos lehet:játékos konfigok
|
Quote:
ime az ajánlatom:D persze nem én adom el, hanem e tájba nézegetnék a helyedbe, ha nem haragszol hogy ajánlok:D AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX kb 20-21 ezer ASROCK A790GMH/128M 14 ezer mondjuk szerintem táp is kénen mondjuk egy Giga 460-as FSB belsővel az legyen 9 ezer legyen DDR2-es ram mondjuk 2 giga ez legyen olyan 10 körül mondjuk kingtsoon vagy kingmax és egy jo kis videokártya mondjuk SAPPHIRE HD4850 ez olyan 25-26 ezer vagy Nvidia GTS250 ez is olyan ár körül van vagy Ati radeon 5750-es DDR5-ös ramokkal ez kb 31-32 ezer brutto árak és ezzel jo ideig el lehet játszani mondjuk a 4850-es videokártyával szoktam szerelgetni a gépeket, minden elfut rajta:D és ez egy olyan gép ami alapon semmi huzogatásokkal elfut szépen, és gond nincs vele és kevesett lehet bukni rajta még a monitor felbontás lehet ugymond szük keresztmetszett, ha 1024x768-ba megy a játék akkor ez a konfig elbirja |
Quote:
ASROCK A790GMH: ez a mATX változat, inkább a GXH, vagy, valami Gigabyte lapot választanék, ez ízlés kérdése(20K-30K) legyen DDR2-es ram mondjuk 2 giga: mindenképpen 2szer 2 giga kell ma már, és ainkább DDR3, ha jövőre is tervezünk (30K) videokártya: jövőre tekintettel AMD-ATI 5750 vagy 5770(~40K) Táp: Corsair, FSP, Chieftec, 450-500W bőven elég ezekből(~15K) |
Quote:
az alaplapnál az enyém olcsobb és ugyanaz a paraméter, Asrock az asus leányválalata és mostanába elég jol összekapta magát, bátran ajánlhato nem tudtam hogy 4 giga kell természetesen 2x2 giga dualba és tökéletes tápnál a giga superb 460-asba FSP belső van ször a szörén, csak éppen 9 ezer körül van, Chiefteccel mostanába van gond videokártyánál meg ár-teljesitményt szabad csak venni, mivel 3 honap és nagyott esik az ára, egy 4850-es kihajtja szinte az összes játékot böven persze 1024x768-as felbontásról beszélek. max a 5770-ig szabad elmenni, bár én már azt drágálom |
Quote:
Quote:
5750-5770->pro: directX 11 Jól elbeszélgetünk itt, Goldy meg csak kapkodja a fejét :D |
Szegény Goldy teljesen kész van főleg hogy inkább intel párti :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Mikor ezt a gépem raktam össze vhogy ez egyszerűbben ment :)
Vmi a progival lehet gond mert majd mindenre azt hozza ki hogy nem kompatibilis... Alszom én még erre párat, barátkozok AMD-vel. Köszi a segítséget, a cikkel még birkózom :) |
Alaplap_sAM3 Gigabyte GA-MA770T-UD316 20 313 Ft Processzor_AMD sAM3 Athlon II X4 630 BOX 23 691 Ft
Memória_DDR2 2x2GB 1066MHz Patriot Viper II KIT 29 807 Ft Tápegység CoolerMaster Silent Pro 700W Active PFC Mod. 26 106 Ft Videokártya_PCI-E Gigabyte R567OC-1GI - HD5670 1GB 27 156 Ft Számítógépház Gigabyte iSolo 220 Ezüst Midi 20 423 Ft Monitor LG 18,5 W1943SS-PF 5ms Lakk Fekete Wide (16:9) LCD monitor (30000:1, 250 cd/m2, 5ms, D-Sub, 1366x768-75Hz) 29 505 F Összese Bruttó 177001 FT |
Az utolsó olyan szériás videókártya, amihez 5 évnél tovább nem kellett hozzányúlni, az a GeForce 4 Ti4200+ volt...
Tápegységnek ajánlok egy Corsairt, 500W körül. Alaplapnál asus, vagy GigaByte pári vagyok, abból is SLI változatot javaslok. (Sokkal jobb az önhűtése, mint egy sima lapnak, főleg ha csak 1 videókártya megy bele.) Procinál nálam tarolt az AMD Athlon64 X2 6400+ Black Box Edition. (Igaz, amikor vettem 65.000 volt. Mosanában egy ilyen proci ára ennek az összegnek a töredéke.) Úgy vettem észre, hogy a proci manapság már nem annyira fontos, szerintem egy jobbfajta AMD procival jól jársz. Ramból is vannak olyan márkák, amelyekkel semmi gond nincs, és KIT nélül is csodásan futnak dual channelben. Videókártyának nVidia. Nekem 8800 GTS 512-m van, ilyet már nem lehet kapni, annak idején 78.000 volt, és tönkreveri a 9-es szériát úgy ahogy van. Amit javaslok, az egy olyan kártya, amiben 512 vagy 1024 memória van, nVidia, és teszteredmények stabilnak mondták. (Amennyiben 5 évre tervezel, stabil gépet kell venned, nem feltétlenül árban csúcskategóriás erőmű-alkatrészeket, mert esetleg dobhatod a kukába 2 év múlva.) Ha most vennék egy totál új gépet, valószínűleg ezt venném bele: Proci: AMD Phenom II X4 925/2800 (AM3, 8MB) ~ 30.000 Ft Alaplap: a proci alá valami GigaByte alaplapot mondjuk valami GA-MA790X-UD3P nevűt. (Dögöljek meg, ha értem miért kell így hívni egy alaplapot... Na mindegy. Öregszem.) (Én megmaradnék DDR2-esen, olcsó, és bármikor hozzá lehet jutni.) ~ 25.000 Ft Videó: Gainward GeForce GTS 250 (512MB, PCIE) ~28.000 Ft Memória: Kingston HyperX KIT (2*2048MB, DDR2) ~25.000 Ft HDD: Samsung 7200 32MB (1000GB, SATA2) ~20.000 Ft Táp: Corsair CMPSU-450VXEU (450W) vagy Corsair VX (550W) ~18.000-22.000 Ft Ez a gép 150.000 körül van, de hosszú ideig nem kell hozzányúlnod... (Egyáltalán nincs szüksége egy átlag felhasználónak 6-7-8-900 W-os tápokra... Totálfelesleges! Az én gépemben 450-es van, és full-tuning mellett is rezdületlen arccal viszi. 370-410 W között zabál el a gépem, pedig eléggé hajtom!) (Max egy videókártya csere kell bele mondjuk 2-3 év múlva, ha max grafikán akarsz játszani mindig a legújabb játékokkal. De ha nem, akkor az a videókártya sokáig jó lesz!) (Olyat, hogy ház, meg monitor, egér, stb ne mszámoltam, mert minek? Aszondtad a prociddal van bajod. Ha szeretnéd nézek neked ilyesmi kellékeket is.) |
Quote:
Másrészt nagy, drága, és erősen melegedő chipeket használnak... |
GainWard Bliss 8800 GTS 512MB-em van.
Minden létező játékkal tudok játszani. Magas grafikai beállítások mellett. Nem pixelhibás. Nem akad. 51°C-os, ha le van terhelve 3D programmal. Ha nincs terhelve, 39°C-os. Nekem bejött. Előtte kb 6 évig volt egy Abit Siluro GeForce 4 Ti 4200+-om. Kényszerből cseréltem le, mert directx9 meg 10 meg mittudoménmi jött. A mai napig működika kártya egy kis gépben. Szerintem lassan 9 éve üzemel. Nekem csak pozitív tapasztalataim voltak eddig nVidia kártyákkal. Amennyiben a legújabb szériájuk rossz, elnézést, hogy javasoltam. (Goldy, úgy látszik nem biztos hogy jó, ha nVidia kártyát veszel, vedd figyelmen kívül a javaslatom.) Csak a tapasztalataimból indultam ki. |
Kerestem hasonló árkategóriás ATI kártyákat, és az alábbi 2-ről láttam sok pozitív megjegyzést:
Radeon R4770 512MB (DDR5, Cyclone PCIE) Radeon HD4850 512MB (DDR3, PowerColor PCIE) Mindkét kártya 28.000 Ft körül mozog. |
Quote:
Ha már megvan a videókártya, és processzort keresel mellé Goldy, akkor ezt a cikket tudom ajánlani. Egy játékra optimalizált gép lelke a videókártya. Köré kell gépet építeni. Mint említették már többen, videókártyának az AMD színeiben a 4850 az ár/érték bajnok, ebben a magasságban a konkurrencia GTS250 a legjobb választás. Ezek már kb 25.000 Ft -ért beszerezhetőek. Tápot a felhasznált alkatrészek alapján vegyél, de mindenképpen érdemes egy márkásat venni kb 9-11.000 Ft-ért, egy átlagos konfigba bőven elég a 400W, de 450 sem árthat, nagyobbat tényleg fölösleges (ha több DVD íród, vinyód, SLI-be kötött videókártyád lesz, ezeket egyszerre szeretnéd használni, akkor nagobb kell, de amúgy fölösleges). Processzor kérdésben egyébként nagyon egyszerű a helyzet: a kiélezett árharcok miatt az azonos árú processzorok tényleg azonos teljesítményt takarnak. Ár/érték arányban a 20-25.000 Ft-os processzorok kb a legjobbak. Az elhanzottak alapján abban megincsak fölösleges gondolkozni, hogy az AMD foglalata időtállóbb lesz, 5 évig szerintem az sem fog kitartani :) |
Illetve még annyi, hogy az 5. széria AMD még szerintem aránytalanul drága. Az 5650/5670 -es kártyák meg még gyengék is. De ez általában elmondható a AMD x6xx kártyáiról. x8xx kártyát érdemes AMD-ből ha mellettük döntesz. Ezek viszont alapvetően meleg kártyák, többnyire hangosabbak is az nvidia típusoknál.
|
Akkor mégse lőttem nagyon mellé a GTS 250-nel. Köszönöm Xeper :)
Annyiban "cáfollak" meg, hogy 9-11k Ft-ért ne vegyen senki tápot, aki 5 évig akar használni egy konfigurációt! Márkásat nem is kap ilyen árkategóriában, egyébként. A 450W-os Corsair tápom 19.000 Ft-ba került. Azért döntöttem így, mert ment már tönkre Thermaltake, és Chieftec tápom is!!! Legutóbb egy 500W-os Cheftec tápom volt, 16.000 Ft-ért vettem. A múlt héten dobtam ki a kukába, az alaplapommal együtt........ Előtte Thermaltake durrant el. Előtte meg vagy 4 noname... Arra az álláspontra jutottam, hogy inkább veszek egyel kisebb processzort a gépbe, de tápból a legjobb legyen benne! |
Quote:
picit ovatosan ezzel a kijelentéssel, nekem már 4. éve megy egy Chieftec és köszöni jol van, pedig azért van benne alkatrész. De mondhatnák másik gépet az 24 orába megy folyamatosan az is köszöni jol van. közel 40-50 ilyen táp ment a kezem között át. Kopp-kopp még egy se jött vissza . |
Ok, akkor mondj egy boltot, ahol 9k-ért lehet Cheiftec tápot kapni. :D 15k-nál kezdődnek. :)
Nem mondtam, hogy az egy rossz márka, én annyit mondtam, hogy nálam egyedül Corsair táp nem ment még tönkre. Meg azt, hogy a márkásabb tápok drágábbak, nem 9k. |
Quote:
|
Zalmanról vélemény mint táp?
http://ipon.hu/webshop/product/zalman_zm500_hp/32063 az egyik fő szempont hogy halk legyen és ne képzelje magát helikopternek 10 perc játék után. Kubi: kössz a linket itt jóval olcsóbb minden. |
Ha már csendes tápegység, akkor mi a véleményetek a "FSP 400W Zen passzív hűtésű Aktív PFC tápegység" nevű csodáról? Nekem meg olyan gép kéne, ami ultrahalk...
|
Quote:
Drága, és kék LED?:confused: fujj Ennyiért már Enermaxot kapsz(Liberty 500 pl.) ami fényévekkel jobb szvsz, és halk is. |
Quote:
Láttad már milyen bűn randa házam van az is kéken világít csak most Doncek biztonság miatt el van takarva :) |
Quote:
Mod: utánanéztem, csak a 300as csinál ilyet, a 400as már nem: http://prohardver.hu/teszt/fsp_zen_1...ertekeles.html |
All times are GMT +1. The time now is 08:09. |